|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Witam mamuśki,
Ja wczoraj cały dzień w szpitalu, fatalnie się czułam od 2 w nocy, więc o8 rano mąż zawiózł mnie do szpitala. Miałam silny ból w nadbrzuszu, ale jak zobaczyli, że ciężarna to od razu konsultacja ginekologiczna (dla mnie spoko tylko, że kończyłam się z bólu a to wszystko trwało). I gin stwierdził, że z dzidzią jest wszystko w porządku i wpisał, że możliwe że są to silne zaparcia i odesłał mnie do chirurga. Chirurg nawet mnie nie zbadał i przepisał czopki i leki przeczyszczające i do domu. więc zażyłam leki i nie zdążyłam do domu dojechać a już musiałam wracać, bo ból się tak nasilił, że już nawet na oczy nie widziałam. Mama zrobiła taką aferę, że od razu mi zrobili usg i wyszło że mam zastój moczuw prawej nerce i kamienie na pęcherzyku żółciowym Ale się cieszę bo znów mogłam zobaczyć moją fasolkę. wczoraj był 33t + 1 d i moja dzidzi ważyła 2286g to dużo czy mało? jak Wasze istotki w tym tygodniu?. z szyjką też wszystko ok - zamknięta. I lecę kilka stron wstecz Was znowu nadrabiać Miłego dzionka
|
|
|
|
#632 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
oj kochana co to jest 9 kg mogę Cie pocieszyć mam 19 na + i co ja mam powiedzieć? tyję, mimo tego, że nie jem dużo.. ale mam tendencję do gromadzenia wody w organiźmie i to pewnie przez to. teraz nie dam rady nic zrobić, ale po ciąży będę musiała wziąć się za siebie.. także nie panikuj bo nie masz czemu a również jestem w 34 tyg zaczarowana co do rozstępów to już chyba próbowałam wszystkiego :p one pojawiają się z dnia na dzień.. kiedyś schudłam 15 kg rozstępy , teraz przytyłam - jeszcze więcej.. chyba mnie lubią. mój brzuch jest w nich cały.. a chciałabym chociaż raz zobaczyć go bez nich.. ![]() http://www.avon.sklep.pl/media/catal...5/4/3/4342.jpg - nie próbowałam jeszcze tego kremu na rozstepy, podobno jest bdb. mojej szwagierki koleżanka go stosowała przez dwa tyg i rozstępy jej prawie znikły. mówiła, że bardzo ją piekło jak nałożyła krem, czyli jakoś to tam działało. i właśnie się zastanawiam nad kupnem. troszkę kosztuje bo 36 zł za 150 ml.. więc jeszcze pomyślę także dziewczyny wasze parę rozstępów lub parę kg to jeszcze nie koniec świata i proszę tak nie pisać bo jeszcze bardziej mnie dobijacie !!
|
|
#633 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja kolezanka przytyla dosc duzo w ciazy, a teraz jest 2 lata po porodzie i ma straszna nadwage... tak z 20 kg... jestem zaskoczona jej wygladem, byc moze zachorowala na np. tarczyce, ale nie pytalam jej o to. Dziewczyna pewnie ma swiadomosc, ze jej firugra bardzo sie zmienila i komentarze osob trzecich sa zbedne. Poza tym niczego nie wnosza, jedynie frustracje... cos o tym wiem! Przy pierwszej ciazy nie zwracalam uwagi na kg i myslalam, ze bede jak ta celebrytka, miesiac po porodzie brzuch plaski jak deska |
|
|
|
|
#634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra moj Tz odkad jestem w ciazy kazda wolna kase wydaje na mnie i na Olivke o sobie nawet nie pomysli , nawet nie narzeka tylko mowi ze chce zeby jego dziewczyny mialy wszystko |
|
|
|
|
#635 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale dobre że juz wiadomo co i jak i jest ci lepiej mój synek w 32t3d ważył 2343 g
|
|
#636 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry w piątkowe przedpołudnie
osiemnastka kuzynka odespana - chociaż nie wróciliśmy późno, a przyjęcie było dla rodziny w domu w formie siedzącej, to i tak wróciłam wymęczona. Na szczęście siedziałam na kanapie z poduszką pod kręgosłupem, to jakoś dałam radę, chociaż bez kilku przechadzek na świeże powietrze się nie obyło. Podobno wyglądam jakbym połknęła piłeczkę i mam mały brzuszek jak na 33 tc. Mi się i tak wydaje, że jest ogromny Dzisiaj idę do ginekologa, więc proszę Was o kciuki
|
#637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
UmiZumi - powodzenia!!
|
|
#639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja myślę z ejak w 15 sie zmieszcze to nie ma tragedii. Bo co maja powiedziec kobitki które tyja po 30 kg nie dajmy sie zwariować, dziecko jest najważniejsze Ja pocieszam sie tym, ze mam skłonność do chudniecia i u mnie stres, wysiłek powoduje ż ew szybkim czasie chudnę, niestety do tycia też co widać po przebiegu mojej ciąży lilka witamy cię w naszym gronie zielonych wózków i prosimy o pochwalenie się a miałam ci podziękować bo swoimi radami mi wybiłas tamten wózek z głowy i dzieki temu zamias tamtego jeansowego mam zielony
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-06-20 o 11:19 |
|
|
|
|
#640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najwazniejsze ze teraz bedzie wszystko pod kontrola a jak sie teraz czujesz ? mam nadzieje ze lepiej moja okolo 33 wazyla okolo 2 kg
|
|
|
|
|
#641 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.a co do Twojego wózka to mi też się bardzo podoba i też się nad takim zastanawiam tylko mąż mnie pyta czy takie groszki to nie dla dziewczynki?? a my chcemy uniwersalny, bo jeszcze nie wiemy kto tam w środku mieszka a i żeby kiedyś dla drugiego bobaska było |
|
|
|
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi tez biust sie poprawil o 2 rozmiary mimo iz wczesniej mialam duzy mam nadzieje z emi zmaleje u mnie akurat waga od 3 lat stala w miejscu ani nie chudlam ani nie tylam nie mam tendencji do tycia u mnie ruch sprawia ze trace szybko na wadze ale pod tym wzgldem odpuscilam sobie bo mi sie nie chcialo cwiczyc ale po porodzie wracam do aktywnosci i mam zmiar dobic do 60 kg
|
|
|
|
|
#643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niestety znam takie przypadki....No ale jak kobieta od początku pokaże ze sama zarabia i z jej pieniedzy idzie tylko na życie, a on sie do niczego nie poczuwa to facetowi to sie podoba i niestety to wykorzysta. Nie chcę nikogo oceniać, ale tak to jest ze wszystkim, dasz palec to weźmie całą rękę ....Facet od początku musi znać granice ... U nas nie ma moje twoje- jest nasze. A przecież długo było tak, ze ja nie pracowałam i nigdy nie miałam wyliczanej kasy... |
|
|
|
|
#644 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#645 | ||
|
Rozeznanie
|
za wizytęCytat:
Cytat:
i też mam ogromną nadzieję, że teraz już będzie ok![]() Noo moja kochana mamuśka jest nie zastąpiona i walczyła o mnie jak lwica |
||
|
|
|
#646 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale z czasem bylo juz lepiej! A teraz nie wyobrazam sobie zycia bez niej!!! Kocham ja najbardziej na swiecie!!!!! Wiem, ze macierzynstwo jest trudne, ze na poczatku czlowiek nie ma minuty dla siebie, ale warto byc mama, bo z czasem ten dzieciaczek staje sie najwazniejsza osoba w calym Waszym zyciu!!! ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#647 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zazdroszczę!U mnie niestety króluje płaskodupie i płaskocycze, mam ogromne tendencje do tycia a cały tłuszcz idzie w uda i oponę. Czekam, na poród, chcę wrócić najpierw do 55 a potem do mojej wymarzonej 50.
|
|
|
|
|
#648 |
|
Zadomowienie
|
Patrycja ja tez dzis zaczelam 32tc i witam sie w 8 miesiacu!
Agatka ale cie nameczyli. Dobrze ze sie wyjasnilo i wiadomo co zrobic. Zastoj w nerce to bolesna sprawa. |
|
|
|
#649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak my tego słuchałyśmy to nóż nam się w kieszeni otwierał.. a najlepsze jest to, że jak ona odmawiała mu małżeńskich przyjemności to się koleś na kilka dni obrażał. Zabiłabym na śnie takiego!
|
|
#650 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#651 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny uratujcie mnie. potrzebuję szybko wypełnić druczek z allegro do rodzyneczki. a niestety coś mi sie zrobiło z komputerem i nie moge włączyć tego wzoru.. czy mogłybyscie mi napisać nazwę odbiorcy, nr rachunku ?
|
#652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spacerówka ma być hyba granatowa od ciotki. Mam też od niej granatowy fotelik maxi cosi. Cytat:
A dla mnie to już całkiem, bo nie chciałam dziecka i obawiam się, że depresja mnie nie ominie. pocieszam się, że będzie tak jak piszesz, że miłość do dziecka przyjdzie i uderzy z nieprawdopodobną siłą Ale to naprawdę jest tak, że nie ma się czasu na prysznic czy toaletę? To chyba już przesada, mam nadzieję ![]() Patrycja, a ta historia jest idealna na wątek "Najbardziej skąpy facet" ! To niedorzeczne, żeby tak traktoweać żonę i dziecko! ... Motylek - fajne zdjecie jaką farbą robisz wlosy?
_/\"/\_ (=^.^=)(") (,("')("') Edytowane przez lilka_vanilka Czas edycji: 2014-06-20 o 11:53 |
||
|
|
|
#653 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w 34 tc
, więc..jedziemy na parapetówkę Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze. Pierwsze co zrobiłam, to spojrzałam na pierwszy post czy aby przypadkiem któraś z Was się nie pospieszyła . A jutro sobie na spokojnie nadrobię forum .
|
#654 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja po jej opowieściach wracałam do domu i zaczynałam bardziej doceniać swojego męża..wiem, ze i tak za mało go doceniam. Cytat:
|
|
#655 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Poza tym bedziemy sie przeciez wzajemnie motywowac prawda???!!!!
|
||
|
|
|
#656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ze jest lepiej oby tak juz zostalo
|
|
|
|
|
#657 | |||
|
Rozeznanie
|
fajowe
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
albo jej to odpowiada albo jest taj zdesperowana by z nim być ze pozwoli na wszystko wniosek: zero godności w tej kobiecie. czego nauczą syna? że własnie tak traktuje się kobiety bez szacunku, czyja wina? no nie mówicie że nie tej kobiety (po połowie)...
|
|
#658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ile masz wzrostu ? ze chcesz dobic do 50 ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#659 |
|
Zadomowienie
|
Po porodzie chce wrocic do 52kg. Ciekawe ile kg przybedzie mi na + do porodu.
Chce sie zmiescic w 12-15kg. Mama mnie wlasnie podsumowala - wygladasz jak ciezarny kurczak |
|
|
|
#660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetnie to napisałaś! Naprawdę motywujące Trzeba być dobrej myśli i dobrze przygotowanym
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.

Miłego dzionka

mogę Cie pocieszyć mam 19 na + i co ja mam powiedzieć? 
o

ja myślę z ejak w 15 sie zmieszcze to nie ma tragedii. Bo co maja powiedziec kobitki które tyja po 30 kg nie dajmy sie zwariować, dziecko jest najważniejsze 

Podobno wkrótce po urodzeniu masa ciała spada (im wiecej dziecko waży, tym więcej spadnie), np. po kupce, siusianiu, po kąpieli z tej mazi. Jest jeszcze szansa, że się zmieści w 62 
to pewnie przez nasze rozmowy o koteczkach

na szczęście na wkładkę! Akurat TŻ wjechał autem na jakieś wyboje i przy podskakiwaniu dziecko mi nacisnęło na pęcherz.. Ale to było dziwne.. 
ahaa... :/ nawet nie wiadomo jak skomentować.
A dla mnie to już całkiem, bo nie chciałam dziecka i obawiam się, że depresja mnie nie ominie. pocieszam się, że będzie tak jak piszesz, że miłość do dziecka przyjdzie i uderzy z nieprawdopodobną siłą