|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Ja kiedyś robiłam psikacze z olejem i odżywką. Ale nie chce mi się czyścić ciągle tej buteleczki, wymieniać tego itp. Więc spryskuję zwykłą wodą, a resztę rękami nakładam. Wodę prosto wymienić i nawet jak przesadzę z psikaniem, to są tylko mokre, a nie oblepione.
I o wiele lepiej mi się tą wodę nakłada psikaczem niż rękami, są mniej puchate itp. |
|
|
|
#2432 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
ja mówiąc o moim psikaczu (czyli woda deszczowa plus odżywka bs) stoi około tydzień.
Akurat na 4 reanimacje, bo nie robię tego nie wiadomo ile. ![]() Wstałam rano. Zreanimowalam się i chce powiedzieć, że patrząc w lustro zdałam sobie sprawę jak bardzo kocham swoje włosy. Z ich mankamentami i cudami, które potrafią wyczyniać, kocham bo po prostu -są moje. I jestem szczęściara że je w ogóle mam. nie wiem czy Wy sobie zdajecie sprawe, że tak naprawdę to nasze forum to taki trochę zamknięty klub. jeśli nie masz genetycznej przepustki kręconowlosej, to chodź byś chciała nic tu dla siebie nie znajdziesz. Wczoraj zdałam sobie sprawę, że obracam się pośród dziewczyn z kucami po 4/5 cm, proste biedne cienkie włoski, Te dziewczyny co dzień Mi mówią ,że oddały by wszystko by po męczyć się tak jak ja. Więc... Dziś dziewczyny, doceniamy! ![]() Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
|
|
#2433 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;46952598]Moje dzisiejsze. Na zdjęciu jeszcze trochę wilgotne przy skórze głowy.
Dałam b/s oleju kokosowego. No i słońce zaszło do zdjęc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] |
|
|
|
#2434 | |
|
Wtajemniczenie
|
Myszko, a czym konserwujesz?Co dodajesz w jakiej ilości?
Cytat:
.Takie włosy to skarb .
|
|
|
|
|
#2435 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Zresztą czasem jak patrzę w lustro to wydaje mi się, że gdyby nie te włosy to byłabym pospolitym przeciętnym człowiekiem. Niestety w moim przypadku dodają mi +100% do urody.
|
|
#2436 | |
|
Zakorzenienie
|
Warto dodać, że są tanie
![]() Cytat:
|
|
|
#2437 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2438 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Odżywka + woda to jest. Tylko już nawet nie pamiętam, jaką odżywkę tam dałam. Chyba Garniera AiK.
|
|||
|
|
|
#2439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odrosty mam teraz taki blond, szarawy ale jasny
|
|
|
|
|
#2440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam ciut ciemniejsze od rudości i mi nie łapią już takie farby. Taki średni mysi blond mam, wydaje się, że niezbyt ciemny kolor, ale i henna, i farby bez amoniaku nie wyrównują mi tego z rudością. A to chyba wina jakiegoś kontrastu, bo jak ja robię swoim badziewnym telefonem zdjęcia, to nie mogę przy naturalnym świetle (takim co to na mnie pada, a nie że wpada przez okno na drugim końcu pokoju) robić zdjęć z twarzą, bo twarz wychodzi biała, a włosy jak ciemny brąz prawie. Nie porównuję oczywiście tego do Twojego aparatu, tylko tak mi się skojarzyło i ja to sobie tłumaczę zbyt dużym kontrastem, przy telefonie nic z tym nie zrobię, ale pewnie w aparacie jest to do ogarnięcia, ja się nie znam na aparatach, nigdy nie lubiłam robić zdjęć.
|
|
|
|
|
#2441 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Może akurat tak światło się załamuje, że włosy przy skórze wychodzą ciemniejsze? Sama nie wiem, ale po wielokroć u różnych osób to zauważyłam.
|
|
#2442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo też mam średni mysi blond, ale jest trochę jaśniejszy od rudości, którą teraz mam Wiesz co, możliwe że taki kolor wychodzi przez zwiększanie kontrastu przy obróbce zdjęć też, bo jednak odrosty są miejscem trochę zacienionym i na długości kolor zostaje trochę podbity a tu przyciemniony.Myślałam jeszcze o rudości z Garniera. On jest na poziomie chyba 7.40. Myślicie, że by mi złapał jakoś w miarę? Bo widziałam, że kolorystycznie jest podobny do Pure Paprika. Cytat:
|
||
|
|
|
#2443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po odcieniu Mango z Feerii farbowałam tym: http://www.e-commerce.pl/zdjecia/Kol...-59712-big.jpg I była różnica na odroście. Chyba nigdy mi się nie wyrównał ten kolor, a dobre kilka razy farbowałam tym Natural&Easy. 7.40 będzie mniej żarówiasty niż Pure Paprika chyba. |
|
|
|
|
#2444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i mam problem czy wydać na farbę niemalże 70zł i mieć pewność, że będę wyglądać jak człowiek, bo już się tym Lorealem robiłam i za każdym razem wychodziło ok czy kupić inny, choćby tego Garniera i zapłacić dużo mniej ale nie mieć pewności to co wyjdzie
|
|
|
|
|
#2445 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja robiłam tylko raz, ale inną serią i było ok, ale u mnie bez szału jak to blond Wybredna byłam:P
|
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupuję jedno, też mam długie włosy i nie jakieś rzadzizny. Po prostu kładę na odrosty na 20 minut, a później resztę byle jak na pozostałą część włosów na 5-10 minut. Ta farba nie musi być przy kolejnych razach tak super rozprowadzona, nigdy żadnej ciapki nie miałam po takim farbowaniu.
|
|
|
|
|
#2447 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie przy włosach 8cm w kucyku za zapięcie stanika tej farby jeszcze zostaje. Nie robię żadnego malaksu, tylko pokrywam odrosty, trzymam na nich, a później ciapię byle jak, bo ona jest na tyle rzadka, że jak sie wmasuje, to sama sie dostanie, gdzie trzeba. A później mi zostaje jeszcze z 1/5 buteleczki i nakładam byle jak albo wylewam. |
|
|
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
To spróbuję kupić jedną
mam nadzieję, że już nie będą tak łapczywie pić jak poprzednim razem
|
|
|
|
#2451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nakładam, przedziałek dalej, nakłada, przedziałek dalej i nie zastanawiam się, co się z nią dzieje. Nawet te kolejne przedziałki robię stosunkowo daleko od siebie, po prostu przy każdym wmasowuję tę farbę. I wszystko jest perfekto pokryte, żadnych plamek, niedomalowanych pasemek. |
|
|
|
|
#2452 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() No też się cieszę, że urosły ale oczywiście ciągle mi wszędzie zawadzają
|
#2453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy mogłabyś jeszcze raz napisać - podoba mi się twój kolorek, a u mnie już trochę odrosty walą po oczach i chyba bym sama w domu coś zdziałała tym razem
|
|
|
#2455 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poczytaj sobie opinie na KWC. Nawet gdzieś tam jest moja recenzja. Ja robiłam 17 (to jest taki beżowy, naturalny ciepło-zimny blond). Nie jest bardzo jasny. Raczej ciepły. Jaśniejszy i podobny do Twoich z awatara jest nr 18. Jest własnie taki perłowy. Miałam go na wakacjach rok temu i był spoczko Tymi farbami ciężko zrobić sobie krzywdę. Wychodzą zawsze "pewniaki". Wiadomo dużo zależy od włosów też. Moje włosy naturalne to poziom 7 (ciemny popielaty blond). Aktualnie moje włosy są robione pasemkami (te co dawałam ostatnie chyba z 17 czerwca). Włosy mi rosną i nie umiem już sobie sama poradzić z odrostami. Reasumując polecam Ci 18 jeśli chcesz jaśniejsze włoski Jeśli poza odrostami masz jasne to spokojnie daj tylko na odrosty i po ok 30-40 minutach resztą nałóż na 3 minuty i zrób malaks z wodą z kranu i wszystko po takim masażu spłucz. Ja tej mojej Londy nigdy nie musiałam kłaść na całość, bo kolor się nie spierał ani nie rudział jakoś specjalnie. Jeśli chcesz takie na prawdę jasne to dobre opinie w necie ma Londa Color Naturals 12/9 chyba. Ale dla mnie to był zawsze za jasny i nie chciałam aż takiego ![]() Ja chyba dziś przesadziłam z olejem, albo moje włosy go tak pragnęły. Siedziałam z nim od 10 rano do 19. Umyłam i włosy miałam takie dziwne, sypkie. Teraz schną i dalej takie są. Hm...może źle domyłam olej. Zobaczę po całkowitym wyschnięciu. Ewentualnie winogronowy im nie pasuje Dziwaczne
Dbam o włoski! Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2014-06-20 o 20:35 |
|
|
|
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój naturalny też podchodzi pod 7. Teraz mam pasemka (ale dosyć dużo), więc pewnie zatrudnię jak zawsze koleżankę do misternego zbierania starych i tylko po odrostach bo kolor na długości w ogóle się nie zmywa i ładnie wygląda. Po opiniach na KWC widzę, że będzie dobrze Pewnie pójdę w 17 na początek bo boję się, że 18 może być jednak zbyt jasna (chociaż może nie) - coś pokombinuję jeszcze raz dziękuje za odpowiedźJa już po myciu siedzę w sucharkach winogronowy zawsze mi służył
|
|
|
#2457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli teraz masz pasemka to osobiście proponowałabym Ci jednak przy nich zostać Ja właśnie do nich wróciłam, bo wkurzało mnie robienie odrostów co 1,5 miesiąca no i to, że jednak po farbie kolor się po jakimś czasie wymywa troszkę i zmienia. Pasemka mają tą zaletę, że spokój jest na mniej więcej 3 miesiące i kolor zawsze można odświeżyć szamponem niebieskim. Jeśli jednak zdecydujesz się na farbę to Londa jest spoko i wiele miałam droższych i efekt był marny. Na wątku "Farba Londa" jest trochę moich fotek po farbowaniach (Gdzieś w połowie stron, może bardziej pod koniec).Tam są kolory w świetle, z lampą, bez itd
|
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam sobie peeling skóry głowy, ale mam taką hm.. lekką skórę
czuję, że jest taka czysta ![]() Zrobiłam to z szamponem oczyszczającym, włosy aż skrzypiały ale chyba już im to było potrzebne. Zrobił mi się jeden, wielki kołtun na czubku głowy i wypadło mi chyba milion włosów, ale odżywka uratowała sytuację, włosy się ładnie rozdzieliły, poczesałam grzebieniem na odżywkę oczywiście i teraz sobie schną Mam taką lekką głowę jakąś, nie wiem czy tyle włosów mi wypadło czy to ten peeling |
|
|
|
#2459 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj przeżyłam załamanie. Umyłam włosy, ułożyłam po swojemu. Wszystko ok, są loki, całkiem spoko. Potraktowane czerwona Elseve d/s jako b/s oraz kremem Pantene. Ale po kilku godzinach... Zrobiło mi się takie afro... Taka objętość... Pod wieczór miałam włosy o objętości 3 razy większej niż moja głowa.
Już nie mówiąc, że przez to sięgały mi ledwo ramion. Muszę jak najszybciej kupić żel i nauczyć się układać grube loki, bo mi zawsze wychodzi milion maleńkich loczków, które na maxa się puszą. |
|
|
|
#2460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajne są takie włosyEdytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-06-21 o 15:06 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

.Takie włosy to skarb
.

Marzę o tak pięknie podkreślonym skręcie jak u Was!

Chyba Garniera AiK.
odrosty mam teraz taki blond, szarawy ale jasny