Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-20, 11:47   #2431
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usunięte

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Ja kiedyś robiłam psikacze z olejem i odżywką. Ale nie chce mi się czyścić ciągle tej buteleczki, wymieniać tego itp. Więc spryskuję zwykłą wodą, a resztę rękami nakładam. Wodę prosto wymienić i nawet jak przesadzę z psikaniem, to są tylko mokre, a nie oblepione.
I o wiele lepiej mi się tą wodę nakłada psikaczem niż rękami, są mniej puchate itp.
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 12:27   #2432
Joanku
Zadomowienie

Dot.: Zniszczone, kręcone włosy

ja mówiąc o moim psikaczu (czyli woda deszczowa plus odżywka bs) stoi około tydzień.
Akurat na 4 reanimacje, bo nie robię tego nie wiadomo ile.

Wstałam rano. Zreanimowalam się i chce powiedzieć, że patrząc w lustro zdałam sobie sprawę jak bardzo kocham swoje włosy. Z ich mankamentami i cudami, które potrafią wyczyniać, kocham bo po prostu -są moje. I jestem szczęściara że je w ogóle mam.

nie wiem czy Wy sobie zdajecie sprawe, że tak naprawdę to nasze forum to taki trochę zamknięty klub. jeśli nie masz genetycznej przepustki kręconowlosej, to chodź byś chciała nic tu dla siebie nie znajdziesz.
Wczoraj zdałam sobie sprawę, że obracam się pośród dziewczyn z kucami po 4/5 cm, proste biedne cienkie włoski,
Te dziewczyny co dzień Mi mówią ,że oddały by wszystko by po męczyć się tak jak ja.
Więc...
Dziś dziewczyny, doceniamy!

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 12:30   #2433
Wiolkaa93
Wtajemniczenie

GG do Wiolkaa93

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;46952598]Moje dzisiejsze. Na zdjęciu jeszcze trochę wilgotne przy skórze głowy.
Dałam b/s oleju kokosowego.
No i słońce zaszło do zdjęc.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Wiolkaa93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 12:49   #2434
Curly81
Wtajemniczenie

Myszko, a czym konserwujesz?Co dodajesz w jakiej ilości?
Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
Wczoraj zdałam sobie sprawę, że obracam się pośród dziewczyn z kucami po 4/5 cm, proste biedne cienkie włoski,
Te dziewczyny co dzień Mi mówią ,że oddały by wszystko by po męczyć się tak jak ja.
Więc...
Zgadza się,mamy z czego się cieszyć.Takie włosy to skarb.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 13:32   #2435
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kateel Pokaż wiadomość
Ile tu wiedzy Dziękuję serdecznie! Po weekendzie postaram się zacząć wprowadzać w życie zamieszczone w linkach zasady, no i przede wszystkim zaopatrzyć się w potrzebne do pielęgnacji produkty. Muszę się jeszcze przyjrzeć temu olejowaniu

Jeśli mogę - co to CP? Jakieś witaminy na włosy i paznokcie?

Joanku, pomył z atomizerem genialny! Z pewnością skorzystam A włosy masz przepiękne

Dziękuję

W kręconych jeszcze Cię nie widziałam, ale w prostych wyglądasz ślicznie! W ogóle - piękna z Ciebie kobietka!

Boskie

Jaki skręt Jaka objętość

Dziękuję

Mam nadzieję Marzę o tak pięknie podkreślonym skręcie jak u Was!
Cytat:
ja mówiąc o moim psikaczu (czyli woda deszczowa plus odżywka bs) stoi około tydzień.
Akurat na 4 reanimacje, bo nie robię tego nie wiadomo ile.

Wstałam rano. Zreanimowalam się i chce powiedzieć, że patrząc w lustro zdałam sobie sprawę jak bardzo kocham swoje włosy. Z ich mankamentami i cudami, które potrafią wyczyniać, kocham bo po prostu -są moje. I jestem szczęściara że je w ogóle mam.

nie wiem czy Wy sobie zdajecie sprawe, że tak naprawdę to nasze forum to taki trochę zamknięty klub. jeśli nie masz genetycznej przepustki kręconowlosej, to chodź byś chciała nic tu dla siebie nie znajdziesz.
Więc...

Zgadzam się z Tobą Joanku Zresztą czasem jak patrzę w lustro to wydaje mi się, że gdyby nie te włosy to byłabym pospolitym przeciętnym człowiekiem. Niestety w moim przypadku dodają mi +100% do urody.
Stary 2014-06-20, 13:46   #2436
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za wyjaśnienie
Kolejny temat, którym warto się zainteresować
Warto dodać, że są tanie
Cytat:
Więc...

Myślę, że większość docenia

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 14:30   #2437
Doe
Rozeznanie

Cytat:
- No baaa... Ja tam zawsze powtarzam, że swoje włosy kocham, ale po prostu nie zawsze je lubię .
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 17:09   #2438
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość

Wiesz co, chcę zrobić tą farbą KLIK, nie wiem jak patrzeć na "profesjonalny" numerek bo ja nie robię u fryzjera, nigdy koloru
Trochę się obawiam, że mi wyjdzie za ciemny no i że stracę tą żarówę a stracę na pewno, ale może to i dobrze koleżanka robiła z tej nowej serii Joanną jakimś jasnym brązem i mówi, że jej wyszedł identyczny jak na opakowaniu i bardzo równo, mimo, że odrost miała dużo ciemniejszy niż na długości. Na żywo kolor na opakowaniu ten rudy wygląda żywiej. Nie wiem. Trochę się boję jak złapie, ale kto nie ryzykuje szampana nie pije
Mnie się zdaje, że nie wyrówna Ci odrostów i będą ciemniejsze od reszty włosów.

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
O nie nie, jak dla mnie to zdecydowanie bez dwoch zdan lepiej wygladasz w kreconych

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Zgadzam się! W prostych ta fryzura taka bez życia, a kręcone...

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Mam pytanie co do tych mikstur jakie robicie do spryskiwania włosów...Jak długo taki specyfik może być przydatny do użytku?
Moja teraz stoi chyba z 2 miesiące i używałam jej ostatnio. Zapach, konsystencja i wszystko normalne, więc chyba nic jej się nie stało.
Odżywka + woda to jest. Tylko już nawet nie pamiętam, jaką odżywkę tam dałam. Chyba Garniera AiK.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 17:21   #2439
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Mnie się zdaje, że nie wyrówna Ci odrostów i będą ciemniejsze od reszty włosów.
Tyle, że ja odrosty mam jaśniejsze od reszty włosów zwłaszcza teraz kiedy rozjaśniło mi je słońce. Nie wiem czy to, że na zdjęciach wychodzą ciemniejsze jest winą koloru reszty włosów czy ustawień aparatu, światła czy czego odrosty mam teraz taki blond, szarawy ale jasny a na zdjęciach wyglądają na brązowe nie raz
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 17:33   #2440
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Tyle, że ja odrosty mam jaśniejsze od reszty włosów zwłaszcza teraz kiedy rozjaśniło mi je słońce. Nie wiem czy to, że na zdjęciach wychodzą ciemniejsze jest winą koloru reszty włosów czy ustawień aparatu, światła czy czego odrosty mam teraz taki blond, szarawy ale jasny a na zdjęciach wyglądają na brązowe nie raz
A no chyba że tak.
Ja mam ciut ciemniejsze od rudości i mi nie łapią już takie farby. Taki średni mysi blond mam, wydaje się, że niezbyt ciemny kolor, ale i henna, i farby bez amoniaku nie wyrównują mi tego z rudością.
A to chyba wina jakiegoś kontrastu, bo jak ja robię swoim badziewnym telefonem zdjęcia, to nie mogę przy naturalnym świetle (takim co to na mnie pada, a nie że wpada przez okno na drugim końcu pokoju) robić zdjęć z twarzą, bo twarz wychodzi biała, a włosy jak ciemny brąz prawie. Nie porównuję oczywiście tego do Twojego aparatu, tylko tak mi się skojarzyło i ja to sobie tłumaczę zbyt dużym kontrastem, przy telefonie nic z tym nie zrobię, ale pewnie w aparacie jest to do ogarnięcia, ja się nie znam na aparatach, nigdy nie lubiłam robić zdjęć.
Stary 2014-06-20, 17:38   #2441
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
To jest chyba problem większości zdjęć. Sama na zdjęciach często mam ciemną górę, a tak naprawdę moje włosy na całej długości mają bardzo podobny kolor.
Może akurat tak światło się załamuje, że włosy przy skórze wychodzą ciemniejsze? Sama nie wiem, ale po wielokroć u różnych osób to zauważyłam.
Stary 2014-06-20, 17:41   #2442
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
A no chyba że tak.
Ja mam ciut ciemniejsze od rudości i mi nie łapią już takie farby. Taki średni mysi blond mam, wydaje się, że niezbyt ciemny kolor, ale i henna, i farby bez amoniaku nie wyrównują mi tego z rudością.
A to chyba wina jakiegoś kontrastu, bo jak ja robię swoim badziewnym telefonem zdjęcia, to nie mogę przy naturalnym świetle (takim co to na mnie pada, a nie że wpada przez okno na drugim końcu pokoju) robić zdjęć z twarzą, bo twarz wychodzi biała, a włosy jak ciemny brąz prawie. Nie porównuję oczywiście tego do Twojego aparatu, tylko tak mi się skojarzyło i ja to sobie tłumaczę zbyt dużym kontrastem, przy telefonie nic z tym nie zrobię, ale pewnie w aparacie jest to do ogarnięcia, ja się nie znam na aparatach, nigdy nie lubiłam robić zdjęć.
No to ja mam chyba coś podobne, przynajmniej tak wnioskuję z opisu Twoich naturalek bo też mam średni mysi blond, ale jest trochę jaśniejszy od rudości, którą teraz mam
Wiesz co, możliwe że taki kolor wychodzi przez zwiększanie kontrastu przy obróbce zdjęć też, bo jednak odrosty są miejscem trochę zacienionym i na długości kolor zostaje trochę podbity a tu przyciemniony.

Myślałam jeszcze o rudości z Garniera. On jest na poziomie chyba 7.40. Myślicie, że by mi złapał jakoś w miarę? Bo widziałam, że kolorystycznie jest podobny do Pure Paprika.

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
To jest chyba problem większości zdjęć. Sama na zdjęciach często mam ciemną górę, a tak naprawdę moje włosy na całej długości mają bardzo podobny kolor.
Może akurat tak światło się załamuje, że włosy przy skórze wychodzą ciemniejsze? Sama nie wiem, ale po wielokroć u różnych osób to zauważyłam.
Być może, może tak jak pisałam jest to kwestia padania cienia.
Stary 2014-06-20, 17:50   #2443
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
No to ja mam chyba coś podobne, przynajmniej tak wnioskuję z opisu Twoich naturalek bo też mam średni mysi blond, ale jest trochę jaśniejszy od rudości, którą teraz mam

Myślałam jeszcze o rudości z Garniera. On jest na poziomie chyba 7.40. Myślicie, że by mi złapał jakoś w miarę? Bo widziałam, że kolorystycznie jest podobny do Pure Paprika.
No może i są takie odrosty jaśniejsze trochę, teraz nie mam jak zobaczyć, bo mam może z 3-4 mm. W ogóle ciężko porównać taki mysi zgaszony szarawy kolor do mocnej rudości, kompletnie inne odcienie, inne kolory i dlatego chyba się odznacza ten pofarbowany odrost. Jakbyś od początku kładła tamtą farbę, to pewnie byłoby okej, ale najpierw ten L'oreal, który jest w stanie mocno jasny "podkład" pod żywy kolor sobie zrobić, a później delikatna farba, to będzie to widać, inny kolor wyjdzie.
Ja po odcieniu Mango z Feerii farbowałam tym:
http://www.e-commerce.pl/zdjecia/Kol...-59712-big.jpg
I była różnica na odroście. Chyba nigdy mi się nie wyrównał ten kolor, a dobre kilka razy farbowałam tym Natural&Easy.
7.40 będzie mniej żarówiasty niż Pure Paprika chyba.
Stary 2014-06-20, 17:58   #2444
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
No może i są takie odrosty jaśniejsze trochę, teraz nie mam jak zobaczyć, bo mam może z 3-4 mm. W ogóle ciężko porównać taki mysi zgaszony szarawy kolor do mocnej rudości, kompletnie inne odcienie, inne kolory i dlatego chyba się odznacza ten pofarbowany odrost. Jakbyś od początku kładła tamtą farbę, to pewnie byłoby okej, ale najpierw ten L'oreal, który jest w stanie mocno jasny "podkład" pod żywy kolor sobie zrobić, a później delikatna farba, to będzie to widać, inny kolor wyjdzie.
Ja po odcieniu Mango z Feerii farbowałam tym:
http://www.e-commerce.pl/zdjecia/Kol...-59712-big.jpg
I była różnica na odroście. Chyba nigdy mi się nie wyrównał ten kolor, a dobre kilka razy farbowałam tym Natural&Easy.
7.40 będzie mniej żarówiasty niż Pure Paprika chyba.
Właśnie dlatego trochę się tego boję, że teraz po zafarbowaniu inną farbą niż ten Pure Paprika to wyjdę w ciapki i to bardzo różne ciapki, bo jednak Loreal sobie robi pod siebie ten jasny podkład
No i mam problem czy wydać na farbę niemalże 70zł i mieć pewność, że będę wyglądać jak człowiek, bo już się tym Lorealem robiłam i za każdym razem wychodziło ok czy kupić inny, choćby tego Garniera i zapłacić dużo mniej ale nie mieć pewności to co wyjdzie
Stary 2014-06-20, 18:01   #2445
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie dlatego trochę się tego boję, że teraz po zafarbowaniu inną farbą niż ten Pure Paprika to wyjdę w ciapki i to bardzo różne ciapki, bo jednak Loreal sobie robi pod siebie ten jasny podkład
No i mam problem czy wydać na farbę niemalże 70zł i mieć pewność, że będę wyglądać jak człowiek, bo już się tym Lorealem robiłam i za każdym razem wychodziło ok czy kupić inny, choćby tego Garniera i zapłacić dużo mniej ale nie mieć pewności to co wyjdzie
IMP. Niestety zawsze jak się zdradza swoją farbę to kolor lekko się różni. Ja tak zawsze miałam mimo, że np. był tylko ton różnicy w farbie. Nawet tej samej firmy. :/ Ciężka sprawa...Drogi ten Loreal i moim zdaniem nigdy nie był wart swojej ceny. Na moich nigdy nie dawał porządanego odcienia. Dopiero w niższej półce cenowej znalazłam spoko farbę. Joanny mają ogólnie dobrą opinię Ja robiłam tylko raz, ale inną serią i było ok, ale u mnie bez szału jak to blond Wybredna byłam:P
Stary 2014-06-20, 18:04   #2446
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Kupujesz 2 opakowania?
Ja kupuję jedno, też mam długie włosy i nie jakieś rzadzizny.
Po prostu kładę na odrosty na 20 minut, a później resztę byle jak na pozostałą część włosów na 5-10 minut. Ta farba nie musi być przy kolejnych razach tak super rozprowadzona, nigdy żadnej ciapki nie miałam po takim farbowaniu.
Stary 2014-06-20, 18:06   #2447
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
IMP. Niestety zawsze jak się zdradza swoją farbę to kolor lekko się różni. Ja tak zawsze miałam mimo, że np. był tylko ton różnicy w farbie. Nawet tej samej firmy. :/ Ciężka sprawa...Drogi ten Loreal i moim zdaniem nigdy nie był wart swojej ceny. Na moich nigdy nie dawał porządanego odcienia. Dopiero w niższej półce cenowej znalazłam spoko farbę. Joanny mają ogólnie dobrą opinię Ja robiłam tylko raz, ale inną serią i było ok, ale u mnie bez szału jak to blond Wybredna byłam:P
Nie wahałabym się gdybym potrzebowała jednej farby, 35zł to jeszcze nie jest tak źle ale na moje trzeba niestety dwie. Może uda mi się trafić na jakąś promocję to kupię bo w innym wypadku muszę ratować się czymś innym
Cytat:
Kupujesz 2 opakowania?
Ja kupuję jedno, też mam długie włosy i nie jakieś rzadzizny.
Po prostu kładę na odrosty na 20 minut, a później resztę byle jak na pozostałą część włosów na 5-10 minut. Ta farba nie musi być przy kolejnych razach tak super rozprowadzona, nigdy żadnej ciapki nie miałam po takim farbowaniu.
Kupuję dwie ostatnio przed ścięciem to mi ledwie te dwie wystarczyły, bo moje włosy ją normalnie wypiły
Stary 2014-06-20, 18:08   #2448
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Nie wahałabym się gdybym potrzebowała jednej farby, 35zł to jeszcze nie jest tak źle ale na moje trzeba niestety dwie. Może uda mi się trafić na jakąś promocję to kupię bo w innym wypadku muszę ratować się czymś innym
Kupuję dwie ostatnio przed ścięciem to mi ledwie te dwie wystarczyły, bo moje włosy ją normalnie wypiły
A jak byś tylko malaks na całość zrobiła? Tej farby z tego co pamiętam jest strasznie dużo. Na moje zawsze szła 1/3 i musiałam potem resztę wywalać. Nie starczyłaby Ci jedna na same odrosty i potem tylko malaks tego co masz już na głowie z wodą na całość?
Stary 2014-06-20, 18:15   #2449
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
A jak byś tylko malaks na całość zrobiła? Tej farby z tego co pamiętam jest strasznie dużo. Na moje zawsze szła 1/3 i musiałam potem resztę wywalać. Nie starczyłaby Ci jedna na same odrosty i potem tylko malaks tego co masz już na głowie z wodą na całość?
Starczyłoby na bank.
Mnie przy włosach 8cm w kucyku za zapięcie stanika tej farby jeszcze zostaje. Nie robię żadnego malaksu, tylko pokrywam odrosty, trzymam na nich, a później ciapię byle jak, bo ona jest na tyle rzadka, że jak sie wmasuje, to sama sie dostanie, gdzie trzeba.
A później mi zostaje jeszcze z 1/5 buteleczki i nakładam byle jak albo wylewam.
Stary 2014-06-20, 18:18   #2450
Imperfecta
Zakorzenienie

To spróbuję kupić jedną mam nadzieję, że już nie będą tak łapczywie pić jak poprzednim razem
Stary 2014-06-20, 18:20   #2451
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
To spróbuję kupić jedną mam nadzieję, że już nie będą tak łapczywie pić jak poprzednim razem
A nawet jeśli, to i tak nie dokładaj. Ona jest po prostu rzadka i dlatego tak się zachowuje.
Ja nakładam, przedziałek dalej, nakłada, przedziałek dalej i nie zastanawiam się, co się z nią dzieje. Nawet te kolejne przedziałki robię stosunkowo daleko od siebie, po prostu przy każdym wmasowuję tę farbę. I wszystko jest perfekto pokryte, żadnych plamek, niedomalowanych pasemek.
Stary 2014-06-20, 19:50   #2452
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
oj ty ma piękności
Cytat:
Boskie
Dzięki dziewczyny

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Jakie już są długie, tak je lubię
No też się cieszę, że urosły ale oczywiście ciągle mi wszędzie zawadzają
Stary 2014-06-20, 20:01   #2453
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
A nawet jeśli, to i tak nie dokładaj. Ona jest po prostu rzadka i dlatego tak się zachowuje.
Ja nakładam, przedziałek dalej, nakłada, przedziałek dalej i nie zastanawiam się, co się z nią dzieje. Nawet te kolejne przedziałki robię stosunkowo daleko od siebie, po prostu przy każdym wmasowuję tę farbę. I wszystko jest perfekto pokryte, żadnych plamek, niedomalowanych pasemek.
Dziękuje bardzo spróbuję, bo bardzo nie chcę tracić mojego koloru!
Stary 2014-06-20, 20:02   #2454
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
iwonsia01 ja wiem, że pisałaś jakiej farby i odcienia używasz ale nie mogę znaleźć teraz czy mogłabyś jeszcze raz napisać - podoba mi się twój kolorek, a u mnie już trochę odrosty walą po oczach i chyba bym sama w domu coś zdziałała tym razem

dniem twojego życia."
Stary 2014-06-20, 20:28   #2455
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
iwonsia01 ja wiem, że pisałaś jakiej farby i odcienia używasz ale nie mogę znaleźć teraz czy mogłabyś jeszcze raz napisać - podoba mi się twój kolorek, a u mnie już trochę odrosty walą po oczach i chyba bym sama w domu coś zdziałała tym razem
Londa Color Blend Poczytaj sobie opinie na KWC. Nawet gdzieś tam jest moja recenzja. Ja robiłam 17 (to jest taki beżowy, naturalny ciepło-zimny blond). Nie jest bardzo jasny. Raczej ciepły. Jaśniejszy i podobny do Twoich z awatara jest nr 18. Jest własnie taki perłowy. Miałam go na wakacjach rok temu i był spoczko Tymi farbami ciężko zrobić sobie krzywdę. Wychodzą zawsze "pewniaki". Wiadomo dużo zależy od włosów też. Moje włosy naturalne to poziom 7 (ciemny popielaty blond). Aktualnie moje włosy są robione pasemkami (te co dawałam ostatnie chyba z 17 czerwca). Włosy mi rosną i nie umiem już sobie sama poradzić z odrostami. Reasumując polecam Ci 18 jeśli chcesz jaśniejsze włoski Jeśli poza odrostami masz jasne to spokojnie daj tylko na odrosty i po ok 30-40 minutach resztą nałóż na 3 minuty i zrób malaks z wodą z kranu i wszystko po takim masażu spłucz. Ja tej mojej Londy nigdy nie musiałam kłaść na całość, bo kolor się nie spierał ani nie rudział jakoś specjalnie.
Jeśli chcesz takie na prawdę jasne to dobre opinie w necie ma Londa Color Naturals 12/9 chyba. Ale dla mnie to był zawsze za jasny i nie chciałam aż takiego

Ja chyba dziś przesadziłam z olejem, albo moje włosy go tak pragnęły. Siedziałam z nim od 10 rano do 19. Umyłam i włosy miałam takie dziwne, sypkie. Teraz schną i dalej takie są. Hm...może źle domyłam olej. Zobaczę po całkowitym wyschnięciu. Ewentualnie winogronowy im nie pasuje Dziwaczne

Edytowane przez iwonsia01
Czas edycji: 2014-06-20 o 20:35
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 21:04   #2456
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Londa Color Blend Poczytaj sobie opinie na KWC. Nawet gdzieś tam jest moja recenzja. Ja robiłam 17 (to jest taki beżowy, naturalny ciepło-zimny blond). Nie jest bardzo jasny. Raczej ciepły. Jaśniejszy i podobny do Twoich z awatara jest nr 18. Jest własnie taki perłowy. Miałam go na wakacjach rok temu i był spoczko Tymi farbami ciężko zrobić sobie krzywdę. Wychodzą zawsze "pewniaki". Wiadomo dużo zależy od włosów też. Moje włosy naturalne to poziom 7 (ciemny popielaty blond). Aktualnie moje włosy są robione pasemkami (te co dawałam ostatnie chyba z 17 czerwca). Włosy mi rosną i nie umiem już sobie sama poradzić z odrostami. Reasumując polecam Ci 18 jeśli chcesz jaśniejsze włoski Jeśli poza odrostami masz jasne to spokojnie daj tylko na odrosty i po ok 30-40 minutach resztą nałóż na 3 minuty i zrób malaks z wodą z kranu i wszystko po takim masażu spłucz. Ja tej mojej Londy nigdy nie musiałam kłaść na całość, bo kolor się nie spierał ani nie rudział jakoś specjalnie.
Jeśli chcesz takie na prawdę jasne to dobre opinie w necie ma Londa Color Naturals 12/9 chyba. Ale dla mnie to był zawsze za jasny i nie chciałam aż takiego

Ja chyba dziś przesadziłam z olejem, albo moje włosy go tak pragnęły. Siedziałam z nim od 10 rano do 19. Umyłam i włosy miałam takie dziwne, sypkie. Teraz schną i dalej takie są. Hm...może źle domyłam olej. Zobaczę po całkowitym wyschnięciu. Ewentualnie winogronowy im nie pasuje Dziwaczne
Ojej dziękuje pięknie za tak wyczerpująca odpowiedź
mój naturalny też podchodzi pod 7. Teraz mam pasemka (ale dosyć dużo), więc pewnie zatrudnię jak zawsze koleżankę do misternego zbierania starych i tylko po odrostach bo kolor na długości w ogóle się nie zmywa i ładnie wygląda. Po opiniach na KWC widzę, że będzie dobrze Pewnie pójdę w 17 na początek bo boję się, że 18 może być jednak zbyt jasna (chociaż może nie) - coś pokombinuję jeszcze raz dziękuje za odpowiedź

Ja już po myciu siedzę w sucharkach
winogronowy zawsze mi służył choć ostatni raz nim olejowałam parę miesięcy temu

dniem twojego życia."
Stary 2014-06-20, 21:28   #2457
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Ojej dziękuje pięknie za tak wyczerpująca odpowiedź
mój naturalny też podchodzi pod 7. Teraz mam pasemka (ale dosyć dużo), więc pewnie zatrudnię jak zawsze koleżankę do misternego zbierania starych i tylko po odrostach bo kolor na długości w ogóle się nie zmywa i ładnie wygląda. Po opiniach na KWC widzę, że będzie dobrze Pewnie pójdę w 17 na początek bo boję się, że 18 może być jednak zbyt jasna (chociaż może nie) - coś pokombinuję jeszcze raz dziękuje za odpowiedź

Ja już po myciu siedzę w sucharkach
winogronowy zawsze mi służył choć ostatni raz nim olejowałam parę miesięcy temu
Nie ma za co Jeśli teraz masz pasemka to osobiście proponowałabym Ci jednak przy nich zostać Ja właśnie do nich wróciłam, bo wkurzało mnie robienie odrostów co 1,5 miesiąca no i to, że jednak po farbie kolor się po jakimś czasie wymywa troszkę i zmienia. Pasemka mają tą zaletę, że spokój jest na mniej więcej 3 miesiące i kolor zawsze można odświeżyć szamponem niebieskim. Jeśli jednak zdecydujesz się na farbę to Londa jest spoko i wiele miałam droższych i efekt był marny. Na wątku "Farba Londa" jest trochę moich fotek po farbowaniach (Gdzieś w połowie stron, może bardziej pod koniec).Tam są kolory w świetle, z lampą, bez itd
Stary 2014-06-21, 12:49   #2458
Imperfecta
Zakorzenienie

Zrobiłam sobie peeling skóry głowy, ale mam taką hm.. lekką skórę czuję, że jest taka czysta
Zrobiłam to z szamponem oczyszczającym, włosy aż skrzypiały ale chyba już im to było potrzebne. Zrobił mi się jeden, wielki kołtun na czubku głowy i wypadło mi chyba milion włosów, ale odżywka uratowała sytuację, włosy się ładnie rozdzieliły, poczesałam grzebieniem na odżywkę oczywiście i teraz sobie schną
Mam taką lekką głowę jakąś, nie wiem czy tyle włosów mi wypadło czy to ten peeling
Stary 2014-06-21, 13:21   #2459
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Ja wczoraj przeżyłam załamanie. Umyłam włosy, ułożyłam po swojemu. Wszystko ok, są loki, całkiem spoko. Potraktowane czerwona Elseve d/s jako b/s oraz kremem Pantene. Ale po kilku godzinach... Zrobiło mi się takie afro... Taka objętość... Pod wieczór miałam włosy o objętości 3 razy większej niż moja głowa. Już nie mówiąc, że przez to sięgały mi ledwo ramion. Muszę jak najszybciej kupić żel i nauczyć się układać grube loki, bo mi zawsze wychodzi milion maleńkich loczków, które na maxa się puszą. Będę cierpieć męki póki nie będą za ramiona. ;(
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 15:03   #2460
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Ja wczoraj przeżyłam załamanie. Umyłam włosy, ułożyłam po swojemu. Wszystko ok, są loki, całkiem spoko. Potraktowane czerwona Elseve d/s jako b/s oraz kremem Pantene. Ale po kilku godzinach... Zrobiło mi się takie afro... Taka objętość... Pod wieczór miałam włosy o objętości 3 razy większej niż moja głowa. Już nie mówiąc, że przez to sięgały mi ledwo ramion. Muszę jak najszybciej kupić żel i nauczyć się układać grube loki, bo mi zawsze wychodzi milion maleńkich loczków, które na maxa się puszą. Będę cierpieć męki póki nie będą za ramiona. ;(
Masz w rodzinie przodka z czarnego lądu?Fajne są takie włosy.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-06-21 o 15:06
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości