III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-20, 21:49   #601
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Ja tez zamierzam kupic te podpaski bella i tez 2op. Z reszta tez przy okresie uzywam tej firmy i mam nadzieje ze te poporodowe mnie nie zawioda a i tez zawsze ze skrzydelkami hehe ale te sa tak duze ze raczej przesuwac sie nie beda, chyba

A powiedz mi jak ten staniczek do karmienia? Przymierzalas? Bo mi najbardziej na nim zalezy
Staniczek hm... Za tą cenę nie ma co narzekać. Jest ok, nie wcina się, wygodne odpięcie, cycuszek fajnie wychodzi. Dzisiaj w nim występuję cały dzień. Nie ma fiszbinów i na prawdę jest wygodny. Ale mam do porównania ten z biedronki i ten jest dużo bardziej przyjemny Kupiłam też w promocji, bo za 15zł, spróbuj go zdobyć. Ten z biedry ma fiszbiny, ale materiał taki mięciutki. Ja na pewno będę używać i tych i tych, biedronkowy zostawię sobie może na wyjścia
Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Bez skrzydełek ?!?!?! zachlastam się... Ja w ogóle się zastanawiam czy nie wziąć swoich podpasek,bo ja się tak denerwuję jak założę inne niż swoje Perfecty cieniutkie jak papier,że masakra...
Widziałam z Canpolu bodajże na Allegro ultracienkie,ciekawe jak bardzo cienkie będą
No te są moga grube co mnie też przeraża Też lubię perfecty, kupowałam zwykle te niebieskie/granatowe perfecty w porównaniu z bella mama wyglądają jak wkładki hehe. Kup sobie wcześniej jedno opakowanie i spróbuj się z nimi 'zaprzyjaźnić'. Ja też w jedne wskoczę jeszcze za wczasu. Ale no, łatwo nie będzie
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 21:54   #602
201610121609
Konto usunięte

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Melduje sie po całym dniu
Wy tu tak o tych wszystkich rzeczach do szpitala i dziwnie sie czuje bo tutaj w De niby wszystko dają i jak tak czytam to mam poczucie, ze jeszcze tyle mi brakuje a niby tego kupić nie musze...a jednak jakiś niepokój, ze tego nie kupuje i ze czegoś mi brakuje istnieje...

My dzisiaj ruszyliśmy w miasto i kupiłam dwie bluzki na wyprzedaży w Zarze niemieckiej wyprzedaży brak a w Pl jest od dziś no i sie zdziwiłam lekko... Tz juz chrapie a jutro mamy sie wybrać 20km od domu do niby największego w tym landzie marketu z rzeczami dla maluszków...pewnie jak zwykle bedzie tego tyle, ze na nic sie nie zdecyduje brakuje nam na pewno wanienki, przewijaka i takich rzeczy jak gruszeczka do noska, szczoteczka do włosków, nożyczki...przyda sie tez jeszcze jakies dodatkowe prześcieradło i kilka innych rzeczy ale to juz jako duble takze podstawowo jesteśmy gotowi musze teraz tez pomyśleć o piżamie/koszuli do szpitala, cienkim szlafroku i dresie do chodzenia po szpitalu bo na śniadanie niby chodzi sie gdzieś do jakiegoś pokoju i jest szwedzki stół takze w czymś po szpitalu chodzić musze

Cieszę sie, ze juz chociaż jedna z dziewczyn wychodzi ze szpitala martwi mnie Asia bo to juz dosc długo...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 21:58   #603
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dziewczęta po porodzie będzie Wam wszystko jedno jakie macie podpaski
U mnie po porodzie krwawienie było chyba normalne - ciężko mi określić bo nie mam porównania. Na pewno duzo mocniej niż podczas okresu. Zwykle podpaski nie dałyby rady.
A te wielkie... No coz, jak pielucha, ale co zrobić

Obzarlam się truskawkami uwielbiam

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 22:03   #604
Misstic
Wtajemniczenie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46969051]Staniczek hm... Za tą cenę nie ma co narzekać. Jest ok, nie wcina się, wygodne odpięcie, cycuszek fajnie wychodzi. Dzisiaj w nim występuję cały dzień. Nie ma fiszbinów i na prawdę jest wygodny. Ale mam do porównania ten z biedronki i ten jest dużo bardziej przyjemny Kupiłam też w promocji, bo za 15zł, spróbuj go zdobyć. Ten z biedry ma fiszbiny, ale materiał taki mięciutki. Ja na pewno będę używać i tych i tych, biedronkowy zostawię sobie może na wyjścia

[/QUOTE]

Kurcze no patrze w tych biedronkach ale u nas w ogóle nie ma żadnych rzeczy dla dzieci i kobiet ciężarnych ale będę jeszcze patrzeć. No w kazdym razie cena nie wysoka więc i jakość też nie wygórowana. Chociaż ja np. ciągle nosze staniki z tzw. bazarku, kupuje za 15zł i jestem zawsze zadowolona, więc może i te by mi do gustu przypadły
Dziękuję za opinię

Cytat:
Bez skrzydełek ?!?!?! zachlastam się... Ja w ogóle się zastanawiam czy nie wziąć swoich podpasek,bo ja się tak denerwuję jak założę inne niż swoje Perfecty cieniutkie jak papier,że masakra...
Widziałam z Canpolu bodajże na Allegro ultracienkie,ciekawe jak bardzo cienkie będą
Ja już się przyzwyczaiłam do dużych podpasek No napewno nie do tak dużych jak te bella mama bo to prawie pieluchy hehe ale np. podczas okresu mam silne krawienia zawsze i i tak muszę używać tych podpasek większych bella maxi, bo inaczej bym nie dała rady. Także myślę, że po porodzie tamte będą jak najbardziej dla mnie odpowiednie hehe

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 22:09   #605
Konto usunięte

No właśnie, jak pielucha hehe Myślę, że też sobie z tym poradzę. Belle są takie bardzo naturalne, to na pewno dobrze, no ale są grube Hehe się śmiałam, bo są tak długie, że z normalnych moich niektórych majteczek pewnie by wystawały
Te majtasy tez bardzo przyjemne, same dziurki więc przewiewne. Ale jak to się zachowa po praniu (ręczny, bo jakoś wyprać je w pralce sobie nie wyobrażam) dlatego teraz kupiłabym chyba jeszcze dodatkowe pary. Ale będę jeszcze kupować chemię dla maluszka, to może będą i te majty

aisa fajnie macie szwedki stół, fiu fiu jak sobie przypomnę śniadania ze szpitala to aż się głodna robię Udanych zakupów jutro i tez się pochwal co tam udało Ci się zdobyć
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 22:11   #606
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
weź swoje podpaski, które lubisz, ale weź też duże (choć w szpitalu powinni mieć te duże). Nigdy nie wiadomo, jak duże jest krwawienie po porodzie. Ja mam na początku tak spore, że w ogóle przez myśl mi nie przyszło, bym mogła założyć zwykłe podpaski. Ale pewnie to też od danego organizmu zależy.
No i tak kupię jakieś porodowe mimo,że w szpitalu dają,ale spodziewam się jak wielkiee i grube dadzą więc wolę swoje a jak krwawienie będzie w miarę znośne to będę miała swoje na wszelki wielki Choć znając moją gorącą głowę to będę wolała co pół godziny zmieniać podpaski niż męczyć się w tych wielgachnych
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46969051]

No te są moga grube co mnie też przeraża Też lubię perfecty, kupowałam zwykle te niebieskie/granatowe perfecty w porównaniu z bella mama wyglądają jak wkładki hehe. Kup sobie wcześniej jedno opakowanie i spróbuj się z nimi 'zaprzyjaźnić'. Ja też w jedne wskoczę jeszcze za wczasu. Ale no, łatwo nie będzie [/QUOTE]
Wiesz chyba wolę się nie zaprzyjaźniać,jak rzucę się głęboką wodę i będę wiedzieć,że muszę je założyć i wyjścia nie ma to nie będę aż tak się denerwować tą niewygodą a tak tylko w czasie ciąży się zdenerwuje,że one są takie i się zniechęcę niepotrzebnie

Cytat:
Ja już się przyzwyczaiłam do dużych podpasek No napewno nie do tak dużych jak te bella mama bo to prawie pieluchy hehe ale np. podczas okresu mam silne krawienia zawsze i i tak muszę używać tych podpasek większych bella maxi, bo inaczej bym nie dała rady. Także myślę, że po porodzie tamte będą jak najbardziej dla mnie odpowiednie hehe
Ja może dlatego nie jestem przyzwyczajona,bo mój okres to był taki,że mogłam 2 razy na dzień podpaski zmieniać,choć oczywiście ze względów higienicznych robiłam to o wiele częściej i na 3 dzień okresu używałam już wkładki,żeby się nie męczyć Ale przez pierwsze 2 lata okresu to mega mocno leciało ale cienkie podpaski wytrzymywały to mimo wszystko,tylko musiałam je jeszcze częściej zmieniać niż teraz. Choć chyba żadna z nas,która będzie rodzić pierwszy raz nie wie jak duże będzie krwawienie więc chyba trzeba przygotować się na wszystko i zmusić się do tych pampersów

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 22:14   #607
Konto usunięte

Cytat:
Kurcze no patrze w tych biedronkach ale u nas w ogóle nie ma żadnych rzeczy dla dzieci i kobiet ciężarnych ale będę jeszcze patrzeć. No w kazdym razie cena nie wysoka więc i jakość też nie wygórowana. Chociaż ja np. ciągle nosze staniki z tzw. bazarku, kupuje za 15zł i jestem zawsze zadowolona, więc może i te by mi do gustu przypadły
Dziękuję za opinię
Ja też kupuję staniki targowe w granicach 10-20zł nie mam z tym problemu, są jak dla mnie wygodne, a że po iluś tam praniach wyglądają na znoszone to przynajmniej mi nie żal wyrzucić i kupic sobie nowe uwielbiam staniki w różnych kolorach i z ciekawymi wzorami, więc to dla mnie ekonomiczne rozwiązanie dlatego na te z aukcji się skusiłam, bo wiem, że przyda mi się kilka sztuk. Są wygodne, juz teraz będę po domu w jednym z nich chodzić, bo te usztywniane mnie troszkę już uwierają. Nie żałuję zakupu
Stary 2014-06-20, 22:15   #608
Misstic
Wtajemniczenie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46969426]No właśnie, jak pielucha hehe Myślę, że też sobie z tym poradzę. Belle są takie bardzo naturalne, to na pewno dobrze, no ale są grube Hehe się śmiałam, bo są tak długie, że z normalnych moich niektórych majteczek pewnie by wystawały
Te majtasy tez bardzo przyjemne, same dziurki więc przewiewne. Ale jak to się zachowa po praniu (ręczny, bo jakoś wyprać je w pralce sobie nie wyobrażam) dlatego teraz kupiłabym chyba jeszcze dodatkowe pary. Ale będę jeszcze kupować chemię dla maluszka, to może będą i te majty

aisa fajnie macie szwedki stół, fiu fiu jak sobie przypomnę śniadania ze szpitala to aż się głodna robię Udanych zakupów jutro i tez się pochwal co tam udało Ci się zdobyć [/QUOTE]

No ja też raczej będę prała je ręcznie z resztą pewnie wystarczy wycisnąć w ręczniki i pewnie już suche będą hehe
A chemię bedziesz kupowała też na allegro czy już w sklepach stacjonarnych?
Bo jak na all i masz jakiegoś upatrzonego sprzedającego to podziel się z koleżanką z forum hihi

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-06-20, 22:17   #609
Konto usunięte

Jedynie zła jestem na tą szczotkę dla dzieci.... Jak dla mnie za twarda spodziewałam się takiego mięciutkiego włosia, nie wiem z czego to, ale porozglądam się już w sklepach i kupie tak czy siak, a tą zostawię na potem
Stary 2014-06-20, 22:19   #610
201610121609
Konto usunięte

Dzanet-no w grupie polskich rodziców w Niemczech na Facebooku twierdza, ze tak wyglądają śniadanka ale jak to bedzie to sie okaże we wrześniu

Dobranoc Dziewczynki tz juz chrapie a ja jestem tak zmęczona, ze aż czuje takie napięcia w mięśniach (chociaż nie wiem czy wiecie o co mi chodzi )

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 22:22   #611
Konto usunięte

Cytat:
No ja też raczej będę prała je ręcznie z resztą pewnie wystarczy wycisnąć w ręczniki i pewnie już suche będą hehe
A chemię bedziesz kupowała też na allegro czy już w sklepach stacjonarnych?
Bo jak na all i masz jakiegoś upatrzonego sprzedającego to podziel się z koleżanką z forum hihi
Nie robiłam jeszcze porównania, ale będę kupować raczej w internecie, nie mam nigdzie w pobliżu jakiejś sprawdzonej i taniej hurtowni. Na pewno porównam ceny w tym sklepie który juz kiedys podawałam: http://www.blizejciebie.pl/ z cenami na allegro. Zobaczymy co z tego wyjdzie Sklep sprawdzony koleżanka zamawiała i jest zadowolona z zakupu. Wiem jakie kosmetyki mniej więcej chcę i kupię tam gdzie taniej. Tylko nad proszkiem się wciąż zastanawiam No i nie wiem co na pępek i na te rany po porodzie, ale to mam nadzieję się dowiedzieć od położnej
Stary 2014-06-20, 22:24   #612
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja może dlatego nie jestem przyzwyczajona,bo mój okres to był taki,że mogłam 2 razy na dzień podpaski zmieniać,choć oczywiście ze względów higienicznych robiłam to o wiele częściej i na 3 dzień okresu używałam już wkładki,żeby się nie męczyć Ale przez pierwsze 2 lata okresu to mega mocno leciało ale cienkie podpaski wytrzymywały to mimo wszystko,tylko musiałam je jeszcze częściej zmieniać niż teraz. Choć chyba żadna z nas,która będzie rodzić pierwszy raz nie wie jak duże będzie krwawienie więc chyba trzeba przygotować się na wszystko i zmusić się do tych pampersów
Szczęściara hehe Ja 7 dni i ani dnia krócej. Nie ważne czy brałam np. tabletki antykoncepcyjne czy coś. Tydzień musi być

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46969535]Ja też kupuję staniki targowe w granicach 10-20zł nie mam z tym problemu, są jak dla mnie wygodne, a że po iluś tam praniach wyglądają na znoszone to przynajmniej mi nie żal wyrzucić i kupic sobie nowe uwielbiam staniki w różnych kolorach i z ciekawymi wzorami, więc to dla mnie ekonomiczne rozwiązanie dlatego na te z aukcji się skusiłam, bo wiem, że przyda mi się kilka sztuk. Są wygodne, juz teraz będę po domu w jednym z nich chodzić, bo te usztywniane mnie troszkę już uwierają. Nie żałuję zakupu [/QUOTE]

Ja własnie chcę takie do karmienia ze 2-3 szt. i też patrze, żeby były tańsze
Pamiętam jak byłam nastolatką i był taki zastój w stanikach w dużych rozmiarach, że albo babcine (jak ja to nazywam) albo w jednym kolorze, gładkie. Strasznie mi było przykro wtedy, że te co mają miseczkę A mogą mieć takie piękne różne staniki a ja dupa. Ale teraz już nie mam takie kłopotu Chodzę do takiej małej hurtowni i tam mi pani zawsze jakiś fajny znajdzie Teraz mam np. granatowy w czarne kropeczki hihi taki prawie jak z lat 60, super wygląda

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-06-20, 22:29   #613
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Szczęściara hehe Ja 7 dni i ani dnia krócej. Nie ważne czy brałam np. tabletki antykoncepcyjne czy coś. Tydzień musi być
Mi właśnie od tabsów tak się skrócił,bo kiedyś miałam 7-8 dni. Ale żeby nie było za wesoło to tabletki porypały mi dni płodne i rok temu dni płodne miałam już w 2 dniu cyklu,bo tylko wtedy uprawiałam seks,bo okres był jakiś taki mały więc skorzystałam z okazji i zaszalałam ( i być może dlatego poroniłam,że tak szybko były) a teraz w 5 dniu cyklu uprawiałam seks i wyszło,że też tak szybko dni płodne były,mimo,że mam cykl 28 dniowy to jednak owulacja wychodzi na to,że występuje u mnie o wiele szybciej niż 14 dni

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 22:30   #614
Konto usunięte

Cytat:
Ja własnie chcę takie do karmienia ze 2-3 szt. i też patrze, żeby były tańsze
Pamiętam jak byłam nastolatką i był taki zastój w stanikach w dużych rozmiarach, że albo babcine (jak ja to nazywam) albo w jednym kolorze, gładkie. Strasznie mi było przykro wtedy, że te co mają miseczkę A mogą mieć takie piękne różne staniki a ja dupa. Ale teraz już nie mam takie kłopotu Chodzę do takiej małej hurtowni i tam mi pani zawsze jakiś fajny znajdzie Teraz mam np. granatowy w czarne kropeczki hihi taki prawie jak z lat 60, super wygląda
Ja juz mam 3szt, ale chyba chciałabym jeszcze czarny
No to fakt, problemu już teraz nie ma Kolory i wzory są takie, że przejść obok spokojnie nie można W szafie mam wszystkie kolory tęczy jak idę z mamuśka na zakupy, to NIGDY bez stanika przynajmniej nie wracamy, hehe. Swego czasu nawet za 8zł udawało mi się upolować, teraz już podnieśli ceny do 10 zł haha
Stary 2014-06-20, 22:35   #615
Mandragorrka
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46969426]No właśnie, jak pielucha hehe Myślę, że też sobie z tym poradzę. Belle są takie bardzo naturalne, to na pewno dobrze, no ale są grube Hehe się śmiałam, bo są tak długie, że z normalnych moich niektórych majteczek pewnie by wystawały

aisa fajnie macie szwedki stół, fiu fiu jak sobie przypomnę śniadania ze szpitala to aż się głodna robię Udanych zakupów jutro i tez się pochwal co tam udało Ci się zdobyć [/QUOTE]

Tych majtasow siateczkowych nie prałam. Kupilam więcej i jak się zabrudzily to wyrzucalam. Zresztą używałam tylko w szpitalu, w domu miałam jakieś bawełniane.
A ta szczoteczka to z naturalnego włosis?

Stary 2014-06-20, 22:41   #616
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Tych majtasow siateczkowych nie prałam. Kupilam więcej i jak się zabrudzily to wyrzucalam. Zresztą używałam tylko w szpitalu, w domu miałam jakieś bawełniane.
A ta szczoteczka to z naturalnego włosis?

No własnie na to nie zwróciłam uwagi. Na aukcji tez nie jest zapisane, ale na naturalne włosie to mi to nie wygląda. Piszą, że pomaga zmniejszyć ryzyko wystąpienia ciemieniuchy u niemowląt, że są super miękkie i tym się zasugerowałam Wcale nie są super miękkie teraz będę chodzić i macać wszystkie aż w końcu znajdę taką jaką szukam
Stary 2014-06-20, 22:42   #617
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Dzanet-no w grupie polskich rodziców w Niemczech na Facebooku twierdza, ze tak wyglądają śniadanka ale jak to bedzie to sie okaże we wrześniu

Dobranoc Dziewczynki tz juz chrapie a ja jestem tak zmęczona, ze aż czuje takie napięcia w mięśniach (chociaż nie wiem czy wiecie o co mi chodzi )

Dobranoc

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-06-20, 22:45   #618
Konto usunięte

Ja też się już żegnam
Dobranoc
Stary 2014-06-20, 22:47   #619
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Kupiłam kurteczkę na jesień z aksamitu i do tego 5 par spodenek, ale w rozmiarze 68, były mniejsze,i tak myślę czy nie za duże to będzie.Mały ma też kurteczkę z misia i też w rozm. 68 oraz kombinezonik z misia 62.Bo myślę, że dzieci i tak leżą w wózkach.Jakie rozmiary kupujecie ubranek wierzchnich?

Stary 2014-06-20, 22:51   #620
Misstic
Wtajemniczenie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46969806]Ja juz mam 3szt, ale chyba chciałabym jeszcze czarny
No to fakt, problemu już teraz nie ma Kolory i wzory są takie, że przejść obok spokojnie nie można W szafie mam wszystkie kolory tęczy jak idę z mamuśka na zakupy, to NIGDY bez stanika przynajmniej nie wracamy, hehe. Swego czasu nawet za 8zł udawało mi się upolować, teraz już podnieśli ceny do 10 zł haha [/QUOTE]

hehe dobre jesteście kobitki
Ja ma z reguły dwie sztuki, piore i zakładam z powrotem, a jak się sfatyguje to kupuje nowy

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46970040]Ja też się już żegnam
Dobranoc [/QUOTE]
Dobranoc

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Kupiłam kurteczkę na jesień z aksamitu i do tego 5 par spodenek, ale w rozmiarze 68, były mniejsze,i tak myślę czy nie za duże to będzie.Mały ma też kurteczkę z misia i też w rozm. 68 oraz kombinezonik z misia 62.Bo myślę, że dzieci i tak leżą w wózkach.Jakie rozmiary kupujecie ubranek wierzchnich?

Ja mam większość rzeczy w rozmiarze 62.
Jeden kombinezonik roz 62 i drugi w rozmiarze 68. Na zimę, w grudniu będzie super ten wiekszy, no chyba, że urodzę dziecko w rozmiarze 60cm

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-06-20, 22:56   #621
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Cytat:

Ja mam większość rzeczy w rozmiarze 62.
Jeden kombinezonik roz 62 i drugi w rozmiarze 68. Na zimę, w grudniu będzie super ten wiekszy, no chyba, że urodzę dziecko w rozmiarze 60cm
Różnica między 62 a 68 była mała więc stwierdziłam że wezmę większe.A teraz mam dylemat czy wymienić 😕.To są ubranka typowo jesienno wiosenne, chociaż w Holandii zimy są łagodne, rzadko są mrozy a śniegu np .w tym roku nie było wcale a wcale 😊

Stary 2014-06-20, 23:07   #622
Mandragorrka
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46969974]No własnie na to nie zwróciłam uwagi. Na aukcji tez nie jest zapisane, ale na naturalne włosie to mi to nie wygląda. Piszą, że pomaga zmniejszyć ryzyko wystąpienia ciemieniuchy u niemowląt, że są super miękkie i tym się zasugerowałam Wcale nie są super miękkie teraz będę chodzić i macać wszystkie aż w końcu znajdę taką jaką szukam [/QUOTE]

Miałam z naturalnego włosia, szczoteczka była mięciutka i bardzo przyjemna.

Stary 2014-06-20, 23:25   #623
bezaczek7
Zakorzenienie

ja się muszę rozejrzeć, bo w sumie poza wkładkami laktacyjnymi to na temat innych produktów higienicznych dla mnie jeszcze nic nie czytałam i nic nie wiem. tylko podstawę że są jednorazowe majty i wielorazowe i że są wkłady z belli, a innych firm nawet nie wiem. coś chyba widziałam, że są przeróżne rozmiary-dłuższe i krótsze, to chyba było na temat podkładów, w sensie tych na łóżko?
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 00:40   #624
Mo_onika_ika
Rozeznanie

A przede mną dluuuuuga noc..... Moja sunia miała dzisiaj sterylizacje. Ok 19 się obudziła po zabiegu a ok 19:30 zabralismy ją do domu. I jest strasznie. Siusia pod siebie, po czym piszczy bo nie może się podnieść, płacze cały czas a ja z nią bo ja jej to zrobiłam i ona teraz cierpi. Zasikala już połowę moich recznikow, rozlozylam jej stary dywan bo woli spać na twardym niż na miękkim legowisku i też dywan osikany. Teraz na chwilę zasnela. Mam nadzieję że i ja zdarze się przespać chociaż godzinke zanim się obudzi moja kruszynka. Tak mi źle że ona cierpi

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 03:55   #625
Niestabilna
Wtajemniczenie

Osiwieje zaraz... ja chce spać. ..

Stary 2014-06-21, 06:33   #626
Simran86
Raczkowanie

Dzień dobry Dziewczynki:-*
Wstałyśmy z nadzieja na to, że dzisiaj wracamy do domu nic nie wskazuje na to, że będzie inaczej:-D

Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app
Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 07:23   #627
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość

ja kupuje 68 bo i tak pod spod trzeba bedzie cos ubrac.

u mnie dzis noc lepsza, mala mniej szalała ale musialam wtsac przed 7 bo malzonek jechal do pracy, ale za to jesetsmy juz po sniadanku i jeszcze leze w lozeczku
zabieram sie za upieczenie ciasta dzisiaj i obiad dla kolegi bo balkon dalej robi

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 08:37   #628
Konto usunięte

Dzień doberek
Zakupy zrobione, truskawki upolowane, teraz wcinam śniadanko i zabieram się za taki jeden projekt, który chcę Klientom dokończyć. Miałam to zrobić wczoraj, ale tak mnie popołudniu zmuliło, że nawet nie wiem kiedy zasnęłam :P A mąż padł ze mną rodzice wydzwaniali co się dzieje, że się nie odzywamy, a myśmy sobie spali w najlepsze No i teraz mam sporo do odrobienia

Niestabilna co Ty po nocach robisz bez męża?

Monika biedna Twoja sunia. Ale to chyba tylko te początki są takie trudne, dzisiaj już jej pewnie będzie lepiej

Miłego dnia
Stary 2014-06-21, 08:50   #629
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Ja porównuje jej cierpienie z tym po cesarce. Spalam z nią na podłodze...na starej koldrze. Jak ją trzymalam to na boku spała. Inaczej był płacz. Ale od 4 śpi już spokojnie sama. A przed chwilą mnie obudziła bo wstała i nawet poszła się napić. Idę robić pranie bo ręczniki muszę w 90 stopniach teraz wyprac....a jest ich chyba na 3 pralki. A za godzinę na kroplówkę. I jeszcze jeść mi się chce

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 08:58   #630
Aliszcze
Zakorzenienie

Dzien dobry noc mialam kiepska. Nic mnie nie bolalo ale jakis niepokoj czulam,dziwne sny mialam i taka poddenerwowana sie obudzilam. Ale zjadlam wlasnie owsianke z bananem i mi lepiej dzis wpadaja do nas znajomi z coreczka, takze zapowiada sie fajny dzien.
Ja na zime kupuje rozmiar 68. Pod kombinezon ida inne ciuchy i pieluszka a dziecko i tak lezy, wiec wole 68. A moja Asia szybko rosla wiec jej siostra tez tak moze. A wczoraj na fb widzialam,ze znajoma urodzila coreczke mierzaca 64cm, niezle

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości