|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
![]() Cytat:
Też lubię perfecty, kupowałam zwykle te niebieskie/granatowe
|
||
|
|
|
#602 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Melduje sie po całym dniu
Wy tu tak o tych wszystkich rzeczach do szpitala i dziwnie sie czuje bo tutaj w De niby wszystko dają i jak tak czytam to mam poczucie, ze jeszcze tyle mi brakuje a niby tego kupić nie musze...a jednak jakiś niepokój, ze tego nie kupuje i ze czegoś mi brakuje istnieje... My dzisiaj ruszyliśmy w miasto i kupiłam dwie bluzki na wyprzedaży w Zarze niemieckiej wyprzedaży brak a w Pl jest od dziś no i sie zdziwiłam lekko... Tz juz chrapie a jutro mamy sie wybrać 20km od domu do niby największego w tym landzie marketu z rzeczami dla maluszków...pewnie jak zwykle bedzie tego tyle, ze na nic sie nie zdecyduje brakuje nam na pewno wanienki, przewijaka i takich rzeczy jak gruszeczka do noska, szczoteczka do włosków, nożyczki...przyda sie tez jeszcze jakies dodatkowe prześcieradło i kilka innych rzeczy ale to juz jako duble takze podstawowo jesteśmy gotowi musze teraz tez pomyśleć o piżamie/koszuli do szpitala, cienkim szlafroku i dresie do chodzenia po szpitalu bo na śniadanie niby chodzi sie gdzieś do jakiegoś pokoju i jest szwedzki stół takze w czymś po szpitalu chodzić musze ![]() Cieszę sie, ze juz chociaż jedna z dziewczyn wychodzi ze szpitala martwi mnie Asia bo to juz dosc długo...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczęta po porodzie będzie Wam wszystko jedno jakie macie podpaski
![]() U mnie po porodzie krwawienie było chyba normalne - ciężko mi określić bo nie mam porównania. Na pewno duzo mocniej niż podczas okresu. Zwykle podpaski nie dałyby rady. A te wielkie... No coz, jak pielucha, ale co zrobić ![]() Obzarlam się truskawkami uwielbiamWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#604 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46969051]Staniczek hm... Za tą cenę nie ma co narzekać. Jest ok, nie wcina się, wygodne odpięcie, cycuszek fajnie wychodzi. Dzisiaj w nim występuję cały dzień. Nie ma fiszbinów i na prawdę jest wygodny. Ale mam do porównania ten z biedronki i ten jest dużo bardziej przyjemny
![]() [/QUOTE] Kurcze no patrze w tych biedronkach ale u nas w ogóle nie ma żadnych rzeczy dla dzieci i kobiet ciężarnych ale będę jeszcze patrzeć. No w kazdym razie cena nie wysoka więc i jakość też nie wygórowana. Chociaż ja np. ciągle nosze staniki z tzw. bazarku, kupuje za 15zł i jestem zawsze zadowolona, więc może i te by mi do gustu przypadły ![]() Dziękuję za opinię Cytat:
No napewno nie do tak dużych jak te bella mama bo to prawie pieluchy hehe ale np. podczas okresu mam silne krawienia zawsze i i tak muszę używać tych podpasek większych bella maxi, bo inaczej bym nie dała rady. Także myślę, że po porodzie tamte będą jak najbardziej dla mnie odpowiednie hehe
|
|
#605 |
|
Konto usunięte
|
No właśnie, jak pielucha hehe
Myślę, że też sobie z tym poradzę. Belle są takie bardzo naturalne, to na pewno dobrze, no ale są grube Te majtasy tez bardzo przyjemne, same dziurki więc przewiewne. Ale jak to się zachowa po praniu (ręczny, bo jakoś wyprać je w pralce sobie nie wyobrażam) dlatego teraz kupiłabym chyba jeszcze dodatkowe pary. Ale będę jeszcze kupować chemię dla maluszka, to może będą i te majty ![]() aisa fajnie macie szwedki stół, fiu fiu jak sobie przypomnę śniadania ze szpitala to aż się głodna robię Udanych zakupów jutro i tez się pochwal co tam udało Ci się zdobyć
|
|
|
|
#606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak krwawienie będzie w miarę znośne to będę miała swoje na wszelki wielki Choć znając moją gorącą głowę to będę wolała co pół godziny zmieniać podpaski niż męczyć się w tych wielgachnych [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46969051] No te są moga grube co mnie też przeraża Też lubię perfecty, kupowałam zwykle te niebieskie/granatowe [/QUOTE]Wiesz chyba wolę się nie zaprzyjaźniać,jak rzucę się głęboką wodę i będę wiedzieć,że muszę je założyć i wyjścia nie ma to nie będę aż tak się denerwować tą niewygodą a tak tylko w czasie ciąży się zdenerwuje,że one są takie i się zniechęcę niepotrzebnie Cytat:
Ale przez pierwsze 2 lata okresu to mega mocno leciało ale cienkie podpaski wytrzymywały to mimo wszystko,tylko musiałam je jeszcze częściej zmieniać niż teraz. Choć chyba żadna z nas,która będzie rodzić pierwszy raz nie wie jak duże będzie krwawienie więc chyba trzeba przygotować się na wszystko i zmusić się do tych pampersów
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||
|
|
|
#607 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie mam z tym problemu, są jak dla mnie wygodne, a że po iluś tam praniach wyglądają na znoszone to przynajmniej mi nie żal wyrzucić i kupic sobie nowe uwielbiam staniki w różnych kolorach i z ciekawymi wzorami, więc to dla mnie ekonomiczne rozwiązanie dlatego na te z aukcji się skusiłam, bo wiem, że przyda mi się kilka sztuk. Są wygodne, juz teraz będę po domu w jednym z nich chodzić, bo te usztywniane mnie troszkę już uwierają. Nie żałuję zakupu
|
|
|
|
|
#608 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46969426]No właśnie, jak pielucha hehe
Myślę, że też sobie z tym poradzę. Belle są takie bardzo naturalne, to na pewno dobrze, no ale są grube Te majtasy tez bardzo przyjemne, same dziurki więc przewiewne. Ale jak to się zachowa po praniu (ręczny, bo jakoś wyprać je w pralce sobie nie wyobrażam) dlatego teraz kupiłabym chyba jeszcze dodatkowe pary. Ale będę jeszcze kupować chemię dla maluszka, to może będą i te majty ![]() aisa fajnie macie szwedki stół, fiu fiu jak sobie przypomnę śniadania ze szpitala to aż się głodna robię Udanych zakupów jutro i tez się pochwal co tam udało Ci się zdobyć [/QUOTE]No ja też raczej będę prała je ręcznie z resztą pewnie wystarczy wycisnąć w ręczniki i pewnie już suche będą hehe ![]() A chemię bedziesz kupowała też na allegro czy już w sklepach stacjonarnych? Bo jak na all i masz jakiegoś upatrzonego sprzedającego to podziel się z koleżanką z forum hihi
|
#609 |
|
Konto usunięte
|
Jedynie zła jestem na tą szczotkę dla dzieci.... Jak dla mnie za twarda
spodziewałam się takiego mięciutkiego włosia, nie wiem z czego to, ale porozglądam się już w sklepach i kupie tak czy siak, a tą zostawię na potem |
|
|
|
#610 |
|
Konto usunięte
|
Dzanet-no w grupie polskich rodziców w Niemczech na Facebooku twierdza, ze tak wyglądają śniadanka ale jak to bedzie to sie okaże we wrześniu
![]() Dobranoc Dziewczynki tz juz chrapie a ja jestem tak zmęczona, ze aż czuje takie napięcia w mięśniach (chociaż nie wiem czy wiecie o co mi chodzi )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#611 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Sklep sprawdzony No i nie wiem co na pępek i na te rany po porodzie, ale to mam nadzieję się dowiedzieć od położnej
|
|
|
|
|
#612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja 7 dni i ani dnia krócej. Nie ważne czy brałam np. tabletki antykoncepcyjne czy coś. Tydzień musi być ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46969535]Ja też kupuję staniki targowe w granicach 10-20zł nie mam z tym problemu, są jak dla mnie wygodne, a że po iluś tam praniach wyglądają na znoszone to przynajmniej mi nie żal wyrzucić i kupic sobie nowe uwielbiam staniki w różnych kolorach i z ciekawymi wzorami, więc to dla mnie ekonomiczne rozwiązanie dlatego na te z aukcji się skusiłam, bo wiem, że przyda mi się kilka sztuk. Są wygodne, juz teraz będę po domu w jednym z nich chodzić, bo te usztywniane mnie troszkę już uwierają. Nie żałuję zakupu [/QUOTE]Ja własnie chcę takie do karmienia ze 2-3 szt. i też patrze, żeby były tańsze ![]() Pamiętam jak byłam nastolatką i był taki zastój w stanikach w dużych rozmiarach, że albo babcine (jak ja to nazywam) albo w jednym kolorze, gładkie. Strasznie mi było przykro wtedy, że te co mają miseczkę A mogą mieć takie piękne różne staniki a ja dupa. Ale teraz już nie mam takie kłopotu Chodzę do takiej małej hurtowni i tam mi pani zawsze jakiś fajny znajdzie Teraz mam np. granatowy w czarne kropeczki hihi taki prawie jak z lat 60, super wygląda
|
|
#613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#614 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() No to fakt, problemu już teraz nie ma Kolory i wzory są takie, że przejść obok spokojnie nie można W szafie mam wszystkie kolory tęczy jak idę z mamuśka na zakupy, to NIGDY bez stanika przynajmniej nie wracamy, hehe. Swego czasu nawet za 8zł udawało mi się upolować, teraz już podnieśli ceny do 10 zł haha |
|
|
|
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46969426]No właśnie, jak pielucha hehe
Myślę, że też sobie z tym poradzę. Belle są takie bardzo naturalne, to na pewno dobrze, no ale są grube Te majtasy tez bardzo przyjemne, same dziurki więc przewiewne. Ale jak to się zachowa po praniu (ręczny, bo jakoś wyprać je w pralce sobie nie wyobrażam) dlatego teraz kupiłabym chyba jeszcze dodatkowe pary. Ale będę jeszcze kupować chemię dla maluszka, to może będą i te majty ![]() aisa fajnie macie szwedki stół, fiu fiu jak sobie przypomnę śniadania ze szpitala to aż się głodna robię Udanych zakupów jutro i tez się pochwal co tam udało Ci się zdobyć [/QUOTE]Tych majtasow siateczkowych nie prałam. Kupilam więcej i jak się zabrudzily to wyrzucalam. Zresztą używałam tylko w szpitalu, w domu miałam jakieś bawełniane. A ta szczoteczka to z naturalnego włosis? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#616 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wcale nie są super miękkie teraz będę chodzić i macać wszystkie aż w końcu znajdę taką jaką szukam
|
|
|
|
|
#617 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#618 |
|
Konto usunięte
|
Ja też się już żegnam
![]() Dobranoc
|
|
|
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam kurteczkę na jesień z aksamitu i do tego 5 par spodenek, ale w rozmiarze 68, były mniejsze,i tak myślę czy nie za duże to będzie.Mały ma też kurteczkę z misia i też w rozm. 68 oraz kombinezonik z misia 62.Bo myślę, że dzieci i tak leżą w wózkach.Jakie rozmiary kupujecie ubranek wierzchnich?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#620 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46969806]Ja juz mam 3szt, ale chyba chciałabym jeszcze czarny
![]() No to fakt, problemu już teraz nie ma Kolory i wzory są takie, że przejść obok spokojnie nie można W szafie mam wszystkie kolory tęczy jak idę z mamuśka na zakupy, to NIGDY bez stanika przynajmniej nie wracamy, hehe. Swego czasu nawet za 8zł udawało mi się upolować, teraz już podnieśli ceny do 10 zł haha hehe dobre jesteście kobitki ![]() Ja ma z reguły dwie sztuki, piore i zakładam z powrotem, a jak się sfatyguje to kupuje nowy ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46970040]Ja też się już żegnam ![]() Dobranoc [/QUOTE]Dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
Jeden kombinezonik roz 62 i drugi w rozmiarze 68. Na zimę, w grudniu będzie super ten wiekszy, no chyba, że urodzę dziecko w rozmiarze 60cm
|
|
#621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46969974]No własnie na to nie zwróciłam uwagi. Na aukcji tez nie jest zapisane, ale na naturalne włosie to mi to nie wygląda. Piszą, że pomaga zmniejszyć ryzyko wystąpienia ciemieniuchy u niemowląt, że są super miękkie i tym się zasugerowałam
Wcale nie są super miękkie teraz będę chodzić i macać wszystkie aż w końcu znajdę taką jaką szukam [/QUOTE]Miałam z naturalnego włosia, szczoteczka była mięciutka i bardzo przyjemna. |
|
|
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
ja się muszę rozejrzeć, bo w sumie poza wkładkami laktacyjnymi to na temat innych produktów higienicznych dla mnie jeszcze nic nie czytałam i nic nie wiem. tylko podstawę że są jednorazowe majty i wielorazowe i że są wkłady z belli, a innych firm nawet nie wiem. coś chyba widziałam, że są przeróżne rozmiary-dłuższe i krótsze, to chyba było na temat podkładów, w sensie tych na łóżko?
|
|
|
|
#624 |
|
Rozeznanie
|
A przede mną dluuuuuga noc..... Moja sunia miała dzisiaj sterylizacje. Ok 19 się obudziła po zabiegu a ok 19:30 zabralismy ją do domu. I jest strasznie. Siusia pod siebie, po czym piszczy bo nie może się podnieść, płacze cały czas a ja z nią bo ja jej to zrobiłam i ona teraz cierpi. Zasikala już połowę moich recznikow, rozlozylam jej stary dywan bo woli spać na twardym niż na miękkim legowisku i też dywan osikany. Teraz na chwilę zasnela. Mam nadzieję że i ja zdarze się przespać chociaż godzinke zanim się obudzi moja kruszynka. Tak mi źle że ona cierpi
|
#625 |
|
Wtajemniczenie
|
Osiwieje zaraz... ja chce spać. ..
|
|
#626 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry Dziewczynki:-*
Wstałyśmy z nadzieja na to, że dzisiaj wracamy do domu nic nie wskazuje na to, że będzie inaczej:-D Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie dzis noc lepsza, mala mniej szalała ale musialam wtsac przed 7 bo malzonek jechal do pracy, ale za to jesetsmy juz po sniadanku i jeszcze leze w lozeczku zabieram sie za upieczenie ciasta dzisiaj i obiad dla kolegi bo balkon dalej robi
|
|
#628 |
|
Konto usunięte
|
Dzień doberek
Zakupy zrobione, truskawki upolowane, teraz wcinam śniadanko i zabieram się za taki jeden projekt, który chcę Klientom dokończyć. Miałam to zrobić wczoraj, ale tak mnie popołudniu zmuliło, że nawet nie wiem kiedy zasnęłam :P A mąż padł ze mną rodzice wydzwaniali co się dzieje, że się nie odzywamy, a myśmy sobie spali w najlepsze No i teraz mam sporo do odrobieniaNiestabilna co Ty po nocach robisz bez męża? Monika biedna Twoja sunia. Ale to chyba tylko te początki są takie trudne, dzisiaj już jej pewnie będzie lepiej Miłego dnia |
|
|
|
#629 |
|
Rozeznanie
|
Ja porównuje jej cierpienie z tym po cesarce. Spalam z nią na podłodze...na starej koldrze. Jak ją trzymalam to na boku spała. Inaczej był płacz. Ale od 4 śpi już spokojnie sama. A przed chwilą mnie obudziła bo wstała i nawet poszła się napić. Idę robić pranie bo ręczniki muszę w 90 stopniach teraz wyprac....a jest ich chyba na 3 pralki. A za godzinę na kroplówkę. I jeszcze jeść mi się chce
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
noc mialam kiepska. Nic mnie nie bolalo ale jakis niepokoj czulam,dziwne sny mialam i taka poddenerwowana sie obudzilam. Ale zjadlam wlasnie owsianke z bananem i mi lepiej dzis wpadaja do nas znajomi z coreczka, takze zapowiada sie fajny dzien.Ja na zime kupuje rozmiar 68. Pod kombinezon ida inne ciuchy i pieluszka a dziecko i tak lezy, wiec wole 68. A moja Asia szybko rosla wiec jej siostra tez tak moze. A wczoraj na fb widzialam,ze znajoma urodzila coreczke mierzaca 64cm, niezle
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:18.

a i tez zawsze ze skrzydelkami hehe ale te sa tak duze ze raczej przesuwac sie nie beda, chyba 

uwielbiam
ale będę jeszcze patrzeć. No w kazdym razie cena nie wysoka więc i jakość też nie wygórowana. Chociaż ja np. ciągle nosze staniki z tzw. bazarku, kupuje za 15zł i jestem zawsze zadowolona, więc może i te by mi do gustu przypadły 
dlatego teraz kupiłabym chyba jeszcze dodatkowe pary. Ale będę jeszcze kupować chemię dla maluszka, to może będą i te majty 

No i nie wiem co na pępek i na te rany po porodzie, ale to mam nadzieję się dowiedzieć od położnej

noc mialam kiepska. Nic mnie nie bolalo ale jakis niepokoj czulam,dziwne sny mialam i taka poddenerwowana sie obudzilam. Ale zjadlam wlasnie owsianke z bananem i mi lepiej