|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Normalnie ostatnio mam niezły nawał gości . W czwartek przyszli znajomi prosić nas na wesele i tak prosili że do 1 w nocy zabalowali . Wczoraj natomiast przyjechali znajomi (tak na parę dni - do poniedziałku)więc cały dzień latałam, sprzątałam, robiłam zakupy i gotowałam... na chwilkę udało mi się wejść i troszkę poczytać co tu się dzieje ale nie było czasu na odpisywanie . Tak swoją drogą jak można zwalać się ludziom na głowę i to nie na dzień czy dwa tylko na 4 dni!!!!!! wiedząc, że jestem w ciąży i ciągle chodzę zmęczona i śpiąca i w dodatku mamy ostatni tydzień na przeprowadzkę ludzie wyczucia nie mają a mój TŻ nie potrafi odmówić więc parę intensywnych dni teraz przed nami. Z tego wszystkiego tyle dobrego, że bez względu czy jest głośno czy nie ja jak jestem zmęczona to itak zasypiam w ciągu 5 min więc nie słyszę jak imprezują Nadrabiam ostatnie 2 dni... ciekawe czy coś się urodziło nowego
|
|
|
|
#752 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Jejku dziewczyny, dzieki za wszystie mile slowa! Tak naprawde tomw ciąży mna sie się jakoś nikt nie zachwyca. Nawet od tz muszę domagać sie czegos miłego
akurat w tej bluzce i spodniach czuje się w miarę jak normalny człowiek... co do brzucha-od samego początku byl tak niziutko. Co prawda nie pytalam o to lekarza ale jak lezalam w szpitalu to nikt mi na ten temat nic nie powiedział, wiec sa widocznie rozne brzuchy![]() Ja tez jeszcze nie poczulam skurczy ani twardnien. Nawet jak mialam silne bóle z powodu których wyladowalan w szpitalu to nie czulam twardego brzucha. Skurcz to takie sciagniecie brzucha na pare sekund i puszczenie go, tak? Też może sa takie delikatne ze jie zwróciło to mojej uwagi. Ha ha ha
|
#753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja Wam coś powiem, ja miałam twardnienia - zupełnie bezbolesne i takie których nie odczuwałam, czasem mi się udało akurat trafić jak dotykałam brzucha - a tu twardy. Po czym okazało się na wizycie, że szyjka skrócona...jak zaczęłam się skupiać na tych twardnieniach to teraz je WIDZĘ i CZUJĘ! i mam ich po kilkanaście razy dziennie...czasem ponad 20! ale to norma na tym etapie. Tyle, że wcześniej ich nie czułam...bo one nie bolą, przynajmniej mnie. na chwilę brzuch robi się twardy i tyle, ileś tych skurczy tez się przesypia bo w nocy też są...to dziwne uczucie, teraz je już rozpoznaję a wcześniej tez myślałam, że nie mam ![]()
|
||
|
|
|
#754 |
|
Rozeznanie
|
Czasem te skurcze latwo pomylic z ruchami dziecka, to znaczy jesli czujecie, ze dzidzius Wam sie "prezy" i macie wrazenie, ze jest to dosc bolesne, to wlasnie moga byc skyurcze BH!
Dziewczyny jestem chora jak balwan... pomiedzy nosem a gardlem mam "kluche", zatoki zawalone, mega chrype i zaatakowana krtan... Wykonuje plukanie gardla sola, ale to go... pomaga! Ratujcie, co tu brac, bo domowe metody sa do niczego. Do plukania nosa uzywam soli morskiej, ale czuje, ze uszy mnie juz swedza, wiec infekcja sie rozwija... ![]() Dopiero we wtorek mam wizyte u gina... |
|
|
|
#755 | |||||
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=malutka100;46958810]
oczywiście Moni że 15 cm to nie jest dużo, uważam nawet, że dość mało mi też gdzieś tyle przybyło jak na ten czas, w najszerszym miejscu brzuszka mam od dłuższego czasu 95 cmA z tymi koleżankami to mam swoją teorię - pewnie nie wszystkie, ale dużo po prostu ma już taki charakterek, że lubi ot tak "dokuczyć" drugiej kobiecie nie masz czasami takiego wrażenia?![]() Ja ostatnio byłam w galerii, to jedna właśnie taka koleżanka jak mnie złapała na ruchomych schodach ( nie miałam gdzie uciec hihi ) to zaczęła prawie krzyczeć, "Boże jaki ty masz już wieeeeelki brzuch, jestem w szoku" miła nie ma co.../QUOTE]Uwielbiam takich ludzi... Ja mam tak z jedną ciotką TŻ. już ze 3 razy pytała się teściówki czy bardzo przytyłam i jak teraz wyglądam NORMALNIE MASAKRA JAKAś nie ważne jak się czuje czy jak Niuńka ważne, że tyje i będzie można pokomentować jeśli będę wyglądać źle. Jak jeszcze raz się spyta kogoś jak dużo przytyłam to chyba jej powiem żeby sie zajęła swoimi synowymi a mnie dała święty spokój !!!!!Cytat:
za nastawienie co dociętych uwag.... może to jest jakiś sposób ![]() Cytat:
za 32 tc. Ja też nie chcę już przytyć więcej niż 3 kg...Cytat:
![]() cuuudnie wyglądasz Cytat:
![]() Cytat:
za każdy dzień, dużo już wytrzymałaś. Na pewno jeszcze troszkę dasz radę
|
|||||
|
|
|
#756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#757 | |||
|
Zakorzenienie
|
26 kg! Co Ty z tym zrobisz? Cytat:
Ja mam tetrowe: 4 duze białe 14 małych białych 2 kolorowe 1 małą flanelkę 2 bambusowe kolorowe Też mało, ale zainwestowałam w bambusowe i postanowiłam, że kolorowe tetry/flanelki będę dokupować po 1 szt. w Pepco I może do końca wakacji dobiję do 30 szt.Cytat:
Cytat:
A gdzie się teraz przenosicie? ------------------------ Też nie czuję skurczy Za to męczy mnie nieustający ból naciągniętej skóry w miejscu, gdzie mały wypina pupę A najgorzej jak zmienia stronę. A wiecie, że mojemu mężowi odwidziało się imię Konstanty? Akurat wtedy, kiedy mnie się naprawdę zaczęło podobać (moj typ, to był Miłosz). Ale powiedziałam, że już ogłosiłam takie imię na wizażu i zostaje Kostek ![]() Miłego weekendu
|
|
#758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze Ci sie chcialo ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
kuruj sie |
||
|
|
|
#759 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja 2 tyg temu miałam rozwarcie na palec, wizytę mam za tydzień w piątek, mam nadzieję, że wytrzymam, a gin ustali mi termin cc. Coś czuję, że na początku lipca będzie już po, chociaż ja obstawiam koło 10, a 11 mam urodziny Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zdrówka ![]() mnie właśnie boli jak mały się pręży, a skurcze mam bezbolesne co do ankiety to mi zawsze pokazuje się ostatnio przeczytana wiadomość nie zależnie czy jest ankieta czy jej nie ma
|
|
|
#760 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pewnie znowu dopiero jutro z rana zobaczę co tu się dzieje Justa współczuje choróbska może nasmaruj się troszkę amolem - ładnie rozgrzewa i inhaluje - to chyba nie zaszkodzi Dzidzi? i oczywiście herbka z miodem i cytryną ...A jak już nic nie pomaga to w aptece może coś Ci polecą co możesz wziąć zeby się nie męczyć. Uciekam ogarniać gości. Trzymajcie się wszystkie w dwupaku!!!! nie puszczajcie się
|
|
|
|
|
#761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedziecie zmieniac imie ? Kostek mi sie podoba ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
![]() ale tak na serio to ludzie nie maja wyczucia czasu |
||
|
|
|
#762 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie no nieby uprzedzili ale jak ja z nimi wcześniej rozmawiałam to zapraszałam na wrzesień jak już będzie Dzidzia i przeprowadzimy się do własne mieszkanka, które się właśnie buduje ale sobie wymyślili, że teraz chcą przyjechać i zadzwonili nie do mnie tylko do tż więc zostałam postawiona przed faktem dokonanym ![]() A teraz przeprowadzamy się do mojego Taty, bo aktualnie wynajmujemy mieszkanko ze znajomymi ale z mieszkanie razem jak się pojawi Maleństwo to nie jest najlepszy pomysł. Dodatkowo na pewno nie uda nam się wprowadzić na swoje nim urodzę więc obraliśmy rozwiązanie, że zamieszkamy na 3 m-ce u Taty. Z przeprowadzką raczej damy radę - tż ma wolne więc tydzień powinien starczyć na ogarnięcie wszystkiego. Najgorsze jest jednak to, że odkąd nie ma mojej Mamy to Tata w ogóle nie dba o czystość . W domu jest tak źle że musiałam znaleźć jakiś studentów do posprzątania bo w tym stanie na pewno nie dałabym sama rady a TŻ o sprzątanie kibla po Tacie prosić nie będę ;( bo czułabym się z tym niezręcznie. Co do skurczy też jeszcze nic nie czuje ale to akurat mnie cieszy ![]() Co do imienia - a podobno to kobieta zmienną jest . Jak się zdrabnia imię Konstanty??? o ile w ogóle się zdrabnia
|
|
|
|
|
#763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Justa ja zawsze radzę płukanie nosa, ja używam sinus rinse, pomaga mi przy każdym nawet najgorszym zapaleniu zatok. No i wiadomo, dużo pić, możesz też kupić ten Prenalen (nie wiem, czy dobrze nazwę zapamiętałam, to ten syrop dla ciężarnych). Herbata z cytryną... więcej za wiele nie można. No przy gorączce paracetamol. Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#765 |
|
Zadomowienie
|
Justa tak jak pisała Paradi, zrób sobie inhalację albo się nasmaruj amolem, do tego łyknij ze dwa apapy, nie zaszkodzi o może trochę pomoże, opatul gardło szalikiem, żeby się klucha rozgrzała. No i mnóstwo chusteczek i herbaty.
Któraś ostatnio pisała o opryszczce, mi się zrobiło w kącikach coś pomiędzy zajadami i opryszczką, pani w aptece powiedziała, że mi żadnej maści nie sprzeda ale dała mi tabletki z witaminą b6, zapłaciłam 5 złotych i brałam 3x1, dosłownie z dnia na dzień mi ten syf z buzi znikał! Sama nie wierzyłam, że to można leczyć tabletkami. ![]() U mnie wczoraj i dzisiaj będzie świąteczny obiad, sprzątając zamrażalnik znalazłam worek domowej białej kiełbasy, na całej klatce schodowej pachniało jak wczoraj gotowałam.
|
|
|
|
#766 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to zostaje już na bank. Do mnie psuje idealnie, jako że jestem fanką psychobilly, wampirów i nietoperzy A na drugie Jarosław - po dziadkach I takie imię na pierwsze chciał mąż, ale dziadkowie żyją i dla mnie to był głupi pomysł.. Paradi myślę, że wasza przeprowadzka do taty pomoże mu się ogarnąć i zmobilizować do dbania o otoczenie No i poczuje się potrzebny
|
|
#768 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O ja wspolczuje sytuacji, ale z tymi studentami do sprzatania to dobre wyjscie, mam nadzieje ze niedlugo sie u Ciebie sytuacja unormuje ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#769 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny za rade.. szukam po necie czy jeszcze cos mozna brac z lekow w ciazy, ale niestety... ide lezec...
|
|
|
|
#770 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#771 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#772 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tez chce do H&M! Nie mam nic ladnego na wyjscie ze szpitala dla dziecka, a i dla mnie koszula do porodu by sie przydala. Maria do czego sa ceratko-pieluszki?? Cytat:
Odrobina spirytusu na watke i zatkac tym ucho (przed ciaza tak robilam i pomagalo). Nie wolno wychodzic na dwor wtedy, mozna na noc zrobic. Lezenie w lozku, czosnek, mleko,miod,sok malinowy. Inhalacje z rumianku/szalwii na lepsze usuwanie kataru. Kropla olejku eterycznego na poduszke na ktorej lezysz albo na pizamke - sosnowy eukaliptusowy rozmarynowy albo Olbas Oil. Wiecej pomyslow nie mam. Cytat:
![]() Boje sie ze nie zdazymy z przygotowaniami bo idzie jak krew z nosa. W pokoju na srodku stoja plytki, kleje, zaprawy, kosmetyki z lazienki i wszystko inne. Do tego ciuszki dla dziecka w kartonie na srodku Jakos trzeba dac rade i kropka.Cytat:
|
||||
|
|
|
#773 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie cały czas pokazuje się ta opcja pokaż ostatnią przeczytaną wiadomość czy jakoś tak. Kostek.... fajnie mi się też podoba, u mnie jak będzie syn to będzie Szymon chociaż cała rodzina kręci nosem, mąż wczoraj tez mnie pyta czy już na 100% jestem zdecydowana na Szymusia, bo dziewuszka to będzie Emilka i tu jesteśmy zgodni. ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- justa_1978 tak jak napisała Optymistka z tą watą do ucha tez tak robiłam przed ciążą tylko sobie nasmaruj kremem ucho w środku, bo mi się zdarzyło sparzyć skórę i później mi płatami schodziła z ucha |
|||
|
|
|
#774 |
|
Zadomowienie
|
Mam maliny, truskawki, jagody, banany i nektarynki mmm ale zaraz sobie podogadzam owocowo.
|
|
|
|
#775 |
|
Rozeznanie
|
Optymistka
Te pieluszki będę kłaść na przewijak i jedną mam zamiar zawsze miećprzy sobie jeśli zdarzy się sytuacja że trzeba będzie dziecko przewinąć np u znajomych |
|
|
|
#776 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, powinnysmy byc wszystkie szczesliwe ze jestesmy juz w tak zaawansowanych ciazach! Przed chwila do mojej mamy dzwonila ciotka, ze mojego ciotecznego brata zona urodzila wczoraj dziecko w 6 miesiacu. Zawiezli ich do szpitala do warszawy i walcza o zycie.. zobaczcie jakimi jestesmy szczesciarami, ze nam takie nieszczęście sie nie przytrafilo. Nie wiem czym byl spowodowany ten wczesniejszy porod, bo to jest za wcześnie zeby dzwonić i dopytywac. Jak bede cos więcej wiedzieć to napiszę
|
#777 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pieluszek tetrowych mam koło 40 kolorowych tetrowych 2 i 3 kolorowe flanelowe.tetrowe szybko mi schodziły, bo synek na początku ulewał. Poza tym kładłam je na przewijak. Cytat:
Dlatego też mam ciągle otwartą kartę z naszym wątkiem i tylko odświeżam stronę i wtedy widzę najnowszy post. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#778 |
|
Rozeznanie
|
Ja ciągle drążę temat wózków. Powiedzcie co myślicie o tym;
http://allegro.pl/wozek-gleboko-spac...313940812.html bo cena super, a ja i tak mieszkam na wsi, do drogi głównej mam kawałek i to dróżka wysypana żwirem, więc nie chcę przepłacać za wózek, a poza tym też liczymy się z kasą, bo myślimy o własnym domku. Ale chcę usłyszeć obiektywne opinie, więc śmiało |
|
|
|
#779 |
|
Rozeznanie
|
Agatka
Jak na trudniejszy teren to przednie kółka wydają się trochę małe i nie widzę jaka jest jego waga |
|
|
|
#780 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wymiary:
Edytowane przez agatka553 Czas edycji: 2014-06-21 o 12:21 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.

. W czwartek przyszli znajomi prosić nas na wesele i tak prosili że do 1 w nocy zabalowali
.
ludzie wyczucia nie mają a mój TŻ nie potrafi odmówić więc parę intensywnych dni teraz przed nami. Z tego wszystkiego tyle dobrego, że bez względu czy jest głośno czy nie ja jak jestem zmęczona to itak zasypiam w ciągu 5 min więc nie słyszę jak imprezują 
akurat w tej bluzce i spodniach czuje się w miarę jak normalny człowiek... co do brzucha-od samego początku byl tak niziutko. Co prawda nie pytalam o to lekarza ale jak lezalam w szpitalu to nikt mi na ten temat nic nie powiedział, wiec sa widocznie rozne brzuchy

za nastawienie co dociętych uwag.... może to jest jakiś sposób

za każdy dzień, dużo już wytrzymałaś. Na pewno jeszcze troszkę dasz radę
26 kg! Co Ty z tym zrobisz?
Za to męczy mnie nieustający ból naciągniętej skóry w miejscu, gdzie mały wypina pupę 

ze Ci sie chcialo
może nasmaruj się troszkę amolem - ładnie rozgrzewa i inhaluje - to chyba nie zaszkodzi Dzidzi? i oczywiście herbka z miodem i cytryną ...