|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Simran86 wracaj szybko
Witam się teraz mam neta to wam nie dam spokojuObudzilam sie dzis taka glodna jakbym nie jadla tydzien... Dzisiaj idziemy na ta impreze a ja nie mam co na siebie wlożyc
|
#632 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46971961]Dzień doberek
Zakupy zrobione, truskawki upolowane, teraz wcinam śniadanko i zabieram się za taki jeden projekt, który chcę Klientom dokończyć. Miałam to zrobić wczoraj, ale tak mnie popołudniu zmuliło, że nawet nie wiem kiedy zasnęłam :P A mąż padł ze mną rodzice wydzwaniali co się dzieje, że się nie odzywamy, a myśmy sobie spali w najlepsze No i teraz mam sporo do odrobieniaNiestabilna co Ty po nocach robisz bez męża? Monika biedna Twoja sunia. Ale to chyba tylko te początki są takie trudne, dzisiaj już jej pewnie będzie lepiej Miłego dnia Jakas taka nie spokojna byłam. .. ale odespalam do teraz. Wczoraj przyjechały do mnie koleżanki i dwie wielkie torby dla Justka przywiozly. I spacerowke według mnie w idealnym stanie. Jak moja sis i mama przesla mi jeszcze to co maja to pranie bede musiala robic dwa razy w tygodniu hihi. I jak na razie chwalę sie spacerówka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzieś słyszałam opinię,że na zimę dla takiego maluszka nawet warto wziąć rozmiar 74 i tak mam mieszane uczucia.. ![]() Niestabilna,fajny wózeczek super,że tyle rzeczy podostawałaś,zawsze to lepiej mieć za dużo niż za mało
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-06-21 o 10:05 |
|
|
|
|
#634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#635 |
|
Konto usunięte
|
Niestabilna super wózeczek!
MałaPaulina odstaw się na bóstwo Ja się jeszcze wpycham w ciuszki sprzed ciąży, ale z tym brzuchem wyglądam przezabawnie, jak wyrośnięty ogromny przedszkolak ![]() Co do kombinezonów to ja mam 62 takie jesienne i zimowe też mam 62 2szt i 74 2szt. To dostałam, nic nie kupowałam. I na razie to tak zostawiam Jak mała wyrośnie z 62 to będzie pływać w 74 Aneta??? ja bym darowała rozmiar 56 kombinezonów, ale zrobisz oczywiście jak uważasz |
|
|
|
#636 |
|
Raczkowanie
|
Już po obchodzie i zostajemy do jutra:-( nie wiem dlaczego, ponieważ wyniki mam super i ciśnienie 104/60...
Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#637 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46972897]Niestabilna super wózeczek! MałaPaulina odstaw się na bóstwo Ja się jeszcze wpycham w ciuszki sprzed ciąży, ale z tym brzuchem wyglądam przezabawnie, jak wyrośnięty ogromny przedszkolak ![]() Co do kombinezonów to ja mam 62 takie jesienne i zimowe też mam 62 2szt i 74 2szt. To dostałam, nic nie kupowałam. I na razie to tak zostawiam Jak mała wyrośnie z 62 to będzie pływać w 74 Aneta??? ja bym darowała rozmiar 56 kombinezonów, ale zrobisz oczywiście jak uważasz Aaa i pomyśleć,że to moje drugie dziecko i powinnam mieć jakieś obeznanie w tym temacie.Pamiętam tylko,że córka miała 52 cm i pływała we wszystkim co było na 56.Teraz mam ten dylemat,że to chłopiec a chłopcy są zazwyczaj więksi.Z drugiej strony lepiej chyba pływać w kurtce w wózku niż by to miało być mocno dopasowane i opięte,bo wiadomo,pod taką kurteczkę też trzeba coś założyć.Więc faktycznie rozmiar 56 sobie daruję,ale dokupię jeszcze 62.To nie są typowe kurtki takie ortalionowe tylko bardziej grube bluzy z weluru na zameczek,mam nadzieję,że wiecie o co chodzi
|
|
#639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe co z Asią... Mam nadzieję,że jest wykończona po szpitalu i po prostu odpoczywa teraz i nie ma na nas czasu...
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super wózeczek i super ze kolezanki Cię obdarowały pamiętaj takich rzeczy nigdy za wiele
|
|
#641 |
|
Wtajemniczenie
|
jesli chodzi o rozmiary to 3 moje kolezanki maja coreczki i kazda z nich mowi ze rozmiar 68 ich dzieci mialy dopiero w wieku 6 miesiecy , ja juz wczesniej kupilam kombinezon zimowy na 68 i zaluje bo jest naparawde wielki a mala dopiero pewnie w marcu gdzies do niego dorosnie, ich dzieci rodzily sie normalnej wielkosci nie jakies maluszki, co innego jest z chlopcami na nich moze 68 pasowac na zime
a wszystko i tak okaze sie w praniu
|
#642 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc mamuski
![]() Cos mi sie czasoprzestrzen zakrzywila dzisiaj bo budze sie i myslalam ze jest gdzies 8 a tu patrze na zegarek po 11 hehe ale i tak jeszcze leze w lozku przez pol nocy snily mi sie zakupy na all ![]() Dzisiaj w planach sprzatanie, obiad i wizyta u jednego z braci meza, bo poprosili tzta zeby zobaczyl cos tam z komputerem. Madzia super wozek ![]() Simran jak mus to mus, jeszcze tylko do jutra ![]() Paulina napewno znajdziesz jakis fajny ciuszek w szafie
|
#643 |
|
Zadomowienie
|
Ja znowu mam koleżankę, która 8 stycznia urodziła w 38tygodniu bliźniaczki, obie po ponad 3kg i 54cm. Po niecałym miesiącu nosiły 62, a już w kwietniu mieściły się tylko w 68. Teraz już powoli niektóre rzeczy mają na prawie 80
i o dziwo nie wyglądają na jakieś "tłuściutkie" czy z fałdkami. One poprostu mają mega długie nóżki Dlatego ja nie mam żadnego ubranka 50, mam za to po równo 56/62 bodów, półśpiochów, pajacyków cienkich i welurowych i jeden kombinezonik Miś z podwójną podszewką. Teraz już kupuje większe np 68 bo tych małych już mam wystarczająco Dziewczyny doradzie, bo mam dylemat czy jechać do szpitala w dodatku Mała wczoraj była bardzo, aż za bardzo aktywna - nie kopała, czy ruszała się, ale tak jakby rzucała i to cały dzień, nie jak przedtem tylko np rano w południe i późnym wieczorem. Jest szansa że mnie nie wyśmieją w szpitalu jak im coś takiego powiem ??
|
#644 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#646 |
|
Raczkowanie
|
Powiem Was, że sam ordynator mówił mi w czwartek, że w sobotę do domu, ale przez to święto w czwartek dni im się coś pomieszały i pewnie dlatego zaznaczył niedzielę:-( mniejsza o to
jeszcze tylko dzisiaj i jutro mam zamiar spać już w swoim łóżku Milenka bryka w brzuszku jak szalona;-) chyba już wie, że niedługo przyjedzie obiad;-)Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#647 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mam przy tym skurczy, ani innych dolegliwości więc sama nie wiem co to. Wątroba to też chyba nie jest bo z tego co google mówi, to przy wątrobie jeszcze skóra swędzi, a u mnie tego nie ma.
|
|
#648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może po prostu mała Ci naciska na wątrobę tymi skokami i w ogóle? Jedź i sprawdź nawet jeżeli miało się okazać,że panikujesz I daj znać koniecznie,bo mam podobny ból i mnie ciekawi czy to coś poważnego czy po prostu fizjologia..
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#650 |
|
Raczkowanie
|
Zazdrośnica - ciężarnej nikt nie wyśmieje. Predzej moą opierdzielic że sie wcześniej nie przyjechało.
Mi lekarka ostatnio na izycie powiedziałą, że mam jechać na izbę przyjec nawet w przypadu jeżeli stwierdzę ze brzuch za mocno twardnieje. W badaniu stierdziła że wszystko jest ok, ale jeżeli mnie cos niepokoi to mam jechać
|
#651 |
|
Wtajemniczenie
|
dzanet2108 Wlasnie chodzi o to ze gdyby byla pogoda to mialabym co zalozyc,jakaś tunike czy sukienke a ze jest zimno to nie mam nic
Niestabilna super ta spacerowka zazdrosnica0 lepiej jedź Dziewczyny wrocilam wlasnie z gimnastyki i spotkalam znajomą w 33tyg ciazy,wyobraźcie ze od wizyty do wizyty szyjka jej sie tak skrocila ze ma teraz 0,5cm jak ginekolog to zobaczyla to od razu ją do szpitala wyslali,miala rozwarcie juz na palec... ale nie zgodzila sie zszyć tego i po 3 dniach wyszla na wlasne żądanie...
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie, ja też ostatnio się bałam jechać,bo mnie wyśmieją,że z bólem brzucha przyjechała panikara i trochę zwlekałam,głupia.. Ale przy okazji zgarnęłam oPeEr,że powinnam tydzień wcześniej przyjechać jak mnie krzyż zaczął boleć a nie jak do bólu krzyża doszedł ból brzucha po tygodniu to dopiero zareagowałam,bo myślałam,że krzyż musi boleć,ale lekarz sam powiedział,że jedne boli,bo musi i taka natura a drugą będzie boleć,bo odkleja się łożysko.
Niemniej jednak mam nadzieję,że z tą wątrobą to po prostu musi być tak,bo mam od początku podobne bóle i chyba jest ok,ale czasem warto sprawdzić ![]() Paulina,to trochę nieodpowiedzialna ta koleżanka.Ja wiem,że do porodu zostało mało ale wolałabym dać nawet jeszcze dziecku te 2 tygodnie,bo w takich wypadkach liczy się każdy dzień niż urodzić za wcześnie.
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-06-21 o 13:09 |
|
|
|
#653 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#654 |
|
Konto usunięte
|
Zazdrosnica jedź
MałaPaulina 0,5cm Nie mam zdania co do szycia, ale na pewno bałabym się wyjść z tego szpitala... Gdzie tam jeszcze... Jak w ciągu miesiąca szyjka skróciła jej się tak bardzo to powinna być pod obserwacją. Małemu podaliby sterydy na rozwój płuc i może udałoby jej się dotrwać do 37tc..Misstic Ty to masz spanie! hehe
Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde Czas edycji: 2014-06-21 o 13:21 |
|
|
|
#655 |
|
Wtajemniczenie
|
Meta no tez sie zdziwilam... wiem ze dali jej sterydy i hormony na podtrzymanie i wyszła i dalej cwiczy chociaz z taka szyjka to chyba powinna lezec...
nawet mi gin mowil ze moge cwiczyc poki szyjka jest twarda i nie skrócona a jakby sie to zmienilo to od razu mam zakazdzanet2108 tak sterydy dostala na rozwoj płuc u maluszka... Beznadziejna pogoda,zaraz pojde spac
13.09.2014 Szymonek jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-06-21 o 13:23 |
|
|
|
#656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale po 8 godzinnej kroplówce mi przeszło na szczęście i tfu tfu brzuch jeszcze czasem boli ale takiego hardkoru jak wtedy to już nie mam ![]() Paulina,ja rozumiem bezstresowe podejście,bo w sumie w ciąży lepiej się nie martwić tak wszystkim jak ja,bo idzie zwariować,ale rozwarcie to już nie przelewki i nigdy nie wiadomo,kiedy zacznie się poród przez to.Może i bym siedziała w domu jak na szpilkach ale bałabym się już iść po schodach a co dopiero ćwiczyć... Oby tylko ona szczęśliwie dotrwała do porodu z dzieckiem,bo samo podtrzymanie ciąży lekami guzik daje,jeszcze trzeba się oszczędzać.
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-06-21 o 13:25 |
|
|
|
|
#657 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chyba wszędzie taka beznadziejna pogoda. Wczoraj jeszcze słonko zerkało, choć momentami padało strasznie. Dzisiaj szaro i buro i ziiimmmnnnnooo... I nic się człowiekowi nie chce
|
|
|
|
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety w ciąży wiele układów w organizmie może się sypać. A ponoć dość często dochodzą problemy z woreczkiem żółciowym, moja mama musiała mieć po ciąży usunięty woreczek żółciowy i moja przyjaciółka tak samo, też po ciąży. Bo miały silne ataki. I ponoć ciąża może źle wpływać na woreczek żółciowy. Problemy z nerkami też mogą być, moja przyjaciółka (ta od woreczka) w czasie ciąży 2 razy była na IP przez bóle nerek, a przy porodzie znów kolka nerkowa, chodziła z bólu po ścianach,w dodatku nie mogła urodzić, prawie 2 doby się męczyła,w końcu zrobili jej cc.
|
|
#659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam szyjke 2,9 cm w ciagu miesiaca skrocila sie o 1 cm , rozwarcia nie mam ale mam za to nakaz lezenia caly czas w sumie , to co dopiero jakbym miala 0,5 cm plus rozwarcie szok
|
|
#660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe dlaczego nie zgodziła się szyć. Jak coś się dzieje z szyjka to zakładają krążek. Ja nie miałam, ale w takich wypadkach to standardowa procedura. Mam nadzieję że laska będzie miała więcej szczescia niż rozumu i spokojnie donosi ciążę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.

teraz mam neta to wam nie dam spokoju

super,że tyle rzeczy podostawałaś,zawsze to lepiej mieć za dużo niż za mało 

i super ze kolezanki Cię obdarowały pamiętaj takich rzeczy nigdy za wiele
był w 2013r

w dodatku Mała wczoraj była bardzo, aż za bardzo aktywna - nie kopała, czy ruszała się, ale tak jakby rzucała i to cały dzień, nie jak przedtem tylko np rano w południe i późnym wieczorem. Jest szansa że mnie nie wyśmieją w szpitalu jak im coś takiego powiem ??