Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci 7 21,21%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci 0 0%
Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące 0 0%
Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie 0 0%
Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki 1 3,03%
W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy 2 6,06%
Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci 1 3,03%
Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę 14 42,42%
Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje 0 0%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek 0 0%
Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało 8 24,24%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-21, 12:45   #181
agusiowata84
Rozeznanie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
dziewczyny która z was robiła wątróbke dla dziecia
Ja nie, ale dziś mieliśmy na obiad i dałam skosztować Adasiowi.
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 12:47   #182
MsLullaby
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
jak to zrobilas

reklama m&m's nie wiem jak to sie pisze czekoladowe cukierki chyba o to chodzi
kilka awantur trochę płaczu i zrozumiał już długo nie gra i w sumie sam gada że mu się już nawet nie chce

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 12:50   #183
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
kilka awantur trochę płaczu i zrozumiał już długo nie gra i w sumie sam gada że mu się już nawet nie chce
a do mojego jak do sciany... tyle, ze moj na laptopie juz gra od rana,to samo wczoraj ..
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 12:55   #184
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
a do mojego jak do sciany... tyle, ze moj na laptopie juz gra od rana,to samo wczoraj ..
nie zajmuje sie mala?

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-06-21, 12:56   #185
nena_milka
Wtajemniczenie

no wczas! emenemsy!
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 13:00   #186
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
nie zajmuje sie mala?
jak krzykne to sie zajmie chwile ale ile to mozna w kolko walkowac to samo..
Stary 2014-06-21, 13:02   #187
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
jak krzykne to sie zajmie chwile ale ile to mozna w kolko walkowac to samo..
ciezka sprawa :/

Adrianek
30.07.2015

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-21, 13:11   #188
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość

O u nas jak Amelka jest marudna to ma wybór, albo coś tam zrobi albo się nią zajmuje szybciej się zbiera do roboty wtedy
mój zawsze wtedy wybiera dzieci, nawet jak ma dwoje ogarnąć

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
ale jak to obowiązkowa skoro jest tyle wypadków po niej, to nie ma jakiegoś zamiennika?
pisałam wyżej, że jest też priorix, u nas np. tym szczepią a nie MRR

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 13:12   #189
Francuzeczka_F1
Raczkowanie

Witam serdecznie.
Też jestem październikową mamusią. Urodziłam pierwszego synka-Juliana 24 października 2014 roku. Kawał chłopa bo ważył 4550- chcieli na siłę, żebym urodziła sn ale po interwencji mojego tż (w sesie konkretnego ochrzanu personelu medycznego) zrobili mi cc. Jestem z Brzeska (któraś napisała, że jest z lub w Bochnii- to rzut beretem)
Dziewczyny z kafeterii znają mnie dobrze pod pseudonimem Ctr + Alt + Delete, ale kiedyś miałam tutaj taki nick, więc nie zmieniam
Póki co, w całym jego ośmiomiesięcznym życiu dwa razy (!!!) przespał całą noc, nie ma ani jednego zęba, pełza i podnosi dupkę do raczkowania, ale jeszcze nie rusza, ma 11 kg i jest mega radosnym dzieckiem
Któraś z Was (przepraszam, ale jeszcze się nie rozeznałam) ćwiczy 4- minutówki- jakie efekty? Ja jestem na Turbo Fire- zaczynam drugi tydzień i zdycham...

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
rusałka stówka!!!

mam 2 pytania
jadła która kiedy fenkuł? co to je, czy dobre i co z tego mogę zrobić?

i namber tu, czego to była reklama co mówili 'rozpuszcza się w ustach a nie w dłoni' bo od rana z tż się zastanawiamy
Zasadziłam sobie fenkuł w ogródku- na razie mi rośnie- nie wiem też co mogę z nim zrobić, ale pewnie wypatrzę coś na stronie kwestii smaku
Francuzeczka_F1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 13:57   #190
Larysa88
Zakorzenienie

Lulla to straszne z tym dzieckiem boże ( wszystko jest ok a tu podasz dziecku szczepionke i wszystko diametralnie się może zmienić... okropne aż nie chcę o tym myśleć
a to każdemu może się przydarzyć

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Jejuuuu, szacunek!po ciężkim dniu jeszcze jesteś w stanie jeździć na rolkach?podziwiam Larysko. Ja w tych godzinach myślę tylko o ciepłym łóżeczku
no wczoraj już miałam nie iść, chciałam iść spać, ale jakoś się zmobilizowałam i 7,5 km poszło. od teraz już chcę po 10 robić

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
padłam ...ale adi tez kiedyś patrzy mi pod pachy a tam włoski na 2mm i pyta dlaczego mam tam wąsy
Stary 2014-06-21, 13:58   #191
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Dziecko ma 14 miesięcy wiec to na pewno MRR bo ja się w tym okresie podaje
muszę o tej szczepionce poczytać... bo zaczynam się bać

Cytat:
no wczas! emenemsy!

idę lepić pierogi... ot sobie wydumałam na sobotę... farsze mam dwa: z kapustą i mięsem i z kapustą i pieczarkami i tak dumam czy tego drugiego nie zostawić i może bym krokiety zrobiła w tygodniu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-21, 14:04   #192
Larysa88
Zakorzenienie

Rusałko, samych słodkości, pomyślności i spełnienia marzeń tż się postarał

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Maja nie zje słoiczka, jest tak cwana, że wyczuwa od razu, że to nie jest jej zupka. Dziewczyny mogły się przekonać na zlocie w Chorzowie. Myślałam, że powodem były te kluseczki w obiadku, których nie była w stanie pogryźć, ale jak jej to zmiksowałam, to nie otworzyła buzi. Ja też tak miałam ponoć jak byłam dzieckiem, ale akurat w przypadku mleka - poznałam czy krowie - bo takie piłam, czy ze sklepu.

My mamy to szczęście, że dostaliśmy dwa młode gołąbki od siostry T. i sąsiad z działki nam daje
wolałabym aby moja tak reagowała na słoiki jak Twoja ile to kasy w portfelu
a ona ani nie tknie ugotowanego przeze mnie teraz :/ ani zmiksowanego ani w kawałkach ani zupki ani nic.. :/

Agusia, Ty masz te nike run co masz w avatarze? to Twoje? bo tak właśnie myślę o zakupie i rzuciło mi się w oczy
Stary 2014-06-21, 14:07   #193
Knw1986
Raczkowanie

Nie jestem wstanie nadrobić kilka stron wracam do siebie.
Stary 2014-06-21, 14:07   #194
ryba91
Zakorzenienie

.

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2014-06-21 o 15:17
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 14:12   #195
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
pisałam wyżej, że jest też priorix, u nas np. tym szczepią a nie MRR
ta mmr pewnie jest darmowa tak kminie, a tą priorix mogę sobie kupić sama czy tam z receptą i zaszczepić tym Olę? tak jak to podobnie można było robić z engerixem?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-21, 14:20   #196
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Knw1986 Pokaż wiadomość
odpowiedź na wszystko

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3147
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 14:21   #197
agusiowata84
Rozeznanie

Wkurza mnie czasem teściowa, jak mówi mi co mam robić. Przed chwilą dzwoniła do mnie i mówiła, by nie dawać tak późno chrupki. W czwartek do mnie dzwoniła, by blendować obiadki. Ja się nie daje i pewnie mówię swoje zdanie. W środę byliśmy u nich, a w czwartek się pyta, czy przyjadę w piątek. Powiedziałam, że jak chcą zobaczyć Adasia, to niech sami przyjadą. Ja pójdę na fitness, a później mama ukąpie Adasia (mam skaleczony palec, to jak już była, to niech kąpie). Kąpała go, ja mówię, że Adaś stabilnie siedzi i się bawi po kąpieli. To mi nie wierzyła i musiała go tak trzymać za ręce, że nie miał swobody ruchu. Adaś tak lubi chlapać, kaczuszkami się bawić, wodę wypuszczać.
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 14:35   #198
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Knw1986 Pokaż wiadomość
nie Ty jedna

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiowata84 Pokaż wiadomość
Wkurza mnie czasem teściowa, jak mówi mi co mam robić. Przed chwilą dzwoniła do mnie i mówiła, by nie dawać tak późno chrupki. W czwartek do mnie dzwoniła, by blendować obiadki. Ja się nie daje i pewnie mówię swoje zdanie. W środę byliśmy u nich, a w czwartek się pyta, czy przyjadę w piątek. Powiedziałam, że jak chcą zobaczyć Adasia, to niech sami przyjadą. Ja pójdę na fitness, a później mama ukąpie Adasia (mam skaleczony palec, to jak już była, to niech kąpie). Kąpała go, ja mówię, że Adaś stabilnie siedzi i się bawi po kąpieli. To mi nie wierzyła i musiała go tak trzymać za ręce, że nie miał swobody ruchu. Adaś tak lubi chlapać, kaczuszkami się bawić, wodę wypuszczać.
olej ty wychowujesz swoje dziecko, ona miala juz szanse wychowac swoje
Stary 2014-06-21, 14:36   #199
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Aha miałam wam coś pisać. Rozmawiałam wczoraj z babcią i jakaś moja daleka rodzina z wrocławia (nie znam ich) ma 14-miesięczna córkę. Jakiś czas temu mała miała tą szczepionkę 3w1 na ospę, chyba odrę i coś tam nie chce wymyślać a babcia nie była pewna. Pierwszy tydzień wszystko było ok, po tygodniu dostała 40stopni, drgawki, przyjechało pogotowie i w szpitalu na drugi dzień temperatura spadła i znów wzrosła do 40stopni i za nic nie mogli jej zbić, małej już obumiera mózg, serce jeszcze bije ale to kwestia max kilku dni do śmierci małej. Rodzina załamana, liczą na cud i babcia przerażona bardzo mnie prosiła żebym szczepiła na wszystko osobno bo inaczej ona nerwowo nie wyrobi ech
Tak jak poli pisala to szczepionka na odre rozyczke i świnke. Ja bede odwlekac ile
sie da i jak cos to priorixem bede szczepic i bedzie problem bo u nnie szczepia mmr :/

Cytat:
rusałka stówka!!!

mam 2 pytania
jadła która kiedy fenkuł? co to je, czy dobre i co z tego mogę zrobić?

i namber tu, czego to była reklama co mówili 'rozpuszcza się w ustach a nie w dłoni' bo od rana z tż się zastanawiamy
Fenkul to chyba koper wloski? A cukierki m&m's

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-21, 14:58   #200
papuga_69
Zakorzenienie

trututu hejo

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
dzien dobry
witam w nowym watku
i obiecuje poprawe
też obiecuje i proszę o wybaczenie za chwilową nieobecność

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Nie bedę się już rozpisywać w K,
napiszę tu jak Antosiowe zdrówko.
Młody nie ma dziś gorączki, pojawiła się duża wysypka więc nie mam wątpliwości że to 3 dniówka. Niestety nadal robi brzydką kupke i na obiad zjadł marchwiankę z kleikiem ryżowym.
Ja też czuje się lepiej , czy dorosła osoba też może mieć 3 dniówkę??

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
Napisane przez mslullaby Pokaż wiadomość
aha miałam wam coś pisać. Rozmawiałam wczoraj z babcią i jakaś moja daleka rodzina z wrocławia (nie znam ich) ma 14-miesięczna córkę. Jakiś czas temu mała miała tą szczepionkę 3w1 na ospę, chyba odrę i coś tam nie chce wymyślać a babcia nie była pewna. Pierwszy tydzień wszystko było ok, po tygodniu dostała 40stopni, drgawki, przyjechało pogotowie i w szpitalu na drugi dzień temperatura spadła i znów wzrosła do 40stopni i za nic nie mogli jej zbić, małej już obumiera mózg, serce jeszcze bije ale to kwestia max kilku dni do śmierci małej. Rodzina załamana, liczą na cud i babcia przerażona bardzo mnie prosiła żebym szczepiła na wszystko osobno bo inaczej ona nerwowo nie wyrobi ech

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 14:58   #201
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

rusałka WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 15:03   #202
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Nie mam mocy, ale zbieram dupkę i idę z Kornem na basen posiedzieć i z mamą, a TŻ zostaje w domu sprzatać i robic pranie
nie boisz się na basen ? jeszcze wczoraj miał gorączkę ?

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Rusałko 100 lat!

i witam nowe mamy.

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 16:21   #203
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Francuzeczka_F1 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie.
Też jestem październikową mamusią. Urodziłam pierwszego synka-Juliana 24 października 2014 roku. Kawał chłopa bo ważył 4550- chcieli na siłę, żebym urodziła sn ale po interwencji mojego tż (w sesie konkretnego ochrzanu personelu medycznego) zrobili mi cc. Jestem z Brzeska (któraś napisała, że jest z lub w Bochnii- to rzut beretem)
Dziewczyny z kafeterii znają mnie dobrze pod pseudonimem Ctr + Alt + Delete, ale kiedyś miałam tutaj taki nick, więc nie zmieniam
Póki co, w całym jego ośmiomiesięcznym życiu dwa razy (!!!) przespał całą noc, nie ma ani jednego zęba, pełza i podnosi dupkę do raczkowania, ale jeszcze nie rusza, ma 11 kg i jest mega radosnym dzieckiem
Któraś z Was (przepraszam, ale jeszcze się nie rozeznałam) ćwiczy 4- minutówki- jakie efekty? Ja jestem na Turbo Fire- zaczynam drugi tydzień i zdycham...

Zasadziłam sobie fenkuł w ogródku- na razie mi rośnie- nie wiem też co mogę z nim zrobić, ale pewnie wypatrzę coś na stronie kwestii smaku
Witaj! To jeszcze większy od mojego. A leo byl największym wątkowym bobasem

Cytat:
Napisane przez agusiowata84 Pokaż wiadomość
Po to ci dzwoni zeby o chrupkach powiedzieć
Ignoruj bo co więcej ja tam nie lubie sie w konflikty wdawać.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-21, 16:43   #204
bojatoja
Zakorzenienie

Hej

Tyle nadrabiania Może teraz troszkę bardziej będę na bieżąco, dzisiaj pisałam ostatnie 2 egzaminy i jeśli zdam to będzie prawie koniec mojej edukacji ...ale jeszcze obrona

Byłam na zakupkach, w sumie nic ciekawego, ale kupiłam Filipowi w hm dwie bluzki z długim rękawie i w smyku spodnie dresowe

Teraz zmykam do męża
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 16:49   #205
MsLullaby
Zakorzenienie

My właśnie wróciliśmy ze spaceru i czekamy na tatusia aż wróci z pracy czyli za jakieś 2h

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-06-21, 17:17   #206
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:

To może pogadaj z T. i niech go trochę zmobilizuje. Nie wiem co Ci poradzić, jakoś małymi kroczkami go angażować, albo razem żebyście gotowali, sprzątali. Ale coś czuję, że ciężko będzie
T. jest sama sobie winna, bo wychowała maminsynka- traktowała go jak córkę, bo był najmłodszy i wszystko mu wolno. Nawet do teraz pierze mu brudne ciuchy z pracy, bo ja przecież ich nie dopiorę Zresztą pisałam już nie raz, że nie mam dostępu do pralki

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
No i o to chodzi

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Agusia tak sobie jeszcze myślałam sprzątając łazienkę że Wy młodym małżeństwem jesteście i chyba niedługo razem mieszkacie? Musicie się dotrzeć i pewnie wiele razy będziecie psioczyć na siebie nawzajem tak to już jest, ale nie odpuszczaj pewnych spraw, w końcu się nauczy i będziecie współpracować, bo jak odpuścisz teraz to później będzie tylko gorzej.
Tak niedługo Ale znamy się już 5 lat. Tylko, że dopiero wszystko wychodzi po ślubie, jak ludzie razem zamieszkają... Wcześniej nic nie wskazywało, że TŻ jest tak uzależniony od T. Z jej zdaniem liczy się bardziej niż z moim. Pyta mamę o wszystko, a nie mnie To ona jest jego guru.

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość

Agusia, już pytałam wcześniej - pd kiedy Maja nie je w nocy, bo jako noworodek chyba jadła?
Maja już jako noworodek nie jadła Od samego początku, od momentu wyjścia ze szpitala nie je w nocy, ani nie pije. Pytałam o to lekarza, to powiedział, że nie ma sensu jej budzić na jedzenie, bo przybiera na wadze.

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 17:17   #207
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:

Tak niedługo Ale znamy się już 5 lat. Tylko, że dopiero wszystko wychodzi po ślubie, jak ludzie razem zamieszkają... Wcześniej nic nie wskazywało, że TŻ jest tak uzależniony od T. Z jej zdaniem liczy się bardziej niż z moim. Pyta mamę o wszystko, a nie mnie To ona jest jego guru.
nie chcę Cie straszyć, ale to nic dobrego nie wróży...

nalepiłam 50 pierogów i jeszcze mi farszu zostało... ale już dzisiaj nie będę dumała co z nim zrobić... choć po głowie mi chodzą drożdżowe paszteciki
Stary 2014-06-21, 17:20   #208
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

Agusia, Ty masz te nike run co masz w avatarze? to Twoje? bo tak właśnie myślę o zakupie i rzuciło mi się w oczy
Nie, ja mam nike, ale nie run. Przymierzam się do ich zakupu, bo moje bardzo mnie obcierają w czasie wizyt na siłowni Paznokcie do dziś mam całe sine, krew dostała się pod płytkę Czasem u nas w fashion housie można kupić je w super cenie i po 150zł

Mama foka
Stary 2014-06-21, 17:20   #209
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
T. jest sama sobie winna, bo wychowała maminsynka- traktowała go jak córkę, bo był najmłodszy i wszystko mu wolno. Nawet do teraz pierze mu brudne ciuchy z pracy, bo ja przecież ich nie dopiorę Zresztą pisałam już nie raz, że nie mam dostępu do pralki

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Widzisz Aga, dlatego właśnie jestem zwolenniczką tego żeby ze sobą pomieszkać przed ślubem. Ja byłam z tżtem 5lat, po czym się do mnie wprowadził i uwierz, poznałam go wtedy na nowo mieszkamy już razem prawie 3 lata i do tej pory jeszcze się docieramy. I stąd myślę te wasze problemy bo nie mieszkaliście ze sobą przed ślubem prawda? Zresztą ślubu by chyba nie było gdyby nie ciąża? A mówiłaś o tym wszystkim teściowej?

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-06-21, 17:25   #210
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Hej

Tyle nadrabiania Może teraz troszkę bardziej będę na bieżąco, dzisiaj pisałam ostatnie 2 egzaminy i jeśli zdam to będzie prawie koniec mojej edukacji ...ale jeszcze obrona
Ojj zazdroszczę i trzymam kciuki za obronę!

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
nie chcę Cie straszyć, ale to nic dobrego nie wróży...

nalepiłam 50 pierogów i jeszcze mi farszu zostało... ale już dzisiaj nie będę dumała co z nim zrobić... choć po głowie mi chodzą drożdżowe paszteciki
Myślisz, że nie wiem...? Mówię o tym z moją mamą, to ona się śmieje, że jesteśmy młodzi etc. I jej tekst "Widziały gały co brały" - no chyba nie do końca jednak... Dopiero teraz zauważam, że się różnimy. Ja jestem typem perfekcjonistki, dla mnie wszystko musi być dopięte na ostatni guzik, notuję w kalendarzu - a TŻ najczęściej mi to burzy. On się nie liczy z kasą itd. Ja nad wszystkim czuwam. Czasem czuję, że nie mam już sił ogarniać wszystkiego. A on był kochany w trakcie ciąży, choć były też takie momenty, że siedział w domu, a ja w pracy bez grosza i głodna... No i było ok tuż po urodzeniu Mai. A teraz ją traktuje jak zabawkę - chwile z nią posiedzi, a potem albo idzie oglądać tv, albo grać, a najczęściej robi to przy niej

Mama foka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości