|
|
#1831 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 624
|
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg
Fragolka Nie jem soi. Ze zdrowiem nie ma ona zbyt wiele wspólnego... Bardzo ciê¿ko jest kupiæ tak± naturaln±... W ogóle je¿eli chodzi o wegetarianizm w Polsce to jest ciê¿ko kupiæ cokolwiek na mie¶cie. A weganie to ju¿ w ogóle samobójcy
![]() Bia³ko dostarczam sobie g³ownie z twarogu i jajek Pijê te¿ mleko i jem jogurty naturalne, ale to raczej s³abe ¼ród³a ![]() Cicho tutaj W ogóle na w±tkach dietowych Lato nied³ugo i wszyscy tak æwicz±, ¿e siê nie udzielaj±?
|
|
|
|
#1832 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 755
|
A z soczewicy co¶ ciekawego robisz?
Hehe, d³ugi weekend jest, wiêc sporo osób jest pewnie zajêtych, mo¿e na wyje¼dzie, grillu, wycieczce rowerowej? A Ty jak spêdzasz d³ugi weekend?
|
|
|
|
#1833 |
|
Konto usuniête
|
Mam 19 lat i aktualnie pracujê na pla¿y. Mo¿na powiedzieæ, ¿e p³ac± mi za opalanie
Praca nie jest na umowê, trwa nieca³e 3 miesi±ce (do koñca sierpnia) i pracujê ca³y tydzieñ od oko³o 11-17. D³ugie weekendy mnie nie dotycz± :PTeraz mam ma³o czasu na skomplikowane dania... Uwielbiam pasztet z fasoli, albo zupê Hummus te¿ robi³am, ale to strasznie czasoch³onne. Mieszkam praktycznie sama (czasami nocuj± w tym mieszkaniu moi m³odsi bracia, jak nie chce im siê jechaæ do domu lub wracaj± z imprezy). Albo wpada do mnie T¯, ale on to kompletny miêso¿erca. Wiêc w lodówce mam tyle co nic, byleby przetrwaæ. I jak wracam do domu to nie widzê siebie przy blenderze, miksuj±c soczewicê ![]() Staram siê dodawaæ twarogu do wszystkiego i jako¶ wyci±gam to dzienne zapotrzebowanie
|
|
|
|
#1834 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 755
|
To teraz wszystko jasne
W takim przypadku te¿ by mi siê nie chcia³o przygotowywaæ czasoch³onne potrawy. A od dawna jeste¶ wegetariank±?Bo mam przyjació³kê, która te¿ nie je miêsa, ale spo¿ywa za to tak dziwne ro¶liny, ¿e czêsto muszê j± pytaæ co to jest :P je przedziwnego rodzaju kie³ki, glony, nasiona... |
|
|
|
#1835 |
|
Konto usuniête
|
Dok³adnie to nie pamiêtam... Po prostu stopniowo przestawa³am je¶æ, a¿ zauwa¿y³am, ¿e w ogóle nie uwzglêdniam go w swoich posi³kach
Tym bardziej, ¿e gotuje sama dla siebie i o ile nie robi³am obiadu dla T¯'ta to nawet nie zahacza³am o dzia³ miêsny ![]() Jem normalne, zdrowe jedzenie. Wolê wydaæ kasê na kosmetyki lub fajny ciuch
|
|
|
|
#1836 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 506
|
Cytat:
i to g³ównie dlatego, ¿e go nie lubie
|
|
|
|
|
#1837 | |||
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 578
|
Witam dziewczyny, trochê mnie nie by³o no ale wstyd siê przyznaæ mia³am imprezkê
Przyjecha³ do nas przyjaciel, którego ma³o widujê wiêc go ugo¶ci³am Z tego te¿ powodu nie bêdê pisaæ co wczoraj wieczorem zjad³am. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadziejê, ¿e od poniedzia³ku wrócê na w³a¶ciwe tory!Cytat:
Ja nie mia³am dostêpu do wagi w ten pi±tek. Ale w kolejny podam normalnie wyniki! |
|||
|
|
|
#1838 |
|
Konto usuniête
|
ArcymoneQ Takie w±tki wspólnego odchudzania bardzo mnie motywuj±, ale co do³±czê- w±tek umiera. Mo¿e przynoszê pecha?
![]() Dzisiaj wyj±tkowo szybciej jestem w domu, brzydka pogoda, to po co na pla¿y siedzieæ Ale tak mi siê nie chce æwiczyæ.... No masakra. Nudzi mi siê, ale ty³ka nie ruszê Za to dobrze zjad³am. Jeszcze kolacja i wstawiê mój jad³ospis ![]() Oh, alkohol poprawia metabolizm Moja mama pijê go tylko dlatego, nie ma nic z³ego w lampce czy.... dwóch butelkach |
|
|
|
#1839 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przede mn± jeszcze tyle do zrzucenia, ¿e bêdê tu siedzieæ d³ugo. Cytat:
Potem by³a pizza wczorajsza, du¿y kawa³ek, gar¶æ truskawek, ziemniaczki z miêskiem pieczonym w piekarniku i kalafiorem. A teraz znowu my¶lê o truskawkach ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1840 |
|
Konto usuniête
|
Ja mam w domu ca³ego arbuza... Chcê zje¶æ 1/4 za godzinê. Mam nadzieje, ¿e przyjd± moi bracia z treningu i wsun± ze mn±, bo jak taki pokrojony bêdzie le¿eæ
U mnie w domu rodzinnym mam kuchnie na dole i z lenistwa nie schodzi³am, a co za tym idzie nie jad³am. A tutaj, w mieszkaniu... Jak idê do ³azienki to mijam lodówkê Ale nic nie podjadam!Ja nie wiem ile chcê schudn±æ. Na pewno chcê zej¶æ do 85 Ju¿ nied³ugo, bo zosta³o mi nieca³e 5 kg A potem nie wiem... To mój taki pierwszy cel ![]() Od dzisiaj po pracy pijê tylko wino
|
|
|
|
#1841 |
|
Rozeznanie
|
Po arbuzie to ja latam sikaæ co 5 minut
A jesli chodzi o blisko¶æ lodówki to tu pad³a propozycja, ¿eby sobie na niej wielk± kobietê powiesiæ co bêdzie nas odstraszaæ Wczoraj do¶æ d³ugo plewi³am ogródek i dzi¶ ledwie chodzê... posiedzia³am teraz chwilkê i podnie¶æ siê nie mog³am
|
|
|
|
#1842 |
|
Konto usuniête
|
Mo¿e odwrotnie, jak±¶ seksi kobitkê? I ja, i bracia bêd± zadowoleni
Chocia¿ oni to i tak czêsto zagl±daj± do lodówki. Nawet mój wege pasztet potrafi± poch³on±æ. A tyczki takie... ehhh.. ![]() Ja dzisiaj rano gruntownie posprz±ta³am ca³e mieszkanko, wiêc ruch jaki¶ by³ ![]() A ile Tobie brakuje do "wymarzonej wagi"? ![]() Dobra, zauwa¿y³am podpis Nie by³o pytania
|
|
|
|
#1843 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 408
|
Hej dziewczynki
Wracam powoli do ¿ywych, nadrabiam w±tek, ale co¶ cichutko siê zrobi³o ![]() Podjê³am wa¿n± ¿yciow± decyzjê - wyprowadzam siê za granicê. Zmieniam specjalizacjê ze stomatologii na medycynê Sama siê sobie dziwiê, ¿e podjê³am tak± decyzjê, ale skoro rodzice s± mi w stanie pomóc, czemu mam nie skorzystaæ. Stoma to nie moje powo³anie jednak Bo jak wspomniano w Kac Vegas - dentysta to nie lekarzZaczynam my¶leæ o sobie, jestem w trakcie szukania jakis porz±dnych materia³ów albo kursu do podszkolenia jêzyka, bo studia oczywi¶cie po angielsku. Do tego by³am dzisiaj na poszukiwaniach kiecki na wesele , bo mam nawrót atopowego zapalenia skóry, ju¿ od dawien dawna nie mia³am objawów, a tu bum i ca³e plecy mam w czerwonych, ³uszcz±cych siê plamach, wiêc musia³am znale¼æ co¶ zakrywaj±cego plecy. Ten tydzieñ pod wzglêdem ¿arcia by³ OKROPNY Ale od dzisiaj zmieni³am trochê dietê, postanowi³am przej¶æ na IF, czyli okno ¿ywieniowe. W moim wypadku trochê hardcorowe, bo 4-5h jedzenia i 19-20h postu. Póki co czujê siê dobrze, zobaczymy jak bêdzie dalej. |
|
|
|
#1844 |
|
Rozeznanie
|
No ja dzi¶ pospacerowa³am troszkê, jakie¶ 4 km, poodkurza³am i pomy³am pod³ogi, po¶ciera³am kurze i zrobi³am obiad dla 7 osób
A tak w ogóle to obieca³am tutaj zdjêcia kociaków tak¿e podajê link do mojego profilu gdzie w³a¶nie zamie¶ci³am album ca³ej gromadki https://www.facebook.com/rraczkiewic...3785123&type=1
|
|
|
|
#1845 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 779
|
Cytat:
![]() A mam takie pytanie dotycz±ce IF czy przez te 4-5 godzin (w Twoim przypadku) mo¿esz je¶æ wszystko?
|
|
#1846 |
|
Raczkowanie
|
Trzeba siê zmie¶ciæ w bilansie i makro, w moim wypadku 40% B 40% W 20% T
Jak zmieszczê w tym s³odycze to mo¿na je¶æ !
|
|
|
|
#1847 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 237
|
Cytat:
no jeste¶ no to decyzja faktycznie powazna Fakt ,ciszej siê zrobi³o u nas , troche smutno, ale okres letni sprzyja lataniu po dworze i mo¿e dlatego, Ja sama mam du¿o mniej czasu ![]() z tego co czytam to chyba nie tylko mnie udzieli³o sie popuszczenie pasa I DOBRE NIEZDROWE ¯ARE£KO ![]() w³asnie pije piwko z sokiem |
|
|
|
|
#1848 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1849 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 779
|
Cytat:
No way!
|
|
#1850 |
|
Konto usuniête
|
Zdrowe s± w ogóle takie diety?
Nie spowalniaj± metabolizmu? Czy to nie jest jaki¶ rodzaj g³odówki? |
|
|
|
#1851 |
|
Raczkowanie
|
Dlaczego g³odówka? Tak czy siak przyjmujê 1600kcal, tylko w okre¶lonym czasie
|
|
|
|
#1852 |
|
Konto usuniête
|
A s± jakie¶ wytyczne co mo¿na je¶æ w tych godzinach? Bo je¿eli dalej mamy uwa¿aæ na to co jemy, tylko ¿e posi³ki mamy roz³o¿yæ na 8 godzin, to nie wiem jaki jest sens...
|
|
|
|
#1853 |
|
Raczkowanie
|
To tak samo jakby roztrz±saæ czy wegetarianizm jest zdrowy czy nie, ogólnie rzecz bior±c nie, bo cz³owiekowi niezbêdne jest bia³ko pochodzenia zwierzêcego, które zawiera praktycznie wszystkie aminokwasy egzogenne
![]() Ale odczuwasz jakie¶ nieprzyjemne skutki? Pewnie nie ![]() Tak samo jest z IF, na pewno nie jest to system ¿ywienia dla ka¿dego, ale to absolutnie ¿adna g³odówka, bo zjada siê tyle samo tylko w krótszym czasie. Metabolizm mo¿e 'si±¶æ' przez zbyt du¿y deficyt kcal, przy moich 1400-1600 raczej mi to nie grozi ![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Dlaczego nie widzisz sensu? Dla mnie to ogromne u³atwienie, nie noszê pojemników, nie cudujê. Taka jest prawda, ¿e na ¿adnej diecie nie ma wytycznych co je¶æ a czego nie. Ju¿ wspomina³am nieraz o moim podej¶ciu. Licz± siê tylko kcal i makrosk³adniki. Organizm nie wie czy zjad³am 9kcal z 1g oliwy z oliwek czy 9kcal z 1gt³suzczu zawartego w lodzie Magnum Bardziej rozchodzi siê o kwestie zdrowotne. Wiêc po co mam siê mêczyæ i wpychaæ wêgle z czego¶ niedobrego skoro mogê zje¶æ czekoladê, która mie¶ci siê w moim bilansie?
Edytowane przez donkje Czas edycji: 2014-06-21 o 18:18 |
|
|
|
#1854 |
|
Konto usuniête
|
Spokojnie, nie krytykujê tej diety, tylko jej nie rozumiem. Na jakiej zasadzie ma zadzia³aæ? Szuka³am informacji w Internecie, ale dalej nie wiem czym ona siê ró¿ni od normalnego, zdrowego od¿ywania...
Jaki wp³yw ma to, ¿e jemy przez te 8 godzin, a przez resztê nie?
|
|
|
|
#1855 |
|
Raczkowanie
|
Kochana, jestem spokojna
![]() https://www.youtube.com/watch?v=Vc-LOK-01BA |
|
|
|
#1856 |
|
Konto usuniête
|
Gdy odchudza³am siê wcze¶niej to moje jedzenie mie¶ci³o siê w³a¶nie w tych 8 godzinach (od 10-18), a potem nie jad³am nic. I nie chud³am jako¶ spektakularnie...
Obejrzê filmik
|
|
|
|
#1857 |
|
Raczkowanie
|
A czym siê ró¿ni IF od jedzenia co 3h?
Podczas postu nic nie jemy, pijemy tylko wodê/napoje 0kcal/herabtê i tak dalej,wiec -poziom insuliny jest niski, wzrasta wrazliwosc insulinowa, lipoliza jest nasilona, spalanie tkanki tluszczowej w celu uzyskania energii jest zwiêkszone, zasoby glikogenu s± mniejsze. Gdy zjemy w koñcu posi³ek po po¶cie metabolizm glukozy jest lepszy,lepsza parcelacja kalorii - czyli wykorzystanie jej na cele energetyczne b±d¼ ponowane zmagazynowanie pod postaci± glikogenu w w±trobie lub miê¶niach. |
|
|
|
#1858 |
|
Konto usuniête
|
Hm, obejrza³am filmik. Rozumiem, ¿e po prostu szybciej spala siê dziêki temu t³uszcz, lub je¶li kto¶ ostro æwiczy- buduje miê¶nie?
Ja chyba pozostanê przy swoim trybie, poniewa¿ czujê siê ¶wietnie ![]() A Tobie ¿yczê powodzenia
|
|
|
|
#1859 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 915
|
Donkje Witaj spowrotem
![]() Ja sobie ulozylam diete, pojezdzilam i wyjelam z odmêtów szafki wagê spozywcz±. Tak siê na siebie wscieklam za te beznadziejne wyniki ze nawet zebym miala dostac szczytow paranoi to bede liczyc wszystko. od wtorku bez fajki i zapewne stad zawyzona waga bo jak potem sie wazylam to bylo 94, metabolizm...ech
|
|
#1860 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 352
|
donkje fajnie, ¿e jeste¶ ponownie ju¿ z nami.
Jak tylko masz sposobno¶æ do wyjazdu, nie zastanawiaj siê tylko zmykaj, sama o tym my¶lê. ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Moje dzisiejsze menu: bób - w ogromnej ilo¶ci czere¶nie - w du¿ej ilo¶ci truskawki - du¿o sos wymy¶lony a wyszed³ super ca³y dzieñ podjada³am, podaje przepis WARTO zrobiæ. Kurki 10 dag podsma¿one na ma¶le, do tego pó³ papryki (w kostkê) przesma¿ona cebulka z miêskiem (my¶lê, ¿e ka¿de bêdzie dobre) 10 dag pieczarek, majeranek, s³odka papryka, pieprz, kostka grzybowa, zagêszczone ³y¿k± ¶mietany - BOSKIE !!! Do tego by³y kupne pampuchy. Acha, zjad³am jeszcze parê plasterków kie³basy ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Z ruchu zaliczy³am dzisiaj sklepy, odkurzacz i rower. ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Serdecznie witam nowe towarzyszki. Nie ma obawy w±tek nie wyga¶nie, po prostu jest d³ugi weekend i brak czasu dla komputera. ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Dziewczyny, która planuje przygotowaæ jednodniowy jad³ospis na poniedzia³ek ???
Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.

Pijê te¿ mleko i jem jogurty naturalne, ale to raczej s³abe ¼ród³a 

Przyjecha³ do nas przyjaciel, którego ma³o widujê wiêc go ugo¶ci³am
Z tego te¿ powodu nie bêdê pisaæ co wczoraj wieczorem zjad³am. 
.