![]() |
#1831 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 624
|
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg
Fragolka Nie jem soi. Ze zdrowiem nie ma ona zbyt wiele wspólnego... Bardzo ciê¿ko jest kupiæ tak± naturaln±... W ogóle je¿eli chodzi o wegetarianizm w Polsce to jest ciê¿ko kupiæ cokolwiek na mie¶cie. A weganie to ju¿ w ogóle samobójcy
![]() Bia³ko dostarczam sobie g³ownie z twarogu i jajek ![]() ![]() Cicho tutaj ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1832 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 757
|
A z soczewicy co¶ ciekawego robisz?
Hehe, d³ugi weekend jest, wiêc sporo osób jest pewnie zajêtych, mo¿e na wyje¼dzie, grillu, wycieczce rowerowej? A Ty jak spêdzasz d³ugi weekend? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1833 |
Konto usuniête
|
Mam 19 lat i aktualnie pracujê na pla¿y. Mo¿na powiedzieæ, ¿e p³ac± mi za opalanie
![]() Teraz mam ma³o czasu na skomplikowane dania... Uwielbiam pasztet z fasoli, albo zupê ![]() ![]() Staram siê dodawaæ twarogu do wszystkiego i jako¶ wyci±gam to dzienne zapotrzebowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1834 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 757
|
To teraz wszystko jasne
![]() Bo mam przyjació³kê, która te¿ nie je miêsa, ale spo¿ywa za to tak dziwne ro¶liny, ¿e czêsto muszê j± pytaæ co to jest :P je przedziwnego rodzaju kie³ki, glony, nasiona... |
![]() ![]() |
![]() |
#1835 |
Konto usuniête
|
Dok³adnie to nie pamiêtam... Po prostu stopniowo przestawa³am je¶æ, a¿ zauwa¿y³am, ¿e w ogóle nie uwzglêdniam go w swoich posi³kach
![]() ![]() Jem normalne, zdrowe jedzenie. Wolê wydaæ kasê na kosmetyki lub fajny ciuch ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1836 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 513
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1837 | |||
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 582
|
Witam dziewczyny, trochê mnie nie by³o no ale wstyd siê przyznaæ mia³am imprezkê
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja nie mia³am dostêpu do wagi w ten pi±tek. Ale w kolejny podam normalnie wyniki! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1838 |
Konto usuniête
|
ArcymoneQ Takie w±tki wspólnego odchudzania bardzo mnie motywuj±, ale co do³±czê- w±tek umiera. Mo¿e przynoszê pecha?
![]() Dzisiaj wyj±tkowo szybciej jestem w domu, brzydka pogoda, to po co na pla¿y siedzieæ ![]() ![]() ![]() Oh, alkohol poprawia metabolizm ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1839 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1840 |
Konto usuniête
|
Ja mam w domu ca³ego arbuza... Chcê zje¶æ 1/4 za godzinê. Mam nadzieje, ¿e przyjd± moi bracia z treningu i wsun± ze mn±, bo jak taki pokrojony bêdzie le¿eæ
![]() U mnie w domu rodzinnym mam kuchnie na dole i z lenistwa nie schodzi³am, a co za tym idzie nie jad³am. A tutaj, w mieszkaniu... Jak idê do ³azienki to mijam lodówkê ![]() Ja nie wiem ile chcê schudn±æ. Na pewno chcê zej¶æ do 85 ![]() ![]() ![]() Od dzisiaj po pracy pijê tylko wino ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1841 |
Rozeznanie
|
Po arbuzie to ja latam sikaæ co 5 minut
![]() ![]() ![]() Wczoraj do¶æ d³ugo plewi³am ogródek i dzi¶ ledwie chodzê... posiedzia³am teraz chwilkê i podnie¶æ siê nie mog³am ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1842 |
Konto usuniête
|
Mo¿e odwrotnie, jak±¶ seksi kobitkê? I ja, i bracia bêd± zadowoleni
![]() ![]() Ja dzisiaj rano gruntownie posprz±ta³am ca³e mieszkanko, wiêc ruch jaki¶ by³ ![]() A ile Tobie brakuje do "wymarzonej wagi"? ![]() Dobra, zauwa¿y³am podpis ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1843 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 410
|
Hej dziewczynki
![]() Wracam powoli do ¿ywych, nadrabiam w±tek, ale co¶ cichutko siê zrobi³o ![]() Podjê³am wa¿n± ¿yciow± decyzjê - wyprowadzam siê za granicê. Zmieniam specjalizacjê ze stomatologii na medycynê ![]() ![]() ![]() Zaczynam my¶leæ o sobie, jestem w trakcie szukania jakis porz±dnych materia³ów albo kursu do podszkolenia jêzyka, bo studia oczywi¶cie po angielsku. Do tego by³am dzisiaj na poszukiwaniach kiecki na wesele , bo mam nawrót atopowego zapalenia skóry, ju¿ od dawien dawna nie mia³am objawów, a tu bum i ca³e plecy mam w czerwonych, ³uszcz±cych siê plamach, wiêc musia³am znale¼æ co¶ zakrywaj±cego plecy. Ten tydzieñ pod wzglêdem ¿arcia by³ OKROPNY ![]() Ale od dzisiaj zmieni³am trochê dietê, postanowi³am przej¶æ na IF, czyli okno ¿ywieniowe. W moim wypadku trochê hardcorowe, bo 4-5h jedzenia i 19-20h postu. Póki co czujê siê dobrze, zobaczymy jak bêdzie dalej. |
![]() ![]() |
![]() |
#1844 |
Rozeznanie
|
No ja dzi¶ pospacerowa³am troszkê, jakie¶ 4 km, poodkurza³am i pomy³am pod³ogi, po¶ciera³am kurze i zrobi³am obiad dla 7 osób
![]() A tak w ogóle to obieca³am tutaj zdjêcia kociaków tak¿e podajê link do mojego profilu gdzie w³a¶nie zamie¶ci³am album ca³ej gromadki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1845 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 779
|
Cytat:
![]() A mam takie pytanie dotycz±ce IF ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1846 |
Raczkowanie
|
Trzeba siê zmie¶ciæ w bilansie i makro, w moim wypadku 40% B 40% W 20% T
Jak zmieszczê w tym s³odycze to mo¿na je¶æ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1847 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 237
|
Cytat:
no jeste¶ ![]() no to decyzja faktycznie powazna ![]() ![]() Fakt ,ciszej siê zrobi³o u nas , troche smutno, ale okres letni sprzyja lataniu po dworze i mo¿e dlatego, Ja sama mam du¿o mniej czasu ![]() z tego co czytam to chyba nie tylko mnie udzieli³o sie popuszczenie pasa ![]() ![]() w³asnie pije piwko z sokiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1848 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1849 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 779
|
Cytat:
![]() No way! ![]()
![]() |
#1850 |
Konto usuniête
|
Zdrowe s± w ogóle takie diety?
Nie spowalniaj± metabolizmu? Czy to nie jest jaki¶ rodzaj g³odówki? |
![]() ![]() |
![]() |
#1851 |
Raczkowanie
|
Dlaczego g³odówka? Tak czy siak przyjmujê 1600kcal, tylko w okre¶lonym czasie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1852 |
Konto usuniête
|
A s± jakie¶ wytyczne co mo¿na je¶æ w tych godzinach? Bo je¿eli dalej mamy uwa¿aæ na to co jemy, tylko ¿e posi³ki mamy roz³o¿yæ na 8 godzin, to nie wiem jaki jest sens...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1853 |
Raczkowanie
|
To tak samo jakby roztrz±saæ czy wegetarianizm jest zdrowy czy nie, ogólnie rzecz bior±c nie, bo cz³owiekowi niezbêdne jest bia³ko pochodzenia zwierzêcego, które zawiera praktycznie wszystkie aminokwasy egzogenne
![]() Ale odczuwasz jakie¶ nieprzyjemne skutki? Pewnie nie ![]() Tak samo jest z IF, na pewno nie jest to system ¿ywienia dla ka¿dego, ale to absolutnie ¿adna g³odówka, bo zjada siê tyle samo tylko w krótszym czasie. Metabolizm mo¿e 'si±¶æ' przez zbyt du¿y deficyt kcal, przy moich 1400-1600 raczej mi to nie grozi ![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Dlaczego nie widzisz sensu? Dla mnie to ogromne u³atwienie, nie noszê pojemników, nie cudujê. Taka jest prawda, ¿e na ¿adnej diecie nie ma wytycznych co je¶æ a czego nie. Ju¿ wspomina³am nieraz o moim podej¶ciu. Licz± siê tylko kcal i makrosk³adniki. Organizm nie wie czy zjad³am 9kcal z 1g oliwy z oliwek czy 9kcal z 1gt³suzczu zawartego w lodzie Magnum ![]() ![]() Edytowane przez donkje Czas edycji: 2014-06-21 o 17:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#1854 |
Konto usuniête
|
Spokojnie, nie krytykujê tej diety, tylko jej nie rozumiem. Na jakiej zasadzie ma zadzia³aæ? Szuka³am informacji w Internecie, ale dalej nie wiem czym ona siê ró¿ni od normalnego, zdrowego od¿ywania...
Jaki wp³yw ma to, ¿e jemy przez te 8 godzin, a przez resztê nie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1855 |
Raczkowanie
|
Kochana, jestem spokojna
![]() ![]() https://www.youtube.com/watch?v=Vc-LOK-01BA |
![]() ![]() |
![]() |
#1856 |
Konto usuniête
|
Gdy odchudza³am siê wcze¶niej to moje jedzenie mie¶ci³o siê w³a¶nie w tych 8 godzinach (od 10-18), a potem nie jad³am nic. I nie chud³am jako¶ spektakularnie...
Obejrzê filmik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1857 |
Raczkowanie
|
A czym siê ró¿ni IF od jedzenia co 3h?
Podczas postu nic nie jemy, pijemy tylko wodê/napoje 0kcal/herabtê i tak dalej,wiec -poziom insuliny jest niski, wzrasta wrazliwosc insulinowa, lipoliza jest nasilona, spalanie tkanki tluszczowej w celu uzyskania energii jest zwiêkszone, zasoby glikogenu s± mniejsze. Gdy zjemy w koñcu posi³ek po po¶cie metabolizm glukozy jest lepszy,lepsza parcelacja kalorii - czyli wykorzystanie jej na cele energetyczne b±d¼ ponowane zmagazynowanie pod postaci± glikogenu w w±trobie lub miê¶niach. |
![]() ![]() |
![]() |
#1858 |
Konto usuniête
|
Hm, obejrza³am filmik. Rozumiem, ¿e po prostu szybciej spala siê dziêki temu t³uszcz, lub je¶li kto¶ ostro æwiczy- buduje miê¶nie?
Ja chyba pozostanê przy swoim trybie, poniewa¿ czujê siê ¶wietnie ![]() A Tobie ¿yczê powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1859 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 927
|
Donkje Witaj spowrotem
![]() Ja sobie ulozylam diete, pojezdzilam i wyjelam z odmêtów szafki wagê spozywcz±. Tak siê na siebie wscieklam za te beznadziejne wyniki ze nawet zebym miala dostac szczytow paranoi to bede liczyc wszystko. od wtorku bez fajki ![]() ![]()
![]() |
#1860 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 352
|
donkje fajnie, ¿e jeste¶ ponownie ju¿ z nami.
Jak tylko masz sposobno¶æ do wyjazdu, nie zastanawiaj siê tylko zmykaj, sama o tym my¶lê. ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Moje dzisiejsze menu: bób - w ogromnej ilo¶ci czere¶nie - w du¿ej ilo¶ci truskawki - du¿o sos wymy¶lony a wyszed³ super ca³y dzieñ podjada³am, podaje przepis WARTO zrobiæ. Kurki 10 dag podsma¿one na ma¶le, do tego pó³ papryki (w kostkê) przesma¿ona cebulka z miêskiem (my¶lê, ¿e ka¿de bêdzie dobre) 10 dag pieczarek, majeranek, s³odka papryka, pieprz, kostka grzybowa, zagêszczone ³y¿k± ¶mietany - BOSKIE !!! Do tego by³y kupne pampuchy. Acha, zjad³am jeszcze parê plasterków kie³basy ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Z ruchu zaliczy³am dzisiaj sklepy, odkurzacz i rower. ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Serdecznie witam nowe towarzyszki. Nie ma obawy w±tek nie wyga¶nie, po prostu jest d³ugi weekend i brak czasu dla komputera. ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Dziewczyny, która planuje przygotowaæ jednodniowy jad³ospis na poniedzia³ek ???
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:45.