|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Ja właśnie muszę się wziąć za temat materaca, jeszcze nic nie wiem...
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
za zakupkiNajbardziej podoba mi się body z myszką miki
|
|
|
|
|
#813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#814 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za super zakupy |
|||
|
|
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, tak sobie pomyślałam odnośnie tych twardnień, może wam się to przyda. Dużo z nas bierze magnez, ja też (ze względu na puls) i ostatnio miałam oznaczany poziom magnezu we krwi kontrolnie i okazało się, że mimo brania go, mam dość niski poziom, czyli dość kiepsko mi się on wchłania. Lekarz dołożył mi do niego potas, który podobno poprawia wchłanianie magnezu i po pulsie widzę, że to działa. Może sprawdźcie u siebie poziom magnezu, jak macie niski, to może ten potas dostaniecie i te twardnienia będą mniej dokuczliwe.
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, super zakupy.
White Cafe, ta bluza z uszami super ![]() Kurcze, ucze sie i ucze....mam wrazenie, ze glowa mi paruje, a w srodku pustka Juz marze, zeby bylo po wszystkim... Chce odpoczac!!! Przepraszam, ze wpadam tylko marudzic... Juz uciekam... Aaaa... Justa, to co pisalas o macierzynstwie, zgadzam sie calkowicie, chociaz nie jestem jeszcze calkiem mama. Ale generalnie mocno slodzi sie ten temat w naszym spoleczenstwie - potem kobiety maja wyrzuty sumienia, jak czuja sie gorzej... Aha, co do twardnien brzucha, dziewczyny jesli one nie bola jak na @, to nie ma sie czym przejmowac. To calkiem normalne... Jak ich nie odczuwacie, to tez nie dramat. Nie kazda kobieta je odczuwa Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-06-21 o 19:09 |
|
|
|
#817 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nic dodać nic ująć
|
|
|
|
|
#818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo ostatnio dośc często tak mam, a dzis chciałam jechać na porodówkę już bo strasznie bolał Jak się mały wypina to też czuje ból, nie aż taki wielki ale jednak.... |
|
|
|
|
#819 |
|
Zadomowienie
|
Swietne zakupy zrobilyscie!
Dzwonilam do sklepu i powiedzieli mi ze przescieradlo do lozeczka takie z falkanka kryjaca kosztuje 80zl Na sczescie przez neta wychodzi 43zl z wysylka i niech sie wypchaja pfffWybieram wlasnie rozek i nie wiem ktory lepszy: http://allegro.pl/mimi-rozek-becik-f...315844819.html kolor blekitny czy http://allegro.pl/rozek-niemowlecy-b...320028258.html ten srodkowy kremowo-brazowy czy lepiej cos z kolorowym srodkiem jak ten http://allegro.pl/rozek-niemowlecy-b...320028125.html I jeszcze glupie pytanie - rozek kolorystycznie ma pasowac do ochraniacza/poscieli w lozeczku czy raczej pozniej sie go uzywa jako kocyka do wozka i pod kolor wozka ma byc? Czy takie rozki jakie wkleilam sa w ogole funkcjonalne? I czy jeden wystarczy? Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-06-21 o 21:28 |
|
|
|
#820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tych propozycji które wkleiłaś podoba mi się ten wzór z kokardką ![]() Jeśli chodzi o ich funkcjonalność to niestety nie wiem do końca jak to jest, gdzieś czytałam że niedoświadczonym rodzicom nieraz lepiej trzymać maleństwo w takim usztywnianym rożku. Aha i ważne żeby się zapinał na rzep. Ja zakupiłam dwa- jeden taki usztywniany a drugi miękki. Wybierając kolorystykę kierowałam się kolorem ochraniacza/pościeli, jakoś w ogóle nie pomyślałam o tym, że będę go później używać jako kocyka do wózka. W sumie są w odcieniach beżu/bieli/brązu to będą pasować i tu i tu
|
|
|
#821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak twardnieje, to na jak dlugo? Mysle,ze jak sie martwisz, to pojedz sprawdzic. Bierzesz nospe? Albo magnez? |
|
|
|
|
#822 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ja mam bole jak na miesiaczke przez całą ciąże, ale nic sie nie dzieje, wiec tez niekoniecznie cos to musi oznaczac. Z tym ze ja zadnych twardnien nie mam- chyba ze ewidentnie "od dziecka" jak mi zadek wypina, no ale to sie chyba nie liczy Moni- jesli jednak opisujesz to jako straszny ból to lepiej skontroluj
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2014-06-21 o 21:47 |
|
|
|
|
#823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jesli Cie boli i niepokoi, pojedz i sprawdz to ale przede wszystkim nie panikuj
|
||
|
|
|
#825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szczerze mówiac myślę, że trochę przegiełam i sie przepracoałam , wczoraj długo siedziłam przy pracy mgr dosłownie cały dzień z niewielkimi przerwami i potem cięzko było mi wstać z fotela Trzymajcie kciuki aby zaakceptowała i abym mogła już drukować do obrony, chciała bym w lipcu sie obronić....Oby tylko maluch wytrwał, bo ewentualnie będe 3 tyg przed terminem w tedy
|
|
|
|
|
#826 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
"Usypiam" laptop.
Cytat:
za dobry poziom d-dimerówCytat:
za wytrwanie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie zazdroszczę Ci Butter. Pamiętam jak uczyłam się tych pytań na przełomie czerwca i lipca. Był okropny upał. Ciężko było się skupić i jeszcze trwały MŚ a ja musiałam się uczyć. Pomyśl, że już coraz bliżej odpoczynku.
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2014-06-21 o 22:27 |
||||||||
|
|
|
#827 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za zatwierdzenie pracy ![]() Cytat:
co nie zmienia faktu, ze niektore sa takie, ze jak je czytam, to ma ochote wyskoczyc Przez okno! Czytam pytanie, kincze, mysle sobie, ze jest ok, moglabym je nawet wylosowac, a za 10 minut mam wrazenie,ze nie pamietam z niego kompletnie nic. Staram sie myslec, ze odpoczynek coraz blizej...ale powiem Ci, ze mam czarne wizje, ze sie nie obronie i sie tam tylko skompromituje. W ogole zastanawiam sie, z czego mnie moga zapytac z pracy. Mam nadzieje,ze nie z teorii, raczej z badan, czy cos... |
||
|
|
|
#829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się uczyłam na obronę to tez miałam wrażenie, że nic nie zapamiętuję a na obronie pamiętałam ![]() Jestem pewna, że dasz radę
|
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
Tak myślałam, ja mam stacjonarny, więc nie będę go trzymać non stop włączonego
![]() Wczoraj testowałam ekspres i DZIAŁA tylko muszę go ogarnąć bo ma mnóstwo guzików które nie wiem do czego służą. A instrukcji nie dali ![]() Zajrzałam na chwilę do pracy i normalnie usłyszałam komplementa od koleżanki, że w ciąży wyglądam lepiej niż bez ciąży i że jej klientki które mnie widziały też tak twierdzą. Najlepsze jest to, że powiedziała to ta dziewczyna która swojego czasu na mój widok reagowała 'ale jesteś gruubaaa'... niby w żartach, ale za każdym razem ten sam tekst.Nieważne. W każdym razie przypomniało się jej, że ma dla mnie laktator! Faktycznie mówiła mi jakoś na początku ciąży, że znalazła swój laktator i czy go chcę i będzie dla mnie szykować. Ale zapomniała i nie przyniosła i ja kompletnie zapomniałam o tym..dobrze, że nie zdążyłam kupić! To jest elektryczny medeli dokupię sobie tylko 'swoje' końcówki...Dziewczyny, co myślicie o tym? http://sklep.naturalniewyspani.pl/ma...60-gratis.html
http://maleslodkosci.blogspot.com/ zapraszam do kuchni ![]() a tu inne moje dzieła https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post40551899 Edytowane przez gosia3103 Czas edycji: 2014-06-22 o 07:36 |
|
|
|
#831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dasz radę! ! Wierzymy w Ciebie ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaz jak tak mysle,to podejrzewam, ze recenzentka nie zna literatury, ktora zawarlam z pracy ... Bo to w wiekszosci o oparzeniach... Malo kto sie interesuje tym tematem. Zaczarowana, dzieki |
|
|
|
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się pozale znowu miałam nie zaciekawy weekend
![]() Tak się żyć nie da
|
|
|
|
#834 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Biedna jesteś... Edytowane przez kasia_ruda Czas edycji: 2014-06-22 o 11:03 |
|||
|
|
|
#835 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przeznaczony do stosowania w standardowych łóżeczkach dla dzieci od urodzenia do 5 miesiąca życia (do 9 kg)." więc na 5 miesięcy taki wydatek mnie nie "kręci" |
|
|
|
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
Widzialam ze u lipcowek juz kolejna w szpitalu do rozpakowania ..
ech ciekawe kiedy u Nas bedzie pierwszy wysyp oby w bezpiecznym czasie
|
|
|
|
#837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do kolorystyki to ja miałam dwa takie jak pościel, a trzeci jakiś inny. Używałam je ok miesiąca i tylko jako becik. Na spacer raczej kocyk lepszy Kasia, White śliczne rzeczy
|
|
|
#838 |
|
Konto usunięte
|
Hej!
Ja dzisiaj wstałam zmarnowana po wczorajszym weselu. W sumie było to tylko przyjęcie siedzące, a ja po kilku godzinach na tyłku nie mogłam z bólu wytrzymać. Wszystko mnie bolało: tyłek, miednica, plecy. Masakra jakaś ![]() Za to dzisiaj nad ranem złapał mnie masakryczny skurcz w łydce i poganiałam męża, żeby szybko masował A od jutro piorę wyprawkę, bo pokoik małego prawie skończony
|
|
|
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;46985988]
A od jutro piorę wyprawkę, bo pokoik małego prawie skończony [/QUOTE]Pochwal sie! Czekamy na zdjecia
|
|
|
|
#840 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzięki
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja w pt też się obkupiłam - ale kupiłam głównie rzeczy dla siebie na okres jak juz dojde do siebie. Będę miała motywację aby jak najszybciej zmieścic się w nowe ubrania.Cytat:
![]() Cytat:
Imprezka udana. Ale czuję się jakbym była na kacu - to chyba z powodu niezbyt długiego snu A po obiedzie kolejna imprezka
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.

za zakupki

Na sczescie przez neta wychodzi 43zl z wysylka i niech sie wypchaja pfff

za dobry poziom d-dimerów

A po obiedzie kolejna imprezka