|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#392 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Cytat:
za jakiś czas same się przekonamy ![]() Cytat:
daj znac jak tam bo ciekawa jestem ![]() Cytat:
![]() Witam wieczorową porą! ![]() dzisiaj usłyszałam (po raz kolejny), że mam brzuch jak "na chłopaka"
|
|||
|
|
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Fame, ja niby też nie do końca wierzę w przesądy, ale kiedyś pisałam, że moja babcia jest mistrzynią w przepowiadaniu płci dziecka, nigdy się nie pomyliła i faktycznie, te bardziej "rozlane" brzuchy są w przypadku córki, a te okrąglejsze, "zbite" na chłopca
Mały śpi, więc włączyłam komputer pierwszy raz od prawie dwóch tygodni Trzymajcie proszę kciuki, żeby jutro w Warszawie była jednak ładna pogoda (wbrew prognozom), bo chciałabym wyjść z Malutkim na pierwszy, dwudziestominutowy spacer
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w szpitalu skurcze ucichly pod ktg teraz znowu mam, powiedzieli ze raczej porodu jeszcze nie bedzie ale na obserwacji mam zostac do jutra bo mam ta wysypke na rekach i krew musza zrobic itd tak ze zobaczymy co to sie wykluje
chcialabym zeby juz z dzieckiem do domu wrocic ale niewiadomo. Swoja droga mi sie wydaje ze takie juz mocne mam te skurcze a na ktg prawie ich widac nie bylo. Nie chce wiedziec jakie sa te porodowe. Cos czuje ze bez epiduralu sie nie obejdzie. Do jutra dziewczynki chyba musze zlapac cos snu choc nie wiem czy mi sie uda bo to debiut szpitalny moj.
|
|
|
|
#395 |
|
Wtajemniczenie
|
E to też zależy gdzie ci pelote zalożą. U mnie też się nie pisały... A w 2 godziny później pełne rozwarcie na stole miałam
trzymam kciuki!Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
Prawie 10cm jade na gazie mam nadzieje ze sil nie braknie trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
agnes, trzymam kciuki za szybki rozwój akcji
Nie ma co sie męczyć ![]() Mnie trzymali od rana prawie do 18 pod KTG, myślałam, ze jajo zniosę... Plecy bolały mnie tak, ze aż mi sie płakać chciało ![]() Mam nadzieje, ze Maleństwo zdecyduje sie szybciutko opuścić brzunio ![]() O rany, widze , ze pisząc post informacje zostały zaktualizowane Teraz to juz w ogóle kciuki zacieśniete na maksa i czekam z niecierpliwością na wieści, ze juz po
13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-06-22 o 07:16 |
|
|
|
#398 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sent from my GT-I9305 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#399 |
|
Rozeznanie
|
Agnes,
!!!Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
|
#400 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#402 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo co mnie ktoś widzi to ooo kiedy synek się urodzi Cytat:
Cytat:
![]() :kci uki:Cytat:
Ależ jestem ciekawa czy agnes juz po... Ja dziś obudziłam się rano ze sporym wyciekiem z lewej piersi... nie wiedziałam o co kaman na początku chyba trzeba zacząć nosić wkładki tylko w nocy to nie wiem jak...
|
||||
|
|
|
#403 |
|
Raczkowanie
|
Trzymam kciuki.
|
#404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopiero póxniej bedziemy straszyć![]() a moja babcia ma inną teorie co do brzuszków, ona odwrotnie mówi choc mi tez wszyscy mówią że brzuch na chłopca mam |
|
|
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
Wow agnes co za posluszny synek
![]() Jejku ale zafundowalas newsy z rana, szybko szlo u ciebie Pewnie juz po... ![]() ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- I na samym gazie? Szok
|
|
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez albo na samym gazie albo nawet bez gazu bede bo u mnie nie maja znieczulenia zzo
|
|
|
|
#407 |
|
Zadomowienie
|
Hehe cieszcie się że macie gaz
![]() u nas nie ma nic trzeba być twardym a nie mjentkim
|
|
|
|
#408 | |
|
Raczkowanie
|
Omg!!! Agnes trzymam kciuki, ale pewnie juz po wszystkim, i tulisz swojego posłusznego synka
ale Ci dobrze, ja też juz chceeeee!!!Szybko ta akcja sie u Ciebie rozwineła, i widac po raz kolejny ze KTG robi jakies zmylki ![]() czekam na informacje, wiec dzis bede czesto zagladac ![]() a co z Eydrith? urodziła???? ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
napisałąs ze urodze za 4 tygodnie, mnie to nie pasi chce wczesniej zrob cos z tym![]() Nie macie nic??/ ja w srode mam wizyte w szpitalu u anestezjologa odnosnie znieczulenia, mialam zrobic aktualne badanie krwi i badania zakrzepowe ( mam nadzieje ze do tego czasu nie urodze ) Jakbym mogla to prosze o modlitwe dzis w kosciele zebym urodzila w nastepny weekend z góry dziekuję
|
|
|
|
|
#409 |
|
Raczkowanie
|
Agnes trzymam kciuki, nie bedziesz sie dlugo meczyc
Cewnik bede miec bo po lekach na zatrzymanie skurczy, ktore dzialaly na receptory w mozgu, mam problemy z rozwarciem. Codziennie mam duze nieregularne skurcze a od dolu nic nie postepuje... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez Enary Czas edycji: 2014-06-22 o 09:14 |
|
|
|
#410 |
|
Rozeznanie
|
Oo kurde wchodze a tu takie wiesci
Agnes juz pewnie po wszystkim a mialam jej o 4 rano pisac(bo tradycyjnie jak wracam z sikania to jeszcze forum ogarniam ), ze przybijam piatke, bo znam to uczucie, ze na pewno rodze bo taki bol, a tu ktg mowi co innego. Tooo sie zdziwilam. Dobry poczatek dnia ![]() Heh spadam w rankingu nastepnych w kolejce do porodu:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#411 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziękuje za odpowiedz bo bardzo mnie nurtuje ta kwesta donoszenia, różne źródła podają inne tygodnie, wagę dziecka, boTwój synuś miał bardzo ładną wagę w terminie to napewno 4 kg by miał Co do szczepionek to fajna sprawa, że część dostaniecie bezpłatnie. Cytat:
Do terminu mi zostało półtora tygodnia, to mam nadzięję że moja Księżniczka już za dużo nie urośnie ![]() Cytat:
![]() Kidyś na przejściu dla pieszych pani się pyta co będzie, mówię dziewczynka, a pani niemożliwe chłopiec napewno będzie, mówię lekarz twierdzi inaczej, a pani napewno się myli oni się nie znają Cytat:
![]() Agnes powodzenia ![]() |
||||
|
|
|
#412 |
|
Rozeznanie
|
Agnes super
Debesciara po paracetamolu temp się obniża, ale po 4-6 godzinach znów jest 39- 39,2, w nocy było 39 i 4 poza tym żadne kompresy nic nie dają. Młody właśnie dostał czwartą dawkę paracetamolu w tej dobie, kolejną może dostać najwcześniej po 16, więc tż chyba zaraz pojedzie po ibuprofen :/Poza tym żadnych objawów, nie wydaje mi się żeby to było coś z gardłem czy angina, bo je chętnie jak zawsze, pić dajemy dużo. Za to jest bardzo marudny i zmęczony, widać że ta gorączka go osłabia. Podejrzewam trzydniówkę już sama nie wiem czy dzwonić po lekarza czy jeszcze przeczekać.
Edytowane przez Caramel 85 Czas edycji: 2014-06-22 o 09:15 |
|
|
|
#413 |
|
Rozeznanie
|
Ines masz tydzień czasu bo ja się umawialam z Agnes, ze tydzień po niej rodze
![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Ejj jak to nie ma zzo? Ja myślałam, ze to juz standard wszędzie u mnie dają bezproblemowo a i gazu pod dostatkiem i dla mnie i dla tz ![]() Caramel zdrowka dla synka Agnes czekamy na wieści Edytowane przez i like it Czas edycji: 2014-06-22 o 09:30 |
|
|
|
#414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- i like it debesciara nie ma synka Zzo wszedzie? To bylby luksus |
|
|
|
|
#417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#418 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#419 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurcze w szpitalach, które brałem pod uwagę mówili o zzo jak o standardzie wiec myślałam, ze tak wszędzie. Ja mam zamiar brać co się da od samego poczatku tak mi lekarz kazał wiec się będę słuchać
Edytowane przez i like it Czas edycji: 2014-06-22 o 09:59 |
|
|
|
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
agnes
pewnie już po wszystkim.. ale jakby co to kciuki jeszcze zaciśnięte ![]() no kurczę.. ale sobie wywróżyła zaraz stawiam pasjansa |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.

tak twierdzi moja mama, która wiecznie przeżywa moje wyjazdy i w ogóle wszystko co robię. Ostatnio nawet udzieliła mi złotej rady, żebym nie zacięła się krojac sałatkę... Po takich "akcjach" wiem że ona nigdy nie przestanie się o mnie martwić 
za jakiś czas same się przekonamy

trzymamy kciuki za posłusznego synka 

:kci uki:

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
poza tym żadne kompresy nic nie dają. Młody właśnie dostał czwartą dawkę paracetamolu w tej dobie, kolejną może dostać najwcześniej po 16, więc tż chyba zaraz pojedzie po ibuprofen :/
pewnie już po wszystkim.. ale jakby co to kciuki jeszcze zaciśnięte