Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-21, 22:47   #391
malwiska
Zakorzenienie

Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI

nic sie nie dzieje wiec uciekam, do jutra
Stary 2014-06-21, 22:51   #392
Fame
Zakorzenienie

Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Wyjść czasem trzeba bez dziecia, dobrze to robi, ale myśleć o nim będziesz już do końca życia tak twierdzi moja mama, która wiecznie przeżywa moje wyjazdy i w ogóle wszystko co robię. Ostatnio nawet udzieliła mi złotej rady, żebym nie zacięła się krojac sałatkę... Po takich "akcjach" wiem że ona nigdy nie przestanie się o mnie martwić
moja mama mawia "małe dzieci na rękach, duże dzieci na głowie" i tez twierdzi, że zawsze myśli się o dzieciach, nawet jak są dorosłe i mają swoje rodziny za jakiś czas same się przekonamy

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Moje cialo chyba wlasnie pokazuje mi co to skurcze, jeszcze czegos takiego nie mialam wiec chyba to to. Twardnieje brzuch przy jednoczesnym bolu jak na okres hmm do tej pory bylo albo jedno albo drugie. No zobaczymy co to sie zadzieje narazie luzik wrocilam ze spaceru i mysle rzucic sie na lody bo moge nie miec okazji jesc przez pewien czas
daj znac jak tam bo ciekawa jestem

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
w ciągu ostatnich 2 tygodni same zmiany u niego:
1. sam odstawił smoczka
2. przestał sypiać w dzień, za to wieczorem dosłownie usypia w locie
3. zakumał nocnik
same fajne rzeczy - mamusie mające dzieciaczki pewnie wiedzą o co chodzi, a te z pierwszym maluszkiem same zobaczą ile takie rzeczy znaczą
gratuluję i brawa dla Synka

Witam wieczorową porą!
dzisiaj usłyszałam (po raz kolejny), że mam brzuch jak "na chłopaka" w sumie to nie wierzę w takie rzeczy za bardzo, ale jak tak sobie pomyślałam gdyby to miała być prawda... ale byłyby jaja a ja tyle sukieneczek nakupowałam
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-21, 23:19   #393
mamaya
Zakorzenienie

Fame, ja niby też nie do końca wierzę w przesądy, ale kiedyś pisałam, że moja babcia jest mistrzynią w przepowiadaniu płci dziecka, nigdy się nie pomyliła i faktycznie, te bardziej "rozlane" brzuchy są w przypadku córki, a te okrąglejsze, "zbite" na chłopca Ale oczywiście odstępstwa od reguły zdarzają się

Mały śpi, więc włączyłam komputer pierwszy raz od prawie dwóch tygodni
Trzymajcie proszę kciuki, żeby jutro w Warszawie była jednak ładna pogoda (wbrew prognozom), bo chciałabym wyjść z Malutkim na pierwszy, dwudziestominutowy spacer
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 03:21   #394
agnes208
Zakorzenienie

Jestem w szpitalu skurcze ucichly pod ktg teraz znowu mam, powiedzieli ze raczej porodu jeszcze nie bedzie ale na obserwacji mam zostac do jutra bo mam ta wysypke na rekach i krew musza zrobic itd tak ze zobaczymy co to sie wykluje chcialabym zeby juz z dzieckiem do domu wrocic ale niewiadomo. Swoja droga mi sie wydaje ze takie juz mocne mam te skurcze a na ktg prawie ich widac nie bylo. Nie chce wiedziec jakie sa te porodowe. Cos czuje ze bez epiduralu sie nie obejdzie. Do jutra dziewczynki chyba musze zlapac cos snu choc nie wiem czy mi sie uda bo to debiut szpitalny moj.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 07:02   #395
Celebrinfea
Wtajemniczenie

E to też zależy gdzie ci pelote zalożą. U mnie też się nie pisały... A w 2 godziny później pełne rozwarcie na stole miałam trzymam kciuki!

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 07:09   #396
agnes208
Zakorzenienie

Prawie 10cm jade na gazie mam nadzieje ze sil nie braknie trzymajcie kciuki
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 07:15   #397
mamaya
Zakorzenienie

agnes, trzymam kciuki za szybki rozwój akcji Nie ma co sie męczyć
Mnie trzymali od rana prawie do 18 pod KTG, myślałam, ze jajo zniosę... Plecy bolały mnie tak, ze aż mi sie płakać chciało

Mam nadzieje, ze Maleństwo zdecyduje sie szybciutko opuścić brzunio

O rany, widze , ze pisząc post informacje zostały zaktualizowane Teraz to juz w ogóle kciuki zacieśniete na maksa i czekam z niecierpliwością na wieści, ze juz po

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-06-22 o 07:16
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 07:20   #398
cinnilla88
Raczkowanie

Cytat:
A jednak!!!! Trzymamy! !!!

Sent from my GT-I9305 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-06-22, 07:32   #399
pszczola189
Rozeznanie

Agnes, !!!

Sent from my Lumia 610 using Tapatalk

ADAŚ ur. 26.07.2014
waga: 2790g
długość: 54cm

: love:
pszczola189 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 07:41   #400
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Nooo to są poranne wieści!!!

10cm mmmatko pewnie właśnie przychodzi na świat trzymamy kciuki za posłusznego synka
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 07:43   #401
malwiska
Zakorzenienie

aaaa od 3 do 7 - 10cm...
mOj tz mówi że my to mamy głowy, rodzimy i pamiętamy aby na forum wejsc
Stary 2014-06-22, 07:54   #402
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
moja mama mawia "małe dzieci na rękach, duże dzieci na głowie" i tez twierdzi, że zawsze myśli się o dzieciach, nawet jak są dorosłe i mają swoje rodziny za jakiś czas same się przekonamy

daj znac jak tam bo ciekawa jestem

gratuluję i brawa dla Synka

Witam wieczorową porą!
dzisiaj usłyszałam (po raz kolejny), że mam brzuch jak "na chłopaka" w sumie to nie wierzę w takie rzeczy za bardzo, ale jak tak sobie pomyślałam gdyby to miała być prawda... ale byłyby jaja a ja tyle sukieneczek nakupowałam
Też mam pewne obawy bo co mnie ktoś widzi to ooo kiedy synek się urodzi
Cytat:
Jestem w szpitalu skurcze ucichly pod ktg teraz znowu mam, powiedzieli ze raczej porodu jeszcze nie bedzie ale na obserwacji mam zostac do jutra bo mam ta wysypke na rekach i krew musza zrobic itd tak ze zobaczymy co to sie wykluje chcialabym zeby juz z dzieckiem do domu wrocic ale niewiadomo. Swoja droga mi sie wydaje ze takie juz mocne mam te skurcze a na ktg prawie ich widac nie bylo. Nie chce wiedziec jakie sa te porodowe. Cos czuje ze bez epiduralu sie nie obejdzie. Do jutra dziewczynki chyba musze zlapac cos snu choc nie wiem czy mi sie uda bo to debiut szpitalny moj.
Cytat:
Aaa kochana trzymam kciuki !!!!!!:kci uki:

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
aaaa od 3 do 7 - 10cm...
mOj tz mówi że my to mamy głowy, rodzimy i pamiętamy aby na forum wejsc
Hahaha a co

Ależ jestem ciekawa czy agnes juz po...

Ja dziś obudziłam się rano ze sporym wyciekiem z lewej piersi... nie wiedziałam o co kaman na początku chyba trzeba zacząć nosić wkładki tylko w nocy to nie wiem jak...
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 07:57   #403
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

Cytat:
Trzymam kciuki.

GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek
17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014
viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 08:02   #404
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość
Też mam pewne obawy bo co mnie ktoś widzi to ooo kiedy synek się urodzi

Aaa kochana trzymam kciuki !!!!!!:kci uki:

Hahaha a co

Ależ jestem ciekawa czy agnes juz po...

Ja dziś obudziłam się rano ze sporym wyciekiem z lewej piersi... nie wiedziałam o co kaman na początku chyba trzeba zacząć nosić wkładki tylko w nocy to nie wiem jak...
pewnie już urodziła, ale dajmy jej te dwie godziny sam na sam z dzieckiem dopiero póxniej bedziemy straszyć

a moja babcia ma inną teorie co do brzuszków, ona odwrotnie mówi
choc mi tez wszyscy mówią że brzuch na chłopca mam
Stary 2014-06-22, 08:34   #405
rybka13
Zakorzenienie

Wow agnes co za posluszny synek
Jejku ale zafundowalas newsy z rana, szybko szlo u ciebie
Pewnie juz po...

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

I na samym gazie? Szok
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 08:37   #406
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Wow agnes co za posluszny synek
Jejku ale zafundowalas newsy z rana, szybko szlo u ciebie
Pewnie juz po...

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

I na samym gazie? Szok
ja tez albo na samym gazie albo nawet bez gazu bede bo u mnie nie maja znieczulenia zzo
Stary 2014-06-22, 08:55   #407
debesciara
Zadomowienie

Hehe cieszcie się że macie gaz
u nas nie ma nic trzeba być twardym a nie mjentkim
Stary 2014-06-22, 09:07   #408
ramirka
Raczkowanie

Omg!!! Agnes trzymam kciuki, ale pewnie juz po wszystkim, i tulisz swojego posłusznego synka ale Ci dobrze, ja też juz chceeeee!!!

Szybko ta akcja sie u Ciebie rozwineła, i widac po raz kolejny ze KTG robi jakies zmylki

czekam na informacje, wiec dzis bede czesto zagladac
a co z Eydrith? urodziła????

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Hehe cieszcie się że macie gaz
u nas nie ma nic trzeba być twardym a nie mjentkim
Debesciara udusze Cie napisałąs ze urodze za 4 tygodnie, mnie to nie pasi chce wczesniej zrob cos z tym

Nie macie nic??/ ja w srode mam wizyte w szpitalu u anestezjologa odnosnie znieczulenia, mialam zrobic aktualne badanie krwi i badania zakrzepowe ( mam nadzieje ze do tego czasu nie urodze)

Jakbym mogla to prosze o modlitwe dzis w kosciele zebym urodzila w nastepny weekend z góry dziekuję
ramirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 09:10   #409
Enary
Raczkowanie

Agnes trzymam kciuki, nie bedziesz sie dlugo meczyc

Cewnik bede miec bo po lekach na zatrzymanie skurczy, ktore dzialaly na receptory w mozgu, mam problemy z rozwarciem. Codziennie mam duze nieregularne skurcze a od dolu nic nie postepuje...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

JAŚ 25.06.2014

Edytowane przez Enary
Czas edycji: 2014-06-22 o 09:14
Enary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 09:13   #410
Ines3037200
Rozeznanie

Oo kurde wchodze a tu takie wiesci Agnes juz pewnie po wszystkim a mialam jej o 4 rano pisac(bo tradycyjnie jak wracam z sikania to jeszcze forum ogarniam), ze przybijam piatke, bo znam to uczucie, ze na pewno rodze bo taki bol, a tu ktg mowi co innego. Tooo sie zdziwilam.

Dobry poczatek dnia

Heh spadam w rankingu nastepnych w kolejce do porodu:p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 09:14   #411
Marianna 54
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Moje Dziecko było dziś pierwszy raz kąpane Spisał sie na medal, ani razu nie zapłakał
Mamaya dlaczego dopiero po tygodniu pierwszy raz kąpaliście? Ja kąpieli najbardziej się boję, ale myslałam że odrazu trzeba kąpać
Dziękuje za odpowiedz bo bardzo mnie nurtuje ta kwesta donoszenia, różne źródła podają inne tygodnie, wagę dziecka, boTwój synuś miał bardzo ładną wagę w terminie to napewno 4 kg by miał Co do szczepionek to fajna sprawa, że część dostaniecie bezpłatnie.

Cytat:
Marianna duza corcia skoro jeszcze sie nie szykujesz na porodowke to moze miec kolo 4kg

Dziękuję Do terminu mi zostało półtora tygodnia, to mam nadzięję że moja Księżniczka już za dużo nie urośnie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
Witam wieczorową porą!
Mi też wszyscy mówią że wyglądam na chłopca, ale ja mimo wszytsko nadal wierzę lekarzowi i wczoraj zakupiłam śliczne różowe trampeczki
Kidyś na przejściu dla pieszych pani się pyta co będzie, mówię dziewczynka, a pani niemożliwe chłopiec napewno będzie, mówię lekarz twierdzi inaczej, a pani napewno się myli oni się nie znają

Cytat:
ja tez albo na samym gazie albo nawet bez gazu bede bo u mnie nie maja znieczulenia zzo
U nas też zzo nie ma ale cóż damy radę napewno, nie my pierwsze i nie ostatnie bez zniezulenia będziemy rodzić

Agnes powodzenia
Marianna 54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 09:14   #412
Caramel 85
Rozeznanie

Agnes super mam nadzieję że już tulisz swojego synka
Debesciara po paracetamolu temp się obniża, ale po 4-6 godzinach znów jest 39- 39,2, w nocy było 39 i 4 poza tym żadne kompresy nic nie dają. Młody właśnie dostał czwartą dawkę paracetamolu w tej dobie, kolejną może dostać najwcześniej po 16, więc tż chyba zaraz pojedzie po ibuprofen :/
Poza tym żadnych objawów, nie wydaje mi się żeby to było coś z gardłem czy angina, bo je chętnie jak zawsze, pić dajemy dużo. Za to jest bardzo marudny i zmęczony, widać że ta gorączka go osłabia. Podejrzewam trzydniówkę już sama nie wiem czy dzwonić po lekarza czy jeszcze przeczekać.

Edytowane przez Caramel 85
Czas edycji: 2014-06-22 o 09:15
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 09:22   #413
i like it
Rozeznanie

Ines masz tydzień czasu bo ja się umawialam z Agnes, ze tydzień po niej rodze

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Ejj jak to nie ma zzo? Ja myślałam, ze to juz standard wszędzie u mnie dają bezproblemowo a i gazu pod dostatkiem i dla mnie i dla tz
Caramel zdrowka dla synka
Agnes czekamy na wieści

Edytowane przez i like it
Czas edycji: 2014-06-22 o 09:30
Stary 2014-06-22, 09:26   #414
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość
Ines masz tydzień czasu bo ja się umawialam z Agnes, ze tydzień po niej rodze

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Ejj jak to nie ma zzo? Ja myślałam, ze to juz standard wszędzie u mnie dają bezproblemowo a i gazu pod dostatkiem i dla mnie i dla tz
Debesciara zdrowka dla synka
Agnes czekamy na wieści
u nas jest jak ktos ma cc, ale ogólnie dla rodzącej sn nie ma, położna t łumaczyła to w ten sposób że znieczulenie same w sobie jest tanie ale my mamy jednego anestezjologa i niestety drugi na telefonie wiec nie moga dawac kazdej rodzącej bo niby anestezjolog musi pozniej zostac z pacjentką... nie wydaje mi sie zeby to było do konca prawda ale u nas nie daja - a gazu otatnio dyrektor nie kupił bo gaz drozszy od znieczulenia 900zł za butle i cos chce chyba przyoszczedzic
Stary 2014-06-22, 09:27   #415
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Caramel 85 Pokaż wiadomość
Agnes super mam nadzieję że już tulisz swojego synka
Debesciara po paracetamolu temp się obniża, ale po 4-6 godzinach znów jest 39- 39,2, w nocy było 39 i 4 poza tym żadne kompresy nic nie dają. Młody właśnie dostał czwartą dawkę paracetamolu w tej dobie, kolejną może dostać najwcześniej po 16, więc tż chyba zaraz pojedzie po ibuprofen :/
Poza tym żadnych objawów, nie wydaje mi się żeby to było coś z gardłem czy angina, bo je chętnie jak zawsze, pić dajemy dużo. Za to jest bardzo marudny i zmęczony, widać że ta gorączka go osłabia. Podejrzewam trzydniówkę już sama nie wiem czy dzwonić po lekarza czy jeszcze przeczekać.
A nie masz możliwości zadzwonić do lekarza i zapytać co robić? 4-6h to szybko wraca temp...

Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-06-22, 09:40   #416
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
No jak nie ma to rozumiem, ale jak mozna i sie nie bierze to twarda sztuka z niej musi byc

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

i like it debesciara nie ma synka
Zzo wszedzie? To bylby luksus
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 09:43   #417
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
No jak nie ma to rozumiem, ale jak mozna i sie nie bierze to twarda sztuka z niej musi byc

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

ja to niby rodzic chce u siebie ale ciagle zastanawiam sie nad szpitalem 30km ode mnie bo tam jest zzo, a to na początku ciazy było moim priorytetem w wyborze szpitala - teraz chce po prostu urodzic i jakos ten strach o bólu zszedł na niższy plan
Stary 2014-06-22, 09:43   #418
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
He he zostane wróżką KTG Agnes czekamy na zdjęcia

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 09:53   #419
i like it
Rozeznanie

Cytat:

Wiem wiem jakoś się zamotalam ale jak malwiska zacytowala to się od razu kapłam i poprawiłam
Kurcze w szpitalach, które brałem pod uwagę mówili o zzo jak o standardzie wiec myślałam, ze tak wszędzie. Ja mam zamiar brać co się da od samego poczatku tak mi lekarz kazał wiec się będę słuchać

Edytowane przez i like it
Czas edycji: 2014-06-22 o 09:59
Stary 2014-06-22, 10:02   #420
Fame
Zakorzenienie

agnes pewnie już po wszystkim.. ale jakby co to kciuki jeszcze zaciśnięte

no kurczę.. ale sobie wywróżyła zaraz stawiam pasjansa
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości