|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#752 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
|
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam na raz 750 gram truskawek i mi jakoś ciężko się leży, do tego mały wariuje w brzuchu😯
|
#754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Obserwować dziecko. Gorzej jak dziecko nie toleruje laktozy, wtedy trzeba zrezygnować z mlecznych produktów w diecie, moja znajoma tak miała. Ja generalnie unikałam wzdymających potraw ale ogólnie nie przejmowałam się jakoś dietą i młoda żadnych kolek nie miała, sporadycznie tylko czasem gazy ją męczyły, espumisan pomagał i kładzenie na brzuszku.zygaeffka, przykro mi, że odchodzisz z forum, bo przyjemnie mi było mieć poznaniankę ale rozumiem, powodzenia na Polnej, damy radę
|
|
#755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
ja się zastanawiam czy moje dziecko będzie lubiło truskawki. ostatnio jak już je mam, to pochłaniam kilogram za 1 zamachem. kopie. pytanie czy ze szczęścia czy z rozpaczy
![]() zjadłam miskę grochówki, na to truskawki, godzina przerwy, orzeszki solone i znów truskawki. nie ma to jak zdrowa, zbilansowana dieta
|
|
|
|
#757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie znałam jeszcze tych określeń, muszę zapamiętać heheh ![]()
|
|
#758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Ja lubię mskowiec. No tak, zupełnie inną sprawą jest jak dziecko czegoś nie toleruje, to co innego,trzeba uważać bardziej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Cytat:
|
|
#759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też czasu nie mam, bo młoda zajmuje mi czas i myśli.z tym makowcem to to, że to jak narkotyk, ponoć kiedyś dawano dzieciom mleko z makiem by lepiej spały a ja wychodziłam ze szpitala na dzień przed Wigilią, wiec dlatego laktatorka przerabiała z nami temat makowców
od. 04.04.2008 roku szczęśliwa mężatka ![]() ![]() Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png nadzieja umiera ostatnia..... Edytowane przez Aliszcze Czas edycji: 2014-06-22 o 00:09 |
|
|
|
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
kurde tego to nie wiedziałam. dzięki
tak samo jak o makowcu się właśnie dowiedziałam. przydaje się to forum! |
|
|
|
#763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalnie zostawialyscie dziecko samo i pod prysznic np drzwi otwarte? Nie chciałabym Szaleć i wciągać wózka do łazienki ale może tak być, że jednak będę się bała zostawić samą małą
|
|
|
|
|
#764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jakbyśmy zaczęli sie rozczulać nad nią to byłby koniec
|
|
#765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakieś pokrzywki, fiołki itp nigdy nie piłam, więc o to nie pytam.
|
|
|
|
|
#767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#768 |
|
Zakorzenienie
|
otwarte drzwi łązienki i wc mialam, jak byłam sama w domu, byw razie co słyszeć dziecko. Ale jak maż był w domu, to nie uważałam,w koncu ojciec też jest po co.
pamiętam tylko jak po raz pierwszy od czasu porodu chciałam sobie zrobić kąpiel relaksującą w wannie, było to jakoś ponad miesiac po porodzie, wiedziałąm już mniej wiecej jak długo młoda śpi, kiedy się budzi itp to sobie ustaliłam, że zrobię sobie megakąpiel, relaksik,ksiażka itp. No i młoda wyczuła moje intencje chyba, bo rozdarłą się jak nigdy, mój mąż nie mógł jej uspokoić, a ja wyszłam z wanny po 5 minutach bo trudno się zrelaksować, jak dziecko wyje
|
#769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pytałam gin można, o rumianek nie pytałam bo nie pijam, Metka piła chyba ostatnio wiec można pewnie ![]() http://parenting.pl/portal/rumianek-w-ciazy ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- Dzięki dziewczyny ciekawe jak to wszystko będzie na pewno każda z nas opracuje swój system i dojdziemy do tego co najlepiej, jak i kiedy liczę na swoją intuicję kobiecą i matczyną
Edytowane przez Latte88 Czas edycji: 2014-06-22 o 00:21 |
|
|
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
oj też liczę na intuicję, bo póki co to nie wiem co mam sama ze sobą zrobić, a co dopiero potem jak przyjdzie do domu takie małe, ruchliwe stworzenie.
wypadałoby spać, bo o 8 mam wstać. i tylko po to chodzę w soboty do kościoła, żeby w niedziele nie wstawać, bo ostatnia msza u nas o 10:30, a potem do miasta 5km trzeba autem, a tu proszę
|
|
|
|
#771 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Już uważam, staram się co jakiś czas poleżeć, nie zjadać za dużo...bo mi smakuje, może uda się utrzymać wagę. Wtedy przybrałam w 2 czy 3 tygodnie, teraz mam wizytę za 4-5 tygodni od ostatniej i już nie planuję broić. Mąż mi mówi, że chyba potrzeba, by mnie doktorek konkretnie opierdzielił to będę uważać na siebie, bo czasem też bym chciała w domu różności porobić,latam jak fryga,narzucam niezłe tempo i zapominam się, że jestem w stanie błogosławionym Jak byłam chorutka, to też według waszych porad płukałam gardło szałwią, także każda rada od was cenna bezaczek7, widzę nieźle miksujesz pokarmy, nie powinnaś mieć przy tym problemów z dwójeczką hehe. Jak to mówi jeden członek mojej rodzinki, że on z tym nie ma problemu, zazwyczaj idzie mu gładko i u niego jest zawsze z połyskiem Swoją drogą niezłe macie te określenia na "figurki z brązu" ![]() A odnośnie dziecka to też będę się uczyć wszystkiego od podstaw. Nowe doświadczenie to całkiem do reszty osiwieję, bo już sreberka widać gdzie nie gdzie,choć staram się was czytać, słuchać wymienianych rad tych, które mamusiami już są lub tych, co wiedzą więcej niż ja, no i myśleć pozytywnie I tak jak mówicie, oby kolki nie było. Pamiętam jak mój bratanek się męczył. Jak byłam u nich na kawusi z rodzicami to tato wyszedł, bo samemu chciało mu się płakać, że mały tak cierpi. A teraz chłopaczek ma 15 lat, ponad 190 cm wzrostu...nasz mały Dominiś
Edytowane przez ircha06 Czas edycji: 2014-06-22 o 07:50 |
|
|
|
|
#772 |
|
Raczkowanie
|
Witamy się z rana
![]() Leżymy sobie właśnie pod ktg uwielbiam ten dźwięk:-D Po zapisie zjemy śniadanie, poczekamy na obchod i mam nadzieję, że usłyszymy, że idziemy do domu A i zapomniałam napisać:-D witamy się w 28 t.c. :-D Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app Edytowane przez Simran86 Czas edycji: 2014-06-22 o 08:09 |
|
|
|
#773 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To fajnie, czekamy na dobre wieści i gratuluję 28 tygodnia ![]() Ja już po śniadanku, witaminy łyknięte, włoski na świeżo umyte, z lekka ogarnięta zbieram się do kościoła, pośpiewam sobie trochę i przemodlę się o zdrówko, także Wasze moje forumowe siostrzyczki ![]() Miłej niedzieli dla wszystkich i do... potem ! |
|
|
|
|
#774 |
|
Wtajemniczenie
|
Metamfetaminax ja zawsze w takiej sytuacji to pilam syrop z cebuli ktory jest niestety paskudny
![]() Witam się U mnie pogoda do bani ale impreza wczorajsza udana tylko podobno mam duzy brzuch jak na 7miesiac i najgorsze przede mna... uwielbiam takie teksty![]() Wypilam dwa kieliszki wina z wodą wiec smakowalo jak siuśki he i zjadlam tez nie malo
|
#775 |
|
Zakorzenienie
|
dzieńńń doberek
ide poczytac co tam u was ale nei wiem czy zdąże cos popisac czekam na chłoapków az ze sklepu wrócą zrobi eśnaidanko i wybywamy ![]() sie wakacjujemy ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Latte u nas jak byłam sama to dawałam młodego w bjaczek i siedział ze mna w łazience jak sie prysznicowałam a kapielki relaks brałam jak maz był w pracy a teraz jak biore kapiel to mam wesoło bo may przychodzi i mówi ze bedzie mył mamusie a i wrzuca mi zabawki do wody wiec wesoło
|
|
|
|
#776 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kto tak mówi ze masz duży brzuch ?? Hehehe w końcu w ciąży jesteś ![]() Cytat:
Dzień dobry ![]() Moj M dzisiaj wraca nie mogę sie doczekać Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#778 | |||
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry dziewczyny
Niestabilna, to się nam nie udało z tym meczem ale fajny był, nieźle grała ta Ghana Cytat:
oj to poszalałaś z tym ciastem! Takiego wypasionego to ja jeszcze nigdy nie robiłam kilkuwarstwowe, nono ![]() Żeberka z kapustą.... kiedy ja to jadłam.... nie pamiętam, ale smaka zrobiłaś! Cytat:
ale powiem Ci, że ja tez tak mam z tym czosnkiem... Lubię go, ale niestrawności mam straszne, więc staram się unikać.Po wczorajszym szpinaku też...przeleciało hehe ![]() Cytat:
byłabym taka szczęśliwa! Wszystkie dzieciaczki jakie znam przechodziły przez te nieszczęsne kolki ![]() Wstałam dzisiaj o 8 Godzine dłużej spałam niż na tygodniu ![]() Zrobiliśmy z mężem jajecznicę na smalcu z pieczarkami, szynką, pomidorkami, szczypiorkiem i serem żółtym i spowrotem do wyrka Mąż się śmieje, że mam wygodny stoliczek na talerz My dzisiaj na obiad do mamusi na leniwca ![]() A jutro siostra odbiera moja łóżeczko ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- aa2 zazdroszczę tej plaży Niestabilna, oj to się będzie działo... będzie głośno, będzie radośnie |
|||
|
|
|
#779 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestabilna ze niby duzy jak na 7miesiac... kolezanka mowila ze jej znajoma miala taki przed porodem...i ze na pewno bede miala ogromny bo mi jeszcze wywali...dzieki
![]() Kupujecie cos na dzien ojca Tztom?? Bo ja kupilam prezent dla tatusia a o Tzcie zapomnialam
|
#780 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co gorsza, kupiłam swojemu tacie a zapomniałam o teściu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.

). Obserwować dziecko. Gorzej jak dziecko nie toleruje laktozy, wtedy trzeba zrezygnować z mlecznych produktów w diecie, moja znajoma tak miała. Ja generalnie unikałam wzdymających potraw ale ogólnie nie przejmowałam się jakoś dietą i młoda żadnych kolek nie miała, sporadycznie tylko czasem gazy ją męczyły, espumisan pomagał i kładzenie na brzuszku.
ale rozumiem, powodzenia na Polnej, damy radę

? Ja lubię mskowiec.
a ja wychodziłam ze szpitala na dzień przed Wigilią, wiec dlatego laktatorka przerabiała z nami temat makowców

jakieś pokrzywki, fiołki itp nigdy nie piłam, więc o to nie pytam.

U mnie pogoda do bani ale impreza wczorajsza udana
to dzisiaj dostała ciacho
kilkuwarstwowe, nono
byłabym taka szczęśliwa! Wszystkie dzieciaczki jakie znam przechodziły przez te nieszczęsne kolki