|
|
#4741 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 :)
hej... mnie też boli łepek ciągle... ale staram się nie myśleć o tym byle nie brac nic...
co do chorób zakaźnych... sąsiad właśnie przechodzi ospę, ale ja chorowałam jako dzieciak, mimo to i tak miałam stracha jak córkę ugryzły 2 meszki obok siebie na rączce ![]() jutro wyjazd nad morze Linka, the.er.mo.mix to cudo, zastępuje wiele robotów, ostatnio widziałam taki mini
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
Sofia za 30min mam pokaz i stane sie posiadaczem
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Linka kupujesz t.hermomixa? ło! no to gratuluję, chyba nie ma takiej osoby, która będąc posiadaczem nie była zadowolona. mnie jakoś nie 'bierze' na niego. dobry dzień!
|
|
#4744 |
|
Zadomowienie
|
Hej,
ale naskorbałyście - co najmniej 6 stron mam do nadrobienia, byłam u rodziców, Mały się wyszalał. Dziś w nocy nadrobię - obiecuję ![]() A tak na szybko chciałam się pochwalić, że poczułam wczoraj pierwsze dwa puk, puk! Siedziałam sobie z wyprostowanymi nogami, mówiłam coś do tż i nagle puk, puk Przypomniało mi się jakież to piękne uczucie.
|
|
|
|
#4745 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4746 |
|
Wtajemniczenie
|
A moje zatoki okazały się stanem zapalnym zatok, i jeżeli domowe sposoby zawiodą to teść wypisał receptę na duomox :/ Ja to zaczynam odnosić wrażenie że mam jakiegoś cholernego pecha :/ aż normalnie siasc i płakać
![]() Wysłane z mojego Trooper_X40 przy użyciu Tapatalka
|
#4747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4748 |
|
Rozeznanie
|
Lolcia - u nas własnie w tych mniejszych sklepikach sa flipsy i w społem (lux, gama). A i w stokrotce też na 100% kupowałam.
Ja tak szybciutko dzisiaj. Dla zaintersowanych: w drogeriach natura jest promocja na perfecta mama - balsam na rozstępy lub cellulit - 13,99 (mnie udało sie trafić ostatnie opakowanie z dodatkowymi 50 ml gratis). I coś co mam nadzieję sprawdzi sie u mnie - chłodzący krem na zmęczone nogi tej samej firmy - 6,99! Opinie o nim są całkiem dobre, mam nadzieję, że da radę, bo wieczorem ledwo chodzę. Balsamy Lirene ok 20 zł, a Palmers 29,99. Jeszcze chyba Ziaji były coś ok. 17 zł o ile dobrze zapamiętałam. Co do kremu na rozstępy - stosowałam poprzednio perfecta mama i nie miałam żadnego rozstępu w czasie i po ciąży. Nie wiem czy to kwestia genów czy to balsam tak działał. Raczej to pierwsze, bo systematycznością w stosowaniu nie grzeszyłam Teraz czuje już sędzenie skóry, więc chyba czas zacząć stosowanie.Jeszcze mam pytanie, stosujecie płyny do higieny intymnej dla kobiet w ciąży czy takie jak zwykle? Miłej niedzieli, my dziś uciekamy na wieś. Szkoda, że pogoda lipna;/ |
|
|
|
#4749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4750 |
|
Rozeznanie
|
Mebelki super! aż pozazdrościłam
![]() Takie flipsy ja kupuje w ABC na osiedlu u nas Wy mowicie ze panuje różczka teraz a ja wszedzie sie szlajam :/ lekarz mowil unikac miejsc z dziecmi a ja do figloraju, do zoo w dzien dziecka (tyle ludzi ze pol h miejsca szukalismy na aprkingu w czechach!) do przedszkola na imprezy i w ogole wszedzie, az zaczelam sie martwić :/ tym bardziej ze na dekolcie mam jakas wsypke Ale dziewczyny nie wiecie czy rocznik 1987 byl szczepiony na rozyczke>???/ bo ja nie pamietam, ale moze juz obowiazkowe było takie szczepienie????? bo moze nie ma sie czego bać :/ A mam jeszcze pytanie czy kazdy widzi co my tu piszemy czy musi miec wlansie zaproszenie? Ja sie w takich sprawach forumowych w ogole nie interesuje bo to moje pierwsze forum na ktorym jestem i ciekawi mnie czy kazdy jak sobie tu wejdzie to widzi wszystko?Dzisiaj wrzuciłam do pralki ubranka maluszka i już je piore troche szybko ale poprzynosiłam z piwnicy i leżalo w lazience i miejsce zajmowało wiec stwierdziłam ze tzreba wyprac i schowac juz do półeczki Pamietam jak w 1szej ciazy wszytsko recznie prałam kazda jedna rzecz a było tego masaaaaaaaaaaaa i potem 2 razy płukałam tez ręcznie. Mój boze ile z tym pracy było ;( do dzis pamietam ten ból pleców :P ale gdzies czytalam ze tak lepiej no to tak robiłam :P a teraz juz to olewam i do pralki wrzuciłam. Potem zamierzam spisac wszystko:ile kaftaników, ile bodów ile spodenek i kupic tylko to co potzrebuje juz i to takie perełki wyjsciowe zarąbiste W tesco sa wyprzedaze ubranek dla dzieci słuchajcie!!!! kupiłam spodenki takie czaderskie taki mały dżolo i bluze, chcialabym małego ubierac w dresy słodkie u dzieciaczkow tak fajnie to wyglada, taki luzak ze smoczkiem w buzi ihihi takze mozna sie obkupic z 50zł za 34zł kupilam ![]() Mnie głowa i plecy tez dalej bolą mam zdrętwiala lewa storne ciała, szczeke, ręke, noge oko lewe mnie boli, ale tak mam od roku z przerwami zalezy jak spie i siedze, ale teraz mi to tak mocno dokucza a na ortopede nie mam kasy :/ 150zł wizyta a z nfz pol roku sie czeka, nie wiem..moze zaczne sama jakos cwiczyc w domu, musze sie zastanowic co z tym zrobic ale osotanio wyłam z bólu ![]() A MOZEMY BRAC PARACETAMOL 500mg??????? zwykły mi nie pomzoe bo ja zawsze brałam 3ibupromy jak juz to apap zwykły to porazka, wiec jak juz to 5oo mozna?
|
|
|
|
#4751 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry,
z tych 6 stron to jednak 10 wyszło... ale nadrabiam powolutku. Wczoraj synek poszedł spać dopiero o północy także ledwo na oczy widziałam. Cytat:
Z tego co kojarzę w Polsce wprowadzili szczepienie tylko dziewczynek jakoś w wieku 13 lat w 1988 r. Ja chodziłam do podstawówki w latach 1990-1998 czyli już po wprowadzeniu szczepionki. Ale nie mam zielonego pojęcia czy wszystkie dziewczynki były szczepione czy decyzja należała do rodziców, a może była płatna. Potem dopiero bodajże w 2003 r. wprowadzono obowiązkową szczepionkę dla wszystkich dzieci (i chłopcy i dziewczynki) już trójskładnikową mmr (świnka-odra-różyczka). Ale jak dobrze wiemy wielu rodziców odkłada to szczepienie lub z niego rezygnuje. Najlepiej byłoby jakbyś znalazła swoją starą książeczkę. Zresztą w badaniach też chyba powinno wyjść.I czyta tu każdy, dosłownie - każdy kto tu wejdzie może czytać co piszemy-zupełnie z zewnątrz. Jak się zalogujesz to nawet wyświetla się na końcu strony kto jest teraz dostępny i ilu gości przegląda. Jedyne co to zdjęcia jakie wrzucasz może zobaczyć osoba zalogowana na wizaż - ale to może być każdy kto ma login więc też ogólnie dostępne. Za to z tego co zrozumiałam w klubie czytają już tylko członkowie klubu. I dziękuję za info o tesco Co do paracetamolu kiedyś dziewczyny tu pisały - ja nie pamiętam. Jeśli chodzi o ubranka - też tak robiłam ręcznie prałam, płukałam itd. Teraz mam już troszkę inne podejście. Choć dzieciowych proszków i płynów na pewno będę na początku używała. A pamiętam jak każde ubranko prasowałam - potem już olałam prasowanie - tylko jak to było coś co ewidentnie wymagało prasowania. (mówili nam o tym na szkole rodzenia że szybko zrezygnujemy)PS. Jeszcze co do szczepionki na różyczkę to ja chorowałam i byłam szczepiona - pediatra stwierdził że zaszczepi bo słyszał o przypadkach zachorowania drugi raz I też chodzę w miejsca z dziećmi - trudno mi inaczej, przecież nie będę ograniczać mojego dziecka.
Edytowane przez niteczka83 Czas edycji: 2014-06-22 o 10:56 |
|
|
|
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie uzywam zadnych specjalnych kosmetykow na twarz zawsze sudocrem bo mam tlusta cere czasem cos nawet wyskoczy, myje sie mydlem bambino, nie uzywam zadnych plynow do higieny int. Bo zaraz mam po nich zakazenia , podmywam sie tak samo wiec bambino
balsam mam nivea baby, bo jest hipoal. A mazidel kolorowych takich samych jak zawsze . Nawet nie spogladam na sklad . Praca podpisana , 17 sie bronie ahh jeszcze taki stres mnie czeka :p
|
#4753 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. A ja dzis znowu caly dzien sama tz wczkraj wrocil po 15 a dzis o 5 rano juz z kolega pojechal szukac jakiegos auta dla tego znajonego i bedzie wieczorem. Od jutra znow do pracy on i widzimy sie tylko wieczorami a ja szczerze wariuje jiz w domu. Bo wszyscy prawie znajomi w tygodniu to w pracy i czasu nie maja. Eh pomarudzilam
|
|
#4754 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze moja skiazeczka zdrowia jest jakas dziwna, nic w niej nie ma za bardzo :P i ciezko sie poczytac w ogole wyglada tak jakbym miala jeszcze inna ksiazeczke :/ ja na ospe i świnke chorowałam ale rozyczka to nie wiem :/ chyba bede musiala sobie zrobic badanie na rozyczke
albo zapytam w przychodni czy idzie to jakos sprawdzic czy bylam szczepiona ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Takie gaciorki i bluze kupiłam młodemu w Tesco. I uszyłam taką sowę wczoraj :P moja pierwsza także dłuuga droga przede mną hehe i musze kupic fajne materiały takie śliczne kolroowe bo to jest z zasłonki ze szmaciarni
|
|
|
|
#4755 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny dojdziemy do 5 tyś postów na tym watku i zapraszam na drugą cześć
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post46986253
|
#4756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4757 |
|
Rozeznanie
|
Takie gaciorki i bluze kupiłam młodemu w Tesco.
I uszyłam taką sowę wczoraj :P moja pierwsza także dłuuga droga przede mną hehe i musze kupic fajne materiały takie śliczne kolroowe bo to jest z zasłonki ze szmaciarni
|
|
|
|
#4758 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kiedyś się bardziej przyjrzałam tematowi i jedyne do intymnej z przyzwoitym składem znalazłam w drogerii natura, nazywa się Intimelle i chyba tylko 2 wersje są w porządku: aloesowa i rumiankowa przykładowy link http://www.karodos.pl/2014/06/natura...o-higieny.html Cytat:
ja wciąż się męczę i końca nie widać
|
||
|
|
|
#4759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na raty 0% , inaczej bym sie nie zdecydowała..2 lata sie nosilam rewelacja!!! moja mama ma , tesciowa i wiecznie im zazdroscilam...dzis na sniadanko piłam sok pietruszkowy , jadlam pyszną bułkę z masełkiem - wszystko mąz zrobił w tym urzadzeniu w pare minut
|
|
#4760 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanie odnośnie drugiej części.. to dalej tutaj bedziemy pisac? czy musze jakis inny adres wbić? kurde jak to jest?
po porstu tutaj ciagniemy tak? aha ja mam termin porodu na 29listopad tak wychodzi z ostatnich wizyt to w sumie nie wiem czy to zmieniac na pierwszej stronie? |
|
|
|
#4761 | |
|
Zakorzenienie
|
wiem słońce , ale wolałam przygotować niz potem miec problem ( moderatorzy napierają jak przekroczymy 5 tys na kolejny natychmiast..) a nie wiem czy wieczorem albo jutro bede miała dostęp do normalnego kompa - w tablecie cięzko się wkleja linki , kopiuje itd..
---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
do 5 tyś postów tu piszemy a potem wchodzimy w nowy link i tam piszemy a ten automatycznie wygasnie
|
|
#4762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ze względu na remont nic nie skladuje na razie. Tylko by mi się kurzyło choć nie ukrywam kuszą mnie w sklepach takie maleństwa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
świetny zakup !!ma go moja mama i uwielbiam używać u niej tej machiny, przydałaby się do kręcenia papek dla dziecka... mogę zapytać ile teraz kosztuje? moja mama kupowała jakieś 3 lata temu i wtedy kosztowało to 4 tyś, a teraz? |
|
|
|
|
#4764 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój TŻ jest cudowny !
Biedny tak się przejął tym ostatnim szpitalem i teraz tymi zatokami ze on lata sprząta i tak dalej A Ja mam leżeć ... Nie do końca mi się to podoba Jednak należe do osób które uważają że swój dom potrafią posprzątać najlepiej Justysia Boska ta sowa Sama ostatnio się zastanawiam żeby nadmiar wolnego czasu zagospodarować tworzeniem jakiś cudeniek ![]() Ale się zdziwiłam jak zobaczyłam listę na drugiej części wątku Już nas tak dużo
|
#4765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
) a wczoraj zaplacilam 4300 Są to duze pieniądze..dlatego wzielam na raty
|
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
Linka to dziwne ze podrozaly a nie ztanialy
|
|
#4768 |
|
Rozeznanie
|
Rozumiem że to robot kuchenny?
strasznie drogi, on jest jakis wyjatkowy? ja mam robota kuchennego za jakieś 200-300zł chyba i ubija,kroji w rożne słupki, miesza nie wiem co tam jeszcze hehe a obiadki dziecku blenderem robiłam zawsze żeby całej tej machiny nie wyciągać. Musze poszukać na necie co tak zachwalacie mi by sie marzył ekspres do kawy tez taki za 3k ale na razie ani mężowi nie wspominam.... bo kupujemy dzialke na dom wiec ok 50tys nie nasze Byłam szczepiona na rozyczke !!! znalazlam dzis w papierach ale to nie ejst ksiazeczka zdrowia tylko jakis wyciaga karty zdroiwa z gimnazjum.Życze udanej niedzieli, moja jest kiepska
|
|
|
|
#4769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszyscy co mają zadowoleni. Ja aktualnie na oku mam ten robot. ![]() Lolcia płyn do higieny intymnej powinien mieć dobry skład, i nie powinien zawierać Sodium Laureth Sulfate- jest to środek myjący, który dla int.miejsc jest drażniący. Ja też muszę uważać na składy kosmetyków bo mam skórę wrażliwą i suchą. Ale powiem Ci, że zszokowałaś mnie, że na buzię ładujesz sudocrem :O dzień dobry! Mój małż dzisiaj ma urodziny, więc troszkę poświętujemy. idę nastawić obiadek a potem do znajomych pojedziemy na kawkę Miłego dnia dziewczyny!
|
|
#4770 |
|
Raczkowanie
|
Oj a ja mam dziś jazdę, jak mnie już przestało mdlic jakiś czas temu i myślałam że to już koniec to nagle dziś tak mnie zemdlilo po umyciu zębów że ledwo powstrzymałam wymioty. O co to chodzi żeby jeszcze w 14 tygodniu męczyło ?
Wysłane z mojego PSP5457DUO przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:08.

ło! no to gratuluję, chyba nie ma takiej osoby, która będąc posiadaczem nie była zadowolona. 

rewelacja!!! moja mama ma , tesciowa i wiecznie im zazdroscilam...dzis na sniadanko piłam sok pietruszkowy , jadlam pyszną bułkę z masełkiem - wszystko mąz zrobił w tym urzadzeniu w pare minut
po porstu tutaj ciagniemy tak?
świetny zakup !!