Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-22, 17:51   #3061
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

My będziemy dawać na odchodne ciasto, a tak to drobiazgi dla świadków i kosze z prezentami dla rodziców oczywiście

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 18:26   #3062
bardorja
Zadomowienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
jaka tu na tym forum cisza ostatnio.

u nas nie ma zwyczaju dawania prezentow goscia
u mnie tez nie ma takiego zwyczaju ani gosciom ani swiadkom , tylko rodzicom

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 19:36   #3063
Agnessssa
Rozeznanie

U nas na odchodne daje się ciasto i tyle, ale to po pare kawałeczków

U nas będą gotowe od razu w cukierni pakowane po 4 kawałeczki
Stary 2014-06-22, 20:18   #3064
201605100
Konto usunięte

Dawno mnie tu nie było u mnie na odchodne daje się ciasto, czasami wódkę, my damy tylko ciasto

201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 20:44   #3065
zły jeż
Raczkowanie

Mnie też tu dawno nie było! Niestety nie mam neta na nowym mieszkaniu i nie można podłączyć, trzeba naprawić kabel, który jest na części wspólnej, więc to nie ode mnie zależne. :/

Nadrobię trochę wątek, na tyle na ile zdołam. Gratulacje dla nowych mężatek.
Stary 2014-06-22, 20:54   #3066
TysiaBB1989
Rozeznanie

kupiłam bieliznę

w sklepie triumph :
gorset http://uk.triumph.com/LUXURIOUS%20RO...,en_GB,pd.html

pas do pończoch
http://www.pasaz.v10.pl/luxurious-ro...p21285843.html

majtki ( oczywiście białe ale nie umiem znaleźć na necie )
http://www.intymna.pl/s40272,just-bo...campaign=Ceneo

Stary 2014-06-22, 21:03   #3067
Buczorek
Raczkowanie

Rabbitka

kochana! ślub jak z bajki!! ♥ a Wy wyglądaliście cudownie! Piękny bukiet i suknia! a haribowe obrączki bardzo fajne nie trzymaj nas dłużej w niepewności i dawaj kolejną część relacji

Tysia

bielizna śliczności!!!!

Edytowane przez Buczorek
Czas edycji: 2014-06-22 o 21:04
Buczorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 21:10   #3068
rabbitka
Rozeznanie

CD
zeszlismy schodami prowadzacymi do sali balowej, jeszcze przed wejsciem nasza koordynatorka upewnila sie czy chcemy byc przywitani jako Mr and Mrs H. Dudiarz rozpoczal granie a kobzie w typowo szkockim stylu i weszlismy na sale, powitali nas nasi goscie owacja na stojaco

usiedlismy przy naszym stole i rozpaczela sie czesc obiadowa, kelnerzy uwineli sie bardzo sprawnie i zaczelismy przystawka: wedzonym lososiem z pieczonymi ziemniakami oraz salatka z rukoli, nastepnie podano zupe krem z pora z grzankami i parmezanem, a pozniej danie glowne pieczona piers kurczaka z ziemniakami puree i pieczonymi warzywami no i na koncu deser cytrynowy sernik z owocami i smietana, wszystko przebiegalo sprawnie, bylo bardzo smaczne,porcje byly dobrego rozmiaru, moim ulubionym daniem okazal sie deser - lekki,ozezwiajacy, rozplywal sie w ustach, do obiadu serwowane tez bylo wino zarowno biale jak i czerwone. Wszyscy komplementowali jedzenie, ze nie tylko wygladalo znakomicie, ale tez bylo swietne w smaku, zarowno dania wybrane przez nas jak i odpowiedniki wegetarianskie czyla gosci z alergiami. szal zrobily aparaty jednorazowe na stolach, nasze prezenty dla gosci w postaci spersonalizowanych M&Msow a takze winetki, ktore czesc osobprzypielo sobie jako'name tag'.

Po obiedzie przyszedl czas na toast szampanem i przemowy, zaczynal moj tata, nastepnie moj juz maz i na koniec jego swiadek. Wszystkie 3 byly naprawde fajne,osobiste i humorystyczne, gdyz sala co chwile wybuchala smiechem, ale tez byly momenty 'aww' i wzruszenia. Przemowy zakonczylismy rozdaniem prezentow dla Rodzicow a takze naszej 'swity slubnej'. po komentarzach wiemy, ze wszyscy byli zadowoleni nastepnie zaserwowano kawe i herbate, a my wyszlismy na krotka sesje we dwoje z nasza fotografka, oczywiscie juz nie moge doczekac sie efektow jej pracy, bo patrzac na zdjecie zajawke, wiem, ze i reszta bedzie cudna

Gdy skonczylismy zdjecia, wymknelismy sie na chwilke do naszego apartamentu by sie odswiezyc,TZ przebral sie w smoking ja zas zdjelam welon, oraz moj ozdobny pas, a takze zmienilam kolczyki, by moc swobodnie tanczyc. Wrocilismy na sale gdyz byl to czas na pierwszy taniec, balam sie przeojropnie, gdyz nie przygotowalismy sie kompletnie i stanelo na przytulancu tanczylismy do piosenki Green Day - 'Last night on earth'

mimo wszystko uslyszelismy mnostwo pozytywwnych komentarzy, jak uroczo i mega zakochani wygladalismy, nie moge zapomniec, ze suknia robila swietny efekt z tancu, szczerze jednak przyznaje, ze choc goscie nie zauwazyli, byla ciutke za dluga i musialam ja podtrzymywac. Rozpoczelo sie szalenstwo na parkiecie, DJ na zmiane gral polskie i angielskie przeboje. ok godziny 9:30 rzucilam bukiet, ktory zlapal chlopak mojej swiadkowej nastepnie o godzinie 10 zostal podany tort - mega smaczny i soczysty- smaki ciasta marchewkowego, bananowego, cytrynowego zrobily furore a takze zaserwowano bufet wieczorny.

W miedzyczasie goscie uzywali naszego stolu z instaxem i akcesoriami, to byl strzal w 10 i swietna atrakcja

tance zakonczylismy o polnocy, gdyz o tej porze koncza sie wesela w UK, zegnanie gosci zajelo nam ok pol godziny, zebralismy mnostwo komplementow i cieplych slow, wszyscy byli naprawde zadowoleni i szczesliwi. Wrocilismy do naszego apartamentu dla nowozencow, mielismy w nim wanne typu jacuzzi, niestety w zwiazku ze zmeczeniem postawilismy na szybki prysznic. Dostalismy tez szampana id hotelu.

Przebralam sie w moje wdzianko na noc poslubna i gdy TZ mnie zobaczyl po raz kolejny zaniemowil z wrazenia, po czym jak tradycja nakazuje skonsumowalismy nasz zwiazek malzenski zasnelismy wtuleni w siebie, zmeczeni ale mega szczesliwi.
podsumowujac bylo naprawde cudnie, troche sie obawialam reakcji gosci zwlaszcza polskuej czesci, ale wszyscy byli zachwyceni przede wszystkim miejscem gdzie odbywal sie slub, ceremonia, jedzeniem, a takze stwierdzili, ze bawili sie swietnie. Czegoz chciec wiecej, mialam wymarzone wesele, zorganizowane tak jak chcialam, z personalnymi akcentami,eleganckie, ale zarazem na luzie, moj ukochany facet jest teraz moim mezem polecam wszystkim malzenstwo! jednego mi tylko szkoda, ze ten dzien minal tak szybko, bo chcialoby sie powiedziec trwaj chwilo piekna, a tu jestem juz po. Wiec cieszczcie sie tym dniem, te ktore jeszcze czekaja na niego fajnie jest byc zona mam nadzieke, ze relacja byla ok i choc troche przyblizyla Wam moj jak narazie najpiekniejszy dzien w zyciu

a terez zegnam sie z Wami na troche by cieszyc sie mezem i podroza poslubna bo jestesmy w Paryzu a jutro ruszamy do Disneylandu
Podziele sie fotkami jak dostane wiecej od rodziny i znajomych a i fotografki

Sent from my iPhone using Tapatalk

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 21:19   #3069
mimi_77
Zakorzenienie

Rabbitka

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 21:26   #3070
Anesthesia
Wtajemniczenie

Rabbitka, ostatnia część relacji z pewnością dorównała, jak nie przebiła dwóch poprzednich! Cudownie, czuć emocje w tym wszystkim, a sam ślub i wesele musiały być po prostu przepiękne
No i Paryż Chyba jednak wymęczę TŻta żeby tam jechać w podróż poślubną
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 21:37   #3071
re_nata
Raczkowanie

rabbitka piękna relacja, wesele jak z filmu

TysiaBB1989 sexi bielizna

Melduję, że kolejne 5 zaproszeń rozdanych, jeszcze około 15 zostało, może część uda się rozdać w środę, niestety narzeczony ma poligon od piątku i znowu go nie będzie
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 21:38   #3072
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
kupiłam bieliznę

w sklepie triumph :
gorset http://uk.triumph.com/LUXURIOUS%20RO...,en_GB,pd.html

pas do pończoch
http://www.pasaz.v10.pl/luxurious-ro...p21285843.html

majtki ( oczywiście białe ale nie umiem znaleźć na necie )
http://www.intymna.pl/s40272,just-bo...campaign=Ceneo

Boska bielizna

Rabbitka, relacja miszcz było pięęknie

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 21:42   #3073
misia880
Zakorzenienie

a u nas pierwsza odmowa. kuzynka TZ zadzwonila ze nie wpadna bo nie maja co zrobic z dziecmi.
zaproszenie dostali bez. a to male bable 1.5 r i 4 lata. i tak dlugo by na weselu nie wytrzymaly.. i co by zrobili? pewnie o 22 pojechali by do domu.
widze ze TZ-towi jest przykro.. no ale nic nie poradze.

kupilismy szafke do mojego pokoju dla TZ powoli zwozi swoje rzeczy. w polowie sierpnia wprowadza sie do nas na stale

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 22:02   #3074
TysiaBB1989
Rozeznanie

Rabbitka świetnie czyta się twoją relacje
Stary 2014-06-22, 22:05   #3075
asiulek8
Wtajemniczenie

Witam się i ja po długiej przerwie

Rozdaliśmy już prawie wszystkie zaproszenia. Zostało 7 z czego dwa zostaliśmy poproszeni o przesłanie pocztą bo nie będzie akurat tych osób.

Pojechaliśmy między innymi specjalnie na weekend do TŻ'ta, żeby jego chrzestną zaprosić bo nie chciała, żeby dawać jej zaproszenie nie u niej w domu. Więc się umówiliśmy, że zadzwonimy i podjedziemy. Dzwonimy a ona mówi "sorry, ale nie, mam bałagan w domu bo jutro wyjeżdżamy na 2 tygodnie nad morze"... Na ślubie i weselu i tak jej nie będzie, bo będzie rodziła. Ale za dwa tygodnie znowu będzie trzeba jechać 120 km!!!!!

Wyszły też problemy z dojazdem gości. Padły teksty typu "jak mam jechać samochodem a nie busem to w ogóle nie pojadę". Ogólnie zauważyłam, że z zaproszeń bardziej cieszą się znajomi niż rodzina. Przykre. Odmówiło nam już 20 osób. Mam nadzieję, że na tym już się zatrzyma. Chociaż niepewnych jest jeszcze ze 20 ;/

Załatwiliśmy też już protokół w weekend, mamy tylko dowieść mój akt urodzenia. I kartkę, że poszły zapowiedzi u mnie w parafii. A tego najbardziej się obawiam. Bo nasz proboszcz znowu wprowadził "akcja terror na parafianach". Jak nie ma się kartki ze spowiedzi, która była w czwartek, piątek i sobotę kiedy nas nie było akurat w domu bo pojechaliśmy do TŻta z zaproszeniami, nic się u niego nie załatwi... Już mnie rzuca na samą myśl o wizycie u niego.

Rabbitka piękna oprawa, piękna Ty w ogóle baaardzo z klasą i moje kochane piwoooonie

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 22:12   #3076
re_nata
Raczkowanie

Cytat:
a u nas pierwsza odmowa. kuzynka TZ zadzwonila ze nie wpadna bo nie maja co zrobic z dziecmi.
zaproszenie dostali bez. a to male bable 1.5 r i 4 lata. i tak dlugo by na weselu nie wytrzymaly.. i co by zrobili? pewnie o 22 pojechali by do domu.

kupilismy szafke do mojego pokoju dla TZ powoli zwozi swoje rzeczy. w polowie sierpnia wprowadza sie do nas na stale

odmowy są przykre, my póki co mamy jedną z mojej strony to ciotka po 70 i choć od początku wiedzieliśmy,że nie przyjdzie i mówiła mi to szybciej, to przy wręczaniu zaproszenia zrobiło mi się przykro, nawet nam powiedziała po co dla niej zaproszenie przynosimy( ale nie z wrogością) złożyła nam życzenia i kazała dbać mojemu narzeczonemu o żonę

u nas to ja się będę przeprowadzać do narzeczonego, na razie to do mnie nie dociera, że mam się wyprowadzić z mojego domu
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 22:14   #3077
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Załatwiliśmy też już protokół w weekend, mamy tylko dowieść mój akt urodzenia. I kartkę, że poszły zapowiedzi u mnie w parafii. A tego najbardziej się obawiam. Bo nasz proboszcz znowu wprowadził "akcja terror na parafianach". Jak nie ma się kartki ze spowiedzi, która była w czwartek, piątek i sobotę kiedy nas nie było akurat w domu bo pojechaliśmy do TŻta z zaproszeniami, nic się u niego nie załatwi... Już mnie rzuca na samą myśl o wizycie u niego.
ksiądz wam wyznacza termin spowiedzi??
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 22:18   #3078
misia880
Zakorzenienie

u nas mamy do dyspozycji tylko moj maly pokoj w mieszkaniu rodzicow.

no teraz wiem, jakie odmowy sa przykre. z mojej strony jeszcze nikt nie odmowil. raczej wszyscy beda.

u TZ na zapowiedziach, jest zle imie matki TZ. kurde ksiadz osiol, zas TZ musi tam isc i zmienic

Stary 2014-06-22, 22:20   #3079
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
Ja dodaję (jutro skasuję) dzieło moje i taty - zaproszenia na ślub. Są wykonane w konwencji zamawianych w drukarni zaproszeń. Za domówienie kolejnych chcieli sobie policzyć całkiem sporo, to sami się za to wzięliśmy No...w sumie bardziej tata - z niego artystyczna dusza jest
Bardzo ładne!
Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
U nas na odchodne daje się ciasto i tyle, ale to po pare kawałeczków

U nas będą gotowe od razu w cukierni pakowane po 4 kawałeczki
U nas tak samo

Rabbitka przepiękna relacja Gratuluję tak wspaniałego dnia

Dzisiaj mieliśmy w planach rozdać ostatnie 5 zaproszeń, ale nie udało się rozdać ani jednego Mój TŻ był tak zmęczony po 72h pracy (w tym tylko 6h snu), że nie miałam sumienia go dobijać pielgrzymkami od domu do domu.
Jutro idziemy zamówić obrączki
Zostały 34 dni
Stary 2014-06-22, 22:22   #3080
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
ksiądz wam wyznacza termin spowiedzi??
Wiesz co, chodzi o to, że są u nas jakieś uroczystości od czwartku i trwają do wtorku, związane z przyjazdem obrazu. No i ksiądz sobie wymyślił, że cała parafia MUSI być po spowiedzi. Doszło do tego, że przy odchodzeniu od konfesjonału księża wręczali obrazki ze stemplem i datą kiedy ta spowiedź była. I teraz jak idziesz do kancelarii to musisz się tym wylegitymować. A jak nie masz to dupa. Jestem ciekawa z której strony zmiesza mnie z błotem.

03.03.2015 - Jagódka

Edytowane przez asiulek8
Czas edycji: 2014-06-22 o 22:23
Stary 2014-06-22, 22:25   #3081
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Wyszły też problemy z dojazdem gości. Padły teksty typu "jak mam jechać samochodem a nie busem to w ogóle nie pojadę".
nieprzejmuj sie tym. niektórzy wymagaja zbyt wiele, zapytaj sie czy garnituru i sukienki kupia sobie sami czy moze im masz zasponsorowac?

Na wesele zawsze dojezdzalam sama, do kosciola i na sale tez, albo zalatwialam sobie znjaomego zeby mnie zawiózł i odebrał. nikt mnie nie pytal czy mam jak dojechac, jak wracac.

Na weselu szwagierki podstawili pod hotel bus ktory mial zawiezc tych co auta nie maja do kosciola i zpowrotem do hotelu (bo tam bylo wesele) i sie wycwanili ci co mieli auta ale im sie nie chcialo wsiadac i jechac 5km... i pozajmowali miejsca w busie przeznaczone dla tych niemobilnych. finalnie mlodzi musieli placic 3 razy wiecej bo bus kursowal 6 raz w obie strony zeby przewizc tych leniwych i tych co auta niemieli. chamstwo.
u mnie maly bus bedzie stal pod kosicolem dopiero i stamtad bedzie zabieral na sale i the end. ci co beda mieli auta maja jechac autem a ci co nie beda odbierani przez auto hotelowe z pkp ktore wlicozne w cene kosztów za talerzyk.

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 22:27   #3082
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, chodzi o to, że są u nas jakieś uroczystości od czwartku i trwają do wtorku, związane z przyjazdem obrazu. No i ksiądz sobie wymyślił, że cała parafia MUSI być po spowiedzi. Doszło do tego, że przy odchodzeniu od konfesjonału księża wręczali obrazki ze stemplem i datą kiedy ta spowiedź była. I teraz jak idziesz do kancelarii to musisz się tym wylegitymować. A jak nie masz to dupa. Jestem ciekawa z której strony zmiesza mnie z błotem.
Ale masakra niektórzy księża mają ostro w głowie narąbane...
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 22:35   #3083
Konkardia
Wtajemniczenie

rabbitka Piękny ślub, świetne wesele, boska relacja!

Cytat:
Napisane przez re_nata Pokaż wiadomość
niestety narzeczony ma poligon od piątku i znowu go nie będzie
Uuu! Mundurowy!

asiulek8 Wszystko się ułoży, a i ludzi na weselu nie zabraknie. Głowa do góry!

Cytat:
Rozumiem, że zapraszaliście wszystkie pary bez dzieci? Jaki był tego powód? Z ciekawości pytam

Cytat:
u nas mamy do dyspozycji tylko moj maly pokoj w mieszkaniu rodzicow.
Nie chcecie sami czegoś wynająć? Choćby małego?
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 22:40   #3084
misia880
Zakorzenienie

nie nie wszystkie. najblizsza rodzine z dziecmi a dalsza bez. ta kuzynka to taka przyszywana ;p corka od przyjaciol rodzicow TZ. jej brat jest naszym swiadkiem.

dlaczego? ze wzgledu na koszty oraz brak miejsc noclegowych itp dla dzieci.

koszty wynajmu by nas zjadly. to koszt ponad 800 zl. a prawie moja wyplata ;p
a my chcemy zbierac na cos swojego i kupic potem

Edytowane przez misia880
Czas edycji: 2014-06-22 o 22:41
Stary 2014-06-22, 22:41   #3085
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Księża ostatnio przechodzą samych siebie , na prawdę brak mi słów. Narzekałam na mojego proboszcza ale widzę że nie jest taki tragiczny
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 22:44   #3086
Lemon_Drop
Zadomowienie

Wen niestety często tak jest, że jak ktoś nie był na weselu, to potem inni się "rewanżują". Poniekąd to rozumiem, odmowy nie są miłe, co innego jeśli ktoś ma ważny powód. Dużą mieliście liczbę wyjściową gości? Wesele mimo niezbyt dużej ilości ludzi na pewno będzie udane

An gratki za welon

Magheru będziecie mieć pracowity ostatni tydzień ale na pewno dacie radę

hihihi już bliżej niż dalej My w sobotę mamy poradnię.. w ogóle to się wkurzyliśmy bo miało być jedno spotkanie (mieliśmy weekendowe nauki), ale zmieniła się kobieta z poradni i ona wymaga 2 spotkań noż kur..wa! Mam już swoje 3 wykresy więc mam nadzieję że da radę to załatwić podczas 1 wizyty, bo trochę nieogarniamy i jestesmy w duuupie z zapraszaniem a TŻ bez przerwy na wyjeździe

Aniuska straszna historia... nie umiem sobie wyobrazić co czuje ta dziewczyna.. Moj TŻ dużo jeździ po Polsce i martwię się o niego, on jeździ ostrożnie, ale wiadomo że różne sytuacje są na drodze...

Vel ostatnia prosta! dobrze że nie macie zbyt wiele na głowie

Kamilka jeśli byłaby ładna i w miarę wąska/nierzucająca się w oczy to niech zakłada skoro chce, ale żenadą bym tego nie nazwała

Rabbitka cudowna relacja! popłakałam się... cieszę się że wszystko się udało! Uwielbiam twoje zdjęcia, są bajeczne Jeszcze raz wszystkiego najlepszego!

Monidot straszna historia...

Tysia gratki za bieliznę

Asiulek współczuję odmów, mam nadzieję że to już ostanie
A to z karteczkami od spowiedzi to w ogóle jakaś masakra jest!

My byliśmy wczoraj na weselu, wybawiliśmy się, potańczyliśmy spotkaliśmy starych i poznaliśmy nowych znajomych... ach super było! PM byli tak szczęśliwi wesele było średniej wielkości - ok. 80 osób ale towarzystwo było spragnione zabawy i od początku parkiet był pełny wiadomo że nie cały czas, ale pustej sali nie widziałam. Mam nadzieję że i u nas goście nie rozejdą się po kątach. Powiem wam że już dawno nie bolała mnie choć troszkę głowa po weselnych % a dzisiaj nic - wstałam jakbym nic wczoraj nie piła Mama PM mówiła że testowali ok 10 rodzajów wódek i po tylko niej głowa nie bolała - to Orkisz, nie wiem jak cenowo wygląda ale faktycznie piło się ją dobrze
Stary 2014-06-22, 22:56   #3087
asiulek8
Wtajemniczenie

Lemon - na pierwsze spotkanie do poradni poszlismy z 6 wykresami. Myślałam, że załatwimy to to też jedną wizytą. Ale babeczka tak się podjarała ilością tych wykresów, że kazała nam przyjść jeszcze na drugie spotkanie za półtora miesiąca, żeby miała do analizy kolejne dwie kartki. Na pierwszym siedzieliśmy 2,5 h a na drugim koło 40 minut.

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2014-06-22, 23:05   #3088
monidot
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
monidot Aż 12! Idziecie jak burza
Poszło szybko bo w trzech domach po 3 zaproszenia rozdawalismy. W sumie 6 godzin nam zeszlo żeby rozdać tę 12 zaproszeń

Rabbitka ślicznie wygladaliscie, piękny bukiet, suknie drugiej śliczne. No i wspaniała relacja

TysiaBB1989 gratki za bieliznę

Dziś kolejne 5 zaproszeń rozdanych. Mamy już 23/49. Idziemy jak burza bo tylko 4 dni rozdawania dopiero za nami. Jak dobrze pójdzie to do końca czerwca wszystkie rozdamy

monidot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 23:08   #3089
Konkardia
Wtajemniczenie

misia880 Rozumiem Koszty noclegów u nas są również bardzo duże, a ponad połowa gości przyjezdna, więc znam ten ból. Gdzieś kiedyś przeczytałam na forum, że para nie zapraszała dzieci, bo ich nie lubi, dlatego zapytałam też Ciebie jaki był powód

monidot Oby tak dalej! My mieliśmy 49 zaproszeń i zapraszaliśmy 1,5 miesiąca I tak mamy jeszcze dwa, choć tyle że dla znajomych...
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6

Edytowane przez Konkardia
Czas edycji: 2014-06-22 o 23:11
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 23:28   #3090
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
My byliśmy wczoraj na weselu, wybawiliśmy się, potańczyliśmy spotkaliśmy starych i poznaliśmy nowych znajomych... ach super było! PM byli tak szczęśliwi wesele było średniej wielkości - ok. 80 osób ale towarzystwo było spragnione zabawy i od początku parkiet był pełny wiadomo że nie cały czas, ale pustej sali nie widziałam. Mam nadzieję że i u nas goście nie rozejdą się po kątach. Powiem wam że już dawno nie bolała mnie choć troszkę głowa po weselnych % a dzisiaj nic - wstałam jakbym nic wczoraj nie piła Mama PM mówiła że testowali ok 10 rodzajów wódek i po tylko niej głowa nie bolała - to Orkisz, nie wiem jak cenowo wygląda ale faktycznie piło się ją dobrze
na mnie i mojego Tż działa tak właśnie Pan Tadeusz - po wszystkich nas boli glowa, a po Tadku jedynie mamy lekkiego kaca dlatego sie na nią zdecydowalismy, bo na weselu gdzie bylismy i byl PT to wszyscy tak tez twierdzili

napewno u Was tez beda ludzie bawic i nie bedzie pusto! ja powiedzialam przyjaciolce ze ma nie schodzic z parkietu

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości