|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
no to tak :
))na samym początku chciałam powiedzieć jak jestem dumna z tż masował mnie, polewał wodą na piłce, trzymał plecy jak parłam, pozwolił na siebie krzyczeć i drapać - kocham go...a tak poza tym to w mega szybkiej drodze do szpitala zadzwoniła ciotka i powiedziała, żebym szybko dzwoniła do lekarza bo już nie ma miejsca dziś w tym szpitalu -więc się wystraszyłam, że mnie nie przyjmą -ale mój lekarz tam dzwonił (niestety nie mógł przyjechać) i ostatnia byłam przyjęta musiałam tylko podpisać oświadczenie, ze zgadzam się na warunki tam panujące - remont mają akurat. w sumie szybko bardzo poszło ... na ip weszłam od razu tam badanie -przez panią doktor - dość bolesne, ktg i wypełnianie papierków i od razu na porodówkę -rozwarcie na 4 cm - i znowu pani doktor :/ przebiła pęcherz płodowy. przez niecałą godz szczypanie sutków - bardzo to nie miłe dla mnie było i spacer a w trakcie skurczy kucałam żeby się główka wstawiała/obniżała i to bolało najbardziej, potem kręciłam się na piłce a tż polewał mnie wodą z prysznica po tym wszystkim rozwarcie na 8 cm i jak się położyłam już na łóżku porodowym to powiedziałam, że już nie schodzę :/ nie mogłam się wogóle przekręcić z boku na plecy taki ból ogromny i mimo, że parte bolały jeszcze bardziej to jednak ulga, że niedługo koniec na 3 partym wyszła główka potem reszta synusia a w nast łożysko miałam cięcie - ale w tamtej chwili było mi wszystko jedno ![]() na szycie przyszedł mąż wyżej wym. pani doktor i to dopiero było - po pierwszym porodzie wogóle nic nie czułam -a teraz nawet nie będę tego opisywać położna - wspaniała ![]() porównując moje dwa porody, mimo, że pierwszy trwał dłużej i pierwszy synuś był większy to stwierdzam, że był on łatwiejszy i ból mniejszy a historie z oddziału napszę w późniejszym terminie ![]() to taka bardziej pozytywna wersja z racji tego, że wiele dziewczyn tu rodzi pierwszy raz i nie chcę, żeby się niepotrzebnie negatywnie nastawiały albo bardzo bały przez to co napisałam ....
http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07w9d1tq9yw.png http://www.suwaczki.com/tickers/2r8rp07wc0dgh62b.png Edytowane przez kularek Czas edycji: 2014-06-22 o 21:41 |
|
|
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Cytat:
**z tego co zrozumiałam rodziłaś bez znieczulenia? |
|
|
|
|
#483 |
|
Zadomowienie
|
Irsin - niestety tak :/ dostałam tylko antybiotyk na GBS, i coś na rozluźnienie i przyśpieszenie i tyle.... bo nawet gaz im się skończył a łóżko porodowe to chyba z początku PRL-u było...
do szycia miałam miejscowe znieczulenie za to już po wszystkim chcieli mnie uśpić -zupełnie nie wiem po co (???!) i już po anestezjologa dzwonili ale powiedziałam, że nie chcę bo to dla mnie bez sensu było wtedy
http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07w9d1tq9yw.png http://www.suwaczki.com/tickers/2r8rp07wc0dgh62b.png Edytowane przez kularek Czas edycji: 2014-06-22 o 21:53 |
|
|
|
#484 |
|
Zadomowienie
|
Kularek
to mnie nie pocieszylas zwłaszcza z tym szyciem.. bo ja tez nie pamiętam żeby bolalo.. i że jednak 1 poród łatwiejszy..Brawa dla tż i lekarza że stanęli na wysokości zadania no i dla położnej ![]() To jednak prawda o tym remoncie. . Dziś na kafeterii czytałam.. no to będzie miała Parkitka jeszcze wieksza konkurencję ![]() Cieszę się ze u Was wszystko ok i czekamy na dalsze opowieści w wolnej chwili Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#485 |
|
Zadomowienie
|
Debeściara - ja Ci powiem, że nie byłam przygotowana na taki ból podczas szycia
a to jak się czułam psychicznie jeszcze gorsze - potem nawet panie położne/pielegniarki mówiły, że im wstyd za takiego lekarza przed pacjentkami - taki cham poprostu - na mnie nie krzyczał tylko na nie wszystkie a one aż bały się cokolwiek odezwać - dobrze, że krótko był a z łatwością porodu to 3 inne dziewczyny mówiły to samo... ale to też nie znaczy, że u Ciebie będzie tak samo -bo szybciej było u wszystkich a ból też do zniesienia bo i innego wyjścia nie ma ![]() remont... aktualne warunki tam ..... szkoda gadać i Bogu dziękuję, ze poród był w nocy bo w dzień tż nie mógłby być właśnie przez remont resztę napiszę jutro bo tż zaraz wróci z pracy i będzie się złościł, że nie korzystam z tego, że dzieci śpią tylko siedzę i pisze głupoty dobranoc kobietki |
|
|
|
#486 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie rozumie powagi sytuacji ![]() Lekarz przy porodzie pewnie zły że się nie wyspal... ehh jednak co swój to swój.. Kurde chyba naprawdę muszę leżeć i pachnieć do tego 8.07, swój gin to jednak pewniak a tak to loteria.. No cóż życie pokaże, trzeba być dobrej myśli bo inaczej można zwariować. Swoją drogą moja przyjaciółka też mówiła ze 2 poród gorszy.. chyba muszę się na to nastawic i ew. miło rozczarować.. Dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
kularek
za opisDobrze, ze chociaz maz i polozne staneli na wysokosci zadania No i najwazniejsze, ze juz po wszystkim. |
|
|
|
#488 | |||||
|
Raczkowanie
|
Hej hej
nie śpię od 5tej, więc udało się nadrobić. Proszę, proszę jakie wieści ![]() Agnes - Kochana dla Ciebie i Igora. Zazdroszczę szybkiego porodu ![]() Cytat:
Cytat:
Dla Maluszka, Zuch chłopak Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Opis porodu imponujący, ja lubię czytać takie rzeczy, a założenie mam takie, że każdy poród inny i nastawiam się na największy ból jaki mogę sobie wyobrazić Nie wiem jak uważają inne dziewczyny, które pierwszy raz będą rodzić, ale jak dla mnie cenne są każde szczegóły nawet te najmniej przyjemne
|
|||||
|
|
|
#489 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez tak uwazam. Lepiej być przygotowanym na wszystko i nie być zdziwiona.
![]() Myslalam, ze moze przez noc ktoras urodziła ![]() Sent from my GT-I9305 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#490 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny moje narodzone dziecko wystawia mój organizm na próbę. Dziś wstala 5:10, ja poszłam spać wcześniej tj przed 23. Nie żyję
Trudno i darmo dziś nie ma południowej drzemki, zobaczymy czy to coś da, bo ja się wykoncze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
debesciara, współczuje ![]() Wybieramy sie dzisiaj do przychodni zapisać Małego do pediatry i umówić sie z położną na wizytę Ach, a zaskoczeniem roku dla mnie jest moja... UWAGA! laktacja Wczoraj nachylilam sie nad lozeczkiem i dosłownie wylało mi sie z piersi mleko... Najgorsze jest to, ze przyjmuje teraz leki, które są nieprzebadane pod kątem ciazy/karmienia piersią i nie moge karmić ![]() Czekam teraz jeszcze na potwierdzenie od mojej hipertensjolog jake jest jej zdanie, bo chciałabym móc Małego przystawiac do piersi...
|
|
#492 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z rana
Pogoda nie rozpieszcza eh troszkę słonka by się przydało ![]() Kularek za opis i dzielna kobieta z Ciebie ja jak pomyślę to mam ciarki i myślę, że gdyby moim pierwszym porodem pokierowała jakaś fajna położna to pewnie teraz bym też chciała rodzić sn ale na samą myśl , że statystycznie drugi poród jest cięższy i bardziej boli to no wiesz sama rozumiesz także szacun maleńka Nie mam ostatnio siły i cały czas bym spała ale widzę, że nie tylko ja tak mam więc się nie martwię ![]() Miłego dnia kobitki no i czekamy na następną mamusię ![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
Naprawdę podziwiam , ja mam lepiej wiem ale szkoda mi kobiet w ciąży i z drugim małym dzieckiem ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
i napastuj lekarkę może da się coś zrobić
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
||
|
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety... Nie mozna karmić przy lekach, które biore. A zastepnika dozwolonego nie moge brać, bo czuje sie po nim bardzo zle
|
|
#494 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super chłopak z niego ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Malwiska to raczej były skurcze
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
||
|
|
|
#495 |
|
Rozeznanie
|
Dobry dzień
ja dziś ostatni dzień w pracy, szef dostał flaszkę i kawałek ciasta, tak na pożegnanie ![]() Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
witam z rana
pogoda za oknem nie rozpieszcza ale lepiej tak niż upały, ale lipiec zapowiadali ładny więc się jeszcze naciesze słońcem. ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- szkoda że nie masz laktatora bo tak to byś mogła chociaż odciągać aby utrzymać ją w razie gdybyś mogła jednak karmin |
|
|
|
#497 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry brzuchatkom i mamuśkom
Przede wszystkim Agnes - gratulacje Kochana!Nie pisałam, ale jak zawsze podczytywałam U mnie akcji porodowej ZERO Jakieś skurcze, ból pleców, ale na tym się kończy. Z racji rozpoczęcia 39 tygodnia (według OM mój termin to 5 lipca) wczoraj rozpoczęliśmy wyganianie Małej Jutro kolejne KTG i zobaczymy co u naszego szkraba słychać.Mamaya - szkoda, że wizja karmienia piersią się oddala ![]() debeściara - współczuję braku snu ![]() Ines, Fame jak u Was z tym rozwarciem, bo coś kojarzę, że było i zniknęło??? Tylko nie pamiętam u której z Was, nie bijcie Bo mi lekarz powiedział, że jak już jest rozwarcie to nie może zniknąć, może się tylko powiększyć, ale teraz to już zgłupiałam
|
|
|
|
#498 |
|
Raczkowanie
|
Agnes - gratulacje
Witam sie domowo i poniedzialkowo Bolesnie odczuwam brak lekow, bo plecy i podbrzusze bola, oj bola. Tz juz sie zajmuje masazami i bujaniem sie ze mna, zebym tylko mniej cierpiala i juz wie, ze to mi jest bardzo potrzebne na porodowce, a przede wszystkim bliskosc i swiadomosc, ze jest obok popralam ostatnie rzeczy Artusia, swoje szpitalne kreacje i dzisiaj na nowo pakuje torbe :P jezeli do czwartku nie urodze, to kontrola u Doktorka i ktg chyba poczekam, bo chce wiedziec, ile ta moja Kluseczka wazy, zeby sie nie zdziwic na porodowce Z cudownych wiesci - po powrocie ze szpitala czekal na mnie list milosny z zusu o wyslaniu do 16 czerwca oswiadczenia o swiadczeniu rehabilitacyjnym, bo podobno ustanie mi tytul do ubezpieczenia... Ta jaskinia zla nie zatrybila, ze mam umowe do 2016 roku musialybyscie widziec moja mine, jak to czytalam ze wzrokiem w stylu 'o co k...urde chodzi?' Mcdonald, czeresnie, kurczak w sosie cebulowym z kluskami zaliczone zobaczymy, co bedzie nastepne w kolejce ![]() Milego dnia, Sloneczka Postaram sie juz byc na biezaco ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie faza na kwaśne rzeczy, największą ochotę mam na ...niedojrzałe truskawki, snily mi sie w nocy
|
|
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, laktator dzisiaj bede kupować
Mleko co prawda do wyłania bedzie, ale tak jak mówicie - odstawie leki (kwestia kilku dni) i będziemy sie karmić
|
|
#501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jednak natura potrafi zszokować, każdy mówił że nie ma szans a tutaj super niespodzianka |
|
|
|
|
#502 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#503 |
|
Zadomowienie
|
Tylko się nie zniechęcaj jak odciagniesz mało mleka, laktator to nie dziecko, nigdy tak nie wyssie jak mały ssak
![]() Laktacja to potężna machina i psychika mamy odgrywa w niej ogromną rolę, także brawo za walkę napewno będzie to docenione. Kanaliki dobrze wiedziały kiedy zacząć działać ![]() Domi już myślałam ze urodzilas trochę Cię nie bylo Karolinek powodzenia w wyganianiu ![]() Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
kularek dzielna kobitka z Ciebie
mamaya za laktację Domi mówiłam, że ja ciężki przypadek jestem debesciara współczuję niewyspania.. ja ogólnie też teraz dużo sypiam, ale zdaję sobie sprawę, że w drugiej ciąży już tak nie pośpię ![]() U nas dalej nic ![]() idę ogarnąć dom.. dawno nie sprzątałam Edytowane przez Fame Czas edycji: 2014-06-23 o 10:07 |
|
|
|
#505 |
|
Wtajemniczenie
|
kuluarek
gratki za opis porodu..i dla tżJa nie wiem czy wam pisałam? Opis.. Z dobrych wiadomości mały już na cycku Laktator to super sprawa-trzeba ozlocic tego co go wynalazł..
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#506 |
|
Rozeznanie
|
Mamaya na bank się rozkręci laktacja, zobaczysz
fame ja już tego rozwarcia nie ogarniam simka brawa za oficjalne otwarcie baru 24h/dobę irsin ja mam fazę na... wszystko nie wiem co mi akurat pod koniec ciąży tak odbiło, bo do tej pory był spokój. całe szczęście nie przybieram już na wadze, ostatnio nawet schudłam pół kg ![]() debeściara nawet nie wiesz jak już bym chciała urodzić... już nawet rozmawiamy z Małą, że może wychodzić, że wszystko na nią czeka ja już zwyczajnie zmęczona jestem. brzuch mi ciąży, jedyna znośna pozycja to leżąca, ale ileż można... mimo wszystko staram się nie nakręcać a nie pisałam, bo z TŻ cały tydzień spędziliśmy, potrzebowaliśmy czasu dla siebie W ogóle to nadrobiliśmy w zeszłym tygodniu ostatnie spotkanie na SR. Akurat było o połogu i o całym "przewrocie życiowym", który nas czeka po porodzie. No i zaczęłam się bać
|
|
|
|
#507 |
|
Raczkowanie
|
agnes- Gratulacje
kularek- super ,że już w domku ![]() TaTekla- ja też mam takie ciśnienie jak Ty czasami nawet do 150 mi skacze a jutro idę na ostatnie założenie holtera i mam nadzieję,że po nim dalej będzie decyzja, że sn ![]() debesciara- mamaya- oby wyszło u Ciebie z tą laktacjąwitam U mnie dziś też szaro buro. I jeszcze mnie jakieś przeziębienie złapało gardło mnie boli i katar jakiś ![]() ![]() ![]() Dzisiaj mam 37tc, a od soboty brzuch mi twardnieje, skurcze mnie łapią,ale są bardzo nieregularne i strasznie mnie podbrzusze boli jak na okres i w sobote i wczoraj mnie nieźle przeczyściło ![]() Chyba się zchizuję za bardzo![]() a wizyta u gina dopiero w następny poniedziałek...
Nasze Szczęście "Tam jest Ci najlepiej, wiem. Cicho... ciepło... ciemno... I długo śni się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną. Tam, moje serce stuku puk, szepce Ci zaklęcia. A ja czekam jak na cud, jak na małego księcia." |
|
|
|
#508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dawaj - ale taki bardzo szczegółowy ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
mi wczoraj twardniał i bolał odcinek krzyzowy ale to były te skurcze co mogą pojawiać się juz po 20 tc no i nie bolało wiec narazie u mnie wszystko sie zaczyna przygotowywac ale ile czasu to nie wiem
|
||
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy któraś z Was miała podczas porodu swoją położną lub będzie miała - "kupujecie" taka opcje?
|
|
|
|
#510 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też się tak zastanawiam ile jeszcze bo już bym mogła rodzić![]() Cytat:
Nasze Szczęście "Tam jest Ci najlepiej, wiem. Cicho... ciepło... ciemno... I długo śni się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną. Tam, moje serce stuku puk, szepce Ci zaklęcia. A ja czekam jak na cud, jak na małego księcia." |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

))
masował mnie, polewał wodą na piłce, trzymał plecy jak parłam, pozwolił na siebie krzyczeć i drapać - kocham go...
nawet nie będę tego opisywać 

**
to mnie nie pocieszylas zwłaszcza z tym szyciem.. bo ja tez nie pamiętam żeby bolalo.. i że jednak 1 poród łatwiejszy..
no i dla położnej 
a to jak się czułam psychicznie jeszcze gorsze - potem nawet panie położne/pielegniarki mówiły, że im wstyd za takiego lekarza przed pacjentkami - taki cham poprostu - na mnie nie krzyczał tylko na nie wszystkie a one aż bały się cokolwiek odezwać - dobrze, że krótko był 

Trudno i darmo dziś nie ma południowej drzemki, zobaczymy czy to coś da, bo ja się wykoncze 

i myślę, że gdyby moim pierwszym porodem pokierowała jakaś fajna położna to pewnie teraz bym też chciała rodzić sn ale na samą myśl , że statystycznie drugi poród jest cięższy i bardziej boli to
Naprawdę podziwiam , ja mam lepiej wiem ale szkoda mi kobiet w ciąży i z drugim małym dzieckiem
Tylko nie pamiętam u której z Was, nie bijcie
Bo mi lekarz powiedział, że jak już jest rozwarcie to nie może zniknąć, może się tylko powiększyć, ale teraz to już zgłupiałam 
nie wiem co mi akurat pod koniec ciąży tak odbiło, bo do tej pory był spokój. całe szczęście nie przybieram już na wadze, ostatnio nawet schudłam pół kg