III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-23, 00:04   #871
Niestabilna
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez malgosia1051 Pokaż wiadomość
I nie sądziłam ze niezauwazycie mojej nieobecnosci czasem milo się mylic
Stwierdziłam ostatnio ze chyba wiem czemu mnie kość ogonowa boli ale nie twierdze na 100% tylko podejrzewam ze główka jest na dole a jak jest na górze to uciska mi zebro i kopie w pęcherz tak mocno ze co 5 minut do łazienki muszę isc to juz wole żeby była główka na dole ale to dlatego ze moja córka w dzień jest bardzo aktywna przeciąga się itd a w nocy razem z mama śpi. Ostatnio stwirdzilam też zecautem muszę przestać jeździć bo mnie dekoncentruje bo w tym momencie przeważnie czuje jakby mi pępek do środka wpychala takie to moje wrażenie.
Widać jak kogoś brakuje. Ale dobrze że już jesteś
Jeszcze jak się Asia odezwie to będzie super.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-06-23, 00:11   #872
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Napewno Się odezwie w wekeendczawsze mało się udzialamy a w tygodniu piszemy jak najete dlatego bądźmy dobrej myśli
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 07:21   #873
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość
Uuu kochanieńka, to faktycznie masz zapasik niezły i cenowo rzeczywiście fajnie
niby zapas niezly bo 300 szt ale liczac 10 dziennie wychodzi tylko na miesiac;p a maz nieswiadomy jak kupowalismy myslal ze jej to starczy na pol roku conajmniej niezle sie zdziwil jak mu powiedzialam ze chyba oszalal :P
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 07:35   #874
allckarola
Zadomowienie

Czesc dziewczyny weekend jakos zlecial i chyba za szybko. Pogoda byla okropna i nadal jest myslalam ze pojade nad wode a tu lipa no nic jakos zlecialo. Teraz czekac do nastepnego weekendu a za tydzien do gina w koncu bo jakos mi sie dluzylo.
Po za tym z mezem wszystko ok przespal cala noc nie pamietal nic ale powiedzial ze juz nie pije bo wie ze ja potrzebuje teraz pomocy a troche sie przy nim nameczylam.
Zjadlam sniadanie wypilam mala kawe i mala szaleje ostatanio swedzi mnie brzuch boje sie o rozstepy smaruje co chwile ale no jak bede miec to bede i zaden balsam czy oliwka nie pomoze zobaczymy
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 07:38   #875
ania9106
Zadomowienie

Witam.
Wyszlismy ze szpitala. Sytuacja zostala opanowana. Biore luteine 2x2 i no spe 3 x 1.
Ale niu ukrywam najadlam sie strachu.
Z dzidzia wszystko ok tylko jest wieksza o tydzien niz wedlug OM.

Niestety najpierw Mikolajek byl ulozony posladkowo pozniej fiknal koziolka i byl glowa w dol teraz w ogole zaszalal i jest poprzecznie- dokladnie pol poprzecznie z glowka po prawej.

Pora nadrobic wszystkie strony i zmykam na ostatnia przymiarke

Milego dnia

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 07:41   #876
allckarola
Zadomowienie

Ania jak dobrze ze jestes i ze wszystko ok ciesze sie bardzo. Teraz musisz uwazac na siebie odpoczywaj
Moje malenstwo tez tak fika az jestem ciekawa w jakiej pozycji teraz jest

A wlasnie w ktorym tyg dzidzi sie juz uklada tak jak powinno do urodzenia glowka do dolu ??
Stary 2014-06-23, 07:48   #877
Simran86
Raczkowanie

Dzień dobry
Jak cudownie było zasnąć w ramionach Małza w swoim łóżku ciśnienie rano idealne. Trzeba wstać bo Milenka już głodna, ogarnąć dom, zrobić zakupy i po 13 jadę po wypis. Trzeba szybko zgłosić w ubezpieczalni i niech szybko wypłacają kasę za pobyt w szpitalu;-)

Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app
Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 07:55   #878
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej
Moja cora jescze śpi, wypilam kawę a mały dał dwa kopniaki wieć jest super

Ania ekstra że jestes odpoczywaj teraz i będzie dobrze.

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Ania jak dobrze ze jestes i ze wszystko ok ciesze sie bardzo. Teraz musisz uwazac na siebie odpoczywaj
Moje malenstwo tez tak fika az jestem ciekawa w jakiej pozycji teraz jest

A wlasnie w ktorym tyg dzidzi sie juz uklada tak jak powinno do urodzenia glowka do dolu ??
Kojarzy mi się, że do jakiegoś 33-34 tygodnia. Wieć nasze dzieciątka mają jeszcze chwilę.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 07:59   #879
ircha06
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Nie, te promocje są dla wszystkich bez względu na posiadanie karty
Z kartą zapłacisz całe 0,66gr mniej hehe
Dobranoc

Aha, oki Martuś, zerknę dziś na pewno, bo patrzyłam, że jeszcze jest od 9go promocja, nie było w ten piątek nowej to polecę zobaczyć. Dzięks

Monika, jeśli źle się czujesz lub niepokoisz się czy aby na pewno wszytsko OK, to udaj się na IP sprawdzić, zawsze będziesz wiedziała co i jak i będziesz spokojniejsza. A co do Tż to faktycznie nieciekawie. A już się wczoraj do monitora uśmiechnęłam, jak napisałaś, że odbywa się malowanie, no myślę sobie... coś się ruszyło, a tu klops

Latte88, widzę, że ty swoją sprawę z Tż postawiłaś ostro, ale czasem trzeba właśnie potrząsnąć tymi chłopami, wówczas jest nadzieja, że coś do nich dotrze, może coś zrozumieją.
Bidulko masz ty się z tą zgagą i kręgosłupem Nie wiem już jak ci pomóc, nie pomasuję na odległość. Mi czasem lędźwie dawały znać po odkurzaniu, póki co jakoś spokojnie, czasem jak źle śpię to wstaję jak połamaniec, ale ogólnie (odpukać:PUK, PUK) może być.

Aliszcze, dobrze, że to tylko siniaki były i że na wizycie wyszło wszytsko OK. Kurde teraz co chwilę słyszy się to i owo, dużo złego się dzieje i chociaż mówi się, że te pierwsze 3 m-ce trzeba najbardziej uważać to suma sumarum trzęsiemy gaciami aż do rozwiązania.
W zeszłym roku męża kuzyna żona, młodziutka dziewczyna, straciła córkę przy porodzie, a do końca wszystko szło prawidłowo. Okazało się, że nie miała zleconych tych badań na toxo i ponoć to zaszkodziło. Teraz ponownie udało się jej zajść w ciążę to na początku nie chciała nikomu mówić, by nie zapeszyć, by znów maleństwa nie stracić. No i teraz wszystkiego pilnuje, ale weź tu całość ogarnij. Przecież lekarz sam powinien wiedzieć kiedy jakie wyniki zlecić.
Tak samo ja nie słyszałam o badaniu GBS, o którym mi powiedziała bratowa. Jej koleżanka mówiła, której siostra jest w ciąży i też nie wiedziała o tym badaniu, bo jej lekarz nie wspominał,a jakaś znajoma jej powiedziała. Jak się okazuje, wynik owego badania również jest bardzo ważny, bo jak wyjdzie dodatni to zagraża zdrowiu i życiu dziecka i trzeba w porę zareagować. Więcej o tym badaniu jest tutaj:
http://portal.abczdrowie.pl/wymaz-z-pochwy-gbs

nmartyna, tęskniliśmy Dobrze, że odpoczęłaś choć trochę, a teraz wracaj do zdrowia!

małgosiu, ja teraz mam zleconą między innymi tę glukozę, chyba 75 dawka, musiałabym zerknąć na kartkę. Lubię słodkie, ale nie jakoś szalenie i też się boję jak mi to będzie wchodzić, ale co tam... muszę dać radę! Fajnie, że już jesteś

wpaula,
no faktycznie ilośc pampersów w liczbie 300 brzmi mocno, ale w praktyce zniknie w mgnieniu oka

allckarola
, no z tą pogodą bywa właśnie różnie, czasem z dnia na dzień potrafi się popsuć. Mąż dobrze gada, oby dotrzymał obietnicy Ja jeszcze sprzed ciąży mam na brzuchu mała drabinkę rozstępową, ale co poradzić. Czymś tam smaruję, to może nowe nie wylezą, starczy mi tych co mam

ania9106, super, że wszystko w porządku, że było zareagowanie w porę. Trzymajcie się zdrowo z Mikusiem i udanej przymiarki

Simran86, no na pewno przyjemnie zasypia się w bezpiecznych ramionach. Widzę, ze dziś dzień masz zabiegany, uważaj na siebie ! No poleżałaś trochę, odpoczęłaś, a o kaskę walcz, teraz każdy grosik Wam się przyda

Mandragorrka, witaj Cierpliwie poczekamy do tego czasu, póki co jak maluszki mają jeszcze sporo miejsca, niech sobie szarżują ile wlezie Byle później ułożyły się jak trzeba.

No i się witam z rana i ja. Również po śniadaniu, witaminki łyknęłam,zebrałam ciemne rzeczy do prania, takie delikatniejsze i je wstawiłam... Na programatorze 4 oznacza 40 stopni, więc nastawiłam na 3 myśląc, że to będzie 30 stopni. Siedzę, jem śniadanie i sobie myślę, kurde jak to tam jest... 3 to 30 stopni, a 2 to co, 20.? Poszłam i okazało się, że wstawiłam to na stopni 60! Szybko wyjęłam spodnie, bo one kilka razy ubrane dopiero i tanie nie były, wypłukałam ręcznie i kapią sobie na balkonie, a resztę włączyłam ponownie, niech się dzieje wola nieba...Skarpetom chyba się wiele nie stanie, męża koszulki są tam jeszcze, no okaże się już PO jak mocno napsociłam. Co za początek tygodnia... A miałam jeszcze swój stanik wrzucić, ale myślę: eee potem w ręku go przepiorę. Ojjjj to była dobra myśl, bo tu mogłabym nie mieć już czego zbierać z takiej temperatury Za niego bym się zapłakała, bo słono kosztował, gdyż "garnuch" mam niemały, a te ryneczkowe puszorki jak duża miska to i kilometr w obwodzie i raz na jakiś czas kupuję taki lepsiejszy. Tak jak tu już któraś z Was pisała, że w takim, czasem ciut droższym, tak kręgosłup nie boli, bo dobrze dopasowany i biuścik się ładnie układa
Idę zaraz się pomału zbierać i pójdę na miasto delikatnym spacerkiem.

Miłego dnia życzę, chorym zdrówka, a reszta niech się chorobom nie poddaje. Do potem!

Edytowane przez ircha06
Czas edycji: 2014-06-23 o 08:03
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 08:00   #880
allckarola
Zadomowienie

Mandragorrka no to jeszcze troszkie czasu jest to dobrze
Stary 2014-06-23, 08:01   #881
ania9106
Zadomowienie

Ordynator powiedzial mi ze mam to z moja gin. Monitorowac do 36tc. Zadko kiedy dziecko obraca sie w ostatniej chwili. Jesli sie nie odwroci w 38 tc bede miala cesarke bo przy ulozeniu poprzecznym nie ma szans na normalny porod i cc musi sie odbyc przed wystapieniem skurczy.

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 08:04   #882
allckarola
Zadomowienie

Ania poki co Twoje malenstwo szaleje zobaczysz jak bedzie. Oby ulozylo sie kazdej z nas glowka do dolu
Nie chcialabym cesarki chodz wiem ze niektore placa za cesarkie bo sie boje rodzic naturalnie. Tak zrobila moja ciocia Ja tam wole urodzic naturalnie
Stary 2014-06-23, 08:05   #883
Niestabilna
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Kolejna niespokojna noc. Cos czuję że co raz częściej będą takie.
Zjem sniadanko i zaran na szkole
Życzę wam miłego dnia

Stary 2014-06-23, 08:08   #884
allckarola
Zadomowienie

Niestabilna tez tak mialam przez jakis tydzien nie moglam spac i w ogole. A przez 3 noce spie bardzo dobrze tylko wstaje ze 3 razy do ubikacji ale to juz sie przyzwyczailam Oby i u Ciebie wrocily spokojne noce
Stary 2014-06-23, 08:10   #885
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość
ja mam poki co okolo 300 pampersow rozmiar 2 , kupilam na tablicy od mam ktorym zostaly bo dzieci wyrosly , to po 34 grosze za sztuke , normalnie w sklepie okolo 50 groszy te najmniejsze kosztuja dokupie jeszce jedna paczke jedynek ale to pozniej jak mi lekarka powie ile mala mniej wiecej wazy , bo nniektorzy w ogole zaczynaja od 2 bo dzieci wieksze , chetnie zrobilabym sobie zapas midi czyli nr 3 ale boje sie ze mala beda uczulac pampersy bo i tak sie zdarza wiec jak tylko stwierdze ze jej pasuja zabiore sie za zapasy 3 :P
super zakupy ja juz tez zaczynam myslec o pampersach

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Czekamy dobrze, ze wszystko ok i musze przyznać,ze ciekawa jestem jakie to forum tak Cię wciągnęlo

Dziewczyny macie chwile zwątpienia co do wybranego imienia? Moze to dziwne pytanie ale ja jakiś sie zdecydować nie moge niby tz uparł sie na ta Wiktorię i sie zgodziłam ale jakos mu męczyłam, ze cos mi nie pasuje no i mowi, ze moze zmienimy...znowu mówimy do brzucha Wiki i jak próbowałam jakos inaczej to mi tez nie pasuje i przywykłam do Wiki ale nie lubię pełnego Wiktoria bo mi sie wydaje takie poważne...żeby nie De to by była Zuzia i juz

ja mam wiecznie watpliwosci dla chlopca nie bylo by takiego problemu z imieniem a dla dziewczynki to masakra ale wpadla nam mysl Paulinka i chyba juz tak zostanie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Mój tż nie zasłużył na nic. Nie chce go widzieć. Siedzę i płacze a w dodatku zaraz pojadę na ip chyba.

Byłam w carrefourze. I jakiś fagas wjechał mi wózkiem w brzuch. Niby w górę brzucha ale jednak. Chwilę bolało. Ja się zwinelam, wystraszylam a jak spojrzalam to typa już nie było. Szybko poszłam do kasy i koniec zakupów. Jak wyszłam z samochodu to miałam wrażenie że cały ciężar brzucha opiera mi się jakby na szyjce...brzuch dalej lekko bolał na lini gdzie dostałam. Położyłam się w domu, Mały dał znać że jest w brzuszku. Potem cisza. Poszłam pod prysznic i Mały bardzo fikał. Boję się jednak że coś mogłam uszkodzić, że coś się stanie. Jakieś krwiaki juz mi chodzą po głowie.
A tż nie chce oglądać. Sama sobie poradzę. Cham i prostak. Całą noc siedział w garażu, wrócił dopiero po 14 dzisiaj!! Po czym oświadczył że zaraz wychodzi. I teraz już był chamski, niemily itp. Miał skończyć malować przedpokoj ale nie. Wielki pan musiał bez celu siedzieć w garażu całą noc i pół dnia, potem z kolega coś tam i sił mu zabrakło na mieszkanie. Ja rozumiem przyjemności. Ale może jakiś podział cZasu między obowiązki a zabawę...ja też mam już dosyć siedzenia samej. Od miesięcy nigdzie nie byliśmy. Mecze się coraz bardziej i już jestem na skraju. I dzisiaj pierwszy raz wybuchlam krzykiem i płaczem i wyszłam z domu. Starałam się wiedzieć jego dobre strony, już nic nie mówiłam jak mnie olewal i znikał z kolegami. Ale tak się nie da. Im wyżej jestem w ciąży tym bardziej dostrzegam to że on się nie nadaje. I obawiam się że przyjdzie dzień Że powiem żegnaj....

zawsze warto sprawdzic takie rzeczy, chociaz mi ostatnio gin mowila ze teraz dziecko jest bardzo dobrze chronione i tak jak ja spadlam ze schodow to nic nie powinno sie stac.

A co do tz do brak slow

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Witamy sie po srednio udanym weekendzie nad morzem.
Pogoda srednia, ale plazowanie zaliczone, rybka pojedzona, gofry wciagniete i opita soczkami roznistymi tylko zlapalo mnie jakies przeziebienie i smaram jak szalona do tego kaszel mokry okrutny (jutro wizyta u lekarza mnie czeka). Jestesmy w tragicznej drodze do domu. Przez ok 100 km autostrady tak trzeslo ze nie dalo sie wytrzymac, oby z Lenka bylo wszystko dobrze...

Podczytywalam Was na biezaco w miare, wiec jako takich zaleglosci nie mam.. klub nadrobie jutro.
Aaa i pochwale sie kilkoma zdjeciami z sesji brzuszkowej

Monia jedz lepiej na ip... sprawdz czy wszystko dobrze z Maluszkiem a tzta olej przez pare dni to moze zmadrzeje

Jedziemy dalej do domku, do jutra ciotki :papa:

za udany wypoczynek, szkoda tylko ze sie przezeibilas ale dasz rade

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
Witam.
Wyszlismy ze szpitala. Sytuacja zostala opanowana. Biore luteine 2x2 i no spe 3 x 1.

Niestety najpierw Mikolajek byl ulozony posladkowo pozniej fiknal koziolka i byl glowa w dol teraz w ogole zaszalal i jest poprzecznie- dokladnie pol poprzecznie z glowka po prawej.

Pora nadrobic wszystkie strony i zmykam na ostatnia przymiarke

Milego dnia
super ze juz w domku

ja tez dzis juz na nogach od 7 bo malzonke do pracy szedl wiec trzeba bylo sniadanie zrobic a teraz juz przyjechal kolega robic dalej balkon i trzeba bedzie znow jakis obiadek ugotowac a co najgorsza widze prace za praca bo w szafce moje ubrania to az prosza sie o ulozenie a sil coraz mniej duzo szybciej czuje zmeczenie

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 08:12   #886
ircha06
Raczkowanie

P.S. Właśnie skończyło mi się pranie...Myślałam, że jeszcze z godzinę się pokręci, skoro na taką wyższą temperaturę nastawiłam, choć potem coś przestawiałam to może dlatego Włączałam je około 7mej. Siedzę i nagle jakoś cicho, pralki nie słychać, zajrzałam do łazienki, a tu koniec prania. Wyjęłam ciuszki, program płukania też już musiał być, bo pachną tym płynem i póki co wszytsko wskazuje na to, że każde ubranko w jednym kawałku Tylko sobie strachu narobiłam z rana. Ehhhh to ciążowe roztargnienie

Edytowane przez ircha06
Czas edycji: 2014-06-23 o 08:15
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 08:24   #887
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Niestabilna tez tak mialam przez jakis tydzien nie moglam spac i w ogole. A przez 3 noce spie bardzo dobrze tylko wstaje ze 3 razy do ubikacji ale to juz sie przyzwyczailam Oby i u Ciebie wrocily spokojne noce
Oby... bo potem nieprzytomna jestem bo nie potrafię spac w dzień

Cytat:
P.S. Właśnie skończyło mi się pranie...Myślałam, że jeszcze z godzinę się pokręci, skoro na taką wyższą temperaturę nastawiłam, choć potem coś przestawiałam to może dlatego Włączałam je około 7mej. Siedzę i nagle jakoś cicho, pralki nie słychać, zajrzałam do łazienki, a tu koniec prania. Wyjęłam ciuszki, program płukania też już musiał być, bo pachną tym płynem i póki co wszytsko wskazuje na to, że każde ubranko w jednym kawałku Tylko sobie strachu narobiłam z rana. Ehhhh to ciążowe roztargnienie
Ufffff.

Stary 2014-06-23, 08:25   #888
allckarola
Zadomowienie

Niestabilna a dlaczego nie mozesz spac ??
Stary 2014-06-23, 08:28   #889
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Dzień doberek

Też kiepsko spałam... Śniły mi się jakieś pierdoły, nie umiałam sobie miejsca znaleźć... Mężulek tez się wiercił i teraz mi napisał, że zasnął coś przed 2 a przed 5 wstaje do pracy kiepsko...
Od rana słoneczko i oby już tak zostało

Moja córeczka jeszcze ani razu podczas badania nie była główką w dół, co mnie trochę zaczyna martwić. Ale jak mówicie że jest jeszcze czas Moja gin mi powiedziała, że mam jej puszczać muzykę i bawić się z nią latarka, to może zmieni pozycję, bo jak nie, to ona będzie musiała zadziałać Nie wiem co miała na myśli mówiąc że to ona będzie musiała zadziałać, nie zapytałam się, bo zaraz miałam jakieś głupie myśli

ircha nie słyszałam tez o tym badaniu Mam nadzieję, że z tym praniem nic złego się nie stanie, niezłe przeboje z rana

Latte współczuję tego bólu i jeszcze zgaga... Na kręgosłup nie mam pojęcia co CI doradzić, tym bardziej, że miałaś już problem wcześniej. Może jakaś relaksująca kąpiel?

Małgosia ja jutro się wybiorę na to badanie odwlekałam to ile się dało, ale jutro dzielnie stawie się z rana w laboratorium z glukozą w ręce i jakoś to będzie a potem kupię sobie mleczko w tubce, bo mam ochotę

Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Czas edycji: 2014-06-23 o 08:29
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 08:30   #890
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Ania j
różnie bywa, pod koniec porodu to mało ma miejsca na obrót ale mojej znajomej 2 dni przed porodem ustawił się maluszek główką w dół, a już myślała, że cc będzie mieć.

Cytat:
Aliszcze, dobrze, że to tylko siniaki były i że na wizycie wyszło wszystko OK. Kurde teraz co chwilę słyszy się to i owo, dużo złego się dzieje i chociaż mówi się, że te pierwsze 3 m-ce trzeba najbardziej uważać to suma sumarum trzęsiemy gaciami aż do rozwiązania.
W zeszłym roku męża kuzyna żona, młodziutka dziewczyna, straciła córkę przy porodzie, a do końca wszystko szło prawidłowo. Okazało się, że nie miała zleconych tych badań na toxo i ponoć to zaszkodziło. Teraz ponownie udało się jej zajść w ciążę to na początku nie chciała nikomu mówić, by nie zapeszyć, by znów maleństwa nie stracić. No i teraz wszystkiego pilnuje, ale weź tu całość ogarnij. Przecież lekarz sam powinien wiedzieć kiedy jakie wyniki zlecić.
Tak samo ja nie słyszałam o badaniu GBS, o którym mi powiedziała bratowa. Jej koleżanka mówiła, której siostra jest w ciąży i też nie wiedziała o tym badaniu, bo jej lekarz nie wspominał,a jakaś znajoma jej powiedziała. Jak się okazuje, wynik owego badania również jest bardzo ważny, bo jak wyjdzie dodatni to zagraża zdrowiu i życiu dziecka i trzeba w porę zareagować. Więcej o tym badaniu jest tutaj:
[URL]http://portal.abczdrowie.pl/wymaz-z-pochwy-gbs[/URL
o tak, badanie ważne, miałam w poprzedniej ciąży robione jak wyjdzie dodatni wynik to chyba wtedy robi się cc, żeby dziecko nie miało styczności w czasie porodu z tymi bakteriami.
niestety ja znam kilka nieszczęśliwych przypadków przy porodach w terminie, przy zdrowych dzieciach, ale nie chce się rozpisywać, bo wiem, po sobie, jak to działa na przyszłe mamy, na psychę. Sama najbardziej boję się porodu pod tym względem, by było wszystko dobrze ze mną,z dzieckiem. reszta się nie liczy.

ania9106, witamy mam nadzieję, że następna wizyta w szpitalu to już będzie w terminie porodu w 1 ciaży moja młoda tez zawsze byłą tydzień starsza na usg, urodziłam ją w 38 tc, mialą 3520, także norma

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....

Edytowane przez Aliszcze
Czas edycji: 2014-06-23 o 08:32
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 08:34   #891
allckarola
Zadomowienie

Aliszcze wiec to sprawa indywidualna zobaczymy w takim razie
Stary 2014-06-23, 08:38   #892
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Mój tż nie zasłużył na nic. Nie chce go widzieć. Siedzę i płacze a w dodatku zaraz pojadę na ip chyba.

Byłam w carrefourze. I jakiś fagas wjechał mi wózkiem w brzuch. Niby w górę brzucha ale jednak. Chwilę bolało. Ja się zwinelam, wystraszylam a jak spojrzalam to typa już nie było. Szybko poszłam do kasy i koniec zakupów. Jak wyszłam z samochodu to miałam wrażenie że cały ciężar brzucha opiera mi się jakby na szyjce...brzuch dalej lekko bolał na lini gdzie dostałam. Położyłam się w domu, Mały dał znać że jest w brzuszku. Potem cisza. Poszłam pod prysznic i Mały bardzo fikał. Boję się jednak że coś mogłam uszkodzić, że coś się stanie. Jakieś krwiaki juz mi chodzą po głowie.
A tż nie chce oglądać. Sama sobie poradzę. Cham i prostak. Całą noc siedział w garażu, wrócił dopiero po 14 dzisiaj!! Po czym oświadczył że zaraz wychodzi. I teraz już był chamski, niemily itp. Miał skończyć malować przedpokoj ale nie. Wielki pan musiał bez celu siedzieć w garażu całą noc i pół dnia, potem z kolega coś tam i sił mu zabrakło na mieszkanie. Ja rozumiem przyjemności. Ale może jakiś podział cZasu między obowiązki a zabawę...ja też mam już dosyć siedzenia samej. Od miesięcy nigdzie nie byliśmy. Mecze się coraz bardziej i już jestem na skraju. I dzisiaj pierwszy raz wybuchlam krzykiem i płaczem i wyszłam z domu. Starałam się wiedzieć jego dobre strony, już nic nie mówiłam jak mnie olewal i znikał z kolegami. Ale tak się nie da. Im wyżej jestem w ciąży tym bardziej dostrzegam to że on się nie nadaje. I obawiam się że przyjdzie dzień Że powiem żegnaj....

I jak z brzuszkiem? Pojechałaś na ip czy się uspokoiłaś? Wiesz nie zawsze uderzenie przecież musi zwiastować coś złego,więc może i Twojemu maluchowi nic się nie stało
A co do Tż to masakra... Nie licz,że ludzie tak szybko się zmieniają,bo to guzik prawda... Trzeba wiele pracy i czasu w to włożyć,żeby się ktoś zmienił,bo to niestety nie przychodzi z dnia na dzień. Musisz podjąć bardziej radykalne środki,żeby się opamiętał,dla was..
Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
Witam.
Super,że już wróciliście Teraz się oszczędzaj

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 08:47   #893
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Niestabilna a dlaczego nie mozesz spac ??
A bo ja wiem .... może za dużo myślę :p

Stary 2014-06-23, 08:49   #894
allckarola
Zadomowienie

Niestabilna musisz byc spokojniejsza nie ma co sie zamartwiac bedzie wszystko dobrze. Ja w sumie tez nie spalam ale sama nie wiem czemu bylo mi nie wygodnie i co chwile sie budzialam. No tak chyba juz bedzie
Stary 2014-06-23, 08:51   #895
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Niestabilna musisz byc spokojniejsza nie ma co sie zamartwiac bedzie wszystko dobrze. Ja w sumie tez nie spalam ale sama nie wiem czemu bylo mi nie wygodnie i co chwile sie budzialam. No tak chyba juz bedzie
Chyba tak... mniento zaczyna przerazac zr nie zdarze ze wszystkim

Stary 2014-06-23, 08:55   #896
allckarola
Zadomowienie

Niestabilna jeszcze ponad 2 miesiace na pewno zdarzysz chyba ja powinnam sie martwic bo malo rzeczy mam dopiero zaczynam kupowac. Sama nie wiem od czego zaczac
Stary 2014-06-23, 09:09   #897
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Aliszcze, dobrze, że to tylko siniaki były i że na wizycie wyszło wszytsko OK. Kurde teraz co chwilę słyszy się to i owo, dużo złego się dzieje i chociaż mówi się, że te pierwsze 3 m-ce trzeba najbardziej uważać to suma sumarum trzęsiemy gaciami aż do rozwiązania.
http://portal.abczdrowie.pl/wymaz-z-pochwy-gbs
W poprzedniej ciąży wymaz mialam robiony, zresztą przy przyjęciu do szpitala chcieli zobaczyć wynik tego badania - jak i kilku innych.
Dobrze, że przypominasz o tym badaniu bo jest bardzo ważne. Tak, że dziewczynki pamiętajcie o tym badaniu.

Jesczce a propos badań. Siostra mojej bratowej jest w ciąży i chodzi do gina na NFZ. Lekarz nie zleca jej prawie w ogóle badań, a jak zleca to na ogół krew i mocz. Badań typu toksoplazmoza nie miała. Wiadomo, na NFZ przysługuja badania, ale ma bardzo opornego lekarza i dziad nie chce nic przepisywać nawet jak się upomni.

Monika jak dzisij?

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 09:38   #898
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Chyba tak... mniento zaczyna przerazac zr nie zdarze ze wszystkim

zdążysz a z resztą jakby co to przecież sklepy są czynne, nie będzie problemu z uzupełnieniem czegoś Mój brat jak się urodził to nawet jeszcze łóżeczka nie mieli to spał na dwóch złączonych fotelach

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
W poprzedniej ciąży wymaz mialam robiony, zresztą przy przyjęciu do szpitala chcieli zobaczyć wynik tego badania - jak i kilku innych.
Dobrze, że przypominasz o tym badaniu bo jest bardzo ważne. Tak, że dziewczynki pamiętajcie o tym badaniu.

Jesczce a propos badań. Siostra mojej bratowej jest w ciąży i chodzi do gina na NFZ. Lekarz nie zleca jej prawie w ogóle badań, a jak zleca to na ogół krew i mocz. Badań typu toksoplazmoza nie miała. Wiadomo, na NFZ przysługuja badania, ale ma bardzo opornego lekarza i dziad nie chce nic przepisywać nawet jak się upomni.

Monika jak dzisij?

to niech chociaż sama zrobi na swój koszt, bo lepiej zrobić o jedno badanie za dużo.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 09:38   #899
allckarola
Zadomowienie

No wiec wstaje w koncu tyle siedzenia na tylku. Zaplanowalam dzisiaj sprzatanie w szafach moze zrobie troche miejsca a potem do sklepu musze kupic sobie arbuza ;p
Stary 2014-06-23, 09:43   #900
małaPaulina
Wtajemniczenie

Mandragorrka ja też liczę na to ze kto przyjdzie to da mi pampersy zreszta bede robic takie zamowienie takze nie kupuje poki co
Mo_onika_ika wydaje mi sie ze dzidzius ma tam w brzuszku dobrą amortyzacje ale jak masz sie stresowac to lepiej jechac...
Co do Tz to wywal go z domu
Latte88 ja tez miewam rozne takie bole tylko ze przez pachwiny i przez to ze brzuch mnie tak ugniata... czuje sie coraz gorzej
ania9106 super ze juz jestes

Cytat:
w 32-34 tygodniu z tego co kojarze i mam nadzieje ze tak jest bo moj maluszek jest nozkami do dołu...

Witam się z rana wszystko mnie boli ale to nic nowego
zjadlam 3 kanapki i ide dorobic reszte

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości