|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacje nadchodzą wielkimi krokami, a nasze śluby dopiero przed nami!PM 2016 cz
Cytat:
a ciasto wygląda pysznie ale jakoś weny do pieczenia mi brak
|
|
|
#1502 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wakacje nadchodzą wielkimi krokami, a nasze śluby dopiero przed nami!PM 2016 cz
Cytat:
A tiramisu OMNOMNOM! |
|
|
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba znalazłam fotografa
muszę tylko skonsultować go z TŻ i zapytać czy ma wolny termin ![]() edit: psycho podoba mi się Twoja wizja waszego wesela mam nadzieję, że wszystko pójdzie po Twojej myśli
|
|
#1504 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1505 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=33aec33abe3406fa59f14ef b4923aef579232ce7_67fd937 9a02b7;46998104]Nie ma co pokazywać, to naprawdę zwykła złota cieniutka obrączka bez ozdób, tylko w środku TŻ wygrawerował datę naszego poznania
Zresztą zabrał aparat do pracy, to i tak nie zrobiłabym zdjęcia. Ale wrzucę na pewno zdjęcie pierścienia jak już wejdę w jego posiadanie No to teraz będzie... Ja mam 24 lata, a TŻ.. TŻ to od biedy mógłby być mym ojcem 19 lat rożnicy. Tylko błagam, proszę mnie nie umoralniać (zdarzało mi się, religijna strona mojej rodziny baaardzo kręci nosem, że stary, rozwiedziony i dziecko ma nawet i na ślubie ich nie będzie, kij im w oko btw). Wiem, że duża różnica wieku i wiem, jak to zabrzmi (sama się z tego śmieję No i zaznaczam, ze Grecy dzięki szlachetnym rysom twarzy świetnie się starzeją Nikt Cię nie będzie umoralniać ![]() Wg mnie najwazniejsze, że się kochacie i jesteście szczęśliwi A ze rozwodnik z dzieckiem... to co? Mało takich ludzi na świecie? ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
A tiramisu OMNOMNOM! Niby dobre wyszlo... ja nie jadłam bo nie przepadam za serkiem mascarpone Ale tż zjadł pół blachy SAM Cytat:
|
||
|
|
|
#1506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mimo, że jego mama piecze ciasta od x lat i jej ciasta są po prostu najlepsze na świecie to TŻ i tak lubi jak ja piekę i choćby mi nie wyszło tak jak powinno to i tak zawsze zjada i mówi, że pyszne
Edytowane przez Monikaaa_19 Czas edycji: 2014-06-23 o 09:42 |
|
|
|
|
#1507 |
|
Konto usunięte
|
[QUOTE=agnieszka_2612;4699 8199]Nikt Cię nie będzie umoralniać
![]() Wg mnie najwazniejsze, że się kochacie i jesteście szczęśliwi A ze rozwodnik z dzieckiem... to co? Mało takich ludzi na świecie? Jest tak, że tutaj w Grecji nasza róznica wieku (mimo że bez makijażu wyglądam nieraz na nieletnią ) nie wywołuje absolutnie żadnej sensacji. Tak więc wyobraźcie mój wstyd, jak zabrałam TŻ pierwszy raz do Polski (Kraków-Zakopane) i reakcje naszych rodaków... A zwłaszcza komentarze. Najgorsza akcja była w Zakopcu. Jemy z TŻ w restauracji, a naprzeciw nas siedzi małżeństwo mniej więcej w wieku TŻ i gapią się nas bez żenady cały czas. Z racji tego, ze rozmawialiśmy między sobą po grecku/angielsku po paru minutach zaczęli nas na żywca obgadywać |
|
|
|
#1508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raz tylko placek do kosza wyrzuciłam i robiłam 2 raz - zamiast sody dodałam żelatyny - a to dlatego, że żelatyna była mi potrzebna do masy później... i sobie wszystko już uszykowałam no i się zamyśliłam i wzięłam żelatynę dodałam
|
|
|
|
|
#1509 |
|
Konto usunięte
|
Moja rodzina zresztą wcale nie jest lepsza. Ciotka jak się dowiedziała, ile TŻ ma lat to od razu zapytała moją mamę, jaką TŻ ma pracę i ile zarabia, a potem triumfalny uśmiech w stylu "no i wszystko jasne"
|
|
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, my już w pociągu, zanosi sie na to, że całe 5 dni będziemy sami, bo brat TZa nie przyjeżdża
![]() Wiecie, jak sie wyjeżdża z mojej miejscowości to tuż przy drodze jest taki kamień w kształcie serca i często tam się zmieniają napisy- wyznania milosci, ale dziś bylo "Aga, wyjdziesz za mnie? Szymon" Hej psycho_social co za świetna wizja ślubu i wesela, aż by sie chcialo byc u Was gosciem w ogóle Grecja Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
[1=33aec33abe3406fa59f14ef b4923aef579232ce7_67fd937 9a02b7;46998365]
Jest tak, że tutaj w Grecji nasza róznica wieku (mimo że bez makijażu wyglądam nieraz na nieletnią ) nie wywołuje absolutnie żadnej sensacji. Tak więc wyobraźcie mój wstyd, jak zabrałam TŻ pierwszy raz do Polski (Kraków-Zakopane) i reakcje naszych rodaków... A zwłaszcza komentarze. Najgorsza akcja była w Zakopcu. Jemy z TŻ w restauracji, a naprzeciw nas siedzi małżeństwo mniej więcej w wieku TŻ i gapią się nas bez żenady cały czas. Z racji tego, ze rozmawialiśmy między sobą po grecku/angielsku po paru minutach zaczęli nas na żywca obgadywać No niestety to jest Polska... ja tam nie rozumiem tego... mnie geje, lesbijki, związki takie jak was, po prostu nie ruszają... Są sobie razem, szczęśliwi i to się liczy. Jak ja bym słyszała, że ktoś mnie perfidnie obgaduje to bym podeszła i powiedziała kilka słów prawy... pewnie miny byłyby bezcenne jakby Cię usłyszeli że mówisz po Polsku ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- [1=33aec33abe3406fa59f14ef b4923aef579232ce7_67fd937 9a02b7;46998409]Moja rodzina zresztą wcale nie jest lepsza. Ciotka jak się dowiedziała, ile TŻ ma lat to od razu zapytała moją mamę, jaką TŻ ma pracę i ile zarabia, a potem triumfalny uśmiech w stylu "no i wszystko jasne" [/QUOTE]![]() Przecież to jest wręcz bezczelne
|
|
|
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
Co do poznania rodziców. Moi z Tż poznali się już i spotkali 2 razy u nas i raz u rodziców Tż. Teraz moi mają się wybrać na grilla. Na razie dobrze się dogadują.
Ja nie bardzo potrafię piec ciasta ale zrobię dziś sernik na zimno bo jutro jadę do Tż a on uwielbia galaretki
|
|
|
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też wyrzuciłam
|
|
|
#1514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
[1=33aec33abe3406fa59f14ef b4923aef579232ce7_67fd937 9a02b7;46998409]Moja rodzina zresztą wcale nie jest lepsza. Ciotka jak się dowiedziała, ile TŻ ma lat to od razu zapytała moją mamę, jaką TŻ ma pracę i ile zarabia, a potem triumfalny uśmiech w stylu "no i wszystko jasne"
[/QUOTE]Nie przejmuj się gadaniem ludzi
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale sam zakalec wyszedł ![]() Ja z tż na święta robiliśmy pierniki Ile roboty było, masakra. A jeszcze u tż babci robiliśmy, bo ona by nie dała rady ciasta sama urobić
|
|
|
|
|
#1517 |
|
Wtajemniczenie
|
Psycho_social
w końcu mój Tż nie będzie tu najmłodszy
|
|
|
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo bardzo go lubię
|
|
|
#1519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przynajmniej moim zdaniem
|
|
|
|
|
#1520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znów mi się przypomniała historia kolejnego mojego nieudanego wypieku zaraz pomyślicie, że same nieudane wypieki mam ![]() a wracając do ciastek to upiekłam ciasteczka orzechowe na święta i były tak twarde, że nadawały się do jedzenia tylko jak się je moczyło w ciepłej kawie lub herbacie ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- też tak uważam
|
|
|
#1521 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kelner zasłonił się kartą win, żeby nie było widać, jak się cieszy A moja ciotka... Cóż. Żal, żal ściska pośladki I tak nie jest najgorsza. Mój dziadek (zmarł 2 miesiące po naszych zaręczynach) do ostatnich dni powtarzał, że nie pobłogosławi (hahah ) i co to za obyczaje i jaki Grek w ogóle, prawosławny (tfu!) ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Ha ha! Do usług
|
|
|
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
[1=33aec33abe3406fa59f14ef b4923aef579232ce7_67fd937 9a02b7;46998582]Jak przyszedł kelner, to powiedziałam głośno i wyraźnie piękną polszczyzną że poprosimy jeszcze jedna butelkę wina i wątrobę tego pana (pokazałam palcem jak chamka, ale żeby nie było wątpliwości o kim mówię, bo to on najbardziej na nas nadawał, a żona kiwała głową ) ze stolika naprzeciw.
Kelner zasłonił się kartą win, żeby nie było widać, jak się cieszy [/QUOTE] dobre Nie spalili się ze wstydu? Bo ja na ich miejscu bym po prostu wyszła
|
|
|
|
#1523 | |
|
Konto usunięte
|
Myślę, że to, że tak nas widzą (jako kasiastego gościa z łasą na tę kasę panienką) ma jakiś związek z tym, że tyle się gada w Polsce o sponsoringu itd. Po prostu stereotypy.
---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1524 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wtedy w porządku.Dlaczego na Wizażu uważa się, że wywalenie kliku tysięcy na kieckę, zakładaną jeden, jedyny raz jest ok, ale zakup porządnego garnituru, który przyda się na kilka/naście okazji to już burżujstwo? Panna Młoda ma być księżniczką, a Pan Młody to co? Mniej ważny dodatek? Nie ogarniam tego; mój TŻ ma zamiar mieć "look" wartości mojego, bo oboje chcemy wyglądać fajnie i elegancko ;-) Tego typu kupiliśmy w zeszłym roku na wesele kuzynki TŻ-ta: |
|
|
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
Mama mojego Tż wymysliła, że polecimy wszyscy razem na wakacje. Moich rodziców stać na wyjad za granicę ale taki w miarę za rozsądną cenę (Egipt, Turcja, Tunezja, Chorwacja, Grecja). Mam nadzieję, że nie wymyśli jakiegoś Meksyku.
|
|
|
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez agnieszka_2612 Czas edycji: 2014-06-23 o 10:26 |
|
|
|
|
#1527 | ||
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
![]() Oby nie. Ja jestem w takim razie zacofana,bo homoseksualizm wg mnie jest wynaturzeniem,które powinno się leczyć, Denerwuje mnie ta cała tolerancja,bo niedługo po ulicy będą chodzic baby z brodami i nie będzie można złego słowa powedzieć,bo przecież trzeba być tolerancyjnym ![]() ale nie wrzucałabym do jednego worka z homoseksualizmem zwiazków z dużą różnicą wieku,bo jednak jest to zgodne z prawami natury, tylko że po prostu jest jakiś element niestandartowy. Cytat:
Bo sukni z koronki francuskiej nie kupisz tanio,a garnitur za te 600 zł porządny kupisz.
|
|
#1528 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dla mnie garniak mojego TŻ jest tak samo ważny, jak moja kieca. Zresztą naprawdę dobry garniak to inwestycja na lata
|
|
|
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
[1=33aec33abe3406fa59f14ef b4923aef579232ce7_67fd937 9a02b7;46998823]Popieram! I bardzo fajny garniak w załączniku
Dla mnie garniak mojego TŻ jest tak samo ważny, jak moja kieca. Zresztą naprawdę dobry garniak to inwestycja na lata [/QUOTE]jeśli facet nie "wyrośnie" lub mole się nie dopadną Ja tam moli niby nie mam... Ja tylko będe się bała o mole jak tż kupi garnitur... Ale jak będzie w pokrowcu to chyba nie przejdą w razie WU
|
|
|
|
#1530 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
agnieszka _2612 - w pokrowcu raczej nie zeżrą ;P Edytowane przez 201803090921 Czas edycji: 2014-06-23 o 10:26 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

W pt zrobiłam tiramisu truskawkowe,
ale jakoś weny do pieczenia mi brak 

i na ślubie ich nie będzie, kij im w oko btw). Wiem, że duża różnica wieku i wiem, jak to zabrzmi (sama się z tego śmieję

Ale sam zakalec wyszedł