|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Rabbitka super relacja!!! Gratuluję
Cytat:
![]() Rozmawiałam z rodzicami i będę kombinować na wszelakie sposoby. Cytat:
Masz jeszcze inne sposoby? Teraz żałuję, że nie wzięłam skórzanych, tylko satynowe - może były by lepsze. Mnie po sztyfcie już nie obcierają, ale paski wpijają mi się w paluchy
|
||
|
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
ja moje la body sukcesywnie rozchadzam po domu
![]() trochę mnie uwierają w górną część stopy przy dużym palcu w lewej nodze ;P ale myśle ze do wesela będą idealne mój TŻ ma jechać dziś do naszego foto - zapytać ile kosztowałoby dwa dni sesji plenerowej. dziś jak nam się uda, to podjedziemy do USC do mnie w miescie i spiszemy dokumenty
______________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca Edytowane przez misia880 Czas edycji: 2014-06-23 o 06:49 |
|
|
|
#3093 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no u mnie z rodziny może nie przyjść moja kuzynka bliska, ale ona ma termin porodu na początek września :P pow ze jak wszystko będzie ok to na bank się pojawi chyba ze akurat będzie rodzić
|
|
|
|
|
#3095 |
|
Raczkowanie
|
taki gorset bielizna jest wygodny pod gorset sukni?
|
#3096 |
|
Raczkowanie
|
U nas odmowilo 5 osob i lacznie troje dzieci, wiec 8
![]() A ostatnio TZ mowil dopisz jedna osobe do listy. Pytam co??? kogo? Corke kumpla X. Zdziwilo mnie to bo dziewczyna(18 lat) nie byla proszona, nie znamy jej i mieszka w zupelnie innym miescie a nasz znajomy nie jest z jej matka tylko dawno ma juz zone i proslismy jego z zona. A on zapytal Tzta czy moze przyjsc z corka. Nie musze wspominac, ze corka nie bedzie znala nikogo ani my jej, bedzie 18stka siedziala za stolem z tata i sie chyba wynudzi, ze tez ma ochote sie pojawic Mysle o tej obraczce Tzta jaki bedzie efekt, boje sie jak wyjdzie, szukam informacji na ten temat w necie i nic sensownego, moze ktoras z was lub waszych znajomych osob zmiejszala obraczki dwukolorowe?
Edytowane przez mama_2010 Czas edycji: 2014-06-23 o 07:28 |
|
|
|
#3097 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Miałam koszmar ślubny! Śniło mi się, że nasze wesele okazało się klapą. Począwszy od kościoła, gdzie razem z nami ślub brało 5 innych par, przez bukiet, który był zrobiony z miotły , drogę na salę, która była zablokowana, bo strażacy opróżniali szambo i samo wesele, na którym pojawiła się garstka gości z prezentami nie w formie pieniężnej, a w formie... pieczonych ziemniaków aaa no i jeszcze TŻ był w krótkich spodenkach i miał wielką kokardę przywiązaną do buta Chyba ślubny szał rzuca mi się na mózg
Edytowane przez oluska227887 Czas edycji: 2014-06-23 o 07:32 |
|
|
|
|
#3098 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
Ja nie wiem co ci ludzie mają we łbach.U nas z zaproszeń najbardziej cieszyły się osoby, ktore się nie spodziewały ![]() W tym tygodniu wychodzę za mąż I już od rana awantura w chałupie, bo okazuje się, że ojciec nie ma wolnego w czwartek, ja nie mam samochodu, bo mój chłop musi podjechać do pracy - a mamy jeden, matka się boi jechać sama i tym samym nie mam jak się dostać do Łodzi na drugą przymiarkę i odbiór sukni Wymęczę chłopa,żeby pożyczył samochód od rodziców, a ja wezmę nasz, ale kurde z nimi to też nigdy nic nie wiadomo. 4 samochody, 4 kierowców i nie ma czym jechać
|
|
#3099 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ pójdzie do księdza błąd mu zgłosić ale pewnie też to oleje
to w końcu tylko imię matki |
|
|
|
#3101 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
alucior tyle ze moja rodzinka jest taka ze oni nawet jakby na czworaka to przyjdą
![]() a z TŻ rodzina nie wiem jak będzie.. prawie w ogóle ich nie znam |
|
|
|
#3103 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a jednak dały ciała ale mam nadzieję, że u Ciebie przyjda wszyscy ![]() ja rodziny TŻ też prawie w ogóle nie znam, szczególnie tych przyjezdnych |
|
|
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
dzowniłam własnie do siostry Hiacynty w sprawie dekoracji ślubnych - uwaga rozmowa :
JA: Dzień dobry ja dzownie w sprawie dekoracji ślubnej w kościele Hiacynta: oooo dzień dobry kochanie !! to ślicznie to ja Was zapraszam na koniec lipca do mnie, poglądacie sobie dekoracje jakie robie i coś wybierzemy. Ja: a jakie są koszta dekoracji? Hiacytna: aaa kochanie to zależy jakie kwiaty itp na pewno się dogadam jak przyjdziecie! super obawiam sie kosztów. Moja kolezanka płaciła 400 zł..
|
|
|
|
#3105 | |||
|
Zadomowienie
|
nie wydaje mi sie, sukienki teraz są tak szyte ze sa bardzo dobrze dopasowane do sylwetki. taki dodatkowy gorste bedzie poporstu przeszakdxzal i bedzie ci w nim goraco
Cytat:
a dwukolorowe moga zmniejszyc lub powiekszyc ale tylko o jeden rozmiar..wiec stwierdzili ze wezma zwykle złote, są piekne klasyczne. ja bardzo chce trikolor, ale jakogladalismy w APARTcie to tez mi mowili ze z tymi wielokolorowymi sa problemy ze zmniejszaniem lub powiekszaniem Cytat:
to niektóre babki, prababki dewotki mogly zasłabnąc widząc taką date Cytat:
![]() przykro mi, podalpowód ze juz jest za stary na takie zabawy i niech mlodzi (jego syn z zona tez sa zaproszeni) sie bawia a oni zabiora po slubie ich dzieci zeby mogli sie beztrosko pobawic. no coz to tez jakies wyjscie ale mimo wszytsko mi przykro dostalismy wczoraj dwie odmowy od str TZ, jeden kolega przyznal ze maja 6 wesel w tym roku w tym 2 z rodziny a maja kiepawo z kasa i ida tylko na te dwa z rodziny reszcie odmawiaja. najgorszy to byl stary kolega tż ktory zadzwonil wczoraj wieczorem i powiedzial ze sie zastanawia jakos dziwnie gadal i w koncu moj tz pyta sie go to potwierdzasz czy odmawiasz? a on: a kto bedzie?.......
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
czeeść
![]() Wszystkiego najjlepszego dla PM z 21.06
|
|
|
|
#3107 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
masakra czasami z tym wszystkim. Dobrze, ze nie siedze w temacie slubnych przygotowan od roku czy poltora bo bym chyba sie znudzila tymi calymi przygotowaniami, czasami chcialabym byc juz po i wrocic do swiata zywych a tak na tapecie od jakichs 3, 4 miesiecy jest tylko slub i nie wiem co sie dzieje wokol |
|
|
|
|
#3108 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
nasz jubiler pow, że każda obrączke da się zwiększyc/zmniejszyć. Większym lub mniejszym kosztem ale sie da. Jak ktoś mówi, że sie nie da to jest słaby albo mu sie nie chce,
Powiedział, że nawet obrączke z brylantami można zmniejszyć. (bo ja taka mam) że trzeba wyciąć kawałek obraczki tak zeby nie uszkodzić konstrukcji itp, a jak to sie nie uda to przeciez można wyjać brylanty, przetopić raz jeszcze i zrobić nowa wiec zawsze jest jakas opcja ![]() pocieszył mnie tym ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- tanio?? dla mnie to majątek! ja chciałam dac maks 200 zł |
|
|
|
#3110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mega tanio, u nas to jest od 600zł w górę.U proboszcza się dowiedziałam, że jedna dziewczyna bierze po mnie ślub. Trochę szkoda, bo nastawiałam się, że będę jedyna w tym dniu, a tak będziemy się musiały minąć i to nie będzie fajne, poza tym trzeba by się dogadać odnośnie dekoracji. Na szczęście ja mam ślub godzinę wcześniej, więc to do mnie się trzeba trochę dopasować ![]() 68 DDŚ dzis
|
|
#3111 |
|
Raczkowanie
|
alucior wszyscy Ci już potwierdzili/odmówili z listy gości? Widzę, że ślubujemy w tym samym dniu i już gydam bo ja to w ogóle mam mało info od swoich gości. Powoli zaczynają się telefony, ale przyznam, że myślałam, że pojawią się dużo wcześniej. Niby termin mamy do 30stego czerwca, to może każdy czeka do ostatniej chwili...
![]() oluska nie denerwują się goście, że teraz im rozdajecie zaproszenia, czy u Was po prostu tak jest, że bliżej ślubu się rozdaje? tak z ciekawości pytam, bo ślubujemy w tym samym dniu, a u nas w regione jest tak, że 2 mies. wcześniej- co wcale nie jest takie dobre niektórzy o ślubie wiedzą od kilku miesięcy a na ostatnią chwilę wymyślają durne wymówki ![]() misia880 jak się u siebie pytałam o dekorację kościoła w kilku miejscach to usłyszałam "rozmowy zaczynamy od 500zł.." domyślam się, że te 500zł to za kokardy i może jakieś płatki czy coś.. na pewno bez żywych kwiatów.. słyszałam, że za full opcję z kwiatami itd. biorą 1200!! ![]() Panna Izabela moja koleżanka, która jest w ciąży, w ogóle nie wykazywała ochoty przyjścia na nasze wesele a z gory wiedziała ze będzie się źle czula. jak dostała zaproszenie powiedziała cierpko, że na potwierdzenie będziemy musieli trochę poczekać i sama powinnam wiedzieć czemu. jak jej powiedziałam, że jak będzie się dobrze czuła to chyba w niczym nie przeszkadza to, że jest w ciąży tym bardziej, że z inną koleżanką, która była w 8m ciąży na weselu, bawiłyśmy się najlepiej przez całą noc Fajnie by było jakby byli, ale czuje, że to małe szanse :P co śmieszniejsze, my jak jechaliśmy do niej na wesele, które było daleko od mojego miejsca zamieszkania, zepsuł się nam samochód, nie mieliśmy od kogo pożyczyć, kminiliśmy co tu zrobić, ale udało nam się być z nimi w tym dniu, spóźniliśmy się jedynie na kawałek mszy. Ale jak widać, dla chcącego nic trudnego
"Miłością trzeba się opiekować - tak jak swoim dzieckiem, żeby się nie zaziębiło, nie zwariowało, nie zgubiło się, nie rozchorowało, nie zobojętniało." Edytowane przez Buczorek Czas edycji: 2014-06-23 o 10:21 |
|
|
|
#3112 |
|
Zakorzenienie
|
no ja tyle nie dam. Chciałam dac maks 200 a dam maks 400 zł
|
|
|
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po weekendzie
![]() Opiumalfa vixena niulka_1985 Dużo szczęścia i miłości dla Was Lemon, czekooczekolada Dać radę, damy - tylko nie wiem, jak na to czas znaleźć Na razie póki co stanęło na zmianie piosenki i starym układzie, jest dobrze ![]() paulinamajeczka87 Piękna księżniczka Elrosa A jaki model welonu zamawiałaś? Do wesela masz jeszcze sporo czasu, więc niedoskonałości się na pewno wyleczą - może jakaś maść złuszczająca lub kwas miejscowo? Dobrze postąpiłaś z kuzynką. Piękny prezent dla rodziców. marlenqa Nie masz problemów z tarczycą? Może to by wyjaśniało problemy z wagą. Trzymam kciuki za wszystkie sprawy ![]() Konardia Jaką kreację ma świadkowa? Anesthesia Do Twojej sukienki gęsto marszczony będzie w sam raz, zgadzam się, że ten drugi byłby za smętny. wenedka A tam, naprawdę dobra liczba gości, żeby się wybawić i z każdym pogadać. A stryj - może lepiej, że go nie będzie. activelifestyle Uuu, rzeczywiście nerwówka. Powodzenia ze wszytskim ![]() bardorja Masakryczny ten wuj, dobrze że go nie będzie ![]() Magheru Faktycznie czasochłonne rzeczy. A nie chcesz zlecić tego loga w drukarni? aniuska Nie martw się na zapas, na okoliczności losowe nie mamy wpływu, a to przecież wcale nie znaczy, że Ciebie taka sytuacja dotknie... vel Nic tylko relaks przed ślubem Ciekawa jestem, jak wyjdzie z tortem - zapowiada się o wiele ciekawiej niż race.re_nata U nas daje się ciasta; inne prezenty to miły gest, ale nie obowiązek. Kasia Powodzenia z fryzjerką, ta jest bardzo niepoważna. Rabbitka Bardzo zachwycam się Waszym ślubem, wszystko było tak pięknie dopracowane. cudownie, że mieliście ceremonię, w której było dużo osobistych i wzruszających akcentów Lusija Gratki dla TŻ-ta ![]() Kate Noir Biorę piankę rozciągającą (z Deichmanna), psikam na skórę, zakładam skarpetki i to pomaga (tzn. przy skórzanych butach).Ja zwykle je tak rozciągam do momentu, w którym chodzenie jest znośne, nie do przesady. U nas minął termin potwierdzeń i usłyszeliśmy kilka niezłych wymówek. Kolega TŻ-ta nie przyjdzie, bo nie ma z kim (dostał zaproszenie z os. tow. i miał czas, żeby kogoś popytać, czy dotrzyma mu towarzystwa). Ma jeszcze czas, żeby się zastanowić, bo wiem o paru dziewczynach, które przyjdą same, więc bawić się będzie miał z kim. Druga - moja ulubiona. Daleki kuzyn od kilku lat żyje w niezalegalizowanym związku (ani cywilnie, ani kościelnie - nie wnikam), dorobili się nawet dzieciaków; wszyscy traktują ich jak małżeństwo. Na nasze wesele nie przyjdą, bo ona się wstydzi, że ludzie będą ich wytykać palcami, że nie są małżeństwem. To już padłam, bo nikt w rodzinie nie myśli w tych kategoriach, wesele eleganckie w okolicach Krakowa (czyli nie będzie wcinania się w szczegóły życia gości jak to czasami bywa u moherowych sąsiadek z małych miejscowości). Oczywiście wymówkę przekazali rodzicom, nie mieli odwagi zadzwonić do nas
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2014-06-23 o 10:28 |
|
|
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obie wymówki równie beznadziejne... czasem zastanawiam się, czy lepiej nie jest po prostu ściemnić parze młodej, że np. mają tego dnia jakąś inną uroczystość u nas też było sporo absurdalnych wymówek, także wiem jak się czujesz
|
|
#3117 |
|
Zadomowienie
|
U mnie płaci się ok 500. Ale to zależy od dekoracji i kwiatów jakie chcemy. na szczęście ze znajoma mamy w tym samym dniu i dzielimy się kosztami na pół a ponieważ mało chcemy i że zwykłych róż biało granatowych to wyszło 300zł na pół
Chyba że źle zrozumiałam i chodzi o kwiaty na wesele Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3118 |
|
Raczkowanie
|
U nas dekoracje kościoła podobno za 400 zł to już robią "na bogato" - jaka prawda to dopiero się dowiem...
![]() Ogólnie chciałam się pochwalić, że byłam dzisiaj u Proboszcza. No poszłam pytam co i kiedy muszę załatwić to mi poopowiadał o tych metrykach chrztu itp., ale najbardziej mnie zaskoczył tym, że mamy już przyjść dać na zapowiedzi i badania Wy też miałyście badania ? Pytam go o co chodzi, a on mi kartkę wyjmuje taką wielką formatu A2 zadrukowaną z każdej strony a tam pytania pod tytułem:- czy się zareczało któreś z nas wcześniej - czy żyjemy w czystości... To już spowiedź nie starczy ? Że żyję w czystości ? A potem łupnę na spowiedzi nowinką o współżyciu? ![]() Jeszcze później przy protokole nas pewnie przemagluje ponownie, żeby się odpowiedzi zgadzały... A z pozytywnych rzeczy to znam dziewczynę ze szkoły która bierze ślub po mnie , więc powinnyśmy się dogadać co do dekoracji
25.10.2014 Edytowane przez Le_lena Czas edycji: 2014-06-23 o 10:37 |
|
|
|
#3119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama jestem ciekawa ile u nas wyniosą koszty dekoracji przez siostrę. niedługo będę dzwonić do wszystkich po kolei i wypytywać. organista, siostra, ksiądz, poradnia - i znowu z tysiąc się uzbiera....
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.

Patrz za załącznik
Te drugie są bardzo dziewczęce 

Nigdy nie obejdzie się bez rozchodzenia w skarpetce i sztyftu na odciski 

jaki bedzie efekt, boje sie jak wyjdzie, szukam informacji na ten temat w necie i nic sensownego, moze ktoras z was lub waszych znajomych osob zmiejszala obraczki dwukolorowe?

Ja nie wiem co ci ludzie mają we łbach.
I już od rana awantura w chałupie, bo okazuje się, że ojciec nie ma wolnego w czwartek, ja nie mam samochodu, bo mój chłop musi podjechać do pracy - a mamy jeden, matka się boi jechać sama i tym samym nie mam jak się dostać do Łodzi na drugą przymiarkę i odbiór sukni
Wymęczę chłopa,żeby pożyczył samochód od rodziców, a ja wezmę nasz, ale kurde z nimi to też nigdy nic nie wiadomo. 4 samochody, 4 kierowców i nie ma czym jechać 

masakra czasami z tym wszystkim. Dobrze, ze nie siedze w temacie slubnych przygotowan od roku czy poltora bo bym chyba sie znudzila tymi calymi przygotowaniami, czasami chcialabym byc juz po i wrocic do swiata zywych a tak na tapecie od jakichs 3, 4 miesiecy jest tylko slub i nie wiem co sie dzieje wokol