Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-23, 10:41   #3121
Buczorek
Raczkowanie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

le_lena o Boziu, ale wymyślają! pierwszy raz słyszę o takich 'badanich'! to już lekka przesada...

corn super wymówki.... ludzie to mają wyobraźnię naprawdę
Stary 2014-06-23, 10:42   #3122
Le_lena
Raczkowanie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

bardo , say - gorzej jak mi jeszcze dadzą ten test w zalakowanych kopertach i ni cholery nie ściągnę nic od tżta

Masakra - tak myślałam... tylko nasz ksiądz jest w stanie wykminić sobie test zgodności - btw. chciałam mieć go dopiero na oczepinach

Buczorek - wyobraź sobie moją minę ta tekst "zrobimy badania" - niemalże pomyślałam od razu o foletu ginekologicznym

Edytowane przez Le_lena
Czas edycji: 2014-06-23 o 10:43
Le_lena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 10:46   #3123
anusia4u
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Dzisiejsza PMki wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia mam nadzieje, ze swietnie sie bawicie! ja melduje sie jako żona, w drodze na miesiac miodowy jest mega fajnie! Wrzucam pierwsza czesc relacji! Reszta wkrotce wybaczcie, ale bycie zona jest zajmujace
ślicznie wyglądałaś i widać, że wszystko się udało
anusia4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 10:57   #3124
Elrosa
Zadomowienie

U mnie za całość ma być 1300, z czego na sam kościół to 700 zł... za to już taki full wypas, po dwa wielkie bukiety na ołtarze boczne i przy tabernakulum, do tego wysoka kompozycja przy ołtarzu głównym i ambonie, coś tego typu:

Krzesełka dla młodych:

I jeszcze kokardki na ławkach:

Jeszcze chyba do tego mają być rozsypane płatki. Dowiem się pewnie dopiero wchodząc do kościoła, bo to ma być niespodzianka - chciałam mieć tego wszystkiego mniej i taniej, ale mama mnie obsztorcowała i powiedziała, że kwiaty stawia i będziemy szaleć, więc cóż mam do gadania pani z kwiaciarni to jej znajoma, pokazałam im obu zdjęcia rzeczy, które mi się podobają, i mają coś wymyśleć trzymając się tego stylu, nie chcą mi powiedzieć, co konkretnie. Trochę się dygam, chociaż wczoraj widziałam ustrojony przez nią na wesele kościół i było ślicznie (przynajmniej nie zebrała dekoracji z powrotem, jak to robi inna nasza kwiaciarka - po weselu hyc! wszystkie kosze i bukiety do samochodu - nie wiem, co z nimi robi )

Nałogowo oglądam prognozy pogody, znalazłam 3 wieszczące wielki upał powyżej 30 stopni , dwie - ciepło, ale deszcz, i jedną, że będzie zimno i mżawka. Sama nie wiem, co z tego wybrać

W ten piątek mam jeszcze coroczny występ na pokazie szkoły tańca... udział w nim to nie był najlepszy pomysł, tańczę cztery choreografie, a w związku ze ślubem przykładałam się do nich średnio i niestety, tak też to wygląda przynajmniej tyle dobrze, że stroje mam już gotowe, bo chyba bym tańczyła w dresach. Nie mam w co rąk włożyć ostatnio, mam wrażenie, że mam na głowie strasznie dużo, choć tak naprawdę wcale nic konkretnego.
Tyle dobrze, że w sobotę idę do spa, należy mi się
Stary 2014-06-23, 11:00   #3125
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
alucior wszyscy Ci już potwierdzili/odmówili z listy gości? Widzę, że ślubujemy w tym samym dniu i już gydam bo ja to w ogóle mam mało info od swoich gości. Powoli zaczynają się telefony, ale przyznam, że myślałam, że pojawią się dużo wcześniej. Niby termin mamy do 30stego czerwca, to może każdy czeka do ostatniej chwili... Duże robicie weselicho?
My mięliśmy potwierdzenia do 15.06, od kilku osób od TŻta nie mamy jeszcze odpowiedzi, od 2 par znajomych (jedni na pewno nie przyjdą, ale mogli by to oficjalnie powiedzieć, drudzy mają termin porodu na połowę sierpnia i na początku lipca mają się określić, chcą być, ale to zależy jak przyszła mama będzie się czuła ) Trochę osób odpadło, jedno rodzeństwo przyjdzie bez osób towarzyszących, moja kumpela i kumpel TŻta przyjdą razem czyli kolejne 2 osoby towarzyszące odpadają, mój wujek jest w konflikcie z moim tatą i nie przyjdzie, będzie tylko jego żona.
A najlepsze są moje 2 kuzynki. Obie wiedzą o ślubie od ponad roku. Jedna nie przyjdzie bo jest za gruba(na moje oko 80kg 170 cm)
Druga bo podróż z Włoch do Polski dużo ich wyniesie. To wiem, że jest wymówka na siłę bo oni mają taki dochód miesięczny, że starczyłoby im na przejechanie kilka razy w obie strony no, ale jak tam woli.

A TŻ ma rodzinę od strony mamy jakieś 300-400 km od miejsca wesela, kilka osób nie przyjedzie, spodziewałam się, że więcej odmówi.

Zapraszaliśmy ok 90 osób, na chwilę obecną mamy potwierdzenia od chyba 62, jak będzie 70 to będzie max.

Najlepsze jest to, że przy spisywaniu umowy podaliśmy, że nie będzie więcej niż 90 osób i nie mniej niż 60. Dobrze, że wykłóciłam się o te 60 bo właścicielka chciała wpisać 70 i wtedy musielibyśmy na szybko dopraszać (a za bardzo nie ma kogo )

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
U nas dekoracje kościoła podobno za 400 zł to już robią "na bogato" - jaka prawda to dopiero się dowiem...

Ogólnie chciałam się pochwalić, że byłam dzisiaj u Proboszcza.
No poszłam pytam co i kiedy muszę załatwić to mi poopowiadał o tych metrykach chrztu itp., ale najbardziej mnie zaskoczył tym, że mamy już przyjść dać na zapowiedzi i badania
Wy też miałyście badania ? Pytam go o co chodzi, a on mi kartkę wyjmuje taką wielką formatu A2 zadrukowaną z każdej strony a tam pytania pod tytułem:
- czy się zareczało któreś z nas wcześniej
- czy żyjemy w czystości...
To już spowiedź nie starczy ? No i co ja mam teraz tam wpisać ?
Że żyję w czystości ? A potem łupnę na spowiedzi nowinką o współżyciu?

Jeszcze później przy protokole nas pewnie przemagluje ponownie, żeby się odpowiedzi zgadzały...
A z pozytywnych rzeczy to znam dziewczynę ze szkoły która bierze ślub po mnie , więc powinnyśmy się dogadać co do dekoracji
ale masakra do spowiedzi możesz iść do innego księdza w innym kościele

Corn widzę, że ciekawe wymówki masz

Edytowane przez 201605100
Czas edycji: 2014-06-23 o 11:08
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 11:08   #3126
Robusta
Wtajemniczenie

Ehh dziewczyny my rozdaliśmy w weekend 11 zaproszeń i wróciliśmy do domu mega padnięci ! Mam nadzieję, że się z tym uwiniemy

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 11:10   #3127
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość

Zapraszaliśmy ok 90 osób, na chwilę obecną mamy potwierdzenia od chyba 62, jak będzie 70 to będzie max.
u nas wyszło identycznie... jak nasi bracia przyjdą bez osób towarzyszących (a całkiem możliwe, bo nie mają dziewczyn, a księciunia nie są w stanie na dzień dzisiejszy odpowiedzieć czy kogoś wezmą ) to będzie 67 osób. salę wynajmują od 70 wzwyż
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 11:11   #3128
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
dzowniłam własnie do siostry Hiacynty w sprawie dekoracji ślubnych - uwaga rozmowa :

JA: Dzień dobry ja dzownie w sprawie dekoracji ślubnej w kościele
Hiacynta: oooo dzień dobry kochanie !! to ślicznie to ja Was zapraszam na koniec lipca do mnie, poglądacie sobie dekoracje jakie robie i coś wybierzemy.
Ja: a jakie są koszta dekoracji?
Hiacytna: aaa kochanie to zależy jakie kwiaty itp na pewno się dogadam jak przyjdziecie!

super obawiam sie kosztów. Moja kolezanka płaciła 400 zł..
normalna cena
my tez placimy dekoratorce 400 zł. kolezanka co prawda u innej płaci 350, ale 400 to dla mnie cena normalna

byłam u szewca i powiedział że już się nie da nic zrobić z butem, bo jak je znowu da na prawidła to mogą pęknąć i po butach i nie wiem bo jak przenosze ciezar ciała na prawa noge to mnie sciska w duzy palec jeszcze mi mowil o tej piance co rozciaga buty, ale jak nie pomoze?

co do ksiedza - nam mowil ostatnio kolega Tz ze na protokole jego sie ksiadz pytal czy jest pewny że narzeczona jest płodna a jak on powiedzial ze tak, to ksiadz " skąd wiesz?"

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-06-23, 11:12   #3129
Buczorek
Raczkowanie

alucior dobrze, że udało Wam się dogadać z właścicielką
aj, agrument kuzynki- bez komentarza. ludzie ze swoimi wymówkami przechodzą samych siebie
Stary 2014-06-23, 11:15   #3130
say-hello
Zakorzenienie

o kurczę, właśnie zobaczyłam w telefonie, że zostało 40 dni

zaczynam się stresować ... teraz już poleci niewiadomo kiedy i obudzę się w sobotę 02.08
Stary 2014-06-23, 11:20   #3131
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
u nas wyszło identycznie... jak nasi bracia przyjdą bez osób towarzyszących (a całkiem możliwe, bo nie mają dziewczyn, a księciunia nie są w stanie na dzień dzisiejszy odpowiedzieć czy kogoś wezmą ) to będzie 67 osób. salę wynajmują od 70 wzwyż
i co z tymi 3(lub1) brakującymi osobami?

Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
alucior dobrze, że udało Wam się dogadać z właścicielką
aj, agrument kuzynki- bez komentarza. ludzie ze swoimi wymówkami przechodzą samych siebie
no nie? żenada

say jak Ty masz 40 to ja 33 zaczynam się stresować

Edytowane przez 201605100
Czas edycji: 2014-06-23 o 11:23
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 11:25   #3132
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
i co z tymi 3(lub1) brakującymi osobami?

say jak Ty masz 40 to ja 33 zaczynam się stresować
nie mam pojęcia co z osobami brakującymi. w najgorszym wypadku za nie zapłacimy. albo doprosimy kogoś.. nie wiem. już mam dość tych naszych braci. myślą, że skoro są rodzeństwem pary młodej to mogą nawet w sobotę rano się zdecydować czy przychodzą z kimś czy nie

mnie dziś aż zakuło w brzuchu ze stresu
Stary 2014-06-23, 11:35   #3133
lupinka
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Bycie żoną jest super

Nie chcę pisać obszernej relacji, bo nie umiem oddać tego słowami w taki sposób jak te relacje, które lubiłam czytać ale na pewno potwierdzę, że dzień ślubu upływa bardzo szybko!

Na szczęście wszystko udało się po naszej myśli, chociaż pogoda była zmienna, to na wyjście z kościoła świeciło mocne słońce, na czym bardzo mi zależało! Goście dopisali, chwalili nas, uroczystość, taniec, salę, jedzenie, muzykę, no wszystko to bardzo, bardzo miłe i sprawia, że wspomina się Ten Dzień jeszcze radośniej

Dziękuję Wam wszystkim za życzenia, widziałam, że już w piątek 13-go zaczęłyście pozostałym PM-kom z 14.06.2014 r. również życzę wszystkiego dobrego w małżeństwie, spełnienia Waszych życiowych planów
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 11:41   #3134
gornek
Zakorzenienie

Ja za takie dekoracje co pokazala Elrosa, zaplacilam 200 zl :P jeszcze mielismy po bokach takie ladne świeczniki z białymi świeczkami, po kilka na jednym. Lawki ubrane w kokardy, bukiety na ołtarzu i przy Naszej lawce, wiec to faktycznie zależy od osoby ktora ubiera.

Sent from my RM-825_eu_poland_345 using Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 11:41   #3135
anusia4u
Raczkowanie

Cytat:

zaczynam się stresować ... teraz już poleci niewiadomo kiedy i obudzę się w sobotę 02.08
aaa u mnie 5 dni :O cieszę się, że to już zaraz, ale stres jest przeogromny.. :O

ale muszę się pochwalić, że w sobotę zmieniliśmy plany odnośnie poprawin miały się odbyć w ośrodku agroturystycznym, 6km od sali, ale zrobimy je jednak na sali kobietka poszła nam na rękę i powiedziała, że zrobią nam poprawiny na 60 osób (w umowie jest napisane, że poprawiny odbywają się gdy jest nie mniej niż 70 osób). w dodatku teść jako niespodziankę-zamówił dla nas zespół na poprawiny!
od początku jak powiedzieliśmy że mamy dja i wodzireja na wesele, mówił, że musi być orkiestra, i tak się uparł na zespół że zamówił go nam na poprawiny
anusia4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 12:04   #3136
confetti666
Raczkowanie

Hej dziewczyny, mogę się przyłączyć?
Mnie zostały jeszcze tylko 33 dni. Czasu coraz mniej, a spraw do załatwienia, mam wrażenie, że coraz więcej ^^
confetti666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 12:06   #3137
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość
U nas był w zapowiedziach błąd w adresie i nie zmienialiśmy A ostatnio widziałam, że wiszą u nas w kościele zapowiedzi jakiejś pary i chłopak ma wpisaną datę urodzenia 1087 rok

Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość
Miałam koszmar ślubny! Śniło mi się, że nasze wesele okazało się klapą. Począwszy od kościoła, gdzie razem z nami ślub brało 5 innych par, przez bukiet, który był zrobiony z miotły , drogę na salę, która była zablokowana, bo strażacy opróżniali szambo i samo wesele, na którym pojawiła się garstka gości z prezentami nie w formie pieniężnej, a w formie... pieczonych ziemniaków aaa no i jeszcze TŻ był w krótkich spodenkach i miał wielką kokardę przywiązaną do buta Chyba ślubny szał rzuca mi się na mózg
Nie wiem, który element snu był najbardziej odjechany Bukiet z miotły jest

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
nie wydaje mi sie, sukienki teraz są tak szyte ze sa bardzo dobrze dopasowane do sylwetki. taki dodatkowy gorste bedzie poporstu przeszakdxzal i bedzie ci w nim goraco
Też mi się tak wydaje... Chyba, że koleżanka ten gorset ma na noc poślubną

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
No poszłam pytam co i kiedy muszę załatwić to mi poopowiadał o tych metrykach chrztu itp., ale najbardziej mnie zaskoczył tym, że mamy już przyjść dać na zapowiedzi i badania
Chyba coś proboszcz wymyśla... Raczej nie masz obowiązku nikomu potwierdzać, że zachowałaś czystość do małżeństwa. Chyba, że kiedyś gdzieś składałaś takie śluby? (jest chyba coś takiego, nie wiem do końca, średnio mnie to interesowało )

Cytat:
sama jestem ciekawa ile u nas wyniosą koszty dekoracji przez siostrę. niedługo będę dzwonić do wszystkich po kolei i wypytywać. organista, siostra, ksiądz, poradnia - i znowu z tysiąc się uzbiera....
Ehh... u nas raczej też trzeba liczyć koszty pod tysiąc w kościele - proboszcz chyba "co łaska" od 400 zł bierze, organista od 150 (jak ma zaśpiewać to więcej) - tak w ogóle to będziemy mieć innego, ale temu też trzeba zapłacić rzecz jasna - do tego pan kościelny jakaś stówa oraz przystrojenie kościoła, którym są UWAGA! sztuczne kwiaty, które siostry wykładają na każdy ślub! Ale też trzeba za nie odpalić

oluska227887 Fajnie, że się podobają! Jestem z tych zaproszeń naprawdę dumna

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada
napewno u Was tez beda ludzie bawic i nie bedzie pusto! ja powiedzialam przyjaciolce ze ma nie schodzic z parkietu
Na szczęście u nas też raczej się będą bawić. Zresztą, mama mi wczoraj powiedziała, że bardzo fajnie że tylu znajomych zapraszamy - będzie weselej Cieszę się, że mamy takie wsparcie rodziców

Elrosa Cudne te dekoracje!

lupinka Wszystkiego najlepszego i duuużo szczęścia! Oby każdy kolejny dzień był tak piękny u boku męża!

anusia4u Super teściu

cornflower_girl Świadkowa ma sukienkę bez ramiączek, krótką (ale bez przesady) nad kolanko, lekko rozkloszowaną w kolorze baaardzo bladej brzoskwini. Nie znalazłam tej konkretnie, więc wstawiłam w załącznik podobną. Tyle, że ta konkretna jest cała w jednej fakturze. Układa się super, bo ma malutką siateczkę pod spodem Do tego świadkowa dołoży czarne dodatki - pas z kokardą zawiązywaną z tyłu, kokardę na włosy, czarne buty i torebka mniej więcej w kolorze sukienki. Wygląda tak, że Cieszę się, że będę miała taką śliczną świadkową, do tego to moja siostra, którą tak kocham, że na samą myśl o niej (tak odstrzelonej ) mam łzy w oczach...

confetti666 Witaj!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg I250x250.jpg (5,8 KB, 30 załadowań)
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 12:10   #3138
cude
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mama_2010 Pokaż wiadomość
Mysle o tej obraczce Tztajaki bedzie efekt, boje sie jak wyjdzie, szukam informacji na ten temat w necie i nic sensownego, moze ktoras z was lub waszych znajomych osob zmiejszala obraczki dwukolorowe?
Zależy od umiejętności i szczęścia. Przejdź sie po jubilerach i tyle. Może któryś się podejmie albo poradzi cos innego.

Koszmar ślubny dopadł i mnie. Wesele odbywało się w mim domu, przyjechała tylko jedna para. Byłam zła, że tylko oni się pojawili. Na TŻ też, bo zamiast dotrzymywać towarzystwa poszedł do pokoju mojego brata i grał z nim na xboxie

Do tej pory dwie pary odmówiły, jedna się zastanawia. Mają jeszcze trochę czasu.

Rabbitka, świetna relacja!
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 12:12   #3139
madziara889
Zakorzenienie

rabbitka świetna relacja. Wyglądałaś bosko

Le_lena u nas nie ma żadnych testów czy badań

Za dekorację kościoła płacimy 400 zł (200 zł za dekorację ławek i krzeseł, 200 zł za kwiaty). Niestety chyba tylko my ślubujemy tego dnia więc wszystkie koszty ponosimy sami.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 12:14   #3140
Le_lena
Raczkowanie

Konkardia - dzięki na cynk, poczytam o tym, chociaż kłócić się z nim nie będę - jak już będę musiała napisać prawdę to napiszę , baaa mogę nawet zrobić obrazki jak wymagają szczegółów
Ślubów nie składałam nikomu jeszcze a kwestia zaręczyn też chyba jest naszą indywidualną sprawą.
To grzech się zaręczyć nawet jeśli później ze związku nic nie wyjdzie ?
Postaram się do końca tego tygodnia, lub najpóźniej w poniedziałek za tydzień iść z TŻtem na te "badania" to zdam Wam relację co konkretnie było

Madziara - ja też pierwszy raz się dzisiaj z tym spotkałam

Edytowane przez Le_lena
Czas edycji: 2014-06-23 o 12:16
Le_lena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 12:16   #3141
Linaewen
Zakorzenienie

W klubie próbka tekstu zaproszeń, jak któraś ma ochotę zerknąć...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 12:20   #3142
Konkardia
Wtajemniczenie

Le_lena Myślę, że bez zdjęć się obejdzie Aż jestem pierońsko ciekawa, co to mogą być za badania Daj znać koniecznie!
Stary 2014-06-23, 12:31   #3143
marlenqa22
Zadomowienie

Cytat:

O Boże rzeczywiście!!!

Aaaaa tylko 40 dni!!! Za 40 dni skończę też 27 lat

Jutro planuję siłą zaciągnąć Tż do spowiedzi!! I nadal szukamy mieszkania!
Moja cudowna dieta działa, jest strasznie ciężko ale poleciał już mi 1 kg w przeciągu 5 dni

Wczoraj miałam cudowną niedzielę. Mój tato wraz ze swoim zespołem grali koncert plenerowy Było super! Szkoda że Tż nie było, biedak w pracy był.

W tamtym roku na identycznym koncercie w tym samym miejscu oświadczył mi się

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 12:40   #3144
say-hello
Zakorzenienie

przyszły buty z akces2 brzydkie jak noc, ale przynajmniej wygodne i w miarę bezpieczne (palce zasłonięte ). strasznie niskie to 6 cm mam nadzieję, że w tańcu ten niski obcas nie będzie przeszkadzał. środek jest baaardzo mięciutki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0775.jpg (68,7 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0782.jpg (55,1 KB, 105 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0783.jpg (52,5 KB, 63 załadowań)
Stary 2014-06-23, 13:00   #3145
Konkardia
Wtajemniczenie

Nie przesadzaj, nie są złe! Takie typowo ślubne
Stary 2014-06-23, 13:01   #3146
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Ja za takie dekoracje co pokazala Elrosa, zaplacilam 200 zl :P jeszcze mielismy po bokach takie ladne świeczniki z białymi świeczkami, po kilka na jednym. Lawki ubrane w kokardy, bukiety na ołtarzu i przy Naszej lawce, wiec to faktycznie zależy od osoby ktora ubiera.
Skręcam się z zazdrości!!!
Stary 2014-06-23, 13:11   #3147
kaszuszka
Raczkowanie

Hejka
Wracam po dłuuugiej przerwie. Sprawy z uczelnią nie do końca zakończone bo jeszcze obrona mnie czeka i to dwa tygodnie przed ślubem

Widziałam temat z dekoracją kościoła u na jest od 500-700 zł. Dla mnie to kosmiczna cena. I na dodatek po mnie ślub ma jeszcze jedna PM-ka i nie jak nie zgrywają nam się kolory przewodnie i pomysły na dekorację. No nic najwyżej sama ustroję tak jak będę chciała a ona niech myśli jak się później wyrobić z przystrojeniem.

U nas zostały tylko 4 tygodnie chociaż TŻ dalej twierdzi, że to duuuużo czasu. Ale najważniejsze już mamy, zostały tylko szczegóły. A mnie łapie już stres i obawy, że o czymś zapomnę, czegoś nie zrobię;/

30/40
kaszuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 13:24   #3148
Konkardia
Wtajemniczenie

Elrosa Kliknęłam sobie w Twoją datę ślubu i tam zauważyłam, że masz śliczne buty od Witta! Też będę od nich miała, więc moje pytanie brzmi - jak wrażenia? Wygodne są? Zapewniano mnie w sklepie, że żadna PM-ka się na nie nie skarżyła, ale kto to wie...

kaszuszka Będzie dobrze!
Stary 2014-06-23, 13:39   #3149
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
ja melduje sie jako żona, w drodze na miesiac miodowy jest mega fajnie! Wrzucam pierwsza czesc relacji! Reszta wkrotce wybaczcie, ale bycie zona jest zajmujace
Przecudowna relacja
Prześliczna Panna Młoda
Brak mi słów

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
ja też mam problem z @. po odstawieniu tabletek cały czas miałam nieregularne cykle po 50-60 dni, teraz od dwóch cykli mi się ustabilizowało - akurat są po 30 dni i AKURAT wypada mi okres dzień przed ślubem masakra... mam nadzieję, że przez stres mi się przesunie...
Mi się pofarciło i okres będzie mi się kończył dzień przed weselem... Uff

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Dla dziewczyn, których nie ma w klubie, w załączniku wrzucam fotki naszych zaproszeń hand made by TŻ
Ale śliczne
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 13:40   #3150
anka1897
Wtajemniczenie

mala_czarna_21
anusia4u

missmalezji

dzięki dziewczyny, zamówiliśmy

aniuska18032 straszna historia nawet nie sposób sobie wyobrazić co ta dziewczyna przeżywa.

KaMilka4891 jeżeli spinka będzie wąska, pasująca do krawata to nie żenada

kasia1201 bardzo nie profesjonalne podejście koleżanki Znalazłabym inną fryzjerkę a jej podziękowała za usługę.

rabbitka cudowna relacja! wyglądałaś przecudnie, wszystkie dodatki idealnie pasowały do siebie! Po prostu BAJECZNIE

Lemon_Drop super, że zabawa udana!

velika, agunineczka, monikadd najbliższa sobota należy do nas

misia880 u mnie dekoracja Kościoła przez zakonnicę kosztuje 150 zł oczywiście tylko kwiaty na ołtarz, bez przystrojenia ławek.

cornflower_girl, say-hello jak dzwonili do mnie z odmowami to szczerze wolałabym aby powiedzieli tylko, że nie przychodzą. Bez podawania głupich powodów.

Le_lena mieliśmy pytanie czy byliśmy wcześniej zaręczeni, czy nie jesteśmy zmuszani do zawarcia sakramentu, czy znamy stan zdrowia partnera czyt. czy nie jest uzależniony, chory psychicznie. O życiu w czystości było tylko czy mieszkamy razem

say-hello bardzo ładnie buty wyglądają na stopie, a najważniejsze że wygodne

Muszę przyznać z przykrością, że jestem rekordzistką wątku - na 210 zaproszonych osób na weselu będzie 95 osób dorosłych, 2 dzieci do lat 10 oraz 9 usługodawców

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości