|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Zadomowienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Witam się i ja
![]() Do domu zawitaliśmy ok. 2 w nocy, szybki prysznic i spać. Małża również złapało przeziębienie i całą noc kaszleliśmy na zmianę. Jak już na dobre zasnęliśmy to o 7:23! zadzwonił kurier, że z paczką jedzie! ![]() Znów ciężko będzie się wbić w wątek, bo tak pędzicie... ![]() Cały czas miałam nadzieję, że Asia wróciła i że z nimi wszystko dobrze... Mo_onika_ika i jak brzuszek? Byłaś na IP? Na pewno wszystko jest dobrze ![]() Niestabilna spokój teraz najważniejszy ![]() ![]() ![]() ania9106 Dobrze, że już jesteś ![]() Latte współczuję tego bólu kręgosłupa ![]() ![]() Małgosia dobrze, że już jesteś z nami ![]() Simran86 Super, że w końcu mogłaś spać w swoim własnym łóżku ![]() ![]() ![]() Jak kogoś pominęłam, to bardzo przepraszam, ale ciężko jest mi się ogarnąć po tych wyjazdach ![]() Teraz mam zamiar duużo odpoczywać i kompletować wyprawkę dla Malutkiej i dla mnie do szpitala ![]() Lecę klub nadrobić. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#902 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#903 |
Wtajemniczenie
|
a ja właśnie toxo mam teraz powtorzyc... i jeszcze cos ale nie moge sie doczytac
![]()
#904 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#905 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
O wymaz koniecznie zmolestuj lekarza. Niech przynajmniej na to da skierowanie. [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46998577]Ale to chorę żeby trzeba było się prosić o takie badania ![]() ![]() Myślę, że lekarze wiedzą co robić. Tylko w służbie zdrowia zawsze jest za mało kasy i na wszystko brakuje. Pewnie lekarze mają odgórnie zlecone aby zlecać jak najmniej badań. Smutna szara rzeczywistosc . Składki się płaci a potem mało co dostaje. Zresztą chodzisz na badania prywatnie wieć wiesz ile kasy zostawiasz w labie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- MalaPaulina na pewno dostaniecie pampersy. U nas jak ktoś przychodzil to albo przynosił ciuszki albo pampersy. Dlatego teraz nie robię zapasu ciuszków z tego najmniejszego rozmiaru ani nie nie kupuje pampkow Jakby co to zawsze zdążę kupić. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#906 |
Zadomowienie
|
Ja też chodzę do gina na nfz i na początku dostałam skierowanie na cały komplet badań, dużo ich było
teraz zazwyczaj mocz i morfologia, no i do tego w zależności co tam potrzeba i co przypada na dany tydzień ciąży, czyli np glukoza, powtórka grupy krwi (mamy ryzyko wystąpienia konfliktu serologicznego) itd. Gbs myślę, że też będzie, teraz to już jest raczej w standardzie. Zawsze pytają o to badanie przy przyjęciu do szpitala, jak się idzie do porodu. |
![]() ![]() |
![]() |
#907 | |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46998577]Ale to chorę żeby trzeba było się prosić o takie badania
![]() ![]() No dokładnie ![]() Cytat:
Akurat jak potrzebuję pilnie samochodu to musi się psuć i nie odpalać ![]() ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#908 |
Zadomowienie
|
Szczerze mówiąc, nie przypominam sobie, żebyśmy dostawali pampki dla małej. Zazwyczaj były ciuszki lub zabawki. Pieluch nie dostaliśmy w ogóle
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#909 | ||
Zadomowienie
|
Witam się z rana
![]() Zjadłam na śniadanie chlebek w jajku i chyba dalej idę spać.Nic mi się nie chce przez tą pogodę. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Monia na tego Twojego Tża brak słów ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas były pampki i ciuszki, nie było ani jednej zabawki ![]() Zresztą wszystko mozna na bieżąco kupić wieć nie ma co panikowac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#911 |
Raczkowanie
|
Witam się z rana i po weekendzie
![]() Nadrobiłam co naskrobałyście przez weekend ale nie mam już siły odpisywać. Lecę zaraz się zbierać do wyjścia, bo zaplanowałam podjechać do komisu art. dziecięcych - może jakiś wózek fajny znajdę ![]() ![]() Co do badań w ciąży to ja też chodzę na NFZ i też jakoś mało tych badań mam... Standardowo krew i mocz co wizytę, a tak oprócz tego miałam tylko grupę krwi, glukozę na czczo i krzywą cukrową... Ale na następnej wizycie chyba się w końcu upomnę o skierowanie... Nawet położne w mojej szkole rodzenia mówiły, że to poszczególne poradnie i szpitale mają swoje wytyczne, żeby jak najmniej badań zlecać, bo kasę się oszczędza. Jak dla mnie to chore, bo płacimy niemałe składki i nawet człowiek nie dostanie skierowania na badania, które powinny być wykonane... Znalazłam ostatnio rozporządzenie Ministra Zdrowia i tam jest nawet wyszczególnione jakie badania powinny być wykonywane w poszczególnych tygodniach ciąży ![]() http://www2.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr...&mx=0&ma=30777 Właśnie wciągnęłam biały serek z dżemem wiśniowym od teściowej ![]() ![]() ![]() Życzę wszystkim miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#912 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#913 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja też chodzę na nfz i mam podbonie tak jak Ty wyniki ![]() W poprzedniej ciazy chciałąm być madrzejsza od lekrza i zrobiłam np. w połowie ciaży Toxo i tylko niepotrzebnie narobiłam sobie srtachu - wyszły duze przeciwciałą i się ciagaląm po poradni specjalistycznej. Teraz robie tylko to co lekarz mi zleca. ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
Pampersów rozm. 1 mielismy 2 paczki, ale jak sie potem okazało pampers rozm. 2 nie rózni sie w rozmiarze od pampers rozm. 1. Dziwne.... ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Aniu dobrze że juz jesteś ![]()
![]() |
#914 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym sama mam córcię Wiktorię. Teraz mówimy do niej Wikusia, Wiki, z resztą sama każe się tak nazywać, a mówię do niej Wiktoria kiedy chcę ją przywrócić do porządku. Brzmi to znacznie poważniej i ona wie, że to imię coś znaczy. No nie wiem, czy dobrze myślę, ale takie mam zdanie. Edytowane przez humant Czas edycji: 2014-06-23 o 10:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#915 |
Zadomowienie
|
No i jestem
![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Humant Masz racje z tymi imionami dla nas zawsze to bedzie dziecko i mozemy mowic zdrobniale ale dziecko dorasta i nikt zdrobniale nie bedzie mowic do dziecka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#916 |
Wtajemniczenie
|
I po zajęciach. .. masakra jak mi dzisiaj ciężko szło. ..
Teraz spadamy do sypialni... trzeba wszystko wynieść bo jutro przychodzą podłogę robić juhu w końcu nie bedziemy sie bujac w sypialni. Ktoś chętny do pomocy. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#917 |
Raczkowanie
|
My te z nie mamy imienia. .......
Ja wymyślam a Tż tylko mówi: nie nie nie.
#918 |
Zadomowienie
|
Niestabilna Ja chetna ;p panele ukladac beda ??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#920 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszędzie mamy drewno no i w sypialni jakimś cudem drewno poszło do góry oderwalo sie od listew pod spodem. W tamtym tygodniu facet byl ocenić sytuację i wygląda to tak ze podłogi nue da się uratować. Nawiercili wszystko i szukali listew okatali sie ze źle położone wszystko. Ale co się dziwuc w starym domu. Wiec jutro cała podłoga zostanie usztywniona. Na to poloza wielkie plyty a na to linoleum ala duże panele. Podłogę mozna na nowo położyć z drewna ale to kwota około 5-7 tysięcy euro. I właściciel powiedział ze nie stać ich i musimy wybrać tańszą alternatywę. Ale my zadowoleni bo late do czyszczenia i mogliśmy wybrać jak ma wyglądać. I będzie pięknie. Mam taką nadzieję :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#921 |
Zadomowienie
|
Niestabilna no to nie pomoge
![]() ![]() Ok czas na sprzatanie, tak mi sie nie chce dzisiaj nic robic najchetniej lezalabym caly dzien ale musze ruszyc moje cztery litery ![]() Tak siedze i mysle o moim dziadziu musze go odwiedzic w srode jak maz bedzie mial wolne, mama mowila ze jest oslabiony lezy i mowi zeby go teraz odwiedzac czesciej...nie wiem czy przeczuwa ze to juz niedługo koniec czy co...ale odwiedze go ma ponad 90 lat wiec. I 12 lipca 60-lecie malzenstwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#922 |
Zakorzenienie
|
60-lecie małżeństwa? super
![]()
#923 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziś na śniadanko zrobiłam tatusiowi Tosi takie oto śniadanko świąteczne niech coś ma z życia. Noc jako tako, każde przekrecenie z bólem. Póki co daje rade ale mam leżeć, zalecenie męża. On dziś wszystko bierze dla siebie. Moja mała tez chyba ułożona w poprzek brzuszka jeszcze, tak daje raz z prawej raz z lewej strony, że już się boje o mój żołądek ![]() Aniu, super ze jesteście już w domku ![]() Dziękuję za wsparcie ![]() Edytowane przez Latte88 Czas edycji: 2014-06-23 o 10:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#924 |
Wtajemniczenie
|
Witam w poludnie
![]() Ircha nie ma za co ![]() Ania dobrze ze juz w domku i wszystko ok ![]() Martyna zdrowiej szybciutko ![]() Kasikkka ja tez kupilam 2 opak pampersow i na razie wiecej nie dokupuje. Jak sie okaze ze potrzeba to sie skoczy do sklepu i zakupi ![]() Paulina ja teraz tez musze powtorzyc toksoplazmoze a do tego zrobic krzywa cukrowa no i krew i mocz. Dobrze ze mowicie o tym badaniu gbs, nawet nie wiedzialam ze jest takie wazne. Ale moj ginek raczej zadnych badan nie pomija wiec pewnie i to wykona. Ale spytam jak cos. Czekam teraz na pusta lazienke, bo jak szwagier wlezie sie kapac to 1,5h tam siedzi i z reguly jeszcze przysnie ![]() Wiecie jakiego zonka zalapalam w nocy? Poszlam spac z mezem po 3, bo sie w dzien wyspalam hehe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Za to moj maz najlepszy, pochylil sie nad brzuszkiem i mowi: "dzidzia jedzonko ci ucieka" hehehe ![]() ![]()
#925 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#926 |
Zadomowienie
|
Tak 60lecie malzenstwa
![]() Ja mam dziadkow jeszcze i jestem zadowolona lubie do nich jezdzic, tylko jel den dziadziu nie zyje ale malo go pamietam bo mialam 5 lat jak zmarl No nic nie bedziemy pisac o smierci bo nas czekaja narodziny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#927 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#928 |
Wtajemniczenie
|
Lecia mmmmm
![]() ![]() Allcarola piekny staz malzenstwa, oby kazdej z nas sie tak powiodlo ![]()
#929 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#930 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:56.