Polecamy - odradzamy :) cz. 2 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-24, 12:27   #391
miernikstresu
Rozeznanie

Dot.: Polecamy - odradzamy :) cz. 2

Dziewczyny szukam materacyka dla mojego synka urodzi się w sierpniu Chciałabym się dopytać jaki materac polecacie ?

miernikstresu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-24, 14:50   #392
gold-fish
Zakorzenienie

Gryka z kokosem, jest tego pełno na all i koniecznie ochraniacz na materac

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015

Edytowane przez gold-fish
Czas edycji: 2014-05-24 o 14:52
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-25, 07:02   #393
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A obecnie najlepsze (też pod względem higieny) są lateksowe.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-26, 16:28   #394
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46597966]A obecnie najlepsze (też pod względem higieny) są lateksowe.[/QUOTE]

popieram,lateks jest najlepszy

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-26, 19:22   #395
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

podobno lateksowy ale cena duzo wieksza, my mamy gryka kokos i nie narzekam. Teraz już przełożyłam na stronę z gryką

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-27, 06:59   #396
Tolad662
Przyczajenie

Ja mogę z czystym sumieniem polecić laktator Lovi Prolactis. Używam kilka razy dziennie ąby podać synkowi odciągniety pokarm i jestem zadowolona. Piersi nie bolą, reguluję silę ssania więc jest zarówno dla mniej i bardziej wymagających. Ma też opcję przejścia na ściąganie ręczne, takie 2w1
Tolad662 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-05, 21:49   #397
kliwia
Zakorzenienie

ja mialam materac kokos pianka gryka, i z gryki nie skozystalam, byla zbyt 'szeleszczaca' i zuzka nie lubila, budzila sie od odglosow materaca
wiec w zasadzie od strony kokosa spala.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-14, 08:32   #398
Miramej
Zakorzenienie

Szukam gry Piłkarzyki (na sprężynkach), na allegro są, ale nie wiem, jak z jakością, możecie polecić coś konkretnego, sprawdzonego?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-16, 20:55   #399
_vixen_
Zakorzenienie

http://www.empik.com/bez-znieczuleni...7514,ksiazka-p

Nowa książka dla zainteresowanych ciążą, życiu płodu i ciążowych dramatach.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-20, 14:00   #400
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miernikstresu Pokaż wiadomość
Dziewczyny szukam materacyka dla mojego synka urodzi się w sierpniu Chciałabym się dopytać jaki materac polecacie ?
Koleżanka z wątku znalazła w materacu gryka-koks jakieś żyjątka.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46597966]A obecnie najlepsze (też pod względem higieny) są lateksowe.[/QUOTE]
Zgadzam się.
Stary 2014-06-23, 10:36   #401
andziat
Zakorzenienie

Witajcie,
chciałam córce odświeżyć biblioteczkę, córka ma 3,5 roku, możecie polecić coś ciekawego? Zauważyłam, że już się trochę znudziła dotychczasowymi książkami (może poza jedną) i z niektórych już chyba wyrosła
andziat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-23, 10:39   #402
Miramej
Zakorzenienie

Jest wątek poświęcony książkom

Wartościowe książki dla dzieci

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-23, 10:46   #403
andziat
Zakorzenienie

o, nie wiedziałam, dziękuję
Stary 2014-06-23, 16:30   #404
kliwia
Zakorzenienie

andziat, ja osttanio wypozyczylam kilka ksiazek z bilbioteki./ Te dwie bardzo mi sie podobaly. Tylko co do gryzmoła miałam wątpliwośc czy przy długim czytaniu Zuzka mi po ścianach nie zacznie malować.
Gryzmoł / Dorota Gellner

Kołysanki dla Zuzanki / Wanda Chotomska

a teraz mamy wypozyczone dwie ksiązki z serii "Jak się zachować?"
W przedszkolu / tekst i koncepcja Arianna Candell ; il. Rosa M. Curto ; tekst pol. Patrycja Zarawska. - Bielsko-Biała : "Debit", [2010].

Na wakacjach / tekst i koncepcja Núria Roca ; il. Rosa M. Curto ; tekst pol. Patrycja Zarawska. - Bielsko-Biała : "Debit", [2010].

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2014-06-23 o 16:31
Stary 2014-06-24, 07:56   #405
andziat
Zakorzenienie

a dziękuję
gryzmoł fajna sprawa, już go zapisałam na liście, w sumie po odwiedzeniu wątku z książkami trochę długa mi się ta lista zrobiła i teraz nie wiem co wybrać
Stary 2014-06-25, 22:47   #406
kate_jk
Raczkowanie

hej dziewczyny, szukam modelu wózka graco evo XT, widzialam go podczas pobytu w londynie, ale myslalam, ze w Polsce tez beda i nie kupowalam tam. orientujecie sie moze gdzie znajde tenmodel? czy w internecie czy w sklepie? przeszukalam juz wszystko a nie moge nic znaleźć. bede wdzieczna za pomoc
kate_jk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-26, 07:36   #407
kliwia
Zakorzenienie

kate w polsce chyba dostaniesz tylko podstawowa wersje z gladkimi kolami
http://www.ceneo.pl/18129985
Stary 2014-06-26, 19:28   #408
KingaM91
Przyczajenie

chyba szersza oferta dotyczy produktów z serii graco evo, czyli tej normalnej, sprawdź może znajdziesz coś dla siebie
KingaM91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-29, 09:41   #409
Oldzinka
Raczkowanie

GG do Oldzinka

Hej dziewczyny czy są wśród Was zwolenniczki naturalnej pielęgnacji skóry? Co polecacie do kąpieli i mycia noworodka? Czy warto coś nabyć dla malucha z zsk albo biochemi urody? Zastanawiam się które mydełka z biolanderu mogłyby posłużyć maleństwu? Czy Alepkiem 100% Oliwki można maleństwo myciać? Jakie kosmetyki polecacie? Dziękuję za podpowiedzi
Oldzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-29, 10:20   #410
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oldzinka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny czy są wśród Was zwolenniczki naturalnej pielęgnacji skóry? Co polecacie do kąpieli i mycia noworodka? Czy warto coś nabyć dla malucha z zsk albo biochemi urody? Zastanawiam się które mydełka z biolanderu mogłyby posłużyć maleństwu? Czy Alepkiem 100% Oliwki można maleństwo myciać? Jakie kosmetyki polecacie? Dziękuję za podpowiedzi
CO ROBIĆ?

Ja nie polecam nic. Woda i tyle.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-29, 10:56   #411
Oldzinka
Raczkowanie

GG do Oldzinka

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
CO ROBIĆ?

Ja nie polecam nic. Woda i tyle.
hehe myć, też spotkałam się z tą "szkołą" że dla noworodka żadnych detergentów tylko woda...
Stary 2014-06-29, 10:59   #412
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oldzinka Pokaż wiadomość
hehe myć, też spotkałam się z tą "szkołą" że dla noworodka żadnych detergentów tylko woda...
Swoją córkę musiałam mocno natłuszczać po urodzeniu, ale teraz, gdy ma już 2 latka, kąpie się w samej wodzie. Wiadomo, do włosów ma lekki, jak najbardziej naturalny szampon (ale i ja taki używam).
Do tego córka ma nieokreślon problemy skórne, więc im mniej kosmetyków stosuję, tym łatwiej jest mi wyeliminować to, co szkodzi

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-30, 19:15   #413
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

dziewczyny czy są wśród was takie które noszą w chustach i nosidłach ergo? my się nosimy i POLECAMY chusty i nosiło TULA podzielcie się jeśli któraś też nosi
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-01, 08:26   #414
Oldzinka
Raczkowanie

GG do Oldzinka

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Swoją córkę musiałam mocno natłuszczać po urodzeniu, ale teraz, gdy ma już 2 latka, kąpie się w samej wodzie. Wiadomo, do włosów ma lekki, jak najbardziej naturalny szampon (ale i ja taki używam).
Do tego córka ma nieokreślon problemy skórne, więc im mniej kosmetyków stosuję, tym łatwiej jest mi wyeliminować to, co szkodzi
Ja myślę że spróbuję od Mydełka Marsylskiego oliwa z oliwek z biolanderu, albo Aleppo 100% Oliwy chce jak najdalej od tych apteczno-drogeryjnych produktów włącznie z Białym jeleniem który też wypchany jest kosmos składnikami
Stary 2014-07-03, 16:09   #415
wik5566
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
dziewczyny czy są wśród was takie które noszą w chustach i nosidłach ergo? my się nosimy i POLECAMY chusty i nosiło TULA podzielcie się jeśli któraś też nosi
Nosiłam w chuście do 4-5 mca potem mała wiercila się i niecierpliwila w czasie motania no i kupiłam właśnie nosidło tula . Z nosidełka jestem mega zadowolona (córka ma już 2.5 roku) chusta krótko mi służyła no i minusem było ze jak np poszłam do parku a było po deszczu to nie wyjmowalam małej ponieważ później miałabym kłopot z zamotaniem bez brudzenia. Musze jednak przyznać ze pierwsze dwa miesiące ( nawet 3) bez chusty byłyby ciężkie - nie wsadzilabym takiego malucha do nosidla a bez tego musiałabym cały czas mieć zajęte ręce.

Edytowane przez wik5566
Czas edycji: 2014-07-03 o 16:21
wik5566 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-07, 21:49   #416
Karo89
Zakorzenienie

Witam!
czy możecie mi doradzić jaki materac dla starszego dziecka?
córka ma 2 lata skończone z początkiem roku, zamówiliśmy jej łóżko, 160x80, chcę kupić materac, cena nie gra roli chyba bo zależy mi na tym by był dobry. Do tej pory w łóżeczku pianka-gryka-kokos.

Lateks odpada i jego pochodne, bo jest zbyt alergiczny, nie będę ryzykować, zwłaszcza że w rodzinie wystąpiły uczulenia na lateks.
Pomyślałam o jakimś połączeniu sprężynowego z 'czymś'... no właśnie, ale z czym? jaki? jaki warto. Już poczytałam, że dla takiego małego dziecka nie warto brać twardego, sami mamy średnio twardy.

Będę ogromnie wdzięczna za porady. Forum przejrzałam, ale nic nie znalazłam ciekawego w tym temacie na innych wątkach, stąd pytanie skierowane tutaj.

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-07, 22:09   #417
adri_
BAN stały

a ja polecam torbe flexi bag kupilam ja siostrze w prezencie, zeby mogla wszystkie przybory maluszka pomiescic w jednej torbie gdy idzie na spacer lub w podroz torba jest dla niej tak przestronna ze nie dosc ze miesci rzeczy dla bobasa to jeszcze swoje tobołki
adri_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-15, 07:52   #418
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wik5566 Pokaż wiadomość
Nosiłam w chuście do 4-5 mca potem mała wiercila się i niecierpliwila w czasie motania no i kupiłam właśnie nosidło tula . Z nosidełka jestem mega zadowolona (córka ma już 2.5 roku) chusta krótko mi służyła no i minusem było ze jak np poszłam do parku a było po deszczu to nie wyjmowalam małej ponieważ później miałabym kłopot z zamotaniem bez brudzenia. Musze jednak przyznać ze pierwsze dwa miesiące ( nawet 3) bez chusty byłyby ciężkie - nie wsadzilabym takiego malucha do nosidla a bez tego musiałabym cały czas mieć zajęte ręce.
u nas 4,2 roku i 18mcy :d wiadomo, głównie młodsza noszona, ale i starsza czasem nie pogardzi - wsadzam ją czasem po prostu dla jej radochy, tyle, że ona drobna, 98cm i 13kg. ALe bez żadnego dodatkowego panelu spokojnie się mieści.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-15, 11:46   #419
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Napisane przez wik5566 Pokaż wiadomość
u nas teraz bunt na chustę i nosidło - za ciepło chyba dla małej i zęby idą ale chusta czy nosdiło <3 my mamy Tule folk arta
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-16, 13:11   #420
wik5566
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
u nas teraz bunt na chustę i nosidło - za ciepło chyba dla małej i zęby idą ale chusta czy nosdiło <3 my mamy Tule folk arta
ma mamy tule folk birds. Moja waży już 15,5 kg, ale czasem ją jeszcze noszę- szczególnie gdy mam sama gdzieś pójść gdzie ciężko jest wnieść wózek a jest dużo chodzenia

co do materacy to moim zdaniem najlepsze są hipoalergiczne lateksowe- i dla noworodków i dla starszaków i dla dorosłych. Są odpowiednio miękkie- nie wyobrażam sobie kłaść dziecka na twardym kokosowym, a jeszcze gorzej na gryce- szeleści, nie wiadomo co tam się może zalęgnąć i do tego takie małe ciałko jak noworodka czy niemowlaka nie poradzi sobie z "ułożeniem " tych ziaren i co za tym idzie będzie maleństwo spać na "górach i dolinach"- dla nas może nie wyczuwalnych ale zapewne nie wygodnych dla niego. Wiem że większość sprzedawców poleca grykę-kokos- mi też tak polecali. ale spytałam lekarza (był na szkole rodzenia do której chodziłam) i on powiedział, że w sumie to najlepsze są lateksowe, a polecane inne ponieważ to taki mit że są zdrowe (mówił, że wręcz przeciwnie, bo jak go zamoczymy (a przy dziecku o to nie trudno) to musi długo schnąć, bo inaczej zacznie pleśnieć)
wik5566 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości