|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
bo wiekszosc ciuszkow bylo do 40 stopni na metce a 60 stopni to wydaje mi sie za duzo |
|
|
|
|
#992 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Dzięki.
Swoją droga myślałam, że wyjdzie mi jeden wkład, a będą trzy. Cudowne rozmnożenie.
|
|
|
|
#993 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a bolą Was pachwiny??? Mnie dopiero od kilku dni gdzieś zaczęły boleć i powiem szczerze że mi to przeszkadza bo trochę zaczynam inaczej przez to chodzić...tak jakoś ociężale... |
||
|
|
|
#994 |
|
Zakorzenienie
|
TheFall ja prałam wszystko w 30 stopniach
Justa moja Zosia na bank by w przedszkolu pani powiedziała Namęczyłam się podczas porodu, ale wszystko da się przeżyć i szybko się zapomina . Wczoraj z tż wspominaliśmy poród i śmialiśmy się, bo pamiętam jego słowa : już nigdy więcej Mój tż w środę wyjeżdża na szkolenie na 3 dni i się stresujemy, żebym nie urodziła jak go nie będzie ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- mnie bolą i to od dawna
|
|
#995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ach Ci tatusiowie to |
|
|
|
|
#996 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mi przykro, że tak bardzo się męczysz ![]() Cytat:
ciągle mi się wypina i kizia mnie pod prawą piersią, jak siedzę Cytat:
![]() Muszę iść zrobić sobie zdjęcia do dyplomu... z taką wielką spasioną gębą będę na dyplomie już zawsze ![]() Poniżej mój brzuszek dla męża na dzień taty: Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-06-23 o 11:47 |
|||
|
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
motywacja jest jak widze takie zdjecia
https://www.facebook.com/chodakowska...type=1&theater |
|
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Niby słońce świeci a zimno jak nie wiem... Nic mi się nie chce ostatnio:/ Brzuch na dole boli i jakoś ciągnie, nogi mnie bolą jak chodzę, chyba już za dużo mają do dźwiganiaCoraz gorzej ![]() A co do brzucha to większość z Was źle mnie zrozumiała ja wiem, że można mieć nisko brzuch, że są różne brzuchy i kształty ale mi chodzi o to, że mi się obniżył, wcześniej był wyżej niż jest teraz po prostu! I nie, nie urósł od dołu![]() ale już nieważne, przecież nawet jeśli tak się stało to i tak nic z tym nie zrobię Pozostało więcej odpoczywać tak na wszelki wypadek |
|
|
|
#999 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, ze u nas na forum walka porod sn / cc
![]() Ja szczerze się przyznam, ze poczatkowo nie zakladalam wogole opcji cc, po rozmowie z polozna w momencie jak okazalo się, ze mam za nisko lozysko, pozniej o cholestazie i o zlym ulozeniu dziecka coraz czesciej sie nad tym zastanawiam. Tym bardziej, ze w UK do porodu naturalnego podchodzi sie w 100%..bez nacinania, bez wywolywania, jedzie sie do szpitala jak juz skurcze sa bardzoe regularne, a przyjma na oddzial tylko te kobiety, gdzie rozwarcie wskazuje na to, ze lada chwila urodzi. Inne czekaja w domu, cala akcja rozgrywa sie w domowym zaciszu, a na porodowke jedzie się rodzic. Przy cc chyba bym unikneła całego tego stresu, umawiam sie na dany termin, godzine. A przy sn bałabym się, ze nie zdąże dojechac itd. Chyba wiekszy stres dla mnie. Jak na razie zadna decyzja nie zostala podjeta wiec zakladam dwie opcje, musze sie przygotowac na dwie mozliwosci, nic nie poradze, dziecko wyjsc musi
|
#1000 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
brzuszek
|
|||
|
|
|
#1001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ciazy wszystkie jestesmy piekne ![]() no no no ale brzuszek ![]() ladne serduszko
|
|
|
|
|
#1002 | |
|
Zadomowienie
|
Justa dobre teksty ma Tz
Cytat:
Moj jest tylko w weekendy wiec umawiamy sie powoli z dzidziem ze moze sie wybierac na swiat miedzt piatkiem wieczor a niedziela wieczorem Tz dodatkowo tlumaczy mu ze na razie ma siedziec w brzuszku u mamy bo jest jeszcze za maly na spotkanie z nami. Mysle ze dziecko go poslucha bo juz trzymaja ze soba taka "sztame" ze ho ho![]() Butter super niespodzianka! Moze i ja zrobie cos podobnego i wysle fote do Tz. Nie lubie poniedzialkow Brakuje mi Tz, wiem ze wieczorem sie nie pojawi kolo mnie. Ale juz blizej niz dalej. Jeszcze tylko troche i bedziemy razem nie we 2 ale we 3Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-06-23 o 12:03 |
|
|
|
|
#1003 |
|
Wtajemniczenie
|
Bez opini innych musze stwierdzić, ze jestem nie normalna! Weekend mnie wykonczyl.. wczoraj wieczorem nie wiedziałam jak się nazywam, a stóp nie czułam. Tak mnie bolały.. Tz zrobił mi kąpiel, ale nic nie dało.. Brzuch w ciagu dnia twardniał na chwile i puszczał, wieczorem juz jak kamień. Dzis od rana nie wiem czy to mały się tak pręży czy nadal się stawia. Całe szczęście w srode ide do położnej, zaraz o tym powiem.
W tym tygodniu wysyłam paczke z PL, powiedzcie mi wy bierzecie normalną nospe taką bez recepty czy jest jakaś inna dla kobiet w ciąży? Musze sobie ją wysłać, bo tu nie ma.. nie wziełam ani jedej tabletki odkąd jestem w ciąży i nie orientuje się jakie wam lekarze zalecają brac i w jakich dawkach?
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wolno tak szalecja nospy nie biore mi jednie powolila brac paracetamol reszty nie pozwolila jak pytalam o nospe to powiedziala ze nie
|
|
|
|
|
#1005 |
|
Rozeznanie
|
A ja z tego wszystkie zapomniałam co miałam napisać.
W nocy obudziłam się i czuję, że mam mokro wszędzie! Odchylam kołdrę i trochę kołdry mokre między nogami mokro doł koszuli mokry i myślę: "o żesz kur. ja pier. co sie dzieje?!?!?!?!" nie była to kałuża i nie było to siku! wąchałam poza tym było białe a nie żółte. Budzę Męża on przerażony patrzy na mnie i mówi "że już?" poszłam siku i to jednak był POT! Dżizas Dziewczyny jak można się tak spocić?!?!?!? Cycki też miałam spocone ale to zauważyliśmy dopiero jak wróciłam z łazienki... No to poszliśmy spać dalej... No to się zestresowałam! ![]()
|
#1006 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gin mowil ze dawka maksymalna to 3x1 nospy max ale nie biore tyle, mam cykora. |
|
|
|
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#1008 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Uff dobrze ze to jeszcze nie wody plodowe choc przyznam ze poszlabym na IP/poloznej/do gina to sprawdzic. |
|
|
|
|
#1009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie wiem jak mozna tak się pocić ale chyba mozna skoro to był pot
|
|
|
|
|
#1010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze to tylko pot |
|
|
|
|
#1011 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wody płodowe mają ponoć lekkie zabarwienie a to było przezroczyste jak pot między cyckami... i TŻ mówił, że to pot na 100 % A no i nie miałam żadnych twardnień ani bóli...
Edytowane przez daisy dot Czas edycji: 2014-06-23 o 12:24 |
|
|
|
|
#1012 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1013 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zadzwonie do siostry,zeby kupila tą 40. A magnez najlepszy z B6? Ja tutaj tez mam zwykły.
|
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1015 |
|
Zakorzenienie
|
ale jestem zla
Tz zamowil mi w sklepie olejek do masazu z weledy bo nigdzie nie mogl dostac wiec trzeba bylo zamowic i on od razu zaplacil w piatek nie mogl isc go odebrac bo nie mogl isc na przerwe wiec poszedl dzisiaj okazalo sie ze komus innemu sprzedali, jak dla mnie zero kompetencji no kurde czekalismy tydzien az go zamowia i bedzie do odbioru a tu Tz raz nie poszedl sprawdzic czy juz jest i sprzedali go wydaje mi sie ze nie powinni zwlaszcza ze juz za niego zaplacil wczesniej a jutro zaczynam 35 tydzien i chcialam zaczac masaz krocza
|
|
|
|
#1016 |
|
Zadomowienie
|
W szpitalu w tabletkach i kroplowce dawali mi zwykly magnez. Tabletki "Magnezin" =sam magnez, ktore zalecil moj gin sa wielkie, ciezko je lykac bo sa szorstkie, staja w gardle, a przelamane na pol drapia.
Wypisujac mnie ze szpitala polecili MagneB6. 2x drozszy ale w slodkiej skorupce i fajnym ksztalcie wiec dobrze ze lyka. Dla mnie to duza ulga choc nigdy nie mialam broblemu z braniem tabsow. Nie wiem ktory lepszy. Zjadlam wiele opakowan samego magnezu i wiele tego z B6 (podobno lepiej sie wchlania) ale co gin to opinia. |
|
|
|
#1017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#1018 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() po prostu się pocę w nocy jak dzika świnia! Cytat:
nie wiem, nie znam sięAle zrobiłabym awanturę, że skoro zapałciłam to chcę natychmiast albo mają mi zwrócić kasę i kupiłabym skądś indziej.
|
|
#1019 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Do masazu mozesz uzyc tez: oliwy z oliwek, witaminy E w płynie, olejku migdałowego lub jojoba http://www.mamazone.pl/tv/film,24679...d-porodem.aspx Tylko ta witamina E mnie nie przekonuje Ale zacznij np oliwa a potem dostaniesz olejek
|
|
|
|
|
#1020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale znajac siebie wole robic masaz niz potem miec pretensje ze nie robilam Tz bedzie mial zajecie co wieczor ![]() Tz zrobil afere i wysla go nam bezposrednio do domu i bedzie za 3 dni ![]() podobno koleznka jej nie powiedziala ze jest zarezerwowany i sprzedala a co mnie to obchodzi ze nie wiedziala |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

Tak mi przykro, że tak bardzo się męczysz 

brzuszek

nie wolno tak szalec
"o żesz kur. ja pier. co sie dzieje?!?!?!?!"