Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci 7 21,21%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci 0 0%
Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące 0 0%
Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie 0 0%
Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki 1 3,03%
W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy 2 6,06%
Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci 1 3,03%
Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę 14 42,42%
Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje 0 0%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek 0 0%
Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało 8 24,24%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-23, 11:05   #541
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez rollercoaster_86 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mamuś, które posyłały już swoje starszaki do żłobka. Jak to zniosłyście? Czy przygotowywałyście jakoś specjalnie dziecko na ten moment? Jak wyglądały początki?
pierwszy dzien tak sobie a potem juz nie myslalam w pracy o dziecku. nie przygotowywalam bo nie wiem jak takiego malucha przygotowac. poczati? troche ryku przy rozbieraniu ale poza tym git. dzieci moje lubily zlobe, nie chcialy z niego czasem do domu isc ale syn duzo chorowal.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 11:06   #542
nephelim89
Rozeznanie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Nephelim jesteś zadowolona ze swojego wózka? Te przednie koła mocno halasują? Kupiłabyś drugi raz taki sam? Co Ci się w nim nie podoba?

Bajka a Ty czytałaś jakies opinie o Joie Litetrax? Bo wiem, że Ty obeznana w temacie wózków
Koła nie są jakieś bardzo hałaśliwe w porównaniu z najzwyklejszą parasolką mojej kuzynki to ten wózeczek jest cichutki Nie podoba mi się że przy rozłożonym oparciu do spania jest praktycznie zerowy dostęp do kosza pod wózkiem - można coś małego wyciągnąć z boku ale dość ciężko jest. A i kolejny minus- folia przeciwdeszczowa jest na takich jakby usztywnieniach więc nie składa się do małych rozmiarów i cieżko ją brać ze sobą- my ten problem rozwiązaliśmy uniwersalną folią i jest luzik .Ta obszerna budka jest super- sprawdza się u nas Prowadzi się leciutko nawet jedną ręką a na tym mi zależało bo czasem wychodzimy z psem na smyczy. Jest stabilny chociaż obawiałam się że nie będzie z racji 3 kół. Często znoszę go z 2 piętra równocześnie z dzieckiem - składa i rozkłada się bardzo szybko i tak naprawdę jedną ręką. Sprawdził mi się w PL na nierównych polnych dróżkach i na lotnisku byłam w stanie sama się ogarnąć więc jak la mnie wielki plus.Jedyne co bym zmieniła to kolor bo mam dość jasne siedzisko i widać ślady - ale za to łatwo się czyści. Na Polskim rynku widziałam że mają czarno czerwony
Nie wiem jak w PL ale tutaj mają super obsługę klienta- jakiś tydzien po tym jak dostałam wózek napisałam do nich czy jest w razie czego opcja kupienia nowych kółek- pisał ze mna bardzo miły pan po czym wysłał mi przednie koło za darmo także mamy zapasowe przednie koło jakby to się zużyło za jakiś rok czy dwa
Jeśli chcesz mogę Ci jakieś konkretne zdjęcia wózka zrobić ( złożonego czy kół czy czegoś tam jeszcze ) albo filmik

Właśnie tak mi się zdawało że za dużo śpi w dzień a za krótko w nocy ... Jeśli zlikwiduje mu tą popołudniową drzemkę i położę ok 19-20 to powinno być lepiej prawda ?

Edytowane przez nephelim89
Czas edycji: 2014-06-23 o 11:15
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 11:07   #543
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
My chodzimy do przychodni na Kadłubka do dr Antonowicz. Jest bardzo miła, pomocna, poświęca tyle czasu ile trzeba. Antosia przybierała mało przez pierwsze 2-3 miesiące, ale jako jedyna kazała sie tym nie przejmować i mówiła że dalej karmic piersią, ze wszytsko jest ok. Szczepienia też nam przesuwała ze względu na niską wagę własnie.

Natomiast co mi się w niej nie podoba i to bardzo. W ogóle nie zwraca uwagi na jej rozwój, nie pytała nigdy i nie pyta, co robi, czy raczkuje itd. Nie waży jej przy szczepieniu, nie mierzy obwodu główki itd. Tylko ją zbada i wpisze rozwój prawidłowy i tyle :-/

Nie wiem jak jest z chorobami, bo nam jeszcze Tosia nie chorowała, nawet kataru nie miała, nic.

Jeśli chodzi o szczepienia, to skłania sie tylko ku tym podstawowym, refundowanym, MMR mówi, żeby sobie podarować. Jest homeopatą i przepisuje nam zawsze jakieś granulki jak ją szczepimy. Nazywają się SILICEA. Tak samo jakby się uderzyła gdzieś, przy raczkowaniu, czy stawaniu przy meblach (jakos mocno), to tez jakies granulki przepisała, rozpuszcza się je w wodzie i podaje łyżeczką. Nie wiem, czy to działa, czy nie?

Chyba nie ma idealnego lekarza, każdy ma jakieś plusy i minusy :-/
na kadlubka akurat mam od siebie rzut beretem, aktualnie jezdzimy na gorkiego, milutko, cud malinka, ale jakos tez wydaje mi sie ze zbyt olewczo nasza panid oktor podchodzi do niektorych tematow, no i tam szczepia mmr.
kolezanka sie wlasnie od nich na kadlubka przenosi. z jakiej czesci miasta jestes ?

Cytat:
Nephelim jesteś zadowolona ze swojego wózka? Te przednie koła mocno halasują? Kupiłabyś drugi raz taki sam? Co Ci się w nim nie podoba?

Bajka a Ty czytałaś jakies opinie o Joie Litetrax? Bo wiem, że Ty obeznana w temacie wózków
kochana nic nie wiem o tym wozku i nigdy zadne info nie wpadlo mi w rece na jego temat
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 11:15   #544
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Encia taka jest, że tylko na kilka osób nie reagowała optymistycznie

Ja mam Ramatti Venus

Witam w klubie, ja dziś od 11 do 18:30 wracałam od Motyla

Trzeba było na noc wpadać
mialam.pisac do ciebie bo bylam zrozpaczona jak o 22bylam w jankach
a o 14wyjechalismy z augustowa
ale ppcisnelam potem i ok 1bylismg juz w domu

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Hej hej pamięta mnie tu Ktoś jeszcze? ja dalej bez komórki, więc rzadko tu bywam w dodatku zaczęliśmy budowę a więc przybyło mi obowiązków, bo Ktoś musi ekipę wyżywić nie wiem co u Was i źle mi z tym. Jak dotrze ten nieszczęsny telefon to będę bardziej na bieżąco.
U nas wszystko gra i buczy młoda rośnie i dojrzewa, ale dalej zębów brak. Czy ona jedyna taka scerbata na wątku? Poza tym ruchliwa jest strasznie. Raczkuje, siada i podnosi się na czym się da, żeby tylko stać. Robi i mówi jednocześnie PA-PA i powtarza udawany kaszel dla żartów Mówi już mama, tata, baba, papa, dada, gigi. Buzia jej się nie zamyka.
Ja dalej KP, chociaż już pasowałoby kończyć skoro ma iść od września do żłobka. Najgorsze, że ona nie umie inaczej zasnąć jak przy cycu i tu mam problem, którym się zadręczam
Coś jeszcze miałam naskrobać, ale nie wiem co pozdrawiam Was i "do wkrótce"

pamietamy
ale przeciez rocznego dziecka bie bedziesz karmic.wiecej niz 2-3razy na dobe wiec dasz rade jeslu oczywiscie chcesz

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Witam się z autobusu do pracy Hellka mi nawet nie zrobiła papa,tylko patrzyła ze zdziwiona miną,że jak to mama wychodzi.Zamiast mi to machała tztowi,bo to on zawsze idzie hehe Miłego dnia dziewczyny

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2

powodzenia

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
melduje sie poweekendowo na nowym watku, ktory mam caly w plecy

jestem niewyspana bo bylam na weselu siostry. dawno sie tak nie wytanczylam. bylam z natala -mama_lenki, moja tez nie mm wiec musialam ja wziac bo z butli nie pije i juz!. z reszta dzieci byli moi tesciowie. nati usnela po 22 i miala pobudke po oczepinach tylko wiec luuuz. za to poszlam spac o 5 a ona wstala o 8 wiec ten tego

dzis bede z doskoku bo dostalam 4 wiadra truskawek
jak ogarneliscie to wesele?
natalka gdzie spala
bo ja troche rozczarowana jestem tzn bie rozczarowana a zla na siebie bo przecenilam mozliwosci macka ale w sumie.sie udalo

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 11:17   #545
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Koła nie są jakieś bardzo hałaśliwe w porównaniu z najzwyklejszą parasolką mojej kuzynki to ten wózeczek jest cichutki Nie podoba mi się że przy rozłożonym oparciu do spania jest praktycznie zerowy dostęp do kosza pod wózkiem - można coś małego wyciągnąć z boku ale dość ciężko jest. A i kolejny minus- folia przeciwdeszczowa jest na takich jakby usztywnieniach więc nie składa się do małych rozmiarów i cieżko ją brać ze sobą- my ten problem rozwiązaliśmy uniwersalną folią i jest luzik .Ta obszerna budka jest super- sprawdza się u nas Prowadzi się leciutko nawet jedną ręką a na tym mi zależało bo czasem wychodzimy z psem na smyczy. Jest stabilny chociaż obawiałam się że nie będzie z racji 3 kół. Często znoszę go z 2 piętra równocześnie z dzieckiem - składa i rozkłada się bardzo szybko i tak naprawdę jedną ręką. Sprawdził mi się w PL na nierównych polnych dróżkach i na lotnisku byłam w stanie sama się ogarnąć więc jak la mnie wielki plus.Jedyne co bym zmieniła to kolor bo mam dość jasne siedzisko i widać ślady - ale za to łatwo się czyści. Na Polskim rynku widziałam że mają czarno czerwony
Budkę koniecznie chcę taka dużą. Kosz mi akurat nie przeszkadza bo teraz w mojej spacerówce tak jest. Rozwiązałam to tak że kupiłam sobie siatkę i najpotrzebniejsze rzeczy mam w siatce jak mlody śpi i fajnie, że szybko można złożyć/rozłożyć
No dumam dalej

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
kochana nic nie wiem o tym wozku i nigdy zadne info nie wpadlo mi w rece na jego temat
Szkoda.
Na gazecie (chyba) dziewczyny testowały i porównywały do BJ city mini (ten ciut za drogi).
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 11:26   #546
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Cze!

Nadrobię potem, bo wybywam do fryzjera Powiem tylko, że spaliśmy do 9, bo oczywiście noc z koszmarną przerwą Julek zbudził się po północy i przez godzinę darł się, aż zrobiłam mu butlę i zasnął Oczywiście, położyłam go obok siebie, bo w łóżeczku byłyby co chwila pobudki

powodzenia za sexi fryz

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Zazdroszczę zlotu!!

Dziewczyneczki od kiedy można nosić dziecko w nosidle na plecach

od roku podobno
Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie. czy mozna kupic ustnik taki jak jest w niekapku tylko, ze do butelki normalnej ?

ja mam do aventa

Cytat:
Hejo ale mnie głowa boli
Ponawiam pytanie: czy któreś dziecko ma tylko jedną drzemkę? Ile na dobę śpią wasze 9 miesieczniaki?

Pszczoua- dziękuję ząbki-wampirki są fajne, maluszek słodko z nimi wygląda - liczę na foto jak już wyjdą

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

15godzib
2-3drzemki w ciagu dnia
ok 11 godzin w nocy

Cytat:
Mój ma ostatnio jedną drzemkę. Pewnie gdybym go położyła ok 17 to by zasnął ale ja wolę przeczekać do 19 i już położyc na noc

Mój też wampirek na dwie dolne jedynki i dwie górne dwójki

Zdrowia

Chwaliłam się, że Miłek sam pije z bidonu ze słomką?

chwalilas.sie na zywo.dzieki temu zakupilam butle
w aucie testowalismy i udalo sie
pociagnal troche woduy ale do umienia jeszce troche wody w wisle musi uplynac

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
moj śpi w nocy od 22 do 9 potem o 11 śpi 40minut o 14 godzinke, o 17 tez z 40min i o 19pol godziny.

My dopłaciliśmy połowę stawki zeby miec pokój do 19 i to bylo dobre rozwiązanie. Oby dobrze zniósł podróż u nas zawsze tz kieruje nawet jak jechaliśmy w 3pary w góry to tez nie chciał zeby go ktos zmieniał. Taki typ
twoj tz taki typ jak ja
nawet pod przymusem kierownicy nie oddam
nie ufam nikomu oporcz siebie samej

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 11:35   #547
ja-ika
Zakorzenienie

Teacherka wszystkiego najlepszego dla Zuzinki z okazji skończonych wczoraj 8 miesięcy

Dla dzisiejszych solenizantów Amelki i Filipka z okazji skończonych 10 miesięcy sto latek
Cytat:
dziewczyny mam pytanie. czy mozna kupic ustnik taki jak jest w niekapku tylko, ze do butelki normalnej ?
ja kupiłam taki silikonowy ustnik

ale Emilka nie umie w ogóle pić z niczego dmucha w smoczki i ustniki mówię jej, że nie w tą stronę, ale mnie nie słucha

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-23, 11:37   #548
mariiasia
Zadomowienie

witam się na nowym wątku

Szymuś śpi więc

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 11:39   #549
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Teacherka wszystkiego najlepszego dla Zuzinki z okazji skończonych wczoraj 8 miesięcy

Dla dzisiejszych solenizantów Amelki i Filipka z okazji skończonych 10 miesięcy sto latek

ale Emilka nie umie w ogóle pić z niczego dmucha w smoczki i ustniki mówię jej, że nie w tą stronę, ale mnie nie słucha
o dziekuje wlasnie o takie cos mi chodzilo i zastanawialam sie czy mozna dokupic osobno
dolaczam sie do zyczen, najlepszego

Edytowane przez doughnut_agg
Czas edycji: 2014-06-23 o 11:41
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 11:41   #550
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Hejo ale mnie głowa boli
Ponawiam pytanie: czy któreś dziecko ma tylko jedną drzemkę? Ile na dobę śpią wasze 9 miesieczniaki?

Pszczoua- dziękuję ząbki-wampirki są fajne, maluszek słodko z nimi wygląda - liczę na foto jak już wyjdą

Jak tylko wyjda i urosna wstawie fotke Apropo snu to u nas 2-3 drzemki w ciagu dnia i w sumie wychodzi jakies 12-13 godz snu na dobe

TZ mi rano powiedzial ze jest ofiara przemocy w rodzinie i teraz jedzie na obdukcje

Pojechal... Ale mam nadzieje ze jednak do pracy
Stary 2014-06-23, 11:41   #551
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
o dziekuje wlasnie o takie cos mi chodzilo i zastanawialam sie czy mozna dokupic osobno
dolaczam sie do zyczen, najlepszego
to jest z Canpola, pakowane po 2 szt
Stary 2014-06-23, 11:48   #552
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
spóźnimy się, nie ma innej opcji, nie wyjedziemy przed 8 z domu
my zamierzamy wyjechać o 5-6 rano mam nadzieję, ze Katarzyna dojedzie
Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Wracamy do domu 150 km za nami w ciszy bo Filip spi jeszcze z 400
macham do was ale pogoda kijowa na podróż

Cytat:
A po pierwszym szczepieniu było wszystko ok?

Będziesz na zlocie w Wawie?
.
po pierwszym wysypka, po drugim odczyn i wysypka. nie spieszy mi się z tym kolejnym szczepieniem. roczne szczepienie odsuniemy na pewno przynajmniej z pół roku skoro Marcin tak ciężko reaguje, różne rzeczy mogą z tego wyjsc

a na zlocie będziemy całą rodziną
Cytat:
Mam pytanie do mamuś, które posyłały już swoje starszaki do żłobka. Jak to zniosłyście? Czy przygotowywałyście jakoś specjalnie dziecko na ten moment? Jak wyglądały początki?
pamiętam, ze bardzo łagodnie i ja i mała przeszłyśmy 2 tygodnie adaptacji po godzinę / dwie. Najpierw z nią, później za scianą, później na 2godz sama itd az zaczęła zostawać po 5-6 godzin. trochę serce bolało, no ale co zrobic Anka bezstresowo przeszla, życie bez żłobka obecnie to nie życie
Cytat:
Hejo ale mnie głowa boli

marcin śpi 3 razy

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

dobra. lecę lepić pierogi z mięchem z przepisu neny jakoś naszła mnie ochota
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 12:00   #553
Larysa88
Zakorzenienie

Hej
Ja tak informacyjnie wpadam z telefonu. Jeśli jest u Was taki market FRAC to jest promocja na obiadki bobovity te duże. 3.19zl słoiczek a są też pakowane po 2 i cena 6.15
Ja nakupilam trochę z rybka bo te Ola je, inne średnio.

Aaa i umeczylam się strasznie bo zeszlam z Ola do auta wyciagnelam wózek i jak już ruszylam do sklepu to zauważyłam flaka w oponie z tyłu ale no poszłam do tego sklepu bo Ola już spać chciała i normalnie masakra się prowadzi. Oby nowy wózek jutro przyjechał
I pytanie co ja mam z tym kołem zrobić? Spróbuję napompowac pompka do roweru a co jeśli jest dziura? Gdzie z tym iść?
Stary 2014-06-23, 12:08   #554
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
ja kupowałam taki ustnik jak przy tej butelce http://lovi.pl/pl/produkty/23/Kubek+treningowy i pasuje do butelek lovi

Cytat:
Hejo ale mnie głowa boli

Moja ma 1-2 drzemki 30min i jedną dłuższą 1,5-2,5h, w nocy śpi gdzieś od 20.30 do 6.30-7, ale od tej reguły są oczywiście wyjatki

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
zobaczymy, bo Amela o 5 obudzila sie z tempka 39 st

jestem za

zdrówka dla Amelki

27 lipca jedziemy do tego Rewala i mam nadzieję na spotkanie z Tobą i Poli z tż'tem rozmawaiałam już na ten temat i moglibyśmy przejechać przez Szczecin i tam zrobić postój na spotkanie z Wami

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 12:10   #555
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:

Miłosz tylko butlę ogarnia
ustnik od niekapka gryzie, słomkę gryzie, 360 też gryźć próbuje
zupełnie nie wiem jak mam go nauczyć pić z czegokolwiek poza tą cholerną butlą...
Stary 2014-06-23, 12:10   #556
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Hejo ale mnie głowa boli

adi ale on ma 4 lata
sebek miał swego czasu dwa spania jedno poranne ok 8 anbo i potem w południe i tyle
a teraz sie mu pozmieniało i śpi 3 razy dziennie ale krótko/ teraz ma drugie spanie
Cytat:

di jakiej butli pasuje....seba nie pije z niczego opócz butelek z dziubkiem po kubusiu lub wodzie
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 12:10   #557
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

Aaa i umeczylam się strasznie bo zeszlam z Ola do auta wyciagnelam wózek i jak już ruszylam do sklepu to zauważyłam flaka w oponie z tyłu ale no poszłam do tego sklepu bo Ola już spać chciała i normalnie masakra się prowadzi. Oby nowy wózek jutro przyjechał
I pytanie co ja mam z tym kołem zrobić? Spróbuję napompowac pompka do roweru a co jeśli jest dziura? Gdzie z tym iść?
Oj wiem co czujesz, bo kiedyś z biedry wracałam gondolą z flakiem i koszykiem pełnym zakupów, na drugi dzień ręki nie czułam, bo tak trzymałam wózek żeby się za bardzo nie opierał na tym kólku.

Jak zejdzie znowu to do wulkanizatora zanieś

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 12:14   #558
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Hejo ale mnie głowa boli

Moja śpi 2 razy w ciągu dnia, a jak długo to tez różnie ale przeważnie po 1.5 godziny

Cytat:

Tez o nim myślałam
Ja czytałam i dziewczyny testujace były zadowolone porównywaly właśnie z baby joggerem z tym ze jogger dla mnie na plus ze 2kg lżejszy a mi o to chodziło. Ale polecają bardzo
Wczoraj nawet nowa opinia testerki się pojawiła i tez ogólnie plus
Stary 2014-06-23, 12:14   #559
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Ja tak informacyjnie wpadam z telefonu. Jeśli jest u Was taki market FRAC to jest promocja na obiadki bobovity te duże. 3.19zl słoiczek a są też pakowane po 2 i cena 6.15

Do wulknizacji u nas zalatali za 5 zeta. U nas takiego sklepu niema.

Filip spi jest szansa na podroz bez placzu

Nephelim Filip spi 3 razy w coagu dnia lacznie z 3-4 h i 10 w nocy. Likwidacja drzemki moze niedac dluzszego snu w nocy.ale mozna probowac.
Stary 2014-06-23, 12:15   #560
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Hej

mozna kupic specjalne latki i po prostu nakleic na dziure, my tak robilismy z naszym
Stary 2014-06-23, 12:18   #561
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Oj wiem co czujesz, bo kiedyś z biedry wracałam gondolą z flakiem i koszykiem pełnym zakupów, na drugi dzień ręki nie czułam, bo tak trzymałam wózek żeby się za bardzo nie opierał na tym kólku.

Jak zejdzie znowu to do wulkanizatora zanieś
Dziękuję
Narazie mam postój na ławce

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Do wulknizacji u nas zalatali za 5 zeta. U nas takiego sklepu niema.

Filip spi jest szansa na podroz bez placzu

Nephelim Filip spi 3 razy w coagu dnia lacznie z 3-4 h i 10 w nocy. Likwidacja drzemki moze niedac dluzszego snu w nocy.ale mozna probowac.

Cytat:
mozna kupic specjalne latki i po prostu nakleic na dziure, my tak robilismy z naszym
Dziękuję za info dziewczyny
Stary 2014-06-23, 12:19   #562
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
zupełnie nie wiem jak mam go nauczyć pić z czegokolwiek poza tą cholerną butlą...
Ze zwyklego kubka?

Nephelim ale to Wiki ma wogole niespac w dzien?

A co do jazdy autem to jak jade z TZ to prowadze tylko wtedy jak on cos wypije czyli wesela, swieta, imprezy u znajomych czy cos.
Stary 2014-06-23, 12:23   #563
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
moja to samo i tak kombinuje, ze moze z tego da rade wypic normalnie...
Stary 2014-06-23, 12:24   #564
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Ze zwyklego kubka?

Nephelim ale to Wiki ma wogole niespac w dzien?

A co do jazdy autem to jak jade z TZ to prowadze tylko wtedy jak on cos wypije czyli wesela, swieta, imprezy u znajomych czy cos.
Jak mu podałam to, no zganij... gryzie końcówkę! On w ogóle jest leń i nie chce sobie trzymać nic, butlę muszę mu trzymać, nieraz do chrupka otwiera buzię żeby mu dawać. Także muszę mu w rękę wpychać żeby sam jadł. O BLW nie ma mowy, bo on bawi się tym jedzeniem, a dopiero jak ja dam mu do buzi to zje.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-06-23 o 12:25
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 12:26   #565
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
po pierwszym wysypka, po drugim odczyn i wysypka. nie spieszy mi się z tym kolejnym szczepieniem. roczne szczepienie odsuniemy na pewno przynajmniej z pół roku skoro Marcin tak ciężko reaguje, różne rzeczy mogą z tego wyjsc

a na zlocie będziemy całą rodziną
Rozumiem. Te roczne też opóźnimy na bank. Moja pediatra nie zaszczepi choćby z małym katarem.

Super może ja mojego Tż nie puszczę na zakupy. Pomógłby mi latać za młodym.

Cytat:
Tez o nim myślałam
Ja czytałam i dziewczyny testujace były zadowolone porównywaly właśnie z baby joggerem z tym ze jogger dla mnie na plus ze 2kg lżejszy a mi o to chodziło. Ale polecają bardzo
Wczoraj nawet nowa opinia testerki się pojawiła i tez ogólnie plus
Wiem, że lżejszy ale mi waga nie przeszkadza bo ja mam parasolkę lekką Ja chcę ten mój duży sprzedać i mieć właśnie jakąś spacerówkę większą niż parasolka
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 12:30   #566
ewacia85
Wtajemniczenie

pojechałam do biedry po pieluszki i mleko a wróciłam z kiecką za 10zł
jescze mi tylko majty wyszczuplające trzeba i będę piekna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kieca.jpg (87,5 KB, 58 załadowań)

Edytowane przez ewacia85
Czas edycji: 2014-06-23 o 12:32
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 12:33   #567
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem. Te roczne też opóźnimy na bank. Moja pediatra nie zaszczepi choćby z małym katarem.

Super może ja mojego Tż nie puszczę na zakupy. Pomógłby mi latać za młodym.

Wiem, że lżejszy ale mi waga nie przeszkadza bo ja mam parasolkę lekką Ja chcę ten mój duży sprzedać i mieć właśnie jakąś spacerówkę większą niż parasolka
No to będziesz zadowolona tez ma wielką budkę, siatkę wentylacyjna a i co ważne podnóżek regulowany a i ponoć materiał lepszy w lecie bo w joggerze polecają wkładkę żeby dziecko się nie pocilo
Stary 2014-06-23, 12:35   #568
butterfly20
Zakorzenienie

jejuuu nie wiem kiedy was nadrobię

w ogóle to tak jakos cicho w domu, normalnie mi tak...smutno umówiłam się z sąsiadką na spacer, miałam już wychodzić a tu Tuśka zrobiła mi aferę o cysia...pierwszy raz w jej życiu. I zasnęła przy karmieniu. więc siedzę jak ten głupek...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 12:37   #569
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
ja to muszę ją nauczyć w ogóle pić, bo cycanie się kończy, w dzień już nie chce więc coś musi pić, tylko co i z czego
Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
di jakiej butli pasuje....seba nie pije z niczego opócz butelek z dziubkiem po kubusiu lub wodzie
te ustniki pasują do butelek z wąskim gwintem
Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
pojechałam do biedry po pieluszki i mleko a wróciłam z kiecką za 10zł
jescze mi tylko majty wyszczuplające trzeba i będę piekna
super wyglądasz
Stary 2014-06-23, 12:37   #570
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
jejuuu nie wiem kiedy was nadrobię

w ogóle to tak jakos cicho w domu, normalnie mi tak...smutno umówiłam się z sąsiadką na spacer, miałam już wychodzić a tu Tuśka zrobiła mi aferę o cysia...pierwszy raz w jej życiu. I zasnęła przy karmieniu. więc siedzę jak ten głupek...
A ja już myślałam, że będziesz się napawać ciszą co najmniej tydzień

Ja zaraz się zbieram na spacer, tylko jakoś mocy nie mam. A miałam dziś zacząć sprzątać...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości