Grudniowe mamusie 2014 :) - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-23, 13:04   #4861
Justyssia87
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 :)

Takie body na krótki rekawek przydają się mozesz zalozyc np na krotki rękaw na to śpioszki i faktanik albo spodenki do tego zamiast spiochów albo na to zalozyc pajaca. Do lekarza zalezy od pogody no ale te 5C to moesz ubrać wlansie takie body na to pajac i kombinezon u lekarza kombinezon zdejmiesz i masz maluszka w pajacyku Ja juz tez troche zapomniałam jak takiego malucha sie ubiera a minelo dopiero 3,5 roku
ja dzisiaj poukladalam do szafki ubranka 56rozm spisalam co dokupic i wyszlo mi, ze mam :
kaftaniki - 20szt
body krót ręk - 9 długie 7
pajac - 7szt
śpiochy 3szt

i później takie dupsy ale juz nie wypisuje. Czyli dokupic musze sobie śpiochów i pajaców. Nie wiem jak u Was ale moj synus codziennnie byl przebeirany 2 razy bo ciagle był owszystko posikane, xle ułożył mu sie siusiak w pampersie i wszyyystko wylatywało, nie była to wina pamperów bo dobre były ale ten siusiak no :/ wiec zapas ubranek sie przydaje zeby miec w co przebrac zanim sie pranie zrobi i codziennie szly 2kaftaniki spiochy body wszystko bo na plecy az leciało :P no i piżamka do tego czyli juz razy3

Teraz sie ejszcze rozejrze za 62-68 głównie bo wtedy wiecej sie z malym wychodzi to zeby miał fajne ciuchy

Ide jeść pozdrawiam i trzymam kciuki za wizyty
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 13:10   #4862
19Inka90
Wtajemniczenie

Dostalam te siatki ciuszkow ! Powoli robi mi sie tego tyle ze naprawde bede musiala zaczac urzadzac kacik dziecka w sypialni bo nie mam gdzie tego ukladac

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 13:27   #4863
promolcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość

Tu masz skład laktacydu. ma w składzie ten środek co Ci pisałam, na dalszej pozycji ale jest. ja się nie znam na składach, kojarzę kilkanaście, może więcej nazw środków, resztę wypytuję koleżankę
zresztą na wizażu jest wątek, gdzie przetłumaczone są nazwy składników i czy są dobre czy złe.
ja za to na składach kosmetyków znam się dość dobrze i jeśli ktoś będzie poszukiwał czegoś "bezpiecznego" to chętnie pomogę

trzymam kciuki za Wasze wizyty

sama jestem zeschizowana do tego stopnia, że się chyba prywatnie umówię jutro bo normalna wizyta dopiero za tydzień...

czytała któraś z Was coś mądrego na temat szkodliwości częstego (np co 2 tygodnie) podglądania dziecka i może podlinkować?
promolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 13:52   #4864
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez promolcia Pokaż wiadomość
czytała któraś z Was coś mądrego na temat szkodliwości częstego (np co 2 tygodnie) podglądania dziecka i może podlinkować?
Promolcia Ja nie czytałam, ale tak jak pisałam wcześniej - wizyty do tej pory miałam co 3 tyg i zawsze miałam robione usg. Mój lekarz to mój znajomy i na pewno gdyby było to szkodliwe robiłby mi usg rzadziej. Ale szczerze powiedziawszy cieszę się gdy za każdym razem mogę zobaczyć dziecko i to jak się rusza Jestem wtedy spokojniejsza
Stary 2014-06-23, 14:15   #4865
19Inka90
Wtajemniczenie

Z tego co Ja slyszalam to w tych czasach zeby usg bylo szkodliwe to trzeba by bylo je robic codziennie przez dwa tygodnie Pamietajcie ze sa ciaze zagrozone przy ktorych raz na dwa tygodnie jest usg nieraz i dzieci tez rodza sie zdrowe

Ale czy czytalam to nie... mam zakaz wyszukiwania informacji w wujku google

Emilka
Stary 2014-06-23, 14:17   #4866
aneczka2238
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Powiem Wam, że schizy to i ja miewam, ale już wyczaiłam kiedy mi one do głowy przychodzą. Otóż wizyty do tej pory miałam do 3 tyg, więc tydzień po wizycie chodziłam nakręcona właśnie wizytą, drugi tydzień spokojny już emocje opadają zwykle i czekam na kolejną wizytę, ostatni tydzień przed kolejną wizytą jest najgorszy. Czekanie strasznie mi się wtedy dłuży i stąd te moje dziwne myśli.. Może zauważacie też u siebie takie fazy z wizyty na wizytę ?? Teraz pierwszy raz będę mieć wizytę po 4 tyg. Od mojej wizyty minął dopiero tydzień, czyli jeszcze czekania 3 tyg a już nie mogę się doczekać

Ps. Pozytywne myślenie przede wszystkim!!
Faktycznie, u mnie to wygląda podobnie. Szczególnie na początku, bo wtedy miałam trochę problemów, najbardziej się martwiłam przed wizytami

Trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty Ja mam jutro

A jak liczycie tygodnie ciąży? Jak mam 13t0d to jest 14 tc? Czy jutro się zacznie?

Oluś

31.12.2014

Wymianka
aneczka2238 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 14:26   #4867
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Powiem Wam, że schizy to i ja miewam, ale już wyczaiłam kiedy mi one do głowy przychodzą. Otóż wizyty do tej pory miałam do 3 tyg, więc tydzień po wizycie chodziłam nakręcona właśnie wizytą, drugi tydzień spokojny już emocje opadają zwykle i czekam na kolejną wizytę, ostatni tydzień przed kolejną wizytą jest najgorszy. Czekanie strasznie mi się wtedy dłuży i stąd te moje dziwne myśli.. Może zauważacie też u siebie takie fazy z wizyty na wizytę ?? Teraz pierwszy raz będę mieć wizytę po 4 tyg. Od mojej wizyty minął dopiero tydzień, czyli jeszcze czekania 3 tyg a już nie mogę się doczekać

Ps. Pozytywne myślenie przede wszystkim!!

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty Oby potwierdzili Wam lekarze płeć jeśli jeszcze nie wiecie

coś w tym jest, na początku cieszyłam się, że ok wszystko a teraz schiza, bo wizyta w tym tygodniu

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Ale ten czas leci, zaczął się nam już 17tc
Zazdraszczam tych wizyt w tym tyg, ja swoją będę miała dopiero w drugiej połowie lipca.
Pisałaś mi o wrzuceniu fotki, ale ...dziś już brzuch mam normalny a 2 dni chodziłam jak beczka, kulałam się i byłam w szoku skąd nagle taka piłka

Ja tydz temu byłam z TŻ na randce, nawet szpilki założyłam Dobrze jest tak się wystroić czułam się sexy mama hahah

Może tu w Irlandii są gorszej jakości ubranka w tesco, może produkuje je inna firma? jak dla mnie one wyglądały jakby miały się rozpaść/rozciągnąć po pierwszym praniu.

A właśnie, doświadczone mamy napiszcie mi czy zimą będę ubierać małej body na krótki rękaw pod jakieś inne ubranka? W mieszkaniu raczej upałów nie będzie, tu mieszkania mają to do siebie, że jest w nich chłodno (oczywiście będziemy dużo grzać), no i nie wiem ile takich "lekkich" ubranek kupić.

I czy dresy to dobra opcja dla takiego maluszka, kiedy np będziemy jechać na wizytę do lekarza? nie wiem czy w ogóle jakieś kupować a co miałoby mieć pod tymi dresami, gdy temp będzie np 5 stopni? (tu są na szczęście takie temp o tej porze roku).
W ogóle nie mam pojęcia jakie ubrania kupić poza tymi bieliźnianymi, a co na stopki?? nic? bo chyba będzie w kombinezonie na dworzu?
ja bym stawiała bardzien na bodziaki na długi rękaw i spodenki, oczywiście kilka krótkich się przyda, ale po domu wg mnie wygodniejsze są bodziaki niż kaftaniki (tych w ogóle nie używałam), no i pajace do spania stosowałam. Dresy jak chcesz kupować to wg mnie ważne żeby nie miały kaptura, bo potem nie wiadomo jak dziecko ułożyć, chyba że założysz kaptur na głowę.
Na irlandzką zimę ta napewno w Pennysie będą takie lżejsze kombinezony
Stary 2014-06-23, 14:32   #4868
yanca1
Raczkowanie

Wrrrrr mam zły dzień Najpierw od rana op..lałam wszystkich za nic, a teraz siedzę i ryczę. i to bez powodu Te hormony mnie wykończą
I jak jeszcze raz ktoś mi dzisiaj powie, ze mam sie uspokoić to eksploduję
yanca1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 14:53   #4869
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez promolcia Pokaż wiadomość
Promolcia - nie czytałam i na wszelki wypadek nie czytam. Z tego co pamiętam po pierwsze dziś jest inne usg niż x lat temu, po drugie za szkodliwe to może można by uznać te 3 dłuuugie usg (one trwają przecież po 20-30 min). Aczkolwiek nie wiem... mój syn był poprzednio podglądany co wizytę (te podglądanie jest krótkie, może 2-3 min) przez całą ciążę. Wiem, że ten gin robi tak przy każdej pacjentce. Synek urodził się zdrowy.

Cytat:
Napisane przez aneczka2238 Pokaż wiadomość
A jak liczycie tygodnie ciąży? Jak mam 13t0d to jest 14 tc? Czy jutro się zacznie?
Aneczka - masz pełne 13 tyg za sobą i właśnie zaczynasz nabijać 14 tydzień.

Cytat:
Może tu w Irlandii są gorszej jakości ubranka w tesco, może produkuje je inna firma? jak dla mnie one wyglądały jakby miały się rozpaść/rozciągnąć po pierwszym praniu.

A właśnie, doświadczone mamy napiszcie mi czy zimą będę ubierać małej body na krótki rękaw pod jakieś inne ubranka? W mieszkaniu raczej upałów nie będzie, tu mieszkania mają to do siebie, że jest w nich chłodno (oczywiście będziemy dużo grzać), no i nie wiem ile takich "lekkich" ubranek kupić.

I czy dresy to dobra opcja dla takiego maluszka, kiedy np będziemy jechać na wizytę do lekarza? nie wiem czy w ogóle jakieś kupować a co miałoby mieć pod tymi dresami, gdy temp będzie np 5 stopni? (tu są na szczęście takie temp o tej porze roku).
W ogóle nie mam pojęcia jakie ubrania kupić poza tymi bieliźnianymi, a co na stopki?? nic? bo chyba będzie w kombinezonie na dworzu?
Sasia- może faktycznie u Ciebie są inne ubranka w tesco, wszystko możliwe.
Co do ubranek mój syn urodził się na początku listopada więc z doświadczenia co prawda z pl ale temp wtedy były dość łagodne:
- body na krótki rękaw + pajac (to po domu) - gdybym miała chłodniej; mój brat z bratową tak teraz ubierają dziecko
- sam pajac - jak ktoś ma problemy z gorącem w mieszkaniu tak jak my
Kaftaniki i śpiochy nam nie odpowiadały.
Tylko trochę tego idzie, tak ze 2-3 komplety na dzień.
Wychodząc do lekarza zakładałam właśnie body na krótki rękaw + pajac + kombinezon (oczywiście na rączki łapki niedrapki, nóżki miały dół od kombinezonu + czapeczka). Jakbyś jednak dawała spodenki to ja kupiłabym na stópki skarpetki (są takie bezuciskowe dla maluszków).
Pierwsze dresy założyłam synkowi jak miał 3 miesiące, wcześniej bym ich nie wciągnęła. Takiego maluszka tak łatwo się nie ubiera, dopiero z czasem jest coraz lepiej. Ale to moje doświadczenie, dziewczyny mogą mieć tu inne.
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 15:19   #4870
TheN4ti
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny
Ja dzis strasznie spiaca jestem, w sumie to nadal prawie codziennie musze sie zdrzemnac bo nie funkcjonuje. Mialam dzis straszny sen o dziecku, nawet nie bede opowiadac. Nie mam zlych przeczuc, choc bylam w sobote na koncercie i troche poskakalam, mam nadzieje, ze malenstwo to przezylo..
Ciuszkow poki co nie kupujemy, musze najpierw ogarnac pokuj dla dziecka no i chcemy wiedziec czy chlopiec czy dziewczynka, a usg dopiero 28 lipca.
W piatek z rana wylatujemy na urlop wiec nie wiem czy bede miala jak was czytac i pisac, az sie boje ile bede miala do nadrobienia po powrocie
Stary 2014-06-23, 16:44   #4871
alekaz1
Zakorzenienie

Hej szukalam w innej biedronce u siebie dzis jeszcze jedneych leginsow ciazowych ale byly male same. Za to w koncu kupilam kocyk za 11,49 a byl duzy wybor i sie zdecydowac nie moglam do tego z disneya dwa smoczki uspokajace za komplet 4,99 i szczotke z grzebykiem tez za 4.99. Byly tez roznego rodzaju butelki dla maluszkow ale sie nie zdecydowalam.
Stary 2014-06-23, 16:48   #4872
TheN4ti
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Hej szukalam w innej biedronce u siebie dzis jeszcze jedneych leginsow ciazowych ale byly male same. Za to w koncu kupilam kocyk za 11,49 a byl duzy wybor i sie zdecydowac nie moglam do tego z disneya dwa smoczki uspokajace za komplet 4,99 i szczotke z grzebykiem tez za 4.99. Byly tez roznego rodzaju butelki dla maluszkow ale sie nie zdecydowalam.
Ale Wy macie fajnie z ta Biedronka
Stary 2014-06-23, 16:56   #4873
Basjenia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
a jaki kształt tych smoków?ściete czy takie podłóżne?u mnie są też butelki tylko kurcze boje się troche czy to nie jakaś taka tandetka trochę...no i z czego to zrobione...?jak oceniasz?

dziewczyny które zakupiły poduche rogala do spania- czym są wypełnione te wasze?i są wyprofilowane w rogala czy na troczki?
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 16:59   #4874
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
a jaki kształt tych smoków?ściete czy takie podłóżne?u mnie są też butelki tylko kurcze boje się troche czy to nie jakaś taka tandetka trochę...no i z czego to zrobione...?jak oceniasz?

dziewczyny które zakupiły poduche rogala do spania- czym są wypełnione te wasze?i są wyprofilowane w rogala czy na troczki?
wydaje mi sie ze sciete jak sie nie myle. No ja tez narazie nie bralam bo bede chciala chyba z aventa butelke jakas. A przed urodzeniem to kupie jakies max 2 butelki a po porodzie jesli nie bede karmic piersia to sie dokupi
Stary 2014-06-23, 17:04   #4875
TheN4ti
Rozeznanie

Nie wiem czy pamietacie, ale ja sporo ubranek chcialam od kogos odkupic, znajomi, ebay. No i moja mama, ktora ogolnie uwielbia wszelkiego rodzaju szpermile to jak to uslyszala, to powiedziala, ze absolutnie nie. Pozniej moge sobie kupowac uzywane, ale na poczatek to dziadkowie kupia nowe Na poczatku juz chcialam wdac sie w dyskusje bo to my powinnismy decydowac, ale przemyslalam to na spokojnie. Jezeli dziadkowie tak bardzo chca to jak im moge zabronic. Niech kupuja co chca, a ja dokupie i tak po swojemu A jak Wy macie z przyszlymi dziadkami?
Stary 2014-06-23, 17:08   #4876
Justyssia87
Rozeznanie

Dziewczyny jak chcecie kupic butelki to na takie z biedronki bym sie nie pokusiła, tam najczesciej mają jakas firme disney czy cos. Butelka to najlepiej z Aventa antykolkowa lub z Canpola i to te malutkie na poczatek, potem większa, nam sie fajnie sprawdziła ta wieksza z wymienianym smokiem na dziubek do picia jak mały miał pol roku takze butla ta sama i fajny dziubek bo taki płąski jak szklanka zwykła a nie jakies grube dziubki do picia jak słomka, oczywiscie kazdy woli co innego

a smoki jakie macie?uspokajajace? z silikonu czy z tej gumy? ja na trazie nie kupiłąm

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

The N4 - przyszli dizadkowie nic nie kupują, niespecjalnie sie interesują wiec ciesz sie ze chca ci kupic nowe ciuszki ktore sa drogie a sama na boku i tak sobie dokupisz coś
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 17:12   #4877
promolcia
Zadomowienie

tak się pytałam czy te częste usg może być szkodliwe bo mam w planach zacząć tak robić...odstawiłam leki i dopadł mnie duży strach o to co dzieje się w środku i dla uspokojenia myśli chyba będę chodzić częściej

udało mi się załatwić wizytę na dziś wieczór, to nawet lepiej bo jakieś swędzenie mi dokucza

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak chcecie kupic butelki to na takie z biedronki bym sie nie pokusiła, tam najczesciej mają jakas firme disney czy cos. Butelka to najlepiej z Aventa antykolkowa lub z Canpola i to te malutkie na poczatek, potem większa, nam sie fajnie sprawdziła ta wieksza z wymienianym smokiem na dziubek do picia jak mały miał pol roku takze butla ta sama i fajny dziubek bo taki płąski jak szklanka zwykła a nie jakies grube dziubki do picia jak słomka, oczywiscie kazdy woli co innego

a smoki jakie macie?uspokajajace? z silikonu czy z tej gumy? ja na trazie nie kupiłąm

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

The N4 - przyszli dizadkowie nic nie kupują, niespecjalnie sie interesują wiec ciesz sie ze chca ci kupic nowe ciuszki ktore sa drogie a sama na boku i tak sobie dokupisz coś
możesz podlinkować?
ja się ostatnio zastanawiałam nad smoczkiem z kauczuku...
ale nie mam kompletnie żadnych doświadczeń w tej kwestii
Stary 2014-06-23, 17:13   #4878
TheN4ti
Rozeznanie

O ile sie da to chce sprobowac bez smoczka, zobaczymy jak mi to wyjdzie
Stary 2014-06-23, 17:13   #4879
alekaz1
Zakorzenienie

Justysia ja tylko o tych biedronkowych wspomnialam tez chce te co ty pisalas. A smoczki tez kupie pewnie z lepszej firmy ale dzis nie miglam sie opanowac takie byly slodkie a za 5 zl to nie majatek
Stary 2014-06-23, 17:16   #4880
Basjenia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość

no dlatego ja się wstrzymuje z biedronkowymi zakupami-u mnie niestety kocyków brak:/ a smoka dostałam z nuk-a takiego 0-6mies. podobno wszystkie są uspokajające tak nam pani z firmy tłumaczyła...ale z czego to nie powiem...
ja właśnie siadłam do allegro i się zaczęłam orientować w paczkach... nie mam wogóle pomysłu ile czego powinnam mieć
Stary 2014-06-23, 17:23   #4881
promolcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TheN4ti Pokaż wiadomość
no i racja, czytałam, że szczególnie na początku nie są wskazane bo za dużo smoka może powodować słabe ssanie piersi i problemy z laktacją...ale jeden pewnie należałoby mieć w pogotowiu tak czy siak
Stary 2014-06-23, 17:32   #4882
sasia25
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny za rady co do ubierania Jeśli nie będę wiedziała co ubrać mojemu dziecku, to będę Was atakować

Nati
Moja mama ostatnio niepewnie powiedziała, że zacznie kupować ubranka jak znajdzie coś fajnego Wie, że nie chce ubranek z żadnymi puchatkami, myszkami miki, itp więc chyba nie wiedziała czy trafi w mój gust Ale ucieszyła mnie tym bardzo, jak chce to niech kupuje dla swojej wnusi

Za to rodzice mojego TŻ coś napomykali o wózku, ale nie chcemy ich naciągać na takie koszty więc jeszcze się okaże. Nie wiem jak z ubrankami, jak będą chcieli to coś kupią, chociaż ja i tak wolę sama

Dziewczyny, wiem, że jakiś czas temu był tu chwilowo temat owłosienia jak ogole np nogi, to nie są idealnie gładkie (jak przed ciążą) te włoski są jakby mocniejsze, toporne. po jednym dniu mam wrażenie jakbym nie goliła się 3 dni
I tu pytanie, czy też macie podobny problem?? i jakich maszynek używacie? depilatora i wosku nie biorę pod uwagę. Dziś kupiłam Wilkinson hydro silk z 5 ostrzami i jak to nic nie zmieni, to już stracę nadzieję.
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 17:52   #4883
TheN4ti
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki dziewczyny za rady co do ubierania Jeśli nie będę wiedziała co ubrać mojemu dziecku, to będę Was atakować

Nati
Moja mama ostatnio niepewnie powiedziała, że zacznie kupować ubranka jak znajdzie coś fajnego Wie, że nie chce ubranek z żadnymi puchatkami, myszkami miki, itp więc chyba nie wiedziała czy trafi w mój gust Ale ucieszyła mnie tym bardzo, jak chce to niech kupuje dla swojej wnusi

Za to rodzice mojego TŻ coś napomykali o wózku, ale nie chcemy ich naciągać na takie koszty więc jeszcze się okaże. Nie wiem jak z ubrankami, jak będą chcieli to coś kupią, chociaż ja i tak wolę sama

Dziewczyny, wiem, że jakiś czas temu był tu chwilowo temat owłosienia jak ogole np nogi, to nie są idealnie gładkie (jak przed ciążą) te włoski są jakby mocniejsze, toporne. po jednym dniu mam wrażenie jakbym nie goliła się 3 dni
I tu pytanie, czy też macie podobny problem?? i jakich maszynek używacie? depilatora i wosku nie biorę pod uwagę. Dziś kupiłam Wilkinson hydro silk z 5 ostrzami i jak to nic nie zmieni, to już stracę nadzieję.
Widzisz ja tez wolalabym wszystko sama i jak slysze my ci kupimy to az mna trzesie. Wiem dziwna jestem Lubie sama wybrac i wymacac, ale uwielbiam tez prezenty Ach nie dogodzisz kobiecie, a takiej w ciazy to juz zapomnij
Stary 2014-06-23, 17:53   #4884
Basjenia
Zadomowienie

Cytat:

Nati

spróbuj golić się na oliwkę zamiast pianki czy czego tam używasz. no a przed wiadomo-peeling.albo drobinkami albo ostrą gąbką.
ja zawsze używałam mach 3 męskiej była idealna! teraz przerzuciłam się na depilator ale w ciąży też mam wrażenie że te włosy są mocniejsze i szybciej odrastają. dodatkowo mam wrażenie że meszek który ma się na brzuchu u mnie zaczyna być mchem. albo mszorem
Stary 2014-06-23, 18:02   #4885
sasia25
Rozeznanie

Cytat:
Widzisz ja tez wolalabym wszystko sama i jak slysze my ci kupimy to az mna trzesie. Wiem dziwna jestem Lubie sama wybrac i wymacac, ale uwielbiam tez prezenty Ach nie dogodzisz kobiecie, a takiej w ciazy to juz zapomnij
Nie jesteś dziwna, ja też lubie sama zmacać, pooglądać i wybrać

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
spróbuj golić się na oliwkę zamiast pianki czy czego tam używasz. no a przed wiadomo-peeling.albo drobinkami albo ostrą gąbką.
ja zawsze używałam mach 3 męskiej była idealna! teraz przerzuciłam się na depilator ale w ciąży też mam wrażenie że te włosy są mocniejsze i szybciej odrastają. dodatkowo mam wrażenie że meszek który ma się na brzuchu u mnie zaczyna być mchem. albo mszorem
Na oliwkę hmm nie wiedziałam o tym ja używam kremowego żelu i zawsze było ok ale teraz powinnam chyba zakupić żel, który kiedyś sobie chwaliłam, ten z Wilkinsona. Z tą nową maszynką podobno nie potrzeba dodatkowego poślizgu, ale spróbuje z oliwką, licze na efekt WOOOW
Co do peelingu, to ja używam rękawiczek, które zastępują kosmetyki peelingujące, a od czasu do czasu robie sobie sama cukrowy

A co do mchu-zabiłaś mnie tym określeniem
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 18:08   #4886
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
TheN4ti - też tak mówiłam i mam dziecko antysmoczkowe także jest to możliwe (co prawda potem marzyłam aby załapał smoczek do samodzielnego zasypiania ale z drugiej strony ominęło mnie oduczanie ). Smoczek miałam na wszelki wypadek.

Cytat:
Sasia- ja nie wiem czy na to ma wpływ jakakolwiek maszynka (z wosku i depilatora chwilowo zrezygnowałam). U mnie jest jak u Ciebie, a w poprzedniej ciąży było tak pięknie (rzadziej musiałam golić nogi, włoski wyrastały co któryś i słabe). Spróbuję pomysłu Basjeni z oliwką - bo o tym nie słyszałam
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 18:27   #4887
Misia89p
Wtajemniczenie

Moja mama kupuje ciuszki i inne rzeczy dla Malucha. Ale zawsze pyta sie czy mi sie podoba, bez mojej wiedzy nie kupuje tesciowa tez chce isc ze mna na zakupy. No i moi rodzice chca kupic wozek, ale zobaczymy jak to bedxie.
Co do usg to ja mialam juz wiele razy. Lekarze mnie uspakajali, ze takie krotkie do 5 min nic nie szkodza, gorzej jakby trwaly po 30 minut jak genetyczne. Tersz jest lepszy sprzet. A ja mam ciaze zagrozona i wole wiedziec czy wszystko jest dobrze. W szpitalu jak bylam to robili mi co dziennie. Synek ma sie dobrze

26 marca
II kreseczki
Synuś Dawiduś
21.11.2014
Misia89p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 18:36   #4888
alekaz1
Zakorzenienie

U mnie tesciowa cos tam juz pokupowala. Jak chce niech kupuje ale sama stwierdzila ze albo ze mna albo da mi kase choc troce na wyprawke.
Stary 2014-06-23, 18:49   #4889
19Inka90
Wtajemniczenie

To Ja chyba jakas inna jestem Bo sie mega ciesze jak ktoras z naszych mam cos kupi dla dzidzi Moze nie widze problemu bo jedna i druga maja gust przyblizony do mojego

Co do wlosow to dolaczam sie do komunikatu ze meszek na moim brzuch stal sie mszorem :/

Emilka
Stary 2014-06-23, 18:57   #4890
sofia_the_first
Raczkowanie

hej... ja nad morzem, ciągle pada...

ale tez odpoczywamy... spimy, lezymy, jemy...
rośnie mi znowu ósemka... to moja przypadłość ciążowa... w pierwszej ciągle po trochu wyłaziły, teraz znowu... rozkrwawione dziąsła... okropne.
Dziś kupowałam kostium kąpielowy, rozmiar... 40
a normalnie noszę 34-36, przytyłam 2 kg co prawda no ale żeby skoczyć tyle rozmiarow w górę?
Niby przymierzałam 38 i był ok, ale pomyślałam że luźniejszy będzie łatwiej ściągać jak będzie mokry...
kiedys pytałam lekarza o te usg, mówił że może być szkodliwe, jakby w jednym miejscu tylko trzymał przez 30 minut, nie ruszając tą głowicą bo mogłoby dziecko przegrzać... tylko dlatego

Sara
Laura
sofia_the_first jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości