|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tak ostatnio musiałam tżtowi zabrać bluzę jak wychodziliśmy na spacer, moja się kończyła na połowie brzucha.
|
||
|
|
|
#1052 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#1053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nam ginekolog nic nie mowila zeby uzywac prezerwatyw moj Tz za jedyna dozwolona pozycje wybiera ze ja jestem na nim inaczej nie chce bo boi sie o brzuch |
|
|
|
|
#1054 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja się w końcu ogarnęłam i zamówiłam najważniejsze rzeczy właśnie dziś czekam na kuriera bo ma przywieźć wózek i łóżeczko z materacem i wydawało mi się ,że te najdroższe rzeczy już kupiłam i niewiele mi zostało ale jak dziś podliczyłam co jeszcze muszę kupić to się od nowa niezła sumka uzbierała chyba wyniesie nas to sporo więcej niż zakładaliśmy mimo, że nie kupujemy rzeczy z górnej półki.Współczuję tego wstawania w nocy na siku ja mimo tego ,że w dzień chodzę często to na szczęście w nocy nie wstaje ,za to również brzuch mi przeszkadza i budzę się przynajmniej kilka razy w nocy |
||
|
|
|
#1055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja na kłopoty w toalecie polecam kefir zapić sokiem pomarańczowym. Wczoraj tak zrobiłam... i miałam niezłe kłopoty..ale w drugą stronę
|
||
|
|
|
#1056 |
|
Zadomowienie
|
Papierki lakmusowe sa na allegro i nie drogo.
|
|
|
|
#1057 |
|
Rozeznanie
|
Hej Mamuski!
Melduje ze wszystko u nas ok, dalej jestem w dwupaku - na szczescie Mam chwilowy problem z netem i zostal mi tylko telefon.. Mam duzo do nadrobienia, takze ide czytac Pozdrawiam! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wlasnie te tabletki maja skutek uboczny ze nie mozna sie po nich zalatwic duzo kobiet ma po nich problemy i pomaga im tylko wstrzykniecie takiego plynu do pupy , mi to zadne kombinacje nie pomagaja a i ten plyn przestal byc skuteczny na szczescie po czopkach przyeciwymiotnych troche mnie goni na drugie wiec nie jest az tak najgorzej |
|
|
|
|
#1059 | ||
|
Zadomowienie
|
Czytalam ze podczas infekcji papierki lakmusowe moga pokazac bledny wynikprzy infekcji bo pH sie zmienia i moze byc- kolor niebieski choc wody sie nie sacza. Trzeba to wziac pod uwage testujac.
Cytat:
![]() A mascarpone albo mozarella z pomidorem i swieza bazylia, deserek tiramisu? Cytat:
Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-06-23 o 13:52 |
||
|
|
|
#1060 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A mój jak się jeszcze mogliśmy kochać to był taki zdziwiony, że też chciałam od tyłu, tylko że na leżąco żeby było jak najdelikatniej, a on biedny spodziewał się, że przed nim salta bede jeszcze robić![]()
|
|
#1061 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny a Wy jak to robicie? Bo ja to bym wskoczyła mojego TZta ale myslalam ze tak nie wolno! ale wyprowadzcie mnie z błędu jeśli się mylę, ja się trochę wstydzę zapytać lekarza, jaka pozycja jest bezpieczna, zawsze jak idę do gina to mam taki zamiar i potem TŻ się smieje: "nie zapomnij zapytac gina czy mozesz na mnie wskoczyć i mnie poujeżdżac" i on razu chęć pytania lekarza mi przechodzi :phihihihih ale mnie rozśmieszyłaś już na samym początku na łyżeczki każe się ustawiać...
|
|
#1062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ksiazce i tez w necie bylo napisane ze taka pozycja jest dozwolona |
|
|
|
|
#1063 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Teraz jest zupelnie inaczej, bo to on ciagle ma ochote na przytulanie i mowi, zebym nie zaslaniala brzuszka, bo jestem piekna i kobieca. I nosze w sobie kolejny owoc naszej milosci! Zupelnie nie spodziawalam sie takiej postawy po mezu, ale nie ukrywam, ze bardzo mnie to cieszy! Mam nadzieje, ze dalej bedzie mnie wspierac i kochac po porodzie... choc licze, ze przez 6 tygodni pologu troche dojde do siebie... Pamietam, ze na poczatku, po urodzeniu coreczki mialam brzuch pomarszczony jak u staruszki, na cale szczescie wszystko wrocilo do normy! Ale na to trzeba po prostu czasu, skoro brzuch rozciagal sie przez 9 miesiecy, to i wracac bedzie do formy z pare miesiecy. |
||
|
|
|
#1064 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po weekendzie
Zauważyłam temat toalety - polecam jogurt z otrębami + kawa rozpuszczalna z mleczkiem Wczoraj miałam przez 3 godz. taki ból w brzuchu, że o mało nie zwariowałam. Dziecko mi się tak wcisnęło w żebra i nie chciało wyjść Ból taki jakby mi rozrywało skórę od środka :/ Probowałam je wykurzyć pozytywką, różnymi pozycjami i dopiero kąpiel pomogła. A TŻ już się bał, że to skurcze i zaraz urodzę Chociaż przyznam, że wchodząc do wanny też pomyślałam, że w razie czego to pojadę na IP umyta, uff Z ciekawych rzeczy - trafiłam w sobotę na jakiś festyn i zjadłam watę cukrową. Nie polecam Dziecko dostało taką dawkę cukru, że przez dobrą godzinę tańczyło w brzuchu ![]() A teraz wracam nadrabiać.
|
#1065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz dużo rzadziej niż na początku bo jednak już brzuszek przeszkadza i ja jestem padnięta ale nie odmawiamy sobie jak mamy ochotę ![]()
|
||
|
|
|
#1066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cos mi sie wydaje ze po wczorajszej akcji zadzialamy w tym temacie dopiero po tym jak dojde do siebie po porodzie a Tz mnie sie pyta czy za rok staramy sie o synka ![]() kochanego masz meza
|
|
|
|
|
#1067 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kochany Mąż! mój też lubi patrzeć przytulać buzi dawać brzuszkowi, ale nie podczas igraszek, hihi Cytat:
|
|
#1068 |
|
Rozeznanie
|
a dziewczyny, jak długa w ogole jest pochwa? bo ja mam obawy, że penis wejdzie mi do szyjki macicy
Le karz szyjkę sprawdza chyba ręką (nigdy nie patrze na to, po prostu zamykam oczy i się relaksuje chociaż nie wiem czy w ogole bedzie mi to w tej ciązy jeszcze dane. Myślę, że jak będe już w 38 tyg to sobie wtedy poharcujemy jesli jeszcze będę zdatna i mój TZ z takim brzucholem bedzie miał jeszcze na mnie ochotę
|
#1069 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
|
|
|
#1070 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak ogólnie to jakoś nie myślimy szczególnie nad pozycją![]() Cytat:
Ginekolog wkładając palce potrafi powiedzieć czy położenie jest główkowe, tż podczas na przykład masażu szyjki też mógłby na tym etapie "dotknąć" główki Szyjka ma powiedzmy 3-4 cm, czasem mniej![]() Dzidzia nie odczuwa tego jako dyskomfort, raczej jest to dla niej przyjemne kołysanie więc zazwyczaj wtedy śpi
|
||
|
|
|
#1071 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Kiedy mnie lekarz zbadał ręcznie i powiedział - głowka w dole ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
Edytowane przez daisy dot Czas edycji: 2014-06-23 o 14:41 |
||
|
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
moje tabletki ciazowe ja zawieraja
|
|
|
|
#1073 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko, że to była akurat pupa, no ale mniejsza z tym![]() ![]() Jak będę u lekarza, to zapytam jakie pozycje są bezpieczne i napisze. Chyba, że chcesz baraszkować przed czwartkiem ![]() ![]() Cytat:
lepiej nie analizowac, czego penis dotyka.... Ale w sumie, to przecież jest ten czop, który blokuje wyjście z macicy, to jak ktoś mógłby "dotknąć" głowki?
|
|
#1074 |
|
grozi wypollizowaniem
|
Ale na mdlosci to o wiele wieksza dawke trzeba...tylko teraz juz nie pamietam w sumie czyt to bylo b12 czy b6
|
|
#1075 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
patrzcie! "Seks w trzecim trymetrze Kobieta w trzecim trymestrze ciąży może czuć się zmęczona i nie mieć ochoty na seks w ciąży – duży brzuch utrudnia jej wstawanie i siadanie, czuje się niezgrabnie, ma obniżony nastrój, martwi się porodem. Warto wtedy seks zastąpić na przykład erotycznym masażem, przytulaniem, pocałunkami. Jeśli jednak pojawi się pragnienie na coś więcej, pozycja „na jeźdźca” będzie w tym okresie odpowiednia – ta sama co w pierwszych trzech miesiącach ciąży. Można również wypróbować pozycję, w czasie której kobieta leży na brzegu łóżka, nogami opiera się o podłogę, mężczyzna klęczy między jej kolanami i kontroluje przebieg stosunku. W takiej pozycji brzuch nie utrudnia dostępu do pochwy. Poza tym trzeci trymestr to także moment, w którym sprawdza się miłość francuska. Należy tylko pamiętać, aby powietrze nie było wdmuchiwane do pochwy" http://parenting.pl/portal/bezpieczn...sualne-w-ciazy
|
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale obiecałam sobie, że w tym tygodniu toi ogarnę, bo nie chce mi się już glowy zaprzątać
|
|
#1077 |
|
Wtajemniczenie
|
łooo dziewczyny co za tematy poruszacie
![]() U nas nie ma takich ekscesów jak u niektórych z Was, ale pewnie przy bezpiecznym terminie zaczniemy wykurzanie małego, więc poczytam chętnie o Waszych pozycjach ![]() Dostałam info, że dziś popołudniu będę miała zdjęcia z sesji ciążowej
|
#1078 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1079 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wytrzymasz 3 dni. Odpoczywaj więcej niż zawsze aby nic się nie rozkręciło. Mojego TŻ chcieli wysłać na tydzień do Serbii pod koniec lipca ale jak się dowiedzieli, że to prawie w tp, przełożyli Tż wyjazd aż się ogarniemy po porodzie. Uwielbiam szefów mojego męża ![]() Super prezent! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ostatnią miałam w styczniu a następną dostałam dopiero w lipcu (miesiąc po skończeniu kp) czyli po 1,5 roku. Cytat:
Cytat:
|
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczynamy dziś szkołę rodzenia
tak się nie mogę doczekać! Mam wielką nadzieję, że uda mi się ją dokończyć, nie trafi się mi jakiś szpital nie daj boże albo przedwczesny poród.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.

Dobrze, że się ogóle zapinam i na zdjęciu do dyplomu nie będę w piżamie w zeberki 

Pessar ma swoje "skutki uboczne" i zalecenia lekow dowcipnych brrr
chyba wyniesie nas to sporo więcej niż zakładaliśmy mimo, że nie kupujemy rzeczy z górnej półki.

ale wyprowadzcie mnie z błędu jeśli się mylę, ja się trochę wstydzę zapytać lekarza, jaka pozycja jest bezpieczna, zawsze jak idę do gina to mam taki zamiar i potem TŻ się smieje: "nie zapomnij zapytac gina czy mozesz na mnie wskoczyć i mnie poujeżdżac" i on razu chęć pytania lekarza mi przechodzi :p

"o żesz kur. ja pier. co sie dzieje?!?!?!?!" 
Dziecko dostało taką dawkę cukru, że przez dobrą godzinę tańczyło w brzuchu 

. Kiedy mnie lekarz zbadał ręcznie i powiedział - głowka w dole
Brakuje mi Tz, wiem ze wieczorem sie nie pojawi kolo mnie. Ale juz blizej niz dalej. Jeszcze tylko troche i bedziemy razem nie we 2 ale we 3