![]() |
#931 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Cytat:
![]() i ![]() Cytat:
![]() Ale mecz! "Staruszek" Klose strzeli gola ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaskakują ![]() piękny taniec a'la Monty Python odwalili GHA po drugim golu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#933 | |
Kniaginia
|
Cytat:
![]() Nie próbowałam, ciągle zapominam. Ale sądzę, że też by się powiodło, bo pediatra mówiła o jajach wyłącznie kurzych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#934 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() widziałam jeszcze jak się "nastrajali" przed meczem (dużo luzu i uśmiechu ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Zakorzenienie
|
Alliw ciesze sie,ze jajo przeszlo
![]() Widze, ze ogladacie mecze z Niemcami ![]() ![]() A kiedy gra Polska?
#936 |
Zakorzenienie
|
oglądam wszystkie mecze w rozsądnych godzinach
![]() ![]() ale obstawiam Niemców od początku. Niech ratują honor Europy ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#937 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() demeter już 15 tydzień? ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#938 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam się przy długim weekendzie, F. śpi to mam troszkę czasu na poczytanie Was
![]() W tygodniu prawie nie włączam kompa, bo brakuje czasu. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#939 | ||
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
![]() Ja mecze Niemcow zawsze ogladam, bo zazwyczaj gwarantuja dobre widowisko. w ciemno tez bym ich obstawila, ale jak widze jak gra Holandia czy taka Kostaryka, czy wczoraj Ghana to nie wiem, nie wiem ![]() nie chcialabym aby Brazylia wygrala ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#940 | |||||
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
1. Nie słyszałam ![]() 2. Dzięki Ci raz jeszcze ![]() ![]() ![]() 3. A coś faktycznie kiedyś było, ale jak by co to wklejaj, ja się z chęcią pozachwycam ![]() 4. Jeszcze nie skończona jest. Chyba, że chodzi Ci o wzorek ![]() 5. ![]() Ja bardzo lubię kalarepkę. 6. Siedziałam i ryczałam też. Piękne ![]() Cytat:
Super, że z Kacperkiem już ok ![]() Biedny lapek ![]() Cytat:
Mikołaj też nie ma ![]() Cytat:
Hahaha ![]() ![]() ![]() Cytat:
Jejjjj co za miks ![]() ![]() Eeeee no jak by Ci tu powiedzieć ...... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- A ja bym własnie chciała żeby wygrał jakiś zupełnie niespodziewany zespół. Tak że by było mega zaskoczenie ![]() ![]()
![]() |
#941 |
Zakorzenienie
|
jak mój chłop
![]() no Kostaryka to by były jaja ![]()
![]() |
#942 | ||
Zakorzenienie
|
hej wam
![]() widzę ze mam coś pocytowane sprzed kilkudziesięciu stron ![]() ![]() nie zaczaiłam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#943 |
Zakorzenienie
|
Czyzbym zadala jakies niewygodne pytanie?
![]() ![]() czyli PL nie gra ![]() ![]() My zawsze patrzymy wlasnie Niemcy, Holandia i Wlochy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- alliw mowisz sos pomidorowy? ![]() moj M. wczoraj jak bylismy w restauracji wlozyl reke do keczupu.. ![]() (wychodzi na to, ze lubi przerobione pomidory ![]() ![]()
#944 |
Zakorzenienie
|
fotka
![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-08-20 o 18:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#945 | |||
Zakorzenienie
|
Ewkaa palmy z owoców to najlepiej wrzątkiem polać schodzą od razu
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#946 |
Zakorzenienie
|
Malpka mowisz, ze za kazdym razem mieliscie z palca, to moze zaptyam lekarza przy wizycie, czy bysmy morfologii nie zrobili (M. jezszce nigdy nie mial
![]() Wstawiam przepis na paste truskawkowa do chleba ![]() 1 lyzka platkow owsianych blyskawicznych 3 lyzki wody 4 suszone morele (niesiarkowane) 5 truskawek 1 lyzka masla platki wrzucamy do miski (z plaskim dnem, gdyz bedziemy je blendowac) zalewamy wrzaca woda i zostawiamy na ok. 10 minut do napecznienia. Wrzucamy pozostale skladniki i blenderem miksujemy na gladka mase. Paste mozna przechowywac do ok. 5 dni w lodowce, w zamknietym sloiczku. ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Wstawie Wam jeszcze przepis na przepyszna salatke z makaronu ryzowego - moja wariacja ![]() ok. 200g makaronu ryzowego (makaron w formie ryzu, 200g to ok. 4 duze porcje). papryka czerwona pomidor pol kostki sera feta (mozna cala, jak ktos lubi) garsc (albo i dwi ![]() sol, pieprz do smaku papryka slodka, ostra, galka muszkatołowa (odrobine do smaku) kilka kropel soku z cytryny troche oliwy z oliwek pokrojony szczypiorek i posiekana natka z pietruszki jak ktos lubi mozna dodac odrobine pokrojonego peperoni makaron gotujemy, tak jak na opakowaniu podane, zostawiamy do ostudzenia. Makaron do miski, dolewamy oliwy, przyprawy, sok z cytryny i mieszamy. Papryke kroimy drobniutko (drobna kostka - najpierw na cienkie palsterki i pozniej w poprzek, ma byc drobno, bo to dleikatna salatka ![]() ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-06-22 o 12:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#947 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja z truskawek własnie zrobiłam koktajl ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#948 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() baa nawet caka rodzinka w komplecie bo siostra tez dojechal,a z no .. autem ![]() Cytat:
no wiedzialam ze o czyms zapomnialam - musze to raz jeszcze poczytac ... w sumie im starsyz bedzie bym bardziej kumaty hihi. - ale dzieki za przypomnienie ![]() Cytat:
![]() ![]() no za pomidora TAKA afere ... pewnie nudzi mu sie w zyciu ![]() Cytat:
![]() oby tak dalej !!!!. Cytat:
tak udal sie pobyt ... 1wszy raz nie bylo Aluzji ![]() no to Gratulacje. ![]() dobra na dzis tylke starczy skonczylan na 31st - jutro doczytam ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#949 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dobrze że z mamą ok, no mają kobity pracę w krwi moja też nie potrafi tak po prostu nic nie robić ![]() Cytat:
![]() No właśnie, ja też tłumaczę że przecież w końcu się nauczy bo obserwuje nas jak jemy tylko w swoim czasie. Mam wrażenie że jest jakieś podobieństwo między naszymi chłopakami ![]() Cytat:
![]() Widzisz wiem że za często nie powinnam go ważyć i tak raz na tydzień ważę by sprawdzić ile przybierze, ale mam ochotę wyrzucić wagę bo po prostu raz się cieszę bo przybrał a potem się okazuje że nie i załamka. Ale u nas jest tak właśnie że parę dkg przybierze potem spanie potem znów przybierze i tak się doczekać nie mogę aż przekroczy to 9 kg ![]() ![]() ![]() Dziękujemy wszystkim, za pochwały i dobre słowo i kciuki. ![]() Jestem trochę spokojniejsza ale nie mam jeszcze wyniku met, nie mam jak jechać bo ciągle coś i samochodu nie mam, ale na tygodniu na pewno odbiorę. A tak a' propos nocnika u nas głównie kupa na nocnik jak tylko widzę że zaczyna robić to sadzam, zwykle się udaje czasem już w trakcie ale dokończy na nocniku. No siku tylko tyle co przy ciśnięciu kupy ot tak jeszcze nie zrobił. Ale ważne że grubsza sprawa na nocnik. Gdzie syn mojej sis prawie 3letni na nocnik nie siada ![]() ![]() Acha no ja też pojąć nie mogę jak wy bez kalarepy się wychowałyście? ![]() ![]() alliw brawo za jajo ![]() coś miałam jeszcze ale zapomniałam zwyczajnie ![]() nati85 co u was?? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Zakorzenienie
|
Agateczko cieszę się bardzo że synek zaczął raczkować i nadrabia w takim tempie
![]() ![]() Alliw ![]() ![]() Kasia ![]() ![]() ![]() ![]() Moderna Marcel ![]() ![]() ![]() Jaka ty chudzinka ![]() Zapisałam przepisy ![]() U nas zawsze krew pobierali z paluszka i jak mała miała skończone 13 miesięcy i jak miała 3 dni. moni_ka.g J. jest boski ! on wymiata z tym nocnikem ![]() moje dziecko uważa że nocnik służy do siedzenia żeby tupać nóżkami o podłogę albo najlepiej to jeździć nim po podłodzę badź w nim stać ![]() BYou Zosia i jej pytania ![]() ![]() maria u nas tak samo dziecko by ciągle jadło nie można przy niej jeść bo ona też chce ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- O właśnie, ja też nie rozumiem jak można tak bez kalarepki ??? A zupę jarzynową z kalarepką, fasolką szapragową, młodą kapustą, kalafiorem, młodymi ziemniaczkami, lubczykiem itp. robicie? moje dziecię się zajada z resztą u nas w tym okresie bardzo często gości na stole z takimi młodymi warzywkami . |
![]() ![]() |
![]() |
#951 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już od dłuższego czasu to podobieństwo widzę.. ![]() tak mi się przypomniało jak kiedyś usłyszałam, że matka koniecznie chce dać dziecko do starszej grupy w żłobku, bo ta grupa jest już sadzana na nocnik (a sami dziecka wcale nie sadzali..) Cytat:
no.. J. też tupie nogami, odpycha się i zwiedza pokój, ale wybaczam mu to ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#952 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
witam się po nieobecności, której nikt nie zauważył ![]() a nestelle dalej nie ma buuu
![]() |
#953 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio gorzej spimy - tzn. gorsze nocki przeplataja sie z troche lepszymi,ale tych gorszych jest wiecej. M. budzi sie czesto w nocy,tzn. chce piersi, nie otwiera przy tym oczu,tyle, ze tak jakby jakies strachy go co chwile budzily - pije,odwraca sie dupka, juz niby spi dalej, i za chwile znowu jeki i znowu cyc, i tak kilkakrotnie pod rzad, a pozniej wielokrotnie w nocy
![]() Do tego rozkopuje sie spod koldry, a pozniej jest zimny- spimy przy otwartym oknie. Czy wasze maluchy w tym okresie tez spia /spaly gorzej? Moze to jakies leki, przezywanie dnia bardzo aktywnego? M, np bardzo lubi koparki, ale boi sie ich, wiec tylko na moich rekach chce je ogladac, boi sie tez przejezdzajacych ciezarowek, noi ostatnio wystraszylsie pana z wasami.
![]() |
#954 | |||
Zadomowienie
|
Hej
![]() No w takim tempie, to moze do Bozego Narodzenia skonczymy ten watek ![]() Janek je, wiec mam chwile ![]() Cytat:
![]() Marcel z reka w ketchupie ![]() Janek nie za bardzo lubi pomidory, nad czym ubolewam bo ja przeuwielbiam ![]() Fajne przepisy ![]() tak ![]() Cytat:
ja zauwazylam ![]() Cytat:
![]() Moje dziecko wszystko co zielone zje w ciemno. Tz wczoraj zrobil pesto ze szpinaku i rukoli, to dalam dzis dzieciakowi na kanapke, nakladam mu na kromke a ten od razu paszcze otwiera ze tam mam nalozyc ![]() ![]() Dziewczyny, tz ostatnio kupil w lidlu jakis ser zolty bio. Ma krotki sklad (mleko, sol, bakterie fermentacji kwasu mlekowego), na opakowaniu jest jeszcze napisane laktosefrei. Dla dzieciaczkow jak znalazl. ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Bzinia, widze ze podgladasz. Uzywalas juz tych cudownych skarpetek? daj znac czy dzialaja, bo kminie czy kupic ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Moderna u nas właśnie ostatnimi nocami Aniela budzi się już od dłuższego czasu spała tak że budziła się między 4:30 a 6 na cycka lub około 2 w nocy a ostatnio zaczęła się budzić już koło 22-23 -24 zawsze dawałam jej cycka no ale że przestajemy się karmić to dawałam butlę a dziecko dobrą godzinę przerwy niby śpi ale co próbuję odłożyć do łóżeczka to ryk. Więc od dwóch nocy taktyka bo skoro już przesypiała nocki na cycku tak więc głodna nie jest więc zanim się rozbudzi biorę ją i kładziemy się na łóżku obok łóżeczka ewentualnie u moich rodziców brałam ją do nas i ona zasypia na mnie trzymając sie kurczowo i jak uśnie to już do rana się nie budzi obojętnie czy zaniosę ją do łóżeczka czy już śpi z nami (dziś była taka druga nocka bo poprzednie dwie wstawałam robić jej mleko i o dziwo robiłam w nocy po dwa razy i też wypiła ale po co sobie życie utrudniać) Alliw ja robię tak trochę na oko zupkę ![]() ![]() 2-3 skrzydełka lub zamiast na mięsie to do wody dodać łyżkę masła marchewka, pietruszka, seler, por, (zazwyczaj taką ilość jak pakowane razem) 2 kalarepki 3-4 ziemniaki (zazwyczaj tak patrzę by było tyle samo ile kalarepki jak pokroję w kosteczkę ewentualnie troszkę mniej) 25dag fasolki szapragowej (jeden strączek kroję na 3-4 mniejsze) garść kapusty można dodać więcej (najlepsza taka młoda) z 1/3 kalafiora zależy od wielkości groszek zielony ( jak nie ma świeżego to dodaję mrożony) i dużo zieleniny lubczyk, pietruszka jak mam to i koperek. dodaję pieprzu i soli do smaku moja mama już na talerzu dodaje kwaśnej śmietany. Anielce odkładam bez soli i zajada się jestem pod wrażeniem jaką ilość potrafi pochłonąć. ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- LunaO jak Kamil ? gdzie się podziewacie? Bzinka jak na wakacjach? ![]()
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka ![]() Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2014-06-23 o 09:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#956 |
Zakorzenienie
|
Agateczka daj znac, jak bedziesz miec wyniki - jestem ciekawa, czy to wina przemian czy "ten typ tak ma"
![]() teraz nasze dzeici beda bardzo wolno przybieraly na wadze, najwiekszy wzrost juz maja dawno za soba. oliwka zainspriowalas mnie zupka jarzynowa i wlasnie nastawilam garnek ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- oliwka mnie sie wlasnie wydaje, bo tak to wyglada, ze M. sprawdza czy jestem, troche sie boi, szuka bliskosci (bo ja przelykania nie slysze, wyglada to bardziej na uspokajanie sie przy piersi) - mozliwe, ze to lek separacyjny, czy jakas tam jego odmiana ![]() w ogole w dzien rowniez jak M. sie bardzo wystraszy, czy uderzy, placze to klepie mnie po cycku, zeby mu dac - staram sie w takich sytuacjach juz ograniczac, daje jak jest mocno zdenerwowany, w lekkich stanach mocno przytulam i glaszcze i tez dajemy rade ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- alliw bede musiala zaobserwowac, jakie sa noce przy intensywnym dniu, a takim gdzie wiecej spi w dzien, oprocz tego wieczory gdzie jest zmeczony wyciszony, a takie gdzie wariuje i ma duzo energii ![]() Jasiu je wszystko co zielone? >: hehe ![]() ![]() i ta pasta truskawkowa mu smakowala - ale wedlug mnie jest bardzo slodka, nadaje sie bardziej do slodzenia np. jogurtu czy serka ![]() ![]() a w keczupie jest ocet, sprawdzilam - i cukier tez jest i jakies przyprawy ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- alliw jak czytam, ze TZ gotuje, to jakbym sience fiction czytala ![]()
#957 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ad 2 - dzialkowanie wygladalo tak ze podjechalismy ... zjedlismy po kawalku sernika ... Milus sie wybiegal po ogrodzie i po godzinie wracalismy ![]() Cytat:
ad 2 - BYLAM u swojego ... a co z bolem to przyjol .. dal antybiotyk .... znieczuelnie do dziury po zebie ... i powiedzial ze jeszcze z tydzien moze mnie tak bolec .... ![]() ad 3 - ![]() Cytat:
![]() ![]() ahahaha ![]() Cytat:
![]() powiem wam ze nie chcialam wiezyc ze takei cos mozliwe .... ale Milusiowi mam mowi ze zdarzylo sie tez raz przy jedzeniu kromki .. no ale wielki pan siedzial u babci na kolanach i ogladal ''patologiczne STACYJKOWO'' ![]() noooo i zapomnialam sie ''pochwalic'' ze Milus dostal od ojca chrzestnego - samochodzik do jezdzenia ... zwyklu a jaka radosc - praDziadek Hiopcio sie smial ze jakby wiedzial ze to ustrojstwo tak glosno gra to nie dalby bateri ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
MBZ♥
|
Moderna
![]() Zosia raz miała pobierane z żyły na główce, potem wszystko z palca ![]() Oliwka ale mi narobiłaś smaka na taką zupę ![]() ![]() Alliw bardzo się cieszę, że przepiórkowe jajca wchodzą bez szwanku ![]() dzięki za namiar na ser. Dragusiu ![]() Dzień dobry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#959 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- nestelle widze Cie! ![]()
#960 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() juz za 4lata juz za 4lata POLSKA mistrzem swiata ![]() ![]() ![]() ![]() dziecko mi spi :P - zaraz musze go chyba wybudzic - bo znowu do 23 bedzie buszowal. no ale taka 'wygonil' mnie na spacer - wiec poszlam piechta do centrum pochodzilam kupilam se perfuma i okulary przeciwsloneczne. Milusiowi suchego gofra - nic a nic nie spal - potem spotklam sie ze znajoma co ma synka 8dni mlodszego - i godzinaka buszowania po placu zabaw - piaskownica Wymiata - i tak mi sie Milus zmeczyl ze spi ![]() no i po temu wlasnie mam czas by was poczytac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:53.