Przyszłe styczniowe mamusie 2015 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-23, 19:18   #3391
ellyunia
Wtajemniczenie

Dot.: Przyszłe styczniowe mamusie 2015

kosta a co u Ciebie? Jak ciąża mija?

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 19:20   #3392
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
Przyszłam sie podzielić dobrymi wiesciami,
Jest dzidziuś ma 6cm, bijące serduszko,2 nozki,2 raczki, pepowine,
Badanie na Downa dobre
A teraz leżę i umieram bo
1.zab
2 mdłości
3 ból gardła
Ale dzidzia jest i zdrowa
Super, gratuluje
A powiedz mi. Robiłaś tylko usg czy też badanie krwi (chyba test papp'a) ? W środę idę na to usg genetyczne a potem krew. Tylko się zastanawiam czy jeżeli usg wyjdzie ok, to jest sens robić tą krew? U mbie w labo. To badanie krwi hest za 100zl, a ug za 160 zl.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-06-23, 19:24   #3393
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Dzieki dziewczyny, ulga po 12tyg czekania,
Termin mowil dalej na 2 stycznia.
W ogole jaki technik nam sie trafił, przemiły, wzielismy malego z nami ale nie wierzylam, ze nas razem wpuszcza ale stwierdziliśmy, ze jedziemy na usg wszyscy.
Pan pokazal nam wszystkie narządy, pomierzyl, potem sie pyta czy oboje jestesmy Polakami my ze tak, a on zaczal dawaj na nowo dziecko oglądać i PO POLSKU bezblednie nazywac poszczegolne narzady bo stwierdził, ze jak ma okazje, to pocwiczy na nas
Przekolo.Jeszcze w ramach podziękowań za lekcje polskiego dal nam 4 zdjecia bez dopłaty

Jak wyszłam z autobusu, to prosto polecialam pod najbliższe drzewo skonczylam prawie lezac na tym trawniku tak mi sie słabo zrobiło, koles na przystanku patrzyl co sie dzieje, przeciez nie mam na czole napisane, ze nie cpalam tylko jestem w ciazy i mam w buzi szwy (biore na zęba paracetamol i pozniej niestety mam wzmożone mdłości).
Dobrze, ze mialam dwoch opiekunów ze sobą

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
super że wszystko dobrze A fotkę masz?
Tak mam, moze uda mi sie wkleic później.
Nastepne i ostatnie usg za 8tygodi, mam nadzieje trafić na tego samego technika.

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
Super, gratuluje
A powiedz mi. Robiłaś tylko usg czy też badanie krwi (chyba test papp'a) ? W środę idę na to usg genetyczne a potem krew. Tylko się zastanawiam czy jeżeli usg wyjdzie ok, to jest sens robić tą krew? U mbie w labo. To badanie krwi hest za 100zl, a ug za 160 zl.

Robilam tez krew, trafilam na pielegniarke sadystke, serio zrobila m7 siniak.....naklejajac mi plaster

Lilijka poszlo pw

Edytowane przez Katerina_00
Czas edycji: 2014-06-23 o 19:26
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 19:26   #3394
fashionaddicted
Zakorzenienie

DObry
Ale mnie dzis darło na wymioty
NIe wymiotowałam ale bez powodu tak mnie darło w róznych miejscach (pod klatką, u rodziców, w aucie, w pracy, w łóżku:P)

Cytat:
Napisane przez Martusia1499 Pokaż wiadomość
[/COLOR]
APAP jest dozwolony, więc jakbyś już chciała wrócić do żywych to spokojnie weź
Ja jak chciałam przeleżeć to było tylko gorzej, do tego stopnia że zaczęły się straszne zawroty i mdłości i wzięłam tą tabletkę
POłożyłam się, zasnęłam i jakoś przeszło, nie wiedziałam, że apap dozwolony... na przyszłosc bęe wiedzieć (chociaż lepiej żeby takiej przyszłości nie było:P)
Stary 2014-06-23, 19:32   #3395
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
Jak wyszłam z autobusu, to prosto polecialam pod najbliższe drzewo skonczylam prawie lezac na tym trawniku tak mi sie słabo zrobiło,

biedaku

to jest właśnie moja trauma-że mnie przyszpili w autobusie- siara, że szok
i na wszelki wypadek mam w torebce torebkę, do której można by było jakby co...wiadomo co
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 19:44   #3396
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
i znowu się dzieje u nas na forum
Po co te negatywne emocje, kobity w błogosławionym stanie a co chwilę drapią się o byle pierdołę

Mi dzisiaj teściowe podnieśli ciśnienie koleżanka ostrzegała żeby nie zdradzać wcześniej imienia, ale jakoś tak wyszło że się dzisiaj spytali i puściliśmy farbę.... imię dla dziewczynki spoko, ale dla chłopaka reakcja była: "eeeeeeeee co to za imię" i kręcenie nosem delikatnie mówiąc wkurzyłam się a zdania i tak nie zmienimy! Ale żeby kobiecie w ciąży taką przykrość robić! (foch)
takie krytykowanie imion tojest najgorsze co może być
MI się bardzo wiele imion niepodoba, właściwie nie mam z czego wybierać i nie wiem jak się dogadamy z mężem co do imienia (mi się dla dziewczynek kilka podoba które dla niego są straszne... dla chłopczyków z całej gamy imion podobają mi się trzy od zawsze... jemu ani jedno z tych moich), bardzo często wyrażam swoją niepochlebną opinię co do imion (przed ciążą też) ALE do mamy, siostry i męża... i tyle. W życiu nie powiedziałabym komuś, że imię Twojej córki/ syna jest ochydne, śmieszne, paskudne, dziwne, nudne itd.
To jest okropny nietakt i tyle. Każdy wybiera to, co jemu się podoba.

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
wieści z frontu: dotarłam do internisty - diagnoza - osłuchowo czysto, gardło rozpulchnione i czerwone = przeziębienie
P. doktor ochrzaniła mnie za prenalen katar (sądzę, że tego nie zna) i kazała brać: 2x2 rutinoscorbon (nie wcinała się w dawkowanie gina), quixx 2 razy dziennie, wapno 3x1 i tantum verde w aerozolu (tego akurat w aptece nie było, ale dostałam zamiennik uniben). Wygrzewam się pod kocykiem.
Zdrówka życzę Oby kocyk + leki szybko zadziałały
Stary 2014-06-23, 19:52   #3397
suszarka
Buc

Cytat:
Badanie na Downa dobre
1.zab
2 mdłości
3 ból gardła
super wiadomości!

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Suszarka trzymam kciuki za badania i wizytę daj znac co tam

dzięki, niestety jeszcze wyników brak.

Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość
e tam gin, literatura specjalistyczna wyraźnie zaznacza, że od II trym.

ale z 2 strony jak ból jest nie do wytrzymania to moim zdaniem lepiej łyknąć niż się katować. na wszystkich stronach, które przejrzałam piszą, że można oczywiście w bardzo małych ilościach łykać paracetamol.
Stary 2014-06-23, 19:59   #3398
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
To jest okropny nietakt i tyle. Każdy wybiera to, co jemu się podoba.
a mnie się wydaje, że jest pewna grupa imion, których ciężko nie skomentować, typu Kunegunda itd.-ale to takie na maksa rażące

z wyborem imion to często problem jest, bo zawsze się znajdzie osoba, która nosiła to imię i która źle nam się kojarzy i ciężko w dwójkę dojść do porozumienia

mnie np. imię potrafi obrzydzić nawet postać z serialu, np. Igor tak ogólnie mi się podoba, ale Igor z "Na wspólnej"...
No i już nie pasuje

my jesteśmy zgodni co do imion, tylko ciężko będzie wybrać to jedno z kilku do wyboru

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
ale z 2 strony jak ból jest nie do wytrzymania to moim zdaniem lepiej łyknąć niż się katować. na wszystkich stronach, które przejrzałam piszą, że można oczywiście w bardzo małych ilościach łykać paracetamol.
bo to generalnie się tyczy większości leków-małe dawki i bardzo sporadycznie stosowane spustoszenia nie zrobią

ja po prostu jestem na anty, bo ogólnie jestem na anty do leków, nawet nie w ciąży

Edytowane przez TOMORROW
Czas edycji: 2014-06-23 o 20:00
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 20:00   #3399
suszarka
Buc

Cytat:
\

bo to generalnie się tyczy większości leków-małe dawki i bardzo sporadycznie stosowane spustoszenia nie zrobią

ja po prostu jestem na anty, bo ogólnie jest na anty do leków, nawet nie w ciąży
no jasne.
ja też jestem anty, choć przed ciążą ibuprom łykałam czasami jak cukierki.
Stary 2014-06-23, 20:07   #3400
smerfetka2808
Zakorzenienie

dobry wieczór mamuśki
ja dzis tak slabo sie czuje ze masakra nie mam na nic siły nie wiem czemu

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Mam głupie pytanie;p w jakiej pozycji śpicie? Na plecach, boku prawym moze lewym?;p bo kojarzę ze zalecane jest na lewym a ja jakos wole na prawym.
Dla mnie spanie na lewym jest niewyobrażalne ja śpię na prawym a w szczególności z podkurczona jedną nogą i tak troszkę na brzuchu
inaczej sobie nie wyobrażam

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
dusiolka ja także nie zjadam tyle ryb, co trzeba, niestety patrzę teraz na skład tabletek PregnaPLUS, są właśnie oleje rybie i żelazo, podoba mi się skład :P
Zajrzę dzisiaj do apteki, lekarz mnie chyba nie opierniczy, że sama sobie wybieram, co biorę Szkodzić przecież nie zaszkodzą, są bez recepty, a chciałabym właśnie brać taki dobrany zestaw różnych witamin i minerałów

A ja dodatkowo dzisiaj mam zapalenie pęcherza Męczę się z tym dziadostwem od kilku lat

Jestem cała w strachu, bo ostatni raz byłam u gina miesiąc temu, ponieważ miałam się zgłosić do niego jeżeli zarejestruję się na usg prenatalne...i nie słyszałam do tej pory serduszka, nie widziałam nic na USG i nie mam pojęcia czy jest wszystko ok
to te witaminki z ryb trzeba czymś zastępowac ja też nie jadam dużo ryb nie lubię
oj bidulko z tym pęcherzem to trzeba uważać

Cytat:
Badanie na Downa dobre
1.zab
2 mdłości
3 ból gardła
ojej superaśnie!! ale rewelacyjna wiadomość oby tak dalej

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Tomorrow, my mamy tak samo z tymi imionami, jak jakies nam się spodoba to z kimś kojarzymy i albo zostaje albo już nam się nie podoba ja narazie mam 1 dla córeczki i 1 dla synka ale mój Tż póki co nie może uwierzyć że zostanie tatusiem i na temat imion nie chce rozmawiać
Stary 2014-06-23, 20:09   #3401
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:

biedaku

i na wszelki wypadek mam w torebce torebkę, do której można by było jakby co...wiadomo co
Tez mam po spodniach poupychane woreczki, co zrobisz jak musisz.
Najgorzej w pracy bo pracuje na tzw wysepce i nawet z woreczkiem nie mam sie gdzie schować. I na środku centrum handlowego
Stary 2014-06-23, 20:29   #3402
Martusia1499
Rozeznanie

Cytat:
A ja myślę, że skoro każda z nas już jest bliżej II trymestru niż dalej to jedna tabletka nie zaszkodzi i lepiej ulżyć sobie w cierpieniu niż się męczyć cały dzień, szczególnie jak nie można się po prostu położyć do wyrka i mieć wszystko w

Ale dobrze wiedzieć, że inne źródła mają jakieś wątpliwości i lepiej uważać jeszcze bardziej
Stary 2014-06-23, 21:21   #3403
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusia1499 Pokaż wiadomość
A ja myślę, że skoro każda z nas już jest bliżej II trymestru niż dalej to jedna tabletka nie zaszkodzi i lepiej ulżyć sobie w cierpieniu niż się męczyć cały dzień, szczególnie jak nie można się po prostu położyć do wyrka i mieć wszystko w

Ale dobrze wiedzieć, że inne źródła mają jakieś wątpliwości i lepiej uważać jeszcze bardziej
zgadzam się z Tobą w 100% bo skoro niektóre tabletki są dozwolone to czemu nie skorzystać? wiadomo że z umiarem i głową należy je spożywać ale jak można to można w ostateczności

Cytat:
Tez mam po spodniach poupychane woreczki, co zrobisz jak musisz.
Najgorzej w pracy bo pracuje na tzw wysepce i nawet z woreczkiem nie mam sie gdzie schować. I na środku centrum handlowego
to ja narzekałam że mam mdłości, ale współczuję Ci tych wymiotów bidulko ale podobno w II trymestrze ma być lepiej
Stary 2014-06-23, 21:21   #3404
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Czesc.
Nie nadrabiam dziś bo ledwo żyje.

Oczywiście o udzilam sie z bólem głowy. Jeśli można w ogóle powiedzieć że spalam. Całą noc próbowałam znaleźć poYcje w której glowa będzie mniej bolała i nie udało sie.
Nie moglam nawet zjeść śniadania. Miałam ochotę na jajko ale ugeyzlam i wyplulam od razu. robilM płatki z mlekiem ale dalaam radę wypić tylko kilka łyżek mleka. W pracy zjadlam dopiero ok 10. A później miałam mega wzdecie po mleku na czczo
Pod koniec pracy wzięłam tabl bo już nie wytrzynalam, myślałam ze sie przewroce idąc do toalety. Po dwóch godz zadziałała i jest w miarę ok

Katerina super, że z dzidziolem wszystko dobrze

Fashion możemy tylko apap/paracetamol.

Suszarka ją też lykalam ibuprom na zatoki jak dropsy czasem

Mam nadzieję że jutro będę miała więcej czasu dla was

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 21:22   #3405
smerfetka2808
Zakorzenienie

a właśnie jakie herbatki pijecie?
bo ja tylko czarną ale chyba nie można jej dużo pić?
Stary 2014-06-23, 21:29   #3406
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
Ją pije ok dwóch czarnych dziennie i jedną kawę słaba z mlekiem do śniadania. a tak to jeszcze 2-3 razy dziennie wapno i staram sie dużo wody.

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-06-23, 21:30   #3407
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:

Na początku gdy dopadlo mnie przeziębienie to piłam malinowa, pozniej czarna z imbirem a teraz okazyjnie mietowa, moim napojem nr 1 jest woda

dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 21:31   #3408
fashionaddicted
Zakorzenienie

Zaliczyłam przed chwilą pierwsze ciążowe Masakra jak mnie wydarło. Codziennie mam wiecej mdłości i częściej mnie ciągnie do wymiotów ... dziwne w 12 tygodniu powinno ustępować a nie się nasilać
Zobaczyłam surową pierś z kurczaka i ledwo dobiegłam do łazienki.

Naprawdę współczuje tym z Was, które wymiotują już tyle czasu i tyle razy dziennnie.
Stary 2014-06-23, 21:41   #3409
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
Eirene1987 mam nadzieję, już się nie mogę doczekać wizyty... A kojarzysz nazwę tych tabletek?
femibion jakoś tak

Cytat:
Badanie na Downa dobre
1.zab
2 mdłości
3 ból gardła
super
i zęba współczuję

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość

Jak często chodzicie do lekarza/ na usg? Ja mam wizyty u gina co 3 tygodnie i mniej wiecej co 5 tygodni usg. Czasem się zastanawiam czy to nie za mało
ja mam na każdej czyli co 3 tygodnie. tylko czasem jest b. krótko bo tylko serce lekarz patrzy.

Cytat:
powiem ci że ja jak mnie głowa bardzo boli to zarzucam 1 tabletkę, 2 razy nawet 2 wzięłam. a teraz czytam że to jednak nie jest takie bezpieczne. że są badania jakoby było większe prawdopodobieństwo tego że dziecko będzie mieć adhd. ale czytam też że to wtedy gdy bierze się paracetamol długo i w dużych dawkach.
mi gin pozwolił jak ból jest nie do wytrzymania. choć częściej ratuję się plastrami na czoło chłodzącymi.

Cytat:

biedaku

o matko współczuję wymiotów.

ja nie wymiotowałam w 1 ciąży, teraz też nie. mdli mnie bardzo ale nie wymiotuję. choć czasem bym wolała żeby sobie ulżyć.

Ma.ko współczuję bólu głowy. kurcze dużo z nas tu głowa boli.

Smerfetka ja piję normalną czarną herbatę z cytrynką od kawy mnie odrzuciło czasem od biedy cappucino wypiję.

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2014-06-23 o 21:45
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 22:03   #3410
Princes 18
Raczkowanie

Ja uwielbiam pic cherbatke... ale staram sie nie czesciej jak dwie trzy dziennie..
i Dzis zrezygnowalam z proponowanej przez rodzicow wycieczki do Chorwacji.. jada za dwa tyg i proponowali bym ostatni raz pojechala z nimi ( do tej pory bylo u nas tradycja ze co roku jezdzilismy wszyscy razem chociaz my z siostra juz ladnie po 20-stce ) troche mi szkoda ale boje sie tamtejszych upalow..
Princes 18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 22:41   #3411
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
to ja narzekałam że mam mdłości, ale współczuję Ci tych wymiotów bidulko ale podobno w II trymestrze ma być lepiej
Podobno, w 1 ciąży przeszło jak ręką odjal po 12tyg jakos,
Tak licze ze akurat jak ząb sie wygoi to i mdlosci przejdą i bede znow soba, bo od jakichs 4 tygodni nie nadaje sie do niczego.

Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
Zaliczyłam przed chwilą pierwsze ciążowe Masakra jak mnie wydarło. Codziennie mam wiecej mdłości i częściej mnie ciągnie do wymiotów ... dziwne w 12 tygodniu powinno ustępować a nie się nasilać
Zobaczyłam surową pierś z kurczaka i ledwo dobiegłam do łazienki.

Naprawdę współczuje tym z Was, które wymiotują już tyle czasu i tyle razy dziennnie.
Apogeum mdłości wypada jakos miedzy 12 a 14 tygodniem.
Mam nadzieje, ze zadna z nas nie bedzie sie meczyc ani dnia dłużej

Co do herbaty to ja nie lubie ale pije jedna earl grey slaba z cytryną na odpornosc, najlepiej wchodzi mi truskawkowa woda smakowa albo tymbark melon i jablko chyba.

Tez tak macie, ze jak kichacie to malo wam pecherz nie wyskoczy?
Mamo co za bol, jak czuje ze idzie kich to spinam mięśnie i jakos leci ale jak nie zdążę to jeny jaki bol.
Stary 2014-06-24, 08:51   #3412
elvira44
Wtajemniczenie

Katerina z tym kichaniem mam tak ze dostaje na chwile bolesnego skurczu ale myslalam ze to macica boli a nie pecherz.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 09:23   #3413
ellyunia
Wtajemniczenie

z kichaniem to udręka ja się muszę trzymać za brzuch bo mam wrażenie że macica mi wypadnie A kichanie mam codziennie- wieczorami najwięcej, chyba alergiczne

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 09:32   #3414
Eirene1987
Zakorzenienie

hej zawiozłam mężczyzn moich do pkola i pracy potem zrobiłam badania krwi, siuśki i tsh. teraz siedzę z herbatką z cytrynką ( moja zachcianka ciążowa haha) i zajadam się waflem

a i muszę się wam pochwalić że wczoraj zaczęłam II trymestr

Cytat:
Napisane przez Princes 18 Pokaż wiadomość
i Dzis zrezygnowalam z proponowanej przez rodzicow wycieczki do Chorwacji.. jada za dwa tyg i proponowali bym ostatni raz pojechala z nimi ( do tej pory bylo u nas tradycja ze co roku jezdzilismy wszyscy razem chociaz my z siostra juz ladnie po 20-stce ) troche mi szkoda ale boje sie tamtejszych upalow..
my też chcieliśmy polecieć gdzieś ostatni raz w trójeczkę za granicę niestety spasowałam. boję się że by się coś działo tam .

Cytat:
Mamo co za bol, jak czuje ze idzie kich to spinam mięśnie i jakos leci ale jak nie zdążę to jeny jaki bol.

może nie aż tak ale boli. albo jak kaszlę to mnie boli ale ja myślałam że to jajnik haha

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 09:50   #3415
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Wlasnie nie wiem co to tak boli,wczoraj oglądałam papiery w usg i jak kichnelam to az je rozrzucilam po pokoju
Stary 2014-06-24, 09:51   #3416
simonee
Zakorzenienie

Czesc dziewczynki
wrociłam
dzis na 17 jade na USG, moze maluszek tym razem nie zasłoni buzi i da sobie zmierzyc kostke nosowa

...ale mam stron do nadrobienia
Stary 2014-06-24, 09:56   #3417
elvira44
Wtajemniczenie

Mam takie pytanie, zauważyłam od niedawna ze koło pępka mam kilka włosków ciemnych, jakby bardziej widoczne niż dawniej. Tak troche ida w dół? Ogolnie mam jasna karnację i nie mam jakiegoś nadmiernego owłosienie. Czy to od ciazy? Hormony?

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 10:05   #3418
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
powiem ci że ja jak mnie głowa bardzo boli to zarzucam 1 tabletkę, 2 razy nawet 2 wzięłam. a teraz czytam że to jednak nie jest takie bezpieczne. że są badania jakoby było większe prawdopodobieństwo tego że dziecko będzie mieć adhd. ale czytam też że to wtedy gdy bierze się paracetamol długo i w dużych dawkach.
mi gin pozwolił jak ból jest nie do wytrzymania. choć częściej ratuję się plastrami na czoło chłodzącymi.

Ma.ko współczuję bólu głowy. kurcze dużo z nas tu głowa boli.
te poastry na prawdę pomagają? Kupiłabym, ale z kolei boję się, że zaszkodzą mi na zatoki bo i tak ciągle coś z nimi mam
Też ełasnie zauwazyłam, że wiele z nas ma bóle głowy ehh.
Wczoraj teściowa powiedziała, żebym sobie plastry ziemniaka przykładała do czoła to ponoć wyciąga ból. mówi, że robiła tak na migrenynjak mojego męża urodziłą

Cytat:
Napisane przez Princes 18 Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam pic cherbatke... ale staram sie nie czesciej jak dwie trzy dziennie..
to tak jak ja. Kiedyś piłam całe litry herbaty dziennie, poźniej starałam sie przerzucić na wodę i tak mi zostało. Ale ostatnio przez tą głowę ciągle mi zimno, to piję herbate na rozgrzanie
jak masz się męczyć na tych wakacjahc, to faktycznie lepiej odpuścić.

Cytat:
Podobno, w 1 ciąży przeszło jak ręką odjal po 12tyg jakos,
Tak licze ze akurat jak ząb sie wygoi to i mdlosci przejdą i bede znow soba, bo od jakichs 4 tygodni nie nadaje sie do niczego.

oby przeszły Wam mdłości, ami bóle głowy ehhe
oj tez tak mam, trzymam się za brzuszek jak kicham

Cytat:
z kichaniem to udręka ja się muszę trzymać za brzuch bo mam wrażenie że macica mi wypadnie A kichanie mam codziennie- wieczorami najwięcej, chyba alergiczne
dokładnie tak samo robię

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
a i muszę się wam pochwalić że wczoraj zaczęłam II trymestr

a który dokładnie tydzień?

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki
wrociłam
dzis na 17 jade na USG, moze maluszek tym razem nie zasłoni buzi i da sobie zmierzyc kostke nosowa

hejo, czekamy na relację po wizycie
oj tak, dziewczyny gaduły hehe

obudziłam się dziś pierwszy dzień bez bólu ghłowy. lekko ćmi, ale taki ból to nie ból aż się boję to głośno mówic hehe.
I coraz mniej chce mi się przychodzić do pracy. Początkowo chciałąm pracować do końca wrzesnia, ale już mi przeszło i myślę o końcu sierpnia, albo nawet lipca

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-06-24, 10:14   #3419
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki
wrociłam

No masz co czytac, kciuki za usg
Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie, zauważyłam od niedawna ze koło pępka mam kilka włosków ciemnych, jakby bardziej widoczne niż dawniej. Tak troche ida w dół? Ogolnie mam jasna karnację i nie mam jakiegoś nadmiernego owłosienie. Czy to od ciazy? Hormony?
Wydaje mi sie, ze to hormony.
Stary 2014-06-24, 10:25   #3420
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość

chyba tak, mi się brzuch jakiś owłosiony zrobił.
dodatkowo jakoś tłuszcz mi się dziwnie na brzuchu przemieścił i ułożył.

simonee - daj znać po usg!

dziewczyny, już te po usg genetycznym - w którym tyg je robiłyście?
11 czy 12?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości