Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu?
Nie 16 50,00%
Ani trochę 16 50,00%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-23, 17:20   #1111
chilanes
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
ale Twoj synus ma piekne oczy
A dziękujemy

Czy mogę na allegro zrobić koszyk, ale zamówić np za 2 dni? Chciałabym porównać u którego sprzedawcy wychodzi najkorzystniej
Stary 2014-06-23, 17:21   #1112
daisy dot
Rozeznanie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Nie mam kącika dzieciowego, bo wg mnie to za wcześnie, ale w ramach tematu fotkowego mogę zaprezentować starszego Synia , jak miał 9 tygodni
omnomnomnom do schrupania!!!!!
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 17:21   #1113
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość

W temacie seksu się nie wypowiadam, bo ja już nie pamiętam co to jest A ostatnio koleżanka mi dawała złote rady, żeby się jeszcze nacieszyć sobą przed porodem, bo ona urodziła córkę w sierpniu zeszłego roku i do tej pory posucha. Mała daje im popalić w nocy, a że jej mąż musi wcześnie wstawać do pracy to się w ogóle wyniósł z sypialni i tak oto wygląda ich pożycie. Mam nadzieję, że nas to nie spotka, bo mój TŻ nie wytrzyma, w końcu coś w nim pęknie i pójdzie w długą
looo jeju to juz tyle czasu bez
jak dla mnie troche za dlugo
a to tylko w tym temacie posucha czy relacje tez `?

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 17:23   #1114
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Nie mam kącika dzieciowego, bo wg mnie to za wcześnie, ale w ramach tematu fotkowego mogę zaprezentować starszego Synia , jak miał 9 tygodni
słodki! 9 tygodni i już tak na rączkach się opierał?
Stary 2014-06-23, 17:24   #1115
M_aria
Rozeznanie

Cytat:
Śliczny chlopiec, normalnie rozczulam się jak patrzę na takie dzieciaczki
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 17:29   #1116
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
słodki! 9 tygodni i już tak na rączkach się opierał?
W okolicach 5 tygodnia zaczął unosić główkę. Tu miał skończone 8, jak trafiła nam się darmowa sesja

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

dokonałam odkrycia... zostały mi tak różne rzeczy do zakupu, że nie ma szans, by kupić to wszystko u 1 sprzedawcy
Stary 2014-06-23, 17:34   #1117
mysia111
Zadomowienie

Urodziła któraś że tyle stron naskrobałyscie?

W pracy miałam sajgon, wróciłam do domu, obiad i teraz mam chwilę wolnego - wchodzę a tu tyyyyyyyyyyyyyyyle stron do nadrobienia.
Na bieżąco będe chyba dopiero od lipca jak będę na L4 siedzieć w domu
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 17:36   #1118
TheFall
Zadomowienie

Pranie zrobione. Było trochę nerwów z ochraniaczami na łóżeczko. W pierwszej chwili po wyciągnięciu z pralki myślałam, że je zniszczyłam, a pamiętała jak jedna z was pisała, że jej się zniszczyły po pralce... pamiętałam o tym i plułam sobie w brodę, że poszłam na łatwiznę. Na szczęście trzeba było mocno je wytrzepać i "nastawić" środek. Tak więc jutro pakuję torbę do szpitala i może w końcu sprawdzę co jeszcze trzeba kupić. Dla młodego już tylko kosmetyki kupuję, leżaczki, maty, zawieszki na łóżko itd po porodzie. Nawet nie mam poduszki i kołdry do łóżeczka.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 17:41   #1119
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
looo jeju to juz tyle czasu bez
jak dla mnie troche za dlugo
a to tylko w tym temacie posucha czy relacje tez `?
pytasz o mnie czy o koleżankę? U nas relacje są dobre, przytulanki, buziaczki, jakąś formę czułości mamy. Tylko jakoś tak się nie składa na nic więcej... A koleżanka przechodzi poważny kryzys, bo u nich to całkiem się wszystko rozjechało. On zajęty pracą, ona ciągle z małą. Nie wiem jak długo tak pociągną

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 17:44   #1120
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Pranie zrobione. Było trochę nerwów z ochraniaczami na łóżeczko. W pierwszej chwili po wyciągnięciu z pralki myślałam, że je zniszczyłam, a pamiętała jak jedna z was pisała, że jej się zniszczyły po pralce... pamiętałam o tym i plułam sobie w brodę, że poszłam na łatwiznę. Na szczęście trzeba było mocno je wytrzepać i "nastawić" środek. Tak więc jutro pakuję torbę do szpitala i może w końcu sprawdzę co jeszcze trzeba kupić. Dla młodego już tylko kosmetyki kupuję, leżaczki, maty, zawieszki na łóżko itd po porodzie. Nawet nie mam poduszki i kołdry do łóżeczka.
to świetnie, że masz już wszystko uszykowane. Ja miałam dziś zamawiać te różne drobiazki w aptece i na allegro ale nie zdązyłam, bo przecież lepiej siedzieć na wizażu i napisać 10 stron postów:d współczuje tym dziewczynom, które muszą to nadrabiać

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Urodziła któraś że tyle stron naskrobałyscie?

W pracy miałam sajgon, wróciłam do domu, obiad i teraz mam chwilę wolnego - wchodzę a tu tyyyyyyyyyyyyyyyle stron do nadrobienia.
Na bieżąco będe chyba dopiero od lipca jak będę na L4 siedzieć w domu
Żadna nie urodziła, po prostu ja siedziałam dziś cały dzień przed laptopem
Stary 2014-06-23, 17:45   #1121
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
a Tz mnie sie pyta czy za rok staramy sie o synka
Tz sie rozochocil
Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Zaczynamy dziś szkołę rodzenia pięć tygodni, zajęcia dwa razy w tygodniu po dwie godziny tak się nie mogę doczekać! Mam wielką nadzieję, że uda mi się ją dokończyć, nie trafi się mi jakiś szpital nie daj boże albo przedwczesny poród.

Chilanes slodziak z twojego synka
Patrycja super czapka, gdzie takie mozna kupic?

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 17:49   #1122
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
pytasz o mnie czy o koleżankę? U nas relacje są dobre, przytulanki, buziaczki, jakąś formę czułości mamy. Tylko jakoś tak się nie składa na nic więcej... A koleżanka przechodzi poważny kryzys, bo u nich to całkiem się wszystko rozjechało. On zajęty pracą, ona ciągle z małą. Nie wiem jak długo tak pociągną

Najwazniejsze ze sa jakies uczucia !
a tutaj widze ze u Twojej kolezanki slabo...
na prawde mam nadzieje ze u Nas taka sytuacja nie bedzie miala miejsca bo nie wiem co bym zrobila
rozumiem ze pojawia sie dziecko i to wywraca swiat do gory nogami ale nie mozna tez zapominac o bliskosci,, milosci bo co to za zycie bez tego ech szkoda ze jak pojawia sie dziecko to sa takie sytuacje ale moze juz wczesniej mieli problem

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Tz sie rozochocil
wybilam mu to z glowy juz
dla niego to fajnie bo on sobie idzie do pracy i go nie ma caly dzien a ja mialabym z dwojka malych dzieci byc i to sama o nie nie nie nie
a jak bym druga ciaze znosila tak jak pierwsza to nie wiem kto by sie mala zajal jak ja bym wisiala nad toaleta bez sily do zycia
a ja jeszcze musze w nastepnym roku kurs zrobic i zaczac mowic po niemiecku bo taki sobie cel nalozylam na nastepny rok a mu sie dzieci chce !!! ja mu dam

Nasze szczescie
Stary 2014-06-23, 18:00   #1123
mysia111
Zadomowienie

Nadrabiam.
Jaki fajny temat dziś poruszyłyście

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
White Cafe to widzisz u mnie jest inaczej, tampon od wielkiego święta, źle mi się go wkłada, jak wyciągnę to czuję się taka podrażniona. Z podpaską też niewygodnie, ale jakoś tak się czuję mniej "podrapana" tam.
Swoją drogą ciężko będzie się przestawić na okres po takim czasie.
Kiedy wam dziewczyny po porodzie wróciła miesiączka?
Po 7 miesiącach. Przez 6 m-cy karmiłam tylko piersią. Potem ograniczyłam karmienie bo dziecko jadło inne produkty i wtedy pojawiła sie miesiączka.

Edytowane przez mysia111
Czas edycji: 2014-06-23 o 18:01
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 18:15   #1124
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Wlasnie sie ubralam bo idziemy z Tz na zakupy bo u Nas lodowka jak zwykle pusta
tak z ciekawosci zalozylam spodnie sprzed ciazy i jestem w szoku bo gdyby nie pasek to by mi z tylka spadly

mam nadzieje ze w srode nie okaze sie ze znowu schudlam
a jezeli tak to pogadam o tym z ginekolog bo ta jest bardziej ogarnieta niz moja byla

Nasze szczescie
Stary 2014-06-23, 18:20   #1125
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
woooow, ale piękna. Czapa jest na drutach a oczy i uszy na szydle robione- na moje oko bynajmniej Można wiedzieć ile coś takiego kosztuje?

Dawno żadna z Was nie wstawiała kącika swojego maleństwa, może ktoś wrzuci jakąś sweetaśną fotencje? Ja chętnie bym wrzuciła ale jeszcze nie mam co...
Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Tz sie rozochocil

Chilanes slodziak z twojego synka
Patrycja super czapka, gdzie takie mozna kupic?
Ja ją kupiłam na takim targu, gdzie ludzie sprzedają swoje rzeczy
Koszt 1 funt
Babeczka miała dużo ślicznych czapeczek, ale tylko tą jedną dla chłopca, wszystkie dla dziewczynek lub dla doroslych.

Ja wam pokaze pokoj jak juz skoncze, teraz tam straszny bałagan, jedno na drugim poustawiane.
Jak tylko wywołam zdjęcia i dojdą do mnie obrazki to się biorę za pokój.
Cytat:

Słodziak
Wydaje się spokojny Twoj synek, duzo róznych zdjęc masz, wiec chyba mu sie podobało?
Stary 2014-06-23, 18:22   #1126
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Wlasnie sie ubralam bo idziemy z Tz na zakupy bo u Nas lodowka jak zwykle pusta
tak z ciekawosci zalozylam spodnie sprzed ciazy i jestem w szoku bo gdyby nie pasek to by mi z tylka spadly

mam nadzieje ze w srode nie okaze sie ze znowu schudlam
a jezeli tak to pogadam o tym z ginekolog bo ta jest bardziej ogarnieta niz moja byla
chcesz powiedzieć, że możesz chodzić w spodniach sprzed ciąży????
Stary 2014-06-23, 18:23   #1127
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
chcesz powiedzieć, że możesz chodzić w spodniach sprzed ciąży????
we wszystkich bo sprawdzilam hurtowo

Nasze szczescie
Stary 2014-06-23, 18:28   #1128
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
we wszystkich bo sprawdzilam hurtowo
mi się zsuwają z tyłka, ale to dlatego, że mam taki brzuchol wielki
Tylko, że nie ma szans, żeby takie z przed ciąży naciągnąć pod brzuch...
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 18:32   #1129
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
mi się zsuwają z tyłka, ale to dlatego, że mam taki brzuchol wielki
Tylko, że nie ma szans, żeby takie z przed ciąży naciągnąć pod brzuch...
ja mam wysoko brzuch wiec zapinam sie normalnie ale juz jak siedze to mnie cisnie brzuchol

Nasze szczescie
Stary 2014-06-23, 18:37   #1130
niki19
Zadomowienie

Cytat:
Ja też nie kupuję na razie tych rzeczy , kuzynka wspominała ,że możemy sobie bujaczka od nich pożyczyć natomiast moja siostra ostatnio mówiła ,że sprezentuje młodemu karuzele więc na razie wstrzymuję się z zakupem , w razie czego można zawsze po porodzie dokupić.
Co do kołdry to też nie mam i nie kupuję na razie zaopatrzę się tylko w śpiworek.

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 18:43   #1131
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
słodkiego masz synka
naprawdę śliczny chłopczyk, a jakie ma piękne oczka

Pisałyście dziewczyny o pościeli- ja na razie nie kupuje poduszki ani kołdry, mam ochraniacz do łóżeczka, różki i śpiworek- na początku synek w tym będzie spał
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 18:47   #1132
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam wysoko brzuch wiec zapinam sie normalnie ale juz jak siedze to mnie cisnie brzuchol
ja wchodze w stare spodnie, ale juz ich nie zapne
Ale ty faktycznie brzuszek masz wysoko.
Stary 2014-06-23, 18:49   #1133
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
' zalatwic cesarke ' az noz sie w kieszeni otwiera za takie slowa
Wydaje mi sie ze jak ktos mowi ciezarnej o tym ze cc jest lepsze to ona sie na to nastawia i sie zgadza i porodu sn nie bierze pod uwage
jednak kobiety w ciazy sa bardziej podatne na opinie innych a zwlaszcza z blizszego otoczenia i takie nakrecanie w kolko w koncu daje efekt

Tak samo dla mnie bez sensu jest przygotowanie planu pordu
Ciezarna nastawia sie jedzie wedlug planu a jak cos nie idzie po jej mysli to jest koniec strach panika zlosc i na co to komu ?
Ja sie pytalam swojej poloznej o znieczulenie jakie maja ( chcialabym rodzic bez znieczulenia ale wiedziec jakie sa tez chcialam )
zapytala mnie sie na co jestem nastawiona wiec powiedzielam ze na nic i nie mam konkretnego planu jezeli chodzi o porod ona powiedziala ze najwazniejsze wlasnie jest nastawienie bo wiele kobiet nastawia sie na znieczulenie i gdy zaczynaja sie pierwsze bole one panikuja i zadaja znieczulenia od razu

ale wiadomo ze rozne hisotrie sa
tylko ze plan porodu ma trochę inne zadanie niż ty napisalas , ma po prostu zaoszczedzic pytan na porodówce i przyspieszyc prace na porodówce, polozna wie mniewiecej jakie masz predyspozycje. co wcale nie oznacza ze wszystko będzie wygladac tak jak ty sobie napiszesz bo to oczywiste jest ze wynika dużo rzeczy z sytuacji jaka się wydarzy

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Biedna Tak mi przykro, że tak bardzo się męczysz

No właśnie, ja tak mam, że pęcherz ciągle wydaje się być pełny.. A jakaś noga ciągle mi się wypina i kizia mnie pod prawą piersią, jak siedzę

Tatuś wyjął różdżkę faktycznie, jak zacznie opowiadać, to będą jaja

Muszę iść zrobić sobie zdjęcia do dyplomu... z taką wielką spasioną gębą będę na dyplomie już zawsze

Poniżej mój brzuszek dla męża na dzień taty:
fajna niespodzianka

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Widzę, ze u nas na forum walka porod sn / cc
Ja szczerze się przyznam, ze poczatkowo nie zakladalam wogole opcji cc, po rozmowie z polozna w momencie jak okazalo się, ze mam za nisko lozysko, pozniej o cholestazie i o zlym ulozeniu dziecka coraz czesciej sie nad tym zastanawiam. Tym bardziej, ze w UK do porodu naturalnego podchodzi sie w 100%..bez nacinania, bez wywolywania, jedzie sie do szpitala jak juz skurcze sa bardzoe regularne, a przyjma na oddzial tylko te kobiety, gdzie rozwarcie wskazuje na to, ze lada chwila urodzi. Inne czekaja w domu, cala akcja rozgrywa sie w domowym zaciszu, a na porodowke jedzie się rodzic.
Przy cc chyba bym unikneła całego tego stresu, umawiam sie na dany termin, godzine. A przy sn bałabym się, ze nie zdąże dojechac itd. Chyba wiekszy stres dla mnie.

Jak na razie zadna decyzja nie zostala podjeta wiec zakladam dwie opcje, musze sie przygotowac na dwie mozliwosci, nic nie poradze, dziecko wyjsc musi
w uk jeśli trzeba to tez wywoluja porod moja znajoma miała wywoływany bo miała cukrzyce ciazowa

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
A ja z tego wszystkie zapomniałam co miałam napisać.

W nocy obudziłam się i czuję, że mam mokro wszędzie! Odchylam kołdrę i trochę kołdry mokre między nogami mokro doł koszuli mokry i myślę:
"o żesz kur. ja pier. co sie dzieje?!?!?!?!" nie była to kałuża i nie było to siku! wąchałam poza tym było białe a nie żółte. Budzę Męża on przerażony patrzy na mnie i mówi "że już?" poszłam siku i to jednak był POT! Dżizas Dziewczyny jak można się tak spocić?!?!?!? Cycki też miałam spocone ale to zauważyliśmy dopiero jak wróciłam z łazienki...
No to poszliśmy spać dalej...
No to się zestresowałam!
o matko jaka historia mi często tez się tak zdaza ale na biuście jak by ktoś szklanke wody mi wylal

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47001332]

ButterBear rozwaliłaś mnie swoim postem. To teraz nie dosyć, że po SN będę miała dziecko pomarszczone, to jeszcze śledzia w majtkach i z wrażenia się posr...! To ja już może pójdę na tą cesarkę
[/QUOTE]
dobre ale się usmialam

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Wiesz co, sączące się wody płodowe powinny w ciągu godziny przemoczyć wkładkę, wtedy należy ją zmienić i jeśli to się powtórzy to wtedy jechać na ip. Tak mi lekarz tłumaczył. Ja miałam coś takiego, że po wstaniu z łóżka poczułam jakby coś ze mnie trysnęło, ogladałam i to była raka mokra plama bezbarwna. Poczekałam godzinę i jak jeszcze poleciało, to pojechałam na ip. To były upławy, które przez noc się nagromadziły i wyciekły na raz... w ogóle wczoraj czytałam o tym w "w oczekiwaniu na dziecko ", że w ósmym miesiącu zwiększa się ilość wodnistych białawych upławów.

Super! Ale nie nastawiaj się na odstawienie żelaza, to zwykle trwa parę miesięcy zanim się podniesie i wyrówna. A jeszcze przy twoich wymiotach, to zaraz po odstawieniu zaczęłoby ci spadać znowu. Obawiam się, że raczej jesteś na nie skazana do porodu.

Wysłano z aplikacji mobilnej.
to dlatego ja zalwazylam więcej takiej białej wydzieliny u mnie a już zaczelam się martwic ze znowu jakas infekcja albo cos
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 19:31   #1134
angelika__2014
Raczkowanie

wiem, że temat już niektóre z was drażni ale proszę wypowiedzcie się co sądzicie o tym materacu?

http://allegro.pl/materac-ambrozja-l...331095199.html

p.s ileee mam do nadrobienia !!! zwolnijcie tempo mamuśki

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 19:34   #1135
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Tz kupil mi 25 kg arbuza

on mnie jednak kocha

Nasze szczescie
Stary 2014-06-23, 19:39   #1136
angelika__2014
Raczkowanie

zaczarowana .... 25 kg (dwadzieścia pięć?) czy brakło jakże ważnego przecinka i miało być 2,5?

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 19:40   #1137
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Dziewczyny co do sesji ciążowej to ja tylko tak wtrącę, że najlepiej jak maluszek ma około 2 tygodni dopiero albo nawet tydzień Także warto już nawet przed porodem zainteresować się tematem i ugadać się z tym kto ma robić sesje Moja koleżanka była z małą jak miała miesiąc i już niektórych ujęć nie udało się zrobić bo mała co się ją ruszyło to się budziła i płakała
Najlepiej jak dzieciątko jest jak najmniejsze bo wtedy cały czas śpi i można nim swobodnie "operować"
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 19:45   #1138
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Tz kupil mi 25 kg arbuza

on mnie jednak kocha
25 kg??????????????????????? ?????????????
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 19:49   #1139
asix86
Wtajemniczenie

Ale miałam owocny dzień . Zrobiłam to (trochę zmodyfikowany przepis) i to - batoniki pyyycha . TŻ tylko co chwila się wokół nich kręci . Zaliczyłam też dentystę .
W ramach odpoczynku nadrobię Was, bo trochę naskrobałyście przez te pół dnia
Stary 2014-06-23, 19:51   #1140
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
25 kg??????????????????????? ?????????????
Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
zaczarowana .... 25 kg (dwadzieścia pięć?) czy brakło jakże ważnego przecinka i miało być 2,5?

tak 25 kg zaplacil 18 euro

ale bede jutro sikala

Nasze szczescie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości