|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
W końcu przyjdzie czas, dla mnie czas zwolnił strasznie i mi się dluzy... dobrze ze jeszcze w pracy jestem 2 razy w tyg bo by dluzyl się jeszcze bardziej. Jutro dzień minie szybko i mam nadzieję ze następny tydzień tez...
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Cześć
![]() Nie wiem kiedy Was nadrobię... ostatnio ciągle coś mi jest i nawet jak włączę kompa, to szybko wyłączam. Wczoraj poszłam spać o 21, bo mi coś na żołądku bolało ![]() Dziś też szalony dzień, bo fachowcy jeszcze krążyli, ale jutro ma być już wszystko poinstalowane Postaram się zajrzeć wieczorkiem
|
#573 |
|
Raczkowanie
|
Ecencia, u mnie teraz 35tc i 3d, termin 24.07, waga z ubiegłej środy 2300. Więc u Ciebie i u mnie to w siatce centylowej prawie 50, czyli ok. Dzidzie będą drobne, ale moja pozostała dwójka też duża nie była. 3100 i 2800g, 52cm. Pomimo że ja mam wzrostu 180cm a M 190.
A tak wogóle to się w szpar....ce dziś wymacałam i już czuję główkę, jupi! Agnes, to się bidulko wymęczyłaś tymi skurczami, ups to boli. Ale się natychmiast zapomina. Tylko pózniej trzeba pierwsze siusiu zrobić i tu jest problem... |
|
|
|
#574 |
|
Raczkowanie
|
Malwiska, może małe Oliwki tak mają, że są drobne. Bo moja też Oliwia. Najważniejsze żeby rosly. W ostatnie 3 tygodnie moja mała 500g przybrała wiec chyba ok.
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
|
#575 |
|
Rozeznanie
|
witam się popołudniowo
ja dziś wyjątkwo dobrze sie czuję więc ganiam po mieście i do bura też na chwilę zajrzałam a Wy w tym czasie tyle napisalyście, że ledwie nadrobiłam. Dzięki wielkie za opisy porodów i wskazówki co do wagi maluszków to to dla mnie i tak jest takie trochę wróżenie z fusów więc nie ma co się jakoś specjalnie nastawiać,że się będzie zgadzać Według pasjansa nie urodzę ani w czerwcu ani w lipcu, więc chyba spadam na koniec kolejki |
|
|
|
#576 |
|
Rozeznanie
|
No to czas też na mój opis porodu.
Zgodnie z ustalonym wcześniej terminem 18 czerwca po 7 rano stawiłam się na izbę przyjęć, zarejestrowali mnie i kazali czekać na badania i przyjęcie. Czekałam na badania do ok 9. W trakcie przyjmowania przywieźli dziewczynę która nie czuła ruchów więc poprosili mnie czy możemy przerwać i poprosić tą dziewczynę do sprawdzenia. Po dokończonym badaniu okazało się że już mam rozwarcie na 1,5 palca. Położna zaprowadziła mnie na oddział, na salę pocesarkową, kazali czekać, podłączyli mi kroplówki do nawadniania. Ok. 11 zabrali mnie na salę porodową, wywiad z anestezjologiem, mówiłam że wymiotuję po znieczuleniu ale ogólnie stwierdził że na to nic nie da się poradzić taka moja natura. Kazali się rozebrać, okryli mnie niebieskim płótnem. Lekarz rozmasował miejsce wkłucia znieczulenia, najpierw wbił znieczulenie skóry i ono troszkę boli ale dzięki niemu potem wbicie w kręgosłup nie boli nic. Położyłam się, podali tlen, zabieg przeprowadzała moja Pani Ginekolog, rozpoczął się o 11.48. Nie czułam nic, gmerali i gmerali a o 11.59 wyciągnęli Kingę, mocno krzyczała, pokazali ją i wzięli obok, mogłam wszystko obserwować, powiedzieli mi że jest taka "nieładna" bo wcześniaki są mocniej oblepione mazią ale dla mnie i tak była piękna Nie mogłam opanować łez, wytarli ją, i pani podała mi ją, mogłam ją pogłaskać, ucałować, a łzy same płynęły. Małą zabrali do męża żeby ją zmierzyć, zważyć i zaszczepić, a mnie szyli. Po chwili pediatra wróciła, mówi że dzidzia waży 3900, pomyślałam ile?? ale trochę zamroczona stwierdziłam że z cukrzycą to może być i te szacunkowe masy to przecież nawet 1 kg mogą mieć pomyłki. Szyli mnie godzinę bo miałam bardzo duże zrosty po pierwszej cesarce, w trakcie moja gin pyta czy jeszcze planuje dzieci, przestraszyłam się że coś nie tak i muszą rozszerzyć zabieg, ale mówi że z takimi zrostami kolejna ciąża może być dla mnie dużym zagrożeniem. Oczywiście w trakcie zaczęły mnie męczyć mdłości, dali mi jakiś lek i przeszło. Wywieźli mnie z sali a tam czekał już mężuś z córunią. Pytam go ile Kinga waży a on że 3090g ale zaczęłam się śmiać bo źle dosłyszałam na sali Przewieźli mnie na salę pooperacyjną. Czekałam na zejście znieczulenia i tam przystawili mi Kingę do piersi, skóra do skóry. Bardzo śmieszne uczucie jak schodzi znieczulenie, miałam dreszcze ale to normalne bo Pani obok mnie też je miała. Cały czas był ze mną mąż, Kingę zabrali na noworodki, żeby badać jej glukozę i nakarmić tak by nie było dużych spadków glukozy. Stawiali mnie po 7 godzinach, niestety dostałam wtedy oksytocynę po której okazało się mam straszne mdłości i wymioty. Położne bardzo mi pomogły podczas kąpieli bo dostałam takich wymiotów i dreszczy że nie mogłam ich opanować. Położne rewelacyjne, podczas moich trzech pobytach w tym szpitalu nie spotkałam się z żadnym objawem nieżyczliwości, zawsze gotowe do pomocy. Jedna z położnych dość kategoryczna była ale gdy w innej sali dziecko straciło oddech to tak błyskawicznie udzieliła pomocy i pobiegła z nim szybko na neonatologię że z mężem cały czas nazywaliśmy ją panterka (mała i przy kości ale jak skoczyła to niejedna by nie dała rady). I Położne na noworodkowym też bardzo pomocne, mogłam być przy każdym badaniu Kingi, wszystko dokładnie tłumaczyły. Jeżeli chodzi o porady laktacyjne to ja nie ocenie bo jak tylko przyszedł pokarm to bardzo dobrze nam szło karmienie. I działamy do dziś. |
|
|
|
#577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Super opisy, jak tylko wrócę z pracy to powklejam je do pierwszej strony. Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#578 |
|
Zadomowienie
|
Ja już po2 miesiącach nie pamiętam albo zwyczajnie nie chce pamiętać ciężko mi to powiedzieć ale urwał mi się film pamiętam tylko słowa dziecko żyje...
|
|
|
|
#579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wczoraj próbowałam wymacać chociażby szyjkę, ale nic nie wymacałam ... albo sie nie znam
|
|
|
|
#582 |
|
Rozeznanie
|
no to jestem wolna
skończyłam prace, oficjalnie jestem na urlopie wróciliśmy do domu, tż zmontował huśtawkę, pobujaliśmy się trochę, teraz zjedliśmy pierożki i mamy zamiar sie wziąć za sprzątanie ale tak siedzimy i sie nam ruszyć nie chce :-D jutro chyba zrobię pranie, a dziś chce jeszcze poukładać rzeczy małego w komodzie, chyba faktycznie muszę sie w końcu zabrać za to :-P ale mi sie tak nie chce Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
|
#583 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#584 |
|
Zakorzenienie
|
Pół szafy posprzatane.. i dalej nic
ja oczywiście padnieta. Ide poleżeć w wannie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#585 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez boję się "tam" gmerac, Teraz wizyty będę miała co tydzień wiec będę miała w miarę na bieżąco informacje o małej bez macania po główce
![]() U mnie też sprzątanie pełną parą, umyłam okna i teraz leże padnięta. Po chwale się wam moim wielkim brzuszyskiem na sesji
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371d5ldcbot.png Edytowane przez ecencia Czas edycji: 2014-06-23 o 21:17 |
|
|
|
#586 |
|
Raczkowanie
|
Ecencia jakie ladne zdjęcie
![]() Sent from my GT-I9305 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#588 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pszczoła korzystaj z chwil spokoju póki możesz Xelia ejjj ja się boję TAM gmerać ale w środę mam wizytę u gina to się zapytam jak się sprawy mają....na razie wszelkie objawy porodowe mi przeszły i dziś mam odczucie,że się przeterminuję
|
|
|
|
|
#589 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam teraz 35 tc czuje kłucie tak jakby w pochwie nie umiem tego wyjasnic...czy to moze byc uciskajaca glowka?
Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
|
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
ecencia
ja mam jutro wizytę także też jestem na bieżąco co do gmyrania ciekawe co mi lekarz powie
|
|
|
|
#591 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#592 |
|
Rozeznanie
|
Moge wziasc luteine na to? jeszcze mi zostalo pare tabletek. Nie moge jeszcze rodzic:-( remont nie skonczony mieszkam w salonie tesciowej i mam pol dobytku w kartonach:-(
Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
|
|
#593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez czasem czuje klucia w szyjce, a nastepnego dnia juz jest ok. Zdaje sie, ze agnes lekarz mowil, ze klucia moga oznaczac skracajaca sie szyjke. Mysle ze na tym etapie to nie oznacza nic zlego i nie powinnas sie martwic rychlym porodem, zobacz kilka z nas mialo szybciej urodzic a jeszcze mozemy sie przeterminowac ![]() ecencia ladne zdjecie
|
|
|
|
|
#594 |
|
Rozeznanie
|
Iris ja takie klucia/napięcie w kroczu mam juz z 2 tygodnie i dalej nic wiec lepiej nie bierz nic bez konsultacji z lekarzem
|
|
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak Enary dzis miala miec indukcje
|
|
|
|
#596 |
|
Wtajemniczenie
|
Ecencja bardzo fajny brzuchol. Hm a ja nie pamiętam czy Wam pisałam o porodzie?? Muszę się cofnąć i zobaczyć. Wydaje mi się że coś skrobałam ale na p.bólowycj to ja głowy nie daję
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#597 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#598 |
|
Rozeznanie
|
Pozdro z porodowej, oczywiscie nie moze byc rozowo, skurcze mecza, z rozwarciem srednio, bede dawac znac co tam
Omg jestem popierniczona rodze i pisze na forum ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#599 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sent from my GT-I9305 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#600 |
|
Wtajemniczenie
|
Łoooo Ines w końcu!! Trzymam kciuki!
I gratuluję Agnes! za opisy porodów.. ehhh jak ja się tego bojęesencia piękne foto ------------------- Mnie dalej napastują kolki nie spałam prawie tydzień, max to 3h snu przerywanego/dobę, mam dość, już kilka razy miałam ochotę jechać na IP ale wytrzymałam... Kupiłam Nospę i mam nadzieję, że jakoś mi pomoże i w końcu się wyśpię. Wizyta w środę. Na ktg cisza spokój. Młody dalej ładuje mi stopy w żebra i w ciul przytyłam przez ostatni mesiąc a wg terminu jeszcze miesiąc
Edytowane przez wisienka1000 Czas edycji: 2014-06-24 o 01:21 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

kolejny pokrzepiajacy porod

ja oczywiście padnieta. Ide poleżeć w wannie 
ejjj ja się boję TAM gmerać