III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-23, 18:39   #991
agnes 20
Zadomowienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Mój mąż jest kochany jeczalam, że chce gołąbki i pojechal i zobaczcie co przywiózł
My lozeczko będziemy mieć przy łóżku, przewijak albo na łóżeczku ale bardziej skłaniam się, że będzie na komodzie
No za takie śniadanko musiał się jakoś odwdzięczyć
U nas kołyska, a potem łóżeczko będzie przy łóżku w sypialni. Kąpać będziemy też w sypialni dopóki nie nabiorę wprawy, bo jednak dużo wygodniej będzie po wyjęciu z wanienki rozłożyć się na dużym łóżku z przewijaniem i ubieraniem. No i w sypialni jednak dużo łatwiej będzie nagrzać do kąpieli, bo u nas to w domu raczej temp.ok 21 stopni.
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 19:01   #992
nmartyna
Zadomowienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

ircha06 pochwal się później efektami pracy

Latte mężuś kochany Czekam, aż mój wykaże się odrobiną pomyślunku i czymś mnie jeszcze zaskoczy

Wyczytałam, że w tym syropie prawoślazowym jest alkohol, co prawda niewielka ilość, więc pewnie dzidziuś nawet tego nie poczuje... Ale sama świadomość, że ona tam jest bardzo mnie denerwuje. No przewrażliwiona jestem
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 19:07   #993
elffirka
Rozeznanie

Witam się i ja...
Co za dzień paskudny... Już ze 3 razy płakałam dzisiaj... W sumie to jestem załamana... Mój tato mi narobił strasznych problemów z mieszkaniem i może być tak że zostanę z niczym ale nie chcę opisywać wszystkiego dokładnie bo wiadomo jak to jest... A na dodatek okazało się że 4tysiące które mieliśmy u Małża na wyprawkę i remont zmalały do 1800 i teraz to już się całkiem dobiłam. Bo sobie nie żałowaliśmy niczego a On mi nie chciał mówić że już coraz mniej, bo ja się denerwować nie mogę... A najlepsze jest to że nie mogę zadzwonić do taty i powiedzieć mu o wszystkim bo jest miesiąc po dwóch zawałach i nie może się denerwować... Boję się że coś się mu może stać i nie chcę dzwonić... Wszystko co jest w mieszkaniu jest moje bo większość tato zostawił jak się wyprowadzał a część kupiłam ale nie mam na to faktur imiennych i nic się nie da zrobić... Wszystko może mi zostać zabrane ponieważ tato jest współwłaścicelem mieszkania a i ta jego część też jest już zajęta... No tragedia... Małż mnie pociesza ale ja nie wiem co będzie... Nawet nie mamy znikąd pomocy. Rodzice Małża by nam w życiu na nic nie dali pieniędzy a jak pożyczę od kogoś to nie będę miała z czego oddać bo płacimy miesięcznie ponad 1000zł kredyt i jeszcze rachunki do tego a jeść też coś trzeba... Dzisiaj powiedziałam w nerwach do Małża że nasz synek chyba sobie wybrał zły moment na przyjście na świat i teraz strasznie mnie to boli i żałuję bo wcale tak nie myślę... Nie chcę tak myśleć ale to wszystko mnie załamało... I znowu się poryyczałam... Się rozpisałam ale musiałam to z siebie wyrzucić...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 19:07   #994
Misstic
Wtajemniczenie

Lecia ty to masz dobrze hihi kochany maz

Martynka ja niestety w sprawie syropu nie pomoge, bo leczylam sie syropem z cebuli i duza iloscia herbaty z cytryna i jak jeszcze mialam to swoiskimi malinkami w syropie mniam hehe
A ostatnio jak mnie cos zaczynalo lapac to bralam profilaktycznie rutinoscorbin i wygralam z przeziebieniem

Ircha ty to masz talent, podziwiam naprawde

Jenny u mnie lozeczko bedzie stalo w naszej sypialni kolo naszego. Przewijac bede na lozku albo jak uda mi sie znalezc fajna oferte na olx to na przewijaku ktory poloze na lozeczko. Kapac nie wiem gdzie bede, albo w lazience albo w pokoju ale to jeszcze zobaczymy

Wrocilismy z malych zakupow polazilismy po sklepach dzieciecych i rossmannie, zachaczylam tez o biedronke w ktorej w koncu byly staniki dla mam ale niestety nie moj rozmiar. Trudno
Kupilismy co nieco dla mnie i Roksanki m.in
Zel do kapieli calego cialka z babydream
Oliwke z babydream
Patyczki z ogranicznikiem
Gruszeczke do noska
Szczoteczke z bardzo miekkim wlosiem i grzebyczkiem
Majtki poporodowe siateczkowate
Chusteczki nawilzane z biedronki te Fitti
I to chyba wszystko

Jutro zamowie laktator, podpaski te wielkie bella mama, podklady na lozko szpitalne tudziez moze do przewijania niunki sie przydadza i proszek do prania dzidzius.
Malutko mi juz zostanie do zakupu potem takze chyba moge czuc sie spokojna hehe

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 19:07   #995
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
No za takie śniadanko musiał się jakoś odwdzięczyć
U nas kołyska, a potem łóżeczko będzie przy łóżku w sypialni. Kąpać będziemy też w sypialni dopóki nie nabiorę wprawy, bo jednak dużo wygodniej będzie po wyjęciu z wanienki rozłożyć się na dużym łóżku z przewijaniem i ubieraniem. No i w sypialni jednak dużo łatwiej będzie nagrzać do kąpieli, bo u nas to w domu raczej temp.ok 21 stopni.
Póki co wyobrażam sobie to tak, ze będę kąpać w łazience bo jest malutka i wentylatorem nagrzeje troszkę, wanienka na stelażu blisko pralki na której będzie czekał przewijak z ręcznikiem ale oczywiście to wszystko w głowie tak układam,praktyka może całkiem coś innego przynieść
Planuje trzymać taka temperaturę jaką Ty masz w domu zostanę pewnie wykleta, że wychladzam dziecko ale trudno hihi mam wideofon tutaj więc nie będę wpuszczać nieproszonych gości
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 19:10   #996
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jenny1234 Pokaż wiadomość
czesc wszystkim

u mnie koncowka 28 tc, 81 dni do terminu i jutro wizyta u lekarza.

dzidzia od wczoraj kopie tak jak zawsze, ciche dni minely. cieszy mnie to przeogromnie bo uwielbiam te kopniaki

od wczoraj boli mnie prwa pachwina jak chodze. czy to moze byc normalne czy raczej nie?
mnie pachwina boli od kwietnia

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Mnie naszło na kotlety z piersi kurczaka i dygałam do sklepu bo bułkę tartą
Zjadłam wielkie 2 i teraz stękam i umieram bo chyba pęknę
Help me bo albo je zwrócę zaraz albo wyjdą przez brzuch same
A wiecie na co jeszcze mnie naszło? Napiłabym się tradycyjnego malibu z mlekiem
ja juz dawno sobie obiecalam ze jak bede juz po porodzie to mleko z malibu musze sobie wypić

A ja jestem po rowerku
W ogole to codziennie obiadam sie czeresniami i truskawkami i nic mnie nie boli
Tz poszedl sie napic z tata z okazji dnia ojca a ja nie wiem co mam ze soba zrobic

Misstic a gdzie zrobilas te zakupy dla maluszka?w rossmanie?
tez musze sie w koncu wybrac

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-06-23 o 19:13
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 19:15   #997
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
mnie pachwina boli od kwietnia

ja juz dawno sobie obiecalam ze jak bede juz po porodzie to mleko z malibu musze sobie wypić

A ja jestem po rowerku
W ogole to codziennie obiadam sie czeresniami i truskawkami i nic mnie nie boli
Tz poszedl sie napic z tata z okazji dnia ojca a ja nie wiem co mam ze soba zrobic
Ja sobie zazyczylam po porodzie różowe wino, może być musujące przecież to faza będzie jak nie wiem hahahaha ale niech stoi i czeka aż będę mogła się napić póki co nie brakuje mi alkoholu
Czereśnie są chyba dobre na dwójkę
Stary 2014-06-23, 19:20   #998
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Witam się i ja...

Co za dzień paskudny... Już ze 3 razy płakałam dzisiaj... W sumie to jestem załamana... Mój tato mi narobił strasznych problemów z mieszkaniem i może być tak że zostanę z niczym ale nie chcę opisywać wszystkiego dokładnie bo wiadomo jak to jest... A na dodatek okazało się że 4tysiące które mieliśmy u Małża na wyprawkę i remont zmalały do 1800 i teraz to już się całkiem dobiłam. Bo sobie nie żałowaliśmy niczego a On mi nie chciał mówić że już coraz mniej, bo ja się denerwować nie mogę... A najlepsze jest to że nie mogę zadzwonić do taty i powiedzieć mu o wszystkim bo jest miesiąc po dwóch zawałach i nie może się denerwować... Boję się że coś się mu może stać i nie chcę dzwonić... Wszystko co jest w mieszkaniu jest moje bo większość tato zostawił jak się wyprowadzał a część kupiłam ale nie mam na to faktur imiennych i nic się nie da zrobić... Wszystko może mi zostać zabrane ponieważ tato jest współwłaścicelem mieszkania a i ta jego część też jest już zajęta... No tragedia... Małż mnie pociesza ale ja nie wiem co będzie... Nawet nie mamy znikąd pomocy. Rodzice Małża by nam w życiu na nic nie dali pieniędzy a jak pożyczę od kogoś to nie będę miała z czego oddać bo płacimy miesięcznie ponad 1000zł kredyt i jeszcze rachunki do tego a jeść też coś trzeba... Dzisiaj powiedziałam w nerwach do Małża że nasz synek chyba sobie wybrał zły moment na przyjście na świat i teraz strasznie mnie to boli i żałuję bo wcale tak nie myślę... Nie chcę tak myśleć ale to wszystko mnie załamało... I znowu się poryyczałam... Się rozpisałam ale musiałam to z siebie wyrzucić...

Ciężka sytuacja i dobrze, ze to z siebie wyrzucilas...miałaś chwile załamania i tak powiedziałaś ale to nic nie znaczy skoro juz zalujesz...wiem, ze łatwo mowić ale moze sie jeszcze jakos ułoży i jutro jak sie obudzisz tez juz bedzie lepiej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 19:20   #999
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja sobie zazyczylam po porodzie różowe wino, może być musujące przecież to faza będzie jak nie wiem hahahaha ale niech stoi i czeka aż będę mogła się napić póki co nie brakuje mi alkoholu
Czereśnie są chyba dobre na dwójkę
Ja to za to mam ochote czasami pojsc na disco i pokrecic pupą
ale poczekam jak mi tylek zmaleje
Co do dwójki to robię codziennie od jakis 3 tygodni,nie wiem czego to jest zasluga

Stary 2014-06-23, 19:23   #1000
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to za to mam ochote czasami pojsc na disco i pokrecic pupą
ale poczekam jak mi tylek zmaleje
Co do dwójki to robię codziennie od jakis 3 tygodni,nie wiem czego to jest zasluga
Magnez bierzesz?
Po mimo żelaza robie tak.jak Ty a po czeresniach 2 razy na dzień
Jak będziesz miała możliwość wstaw swoją pupę to dostaniesz po niej juz widzę jaka jest duża na bank
Stary 2014-06-23, 19:27   #1001
allckarola
Zadomowienie

Cytat:
Witam się i ja...
Dobrze ze wszystko z siebie wyrzucilas bądź spokojną może nie bedzie tak złe. Zawsze potem wychodzi wszystko dobrze i życzę Ci tego. Czasami wszystko psuje sie na raz Eh...

Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio przy użyciu Tapatalka
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 19:38   #1002
Misstic
Wtajemniczenie

Paulinka niektore rzeczy kupilam w rossmannie a niektore w takim dzieciecym cos jak smyk tylko tanszym. To co kupilam to udalo mi sie dostac taniej niz na allegro albo w takiej samej cenie z tym ze nie musze placic za przesylke natomiast reszte rzeczy to juz bede zamawiac na all bo wychodzi duzo taniej np podpaski bella mama na all zamowie po 3,75 opak. a u mnie w miescie sa po 4,99 a w aptece za 6zl takze przebitka jest.

Lecia na mojego krecika to i czeresnie nie pomagaja hahaha

Elfirka wiem ze teraz jestes zdolowana i smutna ale napewno sytuacja sie pomyslnie rozwiaze. Ochloniecie troche i zaczna sie pojawiac jakies rozwiazania

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-06-23, 19:44   #1003
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Paulinka niektore rzeczy kupilam w rossmannie a niektore w takim dzieciecym cos jak smyk tylko tanszym. To co kupilam to udalo mi sie dostac taniej niz na allegro albo w takiej samej cenie z tym ze nie musze placic za przesylke natomiast reszte rzeczy to juz bede zamawiac na all bo wychodzi duzo taniej np podpaski bella mama na all zamowie po 3,75 opak. a u mnie w miescie sa po 4,99 a w aptece za 6zl takze przebitka jest.

Lecia na mojego krecika to i czeresnie nie pomagaja hahaha
Może trzeba go przepchac?
Stary 2014-06-23, 19:44   #1004
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Magnez bierzesz?
Po mimo żelaza robie tak.jak Ty a po czeresniach 2 razy na dzień
Jak będziesz miała możliwość wstaw swoją pupę to dostaniesz po niej juz widzę jaka jest duża na bank
nie biore magnezu mam ale nie moge sie zebrac...
Co do tyłka daj spokoj,juz trzeci raz musialam wymieniac majty na wieksze ale najgorsze są te rozstepy i cellulit zeby taka młoda kobieta jak ja miala tak paskudny tylek,az wstyd

Misstic dzieki za info ja to bym najchetniej weszla do jednego sklepu,kupila wszystko i z glowy

Elfirka oby sie wszystko ulozylo... ten rok jest jakiś postrzelony

Stary 2014-06-23, 19:47   #1005
Niestabilna
Wtajemniczenie

Elffirka będzie dobrze, musi być i staraj sie jak najmniej denerwować

Mistic jest parę sposobów na krecika.... zjedz czereśnie i popij eoda z kranu, albo zjedz kiszonego i popij mlekiem... drugi sposob skuteczny i nie wyguglowalam tego

Stary 2014-06-23, 19:49   #1006
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Póki co wyobrażam sobie to tak, ze będę kąpać w łazience bo jest malutka i wentylatorem nagrzeje troszkę, wanienka na stelażu blisko pralki na której będzie czekał przewijak z ręcznikiem ale oczywiście to wszystko w głowie tak układam,praktyka może całkiem coś innego przynieść
Planuje trzymać taka temperaturę jaką Ty masz w domu zostanę pewnie wykleta, że wychladzam dziecko ale trudno hihi mam wideofon tutaj więc nie będę wpuszczać nieproszonych gości
Ja tak normalnie to też planuję utrzymywać normalną temp. bo np. moja bratowa to na okrągło miała w mieszkaniu 28-29 stopni i nie dało się wytrzymać, a mała teraz co chwilę chora. Ale jednak do kąpieli planuje w sypialni trochę podnieść temp.te parę stopni bo sama nienawidzę wychodzić spod prysznica do zimnej łazienkiPo kąpieli otwieramy drzwi i temp. szybko się wyrówna.No to tyle teorii, zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce
A tak w ogóle to zagoniłam dziś Małża do naprawienia łóżeczka które dostałam od siostry Zrobił takie wzmocnienia że nawet stado dzieciaków nie dadzą go rady teraz zarwaćW przyszłym tygodniu jak w końcu może poprawi się pogoda to je przemalujemy
A co do krecika to na mnie zawsze działają winogrona i suszone morele.

Edytowane przez agnes 20
Czas edycji: 2014-06-23 o 19:51
Stary 2014-06-23, 19:57   #1007
Aliszcze
Zakorzenienie

na zaparcia mi pomaga jogurt naturalny z paprochami (tak moja koleżanka nazywa musli ).

elffirka, przytulam wirtualnie pomóc niestety nie mogę, nic sensownego napisać też, bo bym się na pewno martwiła tak samo, jak Ty. Natomiast jak się człowiek wypłacze, wymarudzi, wyjęczy to potem trochę lepiej i może nawet się okazać, że jednak nie jest tak źle. Dacie na pewno radę, najważniejsze, że macie siebie a reszta się ułoży, bankowo

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 19:57   #1008
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak normalnie to też planuję utrzymywać normalną temp. bo np. moja bratowa to na okrągło miała w mieszkaniu 28-29 stopni i nie dało się wytrzymać, a mała teraz co chwilę chora. Ale jednak do kąpieli planuje w sypialni trochę podnieść temp.te parę stopni bo sama nienawidzę wychodzić spod prysznica do zimnej łazienkiPo kąpieli otwieramy drzwi i temp. szybko się wyrówna.No to tyle teorii, zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce
A tak w ogóle to zagoniłam dziś Małża do naprawienia łóżeczka które dostałam od siostry Zrobił takie wzmocnienia że nawet stado dzieciaków nie dadzą go rady teraz zarwaćW przyszłym tygodniu jak w końcu może poprawi się pogoda to je przemalujemy
A co do krecika to na mnie zawsze działają winogrona i suszone morele.

u nas siostra tak grzala do kąpieli ze czerwona wychodziła, parowa jak w saunie dobrze ze jestem sama to sobie po swojemu będę żyła.
I tak od razu poszedł do Łóżeczka? Ja to mojemu musze powtarzać parę razy . Chociaż może sprawę łóżeczka szybciej załatwi niż inne

Cytat:
Co do tyłka daj spokoj,juz trzeci raz musialam wymieniac majty na wieksze ale najgorsze są te rozstepy i cellulit zeby taka młoda kobieta jak ja miala tak paskudny tylek,az wstyd

:
Rozstępy jak muszą być to będą :/ u mnie idzie jeden na brzuchu i zatrzymał się ciekawe na.jak długo o celulicie go już nawet nie wspomnę u siebie, ale po porodzie Ewa chodakowska wita mnie swoimi programami

Niestabilna : nie wygooglowalas tego ?

Ubilam sobie Śnieżkę smak dzieciństwa do lodów, zazeram się łyżką z miski bez lodów

Edytowane przez Latte88
Czas edycji: 2014-06-23 o 19:59
Stary 2014-06-23, 19:59   #1009
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
u nas siostra tak grzala do kąpieli ze czerwona wychodziła, parowa jak w saunie dobrze ze jestem sama to sobie po swojemu będę żyła.
I tak od razu poszedł do Łóżeczka? Ja to mojemu musze powtarzać parę razy . Chociaż może sprawę łóżeczka szybciej załatwi niż inne

Rozstępy jak muszą być to będą :/ u mnie idzie jeden na brzuchu i zatrzymał się ciekawe na.jak długo o celulicie go już nawet nie wspomnę u siebie, ale po porodzie Ewa chodakowska wita mnie swoimi programami

Niestabilna : nie wygooglowalas tego ?
Nic a nic gugla nie użyłam hihi

Stary 2014-06-23, 20:07   #1010
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Może trzeba go przepchac?
No coment hehehe

Cytat:

Misstic dzieki za info ja to bym najchetniej weszla do jednego sklepu,kupila wszystko i z glowy

Elfirka oby sie wszystko ulozylo... ten rok jest jakiś postrzelony
To w takim razie zostaje ci allegro i wcale nie musisz z domku wychodzić hehe Większość pewnie kupisz u jednego sprzedawcy, duzo taniej niż w sklepie stacjonarnym

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Elffirka będzie dobrze, musi być i staraj sie jak najmniej denerwować

Mistic jest parę sposobów na krecika.... zjedz czereśnie i popij eoda z kranu, albo zjedz kiszonego i popij mlekiem... drugi sposob skuteczny i nie wyguglowalam tego

Mojej wody z kranu nigdy nie tknę jest ochyyyyydna i smierdzi chlorem bleee ale ten kiszony i mleko czemu by nie hehehe
A zupa ogórkowa i szklanka mleka się nada?

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-06-23, 20:15   #1011
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:

No aż tak nagrzewać nie mam zamiaru
Z tym łóżeczkiem to nie tak znowu od razu, Musiałam mu dziś kilka razy przypomnieć że ma to dziś zrobić
Stary 2014-06-23, 20:18   #1012
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
No coment hehehe

To w takim razie zostaje ci allegro i wcale nie musisz z domku wychodzić hehe Większość pewnie kupisz u jednego sprzedawcy, duzo taniej niż w sklepie stacjonarnym

Mojej wody z kranu nigdy nie tknę jest ochyyyyydna i smierdzi chlorem bleee ale ten kiszony i mleko czemu by nie hehehe
A zupa ogórkowa i szklanka mleka się nada?
Nie jestem pewna :p

Stary 2014-06-23, 20:19   #1013
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
No aż tak nagrzewać nie mam zamiaru
Z tym łóżeczkiem to nie tak znowu od razu, Musiałam mu dziś kilka razy przypomnieć że ma to dziś zrobić
Czyli jednak nie może być zbyt pięknie hihi ale dobrze, że już tylko malowanie przed Wami
Stary 2014-06-23, 20:36   #1014
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46997631]Dzień doberek

Też kiepsko spałam... Śniły mi się jakieś pierdoły, nie umiałam sobie miejsca znaleźć... Mężulek tez się wiercił i teraz mi napisał, że zasnął coś przed 2 a przed 5 wstaje do pracy kiepsko...
Od rana słoneczko i oby już tak zostało

Moja córeczka jeszcze ani razu podczas badania nie była główką w dół, co mnie trochę zaczyna martwić. Ale jak mówicie że jest jeszcze czas Moja gin mi powiedziała, że mam jej puszczać muzykę i bawić się z nią latarka, to może zmieni pozycję, bo jak nie, to ona będzie musiała zadziałać Nie wiem co miała na myśli mówiąc że to ona będzie musiała zadziałać, nie zapytałam się, bo zaraz miałam jakieś głupie myśli

ircha nie słyszałam tez o tym badaniu Mam nadzieję, że z tym praniem nic złego się nie stanie, niezłe przeboje z rana

Latte współczuję tego bólu i jeszcze zgaga... Na kręgosłup nie mam pojęcia co CI doradzić, tym bardziej, że miałaś już problem wcześniej. Może jakaś relaksująca kąpiel?

Małgosia ja jutro się wybiorę na to badanie odwlekałam to ile się dało, ale jutro dzielnie stawie się z rana w laboratorium z glukozą w ręce i jakoś to będzie a potem kupię sobie mleczko w tubce, bo mam ochotę [/QUOTE]
Nie wiem jak to u ciebie lub u innych dziewczyn ale u mnie to było tak ze mi pobrali krew potem ta glukozę wypilam i przez dwie godz nic nie jeść i nie pic i po każdej godz pobranie krwi czyli 3 pobrania. Ja po tym swinstwie nic mi nie smakowało. Ale powodzenia ci życzę i nic nie pisze na ten tenat
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 20:53   #1015
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz jak to jest, to cudze dzieci były i nie kazdy pała miłością do innych berbecików. Ja ci powiem, że też jakoś specjalnie mnie do dzieci nie ciągnęlo. Ale jednak swoje to swoje
A dla twojego męza to będzie najukochańsza księżniczka na świecie, tak jak moja córcia dla mojego

Wiem, że to może nie rarytas, ale w sklepach można kupić te z winiary sosy pieczeniowe, jasny ciemny albo jakis mysliwski.
Ewentualnie zrobić samemu na kostce rosołowej z liściem laurowym i zielem angielskim, zaklepać śmietaną z mąką i podusić trochę mieso zeby sos przeszedł tym smakiem.
No bo ja innych pomysłów nie mam.
Schab upieczony bez sosu będzie strasznie suchy...
Mnie tez jakoś do innych dzieci nie ciągnęło nigdy,ale moja mala księżniczka i nienarodzony jeszcze książę to moje dwa największe skarby,mimo,ze ciałka.i takie mamusie są jeszcze
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 20:58   #1016
DorissiriD
Rozeznanie

Cześć!

Weekendowa nieobecność zaowocowała nadrabianiem ok. 500postów. Póki co nie mogę sie zebrać. dziś byłam tak do niczego, ze nawet komputera nie właczyłam, dopiero koło 17 ale i to zaraz wyłączyć musiałam, bo szliśmy sypać kwiatki

Przywiozłam sobie od mojego taty malinki i wiśnie. Mniam! Obchodził 60 urodziny i kupiłam mu w końcu radiobudzik. Ucieszył się bardzo. Z założenia miał być do kuchni (ma tam radyjko baaardzo stare i odbiera tylko Jedynkę) i opcja budzika odpadała, ale tata chce to wykorzystać i postawił sobie w pokoju. Cieszy mnie że spodobał mu sie prezent bo to naprawdę trudne było żeby coś wymyślić...

Na razie Was nie nadrobiłąm, chciałam się podzieliś tym co u mnie.

A jeśli chodzi o ciążę, to jak odczuwacie te skurcze kogoś na B? (nigdy nie mogę zapamiętać). W pierwszej ciaży nie odczułam, nie wyłapałam, a teraz zastanawiam sie czy mnie to nie spotyka...

No to do napisania
Stary 2014-06-23, 21:19   #1017
nmartyna
Zadomowienie

DorissiriD nie wiem czy to są te skurcze, ale mi twardnieje brzuch na chwilę, robi się górka i po chwili przechodzi. A jak to nie to, to ja już nie wiem
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 21:21   #1018
Niestabilna
Wtajemniczenie

Ja też nie wiem jak te BH wyglądają. ..

Stary 2014-06-23, 21:22   #1019
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej

Z okazji Dnia Ojca obzarlam się dzisiaj pysznosci
Malż od corci dostal w prezencie ich wspólne zdjęcie w ramce.

U mnie 94 dni, jescze full czasu

Dzanet dosc oryginalne imię nam wyszło bo te wszystkie bardziej znane które nam sie podobają to albo ktoś ma w najbliższej rodzinie czy znajomych. Lub co gorsza tak ma na imię ktoś kogo nie lubimy

Cytat:
Napisane przez jenny1234 Pokaż wiadomość
dziewczyny, jak planujecie urzadzic kacic dla malenstwa?
dzidzius bedzie spal z wami w pokoju/sypialni? gdzie łózeczko, gdzie przewijak i czy kapanie musi byc tam gdzie przewijak czy nie?

my planujemy postawic lozeczko obok naszego lozka w sypialni. przewijak ciut dalej z akcesoriami a kapac mamy zamiar w lazience.
Na początku mały będzie spał w kolysce uatawionej w naszej sypialni. Jak z niej wyrosnie zostanie przeniesiony do lozeczka, które będzie w drugim pokoju.
Kapanie będzie w łazience, która wczesnej nieco nagrzejemy. I tam będzie też ubierany. Na pralce na której poloZy się kocyk lub ręcznik Po kąpieli zakładamy cieniutka czapeczke - na sr polozna mówiła że jak kąpiel jest w innym pomieszczeniu niż spanie warto założyć czapeczke. Przy corci tak robiliśmy wieć teraz też.
Przewijaka nie mamy.
U nas będzie to wyglądać nieco inaczej ponieważ to nasze drugie dziecko i wiele czynności będzie na skróty.

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość
O je jej!!! O nie, wyjmuję na noc mielone do rozmrożenia i jutro działam

Aaa, kobietki, któraś tu mówiła o kubeczku z sowami.? Dziś w Netto widziałam po 4,99 !

Kupiłam dziś te pampersy w Netto, wzięłam 7-11 kg, wiec takie większe to prezent może trochę postać i pocieszyć oko, zanim ktoś go rozpieczętuje W Pepco nabyłam kilka gadżetów i będę kręcić motor z pieluszek oraz zamierzam się na taki wózeczek:
http://drobiazgicociesza75.blogspot....pieluszek.html
Oba prezenty będą dla chłopców, więc pewnie będzie przewaga niebieskiego.
Mam jeszcze skarpetki małe, rajstopki, chusteczki nawilżane, body to uzupełnię środek wózeczka, będzie cięższy i pokaźniejszy Do motoru jeszcze mi maskotki brakuje, ale to już końcowe kosmetyczne sprawy.
Koniecznie wrzuc fotki jak zrobisz.

Cytat:
Witam się i ja...

Przytulam mocno niestety nie mam nic mądrego do napisania, ale pisz smialo jak będziesz chciała się wygadac.

Cytat:
Napisane przez malgosia1051 Pokaż wiadomość
Nie wiem jak to u ciebie lub u innych dziewczyn ale u mnie to było tak ze mi pobrali krew potem ta glukozę wypilam i przez dwie godz nic nie jeść i nie pic i po każdej godz pobranie krwi czyli 3 pobrania. Ja po tym swinstwie nic mi nie smakowało. Ale powodzenia ci życzę i nic nie pisze na ten tenat
Miałam tak samo, to jest standardowa procedura przy obciążeniu glukoza 75 mg

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 21:33   #1020
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Elffirka=przykro mi,że masz teraz taki ciężki czasPostaraj się zbytnio nie denerwować.Myślę,że po jkaimś czasie znajdą się rozwiązania tej sytuacji.

Byłam dziś na wizycie.Synek waży w 28 tyg. 1500g.Wyniki mam bardzo dobre,a tak bałam się krzywej cukrowej

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości