|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
![]() U nas kołyska, a potem łóżeczko będzie przy łóżku w sypialni. Kąpać będziemy też w sypialni dopóki nie nabiorę wprawy, bo jednak dużo wygodniej będzie po wyjęciu z wanienki rozłożyć się na dużym łóżku z przewijaniem i ubieraniem. No i w sypialni jednak dużo łatwiej będzie nagrzać do kąpieli, bo u nas to w domu raczej temp.ok 21 stopni. |
|
|
|
|
#992 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
ircha06 pochwal się później efektami pracy
![]() Latte mężuś kochany Czekam, aż mój wykaże się odrobiną pomyślunku i czymś mnie jeszcze zaskoczy ![]() Wyczytałam, że w tym syropie prawoślazowym jest alkohol, co prawda niewielka ilość, więc pewnie dzidziuś nawet tego nie poczuje... Ale sama świadomość, że ona tam jest bardzo mnie denerwuje. No przewrażliwiona jestem
|
|
|
|
#993 |
|
Rozeznanie
|
Witam się i ja...
Co za dzień paskudny... Już ze 3 razy płakałam dzisiaj... W sumie to jestem załamana... Mój tato mi narobił strasznych problemów z mieszkaniem i może być tak że zostanę z niczym ale nie chcę opisywać wszystkiego dokładnie bo wiadomo jak to jest... A na dodatek okazało się że 4tysiące które mieliśmy u Małża na wyprawkę i remont zmalały do 1800 i teraz to już się całkiem dobiłam. Bo sobie nie żałowaliśmy niczego a On mi nie chciał mówić że już coraz mniej, bo ja się denerwować nie mogę... A najlepsze jest to że nie mogę zadzwonić do taty i powiedzieć mu o wszystkim bo jest miesiąc po dwóch zawałach i nie może się denerwować... Boję się że coś się mu może stać i nie chcę dzwonić... Wszystko co jest w mieszkaniu jest moje bo większość tato zostawił jak się wyprowadzał a część kupiłam ale nie mam na to faktur imiennych i nic się nie da zrobić... Wszystko może mi zostać zabrane ponieważ tato jest współwłaścicelem mieszkania a i ta jego część też jest już zajęta... No tragedia... Małż mnie pociesza ale ja nie wiem co będzie... Nawet nie mamy znikąd pomocy. Rodzice Małża by nam w życiu na nic nie dali pieniędzy a jak pożyczę od kogoś to nie będę miała z czego oddać bo płacimy miesięcznie ponad 1000zł kredyt i jeszcze rachunki do tego a jeść też coś trzeba... Dzisiaj powiedziałam w nerwach do Małża że nasz synek chyba sobie wybrał zły moment na przyjście na świat i teraz strasznie mnie to boli i żałuję bo wcale tak nie myślę... Nie chcę tak myśleć ale to wszystko mnie załamało... I znowu się poryyczałam... Się rozpisałam ale musiałam to z siebie wyrzucić... |
|
|
|
#994 |
|
Wtajemniczenie
|
Lecia ty to masz dobrze hihi
![]() Martynka ja niestety w sprawie syropu nie pomoge, bo leczylam sie syropem z cebuli i duza iloscia herbaty z cytryna i jak jeszcze mialam to swoiskimi malinkami w syropie mniam hehe A ostatnio jak mnie cos zaczynalo lapac to bralam profilaktycznie rutinoscorbin i wygralam z przeziebieniem ![]() Ircha ty to masz talent, podziwiam naprawde ![]() Jenny u mnie lozeczko bedzie stalo w naszej sypialni kolo naszego. Przewijac bede na lozku albo jak uda mi sie znalezc fajna oferte na olx to na przewijaku ktory poloze na lozeczko. Kapac nie wiem gdzie bede, albo w lazience albo w pokoju ale to jeszcze zobaczymy ![]() Wrocilismy z malych zakupow polazilismy po sklepach dzieciecych i rossmannie, zachaczylam tez o biedronke w ktorej w koncu byly staniki dla mam ale niestety nie moj rozmiar. Trudno ![]() Kupilismy co nieco dla mnie i Roksanki m.in Zel do kapieli calego cialka z babydream Oliwke z babydream Patyczki z ogranicznikiem Gruszeczke do noska Szczoteczke z bardzo miekkim wlosiem i grzebyczkiem Majtki poporodowe siateczkowate Chusteczki nawilzane z biedronki te Fitti I to chyba wszystko ![]() Jutro zamowie laktator, podpaski te wielkie bella mama, podklady na lozko szpitalne tudziez moze do przewijania niunki sie przydadza i proszek do prania dzidzius. Malutko mi juz zostanie do zakupu potem takze chyba moge czuc sie spokojna hehe
|
#995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale oczywiście to wszystko w głowie tak układam,praktyka może całkiem coś innego przynieść Planuje trzymać taka temperaturę jaką Ty masz w domu zostanę pewnie wykleta, że wychladzam dziecko ale trudno hihi mam wideofon tutaj więc nie będę wpuszczać nieproszonych gości
|
|
|
|
|
#996 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja jestem po rowerku ![]() W ogole to codziennie obiadam sie czeresniami i truskawkami i nic mnie nie boli ![]() Tz poszedl sie napic z tata z okazji dnia ojca a ja nie wiem co mam ze soba zrobic ![]() Misstic a gdzie zrobilas te zakupy dla maluszka?w rossmanie? tez musze sie w koncu wybrac
13.09.2014 Szymonek jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-06-23 o 19:13 |
||
|
|
|
#997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież to faza będzie jak nie wiem hahahaha ale niech stoi i czeka aż będę mogła się napić póki co nie brakuje mi alkoholu Czereśnie są chyba dobre na dwójkę
|
|
|
|
|
#998 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ciężka sytuacja i dobrze, ze to z siebie wyrzucilas...miałaś chwile załamania i tak powiedziałaś ale to nic nie znaczy skoro juz zalujesz...wiem, ze łatwo mowić ale moze sie jeszcze jakos ułoży i jutro jak sie obudzisz tez juz bedzie lepiej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#999 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale poczekam jak mi tylek zmaleje Co do dwójki to robię codziennie od jakis 3 tygodni,nie wiem czego to jest zasluga
|
|
#1000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po mimo żelaza robie tak.jak Ty a po czeresniach 2 razy na dzień ![]() Jak będziesz miała możliwość wstaw swoją pupę to dostaniesz po niej juz widzę jaka jest duża na bank
|
|
|
|
|
#1001 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1002 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulinka niektore rzeczy kupilam w rossmannie a niektore w takim dzieciecym cos jak smyk tylko tanszym. To co kupilam to udalo mi sie dostac taniej niz na allegro albo w takiej samej cenie z tym ze nie musze placic za przesylke
natomiast reszte rzeczy to juz bede zamawiac na all bo wychodzi duzo taniej np podpaski bella mama na all zamowie po 3,75 opak. a u mnie w miescie sa po 4,99 a w aptece za 6zl takze przebitka jest.Lecia na mojego krecika to i czeresnie nie pomagaja hahaha Elfirka wiem ze teraz jestes zdolowana i smutna ale napewno sytuacja sie pomyslnie rozwiaze. Ochloniecie troche i zaczna sie pojawiac jakies rozwiazania
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1004 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do tyłka daj spokoj,juz trzeci raz musialam wymieniac majty na wieksze ![]() Misstic dzieki za info ja to bym najchetniej weszla do jednego sklepu,kupila wszystko i z glowy![]() Elfirka oby sie wszystko ulozylo...
|
|
#1005 |
|
Wtajemniczenie
|
Elffirka będzie dobrze, musi być
i staraj sie jak najmniej denerwować Mistic jest parę sposobów na krecika.... zjedz czereśnie i popij eoda z kranu, albo zjedz kiszonego i popij mlekiem... drugi sposob skuteczny i nie wyguglowalam tego Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1006 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po kąpieli otwieramy drzwi i temp. szybko się wyrówna.No to tyle teorii, zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce A tak w ogóle to zagoniłam dziś Małża do naprawienia łóżeczka które dostałam od siostry Zrobił takie wzmocnienia że nawet stado dzieciaków nie dadzą go rady teraz zarwać W przyszłym tygodniu jak w końcu może poprawi się pogoda to je przemalujemyA co do krecika to na mnie zawsze działają winogrona i suszone morele. Edytowane przez agnes 20 Czas edycji: 2014-06-23 o 19:51 |
|
|
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
na zaparcia mi pomaga jogurt naturalny z paprochami (tak moja koleżanka nazywa musli
).elffirka, przytulam wirtualnie
|
#1008 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas siostra tak grzala do kąpieli ze czerwona wychodziła, parowa jak w saunie dobrze ze jestem sama to sobie po swojemu będę żyła. I tak od razu poszedł do Łóżeczka? Ja to mojemu musze powtarzać parę razy . Chociaż może sprawę łóżeczka szybciej załatwi niż inne ![]() Cytat:
![]() Niestabilna : nie wygooglowalas tego ? Ubilam sobie Śnieżkę smak dzieciństwa do lodów, zazeram się łyżką z miski bez lodów
Edytowane przez Latte88 Czas edycji: 2014-06-23 o 19:59 |
||
|
|
|
#1009 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1010 | ||
|
Wtajemniczenie
|
No coment hehehe
Cytat:
Większość pewnie kupisz u jednego sprzedawcy, duzo taniej niż w sklepie stacjonarnym ![]() Cytat:
ale ten kiszony i mleko czemu by nie heheheA zupa ogórkowa i szklanka mleka się nada? ![]()
|
|
#1011 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z tym łóżeczkiem to nie tak znowu od razu, Musiałam mu dziś kilka razy przypomnieć że ma to dziś zrobić
|
|
|
|
|
#1012 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1014 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46997631]Dzień doberek
Też kiepsko spałam... Śniły mi się jakieś pierdoły, nie umiałam sobie miejsca znaleźć... Mężulek tez się wiercił i teraz mi napisał, że zasnął coś przed 2 a przed 5 wstaje do pracy kiepsko...Od rana słoneczko i oby już tak zostało Moja córeczka jeszcze ani razu podczas badania nie była główką w dół, co mnie trochę zaczyna martwić. Ale jak mówicie że jest jeszcze czas Moja gin mi powiedziała, że mam jej puszczać muzykę i bawić się z nią latarka, to może zmieni pozycję, bo jak nie, to ona będzie musiała zadziałać Nie wiem co miała na myśli mówiąc że to ona będzie musiała zadziałać, nie zapytałam się, bo zaraz miałam jakieś głupie myśli ircha nie słyszałam tez o tym badaniu Mam nadzieję, że z tym praniem nic złego się nie stanie, niezłe przeboje z rana ![]() Latte współczuję tego bólu i jeszcze zgaga... Na kręgosłup nie mam pojęcia co CI doradzić, tym bardziej, że miałaś już problem wcześniej. Może jakaś relaksująca kąpiel? Małgosia ja jutro się wybiorę na to badanie odwlekałam to ile się dało, ale jutro dzielnie stawie się z rana w laboratorium z glukozą w ręce i jakoś to będzie a potem kupię sobie mleczko w tubce, bo mam ochotę [/QUOTE]Nie wiem jak to u ciebie lub u innych dziewczyn ale u mnie to było tak ze mi pobrali krew potem ta glukozę wypilam i przez dwie godz nic nie jeść i nie pic i po każdej godz pobranie krwi czyli 3 pobrania. Ja po tym swinstwie nic mi nie smakowało. Ale powodzenia ci życzę i nic nie pisze na ten tenat
|
|
#1015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1016 |
|
Rozeznanie
|
Cześć!
Weekendowa nieobecność zaowocowała nadrabianiem ok. 500postów. Póki co nie mogę sie zebrać. dziś byłam tak do niczego, ze nawet komputera nie właczyłam, dopiero koło 17 ale i to zaraz wyłączyć musiałam, bo szliśmy sypać kwiatki ![]() Przywiozłam sobie od mojego taty malinki i wiśnie. Mniam! Obchodził 60 urodziny i kupiłam mu w końcu radiobudzik. Ucieszył się bardzo. Z założenia miał być do kuchni (ma tam radyjko baaardzo stare i odbiera tylko Jedynkę) i opcja budzika odpadała, ale tata chce to wykorzystać i postawił sobie w pokoju. Cieszy mnie że spodobał mu sie prezent bo to naprawdę trudne było żeby coś wymyślić... Na razie Was nie nadrobiłąm, chciałam się podzieliś tym co u mnie. A jeśli chodzi o ciążę, to jak odczuwacie te skurcze kogoś na B? (nigdy nie mogę zapamiętać). W pierwszej ciaży nie odczułam, nie wyłapałam, a teraz zastanawiam sie czy mnie to nie spotyka... No to do napisania
|
#1017 |
|
Zadomowienie
|
DorissiriD nie wiem czy to są te skurcze, ale mi twardnieje brzuch na chwilę, robi się górka i po chwili przechodzi. A jak to nie to, to ja już nie wiem
|
|
|
|
#1018 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też nie wiem jak te BH wyglądają. ..
|
|
#1019 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Z okazji Dnia Ojca obzarlam się dzisiaj pysznosci ![]() Malż od corci dostal w prezencie ich wspólne zdjęcie w ramce. U mnie 94 dni, jescze full czasu Dzanet dosc oryginalne imię nam wyszło bo te wszystkie bardziej znane które nam sie podobają to albo ktoś ma w najbliższej rodzinie czy znajomych. Lub co gorsza tak ma na imię ktoś kogo nie lubimy ![]() Cytat:
Kapanie będzie w łazience, która wczesnej nieco nagrzejemy. I tam będzie też ubierany. Na pralce na której poloZy się kocyk lub ręcznik Po kąpieli zakładamy cieniutka czapeczke - na sr polozna mówiła że jak kąpiel jest w innym pomieszczeniu niż spanie warto założyć czapeczke. Przy corci tak robiliśmy wieć teraz też. Przewijaka nie mamy. U nas będzie to wyglądać nieco inaczej ponieważ to nasze drugie dziecko i wiele czynności będzie na skróty. Cytat:
Cytat:
Przytulam mocno niestety nie mam nic mądrego do napisania, ale pisz smialo jak będziesz chciała się wygadac.Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
Elffirka=przykro mi,że masz teraz taki ciężki czas
Postaraj się zbytnio nie denerwować.Myślę,że po jkaimś czasie znajdą się rozwiązania tej sytuacji.Byłam dziś na wizycie.Synek waży w 28 tyg. 1500g.Wyniki mam bardzo dobre,a tak bałam się krzywej cukrowej
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.

takze przebitka jest.
).
ale ten kiszony i mleko czemu by nie
kiepsko...
Nie wiem co miała na myśli mówiąc że to ona będzie musiała zadziałać, nie zapytałam się, bo zaraz miałam jakieś głupie myśli
odwlekałam to ile się dało, ale jutro dzielnie stawie się z rana w laboratorium z glukozą w ręce i jakoś to będzie 

Postaraj się zbytnio nie denerwować.Myślę,że po jkaimś czasie znajdą się rozwiązania tej sytuacji.