|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
|
|||
| Gosia |
|
11 | 34,38% |
| Purblanca |
|
10 | 31,25% |
| Coffe |
|
7 | 21,88% |
| Spinka |
|
2 | 6,25% |
| Koralinka |
|
1 | 3,13% |
| Nowa |
|
1 | 3,13% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Dzień dobry kobietki
![]() coś czuję, że mnie choroba łapie wczoraj miałam badany poziom glukozy i nie wiedziałam czy to od tego słodkiego roztworu tak mi słabo czy od początku przeziębienia heh, może skumulowało się. Czułam się jakbym miała mega kaca! Dzisiaj jadę odebrać wyniki mam nadzieję, że wszystko w normie, jeszcze miałam badany odczyn Coombsa we krwi.Trzymam kciuki za Wasze wizyty mamusie! Znalazłam fajną stronkę w opiniami na temat wózków oraz fotelików samochodowych - bangla. Nie wysyłam linka bo nie wiem czy mogę czy nie mogę...?? :P Dzisiaj spokój z obiadem bo miałam już udka z kurczaka, do tego ryż i jakaś surówka ![]() miłego dnia
|
#1052 | |
|
in the dark of night
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Cytat:
|
|
|
#1053 | |
|
Rozeznanie
|
Widzę, że dzisiaj dużo wizyt. Zdawajcie zaraz relacje i oczywiście trzymam kciuki
![]() ![]() Lilotka, jestem ciekawa co tam u Ciebie się okaże ![]() Zauważyłam, że w ciągu ostatniego tygodnia baaardzo mi brzuch urósł. No i oczywiście nie mogłam się powstrzymać i byłam w SH, kupiłam trzy rzeczy. Za wszystkie zapłaciłam 14zł ![]() Cytat:
|
|
#1054 |
|
Rozeznanie
|
abrakadabra- skontaktuj się ze sprzedającym.. jawne oszukaństwo normalnie
![]() Lilotka, Nowa i Isgaard- kciukaski za dzisiejsze wizyty
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
#1055 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() edytte, cale szczęście, ze maluch zaczal się ruszac ![]() coffee, przesadza ten Twój Tz ![]() mój nie krzyczy, ze siedze przed kompem bo jego to już w ogole ciężko odkleić od monitora... sprobowal by cos powiedzieć ![]() Lilotko, sprawdziłam w końcu cene słonika z minky (to chyba Tobie obiecałam) - w sklepie u nas sa za 49zl. Minky podobno prawdziwe przeszłam się dziś na spacerek po centrum w poszukiwaniu sukienki na wesele, ale nic z tego, na razie nic nie znalazlam. zaraz porobię fotki ciuszków z wczoraj tymczasem zajrze do narzekalni bo hormony zaczynają na mnie dzialac negatywnie, koniec wzruszen na każdym kroku, od wczoraj wieczora na wszystkich się wkurzam
|
#1056 |
|
Wtajemniczenie
|
Znam tą stronę bangla, sprawdzam tam wózki
![]() Nie wpadłam na to, żeby poszukać info o fotelikach, dzięki! Ide laski do CH, już miałam zrezygnowac, ale jak sobie pomyślę, że kolejny dzień mam przeleżeć na kanapie to Przejdę się spacerkiem to mi zjedzie ze 2-3 godziny dnia
|
|
|
|
#1057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje tez dla WAS za szybki powrót do zdrowia ![]() I zazdraszczam zwrotu podatku Bym zaszalała za jakąś dodatkową kasę ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
Bym chyba z@☠☠☠@ł@ jakby mi ktoś taki nr wystawił i na pewno w komentarzu bym nieźle za takie świństwo pojechała a sprawę zgłosiła do allegro. O! W Polsce obowiązkowe szczepienie przeciw różyczce wprowadzono w 1988 roku – szczepione były jedynie dziewczynki, podawano jedną dawkę szczepionki w 13. roku życia. Isgaard jeśli w `88 nie miałaś jeszcze 13 lat na pewno byłaś zaszczepiona. |
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1058 |
|
Wtajemniczenie
|
wrzucam fotki
![]() większość ze Smyka i Pepco, jest tez cos z Auchan i Biedronki )EDIT: wybaczcie dziewczynki za wklejanie takie, ale żaden ze mnie ekspert, nie mam pojęcia jak Wam się udaje "normalnie" fotki wklejać
64....61.5.....53kg Edytowane przez OkoPani Czas edycji: 2014-06-24 o 14:55 |
|
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
okoPani Właśnie miałam dziś pytać o to. Kurcze cena kusząca
Jak się sklep nazywa? Dziś na obiad robię gulasz i kluski śląskie
|
|
|
|
#1060 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
|
|
|
#1061 |
|
Wtajemniczenie
|
slomka, zycie ratujesz
|
#1062 |
|
in the dark of night
|
poka rzeczy lepiej
|
|
#1063 |
|
Wtajemniczenie
|
oto one
aledziwnie, ze Ci się nie wyswietlaja te wklejone wcześniej, mi wyskakują nawet w okienku, w którym mnie zacytowalas i wytklumaczylas
|
#1064 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny !
Nie odzywałam się chwilę, ale czytam codziennie. Jakoś nie miałam w ostatnich tematach nic do dodania od siebie, ale odezwę się, że wszystko ok. Dziś miałam glukozę i bez żadnych problemów, roztwór nawet dobry z cytrynką. Wczoraj w SH kupiliśmy dla mnie z mężem spodnie ciążowe i 2 spódnice - spódnice jeszcze ok. 2 tygodnie, a potem za małe, więc będę miała po ciąży. Oprócz tego kilka ubranek dla malucha. To tyle, nie będę się rozpisywać, bo nic i tak ciekawego nie napiszę pewnie.
|
#1065 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Bardzo ładne rzeczy już masz. |
||
|
|
|
#1066 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja właśnie wróciłam z wycieczki do Smyka, też się pochwalę, póki co tylko pare, bo nie wiedziałam ile mogę wydać z mężowej karty (on mi zapewne powie, że mam kupować co chcę, ale ja tak nie lubię bez konsulacji ) Już wiem co miałyście na myśli, mówiąc, ze można mieszkać w Smyku...oj tak, z przyjemnością tam sobie połaziłam. Nastawiłam się na pajacyki głównie, bo mam mało, ale wybór był taki sobie, muszę połazić po innych Smykach, ale rzeczywiście b. dużo mają poprzecenianych, z ciuszków praktycznie wszystko! Dodaje zdjęcia, próbowałam uchwcycić tak, żeby było widać ceny (pamiętam, że ktoś pytał co za ile wcześniej). Oj chyba tych cen jednak nie widać , jak ktoś będzie chciał wiedzieć to walcie, to napiszę. Ogólnie pajacyki za 25-40 zl, śpiochy za ok. 20 zl, półśpiochy w dwupaku za 25, kaftaniki 12-17 zl, widziałam też śpiworki i kombinezony zimowe za ok. 40 zl. Reszty nie pamiętam.
Edytowane przez CoffeeMonster Czas edycji: 2014-06-24 o 16:10 |
|
|
|
|
#1067 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pewnie miałaś tak jak ja co chwile coś mi się podobało. ja idę do smyka na zakupy teraz po wypłacie;p;p a z tego co sie podpytałam wyprzedaz na by do konca lipca. tak wiec spokojnie obkupimy tych naszych Maluszków a ja mam dziś na obiad bób ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- a no i trzymam kciuki za wasze wizyty by wam Maluszki pięknie pozowały do zdjęc
|
|
#1068 |
|
Raczkowanie
|
Witam po pracy.
Dla Mamusiek, które dzisiaj poszalały na zakupach Lilotka, Nowa, Isgaard Trzymam mocne kciuki za wizyty. ![]() ![]() ![]() Ja też dzisiaj byłam po skierowania na badania - glukozę, toksoplazmozę morfologię, analizę i posiew. Troszkę tego sporo. Najadłam się z położną sernika, troszkę porozmawiałyśmy. Lekarka kazała mi się zgłosić na dokładniejszą w przyszły wtorek. Opowiem Wam jakiego dzisiaj olśnienia dostałam. Zapomniałam ubezpieczyć samochodu. OC minęło mi dzisiaj o 13.07, a olśnienia dostałam przed 14. To nie moja pierwsza wpadka samochodowa od początku ciąży. Razu pewnego zapomniałam zatankować i nie miałam czy do pracy pojechać. Podratował mnie tata, który odciągnął z baku swoje samochodu tyle paliwa, żebym do CPN-u dojechała
|
#1069 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamuśki
![]() Pewnie mnie nikt tu nie pamięta, ostatnio udzielałam się jakoś hmm.. w lutym chyba, jak dowiedziałam się o ciąży. Podczytywałam Was regularnie, później trochę zaprzestałam a wczoraj cały dzień czytałam III część Waszego wątku. Robię kolejne podejście, przyjmiecie? |
|
|
|
#1070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1071 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale stopowałam się i próbowałam sobie przypomnieć czego w domu mam mało i co można dokupić Stąd takie ograniczone zakupy. Mam pytanie drogie podwójne mamy, piszecie zgodnie, że najwygodniej w parze pajac + body, zauważyło mi się, że mam dużo bodziaków na długi rękaw, a dość skromną ilość na krótki. Logiczne wydaje mi się, że pakujemy krótki rękaw pod pajaca? W długim chyba za gorąco już co, czy też się nada? ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Oj tak, też się rozczuliłam Cytat:
|
||
|
|
|
#1072 |
|
Przyczajenie
|
Dołączam się do październikowych mam
U mnie chyba będzie dziewczynka zobaczymy, czy uda się podejrzeć w czwartek, mam nadzieję, że nic się nie zmieni bo przyzwyczaiłam się już do tej myśli
|
|
|
|
#1073 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Byłam też w lumpie, ale ja nigdy nie lubiłam czego bardzo żałuję i wyszłam z niczym. Nie mam cierpliwości niestety.. Znalazłam co prawda ładną sukienkę dżinsową ale dopiero na roczek i stwierdziłam, że za wcześnie :P ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Tak w ogóle to byłam też w MotherCare, chyba tak się to pisze :P Mają fajne promocje na bodziaki i pajace, przy zakupie jednego kompletu dostaje się drugi za 1 grosz, można mieszkać pajace i body. Polecam, bo jakość bardzo dobra. Poza tym są też normalne wyprzedaże. |
|
|
|
|
#1074 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1075 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięka! Podejdę po wypłacie - czyli w piątek, jak jeszcze raz zrobię inwestaryzację w domu co mam, a czego nie. Powiem Ci, że ja dzisiaj poza jednym pajacem kupiłam własnie takie neutralne ciuszki, myślimy dość szybko o drugim dziecku, jeśli pierwsze jakoś ogarniemy i stąd patrzę też, żeby wszystko nie było różowe Uwielbiam mieszkać w dużym mieście pod tym względem ![]() Napiszcie coś o sobie dziewczyny, bo my się tu wszystkie już mniej więcej znamy
|
|
|
|
|
#1076 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny pęknę
objadlam sie bobem i zjadlak kg czeresni
|
#1077 | |||
|
Zadomowienie
|
Coffee ładne ubranka
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale miałam fuksa. Gdyby się Łucja nie grzebała z ubieraniem to byśmy zmokły, bo miałysmy iść do sklepu i na ogródek ale zaczeło lać i do dosłownie urwanie chmury |
|||
|
|
|
#1078 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
|
|
|
#1079 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Śliczne te ciuszki macie! Już bym chciała też wiedzieć co mam a co potrzebuję dokupić ![]() A jutro planuję się wybrać oglądać wózki i może coś jeszcze zdążę pomacać w Askocie Będę miała 3h między pracą a późniejszym spotkaniem, więc średnio mi się opłaca wracać do domu. A tak akurat będzie na rozglądnięcie sie po hurtowni dziecięcej
|
|
#1080 |
|
Raczkowanie
|
O sobie..
ładna, zgrabna, 90/60/90... heheh.. nawet przed ciążą moje wymiary nie oscylowały koło tych wartości :P Pierwsza ciąża, jutro zaczynam 23. tc, prawdopodobnie dziewczynka, jak to gin określił, siusiaka nie widać :P ale koło 30. tyg będzie większa pewność. W sumie to żałuję, że nie zapytałam o 3D albo 4D, bo chyba mój gin wykonuje. Następnym razem zapytam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.

wczoraj miałam badany poziom glukozy i nie wiedziałam czy to od tego słodkiego roztworu tak mi słabo czy od początku przeziębienia heh, może skumulowało się. Czułam się jakbym miała mega kaca! Dzisiaj jadę odebrać wyniki mam nadzieję, że wszystko w normie, jeszcze miałam badany odczyn Coombsa we krwi.

13.12.13