|
|
#4921 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 :)
Cytat:
zawsze za późno wichodziłam na autobus ![]() wiecie jaka jestem zakręcona ostatnio ściągałam poszwy z pościeli co prania, jak wyciągałam z pralki to się zorientowałam, że wyprałam poduszkę zamiast poszewki na 90 stopni totlany zakręt ze mnie
|
|
#4922 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Niteczka super że wizyta udana no i będziesz miała parke ale fajnie:-D Ja jak narazie nie zauważyłam żeby coś się zmieniło z moimi włoskami po goleniu za to na głowie robi mi się siano:-( Czasem też zdarza mi się gdzieś podbiegnać z zapomnienia no i ze wstawaniem z łóżka też mam problem żeby nagle się nie zrywać a kiedyś się zapomniałam i ciagło mnie coś strasznie w pachwinach ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4924 |
|
Zadomowienie
|
hej
no któraś ostatnio coś mówiła o urlopie ale to nie Paprika....ale spokojnie lepiej myśleć że się byczy na kanapie z książka bo jej komp padł niż że coś nie teges.. w razie czego pozytywna moc dla Papriki i papryczątek co do oliwki i tępienia się maszynki bo któraś pytała...ciężko mi powiedzieć bo ja używam tych jednorazówek giletta (niebieskie lub czerwone z gumową rączką) na pewno w trakcie szybko się zapychają ale to norma. a jeśli chodzi o oliwkę na pintereście ten sposób wyczytałam że niby dłużej gładkie są i że właśnie nie ma potem podrażnień.. kupiłam wczoraj body w tesco. z krótkim rękawem...up to3msc czyli 62 (bo jest 56 i 62 a gdzie 58?) i dzisiaj mam ochotę na WIĘCEJ! chyba mam syndrom wicia gniazdka...
|
|
|
|
#4925 |
|
Rozeznanie
|
Ja u siebie nie zauważyłam grubego owłosienia na szczęście, ale tak jakby pod pępkiem na linii zrobiło mi się więcej owłosienia. Nie jest go tak dużo, ale zauważyłam różnicę sprzed ciąży a teraz. Wczoraj byłam u fryzjera, podcięłam końce i uwielbiam moje włosy teraz
a co do mycia okien... może i by mąż umył albo nawet i ja sama, ale za oknami mamy jeden wielki plac budowy, kupa piachu i koparki pod oknami mi jeżdżą ze względu na remont ulicy i tak potrwa jeszcze do końca wakacji, więc na pewno wcześniej okien myć nie będę bo bez sensu. ps. W pepco na promocji body z krótkim rękawem 4,99zł
|
#4926 |
|
Rozeznanie
|
Kupiłam sobie wczoraj te legginsy z biedronki faktycznie ejszcze cos było aczkolwiek ostatnia para wiec nawet wyboru nie miałam, wziełam szare rozm L, gdzie ja nosze s-m :P ale przymierzyłam i beda dobre za miesiac
![]() A co amcie dzis na obiad?moze podłapie cos na jutro, bo ja na dzis zrobiłam żurek wg przepisu mojej babci i kostke zmintaja z ziemniaczkami i ogorkiem kiszonym pokrojonym w kostke z cebulką a jutro nie wiem dajcie pomysł :P Planuje zrobic ciasto z masą truskawkową ale nic na biszkopcie, znalazłam jakies pomysły ale moze wy mozecie cos polecic jaka masa serowa moze z mascarpone do tego taki sernik na zimno cio? no albo ten biszkopt
|
|
|
|
#4927 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja na obiad dziś robię spagetti za to wczoraj miałam żurek;-) a co do ciasta to ja już od paru dni mam w planach zrobić ciasto z truskawkami bitą śmietaną i galaretką na biszkopcie tylko coś ciężko mi się za nie zabrać:-DWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4928 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Rozmiar zmienia się co 6. Poprzednio dostałam sporo bodziaków z tesco i są całkiem ok. Mięciutkie, dobrze się piorą, można śmiało kupować.Cytat:
Widzę, że nie tylko ja miałam wczoraj kiepski dzień. W sumie to popołudnie. Do mojego dziecka miała przyjść siostra cioteczna z którą zawsze ładnie i grzecznie się bawi i tak też było. Ale drugi szwagier dowiózł jeszcze swoje dzieci i był istny sajgon. Juz nie bedę pisać co sie działo, bo mnie w.....rw bierze na samo wspomnienie. Wiem tylko, że na takie 5-osobowe przedszkole więcej sie nie godzę. U mnie obiad bez szału. Ziemniaki, filet z kurczaka i mizeria. Nie mam weny. Ciast z truskawkami nie doradzam, bo nie tak dawno robilam ucierane i wyszedł zakalec. W weekend robilam pleśniak z truskawkami i był ok. Z masą truskawkową nie robiłam. Mąż próbowal kiedyś do ubitej kremówki dodać zmiksowane truskawki ale wychodziła rzadka masa i darowaliśmy sobie. Edytowane przez skrzatek24 Czas edycji: 2014-06-24 o 12:09 |
|||
|
|
|
#4929 |
|
Zadomowienie
|
Hej
co do wymyślnych obiadów to ja raczej nie pomogę wczoraj bigos z młodej kapusty, dzisiaj mielone i schabowe będą z młodymi ziemniaczkami z sosem koperkowym Co do ciastek z truskawkami to ja ostatnio robiłam takie proste. Biszkopt, masa budyniowa tylko sama budyń zrobiłam i truskawki polane tężejącą galaretką. Dla mnie pycha ![]() Co do smoczków. Radzę kupić. Najlepiej i silikonowe i lateksowe i różne kształty. Nie muszą być drogie, canpol babies też są fajne a kosztują po 5 zł. Zresztą bardzo podobne do droższych lovi są a to ta sama firma. Dlaczego różne? Bo nie wiadomo co dziecku przypasuje. Przeważnie dla dzieci na butelce nie będzie problemu dać smoczek, załapie od razu. Jednak dziecko na piersi potrafi mieć silny odruch ssania. Sama karmiłam piersią i przy drugim dziecku wzbraniałam się przed podaniem smoczka. Myślałam, że tak będzie lepiej, ale jednak nie było, bo Basia nie dość, że z piersi jadła to jeszcze się uspokajała przy niej. Bywało tak, że aż się przejadała, bo tu się chciało tylko possać a mleko leciało. Wtedy zaczęłam uczyć ją smoczka, ale ona nie umiała ssać go i miała odruch wymiotny. Dopiero jak skończyła 2 miesiące to załapała. Przy piersi też nie chciałam ją mieć non stop, bo przecież było starsze dziecko, któremu też trzeba było czasu poświęcić i inne obowiązki domowe. Dlatego czasem ten smoczek jest zbawienny, a oduczenie nie jest takie straszne gdy się wyhaczy odpowiedni moment najlepiej aby dziecko dostawało smoczek gdy naprawdę musi a nie 24 na dobę. Oczywiście są dzieci anty smoczkowe i anty butelkowe i mamy mają ten komfort, że nie muszą oduczać. Nie ma jednak w tym nic złego. Na pewno lepiej już dać ten smoczek niż mieć dziecko przy piersi cały dzień. Ubranka z tesco to f&f pewnie? One są naprawdę dobrej jakości i tym lepiej jak są wyprzedaże pisałyście o bodziakach. Ja tak myślę, że chyba pokupuję dziecku same z krótkim rękawem. Myślę, tak, bo i tak trzeba dziecku coś na wierzch założyć jakiś kaftanim czy bluzkę i lepiej na krótki rękaw. To tak jak dla siebie nakładam sweter na podkoszulek z krótkim rękawem, bo najwygodniej i wydaje mi się, że tak najwygodniej dla dziecka. Po za tym denerwuje mnie wyciąganie długiego rękawa jak się coś na to jeszcze założy a dreski dla dzieci jak najbardziej ok. Mnie tylko denerwują te kaptury, bo mam wrażenie, że jak dziecko leży to je ten kaptur na plecach uwiera. Lepsze są bluzy czy sweterki rozpinane na środku lub mają spięcia na ramionach co ułatwia rozbieranie malucha Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4930 |
|
Rozeznanie
|
ja od wczoraj chodzę na takim wk...niu że to przegięcie wszystko i wszyscy mnie denerwują :/ Byłam u fryzjerki na próbnej fryzurze i oczywiście mi się nie podobało byłam na przymiarce kiecki ślubnej i oczywiście też się nie podobało stanika kupić nie mogłam bo oczywiście też żadnej nie :/Wszystko ciągle na nie
no taka wściekła jestem że nie mogę sama ze sobą wytrzymać :/ wczoraj jeszcze po 22 robiłam ciasto też właśnie biszkopt ze śmietaną i truskawkami ( zawsze dodaję ze 2 galaretki rozpuszczone w połowie wody i trochę jeszcze żelatyny wtedy się wszystko trzyma) dla narzeczonego bo dziś ma urodziny i dziś też taka wściekła pojechałam do niego i kazałam mu je wyjąć z samochodu (co prawda trochę wrednie mu kazałam :P) a ten dziad mi się zbuntował i powiedział, że nie chce żadnego ciasta i żebym sama je z samochodu wyciągała na co oczywiście kolejny raz się wkurzyłam i stwierdziłam że łaski bez niech jest w samochodzie i się rozpuści. Zabrał mi samochód i pojechał i teraz nie wiem czy ciasto wyciągnięte czy nie bo w pracy zostałam ale taka byłam wściekła, że coś czuje że jakbym te ciasto wzięła to już by w kiblu dawno pływało no wszystko mnie wkurza wszystko, tak w ogóle w ciąży to można brać coś na uspokojenie? jakąś meliskę albo coś mocniejszego ? bo ja już sama ze sobą wytrzymać nie mogę |
|
|
|
#4931 |
|
Rozeznanie
|
Piszecie o ciastach, a ja nigdy jeszcze żadnego nie upiekłam
Na obiad robie cycki w sosie pomidorowym z ryzem i czyms tam jeszcze na pewno, jeszcze nie wiem, bo nie sprawdzilam dokladnie przepisu, taka ze mnie kucharka My ogólnie nie jemy ziemniaków, filety z kurczaka robimy na grillu i do tego tylko sałatka z pomidorem, oliwkami itp, wszystkie inne dania jemy z ryżem, czasem z makaronem. Jutro zrobie "bolognese" (ja daje do miesa podsmazona marchewke, por, czosnek, troche wina i troche mleka, aaaa sos wlewam taki 99,9% pomidorów, bez żadnyc dodatkow, jest pyszne), a teraz przez to czytanie i pisanie o jedzeniu ide coś zjesc
|
|
|
|
#4932 |
|
Zadomowienie
|
w biedrze są fajne formy silikonowe tortowe i keksówki.... po 25zl i się zastanawiam czy się nie będą wybrzuszać...ceny sprawdzałam na all to mniej więcej za tyle można kupić ale i po 100pare są... brać?
|
|
|
|
#4933 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4934 |
|
Zadomowienie
|
haha no tak! tylko teraz nie mogę się zdecydować którą chce:P
|
|
|
|
#4935 |
|
Zakorzenienie
|
Siemka!
wczoraj zaczęłam Was nadrabiać to mi serwer na wizażu chyba padł, bo wyskoczyły jakieś hieroglify. byłam wczoraj na zakupach, kupiłam sobie bluzę i dwie bluzki, córce getry i kapelusik w h&m, gdybym miała więcej czasu to pewnie więcej bym pobuszowała, ale niestety nie było czasu, ani sił siedzę w domu, niby pracuję, niby więcej się szwędam po tym domu, to pranie, to śniadanie drugie :P i tak ściemniam. nie no coś tam działam, ale jakoś spać mi się chce i nic mi się nie chce. wgl słońce świeci ale jakoś zimno jest :/
|
#4936 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dziś na obiad grochówka
|
#4937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wczoraj tż w pracy, więc dla siebie zrobiłam rosołek ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Mniam, mniam. Ale bym sobie zjadła...
|
|
#4938 |
|
Rozeznanie
|
oj to dzisiaj będę ją chyba kubkami pochłaniać
|
|
|
|
#4939 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za propozycje na obiadek
ja moze jutro gołąbki zrobie, chociaz chyba duzo roboty z tym :/ zobaczymy.Odebrałam wyniki z wassermana i hbs i sa ok, czyli ujemne a wizyta mi sie pokićkała! dzwonie do lift medu zapyatc na ktora w czw a ona mi gadac ze na 18:15 ale w piatek szkoda ide szbko łyknac kawe i jade po syna do przedszkola....a potem...... jedziemy podpisac umowe kupna działki tak sie ciesze
|
|
|
|
#4940 |
|
Rozeznanie
|
Super Justyssia, swoje to swoje
Baw się dobrze przy podpisywaniu! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4941 |
|
Raczkowanie
|
Muszę się w końcu zebrać i podjechać do tej biedronki, może znajdę jeszcze jakieś leginsy ciążowe bo w tych spodniach co mam to już w ogóle się nie mieszcze i muszę rozpinać guzik:/ mam jeszcze jedne zwykłe leginsy ale już też mnie cisną na brzuchu
![]() Pogoda u mnie niezbyt fajna pochmurno i chyba zaraz będzie padać Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4942 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez wlasnie mam nadzieje ze u Papriki wszystko dobrze
![]() Ogolnie to Truska tez gdzies znowu zniknela,ale ona to ostatnimi czasy lubi wracac tu i znikac ![]() Co do ciast...Skrzatek jak przeczytalam plesniak to jezyk o malo mi do dupki nie uciekl Taki slinotok Chyba sama musze sobie zrobic
|
#4943 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zawsze robiłam z dżemem porzeczkowym, ale z truskawkami też jest całkiem smaczny. Mnie z kolei naszło na Aneczkowe pierogi z jagodami |
|
|
|
|
#4944 |
|
Zakorzenienie
|
Ja paluszki rybne jem choc miala byc karkowka brokuly ale przeszla mi ochota na to
|
|
#4945 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() http://demotywatory.pl/4352874/Mam-dla-ciebie-prezent |
|
|
|
|
#4946 |
|
Rozeznanie
|
witam się po prawie tygodniowej nieobecności
chwalę się co u mnie i nadrabiam Was dalej...ale nie wiem czy nadrobię bo tydzień to duuuużo... Wielkie plany mieliśmy na długi weekend bo to pierwsza rocznica ślubu . Popołudniu wizytę miałam ale jakąś dziwną...chyba coś o niej skrobnęłam. W czwartek słaby cały dzień mdlałam i spałam na zmianę. A tu do obrony trzeba się uczyć. Piątek znowu spałam cały dzień, przeczytałam tylko o co w tej mojej pracy chodziło. A w sobotę miałam tyle mocy, że zrobiłam ciasto z truskawkami i galaretką, drugie ucierane z czereśniami i pyszny torcik śmietanowo-owocowy sobie strzeliłam na tą naszą rocznicę tylko tyle nam pozostało a w niedzielę po śniadaniu TŻ przywitał się czerwonymi różami chyba ze 40 ich było A od wczoraj jestem sobie panią mgr inż ![]() ![]()
|
#4947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4948 |
|
Rozeznanie
|
Basia gratuluję obrony a ciasto wygląda tak smakowicie że aż mi ślinka pociekła
|
|
|
|
#4949 |
|
Rozeznanie
|
Zjadłabym te Twoje ciacho, ślicznie wygląda
a ja teraz mam smaka na brokuły któe ktoras z Was miała mieć, sie zamieniamy tymi daniami hehe a co to jest ten pleśniak?brzmi nieciekawie ale pewnie dobre
|
|
|
|
#4950 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny sporo z Was pisalo ostatnio o bolacych placach. Od jakiegos tygodnia mam to samo i chodze jakbym byla w 8mies ciazy, jak kaczka - moj mąż sie ze mnie podsmiewuje
wczoraj przyszla moja poducha "9" Poofi i musze Wam powiedzieć ze to wspaniały wynalazek!!!! Jest cudowna. Mieciutka przyjemna super stabilizuje biodra i plecy i po raz pierwszy od tygodnia obudziłam sie dziś bez bolu pleców! Szczerze polecam jest warta swojej ceny (dalam 209zl)Wysłane z mojego GT-S7710 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.

zawsze za późno wichodziłam na autobus
totlany zakręt ze mnie

A wczoraj tż w pracy, więc dla siebie zrobiłam rosołek