|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Cytat:
W ogóle ostatnio mam jakiś dziwny nastrój, nie umiem określić go, nie mogę sobie znaleźć miejsca, ani na niczym się skupić, nawet nie wiem, czy można to określić poddenerwowaniem, czy co... zastanawiam się, że może to jakiś znak zbliżającego się porodu? Miki też się strasznie ostatnio rozpycha w brzuchu, już mu musi tam być mega ciasno, bidoczkowi ![]() wczoraj byłam na ostatniej wizycie u diabetologa, cukry ok, już mam się nie pokazywać jeśli dalej będą takie jakie są, chyba żeby jakoś wysoko zaczęły skakać. Dostałam przykazania, jak postępować i mierzyć cukier po porodzie. Aha i pytałam też, czy w czasie porodu mam coś mierzyć itp, powiedział, że nie muszę i żeby tylko zgłosić przy przyjęciu że jest cukrzyca i tyle
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Domi, trzymam kciuki! Wszystko bedzie dobrze
|
|
#663 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
będzie dobrze Kochana Cytat:
|
||
|
|
|
#664 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Odezwij sie po wizycie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze, ze z synciem juz lepiej ![]() Cytat:
na pewno bedzie ok.
|
|||||
|
|
|
#665 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez słyszakam o tym niemieckim leku..
U nas generalnie kupy są tylko się strasznie napina jak robi czy pruta I widać ze go ściska.. Odstawie na 3 dni ten nabiał i zobaczymy Bo szkoda mi go strasznie
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#666 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
. Jak chcesz na IP sobie zrobić to musisz coś naściemniać typu skurcze, mało ruchów itp. ale wtedy ryzykujesz że zostawią Cię w szpitalu.Ines kciuki za rozkręcenie akcji ależ Twój Maluszek niezdecydowany
|
||
|
|
|
#667 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
oby było ok ![]() Cytat:
Ważność mają do grudnia 2014. No ale na tę chwilę mogę sprzedać jedną buteleczkę, bo może tfu tfu (oby nie) jedna nam się przyda. Także jakby któraś chciała to zapraszam na priw Cytat:
Spytałam też właśnie czy nie mogę się udać na IP w tym celu to powiedział że nie, że gdyby robili w szpitalu ktg na żądanie nie opędziliby się od ciężarnych... Z czym w sumie miał rację.. Ale z tego co Domi pisała w Wawie jest taka możliwość, także co kraj to obyczaj ![]() Fame jak tam? joanna no i dobrze, wpocznij sobie, to już ostatnie chwile
Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-06-24 o 14:42 |
|||||
|
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
debesciara ty jutro chyba zaczynasz 40tc
![]() simka podobno polski odpowiednik sabsimplexu to Bobotic, jest chyba slabszy ale daje sie wieksza dawke. Tylko nie wiem czy te kropelki mozna tak wczesnie stosowac, czy od 3tyg jakos... |
|
|
|
#669 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje ! |
|
|
|
|
#670 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Ines bidulko trzymaj się kochana
Cytat:
![]() ![]() klask i: pozazdrościć Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#671 |
|
Rozeznanie
|
Czekam na lekarke, zrobili mi badania krwi. Na ktg tętno małej skaczące, do 180 na minutę. Najlepsze jest to, że kiedy śpi to tętno 130, a jak tylko się rusza to 180. Zglupialam...
Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
![]() fachowcy kończą łazienkę i coś skończyć nie mogą, a jeszcze kilka rzeczy do zainstalowania im zostało :/ mam nadzieję, że dzisiaj już skończą ![]() samopoczucie mi się poprawiło po 2-godzinnej drzemce, mam nadzieję, że dzisiejsza nocka będzie lepsza ![]() zaraz poczytam chociaż trochę
|
#673 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Będzie dobrze czekaj spokojnie na lekarza
|
|
|
|
|
#674 |
|
Rozeznanie
|
witajcie dziewczynki
nie mam jak nadrabiać za dużo piszecie albo ja mam za mało wolnego czasu położyłam sie wczoraj spać i kłucie przeszło samo ![]() Tż pojechał do pracy i jestem sam na sam z teściową mieszkamy u niej od początku czerwca i dzisiaj pierwszy raz sama robiłam obiad bo kosiła trawe a Tż mnie wczoraj błagał żebym jej do garów nie dopuściła bo zawsze robi za słone potrawy. No a że ja miałam smaka na kapuste zasmażaną z ziemniakami ale taka bez kiełbasy zaprawioną pomidorami to tak zrobiłam pychota jak nie wiem co![]() wołam teściowa na obiad a ona żę ona jadła sobie bigos jakiś co miała zamrożony Trudno więcej dla mnie ide po dokładkę ![]()
|
|
|
|
#675 |
|
Rozeznanie
|
Oby tak było Marianna. Jestem dobrej myśli. Dzięki za kciuki dziewczyny, czuje wizażową moc
![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#676 |
|
Rozeznanie
|
Domi u mnie też tak pokazywało na ktg jak byłam w szpitalu. Trzymam kciuki
|
|
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
no ja po wizycie.. wchodzę choć mi się nie chce, ale nie chce żebyście się martwiły..
lekarz mnie zdołował na maxa termin mam na za tydzień a rozwarcia tyle, że lekarz z trudem palca wsadził i to jeszcze z wielkim bólem |
|
|
|
#678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
da sie z taka tesciowa byc w dobrych relacjach? Moja by zjadla i pewnie pochwalila. No ale skoro tylko jej jest smaczne... Masakra :/domi_oo kciukasy. Fame odezwij sie. ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
Co z jego wczesniejsza teoria...? ![]() Dasz rade kochana, to juz max tydzien
|
||
|
|
|
#679 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w końcu bylysmy parą od początku, to może siódemki będą szczęśliweWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#680 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sent from my GT-I9305 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
Sent from my GT-I9305 using Wizaz Forum mobile app |
||
|
|
|
#681 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dodam tylko że moja szwagierka ma z nią takie same problemy jak ja. Teściowa lubi jak jest tak jak ona chce jak tak nie jest to sie nie odzywa. Nie tylko z synowymi ale i z synami. Edytowane przez Iris1988 Czas edycji: 2014-06-24 o 15:59 |
|
|
|
|
#682 |
|
Zadomowienie
|
W sumie tak, różnie to liczą.. 40 tydzień brzmi jakoś poważnie, dojrzale..
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#683 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
)Cytat:
w jakimś sklepie już widziałam, ale malusi woreczek max. 0,5 kg po 10 zł, to chyba za dużo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Piękna fotka Cytat:
![]() a czemu? biorę ją tylko w razie bólu ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, ze juz nie dlugo na swoim. Cytat:
![]() Twoj suwaczek mowi tak jak ja ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- A co mi tam, posprzatam korytarz |
||
|
|
|
#685 |
|
Rozeznanie
|
Nie możemy się doczekać tego dnia. Postanowiliśmy wykończyć łazienke i wejść już do siebie kuchenke i lodówke podłącze i będe mieć prowizoryczną kuchnie no ale własną. Gdyby nie to że mamy kredyt to byśmy wynajmowali póki nie skończyłby się remont a tak to sama wyszła z inicjatywą że aby zaoszczędzić żeby tak zrobić. Nie jest złą kobietą ale ma swoje fazy. Zresztą mogłabym opowiadać godzinami o jej akcjach, ale nie o to chodzi. Urodziła i wychowała mojego Tż i jestem jej za to bardzo wdzięczna bo zrobiła z niego naprawde dobrego faceta. I ja z tego teraz korzystam
|
|
|
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za wszystkie opisy porodów, mój poprzedni był mega skrótowy, może tym razem uda się więcej ![]() co do kolek, to synek ich nie miewał, ale dostawał profilaktycznie Bobotic coś jeszcze miałam pisać, ale tyle się naczytałam, że nie pamiętam
|
|
#687 |
|
Rozeznanie
|
Debesciara obsypało go dopiero dziś popołudniu, głównie z przodu tułów i brzuch ale nie jakoś strasznie. Jaka ulga, bo już mu od wczoraj "szukałam" symptomów anginy itp
![]() Lilian u mnie ktg robią tydzień przed porodem |
|
|
|
#688 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---- Kurde, boli mnie bardzo jakby lewy jajnik, coś jakby owulacja.. mam nadzieję że to chwilowe.. A w ogóle dziewczyny czy jadąc do porodu trzeba mieć jakieś papiery oprócz karty NFZ i dowodu? Bo jakiś poradnik dorwalam i tam pisze że trzeba mieć papier o oplacaniu składek. .. i nie wiem czy na dzień dobry nie trzeba mieć też aktu małżeństwa? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#689 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wszystko co ja zrobię jest blee. sos do gołąbków jak zrobiłam to aż udawała że za ostry. językiem machała dla efektu że jej za ostry był. ŻAL. A jak raz poprosiłam o przepis na potrawę z dzieciństwa mojego męża którą on uwielbiał to mi tak "podyktowała" zebym nie umiała zrobić prosiłam o długopis i kartkę zebyu sobie zapisać a ona " o nie to proste jest kroisz jabłka i pieczesz i do tego podgrzewasz i zalewasz" cały przepis specjalnie to tak opowiedziała żebym nie umiała zrobić ja się dopytywałam ale co jabłka z czym ile w piecu? to tylko mówiła " to proste jest " w końcu przestałam mam ją w Du%% pie nie cierpię jej bo zawsze stara mi się dokuczyć i dosrać w kwestii finansowej i w ogóle. ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- A tak generalnie dziewczyny z innej beczki to mam problem właśnie rodzinny po krótce opiszę wam co się dzieje. Mam w rodzinie dziewczynę, która ma 15 lat i nie chce mieszkać z rodzicami. Jej rodzice to debile. Każdy to potwierdzi najgorsze debile jakie możecie sobie wyobrazić piją wóde - ale tak że generalnie nie są jakimiś menelami czy coś poprpstu alkoholizm ukryty w domu. Ta dziewczyna nie chce z nimi mieszkać, znęcają sie nad nią psychicznie, wyzywają od najgorszych tortury psychiczne najgorsze jakie może matka i ojciec zafundować dorastającej dziewczynie, straszą domem dziecka itd. Po kolejnej już awanturze Ona od nich uciekła do babci, babcia poszła zgłosić sprawę na policję. i walczy o ograniczenie praw rodzicielskich im lub o bycie rodziną zastępczą dla niej. Ta dziewczyna jawnie mówi że woli dom dziecka niż z nimi mieszkać. nie je, nie śpi, jest zahukana i przestraszona. moja rodzina stara jej sie pomóc ale jej rodzice- są naprawdę z gruntu złymi ludźmi. złożyli takie zeznania w sądzie rodzinnym nakłamali strasznie na babcie i sąd wydał wyrok " dziewczyna do domu dziecka" oczywiscie babcia się odwołała od tej decyzji i nadal będzie walczyć, ale oni założyli babci drugą sprawę o przetrzymywanie nieletniej nie wiem jak się to wszystko skończy.. Laska nie chce do nich wracać, u babci miałaby dobrze babcia ale oni robią na złość wszystko świadomie ją do tego domu dziecka wysyłają oni chcą żeby ona była w domu dziecka bo to ma być dla niej " kara" masakra wszyscy są zmartwieni tym ija też sie martwię. Wyobraźcie sobie z gruntu złych ludzi o złych zamiarach - oni się znęcali też na jej drugą siostrą, która uciekła z domu z tego powodu... nie wiem jaki są szanse.
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje ! |
|
|
|
|
#690 |
|
Rozeznanie
|
No cisza... po 2 ktg jestem i tam jakies pojedyncze skurcze sie zapisaly i napinania.
Generalnie to nie wiem czy mnie jutro do domu nie wykopia, jak sie pytam lekarzy to jeden mowi, ze bez dzidzia na rekach juz mnie nie wypuszcza, drugi ze generalnie wskazan do indukcji porodu to nie ma... Jestem w szpitalu klinicznym, ktos na moim przypadku jeszcze doktorat napisze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.

będzie dobrze Kochana
boję się teraz

na pewno bedzie ok.

klask i: pozazdrościć