|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
|
|
|
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1444 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1445 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
fajny brzuszek moja pila jednak wieksza Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1446 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki temu, że różne to się chłopu nie nudzi
![]() Czekam jak na zbawienie, żeby mi piecyk w kuchni podłączyli, bo fabrycznie nowy sprzedają bez wtyczki (dziiiwne), a mam dosyć obiadów gotowano-smażonych. Upiekłabym coś, jakieś ciasto, rogaliki, pizzę...
|
|
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
W kauflandzie sa
|
|
|
|
#1448 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() A toż to sam cukier. Ale męża nie wyślę i poczekam aż mi przejdzie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1449 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1450 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też go jem,ale boje się ze mnie brzuch będzie bolał
|
#1451 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1453 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, muszę przyznać, że od wczorajszego ranka rozpętała się tu taka burza, że te 15 stron czytałam na raty, bo nie podołałam. To chyba najostrzejsze spięcie jak do tej pory na forum, choć już przy szczepieniach robiło się gorąco
w temacie wtrącę tylko tyle, że bardzo dobrze pamiętam, jak Zuken pisała, że ją karmienie piersią brzydzi, coś w tym stylu a argument o wyglądzie piersi (jako główny) podawał ktoś inny, a nie ona. Mam tylko nadzieję że ta dyskusja da nam wszystkim nauczkę na przyszłość i powstrzymamy się wszstkie od obrażania się nazwajem w odwece za coś co nam się nie spodobało, pisane w dobrej czy złej wierze już cholera z tym. Zbyt fajną atmosferę mamy na wątku żeby ją psuć!Zuken wracaj ![]() Halinka fajne zdjęcie, ja jakoś od początku ciąży się boję kota dopuszczać do brzucha, żeby mi małej nie zgniotła Ah i dziękuję za wszystkie wczorajsze słowa wsparcia, dałam radę, dzielna byłam i nie płakałam..
http://maleslodkosci.blogspot.com/ zapraszam do kuchni ![]() a tu inne moje dzieła https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post40551899 Edytowane przez gosia3103 Czas edycji: 2014-06-24 o 18:32 |
|
|
|
#1454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki nie mam niestety w pobliżu ale w weekend u rodziców sprawdzę
|
|
#1455 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47021418]Ja bym żelki pojadła
![]() ![]() A toż to sam cukier. Ale męża nie wyślę i poczekam aż mi przejdzie :p[/QUOTE] Podzielę się mam żelki misie ![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
Pod biurkiem
|
|
|
|
|
#1456 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie bez piecyka ciężko by było chyba... Właśnie schrupałam podpiekaną bagietkę z masłem czosnkowym i mozarellą ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za szyjkę!! Oby jak najdłużej, odpoczywaj.mi też już ciężko i pachwiny bolą...nóg nie mogę do góry podnieść i tak mnie to denerwuje bo strasznie stękam jak zakładam/zdejmuje spodnie... a ja zapomniałam napisać, że tez jestem po wizycie. 2 tyg temu szyjka miała 28mm i była rozpulchniona... dziś 30mm i twarda, zamknięta dzidziol się podniósł do góry troszkę i już tak nie napiera na moją szyję![]() Brzuch bardziej miękki nie taki pospinany jak ostatnio. Także jest lepiej ależ się ucieszyłam![]() mam odpoczywać ale funkcjonować normalnie, tylko jak mi się macica stawia to się położyć i zażyć buscopan. Ginka powiedziała, że byłam przemęczona i że te 2 tygodnie "odpoczynku" zrobiły swoje. Następna wizyta za 3tyg...także radzę sie oszczędzać tym które muszą to na prawdę działa nie tylko ja tu jestem dobrym przykładem.Mała cały czas głową na dół, waży 2kilo jedyne co to wyszła mi delikatna anemia i muszę łykać żelazo ale to pikuś. Połykam z 2tygdonie, garściami będę wcinać natkę pietruszki i będzie git |
|
|
|
|
#1459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odpoczynek jednak robi swoje |
|
|
|
|
#1460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za poprawę szyjki. Ja żelazo łykam juz od paru miesięcy i wyniki ida systematycznie w górę. |
|
|
|
|
#1461 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żeby było prosto.Mogę wyszywać, czy szydełkować - szyć nie umiem ![]() Angelika i zVenus, bardzo się cieszę, że wizyty udane i szyjki jak skała Byle tak dalej!!Mąż wrócił z pracy i już się lubimy Przeprosił, ja przeprosiłam i jest git
|
|
|
|
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a ten materac fikuśny sen to chyba kilka z Was kupiło, dobry on?
czy lepsze te z hevea?
|
#1464 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przynajmniej luźną wizyte miałas Cytat:
![]() Muszę wziąć z Ciebie przykład i zacząć więcej odpoczywać, weekend dał mi popalić.. wystraszyłam się twardym brzuchem, od wczoraj już mniej się przemęczam i dziś już brzuchol się nie stawia.
|
|
#1465 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Planowalam kupic zamiast pieluszki do przytulania cos takiego - tansze i bardziej plaskie http://allegro.pl/przytulanka-dla-ma...287309997.html lub http://allegro.pl/przytulanka-dla-ma...288140245.html Angelika, zVenus super ze wizyty optymistyczne, brawa za odpoczynek ktory polepszyl szyjki :brawo: Butter ciesze sie ze z mezem juz jest git Uszylam recznie serduszko do zawieszenia z baldachimem ale material byl do d... i sie zle uklada. Ale przynajmniej mialam zajecie, nawet na boku lezac da sie tak szyc Zalatwie sobie bawelniane plotno to bedzie fajnie. Grunt to zaczac.
|
|
|
|
|
#1466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam sobie dziś kilo truskawek, jabłek i nektarynek
|
|
|
|
#1468 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
;-) haa Cytat:
Angelika i zVenus oby w dwupaku do terminu . Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Smacznego. Ja jutro sobie malinki kupie bo chodzą za mną strasznie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1469 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny utknelam na 47 stronie, a tu trzeba dzieckiem sie zajac, bo matka wariatka siedzi na forum... chcialam Was pocytowac, pogratulowac pieknych brzuszkow i ciach wszystko wcielo....
![]() Gratuluje malutkich, zgrabnych brzuszkow! Ja jutro sie moze osmiele i Was zakasuje najwiekszym brzuchem tego forum ![]() O pisaniu prawdy i szczerosci, to wzgledne pojecie i zalezy od punktu widzenia oraz siedzenia.... zuken sie obrazila.... dziewczyny przepraszam, ale chyba po to jest forum, zeby dyskutowac czasem sie spierac.. jesli ktos chce przy tym unosic sie duma, to ok, ale sam sobie robi na zlosc. Dzisiaj jest dyskusja o tym, wczoraj o religii i choc scielam sie kiedys z h4linka, to zadna z nas nie zabrala zabawek z piaskonwnicy i sie nie wyniosla! Jestesmy dorosli i traktujmy sie w ten sposob! Moze powinnam byc bardzie stonowana, ale zyje na tym swiecie juz tyle lat, ze zawsze pisze o tym co mysle, a tym bardziej, gdy ktos mnie sprowokuje! Taki juz mam charakter i nie bede za niego przepraszac i prosic, zeby ktos sie odobrazil! Jestem po wizycie i u mnie niby wszystko ok, tylko cholernie swedzi mnie cialo... powiedzialam lekarzowi o tym a on cisza, wiec zapytalam sie co mam z tym zrobic... znowu cisza.... jak bede sie drapac przez kolejna noc, to jutro nawiedze innego ginekologa, a poprzedniemu podziekuje za taka opieke... Dziewczyny ostatnie usg mialam w 21 tc, a teraz wyznaczyl mi usg na 10 lipca (to bedzie 36 tc). Przy dobrych wiatrach moge byc juz podwojna mama... Jedyne co, to pobral mi wymaz na obecnosc GBS-a, przy corce bylam dodatnia na to dziadostwo... Jak bylam na porodowce i jeszcze liczono, ze urodze sn, to dostawalam dozylnie antybiotyk, zeby corcia przechodzac przez kanal rodny nie miala pozniej np. zapalenia pluc albo opon mozgowych... a pozniewaz zakonczylo sie to wszytko cc, antybiotyk byl zbedny. |
|
|
|
#1470 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam wizytę w czwartek, jestem ciekawa jak moja szyjka. Własnie do mnie dotarło, że TO już za 4-6 tyg, Z cukrzycą nie grozi mi przenoszenie. Kończę prasować kolejna partie ciuszków. Ostatnio pofolgowałam z dietą (arbuzy, truskawki itd) i mam wyrzuty sumienia, na wadze skoczyło 1,5 kg, a nie powinnam. Tylko jestem ciągle głodna. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.

nie wiedziałam, że można jeszcze kupić te cukierki