Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-24, 17:46   #3271
Lusiija
Zadomowienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Witaj żonko! Czekamy na relację!

Śliczne buty! A co kolczyków to dla mnie wybór jest bardzo łatwy - te sfotografowane w pudełeczku!

Dziewczyny, któraś z Was stosowała paski wybielające? Jakie najbardziej polecacie?
moja kuzynka stosowała xD ma mi wysłać stronę z nimi xD ma śliczne białe zęby że aż rażą xD a ja stosowałam perle.. ale nic

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 46 dni.
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 19:05   #3272
Linaewen
Zakorzenienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Ja swój dowód będę chyba wymieniać najpóźniej, jak się da - jesteśmy w trakcie kupna mieszkania, podpisaliśmy już umowę z developerem, złożyliśmy wnioski o kredyt w 4 bankach i trzy z nich już z entuzjazmem się zgodziły, czekamy jeszcze tylko na ten ostatni z podjęciem decyzji myślę, że w ciągu 3 miesięcy uda się nam wszystko pozałatwiać. Trochę bez sensu byłoby wymienić od razu po ślubie, a potem jeszcze raz po przemeldowaniu.
Ja się będę z przyszłym (a wtedy to już aktualnym ) meldować po ślubie od razu w mieszkaniu po dziadku, bo jak mówisz-po co ciągle wymieniać papiery... I chyba od razu tymczasowo na rok tu jeszcze u rodziców.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 19:12   #3273
misia880
Zakorzenienie

a ja mam jutro przymiarke ;D I bede dobierac bolerko, bizu i bielizne
plus probna fryzura

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 19:37   #3274
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justyna.kociaczek Pokaż wiadomość
Kupiłam dzisiaj drugie buty ślubne Są całe ze skórki, ale troszkę mnie obcierają na prawej stopie, mam nadzieję że jakoś się rozbiją
Poza tym dostałam kolczyki z aliexpress i teraz mam dylemat, które założyć w dniu ślubu...
Zdjęcia z telefonu więc jakość pozostawia wiele do życzenia.
Gratki za zakupy! Buty i kolczyki bardzo mi się podobają Co do kolczyków to bardziej podobają mi się te nowe, zresztą sama mam w podobnym stylu ale jeśli będziesz zakładać ten naszyjnik to jednak wiadomo że bardziej pasują do niego te od kompletu..

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Właśnie nie wiem jakim cudem, ale normalnie dałam radę mało tego, poszliśmy spać w niedziele po godz. 6, a ja w ogóle nie byłam śpiąca... położyłam się i spaliśmy do 10
Szacun! Pamiętam jak przed siostry ślubem jeszcze o 3 w nocy malowałysmy sobie włosy popijając piwko nie wiem jakim cudem wytrzymałyśmy całą noc i jeszcze poprawiny

Misia w takim razie czekamy na foteczki!
Stary 2014-06-24, 19:52   #3275
mimi_77
Zakorzenienie

Hej dziewczyny... Życie nasze tak nabrało tempa.. Nie mam na nic czasu Życie w nowym, wyremontowanym, wysprzątanym, NASZYM gniazdku jest boskie a i też kosztowne. Wszystkie duperelki kuchenne kosztują jak smok. I ciągle czeegoś brakuje...

Wasze słowa otuchy pomogły - TŻ czuje się już dobrze. Obyło się bez płukania żołądka. Ale jak pomysle o tym jak traktowani sa usługodawcy na weselach to mnie ch...j strzela! Najgorsze jedzenie jeśl w ogole jest! Na szczęście nie na wsyztskich imprezach ale zdarzą się coraz częściej. Szkoda słow... Szkoda, że nie wsyzscy dbają tak jak np. my tutaj na wątku żeby zespoł i inni mieli co jeśc i nie były to resztki albo TYLKO kawa i surówka przez całą noc! Jestem zla

Czytam relacje i wpisy naszych żonek i wzruszam się ale jednocześnie mam ciężar na żołądku bo coraz bliżej do mojego wesela!! Tyle rzeczy mamy do załtwiania. W piątek do księdza idziemy.... Byliśmy wczoraj na sali pytać o szczegóły, nadal nie mamy organisty oraz garnituru . Przede mną ustalanie bukietu . Ale mamy samochód! taki tylko granat i 5 drzwiowy.

Dużo załątwionych spraw ale jeszcze mnostwo przed nami. Z Akces2 pisali, że mają urlopy więc nie zdąrzą na 15 lipca czyli przymiarkę.... Oby na ślub zdąrzyli

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 20:11   #3276
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
Byliśmy wczoraj u księdza. Okazało się że nasz ślub jest jedyny wiec nie zaoszczędze na kwiatkach xD U was też jest taka dziwna ceremonia? Przy prosbach wiernych mamy podarować ciasto i wino a po przysiędze dostaniemy świece i mamy z gośmi iść do okola ołtarza. Hmm.. prócz tego świadkowie siedzą z gośćmi. Szkoda bo byłoby raźniej.
uuu faktycznie ciekawe zwyczaje, nigdy w życiu i takich obrzędach nie słyszałam

oluska227887 grają nam Sykowni spod Zakopanego

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Małżeństwo nie przyjedzie, bo ona ma operację tydzień po naszym weselu. Na zapraszaniu opowiadała o tym - kosmetyczno-plastyczna operacja nosa, nic ratującego życie, chirurgia krótkoterminowa.

Była też smutna odmowa, bliska koleżanka z partnerem nie przyjdzie, bo zapraszaliśmy byłą partnerkę tegoż faceta. Była partnerka przyjdzie z osobą towarzyszącą (ale nie nowym partnerem). Stosunki między tymi koleżankami są bardzo napięte i wg mnie jest tam sporo niewyjaśnionych spraw. Jest mi przykro, ale też sama nie miałam pojęcia, jak to ugryźć. Obie cenię, lubię, ale nie chciałam wybierać między nimi. Początkowo była partnerka była niechętna na wesele, teraz zmieniła zdanie, więc tamci nie przyjdą.

Wczoraj z TŻ-tem pośmialiśmy się z wątku Najlepsze wymówki gości weselnych, poprawiło nam to humory - jak któraś z Was jeszcze nie zaglądała, to polecam
wątek jest mega
a ta pierwsza wymówka będzie się babeczka psychicznie nastawiać czy jak

Cytat:
No i wczoraj kupiliśmy garnitur i buty xD nareszcie! !!!!!! Padne że szczęścia xD

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 50 dni.
gratki! masz zdjęcia?

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Miałam taką dekorację w kosciele i bukiety (nie są chabrowe, tylko fioletowe - wina aparatu)
prześliczna dekoracja
taka delikatna i stylowa, świetnie naprawdę!

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Witam się po ślubie! jesteś już szczęśliwą mężatką!

Było fenomenalnie! wszystko się udało oprócz pogody

Goście dopisali, kierowca, zespół i fotograf spisali się na medal, kelnerki super w niedziele sporo osób dzwoniło do nas i mówiło, że było super cieszymy się bardzo!

Ach! ale taki stres miałam w sobotę od 5 rano, że masakra! A poszliśmy o 3 spać, bo koronę robiliśmy - i tutaj znajomi też dopisali, też było świetnie
super
czekamy na relacje i zdjecia!

Cytat:
W moim przypadku jest podobnie, dopóki nie kupimy domu nie będę działać w tym temacie.

Śliczne dekoracje! Teraz żałuję, że nie zdecydowałam się na fiolet jako kolor przewodni.

Niezła agentka z tej ciotki

Gratuluję. I jak Ty dałaś radę tak po 2 godzinach snu?

Kupiłam dzisiaj drugie buty ślubne Są całe ze skórki, ale troszkę mnie obcierają na prawej stopie, mam nadzieję że jakoś się rozbiją

Poza tym dostałam kolczyki z aliexpress i teraz mam dylemat, które założyć w dniu ślubu...
kolczyki bardziej mi się podobają te z większym kamyczkiem
ja moje kolczyki tego typu niestety sprzedałam bo w ogóle mi nie leżały choć były piękne to nie w moim stylu

Cytat:
Witaj żonko! Czekamy na relację!

Śliczne buty! A co kolczyków to dla mnie wybór jest bardzo łatwy - te sfotografowane w pudełeczku!

Dziewczyny, któraś z Was stosowała paski wybielające? Jakie najbardziej polecacie?
ja stosowałam paski crest przez 6 dni, raz dziennie efekt jest rewelacyjny!!! przed ślubem będę jeszcze powtarzać, ale naprawdę polecam - zęby praktycznie nic nie bolały

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 20:17   #3277
Lusiija
Zadomowienie

Nie mam zdjec.. kupimy koszule i muszke to mu zrobię xD już się nie wywinie

Stary 2014-06-24, 20:18   #3278
niulka_1985
Zadomowienie

Dziekuję za opinie o dekoracji
Jakoś nie mogę się zebrać na pisanie relacji..... ale to zrobię.
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 20:23   #3279
cude
Zadomowienie

Od dziś mgr
Stawiam wszystkim
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 20:25   #3280
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
Od dziś mgr
Stawiam wszystkim
Brawo !

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 20:31   #3281
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
W moim przypadku jest podobnie, dopóki nie kupimy domu nie będę działać w tym temacie.

Śliczne dekoracje! Teraz żałuję, że nie zdecydowałam się na fiolet jako kolor przewodni.

Niezła agentka z tej ciotki

Gratuluję. I jak Ty dałaś radę tak po 2 godzinach snu?

pierwsze

Cytat:
Od dziś mgr
Stawiam wszystkim
gratki

a ja sie znów jaram nasza salą bo dodali dzis wirtualną wędrówke klik sala wygląda pieknie w dzien jak i w nocy jak jest podświetlona

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 20:31   #3282
21klaudyna
Zadomowienie

Miałam chwile zwątpienia czy hortensje to dobry pomysł na stół bo niektórzy mi mówili że to takie pospolite kwiaty ale dziś ściałam w ogrodzie hortensje i wyglądają cudnie. Foto w załączniku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hortensja.jpg (110,6 KB, 71 załadowań)
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 21:03   #3283
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Od dziś mgr
Stawiam wszystkim
gratulacje !!!!!!!

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Miałam chwile zwątpienia czy hortensje to dobry pomysł na stół bo niektórzy mi mówili że to takie pospolite kwiaty ale dziś ściałam w ogrodzie hortensje i wyglądają cudnie. Foto w załączniku
ja jako miłośniczka hortensji kompletnie nie rozumiem Twojego zwątpienia
są boskie !!

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 21:09   #3284
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Od dziś mgr
Stawiam wszystkim
wow, gratuluję!!
Cytat:
ja uwielbiam hortensje sama początkowo je chciałam
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 21:15   #3285
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Byliśmy wczoraj u księdza. Okazało się że nasz ślub jest jedyny wiec nie zaoszczędze na kwiatkach xD U was też jest taka dziwna ceremonia? Przy prosbach wiernych mamy podarować ciasto i wino a po przysiędze dostaniemy świece i mamy z gośmi iść do okola ołtarza. Hmm.. prócz tego świadkowie siedzą z gośćmi. Szkoda bo byłoby raźniej.
Pierwszy raz o czymś takim słyszę... Dziwne tradycje

oluska227887 - gratuluję zamówienia obrączek

misia880 - dziwnie z tym nazwiskiem... Mnie w USC powiedzieli, że właśnie w kościele podpisuję się ostatni raz swoim panieńskim nazwiskiem. Ale widzę, że już temat rozwałkowany
Powodzenia na przymiarce

czekooczekolada - mój kupuje krótki rękaw

niulka_1985 - śliczna dekoracja

bardorja - ciotka to niech sobie kartkę wsadzi

cashmere - super, że już macie film

mimi_77 - ale kicha z butami Ciekawa jestem czy moje przyjdą...

cude - gratulacje

21klaudyna - u mnie chyba też będą hortensje, bo mam cały ogródek, ale białych
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 21:18   #3286
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
ja stosowałam paski crest przez 6 dni, raz dziennie efekt jest rewelacyjny!!! przed ślubem będę jeszcze powtarzać, ale naprawdę polecam - zęby praktycznie nic nie bolały
Super, właśnie nad Crestami myślę, tylko nie wiem czy kurację 7 dni czy 14 dni no i który rodzaj, bo jest ich kilka... podasz mi pełną nazwę tych, które stosowałaś?

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
a ja sie znów jaram nasza salą bo dodali dzis wirtualną wędrówke klik sala wygląda pieknie w dzien jak i w nocy jak jest podświetlona
Faktycznie efektowna, widać, że nowa i zadbana Ja niestety mam pełno "kompleksów" co do mojej sali, wstyd przyznać, ale w Krakowie nie bardzo było z czego wybierać w opcji 50-70 osób

Cytat:
Piękne Ja zawsze hortensje uwielbiałam i dla mnie wcale nie są pospolite!
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 21:39   #3287
TysiaBB1989
Rozeznanie

Cytat:
Od dziś mgr
Stawiam wszystkim
gratulacje

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
mnie się te kwiaty podobają a do tego są w dużej ilości kolorów
Stary 2014-06-24, 21:54   #3288
marlenqa22
Zadomowienie

Hej

Witam się po wyjątkowo nieudanym dniu..

Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej, która okazała się żenadą bo rzeczywistość nie miała nic wspólnego z ogłoszeniem..

Potem oglądaliśmy mieszkania, z czego jedno na miejscu okazało się nieaktualne, drugie w stanie tragicznym, trzecie piękne ale cenowo nie dla nas.
Jestem załamana, nie mamy mieszkania, szukamy miesiąc i nic, to jakiś koszmar

Odechciało mi się wszystkiego..

Jedyna dobra rzecz to spowiedź.
Trafiliśmy do przemiłego księdza, na oko około 27 lat, ja byłam 5 min i Tż też.
Żadnych durnych pytań, czy komentarzy, życzył nam szczęścia

Dzisiaj też dobra koleżanka mi napisała że wtedy kiedy planuję panieński jej nie będzie bo ma wesele..

Do 10 lipca mamy potwierdzenia, jeden kolega dzisiaj sam zadzwonił że będzie, większość milczy

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 22:01   #3289
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Jest darmowa w każdym wypadku - ja w grudniu wyrabiałam nowy, bo mi się wydawało, że zgubiłam (znalazłam tego samego dnia, w którym zastrzegłam...) i było za darmo.
noto super

moja mama w sobote jedzie kupić sukienke na wesele.. ii.. pytam sie jej czy ma jakiś kolor upatrzony, a ona do mnie "zgniła zieleń" nienawidze tego koloru namawiałam ją na inny kolor, ale mi powiedziała że to ona w tym pójdzie i napewno w tym kolorze, może jednak upatrzy coś innego albo nie będzie nigdzie takiego koloru

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-06-24, 22:01   #3290
anusia4u
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez confetti666 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, mogę się przyłączyć?
Mnie zostały jeszcze tylko 33 dni. Czasu coraz mniej, a spraw do załatwienia, mam wrażenie, że coraz więcej ^^
witaj

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Muszę przyznać z przykrością, że jestem rekordzistką wątku - na 210 zaproszonych osób na weselu będzie 95 osób dorosłych, 2 dzieci do lat 10 oraz 9 usługodawców
to ja jestem zaraz po Tobie :P na 230 zaproszonych osób (ok 210 dorosłych, reszta dzieci) będzie zaledwie.. 146 osób, w tym 9 dzieci..

Cytat:
Od dziś mgr
Stawiam wszystkim
gratulacje!

Cytat:
są śliczne, sama wykorzystuję je do dekoracji tzn. dekoratorka, nie ja :P

a ja mam meega problem.. do ślubu zostały 4 dni, a ja dziś u lekarza usłyszałam, że mam anginę ;/ załamałam się..
anusia4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 22:12   #3291
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusia4u Pokaż wiadomość
a ja mam meega problem.. do ślubu zostały 4 dni, a ja dziś u lekarza usłyszałam, że mam anginę ;/ załamałam się..
kuruj się w łóżku, jedz antybiotyk i powinno przejść szybko

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-06-24, 22:28   #3292
missmalezji
Wtajemniczenie

Dziewczyny tylko melduje ze zyje, jutro mam pierwszy egzamin, wiec prosze o kciuki. W czw tata ma kontrolne badania-prosze o dwa razy wieksze kciuki
Wpadne do was w weekend!

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 22:54   #3293
niulka_1985
Zadomowienie

CZAS NA RELACJĘ!

CZĘŚĆ 1

18 czerwca - środa
Obudziłam się o 6 rano i stwierdziłam, że dostałam opryszczkę Całe szczęście miałam Zovirax i kupiłam sobie te specjalne plasterki i do ślubu nie zostało z niej nic, oprócz lekko czerwonego śladu, który zakamuflowano makijażem.
Tego dnia miałam zaplanowane paznokcie, regulację oraz farbowanie. Szczerze polecam hybryd - miałam francuza (delikatny wzorek został zrobiony dopiero w dniu ślubu, aby przypadkiem nie zszedł )
Po południu przyjechał K. i poszliśmy na spowiedź. Byłam strasznie zestresowana, ale księdza nawet nie obeszło, że zostaliśmy jeszcze na mszy, a po niej udaliśmy się do kancelarii, aby podpisać dokumenty (za wyjątkiem podpisu w księdze, który mieliśmy złożyć podczas mszy ślubnej). Omówiliśmy szczegóły mszy, tzn. kiedy klękać, kiedy iść podpisać, jak mamy od księdza odbierać kielich z winem - ksiądz śmiał się, abym nie wypiła wszystkiego (miałam dostać pierwsza kielich) i zostawiła trochę mężowi i jemu opłaciliśmy wszystko i do domu - ja swojego, a Tż swojego.

19 czerwca - Boże Ciało
Wstałam o 6 rano, gdyż księdzu się przypomniało, że moja wioska dawno nie robiła ołtarza, więc musiałam jechać i pomóc Ze spraw ślubnych - absolutnie nic.

20 czerwca - piątek
Wstałam rano i pojechałam na ostatnie zakupy. Kupiłam różne leki - tak profilaktycznie, odplamiacz, kwiaty i znicz na grób taty oraz koronkowe balerinki na przebranie (nie przydały się). Po powrocie poczyniłam ostatnie porządki w ogrodzie.
O 14 miał przyjechać Tż ze swoim bratem-świadkiem, byśmy mogli zawieźć alkohol i inne rzeczy do restauracji. Oczywiście się spóźnili ponad pół godziny, gdyż mama kazała im po drodze kupić chleb i pomidory
Było mi troszeczkę spieszno, gdyż musiałam iść do banku wypłacić kasę na wesele, a 0 16 zamkniecie. Pracowałam w tym banku 5 lat i bardzo miło było spotkać znajomych po prawie roku. Zostałam wyściskana i wycałowana - nikt z mojego oddziału nie mógł przyjść do mnie na ślub, gdyż nasza kierowniczka miała swój w ten sam dzień i wszyscy byli do niej zaproszeni na wesele.
Po wyjściu z banku pojechaliśmy do restauracji - rozliczyłam się, dogadaliśmy ostatnie kwestie i przekazaliśmy alkohol.
Wróciliśmy do mojego domku, Tż został u mnie, a świadek pojechał (mieszkamy w odległości ok 80 km od siebie).
Wieczorem pojechaliśmy na cmentarz postawić kwiaty i zapalić tacie znicz.
Po powrocie do domu kolacyjka, kąpiel i spać. Nie ukrywam, że Tż strasznie zależało na i musiałam kilkakrotnie studzić jego zapał

CDN....
Stary 2014-06-24, 22:58   #3294
bardorja
Zadomowienie

Tak jak myślałam dekoratorka znowu przesunęła spotkanie..
Rezygnuje z niej.

Jesteśmy na etapie co na obraczce? Wiem że pytanie już było pewnie milion razy nie mogę znaleźć

Dziewczyny co macie lub będziecie miały wygrawerowane?
Moja kumpela ma `Kowalska od 7.07.2012` a jej facet 'jestem mężem od .. '
Hm chciałabym datę i imię męża a on datę i moje ale nie wiem czy to już nie modne czy co teraz ludzie robią sentencję jakieś

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
CZAS NA RELACJĘ!

CZĘŚĆ 1

18 czerwca - środa
Obudziłam się o 6 rano i stwierdziłam, że dostałam opryszczkę Całe szczęście miałam Zovirax i kupiłam sobie te specjalne plasterki i do ślubu nie zostało z niej nic, oprócz lekko czerwonego śladu, który zakamuflowano makijażem.
Tego dnia miałam zaplanowane paznokcie, regulację oraz farbowanie. Szczerze polecam hybryd - miałam francuza (delikatny wzorek został zrobiony dopiero w dniu ślubu, aby przypadkiem nie zszedł )
Po południu przyjechał K. i poszliśmy na spowiedź. Byłam strasznie zestresowana, ale księdza nawet nie obeszło, że zostaliśmy jeszcze na mszy, a po niej udaliśmy się do kancelarii, aby podpisać dokumenty (za wyjątkiem podpisu w księdze, który mieliśmy złożyć podczas mszy ślubnej). Omówiliśmy szczegóły mszy, tzn. kiedy klękać, kiedy iść podpisać, jak mamy od księdza odbierać kielich z winem - ksiądz śmiał się, abym nie wypiła wszystkiego (miałam dostać pierwsza kielich) i zostawiła trochę mężowi i jemu opłaciliśmy wszystko i do domu - ja swojego, a Tż swojego.

19 czerwca - Boże Ciało
Wstałam o 6 rano, gdyż księdzu się przypomniało, że moja wioska dawno nie robiła ołtarza, więc musiałam jechać i pomóc Ze spraw ślubnych - absolutnie nic.

20 czerwca - piątek
Wstałam rano i pojechałam na ostatnie zakupy. Kupiłam różne leki - tak profilaktycznie, odplamiacz, kwiaty i znicz na grób taty oraz koronkowe balerinki na przebranie (nie przydały się). Po powrocie poczyniłam ostatnie porządki w ogrodzie.
O 14 miał przyjechać Tż ze swoim bratem-świadkiem, byśmy mogli zawieźć alkohol i inne rzeczy do restauracji. Oczywiście się spóźnili ponad pół godziny, gdyż mama kazała im po drodze kupić chleb i pomidory
Było mi troszeczkę spieszno, gdyż musiałam iść do banku wypłacić kasę na wesele, a 0 16 zamkniecie. Pracowałam w tym banku 5 lat i bardzo miło było spotkać znajomych po prawie roku. Zostałam wyściskana i wycałowana - nikt z mojego oddziału nie mógł przyjść do mnie na ślub, gdyż nasza kierowniczka miała swój w ten sam dzień i wszyscy byli do niej zaproszeni na wesele.
Po wyjściu z banku pojechaliśmy do restauracji - rozliczyłam się, dogadaliśmy ostatnie kwestie i przekazaliśmy alkohol.
Wróciliśmy do mojego domku, Tż został u mnie, a świadek pojechał (mieszkamy w odległości ok 80 km od siebie).
Wieczorem pojechaliśmy na cmentarz postawić kwiaty i zapalić tacie znicz.
Po powrocie do domu kolacyjka, kąpiel i spać. Nie ukrywam, że Tż strasznie zależało na i musiałam kilkakrotnie studzić jego zapał

CDN....
Oj chyba tobie też ciężko było odmówić czekam na więcej

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 23:47   #3295
niulka_1985
Zadomowienie

Relacja cz. 2

21 czerwca - sobota, dzień naszego ślubu

O godzinie 6 rano obudziło mnie piękne słońce, błękitne niebo i zero chmur - byłam przeszczęśliwa z tego powodu - nawet obudzilam Tż i kazałam mu wyjrzeć przez okno - on tylko podniósł głowę i rzekł: "Nie chwal dnia przed zachodem słońca" - odwrócił się i spał dalej a ja cały czas obserwowałam pogodę i nadciągające chmury przyprawiały mnie o dreszcze.
Wstałam o 8 - zrobiłam dla nas śniadanko. Umyliśmy się, zjedliśmy i w drogę, bo na 10 miałam fryzjera.
Dojechaliśmy na czas. Fryzjerka umyła mi włosy i omówiliśmy szczegóły uczesania. Fryzura próbna była fajna, ale szybko się rozwaliła, dlatego też dziewczyny - fryzury próbne są koniecznością! Ustaliłyśmy, że koczek będzie troszkę mniejszy, ale za to stabilniejszy - i tak było, fryzurka do rana pięknie się utrzymała. Cały zabieg trwał 50 minut, jak wyszłam od fryzjerki, to miałam niespełna godzinę do makijażu.... Więc dzwonię do makijażystki czy bym mogła przyjść wcześniej i całe szczęście miała wtedy okienko Fryzjerka i makijażystka były w innych miejscowościach, musiałam przejechać 10 km.
Do makijażystki był również zapisany Tż. Mój makijaż trwał dobrą godzinę - Tż aż przytupywał nogami z nudów, z czego po cichu się śmiałyśmy, bo wszystko było słychać. Miałam makijaż w kolorze fioletowo - srebrnym, dokleiłam sobie również kępki. Wyszło pięknie potem przyszedł czas na Tż - jego makijaż trwał 5 minut. Następnie kosmetyczka ozdobiła mi paznokieć palca serdecznego, gdyż Tż bał się, że nie założy obrączki na właściwy palec Przez cały czas będąc w salonie kosmetycznym obserwowałam niebo - non stop lało Gdy trochę przeszło Tż pobiegł do auta po parasol, bo ja oczywiście zapomniałam ze sobą zabrać następnie pojechaliśmy zatankować furę i do domu! W międzyczasie dzwoniła dekoratorka, że możemy przyjechać do kościoła, bo już wszystko gotowe. Wyniki jej pracy pokazywałam Wam wcześniej. Byliśmy bardzo zadowoleni, poza tym odebraliśmy od niej wszelkie inne bukiety i pojechaliśmy do domu coś zjeść. W końcu przestało padać
Zjedliśmy obiadek i zaczęłam się zastanawiać z siostrą, jaki kwiat wpiąć we włosy, bo zamówiłam białe frezje, a przyszły fioletowe ostatecznie wpięłam różę - taką samą jak w bukiecie, którą pozyskałyśmy z bukieciku jednej z druhenek
W domu było ciągle zamieszanie, non stop zajęta łazienka, także zaczęłam się ubierać z blisko półgodzinnym opóźnieniem....Tż oczywiście ubrał się migiem i nie miał tylu problemów co ja O godz. 16 przyjechał fotograf i kamerzysta, a ja ciągle nie byłam gotowa. Chwilkę przed nimi przyjechała teściowa i świadek z dziewczyną oraz inni goście. W końcu byłam gotowa - wszyscy oniemieli suknia prezentowała się obłędnie!
Troszeczkę się pośmialiśmy, zrobiliśmy zdjęcia, kamerzysta coś tam nakręcił i przygotowaliśmy się do błogosławieństwa. Moja sześcioletnia siostrzenica powiedziała piękny wiersz, czym zaskoczyła teściową, potem mamy nas pobłogosławiły (łezki się zakręciły wszystkim) i wszyscy wyruszyli do kościoła, a my z foto-video czekaliśmy za naszym samochodem, którego długo nie było widać więc biorę za telefon i dzwonię. No i okazało się, że florystka zawaliła, gdyż miała przyjść pod kościół w swojej miejscowości o godz. 15:45, aby udekorować auto, a ona nie przyszła bo myślała, że kierowca przyjedzie do niej do domu normalnie takiego stresu chyba w życiu nie przeżyłam ostatecznie szybko podjechała, dekorowanie trwało 10 min no i kierowca musiał jeszcze do nas dojechać jakieś 10 km, ale z tego wszystkiego pomylił drogę dzwoni do mnie i mówi, że chyba jest coś nie tak (a za 15 min ślub, a u mnie nie ma żadnego samochodu, bo wszyscy już wyjechali). Kazaliśmy mu się zatrzymać i nie ruszać z miejsca. Podwiózł nas kamerzysta. Śmiał się, że jak jest 23 lata w branży, tak jeszcze PM nie wiózł znaleźliśmy nasz samochód, przesiedliśmy się i pędem do kościoła, a jeszcze jakieś 4 km były do przejechania. Kierowca się śmiał, że to auto z taką prędkością jeszcze nie jechało (auto retro), ale w ostatniej minucie stanęliśmy w drzwiach. Z tych nerwów, to wszystkie twarze wydawały mi się obce....
Mój mąż jest w OSP i jego koledzy przyjechali na ślub. Zrobili szpaler, a na mszy cały czas stali za nami z chorągwiami.
Weszliśmy do kościoła, zdążyliśmy uklęknąć, a ksiądz już zadzwonił, więc bez zastanowienia poszliśmy.....

CDN....
Stary 2014-06-25, 04:40   #3296
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
Rezygnuje z niej.

Jesteśmy na etapie co na obraczce? Wiem że pytanie już było pewnie milion razy nie mogę znaleźć

Hm chciałabym datę i imię męża a on datę i moje ale nie wiem czy to już nie modne czy co teraz ludzie robią sentencję jakieś

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

A Ty będziesz się tymi obrączkami gdzieś chwalić, że masz mieć modny grawer? Zróbcie taki, jaki chcecie. Nawet jeśli to ma być tylko imię i data.
My mamy senstencję, ale nie z mody tylko z "głębszą ideologią" i moim zdanie wtedy taki grawer ma sens.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 06:16   #3297
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Rezygnuje z niej.

dla mnie imię na obraczce bylo bez sensu... nie przewiduje sklerozy na starosc takiej abym nie pamietala imienia męża xD mamy datę, bo wiem ze się przyda i forever young ponieważ wyglądamy młodo, wszyscy w sumie mam to mowia i nigdy nie chcemy wpasc w rutyne i o tym zapomnieć tak po krotce mam nadzieje ze oddalam to uczucie o które mi chodzi

Stary 2014-06-25, 06:32   #3298
misia880
Zakorzenienie

my mamy .. I slubuje Ci milosc 06.09.2014

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 06:32   #3299
TysiaBB1989
Rozeznanie

4 miesiące
Stary 2014-06-25, 07:08   #3300
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:

Fajne butki! Kolczyki te z dużym kamyczkiem, jak dla mnie

Cytat:

Ja stosowałam Crest i polecam

Cytat:
Od dziś mgr
Stawiam wszystkim
Gratulacje!!

Cytat:

Ja bym się w tym temacie "modą" nie przejmowała. Wygrawerujcie to co chcecie, przecież obrączki są dla Was.
My wygrawerowaliśmy imię dwa serduszka i datę ślubu - i bynajmniej nie z powodu sklerozy

niulka gratulacje!! super relacja czekam na resztę

30.08.2014
Nasz Dzień

Edytowane przez Ad rem
Czas edycji: 2014-06-25 o 07:10
Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości