|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Cytat:
Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 46 dni.
|
|
#3272 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam jutro przymiarke ;D I bede dobierac bolerko, bizu i bielizne
![]() plus probna fryzura Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3274 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Buty i kolczyki bardzo mi się podobają ale jeśli będziesz zakładać ten naszyjnik to jednak wiadomo że bardziej pasują do niego te od kompletu..Cytat:
Pamiętam jak przed siostry ślubem jeszcze o 3 w nocy malowałysmy sobie włosy popijając piwko ![]() Misia w takim razie czekamy na foteczki!
|
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny... Życie nasze tak nabrało tempa.. Nie mam na nic czasu
Życie w nowym, wyremontowanym, wysprzątanym, NASZYM gniazdku jest boskie a i też kosztowne. Wszystkie duperelki kuchenne kosztują jak smok. I ciągle czeegoś brakuje...Wasze słowa otuchy pomogły - TŻ czuje się już dobrze. Obyło się bez płukania żołądka. Ale jak pomysle o tym jak traktowani sa usługodawcy na weselach to mnie ch...j strzela! Najgorsze jedzenie jeśl w ogole jest! Na szczęście nie na wsyztskich imprezach ale zdarzą się coraz częściej. Szkoda słow... Szkoda, że nie wsyzscy dbają tak jak np. my tutaj na wątku żeby zespoł i inni mieli co jeśc i nie były to resztki albo TYLKO kawa i surówka przez całą noc! Jestem zla ![]() Czytam relacje i wpisy naszych żonek i wzruszam się ale jednocześnie mam ciężar na żołądku bo coraz bliżej do mojego wesela!! Tyle rzeczy mamy do załtwiania. W piątek do księdza idziemy.... Byliśmy wczoraj na sali pytać o szczegóły, nadal nie mamy organisty Dużo załątwionych spraw ale jeszcze mnostwo przed nami. Z Akces2 pisali, że mają urlopy więc nie zdąrzą na 15 lipca czyli przymiarkę.... Oby na ślub zdąrzyli
|
|
#3276 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oluska227887 grają nam Sykowni spod Zakopanego ![]() Cytat:
a ta pierwsza wymówka będzie się babeczka psychicznie nastawiać czy jak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
taka delikatna i stylowa, świetnie naprawdę! Cytat:
czekamy na relacje i zdjecia! Cytat:
ja moje kolczyki tego typu niestety sprzedałam bo w ogóle mi nie leżały choć były piękne to nie w moim stylu ![]() Cytat:
|
|
#3277 |
|
Zadomowienie
|
Nie mam zdjec.. kupimy koszule i muszke to mu zrobię xD już się nie wywinie
![]() Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 46 dni.
|
#3278 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuję za opinie o dekoracji
Jakoś nie mogę się zebrać na pisanie relacji..... ale to zrobię.
|
#3279 |
|
Zadomowienie
|
Od dziś mgr
![]() Stawiam wszystkim |
|
|
|
#3280 |
|
Zadomowienie
|
Brawo !
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratki ![]() a ja sie znów jaram nasza salą bo dodali dzis wirtualną wędrówke klik sala wygląda pieknie w dzien jak i w nocy jak jest podświetlona |
|
|
|
|
#3282 |
|
Zadomowienie
|
Miałam chwile zwątpienia czy hortensje to dobry pomysł na stół bo niektórzy mi mówili że to takie pospolite kwiaty ale dziś ściałam w ogrodzie hortensje i wyglądają cudnie. Foto w załączniku
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje !!!!!!!
![]() Cytat:
![]() są boskie !!
|
|
|
#3284 | |
|
Zakorzenienie
|
wow, gratuluję!!
![]() Cytat:
|
|
#3285 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() oluska227887 - gratuluję zamówienia obrączek misia880 - dziwnie z tym nazwiskiem... Mnie w USC powiedzieli, że właśnie w kościele podpisuję się ostatni raz swoim panieńskim nazwiskiem. Ale widzę, że już temat rozwałkowany ![]() Powodzenia na przymiarce ![]() czekooczekolada - mój kupuje krótki rękaw ![]() niulka_1985 - śliczna dekoracja ![]() bardorja - ciotka to niech sobie kartkę wsadzi ![]() cashmere - super, że już macie film mimi_77 - ale kicha z butami Ciekawa jestem czy moje przyjdą...cude - gratulacje ![]() 21klaudyna - u mnie chyba też będą hortensje, bo mam cały ogródek, ale białych
|
|
|
|
|
#3286 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja niestety mam pełno "kompleksów" co do mojej sali, wstyd przyznać, ale w Krakowie nie bardzo było z czego wybierać w opcji 50-70 osób ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3287 | |
|
Rozeznanie
|
gratulacje
![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3288 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Witam się po wyjątkowo nieudanym dniu.. Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej, która okazała się żenadą bo rzeczywistość nie miała nic wspólnego z ogłoszeniem.. Potem oglądaliśmy mieszkania, z czego jedno na miejscu okazało się nieaktualne, drugie w stanie tragicznym, trzecie piękne ale cenowo nie dla nas. Jestem załamana, nie mamy mieszkania, szukamy miesiąc i nic, to jakiś koszmar ![]() Odechciało mi się wszystkiego.. Jedyna dobra rzecz to spowiedź. Trafiliśmy do przemiłego księdza, na oko około 27 lat, ja byłam 5 min i Tż też. Żadnych durnych pytań, czy komentarzy, życzył nam szczęścia ![]() Dzisiaj też dobra koleżanka mi napisała że wtedy kiedy planuję panieński jej nie będzie bo ma wesele.. Do 10 lipca mamy potwierdzenia, jeden kolega dzisiaj sam zadzwonił że będzie, większość milczy
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja mama w sobote jedzie kupić sukienke na wesele.. ii.. pytam sie jej czy ma jakiś kolor upatrzony, a ona do mnie "zgniła zieleń" namawiałam ją na inny kolor, ale mi powiedziała że to ona w tym pójdzie i napewno w tym kolorze, może jednak upatrzy coś innego albo nie będzie nigdzie takiego koloru
|
|
|
#3290 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
gratulacje! ![]() Cytat:
tzn. dekoratorka, nie ja :Pa ja mam meega problem.. do ślubu zostały 4 dni, a ja dziś u lekarza usłyszałam, że mam anginę ;/ załamałam się..
|
|||
|
|
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3292 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny tylko melduje ze zyje, jutro mam pierwszy egzamin, wiec prosze o kciuki. W czw tata ma kontrolne badania-prosze o dwa razy wieksze kciuki
![]() Wpadne do was w weekend! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3293 |
|
Zadomowienie
|
CZAS NA RELACJĘ! CZĘŚĆ 1 18 czerwca - środa Obudziłam się o 6 rano i stwierdziłam, że dostałam opryszczkę Tego dnia miałam zaplanowane paznokcie, regulację oraz farbowanie. Szczerze polecam hybryd - miałam francuza (delikatny wzorek został zrobiony dopiero w dniu ślubu, aby przypadkiem nie zszedł )Po południu przyjechał K. i poszliśmy na spowiedź. Byłam strasznie zestresowana, ale księdza nawet nie obeszło, że opłaciliśmy wszystko i do domu - ja swojego, a Tż swojego.19 czerwca - Boże Ciało Wstałam o 6 rano, gdyż księdzu się przypomniało, że moja wioska dawno nie robiła ołtarza, więc musiałam jechać i pomóc Ze spraw ślubnych - absolutnie nic.20 czerwca - piątek Wstałam rano i pojechałam na ostatnie zakupy. Kupiłam różne leki - tak profilaktycznie, odplamiacz, kwiaty i znicz na grób taty oraz koronkowe balerinki na przebranie (nie przydały się). Po powrocie poczyniłam ostatnie porządki w ogrodzie. O 14 miał przyjechać Tż ze swoim bratem-świadkiem, byśmy mogli zawieźć alkohol i inne rzeczy do restauracji. Oczywiście się spóźnili ponad pół godziny, gdyż mama kazała im po drodze kupić chleb i pomidory ![]() Było mi troszeczkę spieszno, gdyż musiałam iść do banku wypłacić kasę na wesele, a 0 16 zamkniecie. Pracowałam w tym banku 5 lat i bardzo miło było spotkać znajomych po prawie roku. Zostałam wyściskana i wycałowana - nikt z mojego oddziału nie mógł przyjść do mnie na ślub, gdyż nasza kierowniczka miała swój w ten sam dzień i wszyscy byli do niej zaproszeni na wesele. Po wyjściu z banku pojechaliśmy do restauracji - rozliczyłam się, dogadaliśmy ostatnie kwestie i przekazaliśmy alkohol. Wróciliśmy do mojego domku, Tż został u mnie, a świadek pojechał (mieszkamy w odległości ok 80 km od siebie). Wieczorem pojechaliśmy na cmentarz postawić kwiaty i zapalić tacie znicz. Po powrocie do domu kolacyjka, kąpiel i spać. Nie ukrywam, że Tż strasznie zależało na ![]() CDN....
|
#3294 | |
|
Zadomowienie
|
Tak jak myślałam dekoratorka znowu przesunęła spotkanie..
Rezygnuje z niej. Jesteśmy na etapie co na obraczce? Wiem że pytanie już było pewnie milion razy nie mogę znaleźć Dziewczyny co macie lub będziecie miały wygrawerowane? Moja kumpela ma `Kowalska od 7.07.2012` a jej facet 'jestem mężem od .. ' Hm chciałabym datę i imię męża a on datę i moje ale nie wiem czy to już nie modne czy co teraz ludzie robią sentencję jakieś Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
czekam na więcej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3295 |
|
Zadomowienie
|
Relacja cz. 2 21 czerwca - sobota, dzień naszego ślubu O godzinie 6 rano obudziło mnie piękne słońce, błękitne niebo i zero chmur - byłam przeszczęśliwa z tego powodu - nawet obudzilam Tż i kazałam mu wyjrzeć przez okno - on tylko podniósł głowę i rzekł: "Nie chwal dnia przed zachodem słońca" - odwrócił się i spał dalej a ja cały czas obserwowałam pogodę i nadciągające chmury przyprawiały mnie o dreszcze.Wstałam o 8 - zrobiłam dla nas śniadanko. Umyliśmy się, zjedliśmy i w drogę, bo na 10 miałam fryzjera. Dojechaliśmy na czas. Fryzjerka umyła mi włosy i omówiliśmy szczegóły uczesania. Fryzura próbna była fajna, ale szybko się rozwaliła, dlatego też dziewczyny - fryzury próbne są koniecznością! Ustaliłyśmy, że koczek będzie troszkę mniejszy, ale za to stabilniejszy - i tak było, fryzurka do rana pięknie się utrzymała. Cały zabieg trwał 50 minut, jak wyszłam od fryzjerki, to miałam niespełna godzinę do makijażu.... Więc dzwonię do makijażystki czy bym mogła przyjść wcześniej i całe szczęście miała wtedy okienko Do makijażystki był również zapisany Tż. Mój makijaż trwał dobrą godzinę - Tż aż przytupywał nogami z nudów, z czego po cichu się śmiałyśmy, bo wszystko było słychać. Miałam makijaż w kolorze fioletowo - srebrnym, dokleiłam sobie również kępki. Wyszło pięknie Przez cały czas będąc w salonie kosmetycznym obserwowałam niebo - non stop lało Gdy trochę przeszło Tż pobiegł do auta po parasol, bo ja oczywiście zapomniałam ze sobą zabrać Zjedliśmy obiadek i zaczęłam się zastanawiać z siostrą, jaki kwiat wpiąć we włosy, bo zamówiłam białe frezje, a przyszły fioletowe ![]() W domu było ciągle zamieszanie, non stop zajęta łazienka, także zaczęłam się ubierać z blisko półgodzinnym opóźnieniem....Tż oczywiście ubrał się migiem i nie miał tylu problemów co ja O godz. 16 przyjechał fotograf i kamerzysta, a ja ciągle nie byłam gotowa. Chwilkę przed nimi przyjechała teściowa i świadek z dziewczyną oraz inni goście. W końcu byłam gotowa - wszyscy oniemieli Troszeczkę się pośmialiśmy, zrobiliśmy zdjęcia, kamerzysta coś tam nakręcił i przygotowaliśmy się do błogosławieństwa. Moja sześcioletnia siostrzenica powiedziała piękny wiersz, czym zaskoczyła teściową, potem mamy nas pobłogosławiły (łezki się zakręciły wszystkim) i wszyscy wyruszyli do kościoła, a my z foto-video czekaliśmy za naszym samochodem, którego długo nie było widać więc biorę za telefon i dzwonię. No i okazało się, że florystka zawaliła, gdyż miała przyjść pod kościół w swojej miejscowości o godz. 15:45, aby udekorować auto, a ona nie przyszła bo myślała, że kierowca przyjedzie do niej do domu ostatecznie szybko podjechała, dekorowanie trwało 10 min no i kierowca musiał jeszcze do nas dojechać jakieś 10 km, ale z tego wszystkiego pomylił drogę znaleźliśmy nasz samochód, przesiedliśmy się i pędem do kościoła, a jeszcze jakieś 4 km były do przejechania. Kierowca się śmiał, że to auto z taką prędkością jeszcze nie jechało (auto retro), ale w ostatniej minucie stanęliśmy w drzwiach. Z tych nerwów, to wszystkie twarze wydawały mi się obce....Mój mąż jest w OSP i jego koledzy przyjechali na ślub. Zrobili szpaler, a na mszy cały czas stali za nami z chorągwiami. Weszliśmy do kościoła, zdążyliśmy uklęknąć, a ksiądz już zadzwonił, więc bez zastanowienia poszliśmy..... CDN....
|
#3296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy senstencję, ale nie z mody tylko z "głębszą ideologią" i moim zdanie wtedy taki grawer ma sens.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#3297 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak po krotce mam nadzieje ze oddalam to uczucie o które mi chodzi ![]() Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 46 dni.
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy .. I slubuje Ci milosc 06.09.2014
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3299 |
|
Rozeznanie
|
4 miesiące
|
|
|
|
#3300 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratulacje!! ![]() Cytat:
My wygrawerowaliśmy imię dwa serduszka i datę ślubu - i bynajmniej nie z powodu sklerozy niulka gratulacje!! super relacja czekam na resztę
You're mad. Bonkers. Off your head... but I'll tell you a secret... all of the best people are. 30.08.2014 ![]() Nasz Dzień Edytowane przez Ad rem Czas edycji: 2014-06-25 o 07:10 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

A co kolczyków to dla mnie wybór jest bardzo łatwy - te sfotografowane w pudełeczku!
Wyszłam za mąż: 9 sierpnia 2014
myślę, że w ciągu 3 miesięcy uda się nam wszystko pozałatwiać. Trochę bez sensu byłoby wymienić od razu po ślubie, a potem jeszcze raz po przemeldowaniu.
Są całe ze skórki, ale troszkę mnie obcierają na prawej stopie, mam nadzieję że jakoś się rozbiją 

Życie w nowym, wyremontowanym, wysprzątanym, NASZYM gniazdku jest boskie a i też kosztowne. Wszystkie duperelki kuchenne kosztują jak smok. I ciągle czeegoś brakuje...
będzie się babeczka psychicznie nastawiać czy jak

namawiałam ją na inny kolor, ale mi powiedziała że to ona w tym pójdzie i napewno w tym kolorze, może jednak upatrzy coś innego albo nie będzie nigdzie takiego koloru
)
Gdy trochę przeszło Tż pobiegł do auta po parasol, bo ja oczywiście zapomniałam ze sobą zabrać