Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu?
Nie 16 50,00%
Ani trochę 16 50,00%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-24, 20:01   #1471
Optymistka26
Zadomowienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Mam materac Fikusny sen ale nie dotykalam Hevea wiec nie porownam. Jakosc tego jest wg mnie niezla, a cena srednia placilam 180zl.

Halink
a kot - super straznik

http://allegro.pl/mis-do-przytulania...295768416.html
Taka przytulanke bym kupila ale nie rozowa...bo rozowa juz zdazylam wczesniej kupic jak miala byc dziewczynka

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 20:05   #1472
pentuerka
Rozeznanie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

[QUOTE=papryczka160;470227 65] A ja mam HEVEA dzięki TObie ;-) Tak mnie nakręciłas ;-).

Bardzo mi się podoba ten fiki miki, który pokazała Butter i pewnie bym go kupiła. Cena podobna.

Hevea jest super, baaardzo dobra jakość.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 20:09   #1473
papryczka160
Wtajemniczenie

[QUOTE=pentuerka;47023141]
Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
A ja mam HEVEA dzięki TObie ;-) Tak mnie nakręciłas ;-).

Bardzo mi się podoba ten fiki miki, który pokazała Butter i pewnie bym go kupiła. Cena podobna.

Hevea jest super, baaardzo dobra jakość.
;-) to dobrze bo to bardzo dobra firma. Tez bym go kupiła. Ale akuart u nas były targi Mama i Dziecko i udało nam się kupić w super cenie lateksowy z Fiki Miki i jestem zadowolona.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 20:17   #1474
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Dziewczyny utknelam na 47 stronie, a tu trzeba dzieckiem sie zajac, bo matka wariatka siedzi na forum... chcialam Was pocytowac, pogratulowac pieknych brzuszkow i ciach wszystko wcielo....

Gratuluje malutkich, zgrabnych brzuszkow! Ja jutro sie moze osmiele i Was zakasuje najwiekszym brzuchem tego forum Wygladam tak, jakbym polknela arbuza zaczarowanej w calosci!!!

O pisaniu prawdy i szczerosci, to wzgledne pojecie i zalezy od punktu widzenia oraz siedzenia.... zuken sie obrazila.... dziewczyny przepraszam, ale chyba po to jest forum, zeby dyskutowac czasem sie spierac.. jesli ktos chce przy tym unosic sie duma, to ok, ale sam sobie robi na zlosc. Dzisiaj jest dyskusja o tym, wczoraj o religii i choc scielam sie kiedys z h4linka, to zadna z nas nie zabrala zabawek z piaskonwnicy i sie nie wyniosla! Jestesmy dorosli i traktujmy sie w ten sposob! Moze powinnam byc bardzie stonowana, ale zyje na tym swiecie juz tyle lat, ze zawsze pisze o tym co mysle, a tym bardziej, gdy ktos mnie sprowokuje! Taki juz mam charakter i nie bede za niego przepraszac i prosic, zeby ktos sie odobrazil!

Jestem po wizycie i u mnie niby wszystko ok, tylko cholernie swedzi mnie cialo... powiedzialam lekarzowi o tym a on cisza, wiec zapytalam sie co mam z tym zrobic... znowu cisza.... jak bede sie drapac przez kolejna noc, to jutro nawiedze innego ginekologa, a poprzedniemu podziekuje za taka opieke... Dziewczyny ostatnie usg mialam w 21 tc, a teraz wyznaczyl mi usg na 10 lipca (to bedzie 36 tc). Przy dobrych wiatrach moge byc juz podwojna mama... Jedyne co, to pobral mi wymaz na obecnosc GBS-a, przy corce bylam dodatnia na to dziadostwo... Jak bylam na porodowce i jeszcze liczono, ze urodze sn, to dostawalam dozylnie antybiotyk, zeby corcia przechodzac przez kanal rodny nie miala pozniej np. zapalenia pluc albo opon mozgowych... a pozniewaz zakonczylo sie to wszytko cc, antybiotyk byl zbedny.
Dobrze kojarze, ze w pierwszej ciąży miałaś cholestaze??
Jesteś juz po 30tyg, kiedy hormony najbardziej skaczą, do tego jezeli miałaś cholestaze przy pierwszej ciazy to prawdopodobienstwo powtorki przy drugiej wynosi ponad 50%, juz nie wspomne, ze cie wszystko swedzi. Ja sie pytam co to za lekarz, ze nie zlecil ci badac???
Ja poszlam w 26/27tyg, polozna stwierdzila, ze to za szybko na cholestaze, ale jak dowiedziała się, ze moja siostra tez to miała odrazu stwierdziła, ze musi mi pobrac krew do badan.
Stary 2014-06-24, 20:21   #1475
gosia3103
Zakorzenienie

[QUOTE=papryczka160;470231 99]
Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość

;-) to dobrze bo to bardzo dobra firma. Tez bym go kupiła. Ale akuart u nas były targi Mama i Dziecko i udało nam się kupić w super cenie lateksowy z Fiki Miki i jestem zadowolona.

A jeśli z hevea to który konkretnie?
Stary 2014-06-24, 20:25   #1476
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Wrzucam zdjęcia
Super sesja! Sliczna filigranowa mamusia!

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Pokażę Wam mojego rzepa, strażnik brzucha na posterunku!
Super koteczek, moj tez lubi sie przytulac do brzucha!

Cytat:
Dobrze kojarze, ze w pierwszej ciąży miałaś cholestaze??
Jesteś juz po 30tyg, kiedy hormony najbardziej skaczą, do tego jezeli miałaś cholestaze przy pierwszej ciazy to prawdopodobienstwo powtorki przy drugiej wynosi ponad 50%, juz nie wspomne, ze cie wszystko swedzi. Ja sie pytam co to za lekarz, ze nie zlecil ci badac???
Ja poszlam w 26/27tyg, polozna stwierdzila, ze to za szybko na cholestaze, ale jak dowiedziała się, ze moja siostra tez to miała odrazu stwierdziła, ze musi mi pobrac krew do badan.
No wlasnie od dzisiejszej nocy wszystko mnie swedzi, przez cholestaze w poprzedniej ciazy mialam rozwiazanie w 38 tc! I ten brak zainteresowania w/w problemem ze strony lekarza po prostu mnie wkurzyl!!! Przy moim szczesciu pewnie to cholestaza... przypomnij mi prosze jaka trzymasz diete, ze juz tyle czasu wytrzymalas???? Czy dalej wszysto tak Cie swedzi i drapie???? Mnie ulge przynosila zimna woda, ale jestem ledwo po chorobie i nie bede spac z nogami w misce z zimna woda... Jak masz jakies sprawdzone sposoby, to ratuj, bo jak ktos nie zna problemu, to pomysli, ze mam swierzba...
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 20:28   #1477
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

patrycja19894 jak po angielsku nazywają się takie szmatki, przytulanki albo coś takiego? Wiesz może?

A kupujecie takie zabaweczki edukacyjne Lamaze?
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 20:40   #1478
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Super sesja! Sliczna filigranowa mamusia!

Super koteczek, moj tez lubi sie przytulac do brzucha!

No wlasnie od dzisiejszej nocy wszystko mnie swedzi, przez cholestaze w poprzedniej ciazy mialam rozwiazanie w 38 tc! I ten brak zainteresowania w/w problemem ze strony lekarza po prostu mnie wkurzyl!!! Przy moim szczesciu pewnie to cholestaza... przypomnij mi prosze jaka trzymasz diete, ze juz tyle czasu wytrzymalas???? Czy dalej wszysto tak Cie swedzi i drapie???? Mnie ulge przynosila zimna woda, ale jestem ledwo po chorobie i nie bede spac z nogami w misce z zimna woda... Jak masz jakies sprawdzone sposoby, to ratuj, bo jak ktos nie zna problemu, to pomysli, ze mam swierzba...
Mnie zaczyna wszystko swedziec, szczegolnie plecy, ręce, dłonie ok 19/20 wieczorem i wtedy biorę miekką szczotke, taką jak dla niemowląt, ja mam inną ale też miekka i poprostu się nią głaszcze/drapie. Ogólnie po domu nosze bawełniane ubrania, aby najmniej się przegrzac i się czasem nie spocić, a na noc smaruje sie kremem, dostałam w szpitalu. Śpie pod bawełnianą narzutą z Ikei, pod kocem lub kołdrą nie daję rady. Jak się budze w nocy to powtorka smarowania. Daje ulge na tyle, ze mogę zasnąc (chociaż nie zawsze ).

No a dieta typowo wątrobowa, ze słodyczy tylko herbatniki, biszkopty lub coś co sama upieke. Np coś drożdzowego lub ciasto z owocami.
Obiad zazwyczaj ryż, ziemniaki, warzywa, kurczak, ryba (na parze )
Mleko max 2%, chuda szynka drobiowa, pieczywo, płatki kukurydziane.. Jem dużo owoców, mrożę owoce w kawałkach i robie z nich lody, lub zamrażam danonki, żeby zjeść loda .. hmm i tyle w sumie z mojego menu :P
Czasem coś skubne zakazanego, ale to rzadko. Przez ok tygodnia jak mnie nic nie swędziało to zaczełam jeść normalnie, ale swędzenie wróciło z podwojoną siłą więc wole nie ryzykować.

Idź jak najszybciej na badania, nie ma na co czekac. A lekarz to jakiś pacan !
Stary 2014-06-24, 20:40   #1479
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
c.d
zdiecia super slicznie wygladacie
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 20:41   #1480
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Super, byłam ciekawa jak u CIebie.

Ja mam wizytę w czwartek, jestem ciekawa jak moja szyjka.

Własnie do mnie dotarło, że TO już za 4-6 tyg, Z cukrzycą nie grozi mi przenoszenie. Kończę prasować kolejna partie ciuszków.

Ostatnio pofolgowałam z dietą (arbuzy, truskawki itd) i mam wyrzuty sumienia, na wadze skoczyło 1,5 kg, a nie powinnam. Tylko jestem ciągle głodna.
Czasem każdy może sobie na coś pozwolić

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 20:42   #1481
pati1078
Rozeznanie

ja dzisiaj ostatni dzień w pracy wkoncu odpoczne
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 20:44   #1482
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja też nie. Ale to chyba żadna filozofia zszyć dwa kawałki materiału i doszyć parę tasiemek... tak sobie myślę i mam zamiar spróbować

Wysłano z aplikacji mobilnej.
Właśnie też tak myślę czy takiego kocyka nie uszyć. Szczerze mówiąc ładne te kocyki minki, ale szału nie robią. A tym bardziej, że mając materiał nie problem coś takiego uszyć. W końcu przyda mi się maszyna, którą zażyczyłam sobie na urodziny. Tylko materiał muszę wybrać

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Sliczne, inne wzory tez sa extra

Planowalam kupic zamiast pieluszki do przytulania cos takiego - tansze i bardziej plaskie
http://allegro.pl/przytulanka-dla-ma...287309997.html
lub
http://allegro.pl/przytulanka-dla-ma...288140245.html

Angelika, zVenus super ze wizyty optymistyczne, brawa za odpoczynek ktory polepszyl szyjki :brawo:

Butter ciesze sie ze z mezem juz jest git

Uszylam recznie serduszko do zawieszenia z baldachimem ale material byl do d... i sie zle uklada. Ale przynajmniej mialam zajecie, nawet na boku lezac da sie tak szyc Zalatwie sobie bawelniane plotno to bedzie fajnie. Grunt to zaczac.
Ta druga przytulanka jest super
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 20:44   #1483
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
patrycja19894 jak po angielsku nazywają się takie szmatki, przytulanki albo coś takiego? Wiesz może?

Taggy blanket

Ja się nie zastanawiałam nad zabawkami. Mam dwa gryzaczki czy grzechotki, nie wiem nie otwierałam jeszcze.
Stary 2014-06-24, 20:45   #1484
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Taggy blanket

Ja się nie zastanawiałam nad zabawkami. Mam dwa gryzaczki czy grzechotki, nie wiem nie otwierałam jeszcze.

o dziękówa
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 21:01   #1485
Polly_
grozi wypollizowaniem

co do materacyka to ja ostatecznie juz zrezygnowalam z lateksu-bo po 1-wcale nie jest antyalergiczny-mozna byc uczulonym na lateks, po drugie oddychajacy jest tylko tam gdzie ma te dziurki "nawiercone".
jednak te nowoczesne pianki są lepsze

waham sie pomiedzy fikusnym snem a hevea duo activia.
co fdo fikusnego snu mam tylko zastrzezenie ze nie jest napisane z jakiej on jest pianki , tzn piszą ze jakiejs gruumschau..ale co to jest??

pytanko mam do was- jakie foteliki kupujecie? macie juz kupione?i czy to prawda ze szpital bez fotelika nie wyda dziecka? , słyszlam to juz wiele razy,ale chyba nie ma podstawy prawnej aby szpital sprawdzał czy
posiadam fotelik
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 21:01   #1486
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

Tak, te metki to super sprawa! Dzieciaki mają jazdę na to. I do tego ćwiczą chwyt ładnie!
Chyba też nie kupię i zostawię to na prezent
dokładnie, takie maluszki uwielbiają metki
ja póki co nie mam zbyt wielu zabawek- mam gryzaki, jedną taką pluszową kostkę z różnymi zawieszkami i właśnie na niej jest dużo metek do ciumkania aha i kupiłam też pierwszą książeczkę z materiału

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Nie dam rady nadrobić....ledwo udało mi się z klubikiem.

Z tego co widziałam na tej stronie, któraś wybiera się do wróżki?

Moja przyszła szwagierka, która dość często korzysta z porady wróżki od wielu wielu lat .to jak ją poprosiłam żeby mnie umówiła to powiedziała, ze dopiero po rozwiązaniu mogę się u niej zjawić. Szwagierka jak była w ciąży to wróżka nie pozwoliła się odwiedzać i prosiła żeby uszanować jej wole.

Patrycja PIĘKNE ZDJĘCIA....wspaniała pamiątka.

Byłam dziś na kontroli u gina.
Szyjka się trzyma !!!!!
Powiedział, że mam dalej leżeć a będzie dobrze.
Dostałam SKIEROWANIE na GBS i muszę jechać do innego miasta bo w mojej przychodni takiego badania nie wykonują
Dziewczyny nie mogłam podnieść się z fotela ginekologicznego dopiero ginekolog mnie chwycił pod rękę i się udało. MASAKRA !!
Oglądał mi pod biurkiem kostki UŚMIAŁAM SIĘ bo wypisywał skierowania i nagle schyla się i mówi, że zapomniał mi kostek zobaczyć jak wyglądają i mnie maca po nogach

Męczę się jak suseł. Jest mi już mega ciężko....
Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
za szyjkę!! Oby jak najdłużej, odpoczywaj.

mi też już ciężko i pachwiny bolą...nóg nie mogę do góry podnieść i tak mnie to denerwuje bo strasznie stękam jak zakładam/zdejmuje spodnie...

a ja zapomniałam napisać, że tez jestem po wizycie.
2 tyg temu szyjka miała 28mm i była rozpulchniona...
dziś 30mm i twarda, zamknięta dzidziol się podniósł do góry troszkę i już tak nie napiera na moją szyję Brzuch bardziej miękki nie taki pospinany jak ostatnio. Także jest lepiej ależ się ucieszyłam
mam odpoczywać ale funkcjonować normalnie, tylko jak mi się macica stawia to się położyć i zażyć buscopan. Ginka powiedziała, że byłam przemęczona i że te 2 tygodnie "odpoczynku" zrobiły swoje. Następna wizyta za 3tyg...także radzę sie oszczędzać tym które muszą to na prawdę działa nie tylko ja tu jestem dobrym przykładem.
Mała cały czas głową na dół, waży 2kilo

jedyne co to wyszła mi delikatna anemia i muszę łykać żelazo ale to pikuś. Połykam z 2tygdonie, garściami będę wcinać natkę pietruszki i będzie git
Dziewczyny super wieści
bardzo się cieszę, że Wasze wizyty były udane!

jednak odpoczynek dużo daje...
kurczę muszę i ja się bardziej zmobilizować, bo mam wrażenie, że i tak zbyt długo w ciągu dnia jestem na nogach
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 21:05   #1487
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
co do materacyka to ja ostatecznie juz zrezygnowalam z lateksu-bo po 1-wcale nie jest antyalergiczny-mozna byc uczulonym na lateks, po drugie oddychajacy jest tylko tam gdzie ma te dziurki "nawiercone".
jednak te nowoczesne pianki są lepsze

waham sie pomiedzy fikusnym snem a hevea duo activia.
co fdo fikusnego snu mam tylko zastrzezenie ze nie jest napisane z jakiej on jest pianki , tzn piszą ze jakiejs gruumschau..ale co to jest??

pytanko mam do was- jakie foteliki kupujecie? macie juz kupione?i czy to prawda ze szpital bez fotelika nie wyda dziecka? , słyszlam to juz wiele razy,ale chyba nie ma podstawy prawnej aby szpital sprawdzał czy
posiadam fotelik
Ponoć to prawda, ze nie wypuszczą dziecka bez fotelika, chyba ze przyjdziesz z wózkiem, bo blisko mieszkasz. Ja samochod dopiero planuje kupic w listopadzie/grudniu wiec po co mi fotelik? Nie wiem skąd wezme chociaz na wyjście.
Stary 2014-06-24, 21:05   #1488
Optymistka26
Zadomowienie

Oprocz karuzeli ktora dostaniemy na poczatku i kilku pluszakow nie mamy zadnych zabawek.
Kiedy jest czas na gryzaki, zawieszki do wozka itp?

Dziekuje wam za odpowiedzi dot. wyjazdow wakacyjnych Widze ze to indywidualna kwestia - zalezy od dziecka i rodzicow. Ciesze sie ze wyjazdy sa w miare rozsadku mozliwe nawet z maluszkiem.
Znajomi kazali nam nigdzie nie jezdzic przez 2 lata! Oni dopiero z 5 latka odwazyli sie ruszyc poza kraj, drudzy dopiero z 3 latkiem pojechali nad morze bo dziecko bylo za male na wyjazdy.

Stary 2014-06-24, 21:11   #1489
gosia3103
Zakorzenienie

Polly, t chyba chodzi o to że jak masz jechać samochodek swoim czy taksówką to musisz mieć fotelik. A jak mieszkasz na tej ulicy co szpital to możesz przenieść dziecko na ręku myślę że na podróżowanie komunijacją z takim małym szkrabem to mogą krzywo patrzeć, zakładają że jak ktoś nie ma auta to weźmie taxi a oni raczej nie zapewniają fotelików...
Stary 2014-06-24, 21:12   #1490
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Oprocz karuzeli ktora dostaniemy na poczatku i kilku pluszakow nie mamy zadnych zabawek.
Kiedy jest czas na gryzaki, zawieszki do wozka itp?

Dziekuje wam za odpowiedzi dot. wyjazdow wakacyjnych Widze ze to indywidualna kwestia - zalezy od dziecka i rodzicow. Ciesze sie ze wyjazdy sa w miare rozsadku mozliwe nawet z maluszkiem.
Znajomi kazali nam nigdzie nie jezdzic przez 2 lata! Oni dopiero z 5 latka odwazyli sie ruszyc poza kraj, drudzy dopiero z 3 latkiem pojechali nad morze bo dziecko bylo za male na wyjazdy.
Ja juz w grudniu lece do PL z maluszkiem, bedzie mial dopiero 4miesiace. A pozniej planujemy na wiosne uderzyc na jakąs wycieczke.. Portugalia mi sie marzy. Wiec to tylko kwestia podejscia rodzicow, dla mnie dziwne, ze dziecko do wieku 3 lat jest za male. Nie mowie, zeby jechac z nim do Maroko w sezonie, gdzie jest 40st
Stary 2014-06-24, 21:15   #1491
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Polly, t chyba chodzi o to że jak masz jechać samochodek swoim czy taksówką to musisz mieć fotelik. A jak mieszkasz na tej ulicy co szpital to możesz przenieść dziecko na ręku myślę że na podróżowanie komunijacją z takim małym szkrabem to mogą krzywo patrzeć, zakładają że jak ktoś nie ma auta to weźmie taxi a oni raczej nie zapewniają fotelików...
no ok, ale co szpitalowi do tego ,denerwuje mnie jak pewne instytucje same sobie bezprawnie rozszerzaja kompetencje
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 21:17   #1492
Optymistka26
Zadomowienie

Wybralismy fotelik Cybex Aton2/Aton3 bo maja swietne opiie w testach zarowna z baza jak i bez. Gwarancja 3lata. Bardziej znane Maxi Cosi tez maja bdb oceny w testach ale gwarancje na 2 lata.

Cytat:
Ponoć to prawda, ze nie wypuszczą dziecka bez fotelika, chyba ze przyjdziesz z wózkiem, bo blisko mieszkasz. Ja samochod dopiero planuje kupic w listopadzie/grudniu wiec po co mi fotelik? Nie wiem skąd wezme chociaz na wyjście.
A jak bedziesz jechala z dzieckiem do lekarza albo do rodziny, wsiadziesz w taxi, zabierzesz sie ze znajomymi to w co wlozysz dziecko?

Stary 2014-06-24, 21:19   #1493
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Wybralismy fotelik Cybex Aton2/Aton3 bo maja swietne opiie w testach zarowna z baza jak i bez. Gwarancja 3lata. Bardziej znane Maxi Cosi tez maja bdb oceny w testach ale gwarancje na 2 lata.

A jak bedziesz jechala z dzieckiem do lekarza albo do rodziny, wsiadziesz w taxi, zabierzesz sie ze znajomymi to w co wlozysz dziecko?
Właśnie siedzę i o tym myśle .
Stary 2014-06-24, 21:22   #1494
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Ja juz w grudniu lece do PL z maluszkiem, bedzie mial dopiero 4miesiace. A pozniej planujemy na wiosne uderzyc na jakąs wycieczke.. Portugalia mi sie marzy. Wiec to tylko kwestia podejscia rodzicow, dla mnie dziwne, ze dziecko do wieku 3 lat jest za male. Nie mowie, zeby jechac z nim do Maroko w sezonie, gdzie jest 40st
Tez tak uwazam ale ze to moje pierwsze dziecko, brak mi doswidczenia to nie chce wyjsc na wyrodna matke co ciagnie dziecko gdzies na sile wydaje mi sie ze kto mieszka za granica to i tak lata z dzieckiem dosc szybko i jest ok. Wiadomo, ze miesiecznego malucha nie wezme do Egiptu w upaly i nie bede go narazac na "zemste faraona"

Dobrze jest poznac praktyke i opinie innych mam. Duzo sie dowiaduje z forum, ostatnio Tz nawet mi powiedzial -zapytaj dziewczyn na forum to sie dowiesz

Stary 2014-06-24, 21:28   #1495
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem po wizycie i u mnie niby wszystko ok, tylko cholernie swedzi mnie cialo... powiedzialam lekarzowi o tym a on cisza, wiec zapytalam sie co mam z tym zrobic... znowu cisza.... jak bede sie drapac przez kolejna noc, to jutro nawiedze innego ginekologa, a poprzedniemu podziekuje za taka opieke... Dziewczyny ostatnie usg mialam w 21 tc, a teraz wyznaczyl mi usg na 10 lipca (to bedzie 36 tc). Przy dobrych wiatrach moge byc juz podwojna mama... Jedyne co, to pobral mi wymaz na obecnosc GBS-a, przy corce bylam dodatnia na to dziadostwo... Jak bylam na porodowce i jeszcze liczono, ze urodze sn, to dostawalam dozylnie antybiotyk, zeby corcia przechodzac przez kanal rodny nie miala pozniej np. zapalenia pluc albo opon mozgowych... a pozniewaz zakonczylo sie to wszytko cc, antybiotyk byl zbedny.
Ja bym zmieniła na Twoim miejscu ginekologa bo jest chyba nie poważny.
Czemu masz tak rzadko usg?

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
Super , teraz tylko odpoczywać i czekać na porod

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 21:39   #1496
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

zabawki lamze super są, Zosi dla braciszka kupiła robota

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
posiadam fotelik
bez fotelika nie wypuszczą dziecka ze szpitala

Cytat:

szkoda słów, po takim zachowaniu pewnie zmieniłabym lekarza

zVenus, Angelika za wizytę

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2014-06-24 o 21:41
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 21:42   #1497
h4linka
Zadomowienie

justa weź mi nie przypominaj każdemu się czasem zdarza wybuchnąć.

Fotelik mam mimas safety, to tańszy odpowiednik maxi cosi cabrio, jest solidny i ma atesty wiec mu ufam. Tez słyszałam ten motyw o szpitalach i fotelikach ale mnie to nie przeszkadza bo i tak bym tak zrobila, tym bardziej ze jeździmy teraz dużo autem i nie wyobrażam sobie nie miec fotelika.

Tez się przyznam, że forum dało mi chyba najwięcej wiedzy na temat wszystkiego dzieciowego
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 21:43   #1498
jagusia15
Rozeznanie

Hej)
W koncu nadrobilam! Ufff ale z Was gaduly..czytalam ze bylo burzowo ale nie bede juz wracac do tego tematu

Z tego co pamietam;
Venus i Angelika- super,ze z szyjkami wszystko ok! I ze wizyty udane. Sama sie przekonalam ze odpoczynek duzo daje bo u mnie po wizycie tez o niebo lepiej! W ogole sama czuje sie lepiej i brzuch w wiekszosci dnia miekki:tak: Dla spokoju i pewnosci mam dalej brac magnez i luteine ale w 36tyg juz wszystko odstawimy

Butter- szkoda ze tak wyszlo z obrona, ale szybko zleci i bedziesz miala zdane z glowy

Patrycja- sliczne zdjecia! My wygralismy sesje zdjeciowa i mielismy sobie wybrac czy chcemy ciazowa czy juz w trojeczke. Ostatnio nie czuje sie za atrakcyjnie takze zdecydowalismy sie na sesje w wrzesniu:tak: ale jak patrze na Wasze zdjecia to tez chce ciazowe chyva napisze do znajomej fotograf ;p

W czwartek idziemy z Tz do USC zeby uznal dziecko..bylismy w poniedzialek ale u nas w urzedzie nigdy tego nie robili przed narodzinami i musza sie przygotowac haha

jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 21:54   #1499
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:

Tag/label comforter toy

A te Lamaze co się zakłada na rączki i nóżki? Jakieś to dla mnie dziwne

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
O wreszcie! Ale jutro się będziesz byczyć a potem zaczniesz się nudzić Ja już zapomniałam jak to jest chodzić do pracy.. mam nadzieję, że poznam na spacerach jakieś osiedlowe mamusie, bo oszaleję z nudów.

Patrycja- sesja cudowna! Pomysł z bucikami ukradnę, ale to już po narodzinach Najładniejsze Twoje zdjęcie na łące

H4linka - z bajek polecę Ci Bolta i Koralinę, "Klopsiki i inne zajawiska" też fajne. Koralina jest raczej dla dorosłych, ale możecie jeszcze oglądać No i wszystkie animowane Tima Burtona!
Minionków nie oglądałam, więc w tym tyg. nadrobię

Ja dziś zrobiłam ciasto z truskawkami i budyniem, własnie się studzi, a mąż kończy robić pomidorową "na jutro" (akurat, zaraz się na nią rzucę)

Gosia, a gdzie byłaś wczoraj dzielna? Przepraszam, ale nie nadrobiłam jeszcze wszystkich stron
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 21:55   #1500
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Czasem każdy może sobie na coś pozwolić
tu nie chodzi o te kg, tylko o moja cukrzyce i wpływ na dziecko. Miesiac temu wazylo 2 kg to ile teraz? Musze sie pilnowac...powinnam trzymac scisla diete, ale mam napady glodu
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości