|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
ja też myślę, że iście za modą w tym przypadku jest bez sensu.
My daliśmy sobie kawałek słów przysięgi.. bo w końcu miłość jest najważniejsza jakbyśmy kiedyś o tym zapomnieli heheumówiłam się na rzęsy 1;1 przed ślubem u mojej wizażystki |
|
|
|
#3302 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Niulka - dawaj resztę relacji , już nie dawkuj nam emocji
Bardo - my mamy imiona, a data zostanie dograwerowana przy okazji wizyty i jubilera i nie sądzę żeby to było niemodne... Tysia! Misia - super sprawa rzęsy ![]() Ja wczoraj wyskubałam swoje bo jakoś mnie drażniły ale na poniedziałek umówiłam się na nowe Dziewczyny a enzunio to się pojawia w ogóle? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
#3303 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() łuhu! gratulacje! Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3305 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny, co do podróży poślubnych- 3 tygodnie po ślubie lecimy do USA, mam bilet na panieńskie nazwisko, więc wniosek o nowy paszport złożę przed samym wylotem, parę dni, a co z podaniem o dowód?? mogę złożyć wcześniej? czy nic się nie dzieje kiedy będę w podróży miała paszport na inne nazwisko a dowód na inne?? |
|||||
|
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy "Abyśmy byli jedno" nie chciałam imienia i daty z uwagi na to, że chcieliśmy coś co w trudnych chwilach małżeństwa będzie nam przypominało o tym, że pomimo kłótni od dnia ślubu jesteśmy jedną osobą, abyśmy przez te słowa w czasie niepowodzeń w małżeństwie pamiętali co sobie przysięgaliśmy. Grawer jest dla Was a nie dla ludzi, nikt Wam pod obrączkę zaglądał nie będzie. Jeśli chcecie datę i imię tak zróbcie. Jeśli dasz coś na topie to przy każdym przeczytaniu graweru będziesz myśleć, że tego nie chciałaś mieć napisanego. Ja z Tż jesteśmy pierwszymi osobami w rodzinie, gdzie nie mamy wygrawerowanego imienia ani daty, czekam dzisiaj na krytykę teściowej bo dziś pierwszy raz zobaczy obrączki.
|
|
#3307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3308 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja z moim S. mamy swoje imiona i dwa złączone serduszka
dodaj, że jest bardzo ładna czcionka
|
#3309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My mamy na obrączce właśnie taki grawer pomiędzy imieniem i datą
|
|
#3310 |
|
Raczkowanie
|
Justyna.kociaczek bardzo ładne buty!
cude gratulacje!!! ![]() niulka_1985 super relacja i czekamy na dalszy ciąg! ![]() ale dzisiaj miałam koszmar ślubny! śniło mi się, że moja suknia wyglądała jak piżama, była OKROPNA! ale nic nie mogłam z tym zrobić nawet nie była dobrze zszyta. materiał się rozchodził bo wszędzie były agrafki! jak tak ubolewałam nad nią to zadzwonił mój kuzyn, że nie przyjedzie na wesele bo ma odcisk na nodze. jak się go zapytałam czy miesiąc będzie go miał to odpowiedział, że tak dobrze, że to tylko sen..
"Miłością trzeba się opiekować - tak jak swoim dzieckiem, żeby się nie zaziębiło, nie zwariowało, nie zgubiło się, nie rozchorowało, nie zobojętniało." Edytowane przez Buczorek Czas edycji: 2014-06-25 o 09:40 |
|
|
|
#3311 |
|
Zadomowienie
|
say-hello, nie są takie brzydkie
![]() kaszuszka, kiedy dokładnie masz obronę? Będzie dobrze ![]() mojakaren, zaproszenia bardzo ładne, TŻ się postarał ![]() KaMilka4891, nie mam nic przeciwko spinkom. Skoro są, to ktoś ich używa, a skoro TŻ chce, to niech ma ![]() Konkardia, też jestem sporo niższa od TŻ, ale przymierzałam 8 cm i jednak nie dam rady. Gdyby miały platformę, wzięłabym i 10 cm Wciąż szukamhihihi, cieszę się, że zabawa udana! misia880, miło Nas o nic prócz nazwiska i tego gdzie odbędzie się ślub nie pytali. Myślałam, że paszport też jest ważny 3 miesiące.zakrecona_kropka, gratki! Ja wybieram się dziś na łowy, koniecznie muszę kupić już buty! niulka_1985 bachara, już coraz mniej spraw do załatwiania, mam nadzieję, że wybierzecie jakiś garnitur - z TŻ chodziłam po kilka razy przymierzać te same ![]() oluska227887, pochwal się obrączkami jak przyjdą
|
|
|
|
#3312 | ||||
|
Raczkowanie
|
Do 5go lipca i oczywiście nikt jeszcze do nas nie dzwonił- chyba ludzie myślą, że z nas takie dwa Nostradamusy, co przepowiedzą sobie sami kto się pojawi na weselu, a kto nie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Super, że wszystko się udało Cytat:
![]() Gratulacje! Cytat:
Dawaj dalej ![]() Ja będę miała "Misiek", TŻ "Pysiek" Tak do siebie mówimy i nie bardzo nas obchodzi czy to modne czy niemodne, infantylne, głupie czy niezrozumiałe- jest nasze i z tego się cieszymy ![]() Właśnie dowiedziałam się, że mąż mojej świadkowej jednak będzie na weselu Świadkowa się cieszy, bo będzie miała się z kim bawić, ja się cieszę, bo ona się cieszy i wszyscy są zadowoleni
Edytowane przez oluska227887 Czas edycji: 2014-06-25 o 10:18 Powód: wizaż nie potrafi edytować :D |
||||
|
|
|
#3313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą co za różnica, teraz może coś być modne, czy niemodne, a za 20 lat na odwrót. Ja się nie zamierzam nikomu chwalić, co mam na obrączce wygrawerowane = nie będę jej przecież ściągać i pokazywać, co tam mam. Każdy graweruje to, co chce. My nie chcieliśmy imienia małżonka, bo tak jak któraś tu pisała - nie sądzę, bym na starość miała aż taką sklerozę, że zapomnę imię męża ![]() Więc mamy sentencję po łacinie, która jest nam bliska |
|
|
|
|
#3314 |
|
Raczkowanie
|
Misia - faktycznie
strasznie dłuży mi się od kiedy ostatni raz tu ją widziałam , a ciekawa jestem co tam i jak tam A Ysia też baluje w podróży ? Eeeeh, swoja muszę zarezerwować , a czasu totalnie brak ![]() Tysia dzisiaj mnie uświadomiła, że to już tylko 4 miesiące
25.10.2014 Edytowane przez Le_lena Czas edycji: 2014-06-25 o 10:18 |
|
|
|
#3315 |
|
Raczkowanie
|
Za 2 tygodnie mamy odbiór i na pewno się pochwalę
|
|
#3316 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam takie same odczucia do nas też mało kto dzwoni :/ powoli przygotowujemy się psychicznie, że pewnie sami będziemy musieli dzwonić i pytać
|
|
#3317 |
|
Zadomowienie
|
Justyna.kociaczek, wzięłabym pierwsze, ile czekałaś na ich przyjście?
Waniliova, gratuluję i życzę szczęścia ![]() bardorja, pysiu, mala_czarna, say-hello, activelifestyle, Tysiu, anusia4u, Ad rem, nasturcjo, alloffkowa, Buczorek, oluska 21klaudyna, uwielbiam hortensje, w ogóle chyba wszystkie kwiaty ![]() marlenqa22, będzie dobrze, wszystko w swoim czasie Ciebie chociaż zapraszają na rozmowy. Mnie tylko na 2 przez pół roku
|
|
|
|
#3318 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratulacje! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() kupiłam tu: http://allegro.pl/paski-wybielajace-...316262872.html Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas prawdopodobnie będzie to sentencja, ale taka nasza, która towrzyszy naszemu zwiazkowi od dawna ![]() Cytat:
![]() ale też miałam dziś koszmar ślubny, że zapomniała o mnie fryzjerka i MUA, ja sama zasiedziałam i zagadałam się z rodzicami i ze slubu nic nie wyszło więc poszłam pływać w jeziorze ![]() do końca tygodnia wylądowałam na L4 z zapaleniem gardła całkowitą utratą głosu i antybiotykiem
|
|
#3319 |
|
Raczkowanie
|
mojakaren hahaha
w śnie nie bardzo się przejęłaś tym, że nie będzie ślubu na żywo pewnie tak kolorowo by nie było
"Miłością trzeba się opiekować - tak jak swoim dzieckiem, żeby się nie zaziębiło, nie zwariowało, nie zgubiło się, nie rozchorowało, nie zobojętniało." Edytowane przez Buczorek Czas edycji: 2014-06-25 o 11:47 |
|
|
|
#3320 |
|
Zadomowienie
|
Relacja cz. 3 Szliśmy do ołtarza w następującej kolejności: 1. Druhenki w osobach moich dwóch siostrzenic - Julka (5l) niosła obrączki, Wiki (6l) bukiecik kwiatów. Najmłodsza Hania (3l) ostatecznie z nimi nie poszła. 2. My. 3. Świadkowie, 4. Druhowie strażacy w liczbie 9 osób. Msza, z tego co opowiadali goście, bo ja nie do końca pamiętam była piękna. Wszyscy zwracali uwagę, że ksiądz się ciągle na nas patrzy i uśmiecha W kazaniu nawiązał do strażaków, że tak jak oni czuwają nad bezpieczeństwem ludzi, tak my powinniśmy czuwać nad swoją miłością. Nawiązał również do tego, że my już wszystko o sobie wiemy, na co Tż na cały głos: "Dziwi się ksiądz, po 10 latach znajomości?" co wywołało ogólny śmiech Potem była przysięga. Patrzeliśmy sobie głęboko w oczy (bałam się, że będę ryczeć, ale na szczęście obyło się). Pierwszy był K. - powiedział bezbłędnie, a ja oczywiście BŁĄD tzn. powiedziałam o 1 słowo za dużo niż to było w tekście, ale chyba nikt nie zauważył. Powiedziałam "biorę sobie Ciebie...", a powinno być "biorę Ciebie...." ![]() Potem podeszła Julka z obrączkami, pocałowaliśmy je i nałożyliśmy sobie - trochę było ciężko, gdyż spociły nam się dłonie No i teraz można było odetchnąć z ulgą...... Troszeczkę mnie denerwował kamerzysta, bo non stop nas filmował. Nawet jak chciałam coś mężowi powiedzieć, to musiałam się powstrzymać, aby przypadkiem na filmie nie było, że na mszy sobie gadamy Nasza chórzystka - genialna! Wszyscy chwalili jej głos. To jest jej filmik z naszego ślubu No i nadszedł koniec - wyszliśmy z kościoła w rytmie Mendelssohna. Wychodziliśmy zbyt szybko i fotograf pokazał nam, byśmy trochę zwolnili Pod kościołem zostaliśmy obsypani grosikami na szczęście oraz złożyli nam życzenia ci, którzy nie byli proszeni na wesele. Wsiedliśmy w auto i zaczęła się nasza podróż na salę (35 km). Przed nami jechał wóz strażacki - przez moją wieś na sygnale, a potem już tylko światła mrugały. Mieliśmy 2 bramy (pewnie ludzie pogody się przestraszyli). Po drodze na salę zaczęło lekko padać, ale szybko przestało. Jechaliśmy z prędkością 40-50 km/h, więc to trochę trwało, ale kierowca był wygadany i bardzo zabawny, więc droga jakoś ubywała.... No i dojechaliśmy. W drzwiach kelnerki powitały nas chlebem i solą, a następnie mąż wziął mnie na ręce i wniósł na salę. Tam już zespół grał dla nas marsze powitalne. Na sali również goście składali nam życzenia. Dostaliśmy od groma kwiatów i tylko 5 win i 1 kupon Lotto. Winietki spisały się super - także polecam! Potem było jedzonko - zjadłam 3 łyżki rosołu i pół jakiejś roladki no i byłam najedzona Siostra podpięła mi tren no i nadszedł czas na pierwszy taniec (zdjęłam do niego welon, bo się strasznie plątał i mi przeszkadzał). Goście stanęli w kole, a my w środku - jednak oddaleni od siebie o jakieś 3m. Chłopak z zespołu zapytał, czy się stresujemy - oczywiście kiwnęłam głową, że tak - więc kazał gościom dla otuchy bić brawo, no i się zaczęło (piosenkę mieliśmy z oryginału "Jesteś blisko mnie" Piasek i Kukulska). W pierwszej chwili myślałam, że zapomniałam cały układ, ale w miarę upływu piosenki wszystko mi się przypominało na bieżąco wyszło bezbłędnie, goście byli zachwyceni, każdy myślał, że chodziliśmy na kurs (znalazłam 2 filmiki na YouTube i na tej podstawie zmiksowałam nasz układ). Tańczyliśmy walca angielskiego. Nawet moja siostra, która twierdzi, że takie układy są sztuczne była zachwycona, że to tak fajnie i na luzie było zrobione - no i non stop się uśmiechaliśmy.A potem to już tylko zabawa.... lepszego zespołu nie mogliśmy mieć - grali genialnie i świetnie prowadzili całą imprezę. Części taneczne trwały 45 min, a przerwy 15 min -czasami to już w duchu prosiłam o przerwę, bo tak mnie nogi bolały. Zarówno ja jak i świadkowa miałyśmy buty z Akces2 i powiem Wam szczerze - niczym nie różniły się od zwykłych butów..... Mieliśmy profesjonalnego barmana - i to był strzał w dziesiątkę. Non stop miał kolejki i nie miał kiedy odpocząć - dobrze, że wziął sobie pomocnika Każdy go chwalił i gratulował nam wyboru.Następną atrakcją było prosię pieczone w całości z różnymi dodatkami - hit wesela. Torcik mieliśmy czteropiętrowy, ale z tego względu, że kawałeczek tortu chcieliśmy jeszcze dokładać do pudełeczek z ciastami dla gości na pożegnanie. Oczepiny mieliśmy standardowe do tego były 2 konkursy dla gości. W trakcie wesela mieliśmy jeszcze różne zabawy integracyjne np. red bull, krasnoludek, pociąg i coś tam jeszcze..... O godz. 2 zatańczyliśmy ostatni taniec na płytę i panowie foto-video się zmyli. Chciałam mieć sesję z użyciem zimnych ogni, ale cały czas padało i było zimno, więc nie udało się Wesele skończyło się o godz. 4 nad ranem. Pożegnaliśmy wszystkich, daliśmy każdej parze 0,5l wódki i pudełko z ciastem, gdyż nie robiliśmy już poprawin. Mój mąż nie pije alkoholu, ale nad ranem każdy z kuzynów go namawiał i wypił z nimi trochę.... skończyło się to zatruciem i siedzeniem pół godziny w łazience - oczywiście po wyjściu wszystkich gości całe szczęście mieliśmy swój pokój. Gdy się przespał, spełnił swoją obietnicę Musieliśmy jeszcze podjechać do kuzynki męża, która miała pokój w hotelu i wyjechała wcześniej niż my, więc się nawet nie pożegnaliśmy i nie dostała wałówki byliśmy tam ok godziny, a potem do domku. Mąż musiał obejrzeć mecz i poszliśmy spać o 11.Dziewczyny, podsumowując - to był najwspanialszy dzień mojego życia Nie mam ani jednego zdjęcia, bo czekam za fotografem (w piątek mamy sesję w plenerze), a bym Wam coś wstawiła czekajcie z cierpliwością!KONIEC
|
#3321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje!!!!!
![]() Cytat:
U nas najwięcej ludzi zadzwoniło ostatniego dnia, niektórzy chyba rozumieją jak prosi się o potwierdzenie DO że młodzi proszą o informację właśnie tego konkretnego dnia ![]() A mieszkanie na pewno w końcu znajdziecie! Cytat:
niulka dziękujemy za relację, super! ![]() Ja dziś byłam w urzędzie zameldować się w końcu pod nowym adresem i wymienić dowód. Oczywiście na wniosku o dowód podpisałam się odruchowo starym nazwiskiem Czuję że ciężko będzie mi się przestawić
|
|
#3322 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
fajne Cytat:
Cytat:
o to dobre Na kłótnie dobra przypominajka Cytat:
Chodziło mi oto że imię i data to najpopularniejsze grawery i że już trochę przereklamowane a mimo to mi się podoba i chciałam wiedzieć czy którąś z was ma coś oryginalnego czy oklepane to co ją chce A i może jestem dziwna ale TAK będę się chwalić że jestem żoną i że mam obrączkę i jak ktoś zapyta to pokaże co jest wygrawerowane Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3323 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
podwójne!Niulka, super relacja! ![]() bardorja, każdy ma inny pogląd na tą sprawę i inne grawerowe "zachcianki" Wg mnie w przypadku grawerów nie ma czegoś takiego jak oklepane, modne, niemodne. Grawerujcie to, co Wam serce podpowiada, jak chcecie imiona i datę to grawerujcie imiona i datę. Argument, że "po co imię męża jak go nigdy nie zapomnę" mnie rozwalił, tu chodzi przecież o symbol, a nie ściągę ![]() Dziękuję! A który typ konkretnie, też supreme czy jakieś inne? I ile dni - 7 czy 14? Efekt widoczny gołym okiem? ![]() Cytat:
U mnie 80 DDŚ! Niby nic, ale pamiętam, jak jeszcze chwilkę temu świętowałam studniówkę, a tu już 1/5 z tego czasu minęła... zleci jak nie wiem!
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2014-06-25 o 11:31 |
|||
|
|
|
#3324 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
czekooczekolada TŻ będzie miał koszulę z długim rękawem, 100% bawełny, więc się nie upiecze.
Lusija Gratuluję Jaki garniak upolowaliście?sasenka O, ciekawy zbieg okoliczności Trochę zazdroszczę tego, że nie musisz zmieniać nazwiska i ominą Cię stresy z wymianą dokumentów.bachara Świetnie, że odzyskałaś energię do przygotowań pysia Co do opłat w poradni - zależy od prowadzenia zajęć i własnych możliwości finansowych. Jeśli pani z poradni by mi wyjechała z awanturą albo była niesamowicie wścibska, bo bym nie dała żadnej ofiary. exist Powodzenia, trzymam kciuki za Ciebie ![]() niulka Prześliczne dekoracje bardorja Ciotka faktycznie jakaś dziwna, lepiej że nie będzie. Mogłaby zbyt zadzierać nosa i krytykować menu, wnioskuję że to taki typ osoby, której nie dogodzisz. Co do obrączki, u nas jest imię, serduszko i data. Nie postrzegamy tego w kategorii mody, dla nas ma to duże znaczenie ![]() cashmere O, świetna wiadomość z filmem Jak Wam się podoba?Waniliova Ale miło czytać tak entuzjastyczne wiadomości ![]() Ad rem CR jest bardzo bezpiecznym wyborem, większości będzie smakować. iliy Chyba zawstydziliście go tym, że wcześniej wręczyliście mu zaproszenie. Co nie zmienia faktu, że fo pa zrobił... confetti A sukienkę szyjesz? Pokazałabyś jakieś zdjęcie katalogowe? Póki co nie ma powodów ze stresem, dobry salon powinien się wyrobić. U nas póki co większość rzeczy gotowych, ogarniamy na razie potwierdzenia gości ![]() justyna.kociaczek Bardzo ładne buty. Najbardziej podobają mi się kolczyki z pierwszego zdjęcia. mimi Super, że TŻ zdrowieje. Odnośnie usługodawców - u nas będą mieli zapewnione normalne (takie jak goście weselni) posiłki. I będą mieli stolik na sali, co prawda z boku - średnio podobała mi się taka kanciapa za sceną, która jest przeznaczona dla wykonawców. Powodzenia ze wszystkimi sprawami ![]() Cude Gratuluję ![]() 21klaudyna Jasne, że dobry pomysł. Są bardzo eleganckie ![]() marlenqa Na pewno się uda z pracą, szkoda tylko, że musisz się sporo namęczyć z dziwnymi rozmowami. Z mieszkaniem też, trzymam kciuki za Was ![]() anusia Ojej, zdrowiej. 4 dni dla Twojego zdrowia może dużo zdrobić. missmalezji Trzymam kciuki, musi być dobrze ![]() alloffkowa Do Waszej piosenki to walc angielski. Buczorek Teraz wykonawcy są bardzo elastyczni i nie ma problemów z dojazdem. niulka Cieszę się, że wszystko poszło idealnie Dużo szczęścia dla Was ![]() Mam do Was pytanie - u nas na weselu będzie trochę osób bez pary (byli zaproszeni z osobą towarzyszącą, ale nikogo nie zabierają). Co można zrobić, żeby takie osoby nie wynudziły się na zabawie? U nas będzie DJ i wodzirej, więc trochę łatwiej niż w przypadku zespołu. Wiele razy byłam sama na przyjęciach i czasami było mi trudno się wybawić (zwłaszcza, że była jedyną osobą bez pary). Wesele to nie dyskoteka, wiele piosenek było pomyślanych pod zabawę we dwoje, a chciałabym uniknąć niezręcznego samopoczucia gości. Jakieś rady, wskazówki? I na deser suknie katalogowe vs. podróbki z Chin. Dużo zdjęć.
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2014-06-25 o 11:39 |
|
|
|
#3326 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tż jest inzynierem! ![]() Cytat:
I moje pierwsze w życiu ![]() My mamy "I ślubuję Ci Imię Data" I nie ze sklerozy a dlatego że tak nam się podobało |
||
|
|
|
#3327 |
|
Raczkowanie
|
bardorja my mamy imię i datę
|
#3328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moga tez bawić się w kółeczku, do wielu piosenek się da, a po jednym głębszym to już do prawie wszystkich
|
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę, że nie musisz sie martwić Dadzą radę
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:10.

jakbyśmy kiedyś o tym zapomnieli
hehe

Są całe ze skórki, ale troszkę mnie obcierają na prawej stopie, mam nadzieję że jakoś się rozbiją