|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#722 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Cytat:
Czyli krwawienie sie zaczelo. Przerazilam sie, bo termin porodu mialysmy ten sam i zastanawialam co się nagle mogło stać. Z dwojga zlego dobrze , ze to krwawienie sie pojawilo i szybko zareagowaliscie. |
|
|
|
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
teraz muszę sobie jeszcze stanik do karmienia kupić i koszulkę nocną (niby mam po poprzedniej ciąży w razie W, ale chciałam mieć nowe staniki, bo tamte zniszczone i nową koszulkę, bo w tamtych będzie mi za gorąco latem...) do tego wyprać wszystkie większe rzeczy - prześcieradełko, ręczniczki, część pieluszek, które się nie załapały na poprzednie pranie i rożki... miałam to zrobić wczoraj i dziś, ale nie jestem w stanie po pracy
jutro nie będę tym bardziej, bo cięższy dzień się zapowiada, więc pewnie dopiero w czwartek ruszę... jako że nie planuję rodzić przed lipcem to i tak powinnam zdążyć a jakby nie... to niestety któraś z moich sióstr będzie musiała tu przyjechać i wszystko ogarnąća właśnie mi się przypomniało, że muszę zmienić naszą pościel i wyprać tę co teraz jest w proszku dziecięcym, będę brać małą do łóżka, a Ola np. jako noworodek miała wysypkę od naszego proszku (ostatecznie później nic jej nie uczulało już, nawet ten sam proszek, więc to chyba wrażliwość skóry była bardziej, niż uczulenie, ale wyglądało fatalnie - jej nawet nikt nie mógł obcy wziąć na ręce bez zasłaniania swoich ciuchów naszymi tetrami, bo od razu się robiła cała buzia czerwona na 2-3dni)
|
#724 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny co drugi czy trzeci dzien ktoras sie rozpakowuje. Tylko czekac która kolejna
![]() Sent from my GT-I9305 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba ze lekarz FAME od początku na jakiejś fazie i za miast wyznaczyć termin na 2 sierpnia wyznaczyl po pierwszej wizycie na 2 lipca -mam nadzieję ze mi wybacczysz mój czarny humor... My ogólnie mamy dziwne przypadki na tym wątku... ciekawe czy na innych też tyle problemów komplikacji skracajacych się szyjek, skurczy bez końca itp. Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#726 |
|
Rozeznanie
|
Domi Gratuluję !!! Serdecznie ale aż musiałam sprawdzić o której pisałaś poprzedniego posta.
Wielkie szczęście dla ciebie Zdrowia Wam życzę
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje ! |
|
|
|
#728 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam pytanie o kołderkę
jaką pościel kupujecie dla dziecka? w sensie wypełnienia ? bo nie wiem nawet na co patrzeć z tego co widzę wszędzie jest 100% polyester i tylko obszycie jest bawełniane ale ja się na tym nie znam a chcę dla małej kupić coś dobrego
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje ! |
|
|
|
#729 |
|
Raczkowanie
|
Domi gratulacje dobrze ze z małą wszystko w porzasiu.
ja nie mogę usnac wkrecam sobie skurcze a mężu wstaje o 1 i jedzie 500 km. |
|
|
|
#730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Serdeczne gratulacje Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#731 | |
|
Raczkowanie
|
Domi, gratulacje!!! Dobrze, że szybko trafilas do szpitala.
Cytat:
A urzywała któraś może tych nakładek na sutki z lovi? Ja wygrałam na targach w rozmiarze L i nie wiem czy to coś warte. A jak dobiera sie rozmiar też nie mam pojęcia. Niby piersi mam spore. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
|
|
#732 |
|
Raczkowanie
|
Domi, ogromne gratulacje. Waga piękna i oczywiście szok. Pisałaś 17.50 o powrocie do domu a zaraz makutka na świecie. Ktory to u Ciebie tc? Napisz jeszcze proszę jak to krwawienie wyglądało. Buziaki dla Ciebie i Kalinki
Nie ukrywam, że mam stracha. Mam tak samo łożysko przodujące i jutro ostatecznie się dowiem czy się podniosło i czy poród sn jest możliwy czy nie-wtedy cc. Już się naczytałam odnośnie takiego umiejscowienia łożyska. Zazwyczaj kończy się krwotokiem i przetaczaniem krwi i stanowi duże zagrożenie dla mamy i dziecka. |
|
|
|
#733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym ze jak sie karmi to sutki sa bardziej powyciagane, wtedy bedziesz widziala czy jak dziecko ciagnie to sutek wchodzi do konca kapturka. Teraz mozesz spr.czy na szerokosc dobry. L to najwiekszy rozmiar.
|
|
|
|
|
#734 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
|
|
#735 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#736 |
|
Rozeznanie
|
Domi GRATULACJE!!!!!
Zeby teraz Kalinka zdrowo rosła
|
|
|
|
#737 |
|
Rozeznanie
|
Jesteśmy po pierwszej próbie karmienia
trochę nieudolnie nam idzie, ale się rozkręcimy. Xelia byłam w 38 tyg 3 dniu według om. A krwotok był nagle. Położna tez uczulala nas na to, że jeśli tylko odrobinę się krwawi to może być po badaniu tak. Ale jeśli cytuję: leci po nogach, to od razu do szpitala. No i u mnie była ta druga opcja... Ale łożysko na usg wychodziło ok. A trochę tych badań było i to nie u jednego lekarza... widać najlepszy sprzęt może zawodzic. Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, dzisiaj kolejna noc nieprzespana... chyba udzielają mi się porody... złapały mnie skurcze łydek w nocy i przez chwile myślałam że rodzę
mój tż zaczyna się przyzwyczajać że budzę go w środku nocy krzykami że mnie boli i on wie że to nogi - ale sie zdziwi któregoś dnia jak powiem że mam skurcze a on złapie za łydki a ja powiem że to skurcze brzucha ![]() wczoraj byłam mega zmeczona i wydaje mi się że przez to spałam niespokojnie... mam nadzieje że uda mi się to odespać w ciągu dnia |
|
|
|
#739 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez juz nie spie. Mam nadzieje, ze szybko usne, bo np wczoraj obudzilam sie o 4 i nie moglam usnac. Przysnelam kolo 8 i to doslownie na niecale 2 godziny. A w dzień nie moglam juz usnac...
A mowia, zeby korzystać ze snu poki dziecko sie nie urodzi, dobre. .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
można ppowiedzieć że od następnego tygodnia porody będą nam towarzyszyć prawie codziennie
![]() ciekawe czy dzisiaj jakaś kruszynka nam się wykluje |
|
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
Domi, ogromne gratulacje! Wspaniale, ze Kalinka jest juz z Wami
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
mamaya i jak laktacja?? kupiliscie ten laktator? sciagałas cos? co z tymi lekami ?? jak pierwszy spacer - mam nadzieje że nie ominełam nigdzie Twojego posta z tymi informacjami
|
|
|
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leki biore dopóki nie pójdę do doktor a terminy są zawrotne... Musze któregoś dnia po prostu podjechać i tyle, bez umawiania sie. Mały uwielbia spacery. Wczoraj byliśmy juz na godzinę Malutki spał cała drogę, w domu pózniej tez, trudno było Go na jedzenie wybudzić ![]() Dziś Misio zostaje troche z prababcią a my jedziemy do urzędu zarejestrować Go
|
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
domi moje gratulacje najwazniejsze ze mala z wami i wszystko dobrze
ja jeszcze w szpitalu dzis mam miec usg watroby bo uczulenie z rak nie zeszlo i zrobili bad krwi okazalo sie ze wszystkie wskazniki pospadaly juz troche a jeden sie podniosl mam nadzieje ze wszydtko bedzie ok po usg i dzis wyjdziemy. |
|
|
|
#745 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się porannie
Nooo to dziewczyny dziś zmiana kodu na 4 z przodu ![]() Fame ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#747 |
|
Wtajemniczenie
|
Domi gratulacje!!!!
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#748 |
|
Raczkowanie
|
Domi Gratulacje dużo zdrowia dla Ciebie i Kalinki
A my wczoraj odebraliśmy wózek i fotelik i już mam wszystko mogę rodzić . Fotelik mamy inny niż zamówiliśmy bo ten który zamówiliśmy przyjechał uszkodzony więc mogliśmy czekać tydzień na nowy lub wybrać inną tapicerkę i w sumie dobrze bo ta nowa bardziej nam się podoba ![]() I nasza córa chyba wreszcie dostała imię jak nam się nie odmieni oczywiście to będzie Ula ![]() ![]() ![]() Malwiska u nas ze skurczami to samo budzą mnie straszne w nogach a Tż odrazu mnie za łydki łapie i masuje |
|
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc.
Ale sie wyspalam... ![]() Tylko z rana chodze jak kaczucha, tak mnie spojenie boli, ale nic to
|
|
|
|
#750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

ma czarne włoski, a ja jestem szczęśliwa i zszokowana, że tak się potoczyło. 
jutro nie będę tym bardziej, bo cięższy dzień się zapowiada, więc pewnie dopiero w czwartek ruszę...
a jakby nie... to niestety któraś z moich sióstr będzie musiała tu przyjechać i wszystko ogarnąć
-mam nadzieję ze mi wybacczysz mój czarny humor...

Malutki spał cała drogę, w domu pózniej tez, trudno było Go na jedzenie wybudzić 

. Fotelik mamy inny niż zamówiliśmy bo ten który zamówiliśmy przyjechał uszkodzony więc mogliśmy czekać tydzień na nowy lub wybrać inną tapicerkę i w sumie dobrze bo ta nowa bardziej nam się podoba