Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-24, 22:07   #721
malwiska
Zakorzenienie

Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI

Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość
Trochę mi niewygodnie, ale może coś powoli napiszę. Wróciłam do domu i nagle zaczęło się krwawienie z tym, że bardzo duże. Wystraszona zadzwoniłam do Tż i pojechaliśmy znów na IP. Szybka decyzja i po 15 minutach byłam na stole. Okazało się ze łożysko przodowalo, ale nie wskazywało tego żadne usg. Najważniejsze ze Malutka zdrowa. Jest śliczna ma czarne włoski, a ja jestem szczęśliwa i zszokowana, że tak się potoczyło.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
Jejku dobrze ze szybko zaregowaliscie. Nas położna przeczulila na temat krwawienia... gratuluję raz jeszcze.

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-06-24, 22:07   #722
cinnilla88
Raczkowanie

Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI

Cytat:
Trochę mi niewygodnie, ale może coś powoli napiszę. Wróciłam do domu i nagle zaczęło się krwawienie z tym, że bardzo duże. Wystraszona zadzwoniłam do Tż i pojechaliśmy znów na IP. Szybka decyzja i po 15 minutach byłam na stole. Okazało się ze łożysko przodowalo, ale nie wskazywało tego żadne usg. Najważniejsze ze Malutka zdrowa. Jest śliczna ma czarne włoski, a ja jestem szczęśliwa i zszokowana, że tak się potoczyło.

Czyli krwawienie sie zaczelo. Przerazilam sie, bo termin porodu mialysmy ten sam i zastanawialam co się nagle mogło stać. Z dwojga zlego dobrze , ze to krwawienie sie pojawilo i szybko zareagowaliscie.
Stary 2014-06-24, 22:07   #723
aga__tka
Zakorzenienie

teraz muszę sobie jeszcze stanik do karmienia kupić i koszulkę nocną (niby mam po poprzedniej ciąży w razie W, ale chciałam mieć nowe staniki, bo tamte zniszczone i nową koszulkę, bo w tamtych będzie mi za gorąco latem...) do tego wyprać wszystkie większe rzeczy - prześcieradełko, ręczniczki, część pieluszek, które się nie załapały na poprzednie pranie i rożki... miałam to zrobić wczoraj i dziś, ale nie jestem w stanie po pracy jutro nie będę tym bardziej, bo cięższy dzień się zapowiada, więc pewnie dopiero w czwartek ruszę...
jako że nie planuję rodzić przed lipcem to i tak powinnam zdążyć a jakby nie... to niestety któraś z moich sióstr będzie musiała tu przyjechać i wszystko ogarnąć
a właśnie mi się przypomniało, że muszę zmienić naszą pościel i wyprać tę co teraz jest w proszku dziecięcym, będę brać małą do łóżka, a Ola np. jako noworodek miała wysypkę od naszego proszku (ostatecznie później nic jej nie uczulało już, nawet ten sam proszek, więc to chyba wrażliwość skóry była bardziej, niż uczulenie, ale wyglądało fatalnie - jej nawet nikt nie mógł obcy wziąć na ręce bez zasłaniania swoich ciuchów naszymi tetrami, bo od razu się robiła cała buzia czerwona na 2-3dni)
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 22:08   #724
cinnilla88
Raczkowanie

Dziewczyny co drugi czy trzeci dzien ktoras sie rozpakowuje. Tylko czekac która kolejna

Sent from my GT-I9305 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-06-24, 22:17   #725
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cinnilla88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co drugi czy trzeci dzien ktoras sie rozpakowuje. Tylko czekac która kolejna

Sent from my GT-I9305 using Wizaz Forum mobile app
Dokładnie, w takim tempie to w lipcu nie bedzie kto miał się rozpakowywac...
Chyba ze lekarz FAME od początku na jakiejś fazie i za miast wyznaczyć termin na 2 sierpnia wyznaczyl po pierwszej wizycie na 2 lipca -mam nadzieję ze mi wybacczysz mój czarny humor...
My ogólnie mamy dziwne przypadki na tym wątku... ciekawe czy na innych też tyle problemów komplikacji skracajacych się szyjek, skurczy bez końca itp.

Stary 2014-06-24, 22:19   #726
Lillian_
Rozeznanie

Domi Gratuluję !!! Serdecznie ale aż musiałam sprawdzić o której pisałaś poprzedniego posta.
Wielkie szczęście dla ciebie Zdrowia Wam życzę
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje !
Lillian_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 22:20   #727
malwiska
Zakorzenienie

Nie wspominając przemiany mojego Radzia w Oliwke hehe

Stary 2014-06-24, 22:27   #728
Lillian_
Rozeznanie

Dziewczyny mam pytanie o kołderkę

jaką pościel kupujecie dla dziecka? w sensie wypełnienia ? bo nie wiem nawet na co patrzeć z tego co widzę wszędzie jest 100% polyester i tylko obszycie jest bawełniane ale ja się na tym nie znam a chcę dla małej kupić coś dobrego
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje !
Lillian_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 22:30   #729
elcia_
Raczkowanie

Domi gratulacje dobrze ze z małą wszystko w porzasiu.
ja nie mogę usnac wkrecam sobie skurcze a mężu wstaje o 1 i jedzie 500 km.
elcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 22:38   #730
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, mała zmiana. Kalina od 19.50 jest na świecie. 3250g. 10 pkt apgar, cc.

Mała zmiana?! To się nazywa błyskawiczny zwrot akcji Serdeczne gratulacje Dobrze że wszystko dobrze się skończyło

Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 22:40   #731
ecencia
Raczkowanie

Domi, gratulacje!!! Dobrze, że szybko trafilas do szpitala.
Cytat:
Napisane przez Lillian_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie o kołderkę

jaką pościel kupujecie dla dziecka? w sensie wypełnienia ? bo nie wiem nawet na co patrzeć z tego co widzę wszędzie jest 100% polyester i tylko obszycie jest bawełniane ale ja się na tym nie znam a chcę dla małej kupić coś dobrego
ja mam w 100% bawełnianą z feretti

A urzywała któraś może tych nakładek na sutki z lovi? Ja wygrałam na targach w rozmiarze L i nie wiem czy to coś warte. A jak dobiera sie rozmiar też nie mam pojęcia. Niby piersi mam spore.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
ecencia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 22:46   #732
Xelia
Raczkowanie

Domi, ogromne gratulacje. Waga piękna i oczywiście szok. Pisałaś 17.50 o powrocie do domu a zaraz makutka na świecie. Ktory to u Ciebie tc? Napisz jeszcze proszę jak to krwawienie wyglądało. Buziaki dla Ciebie i Kalinki
Nie ukrywam, że mam stracha. Mam tak samo łożysko przodujące i jutro ostatecznie się dowiem czy się podniosło i czy poród sn jest możliwy czy nie-wtedy cc. Już się naczytałam odnośnie takiego umiejscowienia łożyska. Zazwyczaj kończy się krwotokiem i przetaczaniem krwi i stanowi duże zagrożenie dla mamy i dziecka.
Xelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 22:48   #733
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ecencia Pokaż wiadomość
Domi, gratulacje!!! Dobrze, że szybko trafilas do szpitala.

ja mam w 100% bawełnianą z feretti

A urzywała któraś może tych nakładek na sutki z lovi? Ja wygrałam na targach w rozmiarze L i nie wiem czy to coś warte. A jak dobiera sie rozmiar też nie mam pojęcia. Niby piersi mam spore.

Chodzi o wielkosc sutka, mozesz przymierzyc z tym ze jak sie karmi to sutki sa bardziej powyciagane, wtedy bedziesz widziala czy jak dziecko ciagnie to sutek wchodzi do konca kapturka. Teraz mozesz spr.czy na szerokosc dobry. L to najwiekszy rozmiar.
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 22:55   #734
ecencia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Chodzi o wielkosc sutka, mozesz przymierzyc z tym ze jak sie karmi to sutki sa bardziej powyciagane, wtedy bedziesz widziala czy jak dziecko ciagnie to sutek wchodzi do konca kapturka. Teraz mozesz spr.czy na szerokosc dobry. L to najwiekszy rozmiar.
Dzięki, właśnie lovi ma tylko dwa rozmiary s i l. Wygląda na to, że te L będą dobre.

ecencia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 23:01   #735
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
No to super że to trzydniówka, faktycznie ulga, my jej jeszcze nie mieliśmy, raz myślałam że to to, ale okazało się zapalenie dróg moczowych. .. No ale u chłopca to raczej nie ma opcji

----
Kurde, boli mnie bardzo jakby lewy jajnik, coś jakby owulacja.. mam nadzieję że to chwilowe..
A w ogóle dziewczyny czy jadąc do porodu trzeba mieć jakieś papiery oprócz karty NFZ i dowodu? Bo jakiś poradnik dorwalam i tam pisze że trzeba mieć papier o oplacaniu składek. .. i nie wiem czy na dzień dobry nie trzeba mieć też aktu małżeństwa?

Ja potrzebowałam aktu małżeństwa bo mi się z dowodem nazwisko jeszcze nie zgadzało. Ale dowoziłam go potem, na IP tylko oświadczenie o nazwisku pisałam.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Uzupełniłam pierwszą strone, ale przypomnijcie mi czy
Celebrinfea lub Vegetka dawały swoje opisy??
No wiedziałam, że o czymś zapomnę... Ja jutro swój dorzucę jak młoda przyśnie. Kurcze chyba jakaś konsultacja nas czeka z ssaniem. Ja nie umiem jej do prawej piersi odpowiednio przystawić. Jestem tak pogryziona, że mogę mordować...

Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 23:25   #736
robaczek-85
Rozeznanie

Domi GRATULACJE!!!!!
Zeby teraz Kalinka zdrowo rosła

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 00:45   #737
Domi_00
Rozeznanie

Jesteśmy po pierwszej próbie karmienia trochę nieudolnie nam idzie, ale się rozkręcimy.
Xelia byłam w 38 tyg 3 dniu według om. A krwotok był nagle. Położna tez uczulala nas na to, że jeśli tylko odrobinę się krwawi to może być po badaniu tak. Ale jeśli cytuję: leci po nogach, to od razu do szpitala. No i u mnie była ta druga opcja... Ale łożysko na usg wychodziło ok. A trochę tych badań było i to nie u jednego lekarza... widać najlepszy sprzęt może zawodzic.

Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 05:11   #738
malwiska
Zakorzenienie

Witam, dzisiaj kolejna noc nieprzespana... chyba udzielają mi się porody... złapały mnie skurcze łydek w nocy i przez chwile myślałam że rodzę mój tż zaczyna się przyzwyczajać że budzę go w środku nocy krzykami że mnie boli i on wie że to nogi - ale sie zdziwi któregoś dnia jak powiem że mam skurcze a on złapie za łydki a ja powiem że to skurcze brzucha
wczoraj byłam mega zmeczona i wydaje mi się że przez to spałam niespokojnie... mam nadzieje że uda mi się to odespać w ciągu dnia
Stary 2014-06-25, 05:14   #739
cinnilla88
Raczkowanie

Ja tez juz nie spie. Mam nadzieje, ze szybko usne, bo np wczoraj obudzilam sie o 4 i nie moglam usnac. Przysnelam kolo 8 i to doslownie na niecale 2 godziny. A w dzień nie moglam juz usnac...

A mowia, zeby korzystać ze snu poki dziecko sie nie urodzi, dobre. ..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-06-25, 05:45   #740
malwiska
Zakorzenienie

można ppowiedzieć że od następnego tygodnia porody będą nam towarzyszyć prawie codziennie
ciekawe czy dzisiaj jakaś kruszynka nam się wykluje
Stary 2014-06-25, 06:08   #741
mamaya
Zakorzenienie

Domi, ogromne gratulacje! Wspaniale, ze Kalinka jest juz z Wami
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 07:16   #742
malwiska
Zakorzenienie

mamaya i jak laktacja?? kupiliscie ten laktator? sciagałas cos? co z tymi lekami ?? jak pierwszy spacer - mam nadzieje że nie ominełam nigdzie Twojego posta z tymi informacjami
Stary 2014-06-25, 07:42   #743
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
mamaya i jak laktacja?? kupiliscie ten laktator? sciagałas cos? co z tymi lekami ?? jak pierwszy spacer - mam nadzieje że nie ominełam nigdzie Twojego posta z tymi informacjami
Laktator kupiony, ściągam, ale lecą dosłownie po dwie krople z cycka
Leki biore dopóki nie pójdę do doktor a terminy są zawrotne... Musze któregoś dnia po prostu podjechać i tyle, bez umawiania sie.
Mały uwielbia spacery. Wczoraj byliśmy juz na godzinę Malutki spał cała drogę, w domu pózniej tez, trudno było Go na jedzenie wybudzić

Dziś Misio zostaje troche z prababcią a my jedziemy do urzędu zarejestrować Go
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 07:59   #744
agnes208
Zakorzenienie

domi moje gratulacje najwazniejsze ze mala z wami i wszystko dobrze

ja jeszcze w szpitalu dzis mam miec usg watroby bo uczulenie z rak nie zeszlo i zrobili bad krwi okazalo sie ze wszystkie wskazniki pospadaly juz troche a jeden sie podniosl mam nadzieje ze wszydtko bedzie ok po usg i dzis wyjdziemy.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 08:01   #745
debesciara
Zadomowienie

Witam się porannie
Nooo to dziewczyny dziś zmiana kodu na 4 z przodu
Fame

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
w zamęcie spowodowanym przez przyjazd Teściowej przegapiłam nowy wątek... a stary niby doczytałam...
do tego niby miało już być luzniutko w pracy, ale nie bardzo jest, no ale to już trudno, w czwartek mam wizyte i powiem że już nie mam jak chodzić, brzuch mi twardnieje jak dłużej siedzę, dziś po powrocie to tylko mi zostało leżeć godzinę a nadal mnie wszystko bolało potem
dziecko mi strasznie wystaje wszędzie, już nie mam do niego sił
chyba musiało mocno przybrać, bo wcześniej jakoś mniej mi ten brzuch wypychało a teraz jak tylko przechylę się do przodu to leci mi cały brzuch i często się wypina w łódeczkę...

za to na wątku widzę że się działo jak mnie nie było...
Mam takie same odczucia, czuję że od 2-3 tygodni mały urósł, mam mocno ograniczone ruchy, czasem czuję że jak się schylam to go połamię
Stary 2014-06-25, 08:06   #746
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
domi moje gratulacje najwazniejsze ze mala z wami i wszystko dobrze

ja jeszcze w szpitalu dzis mam miec usg watroby bo uczulenie z rak nie zeszlo i zrobili bad krwi okazalo sie ze wszystkie wskazniki pospadaly juz troche a jeden sie podniosl mam nadzieje ze wszydtko bedzie ok po usg i dzis wyjdziemy.
Stary 2014-06-25, 08:43   #747
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Domi gratulacje!!!!

Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 08:56   #748
Marianna 54
Raczkowanie

Domi Gratulacje dużo zdrowia dla Ciebie i Kalinki : roza:

A my wczoraj odebraliśmy wózek i fotelik i już mam wszystko mogę rodzić . Fotelik mamy inny niż zamówiliśmy bo ten który zamówiliśmy przyjechał uszkodzony więc mogliśmy czekać tydzień na nowy lub wybrać inną tapicerkę i w sumie dobrze bo ta nowa bardziej nam się podoba

I nasza córa chyba wreszcie dostała imię jak nam się nie odmieni oczywiście to będzie Ula

Malwiska u nas ze skurczami to samo budzą mnie straszne w nogach a Tż odrazu mnie za łydki łapie i masuje będą nam wody odchodzić albo skurcze łapać a oni nas za nózki potrzymaja
Marianna 54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 09:25   #749
rybka13
Zakorzenienie

Czesc.
Ale sie wyspalam...
Tylko z rana chodze jak kaczucha, tak mnie spojenie boli, ale nic to
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 09:41   #750
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Czesc.
Ale sie wyspalam...
Tylko z rana chodze jak kaczucha, tak mnie spojenie boli, ale nic to
Ja też! Dziś szaleństwo, Matyldka spala do 5:48

Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości