Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-25, 09:47   #751
Iza188
Rozeznanie

Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI

domi jesteś kolejnym przykładem, ze nie znamy dnia ani godziny nie ma co sie nastawiac i planować przebiegu porodu.
Zapomnialabym: domi gratuluje
debesciara czyli za tydzien w środę stawiasz sie na IP?
Ja jestem dwa dni po tobie w terminie (4lipca) ale 1go mam jeszcze wizytę. Ciekawe czy dotrwam.......
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 09:47   #752
kularek
Zadomowienie

Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI

i like it - postaram się wrzucić wieczorem

robaczek - nie używałam nigdy nakładek jakieś takie niewygodne mi się wydają - u mnie to tylko tak na poczatku a jak się już sutki przyzwyczają będzie już dobrze u mnie też gorzej jak próbowałam odciągać pierś była twarda jak kamień i nawet jak delikatnie dotykałam to bolała i jak mały je z jednej to z drugiej samoistny wyciek mleka co bardzo kłopotliwe jest

Domi - GRATULACJE !!! strasznie szybko wszystko się potoczyło a i strachu pewnie nie mało się przy tym najedliście - dobrze, że wszystko ok. buziaki dla Was

mamaya - laktator nigdy nie wyciągnie tyle co dziecko zwłaszcza na początku - ale myślę, że dobrze robisz bo jak za kilka dni mały już będzie mógł pierś to wtedy laktacja napewno Ci się rozkręci ale masz małego śpiocha
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 09:52   #753
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Ja też! Dziś szaleństwo, Matyldka spala do 5:48

Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
Ło Jezu to my do 7, a zazwyczaj 8-9
No ale w twoim przypadku to juz cos!
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 10:07   #754
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Dokładnie, w takim tempie to w lipcu nie bedzie kto miał się rozpakowywac...
Chyba ze lekarz FAME od początku na jakiejś fazie i za miast wyznaczyć termin na 2 sierpnia wyznaczyl po pierwszej wizycie na 2 lipca -mam nadzieję ze mi wybacczysz mój czarny humor...
My ogólnie mamy dziwne przypadki na tym wątku... ciekawe czy na innych też tyle problemów komplikacji skracajacych się szyjek, skurczy bez końca itp.

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
spoko spoko ja jestem na koncu listy

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

domi gratulacje!!!! jednak sie nie spotkamy na porodowce
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 10:14   #755
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iza188 Pokaż wiadomość
domi jesteś kolejnym przykładem, ze nie znamy dnia ani godziny nie ma co sie nastawiac i planować przebiegu porodu.
Zapomnialabym: domi gratuluje
debesciara czyli za tydzien w środę stawiasz sie na IP?
Ja jestem dwa dni po tobie w terminie (4lipca) ale 1go mam jeszcze wizytę. Ciekawe czy dotrwam.......
Nooooł! A bynajmniej się nie wybieram U nas na IP należy się zgłosić tydzień po terminie Ja z moim lekarzem jestem ustawiona w szpitalu na 8.07 o ile oczywiście wcześniej nic się nie zadzieje.. na co się nie zapowiada, chociaż przypadek Domi pokazuje gdzie sobie możemy schować nasze plany

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 10:16   #756
framboise87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mała zmiana. Kalina od 19.50 jest na świecie. 3250g. 10 pkt apgar, cc.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
GRATULACJE!!!
Stary 2014-06-25, 10:31   #757
mulonka
Raczkowanie

Gratuluje wszystkim nowym mamusiom i życzę dużo zdrówka dla waszych pociech!

Witam dziewczęta!
Podczytuje Was regularnie, ale niestety pisze z telefonu, bo nie mam chwilowo lapka i ciężko mi cytować.
U mnie dzidzia bez zmian wiec jadę 3 lipca umówić się na cesarke. Gbs mam ujemny I dzisiaj wieczorem drugie ktg.
mulonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 10:42   #758
Fame
Zakorzenienie

hej!
co do "mojego" tematu to napiszę łącznie- dzięki wszystkim za pocieszenie odnośnie lekarza to nadal uważam tak jak kiedyś już pisałam.. on na każdej wizycie mówi mi jak jest i co może być, ale Bogiem nie jest i jak sam stwierdził wczoraj, że my możemy sobie przewidywać a "natura robi swoje". Zresztą bardziej winię siebie, bo za bardzo sie nastawiłam na poród przed terminem.....

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
Fame - kupiłam dziś malinki - pyszne choć zjadłam tylko kilka bo się bałam więcej -a tego, że maliny są też spod foli to nawet nie wiedziałam
i te spod folii są nawet miesiąc wcześniej niż z te z pola

Cytat:
Dziewczyny, mała zmiana. Kalina od 19.50 jest na świecie. 3250g. 10 pkt apgar, cc.
Gratuluję!!! ale zadziwiający zwrot akcji
Prosimy o zdjęcie małej Kalinki

Cytat:
Witam się porannie
Nooo to dziewczyny dziś zmiana kodu na 4 z przodu
Fame
tak, tak.. u mnie też 4 z przodu co mnie bardziej przeraża niż zadowala
swoją drogą to kiedy to zleciało?
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 10:44   #759
elcia_
Raczkowanie

Witam
Rano zawiozłam małą do przedszkola, i postanowiłam zajechać do szpitala zrobić ktg. Oczywiście zero skurczy a wczoraj już sobie wkręcałam że rodzę Na szczęście tętno malutkiej w porządku i następne ktg 3lipca + mam się zgłosić na oddział to mnie moja gin zbada na dyżurze. Coś czuję że mi pomasuje pewną część ciała
W ogóle poszłam dziś do szpitala do mojego miasteczka, bo mi się nie chciało na półgodzinny zapis jechać do Lublina. A tam pustki pani mnie wzięła na zapis bez rejestracji zero kolejek, doktor zinterpretował nawet nic nie marudził że się u nich nie leczę a jak na ktg to chętnie. Zaprosił za tydzień, myślałam że będą robić problemy. A i powiedział że z rozwarciem mogę chodzić spokojnie do terminu
elcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 10:54   #760
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elcia_ Pokaż wiadomość
Witam
Rano zawiozłam małą do przedszkola, i postanowiłam zajechać do szpitala zrobić ktg. Oczywiście zero skurczy a wczoraj już sobie wkręcałam że rodzę Na szczęście tętno malutkiej w porządku i następne ktg 3lipca + mam się zgłosić na oddział to mnie moja gin zbada na dyżurze. Coś czuję że mi pomasuje pewną część ciała
W ogóle poszłam dziś do szpitala do mojego miasteczka, bo mi się nie chciało na półgodzinny zapis jechać do Lublina. A tam pustki pani mnie wzięła na zapis bez rejestracji zero kolejek, doktor zinterpretował nawet nic nie marudził że się u nich nie leczę a jak na ktg to chętnie. Zaprosił za tydzień, myślałam że będą robić problemy. A i powiedział że z rozwarciem mogę chodzić spokojnie do terminu
a dlaczego nie chcesz rodzic w swoim "miasteczku" tylko w LU?
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 11:12   #761
elcia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
a dlaczego nie chcesz rodzic w swoim "miasteczku" tylko w LU?
Na Staszica mam swoją koleżankę położną, która mimo tego że przy pierwszym porodzie fizycznie jej nie było pomogła mi bardzo. Zawsze szepnie słowo swoim koleżankom z pracy . Podobno na Staszica jest teraz taki młyn że odsyłają pacjentki, ale właśnie ona kazała mi się tym nie martwić, moja pani doktor z resztą też. O lubartowskiej porodówce krążą różne opowieści
Stary 2014-06-25, 11:21   #762
Iza188
Rozeznanie

Cytat:
Nooooł! A bynajmniej się nie wybieram U nas na IP należy się zgłosić tydzień po terminie Ja z moim lekarzem jestem ustawiona w szpitalu na 8.07 o ile oczywiście wcześniej nic się nie zadzieje.. na co się nie zapowiada, chociaż przypadek Domi pokazuje gdzie sobie możemy schować nasze plany

A widzisz a u mnie w dzien terminu IP potem ewentualnie co 2 dzien KTG i jak do tyg. Po terminie nic sie nie dzieje to wymuszanko.

Cytat:
Na Staszica mam swoją koleżankę położną, która mimo tego że przy pierwszym porodzie fizycznie jej nie było pomogła mi bardzo. Zawsze szepnie słowo swoim koleżankom z pracy . Podobno na Staszica jest teraz taki młyn że odsyłają pacjentki, ale właśnie ona kazała mi się tym nie martwić, moja pani doktor z resztą też. O lubartowskiej porodówce krążą różne opowieści
A wlasnie dzisiaj dostałam inf, ze wczoraj wieczorem na Lubartowskiej przyszła na świat córcia mojej koleżanki pierwsze dziecko tez tam rodziła wiec skoro wróciła na te sama porodówke to nie moze byc aż tak zle. A historie to krążą rożne i zazwyczaj złe.

Moja siostra ma dwa bardzo złe przypadki na swoim koncie, związane z ciaza. Leżała i w wawie i na krasnickich w LBN i na Jaczewskiego i na każdy psioczy. Tak to juz jest.
Stary 2014-06-25, 11:21   #763
agnes208
Zakorzenienie

O matulu alem zla nikt mi nie powiedzial ze mam byc na czczo do usg i musze czekac kolejne 6h czyli do 3 oj jak ja kocham byc w szpitalu mimo ze jestem pierwszy raz to mam juz dosc. Tz ma tydz wolnego to polowe tego czasu jestem w szpitalu a jak wroce do domu to on do pracy i dupka. Ech to pomarudzam sobie i ide was podczytac. Obejrze sobie zdjecia z porodowki to odrazu humor wroci ze bywalo gorzej haha choc w sumie dziec spi to powinnam sie relaksowac poki moge bo w domu zawsze bedzie cos do zrobienia wiec jedyna szansa pobyczyc sie

fame irlandzki doktor mi ladnie powiedzial jak pytalam o termin porodu. Mowi ja wyliczylem a dziecko jest boss i to ono decyduje,my mozemy czekac i sprawdzac czy sie ma dobrze.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 11:24   #764
malwiska
Zakorzenienie

Fame i tak już bliżej niż dalej a co do lekarza to wiadomo że on może stwierdzić tylko istniejący fakt - ja sobie tak żartuje. Taka prawda że dziecko wyjdzie wtedy kiedy będzie chciało. Oby jak najszybciej bo wiadomo że człowiek już się nie może doczekać
Stary 2014-06-25, 11:29   #765
elcia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Iza188 Pokaż wiadomość
A wlasnie dzisiaj dostałam inf, ze wczoraj wieczorem na Lubartowskiej przyszła na świat córcia mojej koleżanki pierwsze dziecko tez tam rodziła wiec skoro wróciła na te sama porodówke to nie moze byc aż tak zle. A historie to krążą rożne i zazwyczaj złe.

Moja siostra ma dwa bardzo złe przypadki na swoim koncie, związane z ciaza. Leżała i w wawie i na krasnickich w LBN i na Jaczewskiego i na każdy psioczy. Tak to juz jest.
Tylko ja pisałam o lubartowskiej porodówce a nie o tej która mieści się na ul. lubartowskiej w Lublinie

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

idę na drzemkę, córcia po przedszkolnych zajęciach ma festyn na zakończenie roku, to muszę mieć powera.
Stary 2014-06-25, 11:30   #766
bambusiek
Zakorzenienie

Bry

Wreszcie normalna nocka bez bóli i skurczy, za to pobudka o 6, a spać poszliśmy po północy, bo świętowaliśmy koniec remontu

Jeszcze był pan hydraulik na chwilę, a teraz czekam kiedy moje dziecko zechce zrobić siusiu i idziemy na spacer, choć czuję, że zdąży się rozpadać do tego czasu.

Zaraz poczytam.
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 11:38   #767
joanna2228
Wtajemniczenie

Witam i tu znowu takie wiadomości nie no ja się wykończę
Domi SERDECZNE GRATULACJE !!! Dobrze, że szybko zareagowaliście Brawo !

Ja wczoraj prawie cały dzień spałam i leżałam , a dzisiaj znowu mnie nosi ale wiem , że nie mogę Idę nadrobić co naskrobałyście słoneczka
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 11:50   #768
Iza188
Rozeznanie

Cytat:
Tylko ja pisałam o lubartowskiej porodówce a nie o tej która mieści się na ul. lubartowskiej w Lublinie

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

idę na drzemkę, córcia po przedszkolnych zajęciach ma festyn na zakończenie roku, to muszę mieć powera.
No to było tak od raaaaazu tak czy siak krążące opowieści które mroza krew w żyłach trzeba moooocno weryfikować.
Stary 2014-06-25, 11:54   #769
cinnilla88
Raczkowanie

Ale jestem wsciekla. Prosilam Tź żeby porozmawial ze swpja mama o tym żeby zmienić pralke, bo po pierwsze nie dopiera, a po drugie proszek zostaje n a ubraniach. Powiedzialam, ze jak dziecko będzie to nie może być tak, żeby proszek zostawał, bo co jak dziecko będzie uczulone... Dzisiaj pytal i tesciowa nie zamierza zmieniać pralki bo to jest jeszcze dobra a poza tym inne pralki zostawiaja tez proszek na ubraniach. No k........ :banghead: a nowa pralke kupi sie jak ta się zepsuje. Pomijam juz fakt ze ta co jest ma ponad 10 lat...

Stary 2014-06-25, 11:57   #770
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Trochę mi niewygodnie, ale może coś powoli napiszę. Wróciłam do domu i nagle zaczęło się krwawienie z tym, że bardzo duże. Wystraszona zadzwoniłam do Tż i pojechaliśmy znów na IP. Szybka decyzja i po 15 minutach byłam na stole. Okazało się ze łożysko przodowalo, ale nie wskazywało tego żadne usg. Najważniejsze ze Malutka zdrowa. Jest śliczna ma czarne włoski, a ja jestem szczęśliwa i zszokowana, że tak się potoczyło.
No to super, że tak się akcja zakończyła łożysko Ci psikusa zrobiłó

Cytat:
Napisane przez Lillian_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie o kołderkę

jaką pościel kupujecie dla dziecka? w sensie wypełnienia ? bo nie wiem nawet na co patrzeć z tego co widzę wszędzie jest 100% polyester i tylko obszycie jest bawełniane ale ja się na tym nie znam a chcę dla małej kupić coś dobrego
Ja mam jakąś antyalergiczną czyli sztuczną

Cytat:
Napisane przez ecencia Pokaż wiadomość
A urzywała któraś może tych nakładek na sutki z lovi? Ja wygrałam na targach w rozmiarze L i nie wiem czy to coś warte. A jak dobiera sie rozmiar też nie mam pojęcia. Niby piersi mam spore.
Nie wiem jak Lovi, ale na moje ani małe ani duże Avent S były akurat. Położna mi taki rozmiar poradziła jako najlepszy.

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Laktator kupiony, ściągam, ale lecą dosłownie po dwie krople z cycka
Leki biore dopóki nie pójdę do doktor a terminy są zawrotne... Musze któregoś dnia po prostu podjechać i tyle, bez umawiania sie.
Mały uwielbia spacery. Wczoraj byliśmy juz na godzinę Malutki spał cała drogę, w domu pózniej tez, trudno było Go na jedzenie wybudzić

Dziś Misio zostaje troche z prababcią a my jedziemy do urzędu zarejestrować Go
Spróbuj systemem 7-5-3, u mnie fajnie rozkręcił laktację.

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
O matulu alem zla nikt mi nie powiedzial ze mam byc na czczo do usg i musze czekac kolejne 6h czyli do 3 oj jak ja kocham byc w szpitalu mimo ze jestem pierwszy raz to mam juz dosc. Tz ma tydz wolnego to polowe tego czasu jestem w szpitalu a jak wroce do domu to on do pracy i dupka. Ech to pomarudzam sobie i ide was podczytac. Obejrze sobie zdjecia z porodowki to odrazu humor wroci ze bywalo gorzej haha choc w sumie dziec spi to powinnam sie relaksowac poki moge bo w domu zawsze bedzie cos do zrobienia wiec jedyna szansa pobyczyc sie
O kurcze, szkoda i z badaniem i z wolnym

Co do imienia, to u nas pojawiła się 3 opcja i synek wybrał, więc na 99% mamy w końcu imię
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 12:07   #771
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cinnilla88 Pokaż wiadomość
Ale jestem wsciekla. Prosilam Tź żeby porozmawial ze swpja mama o tym żeby zmienić pralke, bo po pierwsze nie dopiera, a po drugie proszek zostaje n a ubraniach. Powiedzialam, ze jak dziecko będzie to nie może być tak, żeby proszek zostawał, bo co jak dziecko będzie uczulone... Dzisiaj pytal i tesciowa nie zamierza zmieniać pralki bo to jest jeszcze dobra a poza tym inne pralki zostawiaja tez proszek na ubraniach. No k........ :banghead: a nowa pralke kupi sie jak ta się zepsuje. Pomijam juz fakt ze ta co jest ma ponad 10 lat...

Postaw się powiedz że musi być nowa pralka i koniec a jak TEŚCIOWA nie chce zmieniać to pomyślcie o 2 trudno mama będzie prać w swojej a my w swojej
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 12:12   #772
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:

a nie możecie kupić i postawić ją przed faktem dokonanym??
Stary 2014-06-25, 12:19   #773
cinnilla88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
Postaw się powiedz że musi być nowa pralka i koniec a jak TEŚCIOWA nie chce zmieniać to pomyślcie o 2 trudno mama będzie prać w swojej a my w swojej

No ona nie chce jej zmienić to co ja moge. Z Tźem rozmawialismy, ze najwyzej kupi sie druga i postawi w lazience. A on mi teraz mowi, ze nie ma miejsca na dwie pralki bo nie będzie gdzie suszyc ubran w zime. Oszaleje....

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
a nie możecie kupić i postawić ją przed faktem dokonanym??
No niestety nie. Ja nie chce sie klocic z nia jak ona nie chce. Tylko mogłaby pomyslec o wnuczce... bo to nie o mnie chodzi i nie jest moj wymysl. Chce zeby moje dziecko mialo normalnie uprane rzeczy. Jak sie wsciekne to będę jeździć do dwóch rodziców i u nich prac te rzeczy.

Stary 2014-06-25, 12:23   #774
Iris1988
Rozeznanie

Cytat:
Ale jestem wsciekla. Prosilam Tź żeby porozmawial ze swpja mama o tym żeby zmienić pralke, bo po pierwsze nie dopiera, a po drugie proszek zostaje n a ubraniach. Powiedzialam, ze jak dziecko będzie to nie może być tak, żeby proszek zostawał, bo co jak dziecko będzie uczulone... Dzisiaj pytal i tesciowa nie zamierza zmieniać pralki bo to jest jeszcze dobra a poza tym inne pralki zostawiaja tez proszek na ubraniach. No k........ :banghead: a nowa pralke kupi sie jak ta się zepsuje. Pomijam juz fakt ze ta co jest ma ponad 10 lat... .
A Tż co na to? Jak stoi za mama to bym miała focha na niego.
Iris1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 12:24   #775
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
No ona nie chce jej zmienić to co ja moge. Z Tźem rozmawialismy, ze najwyzej kupi sie druga i postawi w lazience. A on mi teraz mowi, ze nie ma miejsca na dwie pralki bo nie będzie gdzie suszyc ubran w zime. Oszaleje....

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

No niestety nie. Ja nie chce sie klocic z nia jak ona nie chce. Tylko mogłaby pomyslec o wnuczce... bo to nie o mnie chodzi i nie jest moj wymysl. Chce zeby moje dziecko mialo normalnie uprane rzeczy. Jak sie wsciekne to będę jeździć do dwóch rodziców i u nich prac te rzeczy.

no to tż musi się postawić... ja wszystkim dziewczyną z problemowymi teściowymi współczuje. Moi są ulegli, jakby tż powiedział mamie że kupi nową pralkę to jego mama pewnie chciałaby się złożyć ale nigdy by nie powiedziała że nie bo coś tam
Stary 2014-06-25, 12:31   #776
cinnilla88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Iris1988 Pokaż wiadomość
A Tż co na to? Jak stoi za mama to bym miała focha na niego.
Powiem mu, ze jak nie mysli o dziecku to jego problem. I jak bedzie miec jakies wysypki to on będzie jeździć do lekarza. Nie zamierzam sie do niego odzywac skoro najpierw mowi ze wstawi sie druga pralke a teraz nagle zmienia zdanie, ze nie będziemy kupowac, bo nie ma miejsca.

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
no to tż musi się postawić... ja wszystkim dziewczyną z problemowymi teściowymi współczuje. Moi są ulegli, jakby tż powiedział mamie że kupi nową pralkę to jego mama pewnie chciałaby się złożyć ale nigdy by nie powiedziała że nie bo coś tam
Niestety on sie nie postawi. Co mamusia powie to tak zostaje.... teraz pralke bym zrobila w kuchni, ale juz za pozno. Nie myslalam, ze będzie z tym taki problem

Stary 2014-06-25, 12:41   #777
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marianna 54 Pokaż wiadomość
Domi Gratulacje dużo zdrowia dla Ciebie i Kalinki : roza:

A my wczoraj odebraliśmy wózek i fotelik i już mam wszystko mogę rodzić . Fotelik mamy inny niż zamówiliśmy bo ten który zamówiliśmy przyjechał uszkodzony więc mogliśmy czekać tydzień na nowy lub wybrać inną tapicerkę i w sumie dobrze bo ta nowa bardziej nam się podoba

I nasza córa chyba wreszcie dostała imię jak nam się nie odmieni oczywiście to będzie Ula

Malwiska u nas ze skurczami to samo budzą mnie straszne w nogach a Tż odrazu mnie za łydki łapie i masuje będą nam wody odchodzić albo skurcze łapać a oni nas za nózki potrzymaja
Ula bardzo ładnie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość

fame irlandzki doktor mi ladnie powiedzial jak pytalam o termin porodu. Mowi ja wyliczylem a dziecko jest boss i to ono decyduje,my mozemy czekac i sprawdzac czy sie ma dobrze.
strasznie spodobał mi sie ten boss
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 12:42   #778
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:

To powiedz mężowi żeby kupić pralkę ze suszarką a można też suszarkę podwieszaną kupić do sufitu musisz postawić mężowi bo jesteście rodziną na starcie zaraz córka a on sucha mamusi spytaj się go kto ważniejszy mama czy wy bo może być gorzej nie straszę cię ale jak teściowa zacznie mieszać w wychowanie córki to złapiesz jeszcze doła bo tu źle trzymasz małą źle prasujesz a małą trzeba nosić i zawsze coś będzie jej nie pasować no niestety czasem tak jest więc to ostatni moment na postawienie się mężowi i teściowej

Edytowane przez dusia_tcv
Czas edycji: 2014-06-25 o 12:50
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 12:43   #779
TaTekla
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny

Domi ogrome gratulacje Super, że Kalinka ( śliczne imię ) jest już z Wami

Cinnilla to może trzeba pomóc tej pralce, żeby zaniemogła chwilowo ? Nie no żartuję, ale znam osoby które by właśnie tak sprawę załatwiły. Ja chyba zrobiłabym swoje i kupiła drugą. Jakoś tak zauważyłam, że jak z tż mamy swoje zdanie to rodzice mówią swoje a my swoje robimy i koniec końców większego problemu z tym nie ma.

Debesciara zdaję sobie sprawę, że mała ma już jakąś przytulankę. Pewnie też tak kiedyś będę miała, ze nie będę mogła spać jak mały nie będzie spał. Oby szybko Jej minęło i zaczęła sypiać dłużej

Co do nakładek - ja dostałam z firmy medela i z tej firmy mam też laktator, jeśli się przydadzą to mam nadzieję, że się sprawdzą.

Dziewczyny, Wy się tu ostro rozpakowujecie, a u mnie zero przesłanek jeszcze. Czasem coś tam ukłuje, zaboli ale nie wiem czy to nie efekt podczytywania Was Dobrze, że mamy wątek jednomiesięczny, bo byłyby niezłe rozbieżności. U mnie wszystko wróciło do normy i poza spuchniętymi nogami i nadgarstkami nie czuję jakbym była w ciąży
TaTekla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 12:47   #780
Iris1988
Rozeznanie

Cytat:
Powiem mu, ze jak nie mysli o dziecku to jego problem. I jak bedzie miec jakies wysypki to on będzie jeździć do lekarza. Nie zamierzam sie do niego odzywac skoro najpierw mowi ze wstawi sie druga pralke a teraz nagle zmienia zdanie, ze nie będziemy kupowac, bo nie ma miejsca.

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------
Niestety on sie nie postawi. Co mamusia powie to tak zostaje.... teraz pralke bym zrobila w kuchni, ale juz za pozno. Nie myslalam, ze będzie z tym taki problem
Gdy mi zaczeły sie problemy z teściową pierwsze na co patrzyłam to za kim mój będzie i wierzcie mi jeśli nie byłby za mną to byśmy się rozstali bo bym nie dała rady. Też na Twoim miejscu bym się do niego nie odzywała. Bez przesady 10 lat to staroć a skoro dziecko ma przyjść na świat to trzeba się do tego przygotować dobrze, nie tylko ciuszki itp ale pralka w tym momencie jest ważna.
Nie jesteście na osobnym ? A może znajdzie się jakieś inne miejsce gdzie można zainstalować pralke? Moja znajoma ma pralke w kotłowni
Iris1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości