III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-25, 11:34   #1231
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez zazdrosnica0 Pokaż wiadomość
To mi chyba lipiec szybko zleci, bo już teraz mi ten czas bardzo przyśpieszył. W lipcu mam 1.07 badania, 2.07 wizyta, 5.07 wielki grill u znajomych, 12.07 sesja brzuszkowa po za tym zamawiamy wózek bo czekanie na niego to od 2 dni do 6 tygodni , no i dokupić zostało kosmetyki, pieluszki itp drobnice bo te ważniejsze rzeczy już mamy od 20.07 Tż ma tydzień nocek więc tydzień z życia wyciągnięty...a potem to już sierpień
To masz lipiec zaplanowany.Ja natomiast siedzę w domu sama z kotem od rana do 16-17 a potem to się nic mi nie chce.Dlatego męczę męża by pomalował mi ten pokój dla małego i będę sobie gniazdko urządzać a zajmie mi to sporo czasu

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Kobietki temat wyprawki do wózka był nieraz i mowa o kocyku cienkim i grubym.
Która mi wytłumaczy jaki to jest kocyk gruby nadający się na zimę? taki polarowy wystarczy czy jakiś grubszy powinien być ??

a może taki śpiworek się nada? teoretycznie go się zakłada na spacerówkę ale może do głębokiego też byłby ok?
Mam taki śpiworek po swojej córce,nawet go własnie piorę bo chcę sprawdzić jak z wózkiem będzie się komponował.Na szczęście i wózek i śpiworek mam szary.Zimą się nam bardzo sprawdził,bo od wewnątrz ma ciepły polarek,mała nigdy w nim nie zmarzła.Używaliśmy do spacerówki,teraz użyjemy do gondoli.
Stary 2014-06-25, 11:35   #1232
Latte88
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

O Irenko jesteś niesamowicie pracowitą pszczółka oglądałam wczoraj ten wózek, który wrzucilas tu z pampkow, niesamowicie fajna Sprawa

Dzanet oklaski za badanie mi też podeszlo dobrze, i mam dobrą opinię miałam około 15 wkluc bo obie ręce w zgieciu aż skończyło się na dłoni także znam ten ból hihi ale zastrzyki wole od tabletek.

Paulinko ja farbuje teraz poszłam w Czarny, jak bez amoniaku to można chociaż u mojej fryzjerki druga fryzjerka całą ciążę rozjaśniala i mówi że wszystko ok a.dla własnego samopoczucia warto coś zrobić, w końcu jesteśmy też kobietami do kurki a są Jeszcze te farby zmywalne, moja koleżanka tez nie chce swoich włosów farbami mocnymi robić ale jak ją bierze nuda włosowa to szaponetka w ruch

Agnes plecki lepiej, dziś jeszcze sobie zrobię dzień leniucha chociaż już ciężko mu leżeć i nic nie robić, dziekuje ze pytasz

Asiu coś wiem o tych nocach, moje bóle nie takie Jak Twoje, ale jak noc przychodzi zawsze się boje jej i tego jak przebiegnie... Mam nadzieje ze będzie tylko lepiej u Ciebie

Nie pozostaje nam nic innego jak dopinac wyprawkę na ostatni guzik, na mamusiach lipcowych 10 juz rozpakowanych

Miałam coś jeszcze napisać ale zapomniałam..

Edytowane przez Latte88
Czas edycji: 2014-06-25 o 12:07
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 11:36   #1233
zazdrosnica0
Zadomowienie

Cytat:
Która mi wytłumaczy jaki to jest kocyk gruby nadający się na zimę? taki polarowy wystarczy czy jakiś grubszy powinien być ??

a może taki śpiworek się nada? teoretycznie go się zakłada na spacerówkę ale może do głębokiego też byłby ok?
Ja na początek mam polarowy taki standardowy, potem mam bardzo ciepły wełniany, który mi mama na drutach zrobiła (grzeje jak kołderka ), no i też się zastanawiam nad takim śpiworkiem, ale z wyściółką wełnianą na takie mrozy powyżej -10 Spokojnie pasują do gondoli i sanek itp, bo moje koleżanki właśnie takie stosowały.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47030807]

Kurcze, współczuję tego bólu... Nie potrafię go sobie nawet wyobrazić
Spróbuj pokręcić bioderkami jak pisała Niestabilna.
Też zacznę stosować tą metodę, żeby mi mała się w końcu obróciła, bo ciągle leży poprzecznie...

Wczoraj pisałyście, że czujecie już teraz bardziej takie rozpychanie się dzieciaczków, niż kopanie.... Moja mała zaś teraz rozszalała sie na dobre... Nie spi cały dzień w nocy chyba tez mało Wieczorem tak mi zapodaje piąstkami i stópkami że nie wiem jak się obrócić, cały brzuch się trzęsie Na szczęście mnie to jeszcze nie boli (na razie, ja jestem końcówkową wrześniówką więc pewnie wszystko przede mną) ale jest to męczące, nie da się zasnąć
[/QUOTE]

Pisałam wyżej że kręcenie bioderkami małej bardzo się nie podoba, bo boksuje jeszcze bardziej No i niestety moja też leży poprzecznie co mnie przeraża bo głowę ma na wysokości lewej kości biodrowej od samego początku, a nogi właśnie po prawej na żebrach. Teoretycznie może się jeszcze przesunąć, ale powoli zaczynam w to powątpiewać skoro już tak od 10 tygodni leży
No i też ogólnie ona się rozpiera, przesuwa powoli, ale jak wieczorem zaserwuje salwę takich szybkich ciosów to aż Tż się śmieje i sam ręce w pięści skała i wygłupia się z nią
12.1.2013 - zaręczyny
16.11.2013 -

zazdrosnica0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 11:42   #1234
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziś zaczęłyśmy 30 tydzień ciąży
Nastepna :&

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Dziewczyny fajnie macie z kopniaczkami. Moje to się mało co rusza, ale i tak więcej niż córa w pierwszej ciąży

Gratuluję kolejnych tygodni Jeszcze trochę i się będziemy rozpakowywać.

Też nie farbuję i czasami mam mega ochotę na jakąś zmianę, chociaż dobrze wiem jak to potem jest z odrostami albo wracaniem do swojego naturalnego koloru
ostatnio mówiłam o tym mojej fryzjerce to zaproponowała kilka refleksów. Powiedziała, że to ożywi wygląd fryzury a nie będzie drastyczną zmianą Więc teraz rozmyślam nad takim rozwiązaniem.

Heheh my już od dawna nie mamy miejsca w mieszkaniu, a ściany nie chcą się rozciągnąć

A ja liczę, że urodzę w terminie. No może dzień przed, wtedy moje dziecie będzie spod znaku wagi

Super, ze tak bezproblemowo poszło. Gdzie chodzisz na badania?
W terminie tez by bylo ok bo to urodziny mojego sp dziadka. Ale sierpien taki piekny miesiąc no i skorzstalibysmy z cieplych sierpniowych dni na spacerki.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-06-25, 11:43   #1235
elffirka
Rozeznanie

Dzień dobry... My już po wizycie... Szyjka twarda, nie skraca się ani nic więc wszystko w porządku... Za 2 tygodnie zaczynamy ktg i teraz co dwa tygodnie będzie wizyta... Niestety trochę mnie zasmuciła moja waga ponieważ przenieśli gabinet i jest nowa waga i pokazało 70kg czyli wychodzi na to że od początku przytyłam 14kg a od ostatniej wizyty 7kg... Położna powiedziała że to jest niemożliwe, bo nie widać u mnie tych kg i wpisała 65 w kartę... Ale jak się ważywałam u babci to pokazała waga 68 i tak sobie teraz myślę, że może w starym gabinecie waga pokazywała źle i zAczęłam ciążę z większą wagą... No nie wiem... Trudno zrzucę wszystko po ciąży...
Na pocieszenie zjadłam pączka z Lidla... I Konradek figluje w brzuchu... Widziałam że za tydzień w lidlu mają być jakieś sukienki luźne za 25zł nawet fajne... Ale staram się teraz nie wydawać kasy...
Wczoraj wieczorem poszliśmy do mojej kuzynki i Jej tż i bardzo miło spędziliśmy wieczór... Odstresowałam się troszeczkę i wyluzowałam...
Ja też od dłuższego czasu nie korzystam z usług fryzjera bo ścina mnie siostra Malża, ale nie praktykująca fryzjerka więc zazwyczaj na prosto a farbuje mi włoski Małż... Robi to perfekcyjnie hehe... Tylko zawsze mu pękną gdzieś rękawiczki i ma całe dłonie w farbie...
Gratuluję dziewczynki 30 tygodnia ja zaczęłam w poniedziałek... Już coraz bliżej a czas zasuwa i to bardzo...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 11:45   #1236
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
38 tydzień, czyli na dwa tygodnie przed tp ciąża jest uznawana za donoszoną i można spokojnie rodzić
38 rozpoczęty czy skończony?

Cytat:
Ana*** mnie tylko prawa strona boli, nigdy mnie nic innego nie bolało jeszcze w ciąży. Tylko to jedno miejsce Tak jak to lekarze stwierdzili na USG, mała dociska wątrobę do żeber, a że miejsca tam nie ma to powoduje to ból i nic się z tym nie da zrobić.
trzeba jakoś przetrwać mnie to chyba żebra bolą, bo najbardziej po prawej ale też po środku jakby mostek... i czasami jak się położę na prawym boku to zaczyna kuć żołądek

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Mam taki śpiworek po swojej córce,nawet go własnie piorę bo chcę sprawdzić jak z wózkiem będzie się komponował.Na szczęście i wózek i śpiworek mam szary.Zimą się nam bardzo sprawdził,bo od wewnątrz ma ciepły polarek,mała nigdy w nim nie zmarzła.Używaliśmy do spacerówki,teraz użyjemy do gondoli.
A do każdej spacerówki pasuje każdy taki śpiworek? czy są jakieś "wytyczne"?
A wiesz ile cm ma ten Twój śpiworek i ile ma gondolka w wózku?
Mogłabyś zrobić w wolnej chwili zdjęcie tego śpiworka w gondoli jak to wygląda?

Jak maluszka ubierałaś pod ten śpiworek? kombinezon pod spód też?

Cytat:
Ja na początek mam polarowy taki standardowy, potem mam bardzo ciepły wełniany, który mi mama na drutach zrobiła (grzeje jak kołderka ), no i też się zastanawiam nad takim śpiworkiem, ale z wyściółką wełnianą na takie mrozy powyżej -10 Spokojnie pasują do gondoli i sanek itp, bo moje koleżanki właśnie takie stosowały.
Hmm muszę się zastanowić czy minky wystarczy (nie za cienki?) czy dokupić polarowy i ewentualnie śpiworek... a pod ten śpiworek wózkowo sankowy co zamierzasz zakładać, kombinezon jakiś też? czy może taki śpiworek jak ten na zdjęciu?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg spiworek4.jpg (24,2 KB, 15 załadowań)
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 11:46   #1237
Mandragorrka
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47030981]Chodzę do Knurowa, na wojska polskiego. Fajne laboratorium. Te same babki pobieraja materiały do badania u mnie ale tylko w czwartki i jak stare omy wyskoczą z kościoła po mszy porannej to kolejka na godziny. Sorki, że tak piszę, ale wnerwiają mnie te kobiety Cały dzień mają, a musza jako pierwsze iśc na pobranie. Ludzie sie do pracy spieszą, ale co tam, co je to obchodzi. A jeszcze ostatnio jak stałam w kolejce za takimi trzeba i się nasłuchałam że ludzie to się teraz tak późno decydują na dziecko, tylko kasa się liczy i jakaś tam kariera... Myślałam że wyjdę z siebie i nie wrócę hehe się wyżaliłam
A w Knurowie idzie szybko, raz dwa O 7:20 byłam na parkingu, o 7:30 już byłam po pobraniu na czczo i piłam 'soczek' [/QUOTE]

To w sumie warto się pofatygować. Ja chodzę na pobranie krwi ok 8, wtedy już nie ma takich kolejek. Po 8 przychodzą na ogół ciężarne.
A ogólnie kolejka ustawia się już na długo przed otwarciem czyli przed 7. Jest mnóstwo osób, które właśnie chcą zrobić badanie przed pracą i wtedy w labie jest istny Armagedon.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 11:47   #1238
Aneta???
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47030981]Chodzę do Knurowa, na wojska polskiego. Fajne laboratorium. Te same babki pobieraja materiały do badania u mnie ale tylko w czwartki i jak stare omy wyskoczą z kościoła po mszy porannej to kolejka na godziny. Sorki, że tak piszę, ale wnerwiają mnie te kobiety Cały dzień mają, a musza jako pierwsze iśc na pobranie. Ludzie sie do pracy spieszą, ale co tam, co je to obchodzi. A jeszcze ostatnio jak stałam w kolejce za takimi trzeba i się nasłuchałam że ludzie to się teraz tak późno decydują na dziecko, tylko kasa się liczy i jakaś tam kariera... Myślałam że wyjdę z siebie i nie wrócę hehe się wyżaliłam
A w Knurowie idzie szybko, raz dwa O 7:20 byłam na parkingu, o 7:30 już byłam po pobraniu na czczo i piłam 'soczek' [/QUOTE]

Ja będąc w maju w Polsce na badaniach w diagnozie,też musiałam przepuszczać tych starszych pomimo,że była wyraźna informacja,że to kobieta w ciąży ma pierwszeństwo.I tak ja i inne brzuchatki sobie stałyśmy i czekałyśmy.Tylko ,że ja idę,załatwiam i wychodzę,a te panie sobie lubią porozmawiać jeszcze.
Ehh,kiedyś też będziemy takie
Stary 2014-06-25, 11:47   #1239
Niestabilna
Wtajemniczenie

Podłoga gotowa
Okna pomylam, kurze starte, wc i lazienka umyte, i tz myje podłogi pod wieczór tylko trzeba wszystko do sypialni przenieść i gotowe zaraz wstawie foto podłogi jestem zachwycona

Stary 2014-06-25, 11:52   #1240
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:

Używałam w dwóch,Graco i Tako,mój jest uniwersalny,jak większość zapewne.On ma zaczepy z gumki co się zakłada na oparcie,ale do gondoli bez problemu,bo nie musisz o nic zaczepiać.Zmierzę śpiworek jak przeschnie i gondolę i zrobię zdjęcie razem.A ponieważ wtedy była bardzo ostra zima,a dziecko siedzi w wózku niemal bez ruchu to normalnie zakładałam kombinezon
Stary 2014-06-25, 11:54   #1241
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Podłoga gotowa
Okna pomylam, kurze starte, wc i lazienka umyte, i tz myje podłogi pod wieczór tylko trzeba wszystko do sypialni przenieść i gotowe zaraz wstawie foto podłogi jestem zachwycona

Super mały pan z Indii na pewno się tam uwijal jak mroweczka
Stary 2014-06-25, 11:54   #1242
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Rozpoczęty, chociaż podobno i tak najlepiej jak dziecko poczeka cierpliwie do 40 tc
A coś mi się kojarzy, że w Niemczech uznają ciążę za donoszoną do 36 tc, ale mogę się mylić.

Ja nie miałam śpiworka. Małą do wózka kładłam w kombinezonie, na to kocyk i osłonka z wózka. Chodzi mi tutaj o miesiące zimowe.

Stary 2014-06-25, 11:57   #1243
jenny1234
Wtajemniczenie

ma któraś linka do ciepłego grubego kocyka z allegro?

nic a nic nie mogę znaleźć.
Właśnie obkupiłam małego brzdąca na allegro, aż 180 zł wydałam. Jak przyjdzie wszystko to się pochwalę

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Rozpoczęty, chociaż podobno i tak najlepiej jak dziecko poczeka cierpliwie do 40 tc
A coś mi się kojarzy, że w Niemczech uznają ciążę za donoszoną do 36 tc, ale mogę się mylić.

Ja nie miałam śpiworka. Małą do wózka kładłam w kombinezonie, na to kocyk i osłonka z wózka. Chodzi mi tutaj o miesiące zimowe.
ja też tak planuję robić. Kombinezon, ciepły gruby koc i nakrycie które mam w standardzie w gondoli w wózku.

A jak będą mega mrozy to na spacer nie idziemy...

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę,
Jestem przy Tobie od pierwszego grama,
Tyś moje dziecko, a ja...
Twoja mama

12.09.2014
20.02.2017

czekamy.... 13.10.2021
jenny1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 12:00   #1244
agness2011
Raczkowanie

ircha06 dziękuję :cmok: mam nadzieję, że skoro tak dobrze się zaczęło to i dalej zakupy już pójdą sprawnie, bo z tego co widzę, to niektóre z Nas już mają prawie całą wyprawkę, a ja w lesie do tej pory jestem... No i Ty pewnie zaraz znowu ruszysz dalej z kupowaniem :) I koniecznie pochwal się zdjęciami swoich dzieł z pampersów i tortem dla babci - jestem pewna, że będzie ekstra i obdarowani będą zachwyceni, bo jak się coś takiego samemu zrobi to od razu widać, że prezent od serca i się docenia :) Trzymam kciuki, żeby sen był proroczy :kciuki: ;)
Jeśli chodzi o Tantum Rosa, to u mnie w szkole rodzenia też polecają :ehem: nawet mówią, że dobrze zabrać tak z 5 saszetek już do szpitala i sobie przemywać :) A o mydełku w płynie Biały Jeleń to fajnie, że piszesz bo ja się właśnie zastanawiałam nad nim :)

NATALUSIA14 brawa dla maluszka, za wizytę i wyniki :oklaski: 1,5 kg to już słuszna waga :) a co do główki, to póki co się nie bój - każde dziecko rośnie w swoim tempie i może być tak, że później mniej trochę urośnie :) u mnie na USG ostatnio wyszło, że młoda ma główkę wielkością odpowiadającą terminowi porodu ale za to dłuższe nogi (wg tego pomiaru byłabym mamą sierpniową) i nawet ginek się śmiał, czy to na pewno dziecko TŻta, bo ani ja ani on za długich nóg nie mamy ;)

Niestabilna dobrze, że jakoś przeżyłaś i jest lepiej z biodrem i kręgosłupem. Wiem co to znaczy spać na kanapie, bo my dopiero miesiąc temu kupiliśmy łóżko normalne i teraz to chyba musiałabym nie mieć innego wyjścia, żeby z powrotem na kanapę wrócić spać ;) No ale za to będziesz mieć ekstra podłogę :jupi:
I wiesz, u mnie tak samo - jak chcę, żeby TŻ zobaczył albo poczuł jak młoda się rozpycha, to ona przestaje :) ciekawa jestem jak te maleństwa w brzuchach to wyczuwają...
No i :oklaski: za 29 tydzień!
Co do pęcherza, to ja już kilka razy miałam wrażenie, że popuszczę (póki co to jeszcze przede mną, bo jestem pewna, że się nie raz zdarzy)... jakoś ostatnio mam jednak tak, że póki siedzę to jest ok, ale jak tylko wstanę to chyba ciężar brzuszka i młodej robi swoje i pierwsze co to muszę do wc biec (i nie ma tu znaczenia, że pół godziny temu tam byłam). Zastanawiam się co będzie dalej...

golgie no to miałaś okazję się wyspać :) no i jeszcze ta kawka z mamą... fajnie :) ja piję kawkę tylko z Wami ;) No i niezłego żartownisia masz z męża - chociaż i ja mam czasem wrażenie, że tam mieszka jakiś obcy i chce już wyjść. Wczoraj jak już chciałam spać to się młoda zaczęła tak wiercić i kopać, że aż zabolało...

małaPaulina być może to akurat u Ciebie tak jest - szkoda, bo sądzę, że przy pierwszej ciąży i pierwszym dziecku to się akurat przydaje szkoła rodzenia - ja wielu ciekawych rzeczy się dowiedziałam, o których pewnie w życiu bym nigdzie nie wyczytała sama :-) No i gratulacje za 30 tydzień! :oklaski: - już coraz bliżej porodu! ;)
A co do włosów, to też Ci powiem: Nie farbuj :) Jeszcze będziesz miała tego dość jak się pojawią siwe ;)

Cytat:
Napisane przez Simran86 Pokaż wiadomość
Witamy się :-*
Asiu super, że jesteś już z nami:-)
Wstałyśmy dzisiaj przed 6, wciągnełam płatki z mlekiem i poszłam dalej spać:-) teraz się ogarniam i trzeba lecieć na zakupy:-) wczoraj na sr była mowa o tym "rola sprawcy na sali porodowej";-) ćwiczenia przez ten tydzień sobie odpuszczamy, a w przyszłym tygodniu mamy po tym całym szpitalu zgłosić się na kontrolę do swojego gina i mam nadzieję, że będzie dobrze:-)

Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app
Simran86 "sprawcy" czyli ojca dziecka? Już zaczynam trzymać kciuki za Twoją przyszłotygodniową wizytę - będzie dobrze :kciuki: Ja swoją mam w poniedziałek :)

zazdrosnica0 współczuję :przytul: :glasiu: Nie napiszę, że wiem co czujesz, bo moja młoda jeszcze aż tak mi w kość nie dała, ale mam nadzieję, że Ci szybko przejdzie i Twoja mała się jakoś inaczej ułoży :) No i nie dziwię się, że chciałabyś przez to wcześniej urodzić.
Za to gratuluję zakupów :oklaski: widzę, że tylko drobiazgi już zostały :)

Cytat:
Napisane przez katiusza1985 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, Ja dzisiaj kończę 27tc. od jutra zaczynam III rymestr. Noi od paru dni nic nie robie tylko jem!!! A i nie mogę sie zebrać do prania ubranek.
Czy Wy też macie problem z brakiem miejsca w mieszkaniach? Bo ja juz nie mam gdzie wszystkiego upychać.
Od 2 dni nie twardniej mi brzuch :)
katiusza1985 gratuluję III trymestru i witam w gronie ciężarówek z żołądkiem bez dna ;) ja już gdzieś od tygodnia non stop coś jem i podejrzewam, że po zważeniu u gina mi się dostanie... Jeśli chodzi o miejsce w mieszkaniu to zdecydowanie mam ten sam problem - nie wiem gdzie ja będę te wszystkie rzeczy upychać :mur:

Cytat:
Witam się 
Co do mojej wizyty, nie odbyła się niestety, została przeniesiona na...za miesiąc 😈 tyle stresu na nic.Ale może to i dobrze bo będzie to bliżej porodu.Wogóle coś mi mówi że we wrześniu nie urodzę, ale w sierpniu.Szczerze to chyba byłoby lepiej. Jest mi okrutnie ciężko, nie mogę spać, dziś rozpakuję rogala, którego kupiłam do karmienia malucha, spróbuję, bo zwariuję.Do tego wczoraj wieczorem mnie tak podbrzusze pobolewało i krzyż,aż się martwiłam, na szczęście dziś jest ok 

Aneta??? szkoda niepotrzebnych nerwów, ale może rzeczywiście to lepiej - bliżej rozwiązania to i pewnie więcej pytań będziesz miała :-) A co do porodu, to w sumie bardzo możliwe, że będzie sierpień (nie tylko u Ciebie) i będzie prawidłowo w terminie (w sumie to i nawet u mnie może sierpień wyjść) - podobno pod koniec to już się tylko marzy, żeby urodzić szybciej ;) No i niestety, póki co lżej nam raczej nie będzie - musimy jakoś przetrwać :przytul:

Cytat:
Napisane przez jenny1234 Pokaż wiadomość
ja dziś rozpoczynam 29 tc :)

a wieczorem pierwsze zajęcia w szkole rodzenia :) ciekawe jak będzie... mam nadzieję, że spoko.

i mój maluszek tez dziś po 4 rano buszował tak, że zasnąć nie mogłam jak wróciłam z toalety :)
jenny1234 gratuluję 29 tc :oklaski: Widzę, że 4 rano to dziś była popularna godzina buszowania naszych maleństw ;) ja też właśnie o tej porze wróciłam z toalety i już zasnąć nie mogłam :)

dzanet2108 fajnie, że tak lajtowo zniosłaś glukozę - teraz trzymam kciuki za wyniki :kciuki:

Cytat:
Dzień dobry :* dziś zaczęłyśmy 30 tydzień ciąży :D
:oklaski: gratulacje :)

Cytat:

ddddd :D boję się :P
może być obym tylko zmieściła się już w termin :-)
Od kiedy dziecko nie jest uznawane za wcześniaka tylko donoszone? coś koło 37 tygodnia mi się majaczy, ale nie wiem czy rozpoczęty czy skończony tydzień :confused:

Wiecie.... tak naprawdę został miesiąc... w sierpniu to już będzie wielkie odliczanie :p:
Ana*** i dla mnie może być sierpień oby tylko zmieścić się już w terminie. A co do donoszonej ciąży to mi się kojarzy, że skończony 37 tydzień, czyli 38 tydzień.

Cytat:
Która mi wytłumaczy jaki to jest kocyk gruby nadający się na zimę? taki polarowy wystarczy czy jakiś grubszy powinien być :confused:??

a może taki śpiworek się nada? teoretycznie go się zakłada na spacerówkę ale może do głębokiego też byłby ok? :confused:
W kwestii kocyka to nie wiem czy pomogę, bo sama jeszcze nic nie szukałam takiego. Wydaje mi się jednak, że lepszy niż taki śpiworek byłyby kocyk, bo jednak bliżej ciałka dziecka można go położyć i nie będzie nic zawiewało :)

Mandragorrka No z tymi refleksami to może być niezła alternatywa dla malowania :ehem:

elffirka dobrze, że z szyjką wszystko ok :oklaski: a co do wagi to się nie przejmuj - może rzeczywiście tamta waga inaczej pokazywała i stąd taka różnica :cmok: a nawet jeśli rzeczywiście trochę więcej przytyłaś to i tak po ciąży zrzucisz :ehem: ja się ostatnio dowiedziałam, że moja mama (zawsze szczupła laseczka) w ciąży przytyła 25 kilo i powiem Ci, że jeśli miałabym mieć taką figurę później to też mogę tyle przytyć ;)

Ufff... skończyłam posta... co miałam go skończyć to znowu coś pisałyście :pala: ale w końcu chyba się udało :jupi: mam nadzieję, że nikogo nie przegapiłam :rolleyes:

I wiecie co... własnie do mnie dotarło na dobre, że w sierpniu może się rozpakuję i w takim razie muszę mocno się spiąć z wyprawką bo póki co mam tylko dosłownie kilka ubranek i wózek... :mur:
agness2011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 12:01   #1245
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Dzień dobry... My już po wizycie... Szyjka twarda, nie skraca się ani nic więc wszystko w porządku... Za 2 tygodnie zaczynamy ktg i teraz co dwa tygodnie będzie wizyta... Niestety trochę mnie zasmuciła moja waga ponieważ przenieśli gabinet i jest nowa waga i pokazało 70kg czyli wychodzi na to że od początku przytyłam 14kg a od ostatniej wizyty 7kg... Położna powiedziała że to jest niemożliwe, bo nie widać u mnie tych kg i wpisała 65 w kartę... Ale jak się ważywałam u babci to pokazała waga 68 i tak sobie teraz myślę, że może w starym gabinecie waga pokazywała źle i zAczęłam ciążę z większą wagą... No nie wiem... Trudno zrzucę wszystko po ciąży...
Na pocieszenie zjadłam pączka z Lidla... I Konradek figluje w brzuchu... Widziałam że za tydzień w lidlu mają być jakieś sukienki luźne za 25zł nawet fajne... Ale staram się teraz nie wydawać kasy...
Wczoraj wieczorem poszliśmy do mojej kuzynki i Jej tż i bardzo miło spędziliśmy wieczór... Odstresowałam się troszeczkę i wyluzowałam...
Ja też od dłuższego czasu nie korzystam z usług fryzjera bo ścina mnie siostra Malża, ale nie praktykująca fryzjerka więc zazwyczaj na prosto a farbuje mi włoski Małż... Robi to perfekcyjnie hehe... Tylko zawsze mu pękną gdzieś rękawiczki i ma całe dłonie w farbie...
Gratuluję dziewczynki 30 tygodnia ja zaczęłam w poniedziałek... Już coraz bliżej a czas zasuwa i to bardzo...
:klaski: za wizytę

Cytat:
Super mały pan z Indii na pewno się tam uwijal jak mroweczka
Dzisiaj nie było małego pana z Indii

A tak wygląda nowa podłoga

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1403690431391.jpg (61,6 KB, 35 załadowań)
Stary 2014-06-25, 12:01   #1246
małaPaulina
Wtajemniczenie

w sierpniu?? nie straszcie
ja chce urodzić we wrześniu... poza tym sporo zakupow przede mną i mi jakos nie spieszno, zreszta niech sie mi i tztowi zycie unormuje....
mam nadzieje ze malenstwo do wrzesnia poczeka

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 12:02   #1247
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:

Ja będąc w maju w Polsce na badaniach w diagnozie,też musiałam przepuszczać tych starszych pomimo,że była wyraźna informacja,że to kobieta w ciąży ma pierwszeństwo.I tak ja i inne brzuchatki sobie stałyśmy i czekałyśmy.Tylko ,że ja idę,załatwiam i wychodzę,a te panie sobie lubią porozmawiać jeszcze.
Ehh,kiedyś też będziemy takie
Oby nie Zresztą, my nie będziemy mieć czasu na takie badania i klachy co chwilę I na wymyślanie, na co by sie jeszcze przebadać Będziemy pracować do samego końca Znaczy się my tu w Polsce, u Was pewnie inna polityka

Mandragorka a gdzie Ty chodzisz?
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 12:06   #1248
Mandragorrka
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47031510]Oby nie Zresztą, my nie będziemy mieć czasu na takie badania i klachy co chwilę I na wymyślanie, na co by sie jeszcze przebadać Będziemy pracować do samego końca Znaczy się my tu w Polsce, u Was pewnie inna polityka

Mandragorka a gdzie Ty chodzisz?[/QUOTE]

Na Zygmunta Starego bo mam blisko

Stary 2014-06-25, 12:09   #1249
agness2011
Raczkowanie

Cytat:
Podłoga gotowa

Cytat:

Ekstra, że już zrobiona i fajnie wygląda
agness2011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 12:12   #1250
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
:klaski: za wizytę

Dzisiaj nie było małego pana z Indii

Wygląda zacnie
Stary 2014-06-25, 12:14   #1251
zazdrosnica0
Zadomowienie

Cytat:
trzeba jakoś przetrwać mnie to chyba żebra bolą, bo najbardziej po prawej ale też po środku jakby mostek... i czasami jak się położę na prawym boku to zaczyna kuć żołądek

Hmm muszę się zastanowić czy minky wystarczy (nie za cienki?) czy dokupić polarowy i ewentualnie śpiworek... a pod ten śpiworek wózkowo sankowy co zamierzasz zakładać, kombinezon jakiś też? czy może taki śpiworek jak ten na zdjęciu?
Te śpiworki są uniwersalne i przeważnie mają 90 cm całkowitej długości, ale z góry robisz jakby "kapturek" i on się wtedy skraca i dopasowuje do długości gondoli. Co do ubierania malucha do śpiworka wszystko od pogody zależy, jak bardzo duży mróz to jakiś polarowy kombinezonik przydał by się. Taki kombinezonik jak dodałaś ten biały też mam i zobaczę czy on nie wystarczy mi czasem. Zdecyduje o tym jak mi wózek przyjdzie i zobaczę jak gruba jest osłonka do gondoli bo mam wersję zimową i letnią w zestawie
12.1.2013 - zaręczyny
16.11.2013 -

zazdrosnica0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 12:27   #1252
elffirka
Rozeznanie

Niestabilna bardzo ładnie wygląda Twoja podłoga...
A pytałam lekarza o to stawianie się macicy i powiedział że jeśli nie występuje regularnie co kilka, kilkanaście minut to wszystko jest w porządku... No chyba że będzie to bolesne to niedobrze...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 12:36   #1253
małaPaulina
Wtajemniczenie

Latte88 co do farbowania to mi nie chodzilo o to ze w ciazy sie boje tylko ze nigdy nie farbowalam i ze jak juz zaczne to bede musiala dalej farbowac a ani moj Tz nie chce zebym farbowala,ani mama ani zadna fryzjerka... kazdy mi odradza bo mam ladne wlosy (wcale nie mam)
agness2011 ja i tak ide do szkoly rodzenia tylko ze płatnej i dla mnie to jest chore wlasnie
elffirka to dobrze ze jest wszystko ok u mojego gina tez waga źle pokazywala i teraz jak przyjmuje w innym miejscu i waga jest ok to mi wyszlo 14kg na plusie...tylko ze ja to wiedzialam bo wazylam sie na roznych wagach
Na szczescie gin sie mojej wagi nie czepia

Kupilam malinki

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 12:51   #1254
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np

Witamy się w 31tc u nas wszystko ok, jutro wizyta i nie wyjdę dopóki gin nie potwierdzi mi płci bo jak narazie to tylko jeden mi powiedział a ja chce wiedzieć na 100% chyba zaczyna się u mnie syndrom wicia gniazda. W lipcu zabieramy się na całego za urządzanie kącika dla naszej księżniczki nawet wczoraj zamówiłam szafę z drzwiami przesuwnymi żebyśmy się wszyscy pomiescili z ubraniami. Skorzystałam z promocji w BRW bo do dzisiaj mają rabat 30% na szafy i znalazlam idealną wiem już nawet jak chce urządzić kącik tylko czekam na $ i będziemy działać

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 12:52   #1255
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Latte88 co do farbowania to mi nie chodzilo o to ze w ciazy sie boje tylko ze nigdy nie farbowalam i ze jak juz zaczne to bede musiala dalej farbowac a ani moj Tz nie chce zebym farbowala,ani mama ani zadna fryzjerka... kazdy mi odradza bo mam ladne wlosy (wcale nie mam)
agness2011 ja i tak ide do szkoly rodzenia tylko ze płatnej i dla mnie to jest chore wlasnie
elffirka to dobrze ze jest wszystko ok u mojego gina tez waga źle pokazywala i teraz jak przyjmuje w innym miejscu i waga jest ok to mi wyszlo 14kg na plusie...tylko ze ja to wiedzialam bo wazylam sie na roznych wagach
Na szczescie gin sie mojej wagi nie czepia

Kupilam malinki
Rozumiem Kochana dlatego później jak już się kapnelam napisałam o tych szaponach koloryzujacych.

Mój mąż wróci rano obudził mnie na śniadanie, a po nim położył się i śpi za chwile wstanie zacznie załatwiac swoje sprawy i pojedzie na 36 h a ja znów sama... Abuuu
Stary 2014-06-25, 12:53   #1256
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np

O a taki właśnie kącik urzadzimy

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1403693611243.jpg (49,6 KB, 45 załadowań)

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 12:56   #1257
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

niestabilna-podłoga wygląda bardzo ładnie i estetycznie
Młoda mi szaleje od rana,maało dziś spokoju,ale to chyba przez katar i pochmurną pogodę
Babcia się stara ją trochę zająć,więc mogę odetchnąć

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

perelka-śliczny kącik

Moja fragrantica

WYMIANA

Edytowane przez golgie
Czas edycji: 2014-06-25 o 12:58
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 12:59   #1258
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość

Przepiękny kącik
Stary 2014-06-25, 13:05   #1259
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Niestabilna bardzo ładnie wygląda Twoja podłoga...
A pytałam lekarza o to stawianie się macicy i powiedział że jeśli nie występuje regularnie co kilka, kilkanaście minut to wszystko jest w porządku... No chyba że będzie to bolesne to niedobrze...
Gratuluję wizyty

Ja od rana miałam już z 5 napięć
Średnio co godzinę.

Teściowa mi znalazła lekarza, idę za tydzień zobaczymy może mi coś poradzi
Ponoć bardzo dobry, oczywiście prywatnie, ale to nieistotne, na kasę się nie doczekam, a poza tym nawet nie zamierzam. O nie. Oby tylko wytrzymać ten tydzień i aby bardzo nie bolało

Moja mała dzisiaj najadła się szaleju. Jak mnie kopnie z prawej strony to aż ta nerka zaczyna boleć Chyba jestem już tak obolała i dlatego tak odczuwam.

Pierogi zjedzone, zaraz poprawię zupką i trzeba się szykować na miasto

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość

Pięknie

Niestabilna, świetna ta podłoga

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 13:06   #1260
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Rozumiem Kochana dlatego później jak już się kapnelam napisałam o tych szaponach koloryzujacych.

Mój mąż wróci rano obudził mnie na śniadanie, a po nim położył się i śpi za chwile wstanie zacznie załatwiac swoje sprawy i pojedzie na 36 h a ja znów sama... Abuuu
Masz nas

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości