|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
.Dlatego męczę męża by pomalował mi ten pokój dla małego i będę sobie gniazdko urządzać a zajmie mi to sporo czasuCytat:
|
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
O Irenko jesteś niesamowicie pracowitą pszczółka
oglądałam wczoraj ten wózek, który wrzucilas tu z pampkow, niesamowicie fajna Sprawa ![]() Dzanet oklaski za badanie mi też podeszlo dobrze, i mam dobrą opinię miałam około 15 wkluc bo obie ręce w zgieciu aż skończyło się na dłoni także znam ten ból hihi ale zastrzyki wole od tabletek. Paulinko ja farbuje teraz poszłam w Czarny, jak bez amoniaku to można chociaż u mojej fryzjerki druga fryzjerka całą ciążę rozjaśniala i mówi że wszystko ok a.dla własnego samopoczucia warto coś zrobić, w końcu jesteśmy też kobietami do kurki a są Jeszcze te farby zmywalne, moja koleżanka tez nie chce swoich włosów farbami mocnymi robić ale jak ją bierze nuda włosowa to szaponetka w ruch ![]() Agnes plecki lepiej, dziś jeszcze sobie zrobię dzień leniucha chociaż już ciężko mu leżeć i nic nie robić, dziekuje ze pytasz ![]() Asiu coś wiem o tych nocach, moje bóle nie takie Jak Twoje, ale jak noc przychodzi zawsze się boje jej i tego jak przebiegnie... Mam nadzieje ze będzie tylko lepiej u Ciebie ![]() Nie pozostaje nam nic innego jak dopinac wyprawkę na ostatni guzik, na mamusiach lipcowych 10 juz rozpakowanych ![]() Miałam coś jeszcze napisać ale zapomniałam.. Edytowane przez Latte88 Czas edycji: 2014-06-25 o 12:07 |
|
|
|
#1233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), no i też się zastanawiam nad takim śpiworkiem, ale z wyściółką wełnianą na takie mrozy powyżej -10 Spokojnie pasują do gondoli i sanek itp, bo moje koleżanki właśnie takie stosowały.[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47030807] Kurcze, współczuję tego bólu... Nie potrafię go sobie nawet wyobrazić ![]() Spróbuj pokręcić bioderkami jak pisała Niestabilna. Też zacznę stosować tą metodę, żeby mi mała się w końcu obróciła, bo ciągle leży poprzecznie... Wczoraj pisałyście, że czujecie już teraz bardziej takie rozpychanie się dzieciaczków, niż kopanie.... Moja mała zaś teraz rozszalała sie na dobre... Nie spi cały dzień w nocy chyba tez mało Wieczorem tak mi zapodaje piąstkami i stópkami że nie wiem jak się obrócić, cały brzuch się trzęsie Na szczęście mnie to jeszcze nie boli (na razie, ja jestem końcówkową wrześniówką więc pewnie wszystko przede mną) ale jest to męczące, nie da się zasnąć ![]() [/QUOTE] Pisałam wyżej że kręcenie bioderkami małej bardzo się nie podoba, bo boksuje jeszcze bardziej No i niestety moja też leży poprzecznie co mnie przeraża bo głowę ma na wysokości lewej kości biodrowej od samego początku, a nogi właśnie po prawej na żebrach. Teoretycznie może się jeszcze przesunąć, ale powoli zaczynam w to powątpiewać skoro już tak od 10 tygodni leży ![]() No i też ogólnie ona się rozpiera, przesuwa powoli, ale jak wieczorem zaserwuje salwę takich szybkich ciosów to aż Tż się śmieje i sam ręce w pięści skała i wygłupia się z nią
|
|
#1234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nastepna :&
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1235 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry... My już po wizycie... Szyjka twarda, nie skraca się ani nic więc wszystko w porządku... Za 2 tygodnie zaczynamy ktg i teraz co dwa tygodnie będzie wizyta... Niestety trochę mnie zasmuciła moja waga ponieważ przenieśli gabinet i jest nowa waga i pokazało 70kg czyli wychodzi na to że od początku przytyłam 14kg a od ostatniej wizyty 7kg... Położna powiedziała że to jest niemożliwe, bo nie widać u mnie tych kg i wpisała 65 w kartę... Ale jak się ważywałam u babci to pokazała waga 68 i tak sobie teraz myślę, że może w starym gabinecie waga pokazywała źle i zAczęłam ciążę z większą wagą... No nie wiem... Trudno zrzucę wszystko po ciąży...
Na pocieszenie zjadłam pączka z Lidla... I Konradek figluje w brzuchu... Widziałam że za tydzień w lidlu mają być jakieś sukienki luźne za 25zł nawet fajne... Ale staram się teraz nie wydawać kasy... Wczoraj wieczorem poszliśmy do mojej kuzynki i Jej tż i bardzo miło spędziliśmy wieczór... Odstresowałam się troszeczkę i wyluzowałam... Ja też od dłuższego czasu nie korzystam z usług fryzjera bo ścina mnie siostra Malża, ale nie praktykująca fryzjerka więc zazwyczaj na prosto a farbuje mi włoski Małż... Robi to perfekcyjnie hehe... Tylko zawsze mu pękną gdzieś rękawiczki i ma całe dłonie w farbie... Gratuluję dziewczynki 30 tygodnia ja zaczęłam w poniedziałek... Już coraz bliżej a czas zasuwa i to bardzo... |
|
|
|
#1236 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mnie to chyba żebra bolą, bo najbardziej po prawej ale też po środku jakby mostek... i czasami jak się położę na prawym boku to zaczyna kuć żołądekCytat:
A wiesz ile cm ma ten Twój śpiworek i ile ma gondolka w wózku? Mogłabyś zrobić w wolnej chwili zdjęcie tego śpiworka w gondoli jak to wygląda? ![]() Jak maluszka ubierałaś pod ten śpiworek? kombinezon pod spód też? Cytat:
a pod ten śpiworek wózkowo sankowy co zamierzasz zakładać, kombinezon jakiś też? czy może taki śpiworek jak ten na zdjęciu?
|
||||
|
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47030981]Chodzę do Knurowa, na wojska polskiego. Fajne laboratorium. Te same babki pobieraja materiały do badania u mnie ale tylko w czwartki i jak stare omy wyskoczą z kościoła po mszy porannej to kolejka na godziny. Sorki, że tak piszę, ale wnerwiają mnie te kobiety
Cały dzień mają, a musza jako pierwsze iśc na pobranie. Ludzie sie do pracy spieszą, ale co tam, co je to obchodzi. A jeszcze ostatnio jak stałam w kolejce za takimi trzeba i się nasłuchałam że ludzie to się teraz tak późno decydują na dziecko, tylko kasa się liczy i jakaś tam kariera... Myślałam że wyjdę z siebie i nie wrócę hehe się wyżaliłam A w Knurowie idzie szybko, raz dwa O 7:20 byłam na parkingu, o 7:30 już byłam po pobraniu na czczo i piłam 'soczek' [/QUOTE]To w sumie warto się pofatygować. Ja chodzę na pobranie krwi ok 8, wtedy już nie ma takich kolejek. Po 8 przychodzą na ogół ciężarne. A ogólnie kolejka ustawia się już na długo przed otwarciem czyli przed 7. Jest mnóstwo osób, które właśnie chcą zrobić badanie przed pracą i wtedy w labie jest istny Armagedon. |
|
|
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47030981]Chodzę do Knurowa, na wojska polskiego. Fajne laboratorium. Te same babki pobieraja materiały do badania u mnie ale tylko w czwartki i jak stare omy wyskoczą z kościoła po mszy porannej to kolejka na godziny. Sorki, że tak piszę, ale wnerwiają mnie te kobiety
Cały dzień mają, a musza jako pierwsze iśc na pobranie. Ludzie sie do pracy spieszą, ale co tam, co je to obchodzi. A jeszcze ostatnio jak stałam w kolejce za takimi trzeba i się nasłuchałam że ludzie to się teraz tak późno decydują na dziecko, tylko kasa się liczy i jakaś tam kariera... Myślałam że wyjdę z siebie i nie wrócę hehe się wyżaliłam A w Knurowie idzie szybko, raz dwa O 7:20 byłam na parkingu, o 7:30 już byłam po pobraniu na czczo i piłam 'soczek' [/QUOTE]![]() ![]() ![]() Ja będąc w maju w Polsce na badaniach w diagnozie,też musiałam przepuszczać tych starszych pomimo,że była wyraźna informacja,że to kobieta w ciąży ma pierwszeństwo.I tak ja i inne brzuchatki sobie stałyśmy i czekałyśmy .Tylko ,że ja idę,załatwiam i wychodzę,a te panie sobie lubią porozmawiać jeszcze.Ehh,kiedyś też będziemy takie
|
#1239 |
|
Wtajemniczenie
|
Okna pomylam, kurze starte, wc i lazienka umyte, i tz myje podłogi pod wieczór tylko trzeba wszystko do sypialni przenieść i gotowe zaraz wstawie foto podłogi jestem zachwycona Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mały pan z Indii na pewno się tam uwijal jak mroweczka
|
|
|
|
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
Rozpoczęty, chociaż podobno i tak najlepiej jak dziecko poczeka cierpliwie do 40 tc
![]() A coś mi się kojarzy, że w Niemczech uznają ciążę za donoszoną do 36 tc, ale mogę się mylić.Ja nie miałam śpiworka. Małą do wózka kładłam w kombinezonie, na to kocyk i osłonka z wózka. Chodzi mi tutaj o miesiące zimowe. |
|
|
|
#1243 | |
|
Wtajemniczenie
|
ma któraś linka do ciepłego grubego kocyka z allegro?
nic a nic nie mogę znaleźć. Właśnie obkupiłam małego brzdąca na allegro, aż 180 zł wydałam. Jak przyjdzie wszystko to się pochwalę ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
A jak będą mega mrozy to na spacer nie idziemy...
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021
|
|
|
|
|
#1244 | ||||||
|
Raczkowanie
|
ircha06 dziękuję :cmok: mam nadzieję, że skoro tak dobrze się zaczęło to i dalej zakupy już pójdą sprawnie, bo z tego co widzę, to niektóre z Nas już mają prawie całą wyprawkę, a ja w lesie do tej pory jestem... No i Ty pewnie zaraz znowu ruszysz dalej z kupowaniem :) I koniecznie pochwal się zdjęciami swoich dzieł z pampersów i tortem dla babci - jestem pewna, że będzie ekstra i obdarowani będą zachwyceni, bo jak się coś takiego samemu zrobi to od razu widać, że prezent od serca i się docenia :) Trzymam kciuki, żeby sen był proroczy :kciuki: ;)
Jeśli chodzi o Tantum Rosa, to u mnie w szkole rodzenia też polecają :ehem: nawet mówią, że dobrze zabrać tak z 5 saszetek już do szpitala i sobie przemywać :) A o mydełku w płynie Biały Jeleń to fajnie, że piszesz bo ja się właśnie zastanawiałam nad nim :) NATALUSIA14 brawa dla maluszka, za wizytę i wyniki :oklaski: 1,5 kg to już słuszna waga :) a co do główki, to póki co się nie bój - każde dziecko rośnie w swoim tempie i może być tak, że później mniej trochę urośnie :) u mnie na USG ostatnio wyszło, że młoda ma główkę wielkością odpowiadającą terminowi porodu ale za to dłuższe nogi (wg tego pomiaru byłabym mamą sierpniową) i nawet ginek się śmiał, czy to na pewno dziecko TŻta, bo ani ja ani on za długich nóg nie mamy ;) Niestabilna dobrze, że jakoś przeżyłaś i jest lepiej z biodrem i kręgosłupem. Wiem co to znaczy spać na kanapie, bo my dopiero miesiąc temu kupiliśmy łóżko normalne i teraz to chyba musiałabym nie mieć innego wyjścia, żeby z powrotem na kanapę wrócić spać ;) No ale za to będziesz mieć ekstra podłogę :jupi: I wiesz, u mnie tak samo - jak chcę, żeby TŻ zobaczył albo poczuł jak młoda się rozpycha, to ona przestaje :) ciekawa jestem jak te maleństwa w brzuchach to wyczuwają... No i :oklaski: za 29 tydzień! Co do pęcherza, to ja już kilka razy miałam wrażenie, że popuszczę (póki co to jeszcze przede mną, bo jestem pewna, że się nie raz zdarzy)... jakoś ostatnio mam jednak tak, że póki siedzę to jest ok, ale jak tylko wstanę to chyba ciężar brzuszka i młodej robi swoje i pierwsze co to muszę do wc biec (i nie ma tu znaczenia, że pół godziny temu tam byłam). Zastanawiam się co będzie dalej... golgie no to miałaś okazję się wyspać :) no i jeszcze ta kawka z mamą... fajnie :) ja piję kawkę tylko z Wami ;) No i niezłego żartownisia masz z męża - chociaż i ja mam czasem wrażenie, że tam mieszka jakiś obcy i chce już wyjść. Wczoraj jak już chciałam spać to się młoda zaczęła tak wiercić i kopać, że aż zabolało... małaPaulina być może to akurat u Ciebie tak jest - szkoda, bo sądzę, że przy pierwszej ciąży i pierwszym dziecku to się akurat przydaje szkoła rodzenia - ja wielu ciekawych rzeczy się dowiedziałam, o których pewnie w życiu bym nigdzie nie wyczytała sama :-) No i gratulacje za 30 tydzień! :oklaski: - już coraz bliżej porodu! ;) A co do włosów, to też Ci powiem: Nie farbuj :) Jeszcze będziesz miała tego dość jak się pojawią siwe ;) Cytat:
zazdrosnica0 współczuję :przytul: :glasiu: Nie napiszę, że wiem co czujesz, bo moja młoda jeszcze aż tak mi w kość nie dała, ale mam nadzieję, że Ci szybko przejdzie i Twoja mała się jakoś inaczej ułoży :) No i nie dziwię się, że chciałabyś przez to wcześniej urodzić. Za to gratuluję zakupów :oklaski: widzę, że tylko drobiazgi już zostały :) Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzanet2108 fajnie, że tak lajtowo zniosłaś glukozę - teraz trzymam kciuki za wyniki :kciuki: :oklaski: gratulacje :) Cytat:
Cytat:
Mandragorrka No z tymi refleksami to może być niezła alternatywa dla malowania :ehem: elffirka dobrze, że z szyjką wszystko ok :oklaski: a co do wagi to się nie przejmuj - może rzeczywiście tamta waga inaczej pokazywała i stąd taka różnica :cmok: a nawet jeśli rzeczywiście trochę więcej przytyłaś to i tak po ciąży zrzucisz :ehem: ja się ostatnio dowiedziałam, że moja mama (zawsze szczupła laseczka) w ciąży przytyła 25 kilo i powiem Ci, że jeśli miałabym mieć taką figurę później to też mogę tyle przytyć ;) Ufff... skończyłam posta... co miałam go skończyć to znowu coś pisałyście :pala: ale w końcu chyba się udało :jupi: mam nadzieję, że nikogo nie przegapiłam :rolleyes: I wiecie co... własnie do mnie dotarło na dobre, że w sierpniu może się rozpakuję i w takim razie muszę mocno się spiąć z wyprawką bo póki co mam tylko dosłownie kilka ubranek i wózek... :mur: |
||||||
|
|
|
#1245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj nie było małego pana z Indii A tak wygląda nowa podłoga Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1246 |
|
Wtajemniczenie
|
w sierpniu?? nie straszcie
![]() ja chce urodzić we wrześniu... poza tym sporo zakupow przede mną i mi jakos nie spieszno, zreszta niech sie mi i tztowi zycie unormuje.... mam nadzieje ze malenstwo do wrzesnia poczeka
|
#1247 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zresztą, my nie będziemy mieć czasu na takie badania i klachy co chwilę I na wymyślanie, na co by sie jeszcze przebadać Będziemy pracować do samego końca ![]() Mandragorka a gdzie Ty chodzisz? |
|
|
|
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47031510]Oby nie
Zresztą, my nie będziemy mieć czasu na takie badania i klachy co chwilę I na wymyślanie, na co by sie jeszcze przebadać Będziemy pracować do samego końca ![]() Mandragorka a gdzie Ty chodzisz?[/QUOTE] Na Zygmunta Starego bo mam blisko |
|
|
|
#1249 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1252 |
|
Rozeznanie
|
Niestabilna bardzo ładnie wygląda Twoja podłoga...
A pytałam lekarza o to stawianie się macicy i powiedział że jeśli nie występuje regularnie co kilka, kilkanaście minut to wszystko jest w porządku... No chyba że będzie to bolesne to niedobrze... |
|
|
|
#1253 |
|
Wtajemniczenie
|
Latte88 co do farbowania to mi nie chodzilo o to ze w ciazy sie boje
tylko ze nigdy nie farbowalam i ze jak juz zaczne to bede musiala dalej farbowac a ani moj Tz nie chce zebym farbowala,ani mama ani zadna fryzjerka... kazdy mi odradza bo mam ladne wlosy (wcale nie mam )agness2011 ja i tak ide do szkoly rodzenia tylko ze płatnej i dla mnie to jest chore wlasnie elffirka to dobrze ze jest wszystko ok u mojego gina tez waga źle pokazywala i teraz jak przyjmuje w innym miejscu i waga jest ok to mi wyszlo 14kg na plusie...tylko ze ja to wiedzialam bo wazylam sie na roznych wagachNa szczescie gin sie mojej wagi nie czepia ![]() Kupilam malinki
|
#1254 |
|
Zadomowienie
|
Witamy się w 31tc
u nas wszystko ok, jutro wizyta i nie wyjdę dopóki gin nie potwierdzi mi płci bo jak narazie to tylko jeden mi powiedział a ja chce wiedzieć na 100% chyba zaczyna się u mnie syndrom wicia gniazda. W lipcu zabieramy się na całego za urządzanie kącika dla naszej księżniczki nawet wczoraj zamówiłam szafę z drzwiami przesuwnymi żebyśmy się wszyscy pomiescili z ubraniami. Skorzystałam z promocji w BRW bo do dzisiaj mają rabat 30% na szafy i znalazlam idealną wiem już nawet jak chce urządzić kącik tylko czekam na $ i będziemy działać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego później jak już się kapnelam napisałam o tych szaponach koloryzujacych. ![]() Mój mąż wróci rano obudził mnie na śniadanie, a po nim położył się i śpi za chwile wstanie zacznie załatwiac swoje sprawy i pojedzie na 36 h a ja znów sama... Abuuu
|
|
|
|
|
#1256 |
|
Zadomowienie
|
O a taki właśnie kącik urzadzimy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1257 |
|
Zakorzenienie
|
niestabilna-podłoga wygląda bardzo ładnie i estetycznie
![]() Młoda mi szaleje od rana,maało dziś spokoju,ale to chyba przez katar i pochmurną pogodę ![]() Babcia się stara ją trochę zająć,więc mogę odetchnąć ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- perelka-śliczny kącik
Edytowane przez golgie Czas edycji: 2014-06-25 o 12:58 |
|
|
|
#1258 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja od rana miałam już z 5 napięć Średnio co godzinę. Teściowa mi znalazła lekarza, idę za tydzień zobaczymy może mi coś poradzi ![]() Ponoć bardzo dobry, oczywiście prywatnie, ale to nieistotne, na kasę się nie doczekam, a poza tym nawet nie zamierzam. O nie. Oby tylko wytrzymać ten tydzień i aby bardzo nie bolało ![]() Moja mała dzisiaj najadła się szaleju. Jak mnie kopnie z prawej strony to aż ta nerka zaczyna boleć Chyba jestem już tak obolała i dlatego tak odczuwam.Pierogi zjedzone, zaraz poprawię zupką i trzeba się szykować na miasto ![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
Pięknie Niestabilna, świetna ta podłoga
|
|
|
#1260 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:07.

.Dlatego męczę męża by pomalował mi ten pokój dla małego i będę sobie gniazdko urządzać a zajmie mi to sporo czasu
??
oglądałam wczoraj ten wózek, który wrzucilas tu z pampkow, niesamowicie fajna Sprawa 

Wieczorem tak mi zapodaje piąstkami i stópkami że nie wiem jak się obrócić, cały brzuch się trzęsie 

Tak jak to lekarze stwierdzili na USG, mała dociska wątrobę do żeber, a że miejsca tam nie ma to powoduje to ból i nic się z tym nie da zrobić.

Chyba jestem już tak obolała i dlatego tak odczuwam.