|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
|
|
#1592 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
chociaż jakbym sama taki zobaczyła to pewnie na początku byłby szok Cytat:
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na jakims innym wątku widziałam trojaczki na usg! To dopiero szok
|
|
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilast super to zdjęcie ![]() Ja dzisiaj też postaram się zrobić zdjęcie brzuszka bo dawno nie robiłam ![]() A ja widziałam zdjęcie usg trojaczków Na jakimś wątku kiedyś wstawiała dziewczyna Niesamowite to jest---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- a i witam się w kolejnym 35 tygodniu Masakra
|
|
|
|
#1595 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1596 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za 35 tydz i milo cie widzieć po tej całej burzy
|
|||
|
|
|
#1597 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
Moja koleżanka, która urodziła w tamtym roku bliźniaczki mówiła mi, że kopniaki i ruchy dzieci wspomina bardzo niemiło. Wszystko ją bolało ![]() A zrobili jej cesarkę w 35 tyg, bo miała zatrucie ciążowe... |
||
|
|
|
#1598 |
|
Zadomowienie
|
Czesc kobietki
strasznie dawno mnie tu nie bylo, a juz nowy wątek zaczety ! Moja nieobecnosc spowodowana byla dolem psychicznym. Po wizycie u doktora 2 tyg temu okazalo sie, ze dzidzia ma powiekszona lewa komore mozgu, dzis bylam na kolejnym usg by sprawdzic czy cos sie zmienilo w tej sprawie. Niestety... wszystko stoi w miejscu. Dobrze, ze bobas rosnie, jak na 32 tydzien to brzuszek mam maly, przytylam tylko 5kg, a dziecko wazy 1,600. No i dzis dostalam skierowanie do szpitala na dokladne badania. Gdyby nie nasz slub w sobote to poszlabym juz jutro, jednak podroz poslubna spedze w szoitalu od poniedzialku lub wtorku strasznie mnke to dobija wszystko. Boje sie cholernie o dzidcko, nie wiem czego sie spodziewac. Rzadnej z was nie życzę przeczytac w karcie 'wady OUN' miala ktoras z was lodobny problem? Czytalam, ze w tych tygodniach czesto sie tak dzieje, bo glowka szybko ronie, a mozg nie nadąża i z czasem się to normuje. Musialam się wyzalic
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
#1599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
Pisze z poczekalni czekam na swoją kolej
Miałam robione KTG przez 40 minut i zaczęły mi sie już pokazywać niewielkie skurcze Co do wagi to od poprzedniej wizyty stoi w miejscu czyli nic nie przytyłam Żelazo poszło w górę i mam w normie |
|
|
|
#1601 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1602 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie z tym pakowaniem to tak średnio bo walizka niby spakowana ale nie mam jeszcze koszul ani klapek i papci
No i muszę poprasować tetry, żeby spakować dla małej A miejsca w walizce brakuje więc chyba muszę wyciągnąć tą pakę pampersów i wezmę tylko kilka sztuk a tż mi dowiezieMacie jakąś listę co zabieracie do szpitala?? A no i muszę kupić jeszcze wodę, jakieś przekąski i ręcznik papierowy spakować... Ja nie wiem gdzie ja to wszystko upchnę ![]() A psychicznie to jakoś tak coraz gorzej zamiast coraz lepiej Ostatnio jestem jakaś mega rozbita:/ Boli mnie podbrzusze codziennie, tż mnie nastraszył tym, że mi się brzuch obniżył i taka jakaś jestem spanikowana... Spać nie mogę tylko cały czas myślę co jeszcze trzeba kupić![]() Chyba panika mnie ogarnia a byłam taka spokojna i wyluzowana ![]() A ten 9 miesiąc to ja za tydzień dopiero zaczynam |
|
|
|
#1604 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lekarz coś więcej mówił, co po badaniach w szpitalu itd? Cytat:
|
||
|
|
|
#1605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tydzien temu dostalam przepukline pepkowa i od tamtego czasu wymiltowalam 2 razy, zapytalam czy to ma zwiazek ze soba, bo oczywiscie google mi tak podpowiedzialo, lekarz powiedzial, ze absolutnie nie.
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
|
#1607 |
|
Rozeznanie
|
wpadłam Wam się tylko pochwalić, że d-dimery mi spadły z 987 do 770 - jeszcze się nie mieszczę w normach dla nieciężarnych. Lekarz powiedział, że mam dokończyć zastrzyki z Clexane, które mam w domu (jeszcze 4 sztuki mam) i mam odstawić
więc jeszcze 4 dni kłucia i wreszcie koniec ![]() złożyłam wczoraj nową deklarację na położną środowiskową i wybrałam się na zajęcia grupowe dla ciężarnych - planuję wybrać się kilka razy ![]() ps. w piątek znowu idziemy z TŻ na pogrzeb (zmarł jego wujek, chrzestny), już drugi w ciąży...
|
#1608 |
|
Konto usunięte
|
Hej! Widzę że coraz więcej z was narzeka na różne dolegliwości. Ja też zaczynam baczniej obserwować swój organizm, ale póki co nic złego się nie dzieje...
NagiAkt współczuję takich wieści. A jest jeszcze szansa, że do porodu coś się poprawi? Zuken ja też się prawie spakowalam, ale tych pozostałych rzeczy nie mam już gdzie pomieścić... najwyżej talerzyk, kubek i resztę będę niosła w łapie na porodowke ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1609 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za 9miesiacOj biedna sie wymeczysz z ta zgaga Cytat:
Emocje skacza kazdej z nas. Bedzie dobrze,wszystkie musimy w to wierzyc Cytat:
Ja dzis z rana na sniadanie jadlam czekolade (blee) bo sie obudzilam i nie czulam ruchow przez 30min a dziecko o tej porze czesto nie spi i zazwyczaj budzi sie razem ze mna. Jakbym przez kolejne 30 min nie czula to juz bym byla na IP choc panikara nie jestem Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I nawet rozek wczoraj zamowilam. To niezdecydowanie w ciazy juz mnie meczy podobnie do humorow ktore zaczynaja sie czasem mi wymykac spod kontroli![]() Cytat:
Czytalam na necie ze, podobno niektore dzieci nie chca spac w rozku ani spiworku. Kolderki teraz sa lekkie i dziecko moze sie odkopac samo jak mu za goraco a zeby nie zmarzlo cieplej je sie ubiera. W spiworku moze sie zapocic wtedy. Wolalabym miec dziecie w spiworku. Cytat:
Przeciez wszystko jest dobrze, wskazania sa prawidlowe. Mierz sobie cisnienie tylko jak sie zrelaksujesz. Wiem ze boisz sie trafic do szpitala ale mam wrazenie, ze sie niepotrzebnie na to nakrecasz.Jak wroci twoj gin powiedz mu o tym, on trafi do ciebie argumentami. Mojego gina nie bedzie miesiac ale przeciez to nie jedyny gin na swiecie. W razie potrzeby pojde do innego gina z tego szpiatala, ktory pracuje w przychodni lub w razie pilnych spraw polece na IP. Powtarzaj sobie moze jakas afirmacje typu - wszystko bedzie dobrze, mam dobre cisnienie, leki dzialaja, dziecko jest szczesliwe, tak dobrze jak u mnie w brzuszku nie bedzie mu nigdzie To dziala Cytat:
by to bylo przejsciowe lub tylko niedokladnosc badania usg. U Butter i Kamilast problem z brzuszkami sie rozwiazal po dokladniejszej diagnostyce czego i tobie zyczeEdytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-06-25 o 13:49 |
|||||||||
|
|
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny, ja również miałam dzisiaj niestety ciężką noc. Cały czas miałam twardy brzuch + bóle podbrzusza jak na okres...nie takie bardzo silne, ale jednak
![]() wzięłam nospę, trochę przeszło, ale teraz cały czas mnie pobolewa umówiłam się na dzisiaj na wizytę do ginekologa, bo czuję że jest coś nie tak mam wrażenie że wyślę mnie do szpitala dziewczyny boje się strasznie, na dodatek nie mam nawet przygotowanej torby do szpitala, trochę rzeczy zostało mi jeszcze do kupienia jakby tego było mało, Tz dzisiaj w delegacji, jestem sama w domu i schizuje, wizyta dopiero na 18:20 już miałam wcześnie problemy ze skracającą się szyjką, podnieście mnie proszę jakoś na duchu bo już nie wyrabiam
|
|
#1611 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja bym musiała swoją pierzynę wyprać, ale chyba takie rzeczy trzeba w specjalnej pralni?? Cytat:
|
|
#1612 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wczoraj naczytalam się o waszych klotniach z facetami i próbowałam się z moim poklocic , ale nie dało się :-/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1613 |
|
Zakorzenienie
|
Malutka nie nakręcaj się niepotrzebnie
A to co już masz to spakuj, myślę że narazie tylko dla siebie ![]() Najważniejsze to się nie denerwować bo przez to też twardnienia się nasilają A powiedzcie mi te twardnienia to czujecie na całym brzuchu? Czy na przykład w jednym miejscu? Jak mi się napina w różnych miejscach ale tylko właśnie kawałek to znaczy, że mała się wypycha czy mogą to też być te twardnienia? A ten brzuch to boli Was na dole podbrzusze? Mnie boli od kilku dni tak nisko, jakby mięśnie się naciągnęły I rano ciężko się chodzi z tego powodu, nie mogę też nóg podnosić wysoko jak siedzę...Też już głupieje od paru dni i nie wiem czy te dolegliwości to norma ?
|
|
|
|
#1614 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47033483]Malutka nie nakrecaj się dodatkowo. Do wizyty możesz na spokojnie spakować w torbę to co masz. Dobrze że jeszcze dziś masz wizytę to lekarz sprawdzi czy wszystko ok. Pamiętaj że dzidziusiowi nerwy też nie służą!
Wczoraj naczytalam się o waszych klotniach z facetami i próbowałam się z moim poklocic , ale nie dało się :-/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Cytat:
ale to cholernie ciężko mi przychodzi, bo ja w tej ciąży po prostu już wariuje, każdy ból rozkładam na czynniki pierwsze, czytam fora- już głupieje od tego wszystkiego... no nic, najrozsądniej chyba spokojnie poleżeć do czasu mojej dzisiejszej wizyty. Zuken świetny pomysł z tą listą, zostawię taką tż ![]() myślałam że mam jeszcze trochę czasu, a okazuje się że być może nie. Zuken jeśli chodzi o te twardnienia- oczywiście piszę to tylko z przeczytanych informacji w necie- takie jak masz Ty są normalne, jak tylko część brzucha to raczej mała się wypina, mi twardnieje cały brzuch, jest dosłownie w dotyku jak kamień, czułabyś że coś jest nie tak... duża część bóli brzucha jest w ciąży fizjologiczna, tzn będzie się pojawiać, szczególnie na takim etapie jak my już jesteśmy, ale takie twardnienia całego brzucha plus właśnie bóle podobne do tych menstruacyjnych lepiej skonsultować z lekarzem.
|
|
|
#1615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie w nocy też bolał brzuch i plecy. W dzień jest lepiej, ale strasznie boję się piątkowej wizyty, coś czuję że nie będzie za ciekawie ![]() nagiakt trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze ![]() Ja torbę od tygodnia mam niby spakowaną, ale ciągle coś dokładam. Teraz właśnie uświadomiłam sobie, że nie spakowałam ciapci, kubka, talerzyka i sztućców.
|
|
|
#1616 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z wujkiem wspolczuje. Cytat:
Cytat:
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47033232]Hej! Widzę że coraz więcej z was narzeka na różne dolegliwości. Ja też zaczynam baczniej obserwować swój organizm, ale póki co nic złego się nie dzieje... [/QUOTE] Cytat:
Nospa i lezenie ci pomoga, poczekaj do wizyty, gin zaleci co trzeba .Od stresu brzuch sie napina najbardziej, pusc sobie komedie czy cos
|
||||
|
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
Wiedziałam że coś jest nie tak.
Na usg wyszło mi ze szyjka się bardzo skróciła i te skurcze co mi się pojawiły na Ktg wcale nie były takie normalne na ten tydzień ciąży ![]() Dostałam tabletki dopochwowe Pani powiedziała ze mam rozdrazniona macie przez te wymioty i przez to ze zle znoszę ciaze. Ze jak tylko coś będzie się dziać to mam jechać niezwłocznie do szpitala. Powiedziała żebym wytrzymała chociaż do 37 tc. Za 2 tygodnie mam wizytę kontrolna. Dostałam lekarstwo na zgagę Żelazo podniosło się z 8.8 na 12.2 i juz mam nie brać tabletek Jestem podlamana po tej wizycie |
|
|
|
#1618 | |
|
Zadomowienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47033483]
Wczoraj naczytalam się o waszych klotniach z facetami i próbowałam się z moim poklocic , ale nie dało się :-/ .[/QUOTE] Cytat:
Dziewczyny! Apeluje o spokoj. Skurcze nasila,nakreca tez stres, dlatego dobrze sie zrelaksowac,pooddychac gleboko,zjesc deser albo obejrzec cos smiesznego Gdy dziecko wypina czesc ciala to twardnieje fragment brzucha i to normalne. Gdy sa skurcze to caly jest twardy- czasem jak kamien i ruszyc sie nie moge od tego,czasem twardy i boli,szczegolnie w dole brzucha i to nie zalezy od ruchow dziecka. Dopoki twardnienie puszcza po chwili, albo po lezeniu,ew.nospie jest ok choc wszystko trzeba zglosic lekarzowi na wizycie+ile razy na dzien ma to miejsce. Bol jak na okres wymaga konsultacji. Regularne bole -skurcze jazdy na IP gdzie mozna podac leki p.skurczowe (mialam, dostawalam je i pomogly i od polowy maja nie urodzilam i nadal jeszcze nie zamierzam). Trzymamy sie wszystkie w dwupaku, Kamilast w trojpaku i prosze mi tu nie swirowac
|
|
|
|
|
#1619 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
I już skurcze uuuuuuuuu , ciekawe jak to dzisiaj u Mnie będzie.Cytat:
![]() Cytat:
za wyniki. A z powodu pogrzebu bardzo Mi przykro. Cytat:
|
|
#1620 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lezymy, oszczedzamy sie, robimy za krolewny i rosniemy.Tabletki w takiej sytuacji kazda dostaje - pomagaja. Do 37tc masz juz blisko wiec dasz rade. Ja narazie chce dotrzec do tego momentu co ty chciaz, takiego bezpiecznego. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.

strasznie mnke to dobija wszystko. Boje sie cholernie o dzidcko, nie wiem czego sie spodziewac. Rzadnej z was nie życzę przeczytac w karcie 'wady OUN'
28.06

. Myślę o laserowej korekcie wzroku.. ale mam zespół suchego oka i niewielką wadę, bo -1.0/-1.25 i astygmatyzm 

A miejsca w walizce brakuje więc chyba muszę wyciągnąć tą pakę pampersów i wezmę tylko kilka sztuk a tż mi dowiezie
. Ciężko na głowę. Nie wiem jak wytrzumują kobiety co mieszkają tam miesiącami.
, a szpital nie jest uprawniony do kontroli przestrzegania przepisów ruchu drogowego