Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.25 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-25, 19:41   #1741
Syl993
Zadomowienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.25

Cytat:
Napisane przez mycha9393 Pokaż wiadomość
Darmowy antywirus
Potrzebny darmowy i skuteczny. Byle nie przeklęty avast który przepuszcza wirusy albo myśli że sam jest wirusem
AVG bardzo dobrze wykrywa wirusy.
Syl993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 19:41   #1742
blanche_
Rozeznanie

Cytat:
Darmowy antywirus
Potrzebny darmowy i skuteczny. Byle nie przeklęty avast który przepuszcza wirusy albo myśli że sam jest wirusem
Może bitdefender?
Stary 2014-06-25, 19:58   #1743
baby montana
Zakorzenienie

mam już usmażone naleśniki, czy można jakoś zrobić z nich coś w stylu wrapa? nie mam pomysłu na kolację

co do malowania, to trzeba pamiętać o nakładaniu farby równomiernym ruchem, tyle samo razy w każdym miejscu, wałek tak samo namoczony (zarówno w farbie, jak i w wodzie przed malowaniem, tzn. jak go zwilżysz wodą to musisz dobrze odsączyć).

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 20:04   #1744
Krzaki_w_stodole
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kisame Pokaż wiadomość
bardzo serdecznie dziękuję wam za odpowiedzi
dostałam przed chwilą telefon, że zostałam przyjęta do innej firmy zajmującej się telemarketingiem. Praca w biurze, w tzw. call center. Będę namawiać ludzi na podpisanie umowy z Orange, praca pon-pt 8-16, podstawa 1700zł brutto + prowizja 15zł-100zł za każdą umowę.
Będę tam pracować tylko miesiąc, więc myślę że nie będzie tak źle. A wystarczy mi nawet te około 1400zł na rękę za mc pracy wakacyjnej
oooo zmienili podejście?
bo ja jak byłam jakiś czas temu u nich na rozmowie to mi proponowali tylko prowizję od podpisanej umowy i pan był zdziwiony że nie całuję go po stopach za taką ofertę
Stary 2014-06-25, 20:05   #1745
mycha9393
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coldold Pokaż wiadomość
Było niedawno, dziewczyny polecały AVG.
Cytat:
Napisane przez Syl993 Pokaż wiadomość
AVG bardzo dobrze wykrywa wirusy.
Cytat:
Napisane przez blanche_ Pokaż wiadomość
Może bitdefender?
Dziękuję za odpowiedzi

I mam jeszcze 1 pytanie
Prosty program do obróbki zdjęć? Taki żeby walnąć tekst/kolaż/ocieplić zdjęcie itp
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś..
mycha9393 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 20:08   #1746
Syl993
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
mam już usmażone naleśniki, czy można jakoś zrobić z nich coś w stylu wrapa? nie mam pomysłu na kolację
Pewnie, ze mozna jesli nie poslodzilas masy na nalesniki to droga wolna. Wsadzasz do nalesnika co masz, z jednej strony zloz troche nalesnika do srodka potem zwin i w folie aluminiowa, zeby nic Ci nie wypadalo.
Stary 2014-06-25, 20:08   #1747
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za odpowiedzi

I mam jeszcze 1 pytanie
Prosty program do obróbki zdjęć? Taki żeby walnąć tekst/kolaż/ocieplić zdjęcie itp
Picassa

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 20:10   #1748
sarajoanna
Raczkowanie

Cytat:
I mam jeszcze 1 pytanie
Spróbuj FastStone
sarajoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 20:12   #1749
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za odpowiedzi

I mam jeszcze 1 pytanie
PhotoFiltre.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 20:12   #1750
Varga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Czy trudno jest malować pokój, na którym jest gładź i biała farba na kolor? Dokładnie rudy i brzoskwiniowy. W ubiegłym roku miałam dziewicze malowanie u siebie i nie jestem do końca zadowolona (malowanie z białego na biały), bo są miejsca, w których pod światłem widać, że coś jest zwalone, tzn. jest efekt taki jakby mokrej ściany Czy z kolorem jest łatwiej?
Jeśli równo położysz gładź to łatwo. W kuchni w jednym miejscu położyłam grubiej gips i nie zeszlifowałam go tak dobrze i mam wrażenie właśnie takiej mokrej powierzchni.
Jednak jeśli pytasz po prostu czy łatwo jest dobrze pomalować takimi kolorami to tak, łatwo. Nie trzeba równo, bo smug i tak nie będzie (polecam farby Luxens).
Varga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 20:21   #1751
kawa_zmlekiem
damn good coffee

mogę mieć zainstalowanych kilka antywirusów?
w tym momencie mam avasta, avg i jakieś mcAfee, chyba powinnam coś odinstalować? :P
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 20:40   #1752
Syl993
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
w tym momencie mam avasta, avg i jakieś mcAfee, chyba powinnam coś odinstalować? :P
Odinstaluj cos, niepotrzebnie zamulaja Ci tylko komputer.
Stary 2014-06-25, 20:41   #1753
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
No mozesz ale po co.
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 20:49   #1754
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enamour Pokaż wiadomość
Ja nauczyłam się dość szybko, po miesiącu nauki już sama szylam. I nie robiłam kursu a nauczyła mnie szwagierka. Mój tata też szyje i naprawia maszyny, wiec smykałkę mam, teraz szycie to moja praca.
Musisz mieć chęci, reszta pójdzie już łatwiej.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Może nitki miała za ciasno założone, czyli naprezacze za ciasno ustawione. W każdej maszynie mogą być problemy z nitkami, jeśli jest maszyna źle ustawiona.
Stare maszyny są bardzo dobre, nowe to chińskie badziewie i mówi to mój tata, który się zna. Piszą,ze maszyna arka radom a ona z chin

Już zdecydowałam, że popróbuje na maszynie mamy, mam nadzieje, że mi się spodoba i szybko pojmę co i jak

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Czy trudno jest malować pokój, na którym jest gładź i biała farba na kolor? Dokładnie rudy i brzoskwiniowy. W ubiegłym roku miałam dziewicze malowanie u siebie i nie jestem do końca zadowolona (malowanie z białego na biały), bo są miejsca, w których pod światłem widać, że coś jest zwalone, tzn. jest efekt taki jakby mokrej ściany Czy z kolorem jest łatwiej?
Jeśli wprawnie pomalujesz to nie będzie śladów, laikowi zdarza się nierównomiernie nabrać farby/przejechać zbyt wiele razy w jednym miejscu/zbyt mocno docisnąć i wtedy zostają widoczne pod światło takie jakby chropowate/mokre miejsca. Jak malowałam swój pokój to mam 2 takie ślady po wałku, ale nie widać ich jak się patrzy na wprost. Z kolorem jest tak samo jak i z białym niestety
Stary 2014-06-25, 20:52   #1755
coldold
Zakorzenienie

Cytat:
to nie mój problem ja mam w miarę w normie, tylko słyszałam o przypadku dziewczyny która 11 lat nie mogła zajść w ciąże przez problemy z tarczycą, miała takie zmiany nastrojów że w swoich partnerów rzucała talerzami a po 2 mnutach płakała i na nowo ich kochała, podobno pod koniec brała leki nie tylko na tarczycę ale i na zaburzenia psychiczne i wg jednego z tych partnerów było to połączone ze sobą, ja byłam pewna że to niemożliwe ale z tego co piszesz jednak tak.
Niedoczynność tarczycy naprawdę może powodować problemy psychiczne. Wiem to na swoim przykładzie i nie tylko. Ja leczyłam się psychiatrycznie na nerwicę paniczną i depresję. Masakra, nikomu tego nie życzę. Psychiatra popełnił błąd, że nie zrobił dobrego wywiadu. Gdyby doradził badania hormonów uniknęłabym dwóch lat łykania piguł, uzależnienia od nich i głodu po odstawieniu.
Nie pamiętam już dokładnie jak doszło wreszcie do przebadania tarczycy, chyba doszły u mnie po prostu inne objawy, kołatanie serca, wypadanie włosów, trzęsące się ręce itp. reasumując miałam niedoczynność tarczycy i zaczęłam się leczyć. Objawy stopniowo ustępowały.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.
- Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy.
coldold jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 20:53   #1756
szprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Aneta Pokaż wiadomość
Mam problem z drukarką: wydruki do niczego się nie nadają, wyglądają jakby tusz był na wyczerpaniu a jest prawie cały. Z 1,5 miesiąca nic nie drukowałam, zaschnął? Co z tym zrobić? Zawsze kupowałam oryginalne tusze, mogłam nic nie drukować pół roku i nie było problemu. Ostatnio nigdzie w okolicy nie było a potrzebowałam na gwałt i kupiłam zamiennik. Help
a próbowałaś zapuścić czyszczenie głowic? w ustawieniach/opcjach drukarki powinno być.
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 21:05   #1757
chwast
Zakorzenienie

Cytat:

no pewnie, czemu nie. :d

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Kisame Pokaż wiadomość
dostałam ofertę pracy jako konsultant telefoniczny w domu. Firma oferująca nowoczesne rozwiązania medyczne (?), miałabym zapraszać ludzi na spotkania.
Płatne 20zł od osoby która na owe spotkanie przyjdzie.
Myślicie że warto pakować się w coś takiego? To byłaby wakacyjna praca, na 2 miesiące...
ee nie haha
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 21:20   #1758
Delli
Zakorzenienie

Za kilka dni jadę nad morze. Umówiłam się docelowo z koleżanką w Gdyni. Bilet kupiłam (Polski Bus) 3 tyg temu. Teraz patrzę, że kupiłam do Gdańska Nie muszę się martwić o jakiś transport do Gdyni? PKS, pociąg? Drogie to będzie?
Stary 2014-06-25, 21:27   #1759
iinnkkaa
Zakorzenienie

czy to masło jest wiarygodne? http://allegro.pl/maslo-shea-nierafi...282675891.html

czy lepiej dopłacić więcej i kupić w sklepie z półproduktami
iinnkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 21:34   #1760
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delli Pokaż wiadomość
Za kilka dni jadę nad morze. Umówiłam się docelowo z koleżanką w Gdyni. Bilet kupiłam (Polski Bus) 3 tyg temu. Teraz patrzę, że kupiłam do Gdańska Nie muszę się martwić o jakiś transport do Gdyni? PKS, pociąg? Drogie to będzie?
SKM będzie najszybciej, kursują co parę minut sprawdź z której stacji będziesz miała najbliżej i patrz na kurs docelowy, bo niektóre kończą np. na Gdyni Głownej, a ty byś chciała dojechać dalej to musisz znowu kupić bilet. Bilety są od stacji do stacji, pani w okienku/w automacie zaznaczasz dokąd jedziesz. I bilet kasujemy w przejściu podziemnym lub na peronie, po skasowaniu bilet ważny na najbliższy przejazd.
Stary 2014-06-25, 21:37   #1761
kasiencja
Pani Buka

Cytat:

Opener?
Jeśli tak to do karnetu możesz kupić tani karnet na SKM - poruszasz się wtedy swobodnie od Gdańska do Gdyni. Jeśli nie, to i tak polecam jeżdżenie SKM, chociaż kupowanie pojedynczych biletów jest dość skomplikowane. Ja kiedy jestem w Trójmieście to kupuję bilety metropolitalne czy jakoś tak, np. na 2 albo 3 doby , nie pamiętam jakie były dostępne. Można pewnie sprawdzić na stronie trójmiejskiej komunikacji.

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 21:43   #1762
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
Opener?
Jeśli tak to do karnetu możesz kupić tani karnet na SKM - poruszasz się wtedy swobodnie od Gdańska do Gdyni. Jeśli nie, to i tak polecam jeżdżenie SKM, chociaż kupowanie pojedynczych biletów jest dość skomplikowane. Ja kiedy jestem w Trójmieście to kupuję bilety metropolitalne czy jakoś tak, np. na 2 albo 3 doby , nie pamiętam jakie były dostępne. Można pewnie sprawdzić na stronie trójmiejskiej komunikacji.

O biletach metropolitalnych zapomniałam Przy dużej ilości przejazdów metropolitalne się opłacają
Stary 2014-06-25, 21:51   #1763
Delli
Zakorzenienie

Mam bilet na Dworzec PKS Gdańsk, chcę się dostać do Gdyni (PKP czy coś głównego)
Stary 2014-06-25, 22:42   #1764
Azmika88
Zadomowienie

Cytat:
Mam bilet na Dworzec PKS Gdańsk, chcę się dostać do Gdyni (PKP czy coś głównego)
Przechodzisz tunelem do dworca PKP Gdańsk, wsiadasz w SKMkę do Gdyni Głównej. Bilet można kupić w tunelu i trzeba skasować też w tunelu w kasownikach przy schodach (dziwne to jest, gdyby mi ktoś nie powiedział, to bym wsiadła z nie skasowanym biletem pierwszy raz :P)
SKMki jeżdżą co ok. 15 minut.
Będzie Cię to kosztować ok. 5,70 zł - bilet normalny lub 2,79 zł - bilet studencki.
Tu masz rozkład: http://www.skm.pkp.pl/
Tu masz cennik: https://www.skm.pkp.pl/taryfy-i-przepisy/tabele-oplat/

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Mam pytanie z innej beczki: jak zawrzeć w CV informację o studiach, które właśnie kończę? Zajęcia już mi się skończyły, została tylko obrona we wrześniu. Na razie mam wpisane studia: kiedy je rozpoczęłam i że studiuję do chwili obecnej, ale chcę, żeby pracodawca z CV dowiedział się, że we wrześniu kończę... I żeby nie myślał, że będę je jeszcze kontynuować...

Edytowane przez Azmika88
Czas edycji: 2014-06-25 o 22:34
Azmika88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 23:40   #1765
semantique
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Azmika88 Pokaż wiadomość

Mam pytanie z innej beczki: jak zawrzeć w CV informację o studiach, które właśnie kończę? Zajęcia już mi się skończyły, została tylko obrona we wrześniu. Na razie mam wpisane studia: kiedy je rozpoczęłam i że studiuję do chwili obecnej, ale chcę, żeby pracodawca z CV dowiedział się, że we wrześniu kończę... I żeby nie myślał, że będę je jeszcze kontynuować...
Ja miałam kiedyś dopisek typu: /planowana obrona: wrzesień 2014/
Stary 2014-06-26, 06:16   #1766
cholerna romantyczka
Zakorzenienie

Mam 22 lata i ospę. To dopiero trzeci dzień a ja cała jestem pokryta wypryskami, pojawiły się też w buzi i między wargami sromowymi. Ból jest nie do zniesienia, nie mogę spać bo wszystko dotyka tych wyprysków. Do tego boli mnie gardło i mam powiększone migdałki. Iść do lekarza?
cholerna romantyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 06:59   #1767
tenebris
Zakorzenienie

GG do tenebris

Cytat:
Napisane przez cholerna romantyczka Pokaż wiadomość
Mam 22 lata i ospę. To dopiero trzeci dzień a ja cała jestem pokryta wypryskami, pojawiły się też w buzi i między wargami sromowymi. Ból jest nie do zniesienia, nie mogę spać bo wszystko dotyka tych wyprysków. Do tego boli mnie gardło i mam powiększone migdałki. Iść do lekarza?
Też miałam ospę w wieku 22 lat (w dodatku na wczasach ), też miałam wszędzie bąble, poszłam do lekarza i to był błąd, bo trafiłam na niedoświadczoną lekarkę, która kazała mi się smarować pudrokremem co w przypadku tak dużej ilości ciała koniecznej do pokrycia nim doprowadziło do zakażenia i musiałam jeszcze brać antybiotyk + wszystko trwało 2 razy dłużej.
Kąpiele w niewielkiej ilości nadmanganianu potasu plus ew. smarowanie gencjaną i minie, niestety trzeba zacisnąć zęby i przecierpieć.
Chyba że bąble podejdą Ci ropą, wtedy musisz iść do lekarza po antybiotyk.

tenebris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 07:11   #1768
lucciola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholerna romantyczka Pokaż wiadomość
Idź. Z ospą nie ma żartów.
lucciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 07:18   #1769
frykaseq
Raczkowanie

Czy możecie polecić mi jakieś konto bankowe dla studentów bez opłat? Chcialabym założyć swoje pierwsze konto ale zupełnie się nie orientuje na co zwrócić uwagę.
frykaseq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 08:10   #1770
cholerna romantyczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tenebris Pokaż wiadomość
Też miałam ospę w wieku 22 lat (w dodatku na wczasach ), też miałam wszędzie bąble, poszłam do lekarza i to był błąd, bo trafiłam na niedoświadczoną lekarkę, która kazała mi się smarować pudrokremem co w przypadku tak dużej ilości ciała koniecznej do pokrycia nim doprowadziło do zakażenia i musiałam jeszcze brać antybiotyk + wszystko trwało 2 razy dłużej.
Kąpiele w niewielkiej ilości nadmanganianu potasu plus ew. smarowanie gencjaną i minie, niestety trzeba zacisnąć zęby i przecierpieć.
Chyba że bąble podejdą Ci ropą, wtedy musisz iść do lekarza po antybiotyk.

Cytat:
Napisane przez lucciola Pokaż wiadomość
Idź. Z ospą nie ma żartów.
Wahałam się ale za chwilę wyskocza mi wykwity na wewnętrznej stronie dłoni i stóp więc lepiej się wybiorę
cholerna romantyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości