|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
za chwilę oszaleję z nudów, na niczym się nie mogę skupić, czegoś mi się chce, ale nie wiem czego i jestem nie do wytrzymania z samą sobą. Macie też tak?
|
#842 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Chińczyka
A tak miałam w weekend majowy... A w poniedziałek na IP ( taki czarny humorek) ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba Was nigdy nie nadrobię
![]() Zabiegany dziś mieliśmy dzień. W urzędzie weszłam na trzecie piętro, dziwnie lekko mi było Mały ma dwuczłonowe nazwisko i wszystkie formalności juz załatwione ![]() Pozniej szybko do domu, na spacerek, pogoda dziwna, raz wiatr, raz skwar Maleńki śpi na dworze po prostu idealnie W piątek lecę do sklepu dokupić resztę rzeczy, które są mi potrzebne. I bardzo zweryfikowalam sobie kwestie posiadania niani elektrycznej w małym nawet mieszkaniu. Mam niecałe 40 m kwadratowych a nie słyszę jak Dziecko płacze w drugim pokoju... Wiec kupujemy nianie
|
|
#844 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trudno monitor musi mi wystarczyć. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#845 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny po porodzie mam straszne uderzenia goraca na zmiane z uczuciem zimna, kręci mi się w głowie, mysle czy to normalne
|
|
|
|
#846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze warto, żebyś skonsultowała sie z lekarzem?
|
|
|
#847 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja już po wizycie Myszka waży 3080 więc wszytko w normie ale duża nie będzie, jak urodzę w terminie to powinna ważyć tak do 3400 ale szyjka zamknięta więc na razie mam być cierpliwa. Pożyjemy zobaczymy kiedy córa na świat zechce przyjść
|
||||
|
|
|
#848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#849 |
|
Raczkowanie
|
Zdaję dalszą relację. Silniwjszy ból brzucha przeszedł. Chociaż cały czas nie jest tak całkiem normalnie. Najważniejsze, że twardnienia minęły. Tak wiec nospa jakoś pomogła. Myślę, że już nie będzie dziś niespodzianek.
|
#850 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w sumie jutro zaczynam 38 tc więc już prawie ciąża donoszona (chyba?)
|
|
#851 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
Mozesz rodzic
|
||
|
|
|
#852 |
|
Rozeznanie
|
Czytam Was na bieżąco.. Ale nie mam siły pisać.. Cały dzień dziś prasowałam, jutro położna ma przyjechać, ale przed porodem nie rozumiem po co?! TŻ sprząta łazienkę, ja powkladalam naczynia do zmywarki, zjadłam jajecznicę i 3 kanapki z dżemem truskawkowym, teraz juz nie jestem glodna. Padam na ryjek, chyba zaraz pójdę spać.. Stopy mi spuchly, masakra..
Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
|
#853 | ||||
|
Zakorzenienie
|
za duzo nie doczytuje, moj szef dzis wykazal zrozumienie - 3x pytal czy jeszcze zyje
![]() Cytat:
poszewki są cudne i bawełna rewelacyjna, podobnie na ochraniaczach, ale wkład jest dość gruby i moje dzieciaki się pod nią pociły często nawet zimą... może mamy za ciepło w pokoju, ale ja się jakoś pod moją kołdrą nie pociłam, a spaliśmy w tym samym pokoju... a w dzień to w ogóle pod nią ich nie kładłam, bo za ciepło... narożniki się zbryliły - pewnie od tego pocenia regularnego, i teraz śpi pod nią nadal Ola - ona za bardzo nie wytrzymuje pod jakimkolwiek przykryciem, w śpiworku nie daje rady zupełnie spać, więc kołdrę ma tylko do zasypiania, no i w razie jakby nagle było zimno w nocy - ostatnio sama się nią przykryła... dla maluszka też chciałabym kupić nową, ale nie mogę znaleźć nic cienkiego... na początek będę i tak używała rożków, więc mi się nie spieszy... nie chcę kupować nowych powłoczek malutkich (mam teraz 2 komplety w standardowych rozmiarach), więc będę zmuszona jednocześnie kupić Oli normalną kołderkę a małej dziecięcą... ale na razie sobie odpuściłam... widziałam w sobotę w ikei taką jak by mi się podobała grubością, ale one mają inne wymiary, więc musiałabym dokupić jeszcze powłoczki, a Ola ma teraz 90cm, więc z tej małej i tak pewnie po lecie wyrośnie, to wolałabym kupić wkład o normalnych dziecięcych wymiarach ![]() Cytat:
a próbowałaś różnych pozycji?? możesz na czas gojenia kupić silikonowe kapturki - ja nie używałam, ale dziewczyny na porodówce mówiły że w razie problemów z pogryzieniem pomagają... mam też znajomą co cały okres karmienia używała kapturków, ale w moim odczuciu to nie jest wygodne, bo musisz o nich pamiętać gdziekolwiek idziesz... jakby się dało bez to na pewno warto bez i nie musieć nic sterylizować, czy pamiętać żeby zabrać nawet na dłuższy spacer... kupiłyście uspokajacze?? ja chcę jeden kupić i coś nie mogę trafić na okrągły czubek silikonowy i do tego żeby była zatyczka - coś im się porobiło (firmom) i jak kupowałam synkowi 4,5 roku temu, to wszystkie miały tę zatyczkę, żeby się nie brudził, a teraz mało który to ma... a to jest 10000 razy wygodniejsze niż te pudełka na smoczki itp (taki kupiła mi teściowa dla córki)... (żeby nie było, to ja ogólnie jestem przeciwniczką smoczków, synek miał od 2go miesiąca życia i dość krótko=ze względu na kolki, a córka wcale... ale chciałabym mieć, żeby w razie czego jednak dać jakby się okazło że dziecko ma bardzo silny odruch ssania, albo będę musiała z kimś zostawić na chwilę kto bez smoczka nie umie, a z malutką po sklepach na początku wolałabym nie chodzić) ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
tylko ciągle nie mam kiedy dzwonić (tzn dzwonić mam kiedy, tylko nie mam kiedy się z nią umówić Cytat:
---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Zaraz mi brzuch rozsadzi... w zadnej z poprzednich ciaz dzieci mi się chyba az tak nie rozpychały
|
|
#854 |
|
Wtajemniczenie
|
Domi gratulacje!! ![]() Przez Ciebie jutro pakuję torbę. Postanowione. Byłam dziś na wizycie. Młody 2800 w 36 tyg. Nie spieszy się na świat. Ale ma w sumie jeszcze miesiąc. Tylko ja nie wytrzymam
|
|
|
|
#855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
np spałam bez gaci, tylko w koszuli, nie pracowałam więc stanik tylko do sklepu i dużo leżałam w pozycjach "luzujących" brzuch - i wcale nie jest to na wznak, bo kręgosłup po tym boli...
preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=31714111&p ostcount=316 Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2014-06-25 o 23:32 |
|
|
|
|
#856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#857 |
|
Rozeznanie
|
No dzięki za podpowiedź ws kołdry Ale i tak nic nie wiem ponoć ważne zeby była lekka (ciężar) w Internecie też mało piszą i wszędzie ten wkład poliestrowe. byłam dziś w smyku bo przecena 50% Ale tam kiszka straszna, dużo głupot a konkretów nie ma kołdra1 rodzaj i droooooga strasznie prześcieradła to samo wybór żaden a drożyzna nawet termometry nie było
Sorry za błędy pisze z telefonu ![]() Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje ! |
|
|
|
#858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#859 |
|
Wtajemniczenie
|
ehh ja się tego obniżenia od dawna doczekać nie mogę a tymczasem w dole brzucha luz, że normalnie spodnie zapinam a u góry wszystko pozgniatane pod same zęby... w ogóle ciężko cokolwiek robić z takim brzuchem... a dzieć w 2 tyg przybrał 600g... jak tak dalej pójdzie to urodzę nosem
Edytowane przez wisienka1000 Czas edycji: 2014-06-26 o 00:32 |
|
|
|
#860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#861 |
|
Raczkowanie
|
Jejuuuu... Od 3 godzin przyjaźnie sie z toaleta i miska
zasne na 10 minut i znowu, a Młody kopie i nic mu nie przeszkadza, a matka cierpi ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#862 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam się z rana u mnie niestety deszczowego i burzliwego ![]() U Nas teściowa z córką nawet w imię synka się wtrącają. Chcieliśmy imię Filip, to czemu takie, śmiać się z Niego będą, zmieńcie na inne, no i oczywiście mój Tż uległ im
|
|
|
|
|
#863 |
|
Wtajemniczenie
|
Justynka dopóki nie zarejestrujecie to ustalenia są do zmiany. A przepraszam czemu mają się śmiać z Filipa? Bo moja wyobraźnia ma swoje granice...
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#864 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja niestety dziś nie puściłam córy do przedszkola przz biegunkę i boję się żeby mnie nie zaraziła. Witam również z pochmurnej i deszczowej lubelszczyzny. Brrr aż się za okno nie chce patrzeć a z domu nie mam zamiaru dziś wychodzić. No chyba że na porodówkę
|
|
|
|
|
#865 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Ale rozumiem jak to jest, że inni potrafią obrzydzić wybrane imię, my mieliśmy podobnie z pierwszym synem. Teściowa tak nam wierciła dziurę w brzuchu że już mieliśmy dość i w końcu wybraliśmy inne imię (też się nie spodobałoCo do wyprawki to ciekawa jestem jak wygląda takie kupowanie po porodzie przecież wtedy większość rzeczy jest potrzebna na już i to wyprana, wyprasowana/ wyczyszczona, wysterylizowana. A do tego trzeba znaleźć czas na zakupy a przy noworodku nie ma go za wiele. Jakoś sobie tego nie wyobrażam. Lillian szukasz kołderki dla noworodka czy starszego dziecka? Bo przy noworodku takie rzeczy się nie sprawdzają za bardzo |
|
|
|
|
#866 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
|
#867 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=justynka2992;470449 38]Witam się z rana u mnie niestety deszczowego i burzliwego
![]() U Nas teściowa z córką nawet w imię synka się wtrącają. Chcieliśmy imię Filip, to czemu takie, śmiać się z Niego będą, zmieńcie na inne, no i oczywiście mój Tż uległ im [/QUOTEMy wybraliśmy Maksymilian, czyli Maks, to teściowa powiedziała, że krzywda dla dziecka, bo jej pies tak miał na imię, brrrr. Ale my zdania nie zmienimy |
|
|
|
#868 |
|
Raczkowanie
|
Mi też się bardzo podoba imię Filip, moja rodzina tak samo zadowolona, tylko strona Tż, że czemu takie jak tyle imion jest, będą Go przezywać Filip z Konopi, ja już naprawde nie mam siły, tak nam mieszają, a wiem, że wsparcia u teściowej nie będę miała przy dziecku, bo powiedziała, że do tego się nie nadaje, że jej dzieci nie lubią, to po co się do jasnej chole%%%ry miesza, już nawet na temat chrzcin się wtrąca
A co do wyprawki, to powiedziała, że spokojnie mieli czas na wszystkie zakupy po urodzeniu się dziecka, dobrze przecież jej nie zabraniam niech sobie robi co chce, zamawiając wózek czekali 2 miesiące tak kompletowali rzeczy śmieszne, ja powiedziałam, że wole mieć wszystko przygotowane i tak już jest, nie wiem chyba zazdrości tego, że moja siostra w tamtym roku urodziła synka i nie musimy kupować ubranek, bo Ona nam pożyczyła, a co najlepsze ja jestem chrzestną mojej siostry synka i syna siostry Tż, a nawet nie zapytała jak się czuję jak wylądowałam w szpitalu, tak samo cała rodzina... Krótko mówiąc przerąbane, a już nie wspomne co było przed weselem, teściowa potrafiła przy mojej mamie powiedzieć, że miała inne kandydatki na żony dla syna ![]() ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- My wybraliśmy Maksymilian, czyli Maks, to teściowa powiedziała, że krzywda dla dziecka, bo jej pies tak miał na imię, brrrr. Ale my zdania nie zmienimy U Was jest tyle dobrze, że twój Tż popiera Twoje zdanie, a u Nas niestety nie, nie pomogą, a wielce krytykują |
|
|
|
#869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U Was jest tyle dobrze, że twój Tż popiera Twoje zdanie, a u Nas niestety nie, nie pomogą, a wielce krytykują witam się z rana, szczerze?? zabiłabym tż jakby chciał zmienić imie bo jego rodzicom się nie modoba... śmiać się mają z Filipa?? nie rozumiem?? nastepnym razem powiedz teściowej ze nie chcą Filipa to będzie Eustachy i co zmienicie to imie?? po takiej akcji zrobiłabym wszystko żeby Filip został
|
|
|
|
|
#870 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nastepnym razem powiedz teściowej ze nie chcą Filipa to będzie Eustachy i co zmienicie to imie?? po takiej akcji zrobiłabym wszystko żeby Filip został[/QUOTE]Właśnie do tego dąże, żeby został Filip zobacze co z tego wyjdzie, naprawdę ciężko zrozumieć niektórych ludzi, a przede wszystkim moich teściów, jak będziemy planować następne dziecko to napewno już w swoim domu, bo nie mam zamiaru drugi raz przez to przechodzić... dobrze, że synek niedługo się urodzi (termin 17 lipca)to nie będę miała czasu na wysłuchiwanie Ich... ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Ciekawe jak tam cinnilla88 jak poszła jej rozmowa z Tż na temat pralki ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.

Mały ma dwuczłonowe nazwisko i wszystkie formalności juz załatwione 
no chyba ze licza, ze lada moment cos sie rozkreci 

ale szyjka zamknięta więc na razie mam być cierpliwa. Pożyjemy zobaczymy kiedy córa na świat zechce przyjść 

w sumie jutro zaczynam 38 tc więc już prawie ciąża donoszona (chyba?) 

. Ale rozumiem jak to jest, że inni potrafią obrzydzić wybrane imię, my mieliśmy podobnie z pierwszym synem. Teściowa tak nam wierciła dziurę w brzuchu że już mieliśmy dość i w końcu wybraliśmy inne imię (też się nie spodobało