Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci 7 21,21%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci 0 0%
Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące 0 0%
Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie 0 0%
Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki 1 3,03%
W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy 2 6,06%
Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci 1 3,03%
Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę 14 42,42%
Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje 0 0%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek 0 0%
Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało 8 24,24%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-26, 12:17   #1171
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
ja potrzebuj sukienki na 26 lipca, ale jeszcze nie szukam potem na wrzesień na wesele siostry, ale planuję jeszcze schudnąć troszkę, więc chcę kupić w ostatniej chwili
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Dlatego go chwale bo tak to musial mleka dojesc.

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 12:22   #1172
ja-ika
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Kornelito waży 7730, mierzy 71,5 cm, jego głowka ma 43,5 i podobno za mała. Mamy obserwować. Za dużo mleka je nasze dziecko i w ogóle chyba jestem do kitu matką.

Była nowa pielęgniara, taki niemiluch, że aż mi słabo sie robiło. I jeszcze śmiała skomentować, że jestem w ciąży.
Dlaczego niektórzy są tak niemili do obcokrajowców
oj Misia, nie przejmuj się głupią babą
Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Witam!
Noc koszmar Julek zasnął przed 20, a pierwsza pobudka była już o 23. Może to rzeczywiście z głodu (już dziś wprowadziłam zmiany do Julkowego jadłospisu ), ale też zauważyłam, że idą mu dwie górne jedynki (mamy tylko dwie na dole), więc pewnie to go doprowadza do takiej histerii
Nie uwierzycie! Ok. 2 w nocy to ja niechcący obudziłam dziecko, bo..... spadłam z łóżka! Razem z kołdrą, na kolana jak do raczkowania Ale się zdziwiłam!

Madzia, co Ty za sny masz

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Nie,obudzila się też po 23

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
to i tak dobrze tylko 2 pobudki, super
Cytat:
a co do nocy, to ja dzisiaj w nocy się obkręcałam na bok, a TŻ się tak wystrzaszył, że złapał mnie za nogę z całej siły. Jak go zapytałam co on robi, to mi powiedział, że sie zapomniał
zale co on chciał zrobić? Złapać Cię?
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
A i mamy dwa kolejne ząbki liczę, że nocki będą lepsze dwie jedynki na górze się przebiły, razem 6!
za ząbki
Stary 2014-06-26, 12:24   #1173
kaska87
Zakorzenienie

Miki je jogurt z poziomkami- już kończy i się lękam awantury a zjadł mały kubek i garść poziomek

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 12:29   #1174
ja-ika
Zakorzenienie

Wiecie co Emilka robi przy jedzeniu wychyla się za stołeczek, pluje i patrzy gdzie spadnie pół biedy jak pies jest w domu, to posprząta ale dziś go nie było i trzeba było ścierać
Stary 2014-06-26, 12:31   #1175
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Wiecie co Emilka robi przy jedzeniu wychyla się za stołeczek, pluje i patrzy gdzie spadnie pół biedy jak pies jest w domu, to posprząta ale dziś go nie było i trzeba było ścierać
Fajną ma zabawe
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 12:36   #1176
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
A ja porzuciłam w cholerę ekspozycję. Nie daję co dwa dni żółtka, tylko jak mi się widzi. Rybę Miłek je jak mi się zechce zrobić. I inne takie
Jest zdrowo i smacznie a tabelek nie przeglądam
Ja w ogóle na tabele nie patrzę
Żółtko dostaje tylko w potrawach, ryby nie je w ogóle, bo ja na sam zapach mam odruch wymiotny. Do tego dostała już kilka razy mleko w naleśnikach czy plackach, ale jak Eda ją nakarmił i nic nie było, to uznałam, że może Na gluten sama sobie zrobiła ekspozycję z pomocą Edzika, a kaszki nie dostaje w ogóle. Taka ze mnie patomatka

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Encia też się wychyla, ale szkoda jej jedzenia, żeby pluć

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 12:39   #1177
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
mój zaczyna wstawać w krzesełku także teraz zapinam mimo, że ma tą tackę założoną

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja w ogóle na tabele nie patrzę
Żółtko dostaje tylko w potrawach, ryby nie je w ogóle, bo ja na sam zapach mam odruch wymiotny. Do tego dostała już kilka razy mleko w naleśnikach czy plackach, ale jak Eda ją nakarmił i nic nie było, to uznałam, że może Na gluten sama sobie zrobiła ekspozycję z pomocą Edzika, a kaszki nie dostaje w ogóle. Taka ze mnie patomatka
mój też jadł ze 2x pancakes

ogólnie tylko po truskawkach miał kilka pryszczyków na buzi tylko?? więc nie wiem czy to w sumie od truskawek ?? a tak to co nie zje jest ok, więc już aż tak się nie lękam z jedzeniem

dostałam sms "pewna kobieta źle Ci życzy i rozpowiada kłamstwa na Twój temat....Odpisz Tak na nr 1234 jeśli chcesz poznać jej imię"

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-06-26 o 12:42

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-26, 12:43   #1178
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
nie posuwajacraczek mialo byc
a generalnie lapiesz w jedna reke lydke i udo zeby bylo zgniecione
i popychasz
Dzięki za wyjaśnienie Będziemy ćwiczyć
Cytat:
Kornelito waży 7730, mierzy 71,5 cm, jego głowka ma 43,5 i podobno za mała. Mamy obserwować. Za dużo mleka je nasze dziecko i w ogóle chyba jestem do kitu matką.
Wg mnie jest ok, Kornel jest drobnej budowy. Ja bym się tym aż tak nie martwiła. Co za babsko
Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
ja narazie szukam czegoś na codzień bardziej. na coś bardziej strojnego nie chce kasy wydawać bo też mam nadzieje, że w końcu zrzucę sadełka choć troszkę
Sadełka???? Ja się pytam skąd?
Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Witam!
Noc koszmar Julek zasnął przed 20, a pierwsza pobudka była już o 23. Może to rzeczywiście z głodu (już dziś wprowadziłam zmiany do Julkowego jadłospisu ), ale też zauważyłam, że idą mu dwie górne jedynki (mamy tylko dwie na dole), więc pewnie to go doprowadza do takiej histerii
Nie uwierzycie! Ok. 2 w nocy to ja niechcący obudziłam dziecko, bo..... spadłam z łóżka! Razem z kołdrą, na kolana jak do raczkowania Ale się zdziwiłam!
Ciekawe co Ci się śniło Czy przypadkiem nasza Ewacia też ostatnio nie spadła z łóżka w nocy?
Cytat:
a co do nocy, to ja dzisiaj w nocy się obkręcałam na bok, a TŻ się tak wystrzaszył, że złapał mnie za nogę z całej siły. Jak go zapytałam co on robi, to mi powiedział, że sie zapomniał

Cytat:
A i mamy dwa kolejne ząbki liczę, że nocki będą lepsze dwie jedynki na górze się przebiły, razem 6!

I zawekowałam na sobotę kaszę jaglaną z owocami, żeby ułatwić sobie życie Jeszcze zrobię dziś zupkę jakąś z mięskiem też do słoika
Gratki za ząbki I dzięki za info, nie wiedziałam, że można wekować kaszę jaglaną. Robiłaś ją na wodzie tak?
Cytat:
Co za agentka Dzieci są śmieszne

No i dopiero co się pochwaliłam, że Julcio kilka razy sam usiadł na boczku z czworaków to już przestał to robić Kilka razy uderzył się w głowę, bo zamiast potem wrócić do pozycji czworaczej leciał w tył i chyba się zniechęcił. W rezultacie nawet posadzony nie chce siedzieć Męczę bułę, wiem...
Stary 2014-06-26, 12:46   #1179
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Jillian tego nie określiła, wiec robisz do czasu, aż lvl 1 nie jest za łatwy, potem kolejny.

Ja planuję siedem do dziesięciu dni na level, jak będę to robić. Ale najpierw robię ripped
dzięki, to mnie pewnie ze dwa tygodnie zejdzie

Cytat:
gratulacje

Cytat:
U nas to wybawienie, bo Pola nic nie chciała jeść a teraz potrafi zjeść kanapke z awokado i garść poziomek na śniadanie, i miseczke warzyw z kurczakiem na obiad. A wczoraj dostała jabłko w całości tylko obrane ze skórki i pół wszamała
no to pięknie je

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
dostałam sms "pewna kobieta źle Ci życzy i rozpowiada kłamstwa na Twój temat....Odpisz Tak na nr 1234 jeśli chcesz poznać jej imię"
ja też to dostałam

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

gorgulek weź mi napisz proszę jak dokładnie gotujesz kaszę jaglaną bo mnie zawsze wychodzi taka beznadziejna, że sama nie zjem a co dopiero dzieci

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 12:49   #1180
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
ja też to dostałam
i pewnie każdemu wysyłają jakieś mega popularne i to samo imię i siedzisz i później na każdą Ankę, Kaśkę, Olkę patrzysz tak

telefon P. zaraz wykona skok z okna- dziad mi kradnie kasę z abonamentu bo się łączy z netem

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-06-26 o 12:50
Stary 2014-06-26, 13:09   #1181
matallewar
Zakorzenienie

Ktoś pytał o przepis na biscotti, więc będę robić z:
http://redandpale.blox.pl/2014/06/Di...bez-cukru.html
od koleżanki z wizażu

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-26, 13:29   #1182
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Przepraszam
To dlatego, że napisałaś "ja", a nie "gorgulek"

Czyli:
No dobra, to jak coś, to mnie poprawcie - lista na zlot:
  1. matallewar+2-3 (tż będzie, ale nie cały czas)
  2. gorgulek+1
  3. karolson+1
  4. ja+1
  5. logoasia+?
  6. misia+2
  7. kasiuni_a+3
  8. tassia
  9. katarzyna2811+1
  10. badzia+1

Co z??
  1. madziuchna
  2. Aaamelkaaa
  3. xViolet
  4. agravka
Niestety nie udało sie przełożyć sesji Wiki, wiec nas nie bedzie

Cytat:
Warszawianki ponawiam pytanie
Dajcie namiar na sklep gdzie jest dużo wózków
Tak jak Matal pisała w Smyku obok Ikei w Markach.
Ostatnio Tosia otworzyła nowy sklep przy trasie toruńskiej, ale nie byłam tam, także nie wiem czy duzo wózków maja, na stronie sporo ich jest. http://www.sklep-tosia.pl/sklep/s/i/1/kontakt.html

Artykuł do czego moze prowadzić niewyspanie http://www.edziecko.pl/rodzice/1,793...cu_.html#TRCuk
Stary 2014-06-26, 13:37   #1183
kropla_deszczu
Zadomowienie

Hello mateczki i jedna foczko

Witam się również.z. Nowymi mamusiami

Dawno mnie nie.było... Ale od dzisiaj stwierdziłam, że nie będę Was w.nieskończoność nadrabiać i po prostu się wbijam

U nas ostatnie 3 dni dość kiepskie...bo młoda przeziebiona Ale dzisiaj.widzę, że jest już trochę lepiej

W ogóle to uważam, że katar u takich małych dzieci, które praktycznie cały czas oddychają tylko przez nos..to jakaś pomyłka

Poza przeziębieniem ząbkowanie trwa u nas w najlepsze
Czyli tak: zębów jam zwykle nie widać, ale ślina to Alicji leci tak, że średnio 6 śliniakow na dzien muszę zmieniać ja nie wiem czy tam w ogóle.ma zamiar coś kiedyś wyleźć

Jakby tego było mało to młoda chcę ciągle stać, choć tyłek jej lata na prawo i lewo to ona się nie daje posadzić, więc 3/4 dnia spędza przy mnie, trzeba ją ciągle trzymać.. Także ten fajnie nie?

Matal i Motylu - Wasze dzieci zdrowe?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 13:45   #1184
kaska87
Zakorzenienie

zginę marnie P. zamienił się na wolne 12-13 próbuję się dodzwonić do przychodni i przełożyć endo na 11

przełożyłam wizytę na 11.07 na 11:10 to teraz mi pasuje 12.07 zlot

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-06-26 o 13:48
Stary 2014-06-26, 13:50   #1185
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
zginę marnie P. zamienił się na wolne 12-13 próbuję się dodzwonić do przychodni i przełożyć endo na 11

A gdzie ma byc ten 12.07?

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 13:57   #1186
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Niestety nie udało sie przełożyć sesji Wiki, wiec nas nie bedzie
Nie dacie rady chociaż na chwilę wpaść?
Na którą macie sesję?

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
U nas ostatnie 3 dni dość kiepskie...bo młoda przeziebiona Ale dzisiaj.widzę, że jest już trochę lepiej

W ogóle to uważam, że katar u takich małych dzieci, które praktycznie cały czas oddychają tylko przez nos..to jakaś pomyłka

Czyli tak: zębów jam zwykle nie widać, ale ślina to Alicji leci tak, że średnio 6 śliniakow na dzien muszę zmieniać ja nie wiem czy tam w ogóle.ma zamiar coś kiedyś wyleźć

Jakby tego było mało to młoda chcę ciągle stać, choć tyłek jej lata na prawo i lewo to ona się nie daje posadzić, więc 3/4 dnia spędza przy mnie, trzeba ją ciągle trzymać.. Także ten fajnie nie?

Moje zdrowe, odpukać!
Wybierasz się do Wawy?

Cytat:

No mi już nie pasuje
Chyba, że 13 w niedzielę, to bym w sobotę wieczorem przyjechała. Już się zobowiązałam, że będę gdzie indziej w sobotę.

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
A gdzie ma byc ten 12.07?

W Krakowie

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-06-26, 14:00   #1187
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Pojechałam dzis za tym albumem maluszka ale same głupie były albo jakies religijne za to kupiłam leosiowi w końcu obuw juz dosyć mialam tych tekstów ze zapomniałam mu buty zapodać przymierzyłam mu wszystkie papcie w mieście i oczywiście tylko najbrzydsze pasują. Sprzedawcy zalamywali ręce na jego wysoka stopę. A ponieważ ciągle zdejmuje skarpety i w sklepach również juz miał zdjęte to wynajdywały z jakimiś fes zapieciami. Niestety te pasujące sa na rzep wiec czarno to widze.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-06-26, 14:01   #1188
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
oj Misia, nie przejmuj się głupią babą

Madzia, co Ty za sny masz

to i tak dobrze tylko 2 pobudki, super

zale co on chciał zrobić? Złapać Cię?

za ząbki
on myślał, że ja spadnę z łóżka chyba
Cytat:
mój zaczyna wstawać w krzesełku także teraz zapinam mimo, że ma tą tackę założoną

mój też jadł ze 2x pancakes

ogólnie tylko po truskawkach miał kilka pryszczyków na buzi tylko?? więc nie wiem czy to w sumie od truskawek ?? a tak to co nie zje jest ok, więc już aż tak się nie lękam z jedzeniem

zapinaj, zapinaj, bo dzisiaj mimo tego, że Korn ma też tackę, i to zawsze dosuniętą do brzuszka to mi sie wychylił z krzesełka, pół sekundy później bym się popatrzyła i by leżał na kafelkach.
Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Hello mateczki i jedna foczko

Witam się również.z. Nowymi mamusiami

Dawno mnie nie.było... Ale od dzisiaj stwierdziłam, że nie będę Was w.nieskończoność nadrabiać i po prostu się wbijam

dwie foczki

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 14:03   #1189
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Pojechałam dzis za tym albumem maluszka ale same głupie były albo jakies religijne za to kupiłam leosiowi w końcu obuw juz dosyć mialam tych tekstów ze zapomniałam mu buty zapodać przymierzyłam mu wszystkie papcie w mieście i oczywiście tylko najbrzydsze pasują. Sprzedawcy zalamywali ręce na jego wysoka stopę. A ponieważ ciągle zdejmuje skarpety i w sklepach również juz miał zdjęte to wynajdywały z jakimiś fes zapieciami. Niestety te pasujące sa na rzep wiec czarno to widze.

Encia ma miękkie balerinki z hm w tym stylu: http://www.hm.com/pl/product/16259?a...SIMILAR_TO_PD# i też je cały czas zdejmuje

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-26, 14:03   #1190
misia332
Zakorzenienie

dobra chyba sie spakuję do walizki mniej więcej wszystko wlazło.

Stary 2014-06-26, 14:04   #1191
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
dobra chyba sie spakuję do walizki mniej więcej wszystko wlazło.

Ta jest śliczna, ale bez sensu obcisła na wesele
http://www.hm.com/pl/product/30222?article=30222-A

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-06-26, 14:05   #1192
misia332
Zakorzenienie

Korn ma takie buciki na lato ze słomkową podeszwą i na nogach ich nie utrzyma 5 minut. Za karę do Warszawy leci bez butów.

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:

a widziałaś moje zdjęcie jak mi sukienka sie kręciła...

Stary 2014-06-26, 14:23   #1193
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Korn ma takie buciki na lato ze słomkową podeszwą i na nogach ich nie utrzyma 5 minut. Za karę do Warszawy leci bez butów.

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

a widziałaś moje zdjęcie jak mi sukienka sie kręciła...
Założę ładne majtki

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-26, 14:31   #1194
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Na którą macie sesję?

Moje zdrowe, odpukać!
Wybierasz się do Wawy?

No mi już nie pasuje
Chyba, że 13 w niedzielę, to bym w sobotę wieczorem przyjechała. Już się zobowiązałam, że będę gdzie indziej w sobotę.

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

W Krakowie
Nie będzie mnie...lipą z kasą :-(

Cytat:
on myślał, że ja spadnę z łóżka chyba

zapinaj, zapinaj, bo dzisiaj mimo tego, że Korn ma też tackę, i to zawsze dosuniętą do brzuszka to mi sie wychylił z krzesełka, pół sekundy później bym się popatrzyła i by leżał na kafelkach.

dwie foczki
O ja głupia

Faktiko jesteście już dwie jakoś mi się zapomło

- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 14:33   #1195
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Encia ma miękkie balerinki z hm w tym stylu: http://www.hm.com/pl/product/16259?a...SIMILAR_TO_PD# i też je cały czas zdejmuje
Ja mu kupiłam piękne buciki w hm ale nie dość ze zdejmuje to teraz jest na etapie wywalania wszystkiego za wozek! Także szkoda mi ich

A czy na zlot w krakowie jedzie jakas mamusia spoza klubu? Moze to głupie ale byłoby razniej bo z tego co pisały dziewczyny po wro to sie rozpoznawałyscie po wczesniejszych fotkach no i wiadomo na pewno bardziej zzyte sa dziewczyny udzielajace sie od samego początku.
Ciągle mam niezrealizowane zapro do krakowa do kuzyna, wiec jeśli w najbliższym czasie miałoby nie byc zlotu w poz lub wro to chyba sie kopsne do Was no chyba ze cos sie kroi w wspominanych miastach??

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-06-26, 14:35   #1196
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Założę ładne majtki

ale mam syf w domu.
Kornel zasnął ide trochę ogarnąć.

A jutro przyjda te pampki co zamówiłam w tej promo.

Stary 2014-06-26, 14:39   #1197
teacherka
Zakorzenienie

Poziomkowa, a gdzie Ty dokładniej mieszkasz w tej Wlkp? Bo ja mieszkam w ZG to chyba i tak najbliżej. Jakby co to chętnie się spotkam

A my już po angielskim. Fajnie było, choc powiem Wam, że piosenki takie same jak uczyłam dzieci w przedszkolu, generalnie klasyka, tyle że w spokojnych aranżacjach. No i pokazywanie różnych gestów przy "śpiewaniu". Zuzi się baaardzo podobało, najfajniejsze to były flashcards, chciała je oczywiście zjeść Pacynkę zresztą też. Ogólnie będziemy chodzić, ale dopiero po wakacjach. Jest też opcja chodzenia co tydzień na te zajęcia, w innym miejscu, ale to zobaczę jak będziemy stali z kasą, bo zupełnie inna stawka, więc do przemyślenia, choc chciałabym Zuzka w ogóle nie ma kontaktu z innymi dziećmi, dobrze by jej to zrobiło.
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-26, 14:40   #1198
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:

Dłuuuga, nóg nie widać

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Sadełka???? Ja się pytam skąd?

No i dopiero co się pochwaliłam, że Julcio kilka razy sam usiadł na boczku z czworaków to już przestał to robić Kilka razy uderzył się w głowę, bo zamiast potem wrócić do pozycji czworaczej leciał w tył i chyba się zniechęcił. W rezultacie nawet posadzony nie chce siedzieć Męczę bułę, wiem...
No z brzucha przecież

Moja też jeszcze sama nie siada, luuuz. Kiedyś usiądą, innej możliwości nie ma Może Julek ma chwilowy uraz, ale na pewno szybko zapomni i znów zaczni. Jak już pare razy mu się udało to pewnie lada dzień znów zacznie

Cytat:

Cytat:

oj Kaśka Kaśka, mam nadzieję, że już nie zmienisz zdania więcej
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 14:40   #1199
kama1987
Rozeznanie

hej!

Zuzia odkąd ma nakolanniki to zaczęła na dobre raczkować, wczoraj ją na chwilę zostawiłam w jej pokoju, a ona za 2 min już w kuchni było
Nauczyła się też bić brawo i cały czas od wczoraj tak robi

I znowu nam rehabilitantkę zmieniają, bo nasza chyba w ciąży. Wiem tylko że ma długie l4 i że zmiana. Szkoda, bo fajnie się z nią dogadywałam no i Zuzia ją lubiła.

Wczoraj u tego okulisty na szczęście wszystko ok. Mamy przyjść jak Zuzka 3 latka skończy, chyba że wcześniej coś nas zaniepokoi. I ten zez to jeszcze fizjologiczny.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

i teraz chcę wprowadzić twarożek. Bieluch się nada?jak myślicie?
ja daję i jest ok, Zuzia lubi

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
wiem ze kazde dziecko do tego samo dojdzie predzej czy pozniej ale musze pomeczyc bułe troche
gibie sie i gibie na czworaka juz tyle czasu a dalej nie raczkuje.Dzis to juz tyle z nia robilam cwiczen i jej podsuwalam raz nogi raz raczki do przodu i dalej nie zaczaila o co chodzi a ile na czworaka sie nachodzilam
o tym ze nie usiadzie sama juz nie wspomne
Zuzka się gibała chyba z 3 mies, 15.06 zaczęła pomalutku 1 próby, a od wczoraj raczkuje na dobre

Cytat:
ja dojadam owoce, ale te daniowe to dla mnie
owocki dobre

Cytat:
Była trochę, ale na chrzcinach nie tańczyłam, tylko ukrywałam wielką (ponad 10 kg więcej niż teraz) siebie pod swetrem
Oddałam ją siostrze, bo to 42 było

A taka?
http://www.asos.com/ASOS/ASOS-Sleeve...rt=-1&clr=Navy
Będę Wam do września męczyć bułę

A serio, to chcę teraz coś kupić, bo pod koniec lipca mamy płatność za ubezpieczenie, w sierpniu kupujemy fotelik dla Edy, a we wrześniu ślub, to coś trzeba do koperty włożyć, więc wydatków się dużo szykuje...

ta najfajniesza z tych co pokazywałaś

Cytat:
Wita się mama marnotrawna

ja-ika śliczny kolor lakieru! Aż mnie natchnęłaś i jak tylko Pola pójdzie na drzemke to robie paznokcie których wyjątkowo od miesiąca nie ogryzam i wyglądają nieźle

Dziewczyny mam pytanie - dostalam antybiotyk na zapalenie zatok (ten sam skladnik co w duomoxie) i kupilam sobie do tego probiotyk. I piszą wszędzie, że amoksycylina (skladnik antybiotyku), przenika w małej ilości do mleka, ale jest bezpieczny dla dziecka. I teraz zastanawiam się - czy powinnam Poli też kupić jakiś probiotyk dla niemowląt?
ja bym jakiś dała,

Cytat:
Ten pilot nieźle się prezentuje - chyba sprawie Poli bo musze chować przed nią ten prawdziwy od TV
oglądałam go i chyba też się skuszę,bo fajny

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
A wiecie jaki ja mam patent na pilot, telefon itp? Daje mu bez problemu byle do buzi nie brał, interesowało go to ze dwa dni i dla niego to już nic ciekawego skoro tak łatwo można to dostać
u Zuzki to nie przechodzi dalej ją interesuje

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość

Wlasnie mialam telefon, ze jestem wybranym szczesliwcem i dostaje markowa wloska bielizne warta 90 zl i place jedynie 19,99 zl za przesylke
Maja moje namiary po wypelnieniu ankiet w szpitalu po porodzie.
Do Was tez dzwonili?
Pewnie to kolejne jakies naciaganie i nie warto
maja do mnie dzwonic po poludniu jeszcze raz.
Dzwonili dzisiaj i chcieli mi wcisnąć, ale jak mi zaczął o tej darmowej bieliźnie i że może wysłać to podziękowałam za rozmowę.

Cytat:
Moja Mama jest w szpitalu i leży z Nią Pani, którą jak lekarz przyjmował to powiedział, że jest stara Nie bezpośrednio do niej tylko do kolegi: "A to ta stara co ostatnio u nas była" Co to za komentarze ja się pytam?
brak słów
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 14:41   #1200
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Na którą macie sesję?

No wlasnie na 11, umawialam sie pod drzemki Wiki, zeby chociaz z niewyspania nie marudzila, bo i tak znajdzie sobie 100 innych powodów
Myślałam, ze przełoże na inny termin, ale ma wolne odległe, a boje sie czy z ubraneka nie bedą za małe.
Także moze jeszcze bedzie kiedys zlot w Wawie, to sie zalapiemy
W każdym bądź razie życzę udanego spotkania i wielu nowych umiejętności dla watkowych maluszków.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości