|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Patrycja, wreszcie zobaczyłam zdjęcia łóżeczka i niestety stwierdzam, że masz zdecydowanie więcej słoni niż ja żyraf
Ślicznie Ci to wyszło!
|
#1862 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
no tak...dieta karmiącej to kolejny temat do drążenia... ja juz nie mam siły sie dowiadywac kolejnych rzeczy i ich wdrazac...i tak mam juz mętlik w głowie..czemu to wszystko jest takie skomplikowane ..nic mi sie nie chce..nawet konczyc kompletowania wyprawki... gdzie ten sławny syndrom wicia gniazda? ![]() czekam az nadejdzie i sie doczekac nie moge , ma ktos tak? czy tylko jaka taka ...![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
mogą uwazac co chcą, ale muszą cie zapytac- o to chodzi , i po to są przepisy zeby było wiadomo "jak ma byc" a nie zeby było jak sie komu podoba
|
|
|
#1863 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1864 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do wagi to najpierw schudłam kilogram a potem tyle samo przytyłam więc wychodzi na zero ![]() A jak Twoje cukry ? Cytat:
|
||
|
|
|
#1865 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A zrobiłabym jagodzianki... albo kluski na parze z sosem jagodowym dla męża. On uwielbia A i ja bym skąsiła Gdzie jedziecie? Ale Wam fajnie! zazdroszczę! Cytat:
Zaczyna się heheh
|
|||
|
|
|
#1866 | |
|
Zadomowienie
|
zuken a pamiętam, że miałaś taki mały bombel mimo, że kg miałaś podobnie jak ja, no a teraz to to jest już brzuch jak się patrzy.
![]() Cytat:
![]() h4linka ja chyba miałam mniej rzeczy na uwadze do zabrania
|
|
|
|
|
#1867 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
opisowo bez filmiku Ale filmik jest mocny jak babka trzyma dziecko nad miska i pokazuje ja do kamery ze sie zapelnila ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Zuken ty masz brzuch i to jaki fajny
|
|
|
|
|
#1868 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na liski... ale z motywem lisków tak ciężko coś znaleźć... mam tylko liska pozytywkę i wybranego pana metkę - liska. Szukałam fajnego materiału, żeby mama mi uszyła pościel w liski, ale są jakieś dziwne oznaczenia. Nie sprzedają tych materiałów na metry, tylko jakieś dziwne kawałki ![]() Cytat:
Oczywiście jest też szkoła, że od początku jesz suchy chleb i gotowanego kurczaka ale ja planuję zacząć od tego pierwszego podejścia, co będzie potem, to zobaczę.Rozmawiałam o tym z moją pulmonolog i ona też powiedziała, żeby jeść normalnie, ewentualnie potem eliminować. I czytałam jeszcze, że matki, które mają mocno urozmaiconą dietę w ciąży, np.jedzą orzechy, truskawki itp. rodzą dzieci z mniejszą ilością alergii... Co do wicia gniazda - ja mam, ale w głowie! Bo nie mam siły na ruszenie się z kanapy ![]() Cytat:
ja mam blisko na grzyby, jak się zaczyna sezon ![]() Nic innego nie mam w pobliżu...wiśnie na ogródku ![]() Aaaa..zapomniałam Wam napisać, że śniło mi się dziś, że jedna z nas urodziła ale nie piszę, która, żeby nie siać paniki
|
|||
|
|
|
#1869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jedziemy na działkę moich rodziców do lasu. Oni wyjeżdżają, więc jedziemy się zaopiekować kotem. Szymcio uwielbia tam być- wyszaleje się a ja odpocznę, bo mąż będzie z nami. Niby niedaleki wyjazd ale zawsze coś na tym etapie ciąży nie wyobrażam już sobie dalszych podróży
|
|
#1870 |
|
Wtajemniczenie
|
Wracam ze szpitala,bylam na cotygodniowej wizycie i dowiedziałam się ze mój wynik na żółtaczkę typu C jest pozytywny!!! Jestem w szoku. Nie wiem co mam myśleć, prawdopodobnie zarazili mnie w szpitalu jak mialam transfuzje krwi po porodzie!
Powtórzyli mi badanie krwi,jak nadal będzie pozytywny to będę miala spotkanie z lekarzem od wątroby. Zrobili mi też USG, dzidzia siedzi sobie na tyleczku,glowa u góry,nogami mnie kopie w lewy bok. Niby ma czas żeby się obrócić. Łożysko się podniosło ![]() Aaaa i waga 1869g w 32tyg. Szczerze to jestem rozbita dzisirjsza wizyta,jeszcze kazali Tz zrobić badania bo mogłam go zarazić ![]()
|
#1871 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za link ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
![]() Ale fajnie, bardzo chętnie bym się wybrała! Gdziekolwiek prawdę powiedziawszy. Super, że sobie odpoczniesz, należy Ci się, na tym etapie tym bardziej! ![]() Cytat:
Teraz miałaś robione badania pierwszy raz? Trzymam kciuki za wizytę z hepatologiem! ![]() Duży dzidziuś
|
|||
|
|
|
#1872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja u siebie widzialam za 3/4 euro w takim srednim opakowaniu |
|
|
|
|
#1873 |
|
Zadomowienie
|
Chcialam zamowc na dzis jakies mega jedzenie ale nie moglam sie dodzwonic do mamy.
Odebrala obca osoba i mowi ze czekaja na karetke dla mamy! Nawet nie moge tam pojechac...ech ...super urodziny. Czy ten caly shit sie kiedys skonczy?! ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Odechcialo mi sie obiadu
|
|
|
|
#1874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale co się stało? Kochana, trzymam kciuki mocno za mamę!! Na pewno wszystko będzie dobrze! |
|
|
|
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie z serii glupich ale na prawde nie wiem a w necie nic nie moge znalezc
ile razy mozna miec zoltaczke tylko raz czy mozna ja przechodzic ponownie ? ja mialam jak bylam mala ale nie nikt mi nie zrobil badania w ciazy pod tym wzgledem czy nie kazdej robia bo juz nie wiem
|
|
|
|
#1876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie żyrafy się same rozpanoszyły Trochę wyeliminowałam ![]() Generalnie ma być dżungla/las. Tu masz naklejkę z liskiem Też mi się nie chce zabrać za jakąś robotę.. urządzam w myslach ![]() Cytat:
jak to przy porodzie?
|
|
#1877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za mame oby to nie bylo nic powaznego
|
|
|
|
|
#1878 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja córka ma sama szansę być rudym liskiem... więc jakoś mnie naszło na liski. Może jej wyszyję liska Jakis mały obrazek nad łóżeczko na początek ![]() Podobają mi się też szopy pracze
|
||
|
|
|
#1881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1882 | |
|
Zadomowienie
|
Ja lubię dmuchać na zimne, jeśli czegoś nie potrzebujesz to przecież nie trzeba, wrzuciłam ją tak mniej więcej informacyjnie, każda pewnie sobie coś skreśli a coś dorzuci.
![]() Cytat:
![]() Haha, mi się śniło, że urodziłam! Widziałam buźkę młodego, był kserokopią tatusia z długimi czarnymi włoskami
|
|
|
|
|
#1883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1884 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A weszłam na neta i pisze ze dopiero po 1992r zaczęli badać krew dawców na żółtaczkę typu C. Wróciłam do domu,idę się położyć. Nadrobie was później.
|
|
#1885 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny teraz ja mam pytanie z seri głupich.
Jakie ubranka bierzecie do szpitala? Myślałam o tym ze zrobie zestawy body na krótki rękaw i do tego pajacyki plus czapeczka, niedrapki skarpetki. No i bedzie zawiniety w kocyk. Czy to będzie dobrze czy nie. Bo ja nie mam pojęcia A i takie moje pytanie. Czy można dzieciaczka ubrać w półśpiochy dopóki nie odpadł kikut od pępuszka?
|
#1886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już myślałam, że coś przeoczyłam ![]() Kurczę, współczuję, bo to niezły szok :/ dobrze, że teraz, a nie poźniej. Odpoczywaj ButterBear - tylko nie przesadź, żeby Hania się nie stała liskiem chytruskiem
|
|
#1887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zestaw body+pajacyk albo body+śpiochy bardzo spoko ![]() Ja biorę body na długi rękaw+śpiochy+bluza do tego niedrapki i czapeczka. Wezmę też body na krótki rękaw, gdyby było naprawdę mega gorąco. |
|
|
|
|
#1888 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1889 |
|
Rozeznanie
|
P1050959.jpga to mój wielki brzuchal z dzisiaj
|
|
|
|
#1890 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak mi się podobają takie literki, też chyba zamówię dla Hani, chociaż pewnie z powiedzeniem poczekam do porodu, po w razie jakby była niespodzianka i urodził się Olek to nie będę ściany niszczyć ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
pięknie mu się podrosło ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

Ślicznie Ci to wyszło!

..
, ma ktos tak? czy tylko jaka taka ...

Już nie taki mały

jak to przy porodzie?
Przy założeniu, że zuzywa się 8 pieluch dziennie, to te 156 szt. starczy mi na ok. 19 dni. A ile szt. jest w tych z wycięciem?