Panny Młode 2015 cz. 22 :) - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-26, 15:57   #751
sQuaara
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 22 :)

Cytat:
Napisane przez zmotywowanaja Pokaż wiadomość
dla mnie też, bo przy dużej ilości gości weselnych, a tak nam się szykuje, baaardzo długie stoły nie wyglądają zbyt fajnie chociaż nasi Rodzice woleliby właśnie te długie, zwłaszcza Mama TŻ, przez co było dość poważne spięcie, ale na szczęście opanowałam sytuację to nasze wesele i my mamy się czuć dobrze jak goście będą się chcieli bawić to będą i okrągłe stoły im w tym nie przeszkodzą już nie mogę się doczekać, mogliśmy wcześniej tę datę ustalić
no u mnie rodzice TZ sie nie wtracaja, mama byla za okraglymi, tata liczy kase biedny ten moj tata

(zeby nie bylo to daje mi 100% na wesele ale nawet sama mysl ile to bedzie kosztowało go dołuje strasznie...)

a co do daty to ja nie chce tak późno bo mi szkoda czekac ale wiem ze bedzie mi dziwnie pusto jak juz bedzie po...
Stary 2014-06-26, 15:58   #752
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kruella_de_mon Pokaż wiadomość
Ech Viva, Viva...:P

A swoją drogą dobrze, że prałam ręcznie a nie dawałam od razu mamie do pralki, bo człowiek sie przekonal ile rzeczy może zafarbować: cojest:..
ja kupiłam w tamtym roku taki duży milusi w dotyku niebieski ręcznik... Do tej pory mi farbuje, a po pierwszym praniu nawet jak wysechł to jak się nim wycierałam to niebieskie smugi na ciele miałam.. Poszedł niedawno na szmate na siki psie, bo do niczego innego się nie nadaje. Dobrze, że go uprałam 1 raz ręcznie, bo by się dopiero narobiło... :|
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 16:02   #753
kruella_de_mon
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
jak to? mialas narzucona przez TZ/mame/tate/brata ciocie wujka szwagra?

to kiedy podejmiesz zyciowa decyzje i zaczniesz sama prac?
no coz cos zabarwi (pozdrawiam moją biala bielizne ktora została szara i musiala wyrzucic bo moje majteczki wygladaly jak znoszone szmaty od lat10) albo sie skurczy.. i sie nauczysz
moją misję życia podejmę równo z wynajęciem mieszkania z TŻtem:P
kruella_de_mon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 16:03   #754
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Mnie się te pasy nie podobają zbytnio... ewentualnie na tych modelach w necie, na żywo rzadko kto dobrze w tym wygląda moim zdaniem

Co do stołów, chciałam okrągłe ale sala takich nie ma. Może jak coś wymyślę do tego czasu to będę mieć

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Na biurku Oli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 16:05   #755
viva91
na przekór do celu

Cytat:
1.
2. a masz gdzies zdjecia? bo to tez moze byc super opcja
swojej sali z takim rozkładem? nie. ale byłam już na weselu właśnie na swojej sali z prostokątnymi stołami na kilkanaście osób i bardzo mi się to spodobało
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;47052833]tak mam

wiesz co nigdy by mi przez głowę to nie przeszło
i nie wybierałabym chyba nigdy sali przez warunek stołów takich a takich. Bo ja w sumie sali nie wybierałam, ona była oczywista [/QUOTE]
mnie też to przez głowę nie przeszło, nie musiało, bo do tej pory bywałam tylko na takich weselach (oprócz tego jednego o którym wspomniałam wyżej) i jak trafiło, że siedziałam pod ścianą i żeby wyjść musiałam przeciskać się za plecami 20 innych gości, czasami prosić o wsunięcie krzesła lub przeskakiwać nad torebkami czy reklamówkami gości, to doszłam do jednego wniosku: to nie jest wygodne

nawet nie chciało mi się wychodzić po np. filiżankę herbaty, jeśli była ona w formie samoobsługi gdzieś w kącie sali, gdy widziałam, że znowu ludzie poodsuwali krzesełka do tyłu bardziej niż było to konieczne i znów musiałabym ich prosić o wsunięcie
Cytat:
Napisane przez seductivee Pokaż wiadomość

Myślę, że PM akurat na tym weselu będzie miała świetny dostęp do wszystkiego A to najważniejsze
Dla mnie ważni są też goście
Stary 2014-06-26, 16:06   #756
sQuaara
Zakorzenienie

http://www.salonloretta.pl/suknie_wy...z?wid=229&pn=9
paczcie co myslicie?
tylko ten tył bym skróciła bo mnie drazni długi taki i moze spodnice z 1 warstwy tiulu bym dorobiła sobie i do kosciola by było ;]
Stary 2014-06-26, 16:07   #757
zmotywowanaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
ja kupiłam w tamtym roku taki duży milusi w dotyku niebieski ręcznik... Do tej pory mi farbuje, a po pierwszym praniu nawet jak wysechł to jak się nim wycierałam to niebieskie smugi na ciele miałam.. Poszedł niedawno na szmate na siki psie, bo do niczego innego się nie nadaje. Dobrze, że go uprałam 1 raz ręcznie, bo by się dopiero narobiło... :|
właśnie dlatego swoje ulubione ciuszki piorę ręcznie przynajmniej mam spokojną głowę
zmotywowanaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 16:08   #758
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
moją misję życia podejmę równo z wynajęciem mieszkania z TŻtem:P
ah to ja wolalam praktykowac "prby prania" jak bylam mlodsza i mi rodzice sponsorowali ubrania troche jeszcze no coz...
teraz mam za dobre ciuchy zeby probowac czy rozowa koszula i szary dres to spoko opcja bo oba kolory jasne
Stary 2014-06-26, 16:15   #759
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
Ja chyba jak Viva będę miała prostokątne.. zależyile osób będą mogły pomieścić ostatnio miałam wielką rozkminę na ten temat.. ponieważ np zapraszam 4 koleżanki ze studiów i 3 z liceum.. i fajnie byłoby usadzić je razem.. ale to daje 14 osób- nie wiem czy będę miała taki stół, a nikogo rozdzielać nie chcę.. Do tego TŻ ze studiów zaprasza 3 pary więc to jest kolejne 6 osób które możnaby było dopiąć do stolika moich znajomych bo częściowo się znają.. a to już mi daje 20 osób :P i nie wiem czy czasami nei będę tych prostokątnych stolików łączyć po 2, jeśli zajedzie taka potrzeba :P
no i właśnie taką przewagę mają prostokątne nad okrągłymi
też możliwe, że będę musiała tak zrobić, ale przy prostokątnych to nie problem

na pewno nie będę miała wszystkich stolików z taką samą liczbą osób
Cytat:
http://www.salonloretta.pl/suknie_wy...z?wid=229&pn=9
paczcie co myslicie?
tylko ten tył bym skróciła bo mnie drazni długi taki i moze spodnice z 1 warstwy tiulu bym dorobiła sobie i do kosciola by było ;]
Byłam już milion razy na stronie tego salonu
Ale ja niestety nie lubię rybek, a to mi na taką pół-rybkę wygląda...

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Ej chwila, teraz pod Twoim linkiem sQuaara wyświetla mi się inna suknia niż za pierwszym razem
Stary 2014-06-26, 16:17   #760
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
ja bym chciała coś takiego
no wiem, wiem ale mnie się to nie podoba
Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość

i teraz jak jesteś w domu i mama robi całe pranie to jasne, że nie będziesz robić swojego osobnego, chodziło mi o tą sytuację z nieużywaniem pralki na stancji dla mnie to coś takiego, jak robienie zupy w kociołku nad ogniskiem, bo nie ma się potrzeby użyć do tego kuchenki

Cytat:
No i dla mnie jest bardzo niewygodne wychodzenie zza takiego stołu, gdy siedzi się nie od strony parkietu
ooo jak ja tego nie lubię
Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
Ja chyba jak Viva będę miała prostokątne.. zależyile osób będą mogły pomieścić ostatnio miałam wielką rozkminę na ten temat.. ponieważ np zapraszam 4 koleżanki ze studiów i 3 z liceum.. i fajnie byłoby usadzić je razem.. ale to daje 14 osób- nie wiem czy będę miała taki stół, a nikogo rozdzielać nie chcę.. Do tego TŻ ze studiów zaprasza 3 pary więc to jest kolejne 6 osób które możnaby było dopiąć do stolika moich znajomych bo częściowo się znają.. a to już mi daje 20 osób :P i nie wiem czy czasami nei będę tych prostokątnych stolików łączyć po 2, jeśli zajedzie taka potrzeba :P
ja tak będę łączyć bo wyszedł mi rozkład na 7 stołów od 10 do 20 osób i bardzo różnie bo przy jednym będzie np. 14 a przy innym 20 a jeszcze innym 12 ale to są stoliki takie 4 osobowe więc myślę, że nie będzie problemu z łączeniem ich najwyżej będzie takiej samej długości stół dla 16 osób jak dla 14 i jedni będą mieć odrobinę luźniej o te 2 krzesła mniej ale tak, żeby się nie cisnął nikt
Cytat:
ah to ja wolalam praktykowac "prby prania" jak bylam mlodsza i mi rodzice sponsorowali ubrania troche jeszcze no coz...
teraz mam za dobre ciuchy zeby probowac czy rozowa koszula i szary dres to spoko opcja bo oba kolory jasne
ja kupuję takie chusteczki w rossmanie które wrzuca się do pralki i zamiast farbować ciuchy to farbuje na te chusteczki w razie czego ale raczej piorę ze sobą podobne kolory
Stary 2014-06-26, 16:21   #761
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
ja kupuję takie chusteczki w rossmanie które wrzuca się do pralki i zamiast farbować ciuchy to farbuje na te chusteczki w razie czego ale raczej piorę ze sobą podobne kolory
o, fajne
ja po prostu każdą nową rzecz namaczam zaraz po kupnie i wtedy się okazuje, czy farbuje czy nie ludzie by pralek w ogóle nie używali, jakby nie dało się tego rozwiązać
Stary 2014-06-26, 16:35   #762
gr8ania
Zakorzenienie

http://www.karczmapodtopolami.pl/gal...o-weselna.html
My będziemy mieli tak. Tylko nie chcemy tych pokrowców. Nad winietkami się zastanawiam czy w ogóle będą

A jeśli chodzi o pasy-jak dla mnie pasują tylko do wysokich facetów i pod warunkiem że młody nie będzie zdejmował marynarki (czy jak to się w smokingu nazywa ) i wolę klasyczne kolory

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez gr8ania
Czas edycji: 2014-06-26 o 16:40
gr8ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 16:38   #763
kruella_de_mon
Zakorzenienie

Viva, dla mnie troche porownanie prania do przyrzadzania posilku jakos nie przemawia ;-)...

Przynajmniej zawsze mam jakies wyjście ;-). No i każde pranie będzie ekscytujące na poczatku przez jakiś miesiąc:P. Zawsze to jakies urozmaicenie.[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

co do stołów, podobało mi sie w remizach bo tam nigdy krzeseł nie było tylko ławki i nikt nikomu nigdy nie blokował przejścia
A okragłe stoły, w zaleznosci od wielkosci sali, chyba zajmuja wiecej miejsca niz podluzne. w kazdym razie na mojej sali okrąglych bym nie widziała.

Edytowane przez kruella_de_mon
Czas edycji: 2014-06-26 o 16:40
Stary 2014-06-26, 16:44   #764
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Viva, dla mnie troche porownanie prania do przyrzadzania posilku jakos nie przemawia ;-)

co do stołów, podobało mi sie w remizach bo tam nigdy krzeseł nie było tylko ławki i nikt nikomu nigdy nie blokował przejścia
A okragłe stoły, w zaleznosci od wielkosci sali, chyba zajmuja wiecej miejsca niz podluzne. w kazdym razie na mojej sali okrąglych bym nie widziała.
Tu i tu chodzi o elektronikę Tu i tu sprzęt zastępuje czynności ręczne, które były wykonywane, gdy nie było dostępnej elektroniki. Pralka powstała, aby nie musieć wszystkiego prać ręcznie i kuchenka powstała, by nie musieć rozpalać ognia w piecu kaflowym. Więc całkiem sporo analogii

Z ławkami się jeszcze nie spotkałam, ale moje wyobrażenia się temu buntują bo... Trzeba było wstawać od stołu okrakiem, czy przeciskać się między gośćmi a stołem?

Edytowane przez viva91
Czas edycji: 2014-06-26 o 16:46
viva91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 16:54   #765
kruella_de_mon
Zakorzenienie

Cytat:
Tu i tu chodzi o elektronikę Tu i tu sprzęt zastępuje czynności ręczne, które były wykonywane, gdy nie było dostępnej elektroniki. Pralka powstała, aby nie musieć wszystkiego prać ręcznie i kuchenka powstała, by nie musieć rozpalać ognia w piecu kaflowym. Więc całkiem sporo analogii

Z ławkami się jeszcze nie spotkałam, ale moje wyobrażenia się temu buntują bo... Trzeba było wstawać od stołu okrakiem, czy przeciskać się między gośćmi a stołem?

Okrakiem:P.. byłam na 4 weselach w remizach (na wsiach) i tak właśnie takie ławki mieli.. ławka była zazwyczaj na 4 osoby hehe i zazwyczaj od zewnetrz siedzialy kobitki zeby nie musieć okrakiem przechodzić:P
Stary 2014-06-26, 16:57   #766
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Okrakiem:P.. byłam na 4 weselach w remizach (na wsiach) i tak właśnie takie ławki mieli.. ławka była zazwyczaj na 4 osoby hehe i zazwyczaj od zewnetrz siedzialy kobitki zeby nie musieć okrakiem przechodzić:P
Jak na 4 osoby to jeszcze ok, choć i tak pewnie irytowałoby mnie przepuszczanie TŻ-a chcącego wyjść ze środka lub martwienie się, czy wychodząc okrakiem nie przyłoży mi z buta

I to też przykład na to, że remiza remizie nie równa, ja na wszystkich weselach byłam na wsi, połowa w nich była w remizach i zawsze były krzesełka
Stary 2014-06-26, 17:00   #767
seductivee
Zakorzenienie

Cytat:

Dla mnie ważni są też goście

Ważni, ale nie można podejść do każdego indywidualnie i sprawdzać, czy każdemu jest wygodnie itd.

Często PM tak się angażują w całą organizację wesela, że zapominają o sobie. A to PM są najważniejsi w tym dniu, to oni mają czuć się najlepiej. Dlatego wybieranie czegoś 'bo goście to lubią' jest dla mnie całkowicie bez sensu, bo to jest nasz dzień, płacimy za to pieniądze i musimy czuć się świetnie Jeśli nie lubimy jakiegoś kotleta, to go nie bierzemy, pomimo iż np. wujek Stasiek i ciocia Jadzia uwielbiają.

02.08.2008 - 12.11.2012 - 12.09.2015

seductivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 17:05   #768
Kimitri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez seductivee Pokaż wiadomość
Ważni, ale nie można podejść do każdego indywidualnie i sprawdzać, czy każdemu jest wygodnie itd.

Często PM tak się angażują w całą organizację wesela, że zapominają o sobie. A to PM są najważniejsi w tym dniu, to oni mają czuć się najlepiej. Dlatego wybieranie czegoś 'bo goście to lubią' jest dla mnie całkowicie bez sensu, bo to jest nasz dzień, płacimy za to pieniądze i musimy czuć się świetnie Jeśli nie lubimy jakiegoś kotleta, to go nie bierzemy, pomimo iż np. wujek Stasiek i ciocia Jadzia uwielbiają.
Chyba sobie powiesze ten post nad lozkiem i bede czytac jak mantre... Tez tak uwazam jak Ty,ale ze ja malo rzeczy lubie np jesc to co chwile slysze "ty sobie to zdjemiesz albo dostaniesz bez tego ale wez bo ja chce na weselu to jesc" i to bynajmniej nie od M. ... Zaczynalam watpic w siebie i swoje "to moje wesele i przede wszystkim ja mam sie dobrze tam czuc" ale dobrze ze jednak nie tylko ja tak uwazam

Kimitri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 17:05   #769
Anabele23
Zakorzenienie

Hej
widzę, że stoły są na tapecie. U nas będą okrągłe, fajne jest to, że mamy możliwość wyboru na sali. No to jest prawda, że trzeba pomyśleć gdzie kogo ustawić ale tak będzie wygodniej
Anabele23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 17:09   #770
Kimitri
Zakorzenienie

U nas beda takie ok 16-20 osobowe ustawione rownolegle. Ale miedzy nimi beda na tyle szerokie przejscia aby mozna bylo swpbodnie przejsc miedzy rzedami krzeselek nawet jak sie obie osoby wysuna bardziej niz przy jedzeniu. Poinno byc dobrze na okragle stoly w naszej sali nie byloby szans... Chyba ze dla 20% naszych gosci :p

Kimitri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 17:11   #771
Izuniaa89
Zakorzenienie

A my nikogo nie ustawiamy niech siedza jak chca. Co do krzesel.. lawki tak ladnie nie ubiore jak krzeselka

Stary 2014-06-26, 17:13   #772
Anabele23
Zakorzenienie

u nas są 12 osobowe. Chcemy, pomieszać przy nich osoby z naszych rodzin żeby się wzajemnie poznały
Stary 2014-06-26, 17:18   #773
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zmotywowanaja Pokaż wiadomość
Dziewczyny może to pytanie się już wcześniej gdzieś pojawiło, ale nie wpadło mi w oko, co myślicie o okrągłych stołach? Takie właśnie planujemy
Ja bardzo chciałam okrągłe stoły i moja sala je oferuje, ale stwierdziliśmy z TŻ, że będą średnio ustawne, a będą dużo miejsca zajmowały.

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 17:18   #774
magda_mjt
Zakorzenienie

O mamooo ale ten moj M pralkowa burze rozpętał .
Wracając z pracy chciałam zahaczyć o sklep, zeby papilotki papierowe na muffiny kupic, bo skoro chcemy wziac pare na lotnisko, zeby teście głodne nie jechały, to jednak lepiej w papierku. Zajechalam do tkmaxx..... i sie oblowilam jak głupia małe rzeczy, a TAAAAAK cieszą
ImageUploadedByWizaz Forum1403795916.912332.jpg

Swoja droga misia w hobby craft kiedys była promocja tych dziurkaczy ozdobnych, bo teraz maja nowy kształt dziurkaczy (nie wzory do wycinania a kształt całego dziurkacza) i co im zostało z tych wcześniejszych to sa na wyprzedaży aktualnie przez pol taniej . Koło mnie w staples corner były narozne, i rożne wzory do 5cm .

Stary 2014-06-26, 17:21   #775
Anabele23
Zakorzenienie

o jakie słodkie są te papilotki
Stary 2014-06-26, 17:24   #776
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anabele23 Pokaż wiadomość
o jakie słodkie są te papilotki

Rozowe z myślą na próbę lub nawet na wesele! usmieszki na dzisiaj serduszka ogolnie do ciastek i jeszcze kupiłam foremke do czekoladek, tez z myślą o weselu

Stary 2014-06-26, 17:27   #777
Anabele23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Rozowe z myślą na próbę lub nawet na wesele! usmieszki na dzisiaj serduszka ogolnie do ciastek i jeszcze kupiłam foremke do czekoladek, tez z myślą o weselu

będziesz sobie sama słodki stół robiła ??? czy się mylę
Stary 2014-06-26, 17:28   #778
seductivee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kimitri Pokaż wiadomość
Chyba sobie powiesze ten post nad lozkiem i bede czytac jak mantre... Tez tak uwazam jak Ty,ale ze ja malo rzeczy lubie np jesc to co chwile slysze "ty sobie to zdjemiesz albo dostaniesz bez tego ale wez bo ja chce na weselu to jesc" i to bynajmniej nie od M. ... Zaczynalam watpic w siebie i swoje "to moje wesele i przede wszystkim ja mam sie dobrze tam czuc" ale dobrze ze jednak nie tylko ja tak uwazam

A ja właśnie wychodzę z tego założenia i się tego będę trzymać Zresztą cały czas to mi mama TŻ powtarza, żebyśmy brali i zamawiali to, co my chcemy i z czego będziemy się cieszyć.
Menu sami ułożymy, sensownie, ale ze smakiem, bo stawiamy na jakość, a nie na ilość
Na tylu byłam weselach i na żadnym nikt się mną nazbyt nie przejmował Nie raz siedziałam przy ścianie, nie raz w nieznajomym towarzystwie, bo tak mnie PM posadzili. Mówi się trudno
Dlatego ja nie będę skakała nad gośćmi i spełniała ich zachcianek, bo to moje święto, zorganizowane w konkretny sposób i nie ma mowy o zrezygnowaniu z czegoś, bo jeden czy drugi gość tego nie lubi

02.08.2008 - 12.11.2012 - 12.09.2015

seductivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 17:37   #779
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anabele23 Pokaż wiadomość
będziesz sobie sama słodki stół robiła ??? czy się mylę

Mozliwe, ze czesciowo tak . Albo chociaz podrzucę do papilotki komuś, kto bedzie robił

Stary 2014-06-26, 17:40   #780
Anabele23
Zakorzenienie

Fajnie. Też o tym myśleliśmy ale słodki stół został przeniesiony na poprawiny
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości