III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-26, 13:32   #1441
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Paula,ja mam luteinę Ale zależy jaką chcesz,bo dopochwowej mam z 24 tabletki a podjęzykowej może z 10 :P

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 13:45   #1442
wpaula
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Cudna niunia
Lekarz nie dał Ci recepty?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
dal recepte ale wyobrazcie sobie ze ponoc po 24 tyg nie ejst juz refundowana i musze placic 30 zl za opakowanie co mi wychodzi miesiecznie ok 180 zl :O to jest bardzo duzo
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 13:52   #1443
nmartyna
Zadomowienie

wpaula mi też lekarz mówił, że do 24tyg. jest refundowana a później Bez sensu to jest! No ale nic na to nie poradzimy... Poszukam, czy mi nie została jeszcze jakaś luteina i jak coś to dam znać
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 14:02   #1444
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
wpaula mi też lekarz mówił, że do 24tyg. jest refundowana a później Bez sensu to jest! No ale nic na to nie poradzimy... Poszukam, czy mi nie została jeszcze jakaś luteina i jak coś to dam znać
czyli jednak to prawda bo mi sie wydalo to na poczatku dziwne , to jest chore zeby tak traktowac ciezarne
Stary 2014-06-26, 14:05   #1445
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość
dal recepte ale wyobrazcie sobie ze ponoc po 24 tyg nie ejst juz refundowana i musze placic 30 zl za opakowanie co mi wychodzi miesiecznie ok 180 zl :O to jest bardzo duzo
O matko kopara mi opadła Nie wiedziałam... Dobrze,że nie muszę brać żadnych leków,bo jakbym miała brać 2x1 luteinę i 2x1 duphaston do min. 30 tyg. to bym wykorkowała... Dobrze,że mi lekarz odstawił...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 14:05   #1446
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

A ja kupowałam w 23 tc od razu 6 opakowań i płaciłam 100 % czyli ok.180 złotych.

Stary 2014-06-26, 14:15   #1447
agness2011
Raczkowanie

Cytat:
Jasne, że dobry piankowy materacyk też da radę Tak jak mówisz, taki dzieciaczek nie waży zbyt wiele, więc spokojnie wystarczy
My decydujemy się na materac z lateksem, ale czy z kokosem czy bez to jest to kwestia jeszcze do uzgodnienia
No to mnie trochę podbudowałaś Chyba w takim razie zdecyduję się na ten piankowo-kokosowy, bo jednak za cenę jednego lateksowo-kokosowego mogę kupić dwa dobrej jakości piankowo-kokosowe, a mimo wszystko to i tak zakup na max. 3 lata przedyskutuję ten temat jeszcze z mężem i niech on podejmuje decyzję (on z tych bardziej zdecydowanych osób)

Dziewczyny, a będziecie kupowały taką poduszkę-klinek?? nie wiem, czy warto kupować i czy to się w ogóle przyda?
agness2011 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-26, 14:22   #1448
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
A ja kupowałam w 23 tc od razu 6 opakowań i płaciłam 100 % czyli ok.180 złotych.

masakra ;/ to sa naparawde kosmiczne sumy a do tego witaminy , wizyty u lekarza , gdybym wiedziala to wzielabym wczesniej wiecej recept jak bralam w 1 trymestrze , nieraz odmawialam bo mowilam ze zapas mam jeszce ,a moglam sobie nazbierac , ale kto to wiedzial:O

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
O matko kopara mi opadła Nie wiedziałam... Dobrze,że nie muszę brać żadnych leków,bo jakbym miała brać 2x1 luteinę i 2x1 duphaston do min. 30 tyg. to bym wykorkowała... Dobrze,że mi lekarz odstawił...
i obys nie musiala do konca brac juz nic bo to sa naparaede bezsensownie wydane pieniazki , za to mozna by juz dziecku lzoeczko kupic

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Napisane przez agness2011 Pokaż wiadomość
No to mnie trochę podbudowałaś Chyba w takim razie zdecyduję się na ten piankowo-kokosowy, bo jednak za cenę jednego lateksowo-kokosowego mogę kupić dwa dobrej jakości piankowo-kokosowe, a mimo wszystko to i tak zakup na max. 3 lata przedyskutuję ten temat jeszcze z mężem i niech on podejmuje decyzję (on z tych bardziej zdecydowanych osób)

Dziewczyny, a będziecie kupowały taką poduszkę-klinek?? nie wiem, czy warto kupować i czy to się w ogóle przyda?
my kupilismy materacyk gryka pianka kokos , kosztowal 66 zl , zamowilam pzrez internet , jest dosc twardy ale ponoc taki ma byc dla dzidziusia , klin tez mam do lozeczka to ponoc na ulewanie dobry , ja jak zamawialam posciel chyba to kupilam w internecie i jakis tani byl chyba 15 zl cos takiego, kolezanka miala piankowy materac taki najtanszy i malutka tez zdrowo sie rozwija , mysle ze kazdy bedzie dobry

Edytowane przez wpaula
Czas edycji: 2014-06-26 o 14:23
Stary 2014-06-26, 14:22   #1449
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze to już inna sprawa.... Dziadostwo

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 14:23   #1450
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez agness2011 Pokaż wiadomość

Ja rezygnuję z tego klinu. Znowu będę wzorować się na siostrze... Ona tego nie miała, mały spał na płaskiej poduszce (poduszka była w sumie takiej wielkości jak on sam, więc cały się na niej mieścił), normalnie pod kołderką i nic mu nie było.
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 14:27   #1451
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja rezygnuję z tego klinu. Znowu będę wzorować się na siostrze... Ona tego nie miała, mały spał na płaskiej poduszce (poduszka była w sumie takiej wielkości jak on sam, więc cały się na niej mieścił), normalnie pod kołderką i nic mu nie było.
pewnie , to nie ejst potrzebne az tak , ja kupilam wczesniej bo koelzanka miala bo jej mala ulewala i jej pomoglo a pozniej polozna powiedziala w zkole rodzenia ze kupuje sie dopiero jak dziecko ma takie problemy np z ulewaniem ze bez sensu wczesniej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-26, 14:51   #1452
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
A który masz,mini czy swing?Bo ja teraz myślę o tym drugim,bo podobno ciszej chodzi.Aż mnie nosi by kupić już w tej chwili

A powiedzcie mi,jak te elektryczne działają?Same przysysają się do piersi czy trzeba trzymać,wygodne to ?
Mam mini i tylko z nim mam doświadczeniaTrzeba trzymać
Cytat:
ja też rezygnuję

wpaula-śliczna malutka

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 14:52   #1453
Aliszcze
Zakorzenienie

ja klinu nie miałam.

jestem szczęśliwa, w końcu bakterie w moczu w normie, walczyłam z tym paskudztwem chyba ze 2-3 miesiące, nawet antybiotyk brałam.

jestem w szoku, że luteina refundowana tylko do któregoś tygodnia! żerują już na wszystkim. Ja mam chyba dopochwową całe niezużyte opakowanie, tak coś mi sie majaczy.

w ogóle dziś za badania krwi skasowali mnie na 100 zł wszystko kosztuje

ale w ogóle dziś rano jak weszłam do laboratorium to zobaczyłam rząd siedzących kobiet (średnia wieku 70 lat), na szczęście wszystkie były w kolejce do okulisty, a nie do laboratorium. Ale w ogóle to jedna od razu chciała mi ustąpić miejsca, ale podziękowałam, bo tylko jedna osoba była przede mną. A jak jakiś facet przyszedł z ulicy i z marszu wszedł do gabinetu przede mną (jak się okazało tylko po odbiór wyników), ale nic się nie spytał, czy może, czy ktoś stoi w kolejce, to dostał jaki ochrzan od tych babeczek, że wpycha się przed kobietą w ciaży i w ogóle jak tak można normalnie aż cieplej mi się na serduchu zrobiło, że cały legion starszych pań mam po swojej stronie

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 15:03   #1454
elffirka
Rozeznanie

Zrobiłam sobie wielki kubek mrożonych truskawek ze śmietaną, zmieliłam to w ☠☠☠☠☠☠☠☠☠ie i wyszły mi lody... Mniam... Ale jestem pełna...
Nie mam co robić dzisiaj...Małż w pracy... Obiad mam, bo dzisiaj pierogi także tylko ugotować, chata posprzątana jako tako... W tv nic nie ma ciekawego... No i chyba pójdę spać bo co tu robić... Głowa mnie coś boli i jakaś taka zmęczona jestem... Nawet mi się wyłazić nie chce...
Ja dostanę materac od Małża siostry, jakiś z Ikea ale nie wiem dokładnie jaki, muszę podpytać... A jak coś to zawsze można kupić materac jeśli ten nie zda egzaminu, ale na początek będzie jak znalazł...

Edytowane przez elffirka
Czas edycji: 2014-06-26 o 15:04
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 15:16   #1455
Niestabilna
Wtajemniczenie

O mamuniu !!! Jak ja się najadlam............. pynkne zara ugotowalam sobie makaron w ze nie chciało mi się jakoś wielce gotować to zrobiłam pesto mmmmmmmmmmm dalam za dużo czosnku ale i tak bylo pyszne.... tz będzie musial przeżyć

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-26, 15:21   #1456
88Ekaterina88
Zakorzenienie

A my już po obiadku dawno

Łazanki zrobione jak dla półku wojska pojadłam

Zaraz jakas kawka 3in1 i bułeczka z wisniami, a potem spacerek z tż tem chciał nie chciał musi podtrzymać tradycję spacerkow

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 15:42   #1457
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
A my już po obiadku dawno

Łazanki zrobione jak dla półku wojska pojadłam

Zaraz jakas kawka 3in1 i bułeczka z wisniami, a potem spacerek z tż tem chciał nie chciał musi podtrzymać tradycję spacerkow

Łazanek też bym pojadla

A ruch to zdrowie, no i niedługo znowu będziesz miała większe towarzystwo do spaceringu

Stary 2014-06-26, 16:11   #1458
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Łazanek też bym pojadla

A ruch to zdrowie, no i niedługo znowu będziesz miała większe towarzystwo do spaceringu

Już załatwiam ludzi na sierpień oby klapło

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 16:14   #1459
Ana***
Zakorzenienie

agness dziękuję za przekazania cennej wiedzy nie wiedziałam o tych witaminach, ze tak to się rozdziela ze względu na sposób karmienia informuj co tam macie w tej szkole ja dopiero idę do sr pod koniec lipca, ale to będzie sr weekendowa i nie wiem czy tyle się dowiem

Fajnie, ze napisałaś o tych materacykach a ten lateksowo-kokosowy to jaki miałaś wybrany?

A co do szorowanie piersi to na warsztatach położna o tym mówiła... że głupota nie zna granic:P

Golgie a jaki miałaś ręczny, że się nie sprawdził?

zazdrosnica super, ze wózek zamówiony
z chęcią też bym zamówiła, ale wtedy gwarancja się już liczy a wózek nieużytkowany a kiedyś ten miesiąc może się przydać:P
Na ile masz gwarancję?

Katerina brawo za 7 miesiąc

wpaula
jaka śliczna buziunia a nosek ładniutki

małaPaulina
co do usg to chodzi o to chyba, ze już nie widać całego maluszka tylko poszczególne fragmenty, buźkę, rączkę itp
nawet jak wpiszesz w google 30 tydzień i grafikę wybierzesz to są śliczne ujęcia buziaczków

Aliszcze
a gdzie można wypożyczać takie rzeczy jak np. waga?
"No i ufam też swojemu zdrowemu rozsądkowi"
- brawo za te słowa zgadzam się

Niestabilna ciężka decyzja... nie wiem co bym zrobiła. Po Twoim poście zdałam sobie sprawę że chyba jednak też muszę wybrać się do ortopedy co z moimi plecami - u mnie z kolei jest powiększony korzeń nerwowy- tzn. był - nie wiem jak teraz. Nie mogłam leżeć, m.in. na wznak na twardym podłożu. W sumie nie myślałam o nim przez ostatni czas bo objawy ustąpiły jakoś same, ale kiedyś neurochirurg mnie straszył, ze kiedyś operacja mnie czeka... ma nadzieję, ze jednak nie.
Nie mniej jednak nie chciałabym aby poród pogorszył stan tego odcinka...

-

Nie zacytowało mi wszystkich postów ;/
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-26, 16:25   #1460
Asia19x
Zakorzenienie

witamy się

Gratulacje za wizyty laseczki i Paula cudne zdjęcie Kornelki

Poszłam do Pepco, kupiłam dwie czapusie i trzy pary półśpiochów, może potem wstawię zdjęcia. Piękne dziś były pajace i śpiochy, ale większość na 74cm, więc teraz za duże, dużo przecenionych rzeczy ale też wszystko duże I tak półśpiochy na 62 brałam, bo mniejszych nie ma, nawet nigdy nie widziałam.
Tż wziął do ręki taki ala strój na plażę i mówi "Może kupimy?"

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 16:26   #1461
Ana***
Zakorzenienie

I posty, które mi się skasowały

Etusia hmm może skusze się na polarowy... a może poczekam na prezenty dla małej

Mandra
10 kocyków z jakiego materiału są grubsze?

Dzanet cieszę się, ze cukierek w normie

agnes śpiworki widziałam na stronach internetowych z adnotacją ze nadają się do gondoli i do spacerówki.

A co do płytek to mąż dzisiaj dzwonił po magazynach i mówią że są z tej samej serii wszystkie... oczywiście weźmiemy kilkanaście płytek więcej aby nie brakło... nie da się raczej sprawdzić wcześniej jakie będą dopiero jak przyjdą, chyba trzeba im uwierzyć że są z jednej:P zresztą jak w sklepie zamawialiśmy to też nie było 100% pewności

Katerina
jaki kupujesz laktator z aventa? ręczny?

namartyna
sporo masz tych ciuszków
ale rzeczy dostałaś

anesh to ładnie masz tych kombinezonów
a te kombinezony zwykłe (nie sankowe polarowe czy z wełny) to masz w formie kombinezonu czy właśnie śpiworka - nóżki razem?

Doriss to Ci się córcia rozszalała z tym siusianiem
to łóżeczko chyba z klupsia? jak szukałam małych łóżeczek to je widziałam urocze

Misstic masz rację kocyków jest dużo. Ja póki co mam 4 ale w sumie to chyba żaden nie nadaję się na zimę mam 2 cienkie te z biedronki polarowe, ten minky i taki dziergany będe musiała jakiś dokupić i zastanawiam się jaki.

Aliszcze
3 baby w domu, istne wariactwo

Aneta dziękuję za zdjęcia fajnie to wygląda, ten śpiworek a on jest z polarkiem od środka czy z wełną?
i w śpiworek wkładasz maluszka w kombinezonie jest fotelika? a w zasadzie to dlaczego 2? przecież chyba korzysta się albo z jednego albo drugiego:P nie rozumiem:P

Pokaż fotel bujany jak dostaniesz

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2014-06-26 o 16:32
Stary 2014-06-26, 16:33   #1462
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Aliszcze [/B]a gdzie można wypożyczać takie rzeczy jak np. waga?
"No i ufam też swojemu zdrowemu rozsądkowi"
- brawo za te słowa zgadzam się
ja pożyczałam w miejscu położonym tuż obok szpitala, gdzie rodziłam. tu jest strona tego miejsca:
http://wypozyczalnia.cafebocian.pl/?oferta,3

ja byłam tylko zainteresowana wagą dla niemowlaka, byłą mi potrzebna na około 14 dni. Odbiór osobisty, żadnych problemów z wypożyczeniem nie miałam. Nie wiem, jak w innych miastach funkcjonują takie miejsca, ale czasem warto sprawdzić.

Stary 2014-06-26, 16:33   #1463
Ana***
Zakorzenienie

Dziewczynki gdzie można dostać kosmetyki HIPP?

Ma któraś opinię na ich temat?
Sroka niby poleca je i te z babydream.

REKLAMA
Stary 2014-06-26, 16:39   #1464
Asia19x
Zakorzenienie

Aniu, Hipp jest w Rossmannie, jednak nie wiem czy wszystkie. Na pewno widziałam oliwkę, ale nie wiem co z resztą. Pewnie większy wybór w drogerii Hebe bądź Natura

https://wizaz.pl/search/index.php?fr..._type=kosmetyk
Tu masz opinie o kosmetykach

Ja zacznę od Babydream. Super składy są.

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-06-26, 16:40   #1465
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Poszłam do Pepco, kupiłam dwie czapusie i trzy pary półśpiochów, może potem wstawię zdjęcia. Piękne dziś były pajace i śpiochy, ale większość na 74cm, więc teraz za duże, dużo przecenionych rzeczy ale też wszystko duże I tak półśpiochy na 62 brałam, bo mniejszych nie ma, nawet nigdy nie widziałam.
Tż wziął do ręki taki ala strój na plażę i mówi "Może kupimy?"
czy w Pepco są jakieś pudła/kartony ozdobne, co można trzymać rożne rzeczy w szafie np? Może rzuciło Ci się coś w oczy? jutro jedziemy na zakupy pod wieczór i chyba do Pepco zajrzę.

Stary 2014-06-26, 16:42   #1466
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
czy w Pepco są jakieś pudła/kartony ozdobne, co można trzymać rożne rzeczy w szafie np? Może rzuciło Ci się coś w oczy? jutro jedziemy na zakupy pod wieczór i chyba do Pepco zajrzę.
Pudeł pooooood dostatkiem
Od papierowych zwykłych przez solidniejsze usztywniane kończąc na pięknych wiklinowych, które są takie drogie Mam na myśli te duże. Mają też materiałowe do szaf, ja mam takie i jestem bardzo zadowolona.

Burza idzie dziewczyny

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-06-26, 17:25   #1467
zazdrosnica0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

zazdrosnica super, ze wózek zamówiony
z chęcią też bym zamówiła, ale wtedy gwarancja się już liczy a wózek nieużytkowany a kiedyś ten miesiąc może się przydać:P
Na ile masz gwarancję?
Fakturę mam z dnia wysłania czyli pewnie ok 2-3 lipca i gwarancje na 24 miesiące bo u producenta bezpośrednio zamawiane. Obstawiam, że za 2 lata już nie będę tak z wózka korzystać,nawet jak coś by z nim było nie tak wtedy, a mała będzie biegać już na nóżkach, a nie mieć wożone swoje szanowne siedzenie
12.1.2013 - zaręczyny
16.11.2013 -

zazdrosnica0 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2014-06-26, 17:54   #1468
ircha06
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Tak, w Pepco mają pudełeczka przeróżne. Swoją drogą to możesz zerknąć też w takich sklepach typu "wszystko po 5zł", a raczej prawie wszystko, jak tam kiedyś kupiłam dość spore na szafę za 6,90.

Witajcie dziewczynki. Ja od poniedziałku codziennie lecę na miasto coś załatwić, kupić. Wczoraj myślałam, że posiedzę w domu i też nie wyszło, dziś powtórka z rozrywki, ale cieszę, się, że w miarę dobrze się czuję i mogę śmigać. Nie mam jednak sił, by wszystkim odpisać, bo od tej bieganiny narobiłam sobie u was zaległości, zaczytałam się dziś aż mnie oczy bolały i sen mnie zmógł, niedawno wstałam z poobiedniej drzemki. No tak, zależy kto o której ma obiad mój był około 16, potem trochę posiedziałam i opadłam.
Gratuluję udanych wizyt, dobrych wyników, lepszych samopoczuć, łączę się z osobami, które mają obawy co do porodu ot tak lub ze względu na swój stan zdrowia. Cieszę się z Wami z zakupów, podczytuję niezbędne od Was niusy o kocykach, laktatorach, kocykach
Wczoraj trochę sprzątałam w domciu, dziś na obiad też na szybko pierogi. Niestabilnej gratki za ładną podłogę i superaśne to zdjęcie 4D, ale już nie pamiętam która z Was wstawiała, piękny dziubasek
Pamiętam jak na początku niektóre z Was pisały o zupkach chińskich, widzę z czasem gusta oraz smaki się zmieniły i teraz o nich cisza A ja dziś wyhaczyłam takie coś:
http://kobietapisze.pl/szybki-sernik...ki/2014/05/27/
Ukręciłam w kubku, odczekałam i zastygło fajnie. Ot taka mała zachcianka, hehe, nawet dobre.
Oczywiście trochę truskawek dziś też było Tort dla babci zrobiony i wysłany. Teraz muszę zabrać się za te dzieciowe dłubaninki, to najwyżej razem zrzucę fotki i pokażę, com ukręciła. Wczoraj miąłam robić kolejne rzeczy, ale kumpel męża miał przyjść pod wieczór to już nie chciałam się rozkładać z moimi gadżetami w pokoju.
Pospałam po obiadku i teraz dumam, czy w nocy będę spała
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 18:00   #1469
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Pudeł pooooood dostatkiem
Od papierowych zwykłych przez solidniejsze usztywniane kończąc na pięknych wiklinowych, które są takie drogie Mam na myśli te duże. Mają też materiałowe do szaf, ja mam takie i jestem bardzo zadowolona.

Burza idzie dziewczyny

ooo, to super z tymi pudlami, jutro pewnie pokupuję

burza? u nas ładnie, nie zanosi się na burzę

Stary 2014-06-26, 18:09   #1470
Blondi Banana
Raczkowanie

Cześć dziewczyny! Wieki całe nie pisałam, nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie Na pierwszej stronie figuruję jako zaginiona w akcji Zdałam już wszystkie egzaminy i zaliczenia i w końcu mogę sobie pozwolić na przesiadywanie na forum. Oczywiście magisterka jeszcze czeka aż ją napiszę, a bronić się mam zamiar dopiero na początku września (termin mam na 26go więc raczej dam radę)
Nie nadrobię niestety poprzednich wątków, ale staram się nadrobić chociaż ten
Ja i mała Wandzia mamy się całkiem dobrze. Ze mną niestety jest nieco gorzej niż z nią, dzisiaj okazało się, że mam zapalenie spojenia łonowego. Ortopeda mówił, że to na 100% rozejście i że jest to wskazanie do cesarki (czym się załamałam, bo cesarki mieć nie chcę), ale na USG okazało się, że nie ma rozejścia, tylko zapalenie i jakieś tam jeszcze atrakcje. Nawet nie rozumiem za bardzo o co chodzi Bolą mnie ścięgna i to spojenie jak chodzę, wstaję, ubieram się i takie tam. Za tydzień mam kolejną wizytę u ortopedy, wtedy może dowiem się coś więcej. Ginekolog mam wrażenie trochę zbagatelizowała sprawę. Powiedziała tylko, że ginekologicznie jest wszystko w porządku, a takie rzeczy to nie jej działka i mam iść do ortopedy. I że ona się z czymś takim jeszcze nie spotkała (jest niezła i ma dużą wiedzę, ale doświadczenie jednak małe)... Myślałam, że powinna się choć trochę znać też na takich rzeczach, skoro to ciąża je powoduje... Od miesiąca mi to strasznie utrudnia życie. Nawet na zakupy żadne nie mogę pójść. Na szczęście zapalenie nie jest wskazaniem do cesarki, więc trzeba się tylko z tym przemęczyć
Za tydzień mamy przeprowadzkę. Nie będę mogła dosłownie nic przy niej pomóc. A stresować się pewnie będę z nawiązką. Oczywiście najbardziej martwię się o nasze koty, jak to wszystko zniosą i czy wszystko bez szwanku dojedzie na miejsce. No i czy ja za bardzo nie będę tego przeżywać. Musimy się przeprowadzić do kolejnego wynajmowanego mieszkania (swoje będziemy kupować za rok, dwa), bo syn właścicielki wpadł ze swoją dziewczyną i teraz potrzebują lokum. Trochę byłam wściekła jak się dowiedziałam, bo myślałam, że będziemy tu sobie spokojnie mieszkać do czasu, aż kupimy coś swojego. A mieszkanie jest naprawdę fajne. Nowe jest ciut większe, ale TŻ ma dalej do pracy (a już teraz dojeżdża godzinę w jedną stronę). Na szczęście okolice są fajne. Blisko Wisła, zalew i plaża. Może kiedyś będę mogła chodzić normalnie to będzie jak znalazł na spacerki Trochę przeżywam to, że w nowym mieszkaniu nie będę miała, tak jak tutaj drzew za oknem. Wiem, że głupie, ale ja naprawdę lubię przyrodę i ptaszki śpiewające od rana do nocy na gałęziach
Tak poza tym wczoraj byliśmy na pierwszym spotkaniu szkoły rodzenia. TŻ trochę przysypiał, bo on nie będzie ze mną do końca przy porodzie i nie wszystko go dotyczyło (na szczęście nikt nas nie namawiał do zmiany decyzji, a nawet zostało to przyjęte przez prowadzącą z entuzjazmem, że podjęliśmy wspólnie jakąś decyzję) Poza tym babeczka mówiła o ciąży, a to nawet mnie usypiało, bo już wszystko wiedziałam Ale dowiedziałam się bardzo ciekawych rzeczy o tym, jak rozpoznać czy to już poród, czy tylko skurcze przepowiadające (które mogą trwać nawet 2 godziny i wcale nie być skurczami porodowymi). Mam nadzieję, że dowiem się więcej ciekawych rzeczy i będę się mogła czymś tu podzielić
Blondi Banana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości