Bunt dwulatka na tapecie,zanim wątek skończymy urodzinki będą trzecie. Mamy IX-X 2011 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-18, 21:55   #1471
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Bunt dwulatka na tapecie,zanim wątek skończymy urodzinki będą trzecie. Mamy IX-

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Dziękujemy Szymony to fajni faceci - wszyscy których znam Bardziej 1+3 u nas (jedna baba i 3 chłopów ) Zawsze możesz Dominikę wybrać

Ja też się z tym zgodzę - jest nieźle, Szymon już dużo się sobą zajmuje, w pewnych rzeczach całkiem samodzielny i mogę sporo czasu Dominikowi poświęcić Chociaż zdarza się i tak że oboje ryczą naraz albo jednego mam przy cycu a drugiego karmię obiadem bo ma dzień na nie i nie chce sam jeść
hejjjj
kochana strasnzie gratuluję i sciskam, widziałam Dominika na fb i słodziak jest

Martusia dl awas tez brawa ze tak dzielnei sobie radzicie a Bartuś to super starszy brat

az sie zastanawiam jak u nas bedzie hehe
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-18, 22:11   #1472
19natka88
Zakorzenienie

Dot.: Bunt dwulatka na tapecie,zanim wątek skończymy urodzinki będą trzecie. Mamy IX-

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
hejjjj

Martusia dl awas tez brawa ze tak dzielnei sobie radzicie a Bartuś to super starszy brat

Hejka Oj tak Domiś to słodziak niemożliwy
U was też będzie ok

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-18, 22:17   #1473
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka Oj tak Domiś to słodziak niemożliwy
U was też będzie ok
a Szymus chodzi do przedszkola? albo sie wybiera?
jak sobie w ogóle radzisz?
Stary 2014-06-18, 22:30   #1474
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
Wypadałoby się odezwać po prawie 2 latach
no hello hello
Nie wiem od czego zacząć ale może wpierw pogratuluję nowym brzuchatkom Oby ciąża była jak najlżejsza i dzieciątka się zdrowo chowały

Nasza rodzinka powiększyła się w kwietniu o Dominika Misiek ma już ponad dwa miesiące i jest przecudnym słodziakiem, który od dwóch dni obdarza nas uśmiechami Dominik urodził się z Zespołem Downa ale mimo to jest całkiem zdrowym dzieciątkiem - ominęła nas wada serca i jak na razie nic poważniejszego nie wyszło.
Szymek po buncie dwulatka stał się bardzo fajnym chłopczykiem, kocha swojego braciszka bardzo. Od września będzie przedszkolakiem.
o to gratulacje pochwal się malutkim i Szymkiem ciociom na wizażu super, że Szymek tak się opiekuje braciszkiem..oby tak dalej

Marta jak tam po wizycie u pedi? doradziła wam cos na ten brzuszek?
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-18, 22:30   #1475
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
a Szymus chodzi do przedszkola? albo sie wybiera?
jak sobie w ogóle radzisz?
Od września Szymek będzie chodzić do przedszkola Mieliśmy to szczęście, że otworzyli dodatkowy oddział i wszystkie dzieci się dostały. Teoretycznie nie musi chodzić, ale widzę, że mu się nudzi w domu, ja nie zawsze mogę mu wymyślać jakieś zabawy no i często jeździmy gdzieś i musi zostawać z babciami.
Ja chyba sobie radzę (zależy też w jakiej sferze )- organizacyjnie wiadomo więcej zachodu niż z jednym Szymkiem ale mam dużo pomocy ze strony rodzinki - na początku teściowa zabierała mi Szymka na całe dnie i mogłam się jakoś ogarnąć - szczególnie z kp
Wszystko raczej zależy od samych dzieci

Dominik

Martynka
Stary 2014-06-18, 22:34   #1476
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
o to gratulacje pochwal się malutkim i Szymkiem ciociom na wizażu super, że Szymek tak się opiekuje braciszkiem..oby tak dalej

Dziękuje Dawno zdjęć nie wrzucałam ale spróbuję
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P5170342aaa.jpg (33,3 KB, 38 załadowań)

Dominik

Martynka
Stary 2014-06-18, 22:40   #1477
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Od września Szymek będzie chodzić do przedszkola Mieliśmy to szczęście, że otworzyli dodatkowy oddział i wszystkie dzieci się dostały. Teoretycznie nie musi chodzić, ale widzę, że mu się nudzi w domu, ja nie zawsze mogę mu wymyślać jakieś zabawy no i często jeździmy gdzieś i musi zostawać z babciami.
Ja chyba sobie radzę (zależy też w jakiej sferze )- organizacyjnie wiadomo więcej zachodu niż z jednym Szymkiem ale mam dużo pomocy ze strony rodzinki - na początku teściowa zabierała mi Szymka na całe dnie i mogłam się jakoś ogarnąć - szczególnie z kp
super z tym przedszkolem , u nas mały tez sie dostał i jedyne czego sie boje zeby nei myslał ze to dlatego ze pojawi sie drugie dzieciatko
a wiem ze w przedszkolu nei bedzie sie nudził , on tak ciagni edo dzieci ze szok
fajnie ze rodzina pomaga, nie zawsze neistety mozna liczyc na taką pomoc a to naprawde bardzo duzo

Cytat:
no chłopaki słodziaki a Szymek jaki szcesliwy pozuje
Stary 2014-06-18, 22:49   #1478
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
super z tym przedszkolem , u nas mały tez sie dostał i jedyne czego sie boje zeby nei myslał ze to dlatego ze pojawi sie drugie dzieciatko
a wiem ze w przedszkolu nei bedzie sie nudził , on tak ciagni edo dzieci ze szok
fajnie ze rodzina pomaga, nie zawsze neistety mozna liczyc na taką pomoc a to naprawde bardzo duzo

no chłopaki słodziaki a Szymek jaki szcesliwy pozuje
A na ile godzin posyłasz małego? Ja na 5h. Nie przewidzisz jak to starszak przyjmie
Pomoc rodzinki to faktycznie bardzo dużo ale np. Szymek nie pójdzie do mojej mamy piętro niżej na dłużej niż 30 min. - potem musi sprawdzić czy aby mama i Dominik są w domu

Dominik

Martynka
Stary 2014-06-18, 22:55   #1479
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
A na ile godzin posyłasz małego? Ja na 5h. Nie przewidzisz jak to starszak przyjmie
Pomoc rodzinki to faktycznie bardzo dużo ale np. Szymek nie pójdzie do mojej mamy piętro niżej na dłużej niż 30 min. - potem musi sprawdzić czy aby mama i Dominik są w domu
hehe super ze masz mame tak blisko, moja to sie odzywa ra zna ruski rok
ostatnio lekarka kazała sie oszczedzac i odpoczywac to nikt sie nei pokwapił zeby zabrać gdzies na spacer Marcelka czy cos, ale dałam rade bo to fajny chłopak jest, nawet zaczoł sikac na stojaco zebym nie musiała go na deske podnosić i sadzać

a małego dalismy od 7 30 do 15 ale nei wiem czy z poczatku wczesniej go zabierac nie bede
Stary 2014-06-18, 22:59   #1480
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
ostatnio lekarka kazała sie oszczedzac i odpoczywac to nikt sie nei pokwapił zeby zabrać gdzies na spacer Marcelka czy cos, ale dałam rade bo to fajny chłopak jest, nawet zaczoł sikac na stojaco zebym nie musiała go na deske podnosić i sadzać

a małego dalismy od 7 30 do 15 ale nei wiem czy z poczatku wczesniej go zabierac nie bede
Czasami super a czasami niekoniecznie Szkoda, że rodzinka nie rozumie że musisz odpocząć Ja też Szymka nauczyłam samodzielnego sikania żebym po cc nie musiała podnosić

Dominik

Martynka
Stary 2014-06-18, 23:12   #1481
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękujemy Szymony to fajni faceci - wszyscy których znam Bardziej 1+3 u nas (jedna baba i 3 chłopów ) Zawsze możesz Dominikę wybrać

Ja też się z tym zgodzę - jest nieźle, Szymon już dużo się sobą zajmuje, w pewnych rzeczach całkiem samodzielny i mogę sporo czasu Dominikowi poświęcić Chociaż zdarza się i tak że oboje ryczą naraz albo jednego mam przy cycu a drugiego karmię obiadem bo ma dzień na nie i nie chce sam jeść
Zgadzam się z natka nie jest tak źle. Szczerze to myślałam że będzie gorzej. Człowiek już nie rozkminia nad wszystkim tysiąc razy, bardziej na luzie.
Ale pewnie są takie dni że się odechciewa. U nas przeważnie jak karmie Emilke to Bartkowi chce się siku lub kupkę i jest wesoło

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
ja chodzę do polskiej gin a mąż do niemca

ooooo witamy to u Was też rodzinka sie powiększyła super, ze Szymek tak kocha Dominika

Dajesz nadzieję kochana, że nie jest tak źle

Może mała ma kolki

będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
A wypija mleczko do końca?? może jest dzieckiem kolkowym? albo tak jak piszesz mleko nie pasuje:/ co dajesz? Mój Szymon ładnie pił bebilon a jak próbowałam przyoszczędzić i przestawiłam na babydream to się cyrki zaczęły a my mamy prawie rok także u was napewno jest mega delikatny brzusio.

Fajnie masz że Bartuś tak polubił siostrzyczkę, u mnie młoda przychodziła i młodego biła było wesoło...

Hej kobito czyli i u was rodzinka 2+2 gratki jak Twój Szymek taki fajny to i ja mam nadzieję że mój tez nie będzie tylko łobuzem
Brawo za przedszkole
Piękne imię wybraliście ja też to rozważałam ale u nas cech męskich nie widać narazie
Nie wypija do końca, a jest na enfamilu. Płacze po prawie każdym mleczku a ostatnio w godzinach późno popoludniowych więc mogą być kolki

a jak tam imię wybrane? Jak się czujesz?na kiedy masz termin?

Cytat:

Emilka przybrała tylko 250g przez 2 tygodnie więc szału nie ma. Pedi powiedziała że może być niedojrzały układ pokarmowy i trzeba to przeczekać niestety, mleka na razie nie ma sensu zmieniać. Podaje małej espumisan, dicoflor, debridat i delicol

Asiu a Wy już macie imię wybrane? Jak się czujesz?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Emilka ur. 05.05.14

Edytowane przez Martusiaaa21
Czas edycji: 2014-06-18 o 23:14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-18, 23:19   #1482
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Czasami super a czasami niekoniecznie Szkoda, że rodzinka nie rozumie że musisz odpocząć Ja też Szymka nauczyłam samodzielnego sikania żebym po cc nie musiała podnosić
a no własnie z rodzina to tak róznie, dobrze ze jakos sobie to ogarniamy

Martusia nei mamy jeszcze imienia, na razie incognito w brzuszku jakies typy sa, były ale maz powiedział z ejak urlop bedzie miał to bedzie myslał
Stary 2014-06-19, 14:34   #1483
agus1978
Wtajemniczenie

no coz..moje dziecko się inhaluje bo znowu zaczęła mi nosem furczeć ale ja się już skłaniam coraz bardziej do myśli,że ona ma ten katar alergiczny...
Cytat:
przedszkole to fajna rzecz, a jak Szymek się nudzi w domu to tam przynajmniej będzie zajęty przez kilka godzin a ty będziesz mogła spokojnie zająć się Dominikiem fajnie, ze ci pomaga rodzinka, to jest ważne
Cytat:
Szymuś to cała mamusia a po małym w ogóle nie widać, że ma zespół Down'a..słodziutki jest
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

Nie wypija do końca, a jest na enfamilu. Płacze po prawie każdym mleczku a ostatnio w godzinach późno popoludniowych więc mogą być kolki

Emilka przybrała tylko 250g przez 2 tygodnie więc szału nie ma. Pedi powiedziała że może być niedojrzały układ pokarmowy i trzeba to przeczekać niestety, mleka na razie nie ma sensu zmieniać. Podaje małej espumisan, dicoflor, debridat i delicol

.
cała bateria leków ale może faktycznie u malej zaczęły się kolki...oby nie
Stary 2014-06-19, 21:51   #1484
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
a no własnie z rodzina to tak róznie, dobrze ze jakos sobie to ogarniamy

Martusia nei mamy jeszcze imienia, na razie incognito w brzuszku jakies typy sa, były ale maz powiedział z ejak urlop bedzie miał to bedzie myslał
To dobrze, że sobie radzicie u nas od początku był tylko Dominik chociaż Szymek sobie ubzdurał, ze dzidzia w brzuszku to Adaś i całą ciążę nie dał się przekonać do Dominika ale jak przyjechaliśmy ze szpitala to o Adasiu zapomniał

Cytat:
no coz..moje dziecko się inhaluje bo znowu zaczęła mi nosem furczeć ale ja się już skłaniam coraz bardziej do myśli,że ona ma ten katar alergiczny...

Zdrówka dla małej - a robiłaś jej jakieś badania w kierunku alergii?

przedszkole to fajna rzecz, a jak Szymek się nudzi w domu to tam przynajmniej będzie zajęty przez kilka godzin a ty będziesz mogła spokojnie zająć się Dominikiem fajnie, ze ci pomaga rodzinka, to jest ważne

Oby tylko mu się tam spodobało

Szymuś to cała mamusia a po małym w ogóle nie widać, że ma zespół Down'a..słodziutki jest
Szymek to najbardziej do mojej mamy podobny chociaż teraz powoli upodabnia się do tż. A Domiś to faktycznie nie ma aż tak mocnych cech ZD - słodziak z niego niemożliwy to fakt

Dominik

Martynka
Stary 2014-06-19, 22:05   #1485
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Ja pierdzi musiałam nadrabiać

Cytat:

Dominika już mi tak nie podchodzi, nie wiem czemu

hehe pamiętam jak Szymon był malusi i budowała stelaże z różnych rzeczy żeby mógł pić mleczko bo mała zawsze wtedy właśnie coś musiała zrobić do wc potem nauczyła się sama brać nocnik z ubikacji rozbierać się siadac majstrować i potem czekała koło nas psując przeokrutnie atmosferę

Cytat:
hejjjj

Jak to jak będzie, będzie wesoło będzie dobrze ja też sie bałam przed Szymkiem a teraz jakiś taki looz mam jakby mnie już ten temat nie dotyczył

Cytat:
Jakie słodziaki Dominik wydaje się być większy chyba będzie taki klusek jak mój Szymon a Twój Szymek jaki szczęśliwy

Cytat:

U nas na zebraniu radzili aby przez pierwsze 2 tygodnie zabierać maluchy wcześniej, powoli wydłużać czas pobytu. My żeby się dostać wpisaliśmy małą od 7 do 17 u nas tylko CI z maksem godzin się dostali...

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Zgadzam się z natka nie jest tak źle. Szczerze to myślałam że będzie gorzej. Człowiek już nie rozkminia nad wszystkim tysiąc razy, bardziej na luzie.
Ale pewnie są takie dni że się odechciewa. U nas przeważnie jak karmie Emilke to Bartkowi chce się siku lub kupkę i jest wesoło

Właśnie przy drugim dziecku wszystko jest z mniejszym stresem a i te drugie jakoś tak szybciej rosną u nas też mała długo jak Szymon pił mleczko to chciała kupę czy siku więc zaczęłam ją wysadzać przed karmieniem małego

będzie dobrze

No to brzmi jak kolka współczuję. A powiedz mi odbija jej się?? Ulewa??

a jak tam imię wybrane? Jak się czujesz?na kiedy masz termin?

Narazie dałam na luz, u nas wszystkie imiona były wybierane krótko przed porodem poza tym płeć nie zbyt pewna ciągle. Samopoczucie przy 3 ciąży z takimi małymi odstepami nie jest już zbyt wesołe to jest dopiero połowa a mnie już ostro plecy dają popalić no i zmęczenie prawie notoryczne a tu nie ma nikogo komu bym choć jednego smerfa mogła na chwilę podrzucić

Asiu a Wy już macie imię wybrane? Jak się czujesz?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jeju a to nie jest wszystko to samo??? sporo tego :/ kurcze u nas przy Martusi sam espumisan wystarczał

Cytat:

Wbijaj do alergologa jakiegoś Aga bo u was to już nie wiem kiedy jeden katar się kończy a drugi zaczyna ja nas już umówiłam na 17 września muszę jeszcze skierowanie załatwić.

ja własnie na to liczę dla Martki a niech tam marze tymi farbami i plastelinami, ja przy młodym nie mam czasu jej pilnować

ja nie umiem tego dostrzec przy takich maluszkach, każde tak samo słodkie

cała bateria leków ale może faktycznie u malej zaczęły się kolki...oby nie
No oby nie bo to masakra dla rodziców i dziecka:/

A u nas chore smerfy i mnie gardło zaczyna boleć ale czego się spodziewać jak jest ciepło i strasznie wieje...

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-19, 23:13   #1486
agus1978
Wtajemniczenie

no więc dziecko furczy, z nosa się leje i kaszel znów dwa tygodnie spokoju...
Cytat:
Szymek to najbardziej do mojej mamy podobny chociaż teraz powoli upodabnia się do tż. A Domiś to faktycznie nie ma aż tak mocnych cech ZD - słodziak z niego niemożliwy to fakt
ja tam widzę Szymka jako miniaturkę ciebie..ten sam uśmiech a do alergologa chyba wymuszę skierowanie od pedi bo ileż można..a testów jej nie robiłam jeszcze ale już jestem bliska ich zrobieniu...
Cytat:
Ja pierdzi musiałam nadrabiać

mnie tez cieszy ruch u nas

hehe pamiętam jak Szymon był malusi i budowała stelaże z różnych rzeczy żeby mógł pić mleczko bo mała zawsze wtedy właśnie coś musiała zrobić do wc potem nauczyła się sama brać nocnik z ubikacji rozbierać się siadac majstrować i potem czekała koło nas psując przeokrutnie atmosferę
Martusia jest boska

U nas na zebraniu radzili aby przez pierwsze 2 tygodnie zabierać maluchy wcześniej, powoli wydłużać czas pobytu. My żeby się dostać wpisaliśmy małą od 7 do 17 u nas tylko CI z maksem godzin się dostali...
u nas niczego takiego nie mówili ale dla mnie to jest trochę bezsensowne...lepiej niech dziecko od początku wie, ile czasu będzie w przedszkolu i kiedy mama/tata będą je odbierać..Misia mi tez płakała na początku pobytu w klubie ale przestała po czasie...o tym płaczu u nas też mówiła dyrektorka, że czasami adaptacja trwa nawet dwa miesiące ale ważne jest nieuleganie dziecku i konsekwentne zaprowadzanie dziecka i mówienie mu, kiedy zostanie odebrane, np. po obiedzie/drzemce

A u nas chore smerfy i mnie gardło zaczyna boleć ale czego się spodziewać jak jest ciepło i strasznie wieje...
ech..współczucia mocne..kurujcie się jakoś
Stary 2014-06-20, 10:11   #1487
danika
Zakorzenienie

dziewczyny ja mam dziś cudowny dzień, od ciąży takiego nie miałam - ja na uropie, Olga w żłobku, obiad z wczoraj

jak mi się zechce to posprzątam przynajmniej na górze

Cytat:
u nas niczego takiego nie mówili ale dla mnie to jest trochę bezsensowne...lepiej niech dziecko od początku wie, ile czasu będzie w przedszkolu i kiedy mama/tata będą je odbierać..Misia mi tez płakała na początku pobytu w klubie ale przestała po czasie...o tym płaczu u nas też mówiła dyrektorka, że czasami adaptacja trwa nawet dwa miesiące ale ważne jest nieuleganie dziecku i konsekwentne zaprowadzanie dziecka i mówienie mu, kiedy zostanie odebrane, np. po obiedzie/drzemce
u nas w żłobku to samo cioteczki mówiły - pierwsze kilka dni chodziła na 2-3 godziny a potem już na cały dzień, żeby wiedziała jak to zawsze będzie a w przedszkolu jest tydzień adaptacyjny ostatni tydzień sierpnia a potem już heja

tzn jasne, że jak rodzice nie pracują to można zaprowadzać dziecko na 3 czy 4 godziny, ale jak trzeba do pracy to wydaje mi się, że nie ma co przedłużać tego "krótszego" dnia w przedszkolu

Irmith zdróweczka dla maluszków podziwiam CIę, że sama ogarniasz to towarzystwo całymi dniami

Natko przecież Szymek to cała Ty a już uśmiech całkowicie maminy

Edytowane przez danika
Czas edycji: 2014-06-20 o 10:12
danika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-20, 20:40   #1488
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
dziewczyny ja mam dziś cudowny dzień, od ciąży takiego nie miałam - ja na uropie, Olga w żłobku, obiad z wczoraj
piękne to uczucie..ta cisza i spokój, nie?
jak mi się zechce to posprzątam przynajmniej na górze
i natchnęło cie?
u nas w żłobku to samo cioteczki mówiły - pierwsze kilka dni chodziła na 2-3 godziny a potem już na cały dzień, żeby wiedziała jak to zawsze będzie a w przedszkolu jest tydzień adaptacyjny ostatni tydzień sierpnia a potem już heja
u nas jest tylko dzień otwarty 29 sierpnia i na nim będą już znaczki rozdawane do szafek
Stary 2014-06-20, 21:13   #1489
danika
Zakorzenienie

Cytat:
u nas jest tylko dzień otwarty 29 sierpnia i na nim będą już znaczki rozdawane do szafek
u nas cały tydzień - od 9 do 12 są zajęcia dla maluszków. w sumie fajnie, u nas trochę się to mija z celem bo my jedziemy od 1 do 10 września na wakacje to prawie młoda o przedszkolu zapomni ale niech idzie

a teraz w przyszłym tygodniu można przychodzić z dziećmi po 15 żeby się pobawiły, popatrzyły na przedszkolaki, ale to mi się wydaje trochę bez sensu

a posprzątałam na górze elegancko nawet cały dom odkurzyłam
danika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-20, 22:08   #1490
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
u nas cały tydzień - od 9 do 12 są zajęcia dla maluszków. w sumie fajnie, u nas trochę się to mija z celem bo my jedziemy od 1 do 10 września na wakacje to prawie młoda o przedszkolu zapomni ale niech idzie

a teraz w przyszłym tygodniu można przychodzić z dziećmi po 15 żeby się pobawiły, popatrzyły na przedszkolaki, ale to mi się wydaje trochę bez sensu

a posprzątałam na górze elegancko nawet cały dom odkurzyłam
ja się pytałam dyrektorki przedszkola, czy sa jakieś adaptacyjne zajęcia to powiedziała, że nie, bo jakby teraz zaczęła chodzić to by się przyzwyczaiła do innej pani i dzieci..więc trochę bez sensu..a tak to pójdzie od września do nowej grupy i albo będzie znowu ryk albo jakoś to płynnie pójdzie i za posprzątanie moje szafy i reszta domu czeka na moje wolne
Stary 2014-06-21, 07:55   #1491
AgnesD
Rozeznanie

My po wizycie Mala wazy ok 1700 nie bedzie jakas duza, raczej norma srednia z gin juz wstepnie umowilam sie na cc okolo 12, 13 Sierpien. Tyle tylko, ze miala ona mi robic cc a okazuje sie ze ma urlop dobrze, ze to moja druga cesarka to mi juz obojetnie kto to bedzie robil

29 lipca idziemy do niej do szpitala poogladac wszystko, pogadac I ktg
A dzien przed cc musze isc do szpitala na pobranie krwi I rozmowe z anestezjologiem. Pytalam sie czy wtedy juz musze zostac w szpitalu, ale nie - wszystko zalezy jak ja bede chciec. Ale ja to do domku raczej bdde wolec

Aaa chcialam pochwalic Igorka, ze byl bardzo grzeczny I wytrzymal ze mna 2 godz u gin

A Tz tez juz po wyciagnieciu druta z reki podobno strazzny bol.
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-21, 22:04   #1492
agus1978
Wtajemniczenie

no i młoda ma znowu antybiotyk wrrrr...jedyny plus jest taki, że już mi odpadnie płacenie za ten tydzień w przedszkolu...tylko w czwartek się przejdziemy,zabierzemy rzeczy młodej, podziękujemy i pożegnamy..i mała ma wakacje aż do września
Cytat:
My po wizycie Mala wazy ok 1700 nie bedzie jakas duza, raczej norma srednia z gin juz wstepnie umowilam sie na cc okolo 12, 13 Sierpien. Tyle tylko, ze miala ona mi robic cc a okazuje sie ze ma urlop dobrze, ze to moja druga cesarka to mi juz obojetnie kto to bedzie robil
oby ktoś dobry ci robił tą cc...
A dzien przed cc musze isc do szpitala na pobranie krwi I rozmowe z anestezjologiem. Pytalam sie czy wtedy juz musze zostac w szpitalu, ale nie - wszystko zalezy jak ja bede chciec. Ale ja to do domku raczej bdde wolec
no nie dziwię się
Aaa chcialam pochwalic Igorka, ze byl bardzo grzeczny I wytrzymal ze mna 2 godz u gin

dla tż też...już ma z głowy
Stary 2014-06-24, 15:07   #1493
agus1978
Wtajemniczenie

Dobry drugi dzień masakry wystepowej prawie za mną, jeszcze cztery zostały Misia lata po domu, kaszle masakrycznie, z nosa się leje ale nie jest tak źle w sumie..może jutro pójdziemy na chwilę na spacer, niech się przewietrzy...jak tam nasze dzieciaczki i brzuchatki?
Stary 2014-06-24, 21:07   #1494
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Hej

Smarkamy jak ta lala dziś się wietrzyliśmy w drodze do pedi ale nie żal nam bo pogoda i tak jest słaba :/

No i zgodnie z tytułem wątku za chwilę zaczniemy obchodzić 3 urodzinki spamować laski

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2014-06-24, 22:05   #1495
19natka88
Zakorzenienie

My mamy ostatnio bardzo intensywne dni a do tego Dominik nie śpi prawie wcale w ciągu dnia więc na kompa mało czasu
Ale dzisiaj matka zrobiła się na człowieka i w końcu odświeżyła kolor włosów

Cytat:
Dominika już mi tak nie podchodzi, nie wiem czemu

Ja z Szymkiem walczyłam jeszcze w ciąży żeby sam korzystał z wc i nawet się udało, ale do dzisiaj się zdarza że koniecznie coś chce jak mam małego przy cycu

Jak to jak będzie, będzie wesoło będzie dobrze ja też sie bałam przed Szymkiem a teraz jakiś taki looz mam jakby mnie już ten temat nie dotyczył

Z drugim łatwiej co nie? Jakoś tak się człowiek nie trzęsie nad wszystkim. A z trzecim to już całkiem pikuś

Jakie słodziaki Dominik wydaje się być większy chyba będzie taki klusek jak mój Szymon a Twój Szymek jaki szczęśliwy
Dominik nadrabia marne początki (przez 3 tygodnie nie potrafił wrócić go wagi urodzeniowej)- na dzień dzisiejszy mająć 2,5 msc ma jakoś 5.300g a urodził się z wagą 3350. Szymek w jego wieku miał prawie 7 kg Oni obaj takie wesołki a Twój Szymek jak wagowo?
Zdrówka dla dzieciaków

Cytat:
ja tam widzę Szymka jako miniaturkę ciebie..ten sam uśmiech a do alergologa chyba wymuszę skierowanie od pedi bo ileż można..a testów jej nie robiłam jeszcze ale już jestem bliska ich zrobieniu...
Musiałabym zeskanować zdjęcie mojej mamy w jego wieku - padłybyście jacy są podobni
Zdrówka dla małej

Cytat:

Natko przecież Szymek to cała Ty a już uśmiech całkowicie maminy

Cytat:

za szczęśliwe rozwiązanie.

Dominik

Martynka
Stary 2014-06-25, 22:05   #1496
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

No to brawa za zrobienie ja nie mam siły wieczorami na nic

Co do spania dzieciaki mają takie etapy a Twój smerf jest jeszcze maluni także będzie sypiał mój smerfolud kiedyś fajnie spał mi po 3 godziny a teraz nie dość że jedna drzemka to jeszcze 1,5 godziny i już dalej woła do roboty od dwóch dni jedyne co chce robić to chodzić po domu za rączki i jak tylko go puszczam bo muszę choćby wstawić mu obiad do zagrzania zaraz jest mega ryk wesoło, ma charakterek synuś nie ma co

Z drugim i łatwiej i odważniej przy Szymku jak mi pielęgniarka środowiskowa dawała rady co do karmienia to wysłuchałam i po swojemu robiłam tylko słabo jak do lekarza trzeba iść bo dwójkę muszę na wizycie ogarniaćteraz pielęgniarki prawie mdlały jak mnie widziały z dwójką i brzuszkiem...

Natuś mój Szymon jak się urodził to ważył 3720 czyli grosze więcej niż Twój i tez mieliśmy problemy z przybieraniem bo próbowałam karmić, młody wisiał ciągle ale okazało się że nie ssał tylko żuł jak smoczek... ciągle głodny ciągle ryczący a na wizycie 10dni po urodzeniu miał sporo mniej niż miał przy wyjściu ze szpitala że o masie urodzeniowej nie wspomnę także my szybko musielismy na mm przejść i wtedy to już ruszył ostro dziś waży gdzieś koło 10kg, dokładnie się dowiemy teraz jak będziemy szli na szczepienie bo znów termin nam się zbliża.

ale naprodukowałam a mała mi ciągle śpiewa z łóżeczka chyba ją spacyfikuję

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2014-06-26, 11:44   #1497
19natka88
Zakorzenienie

Ależ mamy lato...leje od wczoraj wieczora Jedyny plus taki, że Dominik się naprawił i wróciły mu drzemki w dzień i chyba to był skok bo razem z drzemkami zaczął "rozmawiać" z nami

Mój Szymek też charakterny jest

I przy drugim człowiek jakoś odporniejszy na płacze itp

U nas problemem była żółtaczka - bo Domiś ładnie ssał na początku i pokarm też miałam szybko ale potem w 4 dobie przyszła żółtaczka i lipa - potrafił spać po 6h i nie można go było dobudzić - mało co pokarmu nie straciłam i siedziałam nad nim i płakałam, że nie chce jeść, ale po jakichś 2 tygodniach minęło to dziadostwo i od tego czasu większych problemów z jedzonkiem nie ma

Dominik

Martynka
Stary 2014-06-26, 18:09   #1498
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
Ależ mamy lato...leje od wczoraj wieczora Jedyny plus taki, że Dominik się naprawił i wróciły mu drzemki w dzień i chyba to był skok bo razem z drzemkami zaczął "rozmawiać" z nami

Mój Szymek też charakterny jest

I przy drugim człowiek jakoś odporniejszy na płacze itp

U nas problemem była żółtaczka - bo Domiś ładnie ssał na początku i pokarm też miałam szybko ale potem w 4 dobie przyszła żółtaczka i lipa - potrafił spać po 6h i nie można go było dobudzić - mało co pokarmu nie straciłam i siedziałam nad nim i płakałam, że nie chce jeść, ale po jakichś 2 tygodniach minęło to dziadostwo i od tego czasu większych problemów z jedzonkiem nie ma
super, że się wszystko szybko ustabilizowało i teraz jest wszystko ok i oby tak dalej
Stary 2014-06-26, 21:14   #1499
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Czyli udało się wam KP?? u mnie drugi raz porażka

A widzisz może u nas to też skok my mamy płacze prawie non stop gdzie Szymon był wiecznie uśmiechniętym dzieckiem a jeszcze mała nie słucha i robi mi wszystko na przekór

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2014-06-26, 21:36   #1500
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
super, że się wszystko szybko ustabilizowało i teraz jest wszystko ok i oby tak dalej
Nie dziękujemy

Cytat:
Czyli udało się wam KP?? u mnie drugi raz porażka

A widzisz może u nas to też skok my mamy płacze prawie non stop gdzie Szymon był wiecznie uśmiechniętym dzieckiem a jeszcze mała nie słucha i robi mi wszystko na przekór
Udało się a będziesz 3 raz próbować z kp?
Ja tam wierzę w skoki i u Szymka i u Dominika się idealnie sprawdzają, z tym, że Domiś jako urodzony 2 tyg wcześniej przechodzi skoki 2 tygodnie później

Dominik

Martynka
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości