|
|
#1051 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Cytat:
my też nic konkretnie jeszcze nie zaplanowane.. na pewno jedziemy do dziadków na 2 3 dni, później w góry do domku rodziców męża i planujemy Zakopane albo Tatralandię ale gdzie w końcu będziemy to sami jeszcze dokładnie nie wiemy ja bardzo chciałam w Bory Tucholskie, Charzykowo i okolice ale tż nie chce bo znowu od nas 600km i z powrotem też i tak cały czas za kółkiem ;/ i na prawdę nie ma jakiejś pl strony gdzie można się w tym odnaleźć? Twój mąż był już w Polsce? zwiedzał? (tak z ciekawości pytam )
|
|
|
|
|
#1052 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() JolanT, za staranka Pani, oceanu cierpliwości życzę ![]() Moderna, http://pl.tripadvisor.com/Hotel_Revi...n_Islands.html BYou, niestety jestesmy brutalni i myjemy mu normalnie. Staramy sie robic to szybko i od razu po spłukaniu wycieram mu oczy i staram się uspokoić. Płaczu troche jest, ale najwazniejsze ze nie zraża się do samej kąpieli. Stwierdziłam że jest szansa ze sie przyzwyczai po kilku razach. Zobaczymy. Na ten moment myjemy włoski raz na tydzien ![]() Kupiłam dziś jaja perliczkowe. Na dniach znowu będę testować. Jak przejda, to bedzie super, bo mam sprawdzoną babkę z towarem i cenowo lepiej wychodzi niz przepiórcze. |
|
|
|
#1053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kciuki za testy jajeczne. J. ostatnio jadł kluski lane, z normalnego jaja i nic mu nie było. niby malutko tego jaja zjadł, ale są postępy. a bałam się tego testowania.. |
|
|
|
|
#1054 |
|
MBZ♥
|
Alliw to oby jajca posmakowały i przeszły test tolerancji
![]() Uśmiałam się z tego towaru ![]() Zoś na szczęście lubi być polewana z prysznica, myjemy Jej głowę/włosy codziennie-jakoś tak nam weszło w nawyk. Monika, Zosia też się położy na plecach, spłukujemy na siedząco, ewentualnie jak leży na brzuchu
|
|
|
|
#1055 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Za nocnik ![]() Jeszcze nie doczytałam co z wynikami met... ale bardzo się cieszę, że Bartuś ruszył i tak przyspieszył Cytat:
Z brawem też się zastanowię ![]() Cytat:
|
|
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
halo! ale tu pusto, buuu.
opłaciło się kupować tyle książek bo Florek w końcu zaczyna się nimi interesować
|
#1057 |
|
Raczkowanie
|
Dragusia88
siostra jednak nie bardzo się tym interesowała (stwierdziła że mają mieszkanie to nie potrzebny jej hotel ) ale znajomy napisał mi tak : Zatrzymywaliśmy się w hostelach. Cena przy grupie 7-osobowej to około 20 euro za noc. Wszystko zależy od lokalizacji oraz hostelu Miejsca na nocleg wyszukiwaliśmy i zamawialiśmy bez problemu tutaj: http://www.hostelworld.com/ Hostels Worldwide - Online Hostel Bookings, Ratings and Reviews www.hostelworld.com Hostels Worldwide - Online Hostel Bookings, Ratings and Reviews www.hostelworld.com nie wiem czy pomocne oni jechali bez dziecka
Edytowane przez Lukrecjas Czas edycji: 2014-06-26 o 11:36 |
|
|
|
#1058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
nie wierze, ze tu tak cicho, no nie wierze ![]() My dopiero wrocilismy- bylam wyrobic paszport dziecku. Najpierw zdjecie biometryczne - ile bylo zabawy, zeby zrobic mojemu malemu zdjecie paszportowe uczepiony mnie jak malpka, nie dal sie puscic, a mial tylko siedziec u mnie na kolanach, na niewielka odleglosc, by mnie na zdjeciu nie bylo - zabawianie miasiem, usmiechy i wystawianie jezyka, dopiero banki mydlane daly rade, tzn. troche daly rade, bo M. ma wyraz twarzy, jakby spotkal ufoludka ale panie byly bardzo mile, i dalismy rade ![]() W urzedzie kolejka - 25 osob bylo przed nami, czekalismy 1,5 godziny - ale niespodzianka, bo paszport wydany od reki (paszporty dla dzieci drukuja od razu w urzedzie
|
#1060 | |||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
zaraz poczytam co tam u Was. U nas wychodzą 2 dolne trójki, więc nie wesoło z dziuba się leje ślina , nocki niespokojne, w dzień momentami nie do zniesienia... ale już widzę maleńkie dziureczki w dziąśle więc chyba jesteśmy na finiszu.Poza tym 24 czerwca zostałam doktorową (tż się obroniłMnie od wczoraj boli lewy migdał, w nocy spać nie mogłam bo aż mnie ucho zaczęło kłuć w ciągu dnia troszkę lepiej. W pracy... wczoraj miałam taki dzień że myślałam że sobie w łeb strzelę itp. no masakra jakaś a na koniec pracy klientka do szefa: ale ma pan przemiłą i zawsze uśmiechniętą pracownicę---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
)---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- za podjętą decyzję ![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- ![]() Zaczyna się stresować bo w poniedziałek ma pierwszą chemię ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
|
|
#1061 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za ząbki!No widzisz, miło ![]() ---------------- K poszedł spać, nie ma teraz tej drugiej drzemki i zasypia teraz po 19, 20. Bardzo mnie to cieszy, bo jednak śpi dłużej - nawet 11 h Ale zawsze chodził tak koło 22 spać i teraz nie mam co robić jak już lula Nie no biore sie zaraz za pakowanie zmywarki, pooglądam tv i tez sie wczesniej poloze. No własnie gdzie jest Despa, Amelie tez sie nie udziela.... |
|||
|
|
|
#1062 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ad 2 - juz niebawem za kwileczke .Cytat:
.Cytat:
.no i za ekspresowe wyrobienie Cytat:
- no i jestem .... i powiem wam co - juz nie bede sie musiala BIC o kompa jak przyjade w odwiedziny do rodzicow - ojczulek dal sie namowic na neta z wifi .u nas spoko dzis rano padalo - ale Milus usnol po pobudce o 5.45 i wstal az o 7.50 uwazam to za suksec - no ale mial 2 pobudki w nocy zadne zeby na razie nie ida - a potrafi spac nawet 3h na drzemce :P ja juz w niedziele wylatuje do NO i zostawiam Milusia na cale 10dni !!!! jak ja to przezyje
|
||||
|
|
|
#1063 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla tatuśka ![]() pewnie jak bym miała zostawić Oliwcie to też bym miała stresa ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- a żebyś wiedziała - małpiszon jeden!
|
|
#1064 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1065 | |||
|
Zadomowienie
|
cześć! ulala to się naczytałam aż mnie oczy bolą ![]() Dziewczyny zna się któraś na photoshopie albo jakimś podobnym programie? Cytat:
kciuki za test u nas mycie głowy codziennie i też rochę na brutala tż spłukuje. kubkiem na czubek głowy ale zauważyłam, ze jak spłukanie poprzedza się odliczaniem raz, dwa trzy to lepiej znosi. chyba wie czego się spodziewać. tak babka na basenie robi jak polewa a tak w ogóle to K. chyba jedyny na kursie, który łyka wodę podczas zanurzania zamiast wstrzymać oddech. za duży(za stary) już jest na nurkowanie Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki, żeby migdałek się uspokoił i nic się nie rozwinęło. mnie coś gardło pobolewa i już mam wizję anginy ![]() dla Pani doktorowej no i gratulacje dla doktora ![]() to się musiało głupio zrobić szefowi i dobrze podwyżka się należychyba to nie to, bo dziś już nic nie czułam. uff Kasia super z tym wi-fi
|
|
#1066 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Jaja perlicze zaliczone pozytywnie Cytat:
![]() A żeby było śmieszniej, to gdy we wtorek pognałam z rańca na rynek, żeby tą kobitę namierzyć (bo kojarzyłam ze kiedyś właśnie pojawiała się we wtorki i piątki), to patrze jest babka, ale nie ma jajek tylko ryby ale byłam pewna, że to ona więc zagaiłam. Powiedziała, że aktualnie jaj nie przywozi, bo ma mało i sprzedaje tylko dla stałych klientów, ale gdy powiedziałam ze chodzi o perlicze to mówi że spoko, przywiezie. No, i następnego dnia odbierałam te jajka w umówionym punkcie, u faceta, który sprzedaje odzież roboczą Uwielbiam takie "swojskie" klimaty ![]() Cytat:
Cytat:
![]() kciuki mocne za kuzynkę dla Ciebie zdrówka ![]() i dla Oliwki Cytat:
Cytat:
najważniejsze że będzie pod dobrą opieką i dla ojczulka za podjęcie męskiej decyzji ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- dobry pomysł z tym odliczaniem, wypróbuje A i wiecie co, szukałam dziś jakichś porad odnośnie mycia zębów, bo u nas wciąż z tym problem i w kilku miejscach znalazłam wpisy osób które używają szczoteczek elektrycznych dla dzieci kilkunastomiesięcznych. Że niby to ograniczenie od 2 czy nawet 3 lat jest związane z tym ze jest urządzenie elektryczne(czy tam elektroniczne) i powinno być używane pod nadzorem osoby dorosłej, ale niby samo w sobie zębom naszych dzieciaczków nie szkodzi. |
|||||
|
|
|
#1067 |
|
Zadomowienie
|
kwiatuszkekk- a o co dokładnie chodzi, może mogłabym pomóc?
|
|
|
|
#1068 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Nie dodałam, że to przez wizyte tesciowej wczoraj. Bo mi posprzatała w kuchni, wstawiła zmywarke, pomyła troche w rękach Została jeszcze góra prasowania ale migam się od tego jak tylko moge ![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Kasia, a czemu zostawiasz Milusia w Pl i wracasz sama? 10 dni - zapłakałabym się chyba, najdłuzej nie widziałam Kubcia 2 dni ![]() No ale na pewno będzie miał dobrą opiekę a Ty sobie trochę odsapniesz ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Dziewczyny czy Wasze dzieciaki kumają już sortery??? Bo ucze teraz K sortowania do garnuszka klocuszka i ciekawam czy załapie czy za wczesnie jeszcze...
|
|
|
|
#1069 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za zaliczone jaja a co do kupna jaj to od razu przypomniała mi się scena z filmu pt/; "Miś" ( nota bene coraz bardziej rzeczywistym w moim mniemaniu )"Panie! tu nie jest salon damsko-męski! Tu jest kiosk ruchu! Ja tu mięso sprzedaję! " musiałam ![]() My na paszport czekaliśmy 3 tygodnie ![]() szczoteczkę mamy zwyczajną - T myje po swojemu, z naciskiem na dolne ząbki |
|
|
|
|
#1070 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
Mikul, mój aniołeczek kochany śpi. Mamy juz komplet czwórek. Czekamy teraz na najgorsze trójeczki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mikołaj jeszcze by dodał: ja chcę pić wodę z węża ogrodowego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za decyzję i ![]() Ewcia Dziadostwo my już to mamy za sobą.Cytat:
Ale migusiem to u Was idzie ![]() Cytat:
dla klientki, a dla szefa za czepianie i mam nadzieję, że mu się bardzo głupio zrobiło Cytat:
Przeżyjesz ![]() Cytat:
Ale jak mu do połowy wsadzę to wpycha do końca i kołko wsadza już sam ![]() A tak poza tym trudno włożyć te klocki tam.
|
|
#1071 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet moja szczotka do włosów jeździ po łazience: "buuuuu byyyyyy bwwwwwww...." ____________ jak mowa o samochodzikach to mogę polecić te z ikei, odkryliśmy je kiedyś w bawialni i od ponad miesiąca są baaaardzo intensywnie użytkowane. duże części, jedyna wada to fakt, że się rozkładają na kilka (fruwających wszędzie) części. |
|
|
|
|
#1073 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gdzie takie tesciowe mozna dostac? ![]() J. odrobine kuma sorter. Wrzuci kolko i kwadrat, ale taka zupelnie swiadoma zabawa to to nie jest ![]() Cytat:
Moja kolezanka urodzila wczoraj coreczke, Melanie (chyba, bo wciaz sie jeszcze waha nad imieniem )
|
||
|
|
|
#1074 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
dzień doberek my dziś lub jutro rano jedziemy do rodziców, ale i tak przez weekend pustki wiec bez różnicy ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
|
|
#1075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() anika dla Pani Doktorowej Milus spi a my w3 znaczy sie 3siostry beda zaraz graly w OSADNIKOW - siostra dokupila wersje rozszerzona - mora i oceany |
|
|
|
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
alez pustki.. i to juz nawet nie w weekend, ale tez w tygodniu.. przykro mi tak tez jakos, bo kazdy czyta chetnie, ale co z pisaniem - zeby czytac, ktos musi przeciez pisac ![]() Niedlugo odniose wrazenie, ze to "moje" forum ![]() Polecam artykul, dosc ciekawie i przystepnie napisany http://www.katolik.pl/pojde-sobie-i-...16,cz.html?s=1 (nie sugerujcie sie strona katolik, nie ma nic wspolnego - artykul jest o wychowaniu dzieci bez klapsow )A i jezszce wspomne o tym, ze jestem w trakcie lektury NIE z milosci (na razie przyczytalam polowe - to krociutka ksiazeczka, ma zaledwie cos ok.90 stron, w ciagu max. 2 godzin, jezeli ktos ma czas, mozna ja lyknac ) - i musze przyznac, ze dosc podoba mi sie ta zasada , ze to nie dziecku wyznacza sie granice, a sobie - czyli co z naszego punktu widzenia jest dopuszczalne a co nie, poniewaz narusza nasze potrzeby czy wartosci, jak daleko dziecko moze sie w nich poruszac. (przyklad zamiast Nie wolno Ci bawic sie tym mlotkiem! - Nie chce bys bawil sie tym mlotkiem (to jest nasza granica, nie chcemy tego). Zamiast nie wolno Ci wchodzic w butach do salonu - Chce, bys zdejmowal buty, zanim wejdziesz do salonu)I tak zaczelam sie zastanawiac (ciekawa jestem, co panika tez o tym mysli) jakie ja mam granice - i ciezko mi je wskazac, czy oznacza to, ze sa bardzo plynne, czy moze ja wielu granic dla siebie nie ustalilam? np. mam swoj komputer, jest on moj, nie lubie sie nim dzielic - moje dziecko chetnie chcialoby sobie pouderzac w klawisze, w pierwszym momencie mysle NIE, natomiast w drugim ulegam - uderza w klawisze, dopoki nie wyksoczy jakis komunikat, i tu pojawia sie granica, nie chce by dziecko przez przypadek cos skasowalo, wiec mam wybor zakonczyc zabawe, albo wlaczyc arkusz kalkulacyjny, w ktorym dziecko nadal bedzie moglo klikac. I tak jest u mnie chyba ze wszystkim, nie znalazlam (a przynajmniej jeszcze nie) trwalych granic, ktore sa nieprzekraczalne - zawsze sie pojawiala jakas alternatywa, i tez w pewien sposob uleglosc (ze przeciez nic takiego sie nie stanie - oprocz np. wiekszego sprzatania). Zastanawia mnie to, czy taki brak swoich granic moze prowadzic jednak do zlego wychowania dziecka? edit. a moze do trwalych granic naleza np. zasady moralane - nie bij, nie krzycz, nie kradnij itp. ? bo one sa nieprzekraczalne .. hmm... cos czuje, ze jest ich na pewno wiecej, tylko akurat teraz ciezko wpasc na to, o jakie chodzi ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Demeter M. najbardziej lubi wyrzucac i wrzucac klocki przez duzy otwor ale potrafi tez wrzucic kolko ![]() achna ale to nie jest udane foto, typowe do dokumentu, ja tam sie lubie chwalic ladnymi zdjeciami ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- anika brawo dla klientki, i dla usmiechnietej pracownicy ![]() a szefowi kij w.. ![]() oby trojki szybko wyszly
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-06-27 o 12:32 |
|
|
|
#1077 |
|
MBZ♥
|
Moderna ja nim przeczytałam Juula to łapałam sięna tym, że tłumacząc coś Zosi nie mówię tylko: nie wolno, zostaw nie ruszaj tylko dołączam całą otoczkę/formułkę w stylu: córeńko nie chcę żebyś wchodziła na krzesło bo możesz się poślizgnąć upaść i nabić guza. Z wchodzeniem w butach to zawsze dodaję, że buty trzeba ściągnąć i włożyć do szafki bo posprzątałyśmy i szkoda czasu żeby robić to kolejny raz
nie wiem na ile Ona z tego rozumie ale działa Do laptopów Ją ciągnie ale staramy się odwracać uwagę. Jedynym wyjątkiem są pogawędki z Dziadkami na skajpie ale interweniujemy kiedy chce tłuc w klawisze itp. i znów z otoczką. Jednak w takich kwestiach--prócz bezieczeństwa oczywiście--- płynne granicach nie zrobią wg mnie krzywdy. Art przeczytam potem bo teraz czas goni. Ale migiem u Was ten paszport ![]() Anika to w dalszym ciągu posyłam ciepłe mysli w kierunku Kuzynki ![]() Brawo Pani Doktorowo ![]() Żeby zęby szybko wyszły ![]() Kasia dasz radę ![]() Alliw pogratuluj Koleżance ![]() Jaka konspira z tymi jajcami Super, że jajka smakują i krzywdy nie robią Monika jakiś kierowca rajdowiec Ci rośnie ![]() Jola dla Ewy za umiejętności![]() Achna kciuki za zniknięcie plamek ![]() Kwiatuszku mam nadzieję, że to nie był zapach na chorobę ![]() Podobno maluchy do ok 6msc mają zdolność pływania/nurkowania a może i krócej:/Demeter ten sorter w którym wkłada się od góry jest prawie opanowany tzn jak mówimy: a gwiazdka, trójkąt gdzie to wrzuca, garnek na klocek jak przewróci na bok to radzi sobie z naszymi podpowiedziami i pomocą![]() Teściowa-skarb ![]() Lukrecja kocham ten film |
|
|
|
#1078 |
|
Zadomowienie
|
Moderna-
tak z ciekawości- na czasie fb'owym ktoś się udziela? |
|
|
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
BYou no wlasnie wydaje mi sie, ze dosc czesto ulegam - bo najpierw w myslach kolacze sie nie, nie wolno, ale jak chcwile nad tym pomysle, to dlaczego wlasciwie nie ? np. taplanie reka w misce z woda - woda sie rozchlapie i bede musiala zmywac, przebierac skarpetki itp. -ale czy to wlsaciwie cos zlego? moja granica w pewnym momencie sie rozplywa i mowie tak, mam czas zeby dzisiaj posprzatac, a dziekcu daje przetrzen, niech sie bawi, eksperymentuje - ale z drugiej strony tez to chyba troche niebezpieczne, bo gdzies w pewnym momencie sie mozna zagalopowac i pozwalac zbyt wiele, zbyt czesto - no i raz pozwalam, a innym razem nie, bo dzisiaj nie mam czasu na sprzatanie - wiec to tez takie do konca jasne nie jest. Lapie sie wlasnie czesto, ze ulegam swoim "granicom", bo nie sa one wystarczajace trwale
![]() Ja tez wlasnie zawsze tlumacze i wychodzi z tego litania u nas dziala - ale Juulowi chodzilo o to, ze to sobie mamy wyznaczac granice czyli ja nie chce bys sie bawila moim komputerem, mowiac nie wolno wyznaczamy granice dziecku, czyli mu ja narzucamy.Ciekawe to jest, od wczoraj czesciej mowie zamiast nie wolno - nie chce lub chce, zeby.. ![]() JolanT kilka osob sie udziela, dlugo byla cisza, od kilku dni pojawiaja sie wpisy
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-06-27 o 13:18 |
|
|
|
#1080 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
wrocilismy z wakacji, a dzieciaki chyba beda chore wiec ja sie trochę może poudzielam juz niedługo konczymy kp, mały je co druga noc także zapominam którego ostatnio dawałam i jest problem bo o 4 w nocy sobie nie mogę przypomniec chyba juz nie jestem potrzebna seseseemały na plaży szalał w piasku, probował go też jeść a co? poźniej ponadrabiam p.s. chociaz to bylo polskie morze to sie troche opaliłam
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.

my to jak zawsze w ostatniej chwili cos planujemy, a znalezc kwatere w odpowiednich warunkach, w dodatku z psem jest ciezko 

) dzwonic osobno, by sprawdzic oblozenie - dlaczego jak pensjonat posiada wlasna strone internetowa to nie wstawi aktualizowanego kalendarza z oblozeniem, czy ma wolne czy nie pokoje 

za staranka 
kruszyna moja. Ale np. od marca do maja u pediatry na wadze przybrał mało ale przybrał więc nie stoi w miejscu. Zobaczymy, waga na 25 centylu a wzrost na 50. 

uczepiony mnie jak malpka, nie dal sie puscic, a mial tylko siedziec u mnie na kolanach, na niewielka odleglosc, by mnie na zdjeciu nie bylo - zabawianie miasiem, usmiechy i wystawianie jezyka, dopiero banki mydlane daly rade, tzn. troche daly rade, bo M. ma wyraz twarzy, jakby spotkal ufoludka 

najważniejsze że będzie pod dobrą opieką