|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
|
|
|
#1502 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Jakby ktoras byla zainteresowana to moge podac stronke
no i oczywiscie rozmiarowka chinska wiec trzeba brac wieksze, ale i tak przesadzialm i bedaa za duze
|
|
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej hej
kurde no podczytuje was , ale tylko wieczorem ma mokazje coś skrobnąć ni emam kiedy dosłownie , cały dzień cos robimy za chwilę mnei tu zapomnicie hehehe widze ze wyprawki coraz bardziej kompletne brawooo na pewno wszytkie do porodu sie pieknei wyrobicie ![]() dzis od rana czytałam i pisałyście z ebrzydka pogoda u was, a ja miałam piekne słonko wczoraj sie az opaliłam i lekko przypaliłam, mam strzaskany dekolt i nogi a ze siedziałam po turecku to nogi mam w ciapki ![]() dużeeeee buziaki dla was
|
|
|
|
#1504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1505 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
![]() My tak wcześnie bo za godzinę USG 3 trymestru musi być wszystko ok wiec sie nie martwię mocz odebrałam wczoraj i jest ok...Katerina-doczytałam imiona, ktore bierzecie pod uwagę i uwielbiam imie Marika Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1506 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Cytat:
A wczesniej pisalyscie o grubych kocykach na zime , ja mam taki http://allegro.pl/koc-kocyk-akrylowy...371360413.html i jest grubiutki tylko jakos taniej go kupilam na alle ale teraz nie moge znalezc wiec wkleilam pierwzzy lepszy taki sam![]() na poczatku tez nie moglam ogarnac ktory kocyk jest gruby a ktory nie , te akrylowe sa grube , reszta ciensze
Razem od 7.01. 2004 był w 2013rW 7cs udało się Nasz Skarbek juz na swiecie http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png Edytowane przez wpaula Czas edycji: 2014-06-27 o 07:29 |
||
|
|
|
#1507 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
Witam sie w 30 tyg jeszcze 77 dni juz blizej niz dalej.Zjadlam sniadanie wypilam mala kawe i mam zawiesc siostry na zakonczenie roku do szkoly a ja chyba dzisiaj posprzatam w pokoju jutro za to bede miala mniej roboty.
|
|
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Tż zrobił nam herbatę i poszedł spac po nocnej zmianie a ja myślę co by tu dziś porobic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1509 |
|
Zadomowienie
|
Katerina posiedz troche ze mna ;p heh \Nie no ja tez musze sie zaraz za cos wziasc ;p
|
|
|
|
#1510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obiad mam, na zakupy jutro z tż idę, w domu czysto, no brak mi pomysłów ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1511 |
|
Zadomowienie
|
Katerina ja wczoraj mialam taki problem strasznie mi sie nudzilo
nie dosc ze nudno to nie chcialo mi sie nic robic. Moze to ta pogoda, dzisiaj juz sloneczko to od razu lepiej poki co trzeba sie ubrac i pomalowac pojade do sklepu po jakies owoce no i siostry zawieźć i jakos zleci
|
|
|
|
#1512 |
|
Konto usunięte
|
Zaraz mnie trafi...przylecialam bez śniadania do lekarza żeby sie nie spóźnić a tu jeszcze opóźnienie i to wyskoczyło jak juz siedziałam w poczekalni
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1513 |
|
Zadomowienie
|
Aisa niezle musisz byc spokojna
ale no tak sie nie robi w koncu Ty jestes w ciazy i to one powinny Cie przepuscic zebys tyle nie czekala.
|
|
|
|
#1514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pogoda u nas jest cały czas, słońce, ciepło także ns to nie mogę narzekać ![]() Może pójdę poszukać stopek bawełnianych na moje długie szkity, bo mam krótkie ale do tenisowek jeszcze za wysokie ![]() Owoce na dziś mam - jabłko i banan sezonowe mnie uczulily ![]() Of truskawek puchnie gardło, od czeresni wysypka a po nektarynkach i brzoskwiniach katar Ja to się mam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1515 | |
|
Konto usunięte
|
III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
Mało tego...wlasnie przyszła pani z firmy jakiejś farmaceutycznej i weszła bez pytania i nawet ta w recepcji w szoku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Ale sa plusy...na poczatku ciazy schudłam i w ogólnym bilansie jestem tylko 5,5 na plusie no pewnie 5 jak uda mi sie w końcu pójść do wc
Edytowane przez 201610121609 Czas edycji: 2014-06-27 o 08:19 |
|
|
|
|
#1516 |
|
Wtajemniczenie
|
aisa84 hehe spokojnie
Witam się co do tych płatkow mydlanych,nie wiem,przeszlam cale tesco i nie widzialam![]() jem sniadanko i uciekam na fitness,dzis swieci sloneczko
|
#1517 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Wczoraj byłam na wizycie u gina i na pierwszym spotkaniu z moją położną. U gina wszystko ok. W zasadzie niewiele mi powiedział o maluszku,bo sprawdził tylko rytm serduszka i przepływy w pępowince, ale za dwa tygodnie będę miała USG genetyczne III trymestru (będę w 31 tc), więc pewnie wszystko dokładnie obejrzy. Za to u połoznej było super. Umówiłyśmy się w szpitalu i pokazała mi wszystkie sale - porodową, poporodową, izbę przyjęc dla ciężarnych i wszystko co powinnam wiedziec kiedy przyjadę rodzic. Poza tym powiedziała mi, że położna nie może badać kobiety przed 36 tc, więc kiedy już dotrwam do 36 tygodnia, to znowu się spotkamy i wtedy ona już mnie zbada, zrobi KTG i od tego momentu co tydzień będziemy sie spotykac na KTG i monitorowaniu sytuacji. Powiedziała mi, że jadąc do porodu muszę zabrać dowód osobisty, wynik badania grupy krwi i wyniki GBS. Mówiła żeby zabrać wszystkie badania jakie się ma, ale te dwa - grupa krwi i GBS są najważniejsze. GBS dotyczy obecności paciorkowców w pochwie. Jeśli jest dodatni kobieta w trakcie porodu dostaje antybiotyk, a dziecko po urodzeniu ma pobieraną z żyłki krew i sprawdzany jest poziom CRP (nie wiem co to jest). Jeśli CRP jest podwyższone wtedy dzidzia dostaje przez 5 dni antybiotyk. To taka podobno profilaktyka antysepsowa. Poza tym mówiła mi jeszcze co po kolei będziemy robic - najpierw izba przyjęć, wypełnianie dokumentów, potem badanie na fotelu żeby ocenic postęp akcji porodowej, dostanę swoją salę poporodową żeby zanieść torby, no i mogę iśc na salę porodową. Sale porodowe są pojedyńcze, w każdej jest wanna, worki, piłki i inne bajery, a sale poporodowe są jedno i dwuosobowe, każda ze swoim kibelkiem i prysznicem. Co do płatności za usługę - ta moja położna prowadzi własną zarejestrowaną działalnośc gospodarczą, więc wszystko jest na legalu. Ja zapłacę jej 800 zł, bo rodzę drugi raz, więc zapewne poród będzie lżejszy i nieco szybszy niż pierwszy. Za pierwszy poród bieże 1000 zł. W ramach "usługi" są wszystkie badania po 36 tc, przyjazd jej do szpitala kiedy będę już się "rozpakowywac" (bez względu na porę dnia, czy nocy), pomoc i opieka przez cały okres porodu, przyjęcie samego porodu i opieka przez dwie godziny po. Te dwie godziny po porodzie są podobno wazne (ona mówiła, że to jest czwarty etap porodu), bo trzeba obserwowac, czy nie występują jakieś krwotoki. No i w zasadzie tyle. Mówiła, że jak będę miała później jakieś problemy czy pytania to tez mi pomoże. W miesiącu bieże "prywatnie" tylko trzy dziewczyny do porodu i mnie się udało, bo zajęłam trzecie, czyli ostatnie wolne miejsce na wrzesień. Jak mi się jeszcze coś przypomni to dopiszę. Póki co to chyba wsio ![]() A tak poza ciążowo - mam ogromnego doła, pożarłam się z mężem, przeczuwam najgorsze i chce mi się wyć
|
|
|
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Coś podobnego jak ja w de, fajnie że wszystko ci pokazali itd. mimo że to dla ciebie nie pierwszyzna i super że się jeszcze do niej zalapalas ![]() A co do męża to nie wiem co powiedzieć. Jednakżemam nadzieję że wszystko się u was ułoży ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1519 |
|
Zadomowienie
|
Witam , jako iż Niestabilna nie odpowiada na moje PW , zgłosiłam sprawę do Moderatora . Zostałam usunięta z Klubu bez poinformowania mnie o tym na PW i bez pytania czy nie zamierzam wrócić, nie dałam powodu do nieufności co może potwierdzić kilka osób tutaj na forum a wymysłem będzie jeżeli taki powód zostanie wysunięty . Podczytywałam sobie waszę wpisy , mimo iż się nie udzielałam kilka osób wiedziało o tym ze je czytam i odpisywałam na nie prywatnie . W Klubie są moje prywatne zdjęcia które chciałam skasować ale w tej chwili nie mogę ponieważ nie przynależę do Klubu . Widzę że został zmieniony 3 dni temu regulamin w związku z moim odejściem , sprawdziłam w poprzednich wątkach nie ma takiego wpisu , tylko w tym jest edit o czym też poinformowałam moderatora . Jak już pisałam nie dostałam żadnego PW z informacją o tym że zostanę usunięta z Klubu . Proszę tylko o możliwość i udostępnienie mi tego żebym mogła skasować swoje zdjęcia .
Pozdrawiam Was , u mnie wszystko ok nie długo przeprowadzka , jesteśmy w trakcie pakowania się . Dziękuję za miłe wiadomości na PW które bardzo fajnie mi się czyta Całujemy z Zosią Ta wiadomość nie jest celem wzbudzenia sensacji tylko wyjaśnieniem zaistniałej sytuacji .
|
|
#1520 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oczernianie mnie publicznie nie jest sposobem na zwrócenie na siebie uwagi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
10.09.2014 na świecie pojawił się cud-Justus J.M. Edytowane przez Niestabilna Czas edycji: 2014-06-27 o 10:52 |
|
|
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
Obie zainteresowane jak również "widownię" proszę o niekontynuowanie tematu Klubu na wątku. Proszę się z tym przenieść na wiadomości prywatne. Nie ma potrzeby wyciągania tej sprawy na światło dzienne.
Każdy post w tym temacie będzie traktowany jako offtop |
|
|
|
#1522 |
|
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny
![]() Od rana mam problem z prądem... Wyłączają, włączają, zwariować można Przez to też wariuje mój router i przez to skasowało się wszystko to co chciałam zacytować wpaula super, że wizyta ok a Kornelka jest prześliczna, wcale nie ma dużego noska pozostałym dziewczynom równiez gratuluję udanych wizyt ![]() i witam sie z koleżanką, która chyba udzielała się tutaj przede mną i z która nie miałam możliwości się przywitać jeszcze :kwiatek: i to kule tyle co pamiętam Witam się w 28 tc i III trymestrze
|
|
|
|
#1523 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
Cytat:
Np mój brat jak się urodził to brał witaminę D3 przez 2 tygodnie a teraz jest tylko witamina D i podaje się ja caly rok. Widać czas się zmienia ale moja mama jak i ta znajoma mlekiem modyfikowanym karmiła.
|
|
|
#1524 | |||||
|
Raczkowanie
|
Witam się z rana :-) Dziś zaszalałam i pospałam do 9.00, bo normalnie to wstaję ok. 6.30-7.00 ;) Teraz poranny przegląd forum przy kawce i trzeba się wziąć za jakąś robotkę ;)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do spraw poza ciążowych, to na pewno jakoś się ułoży i wszystko się wyprostuje :cmok: :przytul: [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47063804]Cześć dziewczyny :* Od rana mam problem z prądem... Wyłączają, włączają, zwariować można :pala: Przez to też wariuje mój router i przez to skasowało się wszystko to co chciałam zacytować :baba: wpaula super, że wizyta ok :oklaski: a Kornelka jest prześliczna, wcale nie ma dużego noska :love: pozostałym dziewczynom równiez gratuluję udanych wizyt :oklaski: i witam sie z koleżanką, która chyba udzielała się tutaj przede mną i z która nie miałam możliwości się przywitać jeszcze :kwiatek: i to kule tyle co pamiętam :mur: Witam się w 28 tc i III trymestrze :dziekuje:[/QUOTE] dzanet2108 :oklaski: za 28 tc :D |
|||||
|
|
|
#1525 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
Cytat:
mały szpital to jest ale najlblizszy jaki mam...
|
|
|
#1526 |
|
Konto usunięte
|
agness2011 dziękuję
już niedługo, co raz bliżej...
|
|
|
|
#1527 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, właśnie sobie przypomniałam - widziałam promocję w Realu na pieluszki Pampers Premium Care "1" - 78 szt za 39,99 zł (to wychodzi 51 gr za sztukę). Myślicie, że to dobra cena?
|
|
|
|
#1528 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może nawet w Rossmannie będzie Ty to masz pomysły z tym rozciąganiem brzucha ja myślałam,że to ja gnębię dzieciaczka tym bujaniem brzucha ![]() Cytat:
Cytat:
Kupiłam w Pepco ale moja mama kupiła siostrze prawie 3 lata temu podobny też w Pepco i jest on prany bardzo często,bo chociaż raz w tygodniu i dalej się super trzyma i kolor dalej jest taki jaskrawy jak nowy Także chyba wszystkie akrylowe są takie fajne jakościowo i przyjemne
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|||
|
|
|
#1529 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja z późnego rana. Właśnie zjedlismy śniadanko. I zaraz trzeba na ogródek bo po deszczach jest sporo do plewienia. Się już śmieje zr brakuje mi ogrodniczek i slomianego kapelusza.
Duzo i tak robić nie będę bo cos brzuch mam twardy. Mozr jak sie poruszam to przejdzie. Życzę wam milego dnia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1530 |
|
Zadomowienie
|
Wrocilam i wlasnie bede sprzatac bo jest strasznie w pokoju ;D
Bylam w delikatesach i byla ulotka z Sezamka kurcze nawet tanie rzeczy maja komplet poscieli maja za ta cene co na allegro wiec chyba nie bede bawic sie w przesylki tylko jade na zakupy w nastepnym tyg i kupuje ja tosciel i laktator kupie ;D moze cos jeszcze zobaczymy ;D
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

no i oczywiscie rozmiarowka chinska wiec trzeba brac wieksze, ale i tak przesadzialm i bedaa za duze
mocz odebrałam wczoraj i jest ok...
zapraszam
był w 2013r

co do tych płatkow mydlanych,nie wiem,przeszlam cale tesco i nie widzialam

a Kornelka jest prześliczna, wcale nie ma dużego noska