III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-26, 23:45   #1501
NATALUSIA14
Rozeznanie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Dziewczynki gdzie można dostać kosmetyki HIPP?

Ma któraś opinię na ich temat?
Sroka niby poleca je i te z babydream.
Na pewno są w Tesco to najwyższa i najdroższ półka

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 23:56   #1502
carolciuska
Zadomowienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Jakby ktoras byla zainteresowana to moge podac stronke no i oczywiscie rozmiarowka chinska wiec trzeba brac wieksze, ale i tak przesadzialm i bedaa za duze
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 00:04   #1503
aa2
Zakorzenienie

hej hej hej
kurde no podczytuje was , ale tylko wieczorem ma mokazje coś skrobnąć ni emam kiedy dosłownie , cały dzień cos robimy
za chwilę mnei tu zapomnicie hehehe

widze ze wyprawki coraz bardziej kompletne brawooo na pewno wszytkie do porodu sie pieknei wyrobicie

dzis od rana czytałam i pisałyście z ebrzydka pogoda u was, a ja miałam piekne słonko wczoraj sie az opaliłam i lekko przypaliłam, mam strzaskany dekolt i nogi a ze siedziałam po turecku to nogi mam w ciapki

dużeeeee buziaki dla was
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 00:35   #1504
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
hej hej hej
kurde no podczytuje was , ale tylko wieczorem ma mokazje coś skrobnąć ni emam kiedy dosłownie , cały dzień cos robimy
za chwilę mnei tu zapomnicie hehehe

widze ze wyprawki coraz bardziej kompletne brawooo na pewno wszytkie do porodu sie pieknei wyrobicie

dzis od rana czytałam i pisałyście z ebrzydka pogoda u was, a ja miałam piekne słonko wczoraj sie az opaliłam i lekko przypaliłam, mam strzaskany dekolt i nogi a ze siedziałam po turecku to nogi mam w ciapki

dużeeeee buziaki dla was
I Dla Was też duuuze buziaki
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 06:51   #1505
201610121609
Konto usunięte

Dzień dobry
My tak wcześnie bo za godzinę USG 3 trymestru musi być wszystko ok wiec sie nie martwię mocz odebrałam wczoraj i jest ok...

Katerina-doczytałam imiona, ktore bierzecie pod uwagę i uwielbiam imie Marika

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 07:22   #1506
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Ana - tak, laktator kupuje ręczny z aventa tak w razie w, jakbym musiała wyjść coś załatwić jak tż nie będzie umiał ogarnąć tego wszystkiego po niemiecku

A kosmetyki hipp sa u mnie zapraszam

tez mam ten z aventa

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
ja mam tak z pachwinami od kwietnia,tylko ze same pachwiny...
i powiem ci ze z reguly to są wlasnie uroki ciazy... ja ginowi mowie o tym co wizyte
I tez tak mam po wstaniu,zrobie kilka krokow i przechodzi...

Dziewczyny gdzie kupię płatki mydlane??np firmy dzidzius,bo chce kupic do prania ubranek i nigdzie nie moge tego znaleźć
widzialam w marketach je np tesco

A wczesniej pisalyscie o grubych kocykach na zime , ja mam taki http://allegro.pl/koc-kocyk-akrylowy...371360413.html i jest grubiutki tylko jakos taniej go kupilam na alle ale teraz nie moge znalezc wiec wkleilam pierwzzy lepszy taki sam

na poczatku tez nie moglam ogarnac ktory kocyk jest gruby a ktory nie , te akrylowe sa grube , reszta ciensze
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png

Edytowane przez wpaula
Czas edycji: 2014-06-27 o 07:29
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 07:28   #1507
allckarola
Zadomowienie

Czesc dziewczyny Witam sie w 30 tyg jeszcze 77 dni juz blizej niz dalej.
Zjadlam sniadanie wypilam mala kawe i mam zawiesc siostry na zakonczenie roku do szkoly a ja chyba dzisiaj posprzatam w pokoju jutro za to bede miala mniej roboty.
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 07:40   #1508
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Witam

Tż zrobił nam herbatę i poszedł spac po nocnej zmianie a ja myślę co by tu dziś porobic

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 07:52   #1509
allckarola
Zadomowienie

Katerina posiedz troche ze mna ;p heh \Nie no ja tez musze sie zaraz za cos wziasc ;p
Stary 2014-06-27, 07:59   #1510
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Katerina posiedz troche ze mna ;p heh \Nie no ja tez musze sie zaraz za cos wziasc ;p
Tylko za co ?

Obiad mam, na zakupy jutro z tż idę, w domu czysto, no brak mi pomysłów

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-06-27, 08:01   #1511
allckarola
Zadomowienie

Katerina ja wczoraj mialam taki problem strasznie mi sie nudzilo nie dosc ze nudno to nie chcialo mi sie nic robic. Moze to ta pogoda, dzisiaj juz sloneczko to od razu lepiej poki co trzeba sie ubrac i pomalowac pojade do sklepu po jakies owoce no i siostry zawieźć i jakos zleci
Stary 2014-06-27, 08:09   #1512
201610121609
Konto usunięte

Zaraz mnie trafi...przylecialam bez śniadania do lekarza żeby sie nie spóźnić a tu jeszcze opóźnienie i to wyskoczyło jak juz siedziałam w poczekalni pani weszła z nastolatka i pani w recepcji do mnie, ze zapomniała mnie uprzedzić czy moga wejść na momencik...i to przy nich mnie pyta no to sie zgodziłam

Stary 2014-06-27, 08:13   #1513
allckarola
Zadomowienie

Aisa niezle musisz byc spokojna ale no tak sie nie robi w koncu Ty jestes w ciazy i to one powinny Cie przepuscic zebys tyle nie czekala.
Stary 2014-06-27, 08:14   #1514
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Katerina ja wczoraj mialam taki problem strasznie mi sie nudzilo nie dosc ze nudno to nie chcialo mi sie nic robic. Moze to ta pogoda, dzisiaj juz sloneczko to od razu lepiej poki co trzeba sie ubrac i pomalowac pojade do sklepu po jakies owoce no i siostry zawieźć i jakos zleci
No to ja miałam tak wczoraj, to piekarnia, to market, obiad, spacer itd. A dziś pomysłów brak
Pogoda u nas jest cały czas, słońce, ciepło także ns to nie mogę narzekać
Może pójdę poszukać stopek bawełnianych na moje długie szkity, bo mam krótkie ale do tenisowek jeszcze za wysokie
Owoce na dziś mam - jabłko i banan sezonowe mnie uczulily
Of truskawek puchnie gardło, od czeresni wysypka a po nektarynkach i brzoskwiniach katar
Ja to się mam

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-06-27, 08:14   #1515
201610121609
Konto usunięte

III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Aisa niezle musisz byc spokojna ale no tak sie nie robi w koncu Ty jestes w ciazy i to one powinny Cie przepuscic zebys tyle nie czekala.

Mało tego...wlasnie przyszła pani z firmy jakiejś farmaceutycznej i weszła bez pytania i nawet ta w recepcji w szoku niby na momencik ...

Ale sa plusy...na poczatku ciazy schudłam i w ogólnym bilansie jestem tylko 5,5 na plusie no pewnie 5 jak uda mi sie w końcu pójść do wc

Edytowane przez 201610121609
Czas edycji: 2014-06-27 o 08:19
Stary 2014-06-27, 08:44   #1516
małaPaulina
Wtajemniczenie

aisa84 hehe spokojnie

Witam się co do tych płatkow mydlanych,nie wiem,przeszlam cale tesco i nie widzialam
jem sniadanko i uciekam na fitness,dzis swieci sloneczko

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 08:57   #1517
humant
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!
Wczoraj byłam na wizycie u gina i na pierwszym spotkaniu z moją położną. U gina wszystko ok. W zasadzie niewiele mi powiedział o maluszku,bo sprawdził tylko rytm serduszka i przepływy w pępowince, ale za dwa tygodnie będę miała USG genetyczne III trymestru (będę w 31 tc), więc pewnie wszystko dokładnie obejrzy.

Za to u połoznej było super. Umówiłyśmy się w szpitalu i pokazała mi wszystkie sale - porodową, poporodową, izbę przyjęc dla ciężarnych i wszystko co powinnam wiedziec kiedy przyjadę rodzic. Poza tym powiedziała mi, że położna nie może badać kobiety przed 36 tc, więc kiedy już dotrwam do 36 tygodnia, to znowu się spotkamy i wtedy ona już mnie zbada, zrobi KTG i od tego momentu co tydzień będziemy sie spotykac na KTG i monitorowaniu sytuacji. Powiedziała mi, że jadąc do porodu muszę zabrać dowód osobisty, wynik badania grupy krwi i wyniki GBS. Mówiła żeby zabrać wszystkie badania jakie się ma, ale te dwa - grupa krwi i GBS są najważniejsze. GBS dotyczy obecności paciorkowców w pochwie. Jeśli jest dodatni kobieta w trakcie porodu dostaje antybiotyk, a dziecko po urodzeniu ma pobieraną z żyłki krew i sprawdzany jest poziom CRP (nie wiem co to jest). Jeśli CRP jest podwyższone wtedy dzidzia dostaje przez 5 dni antybiotyk. To taka podobno profilaktyka antysepsowa. Poza tym mówiła mi jeszcze co po kolei będziemy robic - najpierw izba przyjęć, wypełnianie dokumentów, potem badanie na fotelu żeby ocenic postęp akcji porodowej, dostanę swoją salę poporodową żeby zanieść torby, no i mogę iśc na salę porodową. Sale porodowe są pojedyńcze, w każdej jest wanna, worki, piłki i inne bajery, a sale poporodowe są jedno i dwuosobowe, każda ze swoim kibelkiem i prysznicem.
Co do płatności za usługę - ta moja położna prowadzi własną zarejestrowaną działalnośc gospodarczą, więc wszystko jest na legalu. Ja zapłacę jej 800 zł, bo rodzę drugi raz, więc zapewne poród będzie lżejszy i nieco szybszy niż pierwszy. Za pierwszy poród bieże 1000 zł. W ramach "usługi" są wszystkie badania po 36 tc, przyjazd jej do szpitala kiedy będę już się "rozpakowywac" (bez względu na porę dnia, czy nocy), pomoc i opieka przez cały okres porodu, przyjęcie samego porodu i opieka przez dwie godziny po. Te dwie godziny po porodzie są podobno wazne (ona mówiła, że to jest czwarty etap porodu), bo trzeba obserwowac, czy nie występują jakieś krwotoki. No i w zasadzie tyle. Mówiła, że jak będę miała później jakieś problemy czy pytania to tez mi pomoże. W miesiącu bieże "prywatnie" tylko trzy dziewczyny do porodu i mnie się udało, bo zajęłam trzecie, czyli ostatnie wolne miejsce na wrzesień.
Jak mi się jeszcze coś przypomni to dopiszę. Póki co to chyba wsio

A tak poza ciążowo - mam ogromnego doła, pożarłam się z mężem, przeczuwam najgorsze i chce mi się wyć
humant jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 09:33   #1518
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humant Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Wczoraj byłam na wizycie u gina i na pierwszym spotkaniu z moją położną. U gina wszystko ok. W zasadzie niewiele mi powiedział o maluszku,bo sprawdził tylko rytm serduszka i przepływy w pępowince, ale za dwa tygodnie będę miała USG genetyczne III trymestru (będę w 31 tc), więc pewnie wszystko dokładnie obejrzy.

Za to u połoznej było super. Umówiłyśmy się w szpitalu i pokazała mi wszystkie sale - porodową, poporodową, izbę przyjęc dla ciężarnych i wszystko co powinnam wiedziec kiedy przyjadę rodzic. Poza tym powiedziała mi, że położna nie może badać kobiety przed 36 tc, więc kiedy już dotrwam do 36 tygodnia, to znowu się spotkamy i wtedy ona już mnie zbada, zrobi KTG i od tego momentu co tydzień będziemy sie spotykac na KTG i monitorowaniu sytuacji. Powiedziała mi, że jadąc do porodu muszę zabrać dowód osobisty, wynik badania grupy krwi i wyniki GBS. Mówiła żeby zabrać wszystkie badania jakie się ma, ale te dwa - grupa krwi i GBS są najważniejsze. GBS dotyczy obecności paciorkowców w pochwie. Jeśli jest dodatni kobieta w trakcie porodu dostaje antybiotyk, a dziecko po urodzeniu ma pobieraną z żyłki krew i sprawdzany jest poziom CRP (nie wiem co to jest). Jeśli CRP jest podwyższone wtedy dzidzia dostaje przez 5 dni antybiotyk. To taka podobno profilaktyka antysepsowa. Poza tym mówiła mi jeszcze co po kolei będziemy robic - najpierw izba przyjęć, wypełnianie dokumentów, potem badanie na fotelu żeby ocenic postęp akcji porodowej, dostanę swoją salę poporodową żeby zanieść torby, no i mogę iśc na salę porodową. Sale porodowe są pojedyńcze, w każdej jest wanna, worki, piłki i inne bajery, a sale poporodowe są jedno i dwuosobowe, każda ze swoim kibelkiem i prysznicem.
Co do płatności za usługę - ta moja położna prowadzi własną zarejestrowaną działalnośc gospodarczą, więc wszystko jest na legalu. Ja zapłacę jej 800 zł, bo rodzę drugi raz, więc zapewne poród będzie lżejszy i nieco szybszy niż pierwszy. Za pierwszy poród bieże 1000 zł. W ramach "usługi" są wszystkie badania po 36 tc, przyjazd jej do szpitala kiedy będę już się "rozpakowywac" (bez względu na porę dnia, czy nocy), pomoc i opieka przez cały okres porodu, przyjęcie samego porodu i opieka przez dwie godziny po. Te dwie godziny po porodzie są podobno wazne (ona mówiła, że to jest czwarty etap porodu), bo trzeba obserwowac, czy nie występują jakieś krwotoki. No i w zasadzie tyle. Mówiła, że jak będę miała później jakieś problemy czy pytania to tez mi pomoże. W miesiącu bieże "prywatnie" tylko trzy dziewczyny do porodu i mnie się udało, bo zajęłam trzecie, czyli ostatnie wolne miejsce na wrzesień.
Jak mi się jeszcze coś przypomni to dopiszę. Póki co to chyba wsio

A tak poza ciążowo - mam ogromnego doła, pożarłam się z mężem, przeczuwam najgorsze i chce mi się wyć
Wow, fajne miałas to spotkanie
Coś podobnego jak ja w de, fajnie że wszystko ci pokazali itd. mimo że to dla ciebie nie pierwszyzna i super że się jeszcze do niej zalapalas

A co do męża to nie wiem co powiedzieć. Jednakżemam nadzieję że wszystko się u was ułoży

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-06-27, 09:44   #1519
ZygaEffka
Zadomowienie

Witam , jako iż Niestabilna nie odpowiada na moje PW , zgłosiłam sprawę do Moderatora . Zostałam usunięta z Klubu bez poinformowania mnie o tym na PW i bez pytania czy nie zamierzam wrócić, nie dałam powodu do nieufności co może potwierdzić kilka osób tutaj na forum a wymysłem będzie jeżeli taki powód zostanie wysunięty . Podczytywałam sobie waszę wpisy , mimo iż się nie udzielałam kilka osób wiedziało o tym ze je czytam i odpisywałam na nie prywatnie . W Klubie są moje prywatne zdjęcia które chciałam skasować ale w tej chwili nie mogę ponieważ nie przynależę do Klubu . Widzę że został zmieniony 3 dni temu regulamin w związku z moim odejściem , sprawdziłam w poprzednich wątkach nie ma takiego wpisu , tylko w tym jest edit o czym też poinformowałam moderatora . Jak już pisałam nie dostałam żadnego PW z informacją o tym że zostanę usunięta z Klubu . Proszę tylko o możliwość i udostępnienie mi tego żebym mogła skasować swoje zdjęcia .

Pozdrawiam Was , u mnie wszystko ok nie długo przeprowadzka , jesteśmy w trakcie pakowania się . Dziękuję za miłe wiadomości na PW które bardzo fajnie mi się czyta Całujemy z Zosią

Ta wiadomość nie jest celem wzbudzenia sensacji tylko wyjaśnieniem zaistniałej sytuacji .
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 09:49   #1520
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Witam , jako iż Niestabilna nie odpowiada na moje PW , zgłosiłam sprawę do Moderatora . Zostałam usunięta z Klubu bez poinformowania mnie o tym na PW i bez pytania czy nie zamierzam wrócić, nie dałam powodu do nieufności co może potwierdzić kilka osób tutaj na forum a wymysłem będzie jeżeli taki powód zostanie wysunięty . Podczytywałam sobie waszę wpisy , mimo iż się nie udzielałam kilka osób wiedziało o tym ze je czytam i odpisywałam na nie prywatnie . W Klubie są moje prywatne zdjęcia które chciałam skasować ale w tej chwili nie mogę ponieważ nie przynależę do Klubu . Widzę że został zmieniony 3 dni temu regulamin w związku z moim odejściem , sprawdziłam w poprzednich wątkach nie ma takiego wpisu , tylko w tym jest edit o czym też poinformowałam moderatora . Jak już pisałam nie dostałam żadnego PW z informacją o tym że zostanę usunięta z Klubu . Proszę tylko o możliwość i udostępnienie mi tego żebym mogła skasować swoje zdjęcia .

Pozdrawiam Was , u mnie wszystko ok nie długo przeprowadzka , jesteśmy w trakcie pakowania się . Dziękuję za miłe wiadomości na PW które bardzo fajnie mi się czyta Całujemy z Zosią

Ta wiadomość nie jest celem wzbudzenia sensacji tylko wyjaśnieniem zaistniałej sytuacji .
To jest robienie sensacji. Wczoraj otrzymalam jedna wiadomość od ciebie bez zapytania dlaczego zostalas usunięta z klubu, tylko z informacja ze chcesz usunąć zdjecia, moderator ci napewno powiedzial ze dostaniesz 24 godzinny dostep do klubu by usunac twoje zdjęcia.
Oczernianie mnie publicznie nie jest sposobem na zwrócenie na siebie uwagi.

Edytowane przez Niestabilna
Czas edycji: 2014-06-27 o 10:52
Niestabilna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 09:55   #1521
shonyen
Zakorzenienie

Obie zainteresowane jak również "widownię" proszę o niekontynuowanie tematu Klubu na wątku. Proszę się z tym przenieść na wiadomości prywatne. Nie ma potrzeby wyciągania tej sprawy na światło dzienne.
Każdy post w tym temacie będzie traktowany jako offtop
shonyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 10:10   #1522
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cześć dziewczyny
Od rana mam problem z prądem... Wyłączają, włączają, zwariować można Przez to też wariuje mój router i przez to skasowało się wszystko to co chciałam zacytować

wpaula super, że wizyta ok a Kornelka jest prześliczna, wcale nie ma dużego noska

pozostałym dziewczynom równiez gratuluję udanych wizyt

i witam sie z koleżanką, która chyba udzielała się tutaj przede mną i z która nie miałam możliwości się przywitać jeszcze :kwiatek:

i to kule tyle co pamiętam

Witam się w 28 tc i III trymestrze
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 10:14   #1523
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
jasne, ja tez wychodzę z założenia, że jak mam pediatrę, któremu ufam (a tak jest) to słucham się jego zaleceń natomiast niestety trzeba tez nastawić się, że na temat zdrowia dziecka będzie się słyszeć wiele, często sprzecznych opinii lekarskich. Np temat szczepień, tu nie ma jednego stanowiska medycznego. Dlatego ja się zawsze staram poznać wszystkie opinie. No i ufam też swojemu zdrowemu rozsądkowi
No tak ale u mnie jest tak jak matka karmi piersią to nie trzeba podawać witamin i jak mi lekarz położna lub pielęgniarka środowiskowa tak zaleci to nie będę temu się sprzeciwiać bo takie moje zdanie. Ale się dowiem co i jak jeszcze bardziej.
Np mój brat jak się urodził to brał witaminę D3 przez 2 tygodnie a teraz jest tylko witamina D i podaje się ja caly rok. Widać czas się zmienia ale moja mama jak i ta znajoma mlekiem modyfikowanym karmiła.
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 10:17   #1524
agness2011
Raczkowanie

Witam się z rana :-) Dziś zaszalałam i pospałam do 9.00, bo normalnie to wstaję ok. 6.30-7.00 ;) Teraz poranny przegląd forum przy kawce i trzeba się wziąć za jakąś robotkę ;)

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
O maryjo! Ile Wy profukujecie!:D nie ma takich sil zebym ogarniala akcje:(
Dzis mi dzien zlecial jak z bicza, ciagle cos ostatnio robie. Juz mnie bola plecy. Ale jutro nauka:)
Nie pisalam Wam, ale zamowilam ostatnio na probe ubranka z www chinskiego (hahah mozecie sie smiac:D) i dzis przyszla na razie jedna rzecz i.... Jestem zachwycona. Wykonaniem, jakoscia i w ogole. Czekam na pozostale.

Zalczam zdjecie polarowych spiochow
carolciuska a co to za "www chińskie"? Podziel się linkiem skoro takie fajne ubranka znalazłaś :)

Cytat:
Czesc dziewczyny :) Witam sie w 30 tyg :) jeszcze 77 dni :D juz blizej niz dalej.
Zjadlam sniadanie wypilam mala kawe i mam zawiesc siostry na zakonczenie roku do szkoly :) a ja chyba dzisiaj posprzatam w pokoju :D jutro za to bede miala mniej roboty.
allckarola 77 dni :oklaski: coraz bliżej do porodu... :mdleje: też mam w planach sprzątanie dzisiaj, żeby na jutro mnie do roboty zostało :)

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Zaraz mnie trafi...przylecialam bez śniadania do lekarza żeby sie nie spóźnić a tu jeszcze opóźnienie i to wyskoczyło jak juz siedziałam w poczekalni :mur: pani weszła z nastolatka i pani w recepcji do mnie, ze zapomniała mnie uprzedzić czy moga wejść na momencik...i to przy nich mnie pyta no to sie zgodziłam :pala:

aisa84 może długo im nie zajmie i szybko zleci :-)

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
No to ja miałam tak wczoraj, to piekarnia, to market, obiad, spacer itd. A dziś pomysłów brak ;)
Pogoda u nas jest cały czas, słońce, ciepło także ns to nie mogę narzekać ;)
Może pójdę poszukać stopek bawełnianych na moje długie szkity, bo mam krótkie ale do tenisowek jeszcze za wysokie :D
Owoce na dziś mam - jabłko i banan :D sezonowe mnie uczulily :(
Of truskawek puchnie gardło, od czeresni wysypka a po nektarynkach i brzoskwiniach katar :D
Ja to się mam :D

88Ekaterina88 aż takie przeboje masz z sezonowymi owocami? Współczuję, bo ja jakoś ostatnio tylko te sezonowe - jabłka i banany mnie nie przekonują...

Cytat:
Napisane przez humant Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Jak mi się jeszcze coś przypomni to dopiszę. Póki co to chyba wsio :D

A tak poza ciążowo - mam ogromnego doła, pożarłam się z mężem, przeczuwam najgorsze i chce mi się wyć :cry: :rycze-smarkam:
humant fajne miałaś to spotkanie z położną... u mnie jedynie na zdjęciach pokazali sale... No i super, że udało Ci się do niej załapać jeszcze :ehem:

Co do spraw poza ciążowych, to na pewno jakoś się ułoży i wszystko się wyprostuje :cmok: :przytul:

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47063804]Cześć dziewczyny :*
Od rana mam problem z prądem... Wyłączają, włączają, zwariować można :pala: Przez to też wariuje mój router i przez to skasowało się wszystko to co chciałam zacytować :baba:

wpaula super, że wizyta ok :oklaski: a Kornelka jest prześliczna, wcale nie ma dużego noska :love:

pozostałym dziewczynom równiez gratuluję udanych wizyt :oklaski:

i witam sie z koleżanką, która chyba udzielała się tutaj przede mną i z która nie miałam możliwości się przywitać jeszcze :kwiatek:

i to kule tyle co pamiętam :mur:

Witam się w 28 tc i III trymestrze :dziekuje:[/QUOTE]

dzanet2108 :oklaski: za 28 tc :D
agness2011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 10:19   #1525
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Cudna niunia
Lekarz nie dał Ci recepty?

Acha, u nas tak samo. Najpierw duza dawka wit K, a potem wit K i D. Przy kp wit K należy podawać krócej, nie pamiętam do kiedy ale w szpitalu powiedzą.

Zupełnie inne zwyczaje, myślałam że to taki standard wszędzie. W jakim szpitalu będziesz rodzić?

W Brodnicy nie wiem czy to wiesz gdzie jest mały szpital to jest ale najlblizszy jaki mam...
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 10:33   #1526
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

agness2011 dziękuję już niedługo, co raz bliżej...
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 10:34   #1527
agness2011
Raczkowanie

Dziewczyny, właśnie sobie przypomniałam - widziałam promocję w Realu na pieluszki Pampers Premium Care "1" - 78 szt za 39,99 zł (to wychodzi 51 gr za sztukę). Myślicie, że to dobra cena?
agness2011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 10:53   #1528
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Właśnie bylam dzis w tesco 24h i nie bylo wszędzie tylko lovely i jelp
ale poszukam
A co do dzidziusia tez sie stresuje bo jednego dnia kopie jak szalony a drugiego tylko smyra ech a dzis jeszcze jak sie kładam na chwile na kanape to tak naciagnelam sobie brzuch tak rozciagnelam jakby i teraz tez sie stresuje
ide się nażreć zeby maluch sie obudzil bo nie zasne
Popatrz po chemicznych sklepach Może nawet w Rossmannie będzie Ty to masz pomysły z tym rozciąganiem brzucha ja myślałam,że to ja gnębię dzieciaczka tym bujaniem brzucha

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Jakby ktoras byla zainteresowana to moge podac stronke no i oczywiscie rozmiarowka chinska wiec trzeba brac wieksze, ale i tak przesadzialm i bedaa za duze
Ja byłabym zainteresowana,bo śpioszki ładne

Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość

A wczesniej pisalyscie o grubych kocykach na zime , ja mam taki http://allegro.pl/koc-kocyk-akrylowy...371360413.html i jest grubiutki tylko jakos taniej go kupilam na alle ale teraz nie moge znalezc wiec wkleilam pierwzzy lepszy taki sam

na poczatku tez nie moglam ogarnac ktory kocyk jest gruby a ktory nie , te akrylowe sa grube , reszta ciensze
Też mam akrylowy jeden i jest super Kupiłam w Pepco ale moja mama kupiła siostrze prawie 3 lata temu podobny też w Pepco i jest on prany bardzo często,bo chociaż raz w tygodniu i dalej się super trzyma i kolor dalej jest taki jaskrawy jak nowy Także chyba wszystkie akrylowe są takie fajne jakościowo i przyjemne

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 10:57   #1529
Niestabilna
Wtajemniczenie

Witam się i ja z późnego rana. Właśnie zjedlismy śniadanko. I zaraz trzeba na ogródek bo po deszczach jest sporo do plewienia. Się już śmieje zr brakuje mi ogrodniczek i slomianego kapelusza.
Duzo i tak robić nie będę bo cos brzuch mam twardy. Mozr jak sie poruszam to przejdzie.

Życzę wam milego dnia

Stary 2014-06-27, 11:00   #1530
allckarola
Zadomowienie

Wrocilam i wlasnie bede sprzatac bo jest strasznie w pokoju ;D
Bylam w delikatesach i byla ulotka z Sezamka kurcze nawet tanie rzeczy maja komplet poscieli maja za ta cene co na allegro wiec chyba nie bede bawic sie w przesylki tylko jade na zakupy w nastepnym tyg i kupuje ja tosciel i laktator kupie ;D moze cos jeszcze zobaczymy ;D
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości