Orgazm łechtaczkowy, a pochwowy-wątek zbiorczy. - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-05-29, 16:42   #151
Sovilo
Zakorzenienie

Dot.: Orgazm pochwowy-wątek zbiorczy.

Tzn. że pochwowego nigdy nie miałaś?
Stary 2007-05-29, 16:45   #152
xal
Zakorzenienie

Dot.: Orgazm pochwowy-wątek zbiorczy.

No co :P 4-5 cm to linijką najlepiej.
I jeszcze pazurki obciąć.
Martwi mnie tylko jedna rzecz, bo kilka razy byłam blisko i nagle pstryk nie ma nic ... tzn nie było finiszu. Czy pod koniec mam zmienić "kąt nachylenia" czy to się przemieszcza? Czy to jeszcze gdzieś w mojej podświadomości siedzi, że nie potrafię dokończyć?

xal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-29, 16:46   #153
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sovilo Pokaż wiadomość
Tzn. że pochwowego nigdy nie miałaś?
nie... Widac jakis felerny egzemplarz TZ mi sie trafil, skoro nie potrafi mnie do niego doprowadzic, zwlaszcza, ze wielokrotnie do niego dochodzilam... Za to mam silne orgazmy lechtaczkowe przy TZ... i chyba mysle, ze to jest wlasnie taki pochwowy bo krzyku przy nim co niemiara

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
No co :P 4-5 cm to linijką najlepiej.
I jeszcze pazurki obciąć.
Martwi mnie tylko jedna rzecz, bo kilka razy byłam blisko i nagle pstryk nie ma nic ... tzn nie było finiszu. Czy pod koniec mam zmienić "kąt nachylenia" czy to się przemieszcza? Czy to jeszcze gdzieś w mojej podświadomości siedzi, że nie potrafię dokończyć?
jak najbardziej w podswiadomosci po prostu za bardzo chcesz osiagac orgazm

AV by jaga_2001

Edytowane przez Pomadka
Czas edycji: 2007-07-04 o 23:21 Powód: Post pod postem. Przypominam o Edycji i MULTIcytowaniu.
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-02, 00:01   #154
karolka-bobasek
Zadomowienie

GG do karolka-bobasek
dopochwowy=łechtaczkowy?? jak to wkoncu jest?

przejrzalam watki o orgazmach, dziewczyny wiele tam pisza, jedna ma, druga nie, a mnie nurtuje pytanie jak to jest z tym orgazmem dopochwowym, czy faktycznie istnieje taki podzial szczytowania u kobiety?
Jestem szczesliwa kobieta, będącą w 3 letnim związku z facetem, który tak nikliwie poznawał zawsze moje ciało, że po tym czasie bycia razem śmiało mogę powiedzieć, że czasem on lepiej wie co mi sprawi więcej przyjemności
Kochamy sie różnie, czasem bardzo delikatnie i czuło, czasem porywczo, wrecz jakby zakazanie...ale zawsze moje kochanie jest czule i daje mi poczucie bepieczenstwa i wielkiej milosci. Z osiągnięciem orgazmu łechtaczkowego nigdy nie mam problemu, czasem trzeba sie dłużej namęczyć, czasem jest to kwestia 2min..

Dlatego zastanawiałam się, dlaczego nigdy nie doznalam tego drugiegoorgazmu, o ktorym tak sie huczy?

Znalazłam też artykuł, na tym forum, którego jednak nikt nie skomentował...
Prosze was dziewczyny o pisanie swoich opinii i komentowanie, ale bardzo prosze tez o przeczytanie tego naprawde bardzo interesującego artukulu!

http://e-kobiety.pl/content/view/1210/44/

aha,prosze tez dziewczyny, ktore osiagaja taki orgazm o odpowiedz na pyt: czy odczuwacie go jakos inaczej niz łechtaczkowy? czy jednak czujecie to samo bez wzgledu na "technike"?

Edytowane przez karolka-bobasek
Czas edycji: 2007-07-02 o 00:02 Powód: zapomnialam dodac linka:D
karolka-bobasek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-02, 00:08   #155
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

GG do Sandrunia Niepoń Send a message via Skype™ to Sandrunia Niepoń
Dot.: dopochwowy=łechtaczkowy?? jak to wkoncu jest?

Orgazm lechtaczkowy jest mocny,krotki taki powieszchowny,a pochwowy jest gleboki,dluzszy i zaspakaja bardziej.
Lechtaczkowe orgazmy moge miec jeden za drugim i nie bylabym chyba usatysfakcjonowana,a pochwowy 3,4 zawsze i wiecej juz mi jest ciezko dojsc chyba ze zmienie pozycje to wtedy.
Jednym slowem drugi jest lepszy,ale trzeba sie go nauczyc,a przede wszystkim duzo zalezy od partnera

Przyszedł na świat 2009.01.06

Sandrunia Niepoń jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-02, 10:55   #156
karolka-bobasek
Zadomowienie

GG do karolka-bobasek

aha, dziekuje za spostrzezenia
a jak z reszta dziewczyn? ktos sie jeszcze wypowie?
Stary 2007-07-02, 11:14   #157
Mysia_
Zadomowienie

l[[[[ glupotyyyyyyyyyyyyy

Edytowane przez Mysia_
Czas edycji: 2007-11-24 o 22:42
Mysia_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-07-02, 20:30   #158
bardotka_a
Wtajemniczenie

Ja też jestem ciekawa więc będę czekać na wypowiedzi dziewczyn,mam nadzieję, że się podziela wiedza

Jeśli chodzi o mnie to mam łechtaczkowe są barzdo "intensywne" i praktycznie moge mieć je jeden po drugim

Chciałabym wiedzieć coś więcej o "pochwowym"
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-03, 00:53   #159
karolka-bobasek
Zadomowienie

GG do karolka-bobasek

Hmm dziewczynki a jak ustosunkujecie sie do tego artykułu??
Stary 2007-07-03, 08:41   #160
chilanes
Zakorzenienie

Łechtaczkowy hmm bardzo intensywny, często po 1 razie mam dość
Pochowowy, jak już się uda wogóle , to jest długi, delikatniejszy, bardzo przyjemny, czasem 2-3 pod rząd.
Artykół ciekawy nie powiem. Sama uważam,że nie ma gorszego ilepszego orgazmu. Ważne, że jesteśmy w stanie go przeżyć i sprawia on nam ogromną przyjemność, a to, czy jest wywołany pieszczotami, czy ruchami frykcyjnymi, to nie ma takiego znaczenia
Stary 2007-07-03, 08:56   #161
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Hm.. jesli chodzi o łechtaczkowy to tak naprawdę nic w porównaniu z pochwowym... Ten drugi jest własnie o wiele wiele przyjemniejszy... te uczucie jak juz dochodzisz, sam orgazm i to, co jest potem.. oj... az sobie ochoty narobiłam... teraz to żadko mam łechtaczkowy bo zawsze jak juz zaczynam dochodzic, to z moim TZ sie kochamy wtedy... a co do pochwowego (czego przy łechtaczkowym niegdy nie miałam) to wielokrotny orgazm.. oj.. kiedys pamietam miałam nawet 5 pod rząd.. potem pare minut przerwy i jak kochalismy sie kilejny raz to miałam 3 orgazmy.. wiec po tych 8 orgazmach myslałam że padne.. a i mój TZ zawsze wie kiedy dochodzę (potem mówi ile miałam orgazmów) no i nigdy nie moge go oszukac, bo jesli jesli miałam orgazm, to po seksie.. leca mi łzy..(taki krótki płącz na wyładowanie emocji).. oj jaka była jego mina jak po raz pierwszy miałam orgazm i zaczęłam płakać.. myslał, że mi krzywde zrobił...

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-03, 14:43   #162
karolka-bobasek
Zadomowienie

GG do karolka-bobasek

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Ważne, że jesteśmy w stanie go przeżyć i sprawia on nam ogromną przyjemność, a to, czy jest wywołany pieszczotami, czy ruchami frykcyjnymi, to nie ma takiego znaczenia
Nie no zgadzam sie w 100% pytam z ciekawosci

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
oj jaka była jego mina jak po raz pierwszy miałam orgazm i zaczęłam płakać.. myslał, że mi krzywde zrobił...
hehe, biedny

aha, a powiedzcie mi dziewczyny, wiem, ze to nie jest zadna reula, ze kazda z nas jest inna itd.. ale czy tak od razu mialyscie orgazmy dopochwowe? czy to trwalo jakis czas zanim przyszedl?
Stary 2007-07-03, 14:53   #163
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

u mnie to troszke trwało... dostałam dopiero w sylwestra 3 lata temu.. (smiejemy sie, że to było nasze postanowienie noworeczne... bylismy wtedy razem ze sobą 3 lata...

Stary 2007-07-03, 15:01   #164
jaga_2001
Zakorzenienie

A napisze cos co sama u sieie zaobserwowalam.

Na poczatku dodam, ze jeszcze nigdy ni osiagnelam orgamzu podczas pelnego stosunku. Dochodzic dochodzilam, ale mam kiepskiego partnera, ktory szczytuje zawsze przede mna, tak wiec z mego orgazmu w trakcie aktu sa zawsze nici.

Otoz kiedy sama sie pieszcze to mam taki zwykly, jak to sie okresla "lechtaczkowy" orgazm. Natomiast, gdy TZ piesci mnie oralnie, czyli tez piesci moja TYLKO lechtaczke mam tak silny orgazm, ze bez krzykow sie nie obedzie. Po samozaspokojeniu sie mam ochote na jeszcze pare orgazmow, natomiast po orgazmie z tzw. "minetki" nie ma sily nawet sie ruszyc a co dopiero mowic o nastepnym orgazmie...
Tak wiec pieszczac tylko i wylacznie lechtaczke moge miec dwa orgazmy, "lechtaczkowy" i "pochwowy"? akos nie chce mi sie wierzyc. To, jakiej intensywnosci bedziemy miec orgazm zalezy tylko i wylacznie od naszego nastawienia i podniecenia. Im wieksze podnicenie i wiekszy luz tym intensywniejszy orgazm

AV by jaga_2001
Stary 2007-07-03, 15:04   #165
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
Im wieksze podnicenie i wiekszy luz tym intensywniejszy orgazm
Zgadzam się... dobra gra wstępna może wiele zdziałać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-07-03, 15:38   #166
silesianna
Zakorzenienie

dziewczyny, litości... "dopochwowe" to są globułki albo USG, a nie orgazmy orgazmy to są "pochwowe" nie mylmy pojęć medycznych z seksuologicznymi

a jeśli chodzi o sam temat - jak czytałam, co napisała Jaga, to jakbym czytała moje własne przeżycia - dokładnie tak samo.

co do artykułu - wiele juz takich czytałam i ten nie wprowadza nic nowego ale o wypraktykowanieu tych teorii nie mogę nic powiedzieć, bo (jeszcze) mi się nie udało
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-04, 14:14   #167
akziizka
BAN stały

dziewczyny, prosze was!!
nie piszcie ze pochwowy jest lepszy od lechtaczkowego.. bo nie mialam nigdy pochwowego i nie wyobrazam sobie takiej przyjemnosci!!
prosze napiszcie mi jak mam to zrobic zeby go dostac wkoncu!!

kurna!!((
akziizka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-04, 14:33   #168
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez akziizka Pokaż wiadomość
dziewczyny, prosze was!!
nie piszcie ze pochwowy jest lepszy od lechtaczkowego.. bo nie mialam nigdy pochwowego i nie wyobrazam sobie takiej przyjemnosci!!
prosze napiszcie mi jak mam to zrobic zeby go dostac wkoncu!!

kurna!!((
przeczytaj jeszce raz mego posta, ktory znajduje sie wyzej... Moze Ci ulzy po jego przeczytaniu

AV by jaga_2001
Stary 2007-07-04, 15:14   #169
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Jaga ale pieszcząć sama tylko łechtaczkę, jak możesz niby mieć orgazm pochwowy> Gdybys miała orgazm podczas stosunku to ok... Jak juz pisałam... to sa wogóle 2 inne orgazmy.. z czego ten pochwowy jest najlepszy i bez porównania z tym łechtaczkowym...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-04, 15:42   #170
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Jaga ale pieszcząć sama tylko łechtaczkę, jak możesz niby mieć orgazm pochwowy> Gdybys miała orgazm podczas stosunku to ok... Jak juz pisałam... to sa wogóle 2 inne orgazmy.. z czego ten pochwowy jest najlepszy i bez porównania z tym łechtaczkowym...
Wlasnie na tym problem polega. Ja orgazmu pochwowego jako takiego nie mialam, bo go jeszcze nie osiagnelam podczas stosunku. Jedyny orgazm jaki osiagam to przez stymulacje lechtaczki. I jest on roznej intensywnosci. Jenen slabszy (gdy sie onanizuje) i silniejszy (gdy lechtaczke piesci moj TZ, czesto towarzyszy temu orgazmowi wytrysk, ktory jest niby zarezerwowany tylko dla orgazmu pochwowego). WYchodzi wiec na to, ze nie ma lechtaczkowego i pochwowego ale tylko i wylacznie lechtaczkowy ale o roznej intensywnosci A intensywnosc ta zalezy od wielu czynnikow...

AV by jaga_2001
Stary 2007-07-04, 17:47   #171
karolka-bobasek
Zadomowienie

GG do karolka-bobasek

Cytat:
Wlasnie na tym problem polega. Ja orgazmu pochwowego jako takiego nie mialam, bo go jeszcze nie osiagnelam podczas stosunku. Jedyny orgazm jaki osiagam to przez stymulacje lechtaczki. I jest on roznej intensywnosci. Jenen slabszy (gdy sie onanizuje) i silniejszy (gdy lechtaczke piesci moj TZ, czesto towarzyszy temu orgazmowi wytrysk, ktory jest niby zarezerwowany tylko dla orgazmu pochwowego). WYchodzi wiec na to, ze nie ma lechtaczkowego i pochwowego ale tylko i wylacznie lechtaczkowy ale o roznej intensywnosci A intensywnosc ta zalezy od wielu czynnikow...
OT i wlasnie doszlysmy do sedna sprawy ja, o ile nie jestem tepa zrozumiealam z artykułu ze orgazm kobieta ma jeden-łechtaczkowy-poniewaz tylko i wylacznie poprzez draznienie tego narzadu moze go osiagnac
ale - moze go tez osiagnac poprzez draznienie lechtaczki penisem poprzez scianki pochwy ( nie mam pojecia czy dobrze kapuje) i wtedy jest dluzszy, intensywniejszy, przyjemniejszy i jak twierdza dziewczyny -lepszy... i dlatwgo tylko ze dochodzi do niego poprzez stosunek jest nazywany pochwowym

jak sie myle to mnie poprawcie
Stary 2007-07-04, 17:56   #172
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka-bobasek Pokaż wiadomość
OT i wlasnie doszlysmy do sedna sprawy ja, o ile nie jestem tepa zrozumiealam z artykułu ze orgazm kobieta ma jeden-łechtaczkowy-poniewaz tylko i wylacznie poprzez draznienie tego narzadu moze go osiagnac
ale - moze go tez osiagnac poprzez draznienie lechtaczki penisem poprzez scianki pochwy ( nie mam pojecia czy dobrze kapuje) i wtedy jest dluzszy, intensywniejszy, przyjemniejszy i jak twierdza dziewczyny -lepszy... i dlatwgo tylko ze dochodzi do niego poprzez stosunek jest nazywany pochwowym

jak sie myle to mnie poprawcie
nie wiem czy wiecie, ale gdyby wyciagnac cala lechtaczke z kobiety i uciac penisa facetowi i oba te narzady polozyc obok siebie to mialyby w sumie te sama dlugosc Tak wiec to co wystaje to tylko szczyt gory lodowej, znaczna czesc lechtaczki znajduje sie wewnatrz ciala, docierajac az do scian pochwy, do tzw. agicznego punktu G Byc moze wiec, ze gdy TZ mnie piesci to moja pochwa tak sie kurczy, ze jej dwie przeciwlegle sciany ocieraja sie o siebie co dodatkowo poteguje uczucie podniecienia i temu podczas seksu oralnego osiagam az tak intensywny orgazm...

AV by jaga_2001
Stary 2007-07-04, 18:06   #173
moren
Wtajemniczenie

GG do moren

Sorry,ale nie moglam sie powstrzymac Rozbawil mnie tytul watku
Dopochwe,to moga byc globulki,a nie orgazm
moren jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-04, 18:24   #174
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moren Pokaż wiadomość

Sorry,ale nie moglam sie powstrzymac Rozbawil mnie tytul watku
Dopochwe,to moga byc globulki,a nie orgazm
silesianna 7 postow wyzej pisala o tym samym...

AV by jaga_2001
Stary 2007-07-04, 18:38   #175
moren
Wtajemniczenie

GG do moren

Cytat:
silesianna 7 postow wyzej pisala o tym samym...
Nie rzegladalam calego watku dokladnie,wiec nie zauwazylam Ale tytulik fajny,przykowa uwage
Stary 2007-07-04, 19:24   #176
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ja to tak rozumiem: że echtaczkowy (ten delikatny) jest wtedy jesli pieścisz łechtaczkę, czyli ten czubek góry lodowej.. natomiast pochwowy jest wtedy kiedy sie kochasz i członek wchodzi do pochwy i nie piesci te łechtaczki wystającej( czyli ten najprzyjemniejszy orgazm)...

Stary 2007-07-04, 19:30   #177
karolka-bobasek
Zadomowienie

GG do karolka-bobasek

Cytat:
ja to tak rozumiem: że echtaczkowy (ten delikatny) jest wtedy jesli pieścisz łechtaczkę, czyli ten czubek góry lodowej.. natomiast pochwowy jest wtedy kiedy sie kochasz i członek wchodzi do pochwy i nie piesci te łechtaczki wystającej( czyli ten najprzyjemniejszy orgazm)...
no i chyba dokladnie tak jest
teraz sek w tym ze trzeba sie nagimnastykowac, zeby dopiescic ta "srodkowa" lechtaczke

a co do tytulu - dopochwowy - mialo byc dosadnie
Stary 2007-07-04, 19:38   #178
jaga_2001
Zakorzenienie

DZiewczyny, nie jest tak. Jesli tak by bylo to wynikaloby, ze pieszczac ta gore lodowa osiagam orgazm pochwowy co jest wierutna bzdura. Kobieta orgazm "pochwowy" osiaga tez przy stymuacji lechtaczki zewnetrznej, czyli tej gory lodowej. Tak wiec kazda kobieta osiaga TYLKO orgazm lechtaczkowy, ale o roznej intensywnosci.

Tak wiec ORGAZM POCHWOWY NIE ISTNIEJE!!! Jest tylko lechtaczkowy o roznej intensywnosci.

AV by jaga_2001
Stary 2007-07-04, 20:06   #179
moren
Wtajemniczenie

GG do moren

Cytat:
DZiewczyny, nie jest tak. Jesli tak by bylo to wynikaloby, ze pieszczac ta gore lodowa osiagam orgazm pochwowy co jest wierutna bzdura. Kobieta orgazm "pochwowy" osiaga tez przy stymuacji lechtaczki zewnetrznej, czyli tej gory lodowej. Tak wiec kazda kobieta osiaga TYLKO orgazm lechtaczkowy, ale o roznej intensywnosci.

Tak wiec ORGAZM POCHWOWY NIE ISTNIEJE!!! Jest tylko lechtaczkowy o roznej intensywnosci.
Wez mnie nie strasz Ja tak czekam i czekam na ten pochwowy,a tu sie okazuje,ze to moze byc bzdura Ech,ciezkie jest zycie kobiety

Wyszedl tytulik dosadnie Bardzo fajnie
Stary 2007-07-04, 20:12   #180
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

a mi sie wydaje że sa 2 różna orgazmy.. nawet gdzies kiedys o tym czytałam...

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości