|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
|
|
|
|
|
#2042 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
Moja kuzynka idąc do porodu nie miała imienia to jej połozna powiedziała, że nie można urodzić bezimiennego dziecka i że natychmiast ma podac imię myślę, że to było bardziej dla odwrócenia jej uwagi od bólu i całej akcji porodowej i tak dla rozluźnienia ale fakt faktem wymyslili wtedy imię tzn zdecydowali się na jedno z kilku i tak już zostało
|
|
|
|
|
#2043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2044 |
|
Zadomowienie
|
http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaz...karmienia.aspx
tu pisza ze nie ma sensu sie przygotywac bo to tylko powoduje bol i nie pomaga To samo wszedzie...nic nie robic bo wiecej z tego szkody niz pozytku , miec dobry biustonosz, poduche do karmienia,wkladki,laktato r, koszule do karmienia, nawilzac biust bez brodawek (masc ew. przy karmieniu jak sa podraznienia)...wklesle/plaskie brodawki tylko wymagaja wczesniejszej uwagi. Mozna ew. pic herbatke laktacyjna http://www.babyboom.pl/niemowleta/ka...a_piersia.html tu tez pisza by nic nie robic http://www.ciazowy.pl/artykul,czy-tr...ia,2692,1.html Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-06-27 o 11:06 |
|
|
|
#2045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2046 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Uwielbiammmmm zapach książek.. Mmmmm. Ja sie smaruje codziennie, chyba tak juz od stycznia ? Wczesniej tylko nogi i brzuch, a teraz juz cale ciało. Codzienny rytuał dla nas, ja smaruje ręce, brzuch, biust..mąż w międzyczasie nogi, później plecy i tyłek ![]() Alee oboje juz mamy dość
|
|
#2047 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a brzuch tez smarujesz na pewno a też mówią, żeby za dużo nie głaskać brzucha bo to powoduje skurcze...a jak wetrzesz balsam bez głaskania brzucha? ![]() jezusie ja to niczym nie smaruję... serio to używam tylko oliwki na brzuch i biust a nogi i ręcę to tak jak pisałam wcześniej - nieregularnie smarowałam balsamem...takim zwykłym. na razie nie mam ani pół rozstępa ![]() ale musze coś o tych brodawkach poczytać |
|
|
|
|
#2049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi moja powiedziala ze w ciazy wpisuje sie jak sie urodzi skonczone tygodnie |
|
|
|
|
#2050 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tymi imionami to jest różnie. Ostatnio koleżanki Mama nam opowiadała, że pare lat wcześniej wybrali imiona dla dzieciaczków a potem jak się małe pojawiło na świecie i na nie spojrzeli to stwierdzili, że muszą zmienić imie bo za chorobę im nie pasowało
|
|
|
|
|
#2051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2052 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja powiedzmy mogłabym podać z 3-4 imiona które wchodza w grę tylko jak je punktowac żeby wybrac to najlepsze?? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- a słyszalam też o tym, że czasem ludzie zmieniają imię jak zobaczą dzidzię...albo dopiero wtedy wybierają imię...tak jak chciał to zrobić mój mężul |
||
|
|
|
#2053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze najgorszy bol jest po pamieci telefonu a nie po samym telefonie pamietam jak mi sie zepsol komputer to nie plakalam dlatego ze nie bede miala komputera tylko dlatego ze nie da sie odzyskac wszystkich zdjec a mialam ich ponad 12 tys moj Tz jak dwa dni temu byl na przerwie to zle wsadzil portfel deo kiszeni ze mu polowa wystawala a za nim szlo dwoch typow i jeden mowi do drugiego po polsku - ty nie skrecaj jeszcze typowi zaraz portfel wypadnie no to Tz szybko reka do kieszeni poprawia portfel i odwraca sie i mowi - dzieki chlopaki zrobili sie cali czerwoni i uciekli |
|
|
|
|
#2054 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2055 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Swoją drogą nienawidzę takich cwaniaczków co żerują na czyjejś krzywdzie
|
||
|
|
|
#2056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2057 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Okaze sie po porodzie ![]() Wiem tylko tyle, ze moj maz nie zrobi jak moj ojciec. Moi rodzice wybrane mieli dla mojej siostry imiona: Sylwia, Małgorzata.. moja mama była jeszcze w szpitalu a tata wrócił z USC i mówi, ze zapisał Małgorzata, Sylwia Ja sie kremuje w sypialni, leże jak królowa i smarowanko
|
|
#2058 | |
|
Zadomowienie
|
Mama dzis czuje sie lepiej choc do dobrego samopoczucia duzo brakuje(zanim wezmie rano silne p.bolowe i zwidczajace miesnie to jest zle). Ja tez spokojniejsza. O odszkodowanie mama sie bedzie starac po skonczeniu leczenia a to jeszcze dlugoooo potrwa. Kasa sie przyda bo rehabilitacja bedzie kosztowna.
Probuje wymazac wczorajszy dzien z pamieci i cieszyc sie ze za oknem slonce swieci i moge na nie popatrzec(chetnie nogi bym wystawila ale balkonu brak). Wieczorem bedzie Tz i swiat bedzie lepszy Swietowanie urodzin przelozylam na niedziele-zamowie indyjskie jedzenie Wczorajszego dnia nie uznaje za swietops. Przy zagrozeniu wczesniejszym porodem nie wolno przygotowywac brodawek. Cytat:
dla coreczki!! To sie nazywa prezent-niespodzianka!Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-06-27 o 11:23 |
|
|
|
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
uciekam sie zbierać bo za chwilę będzie mąż a ja nieprzebrana jeszcze...uuuuuuuuu
|
|
|
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2061 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) itd… i skala od 1-5. Coś się tam znajdzie.
|
|
|
|
|
#2062 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Nie jestem za przekupstwem, ale taka pamiatka by sie przydala, zeby corcia pamietala, ze ja doceniliscie! Poza tym, gdy za kazdym razem spojrzy na prezent od Was bedzie pamietac, ze warto sie uczyc! ![]() kasia_ruda, no dokladnie tak jak pisalam, liczy sie skonczone tygodnie, wiec jesli urodzisz w trakcie 39 tc to i tak wpisza, ze ciaza zakonczona w 38 tc! U mnie w szpitalu nie licza co do dnia! |
||
|
|
|
#2063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to bym zawalu dostala na miejscusuper ze z praktykami wyszlo krocej |
|
|
|
|
#2064 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2065 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2066 |
|
Zadomowienie
|
Mame okradli wczoraj albo jak czekala na karetke albo ktos na izbie przyjec.
Cala torebke ma przegrzebana i pieniedzy brak. Telefon zostal bo miala przy sobie. Dobrze ze nikt jej dowodu nie ukradlSuma duza nie byla ale wiecie...choremu, nie przytomnemu czlowiekowi pieniadze zabierac to juz skandal! Jakby musiala do apteki jechac to nie byloby czym zaplacic
|
|
|
|
#2067 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za 35 tydzCytat:
za 8 miesCytat:
Cytat:
![]() klaski :![]() ![]() klas ki:![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie mi mówili, że to różnie może być. Czasem ciąża "leczy" i prolaktyna się normuje. Będę kontrolować i dopiero jak zacznie rosnąć, to zacznę brać.
|
|
|
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.

) to potem nie bolą tak brodawki przy karmieniu, jak maluch zasysa..
myślę, że to było bardziej dla odwrócenia jej uwagi od bólu i całej akcji porodowej i tak dla rozluźnienia ale fakt faktem wymyslili wtedy imię

Uwielbiammmmm zapach książek.. Mmmmm. 

Okaze sie po porodzie
Wczorajszego dnia nie uznaje za swieto
Sprzątania było mega, ale mój maz wszystko ogarnał, ja siedziałam wystraszona. Może za bardzo przeżywam, ale to za dużo jak na mój stan...
ja to bym zawalu dostala na miejscu
jak teraz przez tą moją połamaną czasami nawet leżeć 
klaski :